• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن دانشجویی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
دانشجویی (بازدید: 1840)
دوشنبه 23/8/1390 - 23:9 -0 تشکر 387847
اگه جای من بودید چه کار می کردید( با توجه به اعلام نتایج خوارزمی)

سیل اومده یا زلزله یا اصلاً جنگ شده و کلی مفقود دارید که تونستیدDNA آن ها رو بدست بیارید حالا می خواهید تعیین ابوت کنید شما دو راه دارید :

کشته شده ها رو با الگوریتمی خواص و سخت با تک تک افراد معلوم انجام دهید که حدوداً میشه 16!8!/2!2! عملیات ریاضی به ازای هر نفر ( با الگوریتم ابتدایی ژنتیکی )

سالی یک میلیون دلار بدین شرکت FBI codis و نرم افزار تحت شبکه اون ها رو که 18ساله در انحصار آمریکاست استفاده کنید البته براتون متاسفم  چون تحریم هستیم و وقتی می خواهید شهدا گمنام رو شناسایی کنید فقط می تونید شهدایی مثل علی هاشمی در یک جمعیت هشت نفره  و شهیدبرونسی رو که شک دارید ایشون خودشون باشند رو چک کنید تازه فقط مقایسه با یک فرزند و یا یکی از والدین کافی نیست و باید چند عضو نزیک خانواده رو بررسی کنید.

من راه سومی پیدا کردم  یعنی یه چیزی شبیه به codis  که کارآیی اون در مرکز ژنتیک سپاه ( مرکز تعیین هویت شهدا ) تایید شد 

و در همایش بیوتکنولوژی به عنوان جوان ترین سخنران معرفی و تقدیر شدم.

در جشنواره خوارزمی شرکت کردم و برای اینکه سطح کار بسیار بالا بود و برای اینکه بتونم اثبات کنم که کار خودمه به صورت یک فایل کاملاً ریاضی با فرمت اکسل ارائه دادم و داور به من گفت "ایده شما قابل اجرا نیست" پروژه انجام شده !!!

به ددبیرخونه کشوری شکایت کردم اونا هم من رو پاس دادن به دبیرخونه استانی و گفتن اعتراض نداریم همینه که هست !!!

رفتم نهاد بالاتر سازمان پرورش استعداد های درخشان و باشگاه دانش پژوهان جوان ، مسئول حمایت از پروژه ها تا فهمید سمپادی نیستم به بیرون هدایتم کرد و وقتی با اصرار با خانم سویزی  خواستم ملاقات کنم با بدبختی با معاون ایشون خانم میر جوادی صحبت کردم و اشون من روپاس دادن پیش آقای جمالی رییس باشگاه پاس دادن، آقای جمالی کار داشتن و آقای حسین زاده منرو پپذیرفتن و توی یکساعت صحبت با ایشون سعی در منصرف کردن من از عضویت در باشگاه با طرح پژوهشی شدن گفتند:"تا حالاهیچ کس با طرح پژوهشی عضو باشگاه نشده"و"می تونی ادعا کنی که من طرح ملی انجام دادم ولی هیچ کس از من حمایت نکرد " قرار شد به نمن اطلاع بدن از نتیجه داوریشون که بعد از 4 ماه نتیجه ای نگرفتم

 

بنیاادملی نخبگان من رو به آوردن نتیجه خوارزمی و کلاً باشگاه ارجاع داد

دانشگاه امیر کبیر و تهران هم من رو به بنیاد و باشگاه ارجاع  دادند

شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی کار من رو به یک تا دو سال دیگه موکول کردند

من این طرح رو برای شهدا انجام دم پس به خاطرش پولی نمی گیرم منتی هم روش نیست و تا حالا جز جایزه انجمن هیچ چیزی نگرفتم ولی اگه در یک کشور خارجیبودم می تونستم حق نشر (حق السکوت ) پروژمو رو با سالی n هزار دلار در سال و یا کمتر، بورس دانشگاهی بگیرم 

اگه جای من بودید چی کار می کردید ( نمی تونم قید ایرانی بودنمو بزنم و راحت بااشم برم اون ور و معذرت می خوام اگه متن به خاطر اسامی انگلیسی به هم ریخته)

