• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 14442)
يکشنبه 17/7/1390 - 12:16 -0 تشکر 373305
دایرة المعارف گیاهان دارویی

هر بیماری قرار نیست با داروهای شیمیایی درمان شود. انسان در طبیعت بوجود آمده و طبیعت نیز درمان بیماری‌های انسان را به عهده دارد. با كمی دقت می‌توان دریافت كه درمان تمام بیماری‌های انسان در گیاهان موجود در طبیعت وجود دارد.

امیدواریم كه با استفاده از این داروها زندگی با نشاط و طولانی را تجربه كنید....
 

گیاهان دارویی و خواص آنها:

 

عرق گیاهی اسطوخدوس (مفرح اعصاب)

رفع اضطراب، ضد تشنج، آرام بخش، خواب آور، تقویت كننده مغز و اعصاب

 

عرق گیاهی شنبلیله (دیابت)

علاج قند خون از راه فعال كردن لوز المعده و تولید انسولین طبیعی

 

عرق گیاهی شوید (چربی سوز)

پایین آورنده كلسترول، تری گلیسیرید خون و چربی‌های زائد

 

عرق گیاهی برگ زیتون (فشار خون)

پایین آورنده فشار خون، فیبرینولیتیك، كنترل آرتیمی‌های قلبی

 

عرق گیاهی شیرین بیان (زخم معده)

ضد اسپاسم ضد ترشح اسید معده، رفع التهاب دستگاه گوارش، زخم اثنی عشر و زخم معده

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
يکشنبه 9/11/1390 - 14:47 - 0 تشکر 423266

سپاس.
مطالب مفیدی بود جناب اضداد

 

 

دوران خوش آن بود که با دوست به سر شد ***باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود  

 

 

 

 

 

 

دوشنبه 10/11/1390 - 21:9 - 0 تشکر 423925

هل


هل گیاهی است كه در مناطق حاره و گرم می روید . وطن آن هندوستان می باشد و حدود 80% مصرف هل دنیا از هندوستان صدر می شود
این گیاه پایا و علفی است كه ریزوم آن ساقه های هوائی مانند برگ بهم پیچیده گاهی تا ارتفاع 4 متر خارج می شود
یك یا دو ساقه گل دهنده از قاعده ساقه های هوائی خارج می شود كه دارای گل های كوچك برنگ سفید یا سبز روشن می باشد
میوه هل بیضی شكل ، مانند قلب و برنگ زرد یا سبز روشن بطول 1-2 سانتیمتر است . دانه های معطر و مطبوعی برنگ قهو های مای به قرمز در آن وجود دارد كه به مصرف اد.یه و خوشبو كردن مشروبات و غذاها یم رسد

تركیبات شیمیایی:
هل دارای اسانس فرار و معطری در حدود 4% می باشد ضمنا این گیاه دارای مواد رزینی و چربی نیز است .
خواص داروئی:
هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است
1)چون هل بشكل قلب می باشد بنابراین تقویت كنده قلب است
2)بادشكن بوده و گاز معده و روده را خارج می سازد
3)تقویت كننده بدن است
4)ادرار آرو است
5)قاعده آور است
6)مقوی سیستم هضم است
7)باعث هضم غذا می شود
8)زخم های دهان را برطرف می كند بدین منظور دم كرده هل را در دهان مضمضه كنید .
9)خوشبو كننده دهان است
10)برای تسكین گوش درد ، گرد هل را در گوش بریزید
11)برای برطرف كردن دل بهم خوردگی و تهوع ،‌از دم كرده هل استفاده كنید
12)اشتها آور است
13)تب را پائین می آورد
14)معالج سرمخوردگی است
15)برای تسكین درد رماتیسم مفید است
16)ترشی معده را برطرف می كند
17)ضد مسمومیت است
18)برای رفع بیماریهای چشم مفید است

طرز استفاده:
دم كرده : مقدر 30 گرم هل كوبیده را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید بمدت 10 دقیقه دم بكشد سپس صاف كرده و بنوشید . هل را همچنین می توان به چایی یا دیگر مشروبات الكلی اضافه كرد .

مضرات :
مقدر مصرف زیاد هل برای روده ها مضر است . برای رفع این اشكال آنرا باید با كتیرا خورد .