 

 

من ایرانی، می توانم همه با هم در سرزمین علم فناوری پژوهش
چهارشنبه 25/8/1390 - 18:43 - 0 تشکر 388702

jtayebe گفته است :
[quote=jtayebe;393644;388529]نه امروزه اینگونه نیست
16 محل روی DNA را باهم مقایسه میکنن و بقیه مراحل...
این روش ژنتیکی

روش ایمنولوژی: هم از مقایسه MHC های خاص
همین کاری که برای پیوند زدن هم انجام میشه (که چقد قرابت دارند و...)

اوهههه این روشها سالیان سال هست اسفاده میشه
خیلی قدیمین ولی با دستگاه ها و علم بروز میشن...علم سلولی روز به روز ارتقا پیدا میکنه

برای سرچ هم بدنبال مقالات انگلیسی بروید
یا در کتاب ایمونولوژی ابوالعباس مطالعه نمایید

موفق باشید

من نمی دونم رشته شما چیه و متاسفانه زشته خودم هم ژنتیک نیست و نتونستم منبع انگلیسی مناسبی درباره MHC پیدا کنم لطفاً چند تا کیورد به من معرفی کنید. شاید داریم درباره یک چیز بحث می کنیم .

به کار ما در ژنتیک می گن dnafinger printing و روشی کاملآ بروزه و اگر خواستید بدونید دقیقاً چیه من این کلمات را برای جستجو پیشنهاد می کنمForensic anthropology ، forensic scientists،DNA profiling ،DNA typing

من ایرانی، می توانم همه با هم در سرزمین علم فناوری پژوهش
چهارشنبه 25/8/1390 - 18:47 - 0 تشکر 388708

فرض كنید كه در یك زندان به علت مظنون بودنتان به یك جرم یا تبهكاری محبوس شده اید و هیچگونه مدركی دال بر بی گناهی شما وجود ندارد، روزهای سرد وسیاه حبس تا آخر عمر انتظارتات را می كشد تا اینكه با كمك یك آزمون علمی شگرفت انگیز بی گناهی شما ثابت می گردد و ناباورانه آزاد می شوید. این تصور خیالی دقیقا با بخشی از واقعیت زندگی ویلیام توماس از ایالت كنتاكی عجین شده است فردی كه در سال 1993 در جریان یك بزهكاری مظنون شناخته شد اما همواره در دادگاه بر بی گناهی خود پافشاری نمود تا اینكه 6 سال بعد بی گناهی وی با آزمون DNA به اثبات رسید. تكنیك انگشت نگاری ژنتیكی، در سال 1985 توسط الك جفری در دانشگاه لاسیستر ابداع شد. او سرگرم مطالعه برروی ژن میوگلوبین بود. پروتئین حاصل از این ژن موجب ذخیره اكسیژن در ماهیچه می شود.جفری در ضمن تحقیق خود در یافت كه نواحی از ژن میوگلوبین فاقد اطلاعات لازم برای ساخت میوگلوبین می باشد و نقشی در سنتز پروتئین میوگلوبین ندارد. این نواحی از ژن شامل نواحی غیر عادی از لحاظ بازهای نوكلئوتیدی بود كه در آن این بازها، چندین بارپشت سر هم تكرارمی شدند. جفریس این توالیها را ماهوارك نامید او اندیشید كه ممكن است این توالیها سر نخی برای دانشمندان ژنتیك باشد تا گره از بعضی معماهای ژنوم بگشایند. او این قطعات حاوی بازهای نوكلئوتیدی تكراری را پس ازجداسازی ازكل ژنوم وارد باكتری نمود و بااستفاده ازتكنیك نشاندار كردن قطعات حاصل از تكثیرو الكتروفورز، الگوهای مختلف باندی را در روی ژل مشاهده كرد. این دانشمند برجسته مشاهده كرد كه وجود توالیهای بازی تكراری تنها مختص ژن میوگلوبین نیست بلكه در سایر نقاط DNA ژنومی نیز این توالیها را می توان یافت. عجیبتر اینكه در هر فرد این توالیها منحصر به آن فرد است از والدین به نسبت مساوی به فرزندان منتقل می شود.

امروزه واژه میكروساتلایت و مینی ساتلایت واژه بسیار آشنا برای متخصصان علم ژنتیك می باشند .معمولترین تكرارهای موجود در ژنوم پستانداران،تكرارهای(CA)n و(CT)n و (dG-dT) می باشند. تعداد بازهای موجود در هر ماهوارك ممكن است به 2،3، 4 و حتی بیشتر برسد كه طبق قاعده خاصی در ژنوم تكرار می شود. برای چنین آزمونهای نیاز به بررسی تمام ژنوم نمی باشد و همانطور كه وجود یك خال در بدن می تواند دلیلی محكم بر شناسائی یك بی گناه یا قاتل باشد بررسی یك ناحیه كوچك از ژنوم فرد مظنون نیز چنین مداركی ارزشمندی را مهیا خواهد نمود. این مقاله سعی دارد كه در یك نگرش اجمالی، بعضی از كاربردهای انگشت نگاری ژنتیكی را همراه با وقایع شگفت انگیزی كه این تكنیك در آنها مورد استفاده قرار گرفته است ، را بیان نمایید.

آزمون انساب (تعیین هویت): در ژوئیه 1997، مونیكالمود، زنی كه 8 ماهه آبستن بود به همراه همسر خود توسط نیروهای امنیتی ایالت بوئنوس آیرس در كشور آژانتین ربوده شد. سرنوشت این زوج و كودكی كه مونیكا در رحم داشت ناشناخته باقی ماند. بعدها مردی كه از یك اردوگاه سری در آژانتین آزاد شده بود به مادر بزرگ مونتیكا گفت كه دختر او در اردوگاه ویژه امنیتی زندانی شده بود. در سال 1985 در همان اردگاه زنی كه سابقا پلیس بود، ادعا كرد كه والد قانونی دختری است كه در زندان متولد شده است . دو سال بعد آزمایش انگشت نگاری ژنتیكی با قطعیت 98/99 درصد دختر را متعلق به مونیكا دانست و این كودك به مادر بزرگ خانواده بازگردانده شد. از آن پس تكنیك انگشت نگاری ژنتیكی در حل مشاجرات مربوط به تعیین والدین حقیقی كودكان استفاده شد.

شناسائی مجرمان : در مواردی كه قربانی در اثر تجاوز جنسی كشته شده باشد، می توان با تهیه نمونه سلولهای جنسی موجود در مهبل قربانی و همچنین تهیه نمونه خون یا بافت از مقتول، سرنخی برای تشخیص قاتل به دست آورد. در این روش پس از استخراج DNA از نمونه ها و همچنین مقایسه الگوهای باندی حاصل از نمونه خون مقتول و با الگوهای باندی حاصل از نمونه حاوی مخلوطی از سلولهای جنسی مقتول و قاتل ، الگوهای باندی متعلق به قاتل را تشخیص داد. انگشت نگاری ژنتیكی همچنین می تواند برای شناسائی اجسادی كه تخریب و متلاشی شده اند و یا به هر علتی قابل تشخیص نیستند ،مورد استفاده قرار گیرند. در سال 1989 پلیس بقایای جسدی را كه در یك فرش پیچیده شده بود را پیدا كرد، باز سازی چهره جسد، پلیس را مشكوك نمود كه جسد متعلق به كارنی پرایس نوجوانی است كه در سال 1981 ناپدید شده است . اما هیچ كس نمی توانست مطمئنن باشد. اریكاهاگلبرگ مقداری اندكی DNA از یكی از استخوانهای جسد، استخراج كرد و آن را برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه چفریس فرستاد.مدارك مستدل بر پایه انگشت نگاری ژنتیك نشان داد كه جسد واقعا متعلق به كارنی پرایس است و این مدرك توسط دادگاه بریتانیایی وقت، پذیرفته شد. این اولین واقعه بود كه در آن انگشت نگاری DNA به عنوان مدركی در دادگاه پذیرفته شد .