من از اين كوه بالا خواهم رفت.ميگويند ارتفاعش زياد است.راهش طولاني و شيب دار است,پر از صخره و صعود به آن بيش از حد دشوار است.كارخودم است.از آن بالا خواهم رفت.به زودي مرا خواهي ديد كه از قله برايتان دست تكان ميدهم يا از فرط تلاش بر دامنه جان ميسپارم

دوشنبه 10/11/1390 - 21:10 - 0 تشکر 423927

نعناع


نعناع گیاهی است علفی و چند ساله كه علاوه بر ساقه زیر زمینی كه گیاه را در خاك مستقر می سازد دارای ساقه هوایی نیز هست . تز محل گره های ساقه كه در تماس با زمین است ریشه های خارج شده كه ساقه جدید را درست می كند بنابراین اگر شما فقط یك ساقه نعناع در باغچه خود بكارید بزودی تمام باغچه شما پر از نعناع می شود .
برگهای نعناع بیضی شكل ، نوك تیز و دندانه دار می باشند . گلهای آن بسته به نوع نعناع ممكن است قرمز ،‌ارغوانی یا سفید باشد . نعناع در مناطق معتدل و آفتاب گیر بخوبی رشد می كند .
نعناع از قدیم الایام بعنوان یگ گیاه معطر و اشتها آور و برای ناراحتی های دستگاه گوارش بكار رفته است بقراط پدر علم طب از نعناع در نوشته های خود یاد كرده است در قرون وسطی از نعناع در معالجه بیماریها و برای التیام زخم ها و درمان درد گزیدگی زنبور و سگ هار استفاده می شود

تركیبات شیمیایی:
نعناع دارای ماده ای بنام منتول می باشد كه ایجاد احساس خنكی در دهان می كند . مقدر منتول در نعناع بسته به نوع آن از 35% تا 55% تغییر می كند كه البته اگر نعناع دیر كنده شود مقدر منتول آن تا حدود 30% پائین می آید .

خواص داروئی:
نعناع از نظر طب قدیم ایران نسبتا گرم و خشك است و از نظر خواص دارویی از پونه قوی تر است . از نعناع اسانس ، روغن و تنتور تهیه می كنند كه مصارف طبی مختلفی درد

1)نعناع باد شكن است و گاز معده و روده را از بین می برد
2)نعناع تقویت كننده معده وبدن است
3)نعناع ضد تشنج و ضد سرفه است
4)یك فنجان چای گرم نعناع سینه را آرام می كند
5)نعناع مسكن ،‌آرام بخش و قاعده آور است
6)استفاده از نعناع درد شكم را برطرف می كند
7)نعناع درمان سرمخوردگی و آنفوانزا می باشد
8)نعناع ناراحتی های عصبی را برطرف می كند
9)برای تسكین درد دندان نعناع را دردهان گذاشته و بجوید
10)آشامیدن چای نعناع و یا عصارع نعناع خونریزی سینه را قطع می كند
11)كمپرس نعناع درد سینه و پهلو را از بین می برد
12)نعناع كرم های روده و معده را می كشد
13)برای از بین بردن سكسكه و دل بهم خوردگی و استفراغ نعناع را با آّ انار ترش بخورید
14)نعناع ادرار را زیاد می كند
15)برای رفع قولنح و دردهای روده معده و هضم نشدن غذا چای نعناع بنوشید
16)برای از بین بردن گلو درد چای نعناع غرغره كنید
17)نعناع معرق است بنابراین تب را پائین می آورد
18)در هنگام سرمخوردگی بینی را با چای نعناع بشوئید
19)یكی از فرآورده های نعناع اسانس نعناع است كه از تقطیر برگ و سرشاخه های گلدار نعناع تحت اثر بخار آب تهیه می شود و دارای 50% تا 70 % منتول می باشد . اسانس نعناع كه در كشور انگلستان تهیه می شود شهرت خاصی درد . این اسانس بعنوان تقویت كننده معده بادشكن ، ضد عفونی كننده ،‌رفع دل پیچه بچه ها و اسهال بكار می رود
برای استفاده از اسانس نعناع كافی است كه مقدر یك تا سه قطره آنرا با یك لیوان آب و یا نوشابه مخلوط كده و بنوشید .
20)اسانس نعناع را نباید بمقدر زیاد برای كودكان و نوزادان استفاده كرد زیرا روی حركات تنفسی و قلب اثر گذاشته و ممكن است كه خطرناك باشد
21)اگر اسانس نعناع به مقدر زیاد مصرف شود فشار خون را بالا برده و موجب حالت تهوع ، استفراغ و درد معده و حركات دری را از بین می برد .
22)برای رفع سردردهای میگرنی می توان پمادی بصورت زیر تهیه كرد و در نقطه ای كه درد می كند بمالید
اسانس نعناع 3گرم
روغن زیتون 2 گرم
لانولین 5 گرم
23)برای ضد عفونی كردن بینی محلولی بصورت زیر تهیه كرده و بمقدر پنج قطره در هر سوراخ بینی بچكانید
اسانس نعناع 1 گرم
روغن بادام شیرین 40 گرم
24)اگر بدن شما خارش درد مقدر 2 گرم اسانس نعناع را در 50 گرم وازلین ریخته ، خوب با هم مخلوط كرده و در محل خارش بمالید
اگر از بیماری رماتیسم و آرتروز رنج می برید از روغن نعناع استفاده كنید طرز استفاده از آن به این صورت است كه 2 قطره روغن نعناع را با یك قاشق سوپخوری روغن بادام مخلوط كرده و محل های دردناك را با آن ماساژ دهید .
25)برای رفع سردرد از كمپرس نعناع استفاده كنید بدین ترتیب كه 10قطره روغن نعناع را با یك لیوان آب سرد مخلوط كرده و در یك كاسه بریزید سپس یك پارچه كه باندازه پیشانی باشد در آن فرو برده آب اضافی آنرا بگیرید و روی پیشانی و شقیقه ها بگذارید تا سردرد برطرف شود.
26)نعناع بهترین دوست كبد است . كبد را تمیز كرده وص فرا را رقیق می كند و كلسترول خون را پائین می آورد .برای این مورد چای نعناع را قبل از غذا بنوشید
27)نعناع با تمام خواصی كه گفته شد اگر زیادمصرف شود سیستم گوارشی را تحریك می كند اگر شما دو تا سه فنجام چای نعناع در روز بنوشید بهتر است كه بعد از دو هفته چند روزی آنرا قطع كرده و دوباره شروع كنید