تشخیص سرطانها : در برخی از انواع سرطانها ، به طور قابل توجهی افزایش یا كاهش تعداد توالیهای میكروساتلایت دیده می شود.چنین تغییراتی باعث ایجاد ریز ماهواركهای متفاوت می شود كه براحتی قابل تشخیص هستند.

برآورد پارامترهای جمعیتی : با استفاده از انگشت نگاری DNA ، تمایز ژنتیكی ، تعداد مهاجران در هر نسل ، میزان همخونی را برآورد نمود به خصوص با استفاده از این ابزار قدرتمند، زمان اشتقاق گونه ها را نیز می توان محاسبه نمود.

تایید صحت ادعاهای شبیه سازی: یكی از موارد جالب كاربرد انگشت نگاری ژنتیكی، آزمون صخت ادعاهای موجود در رابط با شبیه سازی می باشد. به عنوان مثال در گوسفند دالی كه اولین پستانداری بود كه به روش انتقال هسته سوماتیك بوجود آمد این آزمون توسط Ashworth و همكاران در سال 1998 صورت گرفت و با انگشت نگاری ژنتیكی مشخص شد كه او حامل 7 اللی ریزه ماهوارهای است كه در جمعیت سلولی سازنده اش وجود داشته است و تردیدهای موجود بی مورد است.

مطالعات مربوط به حفاظت گونه ها و رفتار شناسی گونه های در حال انقراض: تكنیك انگشت نگاری ژنتیكی همچنین توسط محققان دانشگاه كالیفرنیا بعنوان ابزاری برای ردیابی رفتار آمیزشی گروهی از شمپانزه های وحشی در جنگلی انبوه استفاده شد. این محققان موهای باقیمانده موجود در آشیانه های موقت موجود در نوك درختانی كه شمپانزه های در آن می خوابیدند را جمع آوری نمودند و DNA مورد نیاز را از ریشه موها استخراج كردند، با مقایسه الگوهای باندی ماده ها و نرهای بالغ و 13 بچه شمپانزه در یافتند كه 7 بچه متعلق به نرهای این گروه كوچك نیست . بنابراین این نظریه قوت یافت كه در طی شب حداقل بعضی از شمپانزه های ماده می بایستی به جنگلهای مجاور رفته و با نرهایی از گروهای دیگر برخورد نموده اند. كشف چنین روابطی با انگشت نگاری ژنتیكی ، می تواند توضیح دهد كه چگونه در گروهای كوچك شمپانزه ها نیز حفظ تنوع ژنتیكی و اجتناب از همخونی امكان پذیر می باشد.
تشكر و قدردانی: بدین وسیله از برادر ارجمندم جناب مهندس حسین بنابازی كه بی شائبه اطلاعات مرتبط با این موضوع را در اختیار بنده قرار داده اند كمال تشكر و قدردانی را دارم.

من ایرانی، می توانم همه با هم در سرزمین علم فناوری پژوهش
چهارشنبه 25/8/1390 - 18:54 - 0 تشکر 388711

ه گزارش شهدای ایران، سردار ابوالقاسم شریفی رئیس اداره ایثارگران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نشست خبری که امروز یک‌شنبه برگزار شد، در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه ایثارگران سپاه، گفت: اولین اقدام ما شناسایی مفقودین و شهدای گمنام با روش DNA ‌و فناوری روز دنیا بود.

وی افزود: ما از سال ۷۰-۶۹ درخواست عملیاتی و بومی شدن این کار را به دانشگاه امام حسین (ع) دادیم که پس از ۱۰ سال تلاش موفق به انجام این کار شدیم و توانستیم شهدا را شناسایی کنیم که نمونه بارز این کار شناسایی پیکر شهید علی هاشمی و شهید عبدالحسین برونسی بود.

شریفی ادامه داد: پایگاه این کار در اصفهان است و ما تاکنون نمونه خون ۲۵۰۰ نفر از والدین مفقودی و DNA هزار و ۴۰۰ شهید گمنام را بدست آ‌وردیم که در حال بررسی آنها هستیم.

من ایرانی، می توانم همه با هم در سرزمین علم فناوری پژوهش
چهارشنبه 25/8/1390 - 23:9 - 0 تشکر 388840

بفرمایید..این مقالات بروز

http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleListURL&_method=list&_ArticleListID=1845957826&_sort=r&_st=

13&view=c&_acct=C000228598&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=

848331794148045172fbd059e0827c7d&searchtype=a

ولی برای فارسی همون کتاب ابوالعباس رو بخوانید تا با این مولکول ها آشنا بشید

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
پنج شنبه 26/8/1390 - 20:34 - 0 تشکر 389164

فصلنامه پزشكی قانونی ، سال سیزدهم، شماره 1 (پیاپی 45)



عنوان:
مقایسه كارایی گروه های اصلی و فرعی خونی با DNA Typing در رد رابطه پدر - فرزندی


نویسنده(گان):
دكتر علیرضا صبوری ، حمیده یادگاری

چکیده:
زمینه و هدف: یكی از كاربردهای تعیین گروههای خونی اصلی و فرعی در آزمایش های مربوط به رد رابطه پدر – فرزندی می باشد. از این رو در این بررسی قدرت رد كردن هر یك از سیستم های گروه های خونی با توجه به فراوانی آنتی ژن های فوق در جمعیت مركزی و جنوبی ایران محاسبه شده، كارآیی آن را در رد پدر – فرزندی در مقایسه با آزمایش های DNA Typing مورد ارزیابی قرار گرفته است. هدف از این تحقیق آن است كه با توجه به میزان كارآیی، هزینه های بالا و خطاهای آزمایشگاهی، تعیین گروه های اصلی و فرعی خونی در حضور روش های DNA Typing تا چه مقدار توجیه پذیر است؟
روش بررسی: در این مطالعه از 174 نفر از افراد غیر منسوب (از منطقه مركزی و جنوبی كشور) همزمان جهت آزمایش تعیین گروه های خونی اصلی و فرعی و DNA Typing نمونه گیری به عمل آمد. بر روی نمونه های فوق هفت سیستم گروه خونی شامل: MNSs، Rh، ABH Lutheran، Kidd، Kell و P1 و نیز دوازده منطقه پلی مورفیك (STRs) مورد آزمایش قرار گرفت.
یافته ها: احتمال رد كردن هر یك از سیستم های Lutheran، Kidd، Kell، MNSs، Rh، ABH و P1 به ترتیب 19.5، 29.77، 22.28، 3.64، 9.77، 3.47 و 4.5 درصد می باشد. از 82 پرونده مورد بررسی، در 42 مورد هیچ گونه ناسازگاری ژنی وجود نداشت كه تاییدكننده پدر و فرزندی می باشد، در 40 پرونده كه در آزمایش های DNA Typing پدر – فرزندی آنها رد شده بود؛ در 22 (55%) پرونده سازگاری آنتی ژنیك بین آنها مشاهده شد و در (45%) 18 مورد ناسازگاری آنتی ژنیك در یك، دو یا سه سیستم وجود داشت كه با توجه به معیارهای رد ابوت تنها در دو مورد (5%) امكان رد قاطعانه پدر – فرزندی وجود داشت. در بقیه موارد بررسی نتایج DNA Typing ضرورت داشت.
نتیجه گیری: این بررسی نشان داد كه با توجه به احتمال ردكنندگی كلی سیستم های گروه های خونی مورد بررسی، (64.83%) از آنها نمی توان برای اثبات پدر – فرزندی بهره جست. از طرف دیگر با عنایت به كارآیی پایین این سیستم ها در رد ابوت (5%) و نیز هزینه های بالای خرید آنتی سرم های مورد نیاز و وقت گیر بودن مراحل و خطاهای آزمایشگاهی آنها انجام آزمایش های تعیین گروه های اصلی و فرعی خونی با توجه به دسترس بودن آزمایشات DNA Typing توجیه علمی و اقتصادی ندارد و توصیه می گردد تنها به بررسی ABH و سیستم (CcDEe)Rh محدود گردد.

من ایرانی، می توانم همه با هم در سرزمین علم فناوری پژوهش
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.