طرز استفاده:
در قسمت بالا توضیح داده شد

مضرات :
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .

من از اين كوه بالا خواهم رفت.ميگويند ارتفاعش زياد است.راهش طولاني و شيب دار است,پر از صخره و صعود به آن بيش از حد دشوار است.كارخودم است.از آن بالا خواهم رفت.به زودي مرا خواهي ديد كه از قله برايتان دست تكان ميدهم يا از فرط تلاش بر دامنه جان ميسپارم

دوشنبه 10/11/1390 - 21:12 - 0 تشکر 423928

نخود


نخود گیاهی است یكساله و از خانواده حبوبات كه بلندی بوته آن به حدود 30 سانتیمتر می رسد .
ساقه این گیاهپ وشیده از تارهای غده ای است . برگهای آن مركب از 13 تا 17 برگچه كوچك و دندانه دار می باشد . گلهای آن سفید رنگ مایل به قرمز یا آبی بطورتك تك بر روی ساقه قرار درد . میوه آن بصورت نیام و غلاف آن كوچك ،‌متورم و نوك تیز بطول 2 تا 3 سانتیمتر است كه در آن یك دانه نخود به رنگ نخودی یا سیاه قرار درد .
نخود یكی از حبوبات مغذی و انرژی زا وپر مصرف است
تركیبات شیمیایی:
در صد گرم نخود موادزیر موجود است :
آب 10 گرم
پروتئین 20 گرم
نشاسته 155 گرم
كلسیم 150 میلی گرم
فسفر 35 میلی گرم
آهن 7 میلی گرم
سدیم 25 میلی گرم
پتاسیم 780 میلی گرم
ویتامین آ 50 واحد
ویتامین ب 1 0/3 واحد
ویتامین ب 2 0/15واحد
ویتامین ب 3 2 میلی گرم
مواد روغنی 5 گرم
نخود همچنین دارای مقدر بسیار كمی ارسنیك ، اسید اگزالیك ، اسید استیك و اسید مالیك و املاح كمیابی نظیر بر ، لیتیوم و مس است . ضمنا دارای موادی مانند لسیتین ، گالاكتان ، ساكاروز ،‌دكستروز و سلولز در نخود وجود دارد

خواص داروئی:
نخود بعلت درا بودن اسد های آمینه مختلف ،‌ویتامین ها و مواد معدنی غذای بسیار خوبی است .
نخود از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است و با همه خواص بیشماری كه درد نفاخ و دیر هضم می باشد و نباید در خوردن آن افراط كرد .
1)نخود كمی ملین است
2)نخود اثر ادرار آور و قاعده آور درد
3)نخود كرم كش است
4)برای برطرف كردن درد سینه وریه بای نخود را با كمی نمك پخت و آب ژله مانند آنرا خورد .
5)روغن نخود برای تقویت مو موثر است شب ها آن را به سر بمالید و صبح مو را بشوئید
6)روغن نخود را اگر به سر بمالید سردرد را شفا می دهد .
7)روغن نخود را بر روی دندانی كه درد می كند بمالید درد را برطرف خواهد كرد .
8)روغن نخود را اگر به زیرشكم بمالید برای تقویت نیروی جنسی موثر است
9)افراد گرم مزاج باید نخود را با سكنجبین بخورند تا از نفخ شكم جلوگیری كند
10) نخود را می توان برای دفع رسوبات دری و درمان زردی بكار برد
11)نخود درمان كننده قولنج های كلیوی است
12)نخود را بصورت در دارورید و روی رخم های چركین بگذارید آنها را باز كرده و الیتام می دهد
13)یكی از غذاهای مغذی كه سرشار از پروتیئن های گیاهی ، ویتامین ها و مواد معدنی است هموس می باشد كه در كشورهای عربی جزو غذاهای اصلی آنهاست .گیاه خواران هموس را جانشین گوشت می كنند این غذا از نخود پخته و كره كنجد كه تاهینی نامیده می شود درست می شود

طرز استفاده:
طرز تهیه هموس بقرار زیر است
حدود 300گرم نخود را كاملا بپزید كه نرم شود و تقریبا آب آن تمام شود . آب دو لیمو ترش را بگیرید و با نخود پخته داخل مخلوط كن برقی بریزد كه كاملا له شود . سپس مقدر 100 گرم كره كنجد و یك چهارم سیر له شده و جعفری و نمك و مقدری هم روغن زیتون بآن اضافه كرده و همه را بهم بزیند تا كاملامخلوط شود .
هموس را می توانید بصورت سرد برای ساندویج استفاده كنید . هموس حتی چاشت خوبی برای بچه هاست كه به مدرسه می روند

مضرات :
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .

من از اين كوه بالا خواهم رفت.ميگويند ارتفاعش زياد است.راهش طولاني و شيب دار است,پر از صخره و صعود به آن بيش از حد دشوار است.كارخودم است.از آن بالا خواهم رفت.به زودي مرا خواهي ديد كه از قله برايتان دست تكان ميدهم يا از فرط تلاش بر دامنه جان ميسپارم

دوشنبه 10/11/1390 - 21:12 - 0 تشکر 423930

میخک


درخت میخك بومی جزائر اندونزی و اقیانوسیه است و بعلت زیبایی خاصی كه درد امروز در بیشتر نقاط دینا بعنوان درخت زینتی پرورش داده می شود . البته در مناطق سردسیر این گیاه در گلخانه و گرم خانه نگهدری می شود .در قدیم الایام میخك ادویه ای گران قیمت بوده كه تنها پادشاهان و ثروتمندان مكی توانستند از آن استفاده كنند
میخك درختی است كوچك و مخروطی شكل كه برگهای آن هیچ وقت زرد نمی شود ودر تمام طول سال سبز است . ارتفاع این درخت تا 10 متر می رسد . برگهای آن نوك تیز و بیضوی و دم برگهای آن قرمز رنگ است و به درخت زیبایی مخصوصی می دهد
گلهای میخك كوچك و مجتمع بصورت خوش هایی شامل 10 تا 25 گل می باشد .
وجه تسمیه این درخت بدین دلیل است كه غنچه های خشك شده آن كه كوچك و بطول یك سانتی متر است بشكل میخ كوچك می باشد .
تركیبات شیمیایی:
غنچه های درخت میخك پس از باز شدن یعنی قبل از اینكه رنگ خاكستری و ارغوانی آن تبدیل به قرمز شود باید چیده و خشك نمود . میخك كه بعنوان ادویه و دارو بكار می رود پودر این غنچه ها می باشد .
میخك دارای 16 درصد و ساقه های درخت در حدود 5 درصد و برگهای آن دارای 2 درصد اسانس روغنی می باشد كه از تقطیر این قسمت ها بدست می آید .
اسانس میخك دارای بوئی قوی وطعمی سوزاننده می باشد .این اساسن سفید رنگ بوده كه اگر در مجاورت هوا قرار گیرد رنگ آت تیره و غلیظ می شود .
اسانس میخك دارای اوژنول ،‌كاربو فیلین ، الكل بنزیلیك ، بنزوات دو متیل ، فورفوول و اتیلن می باشد .
اوژنول كه ماده اصلی میخك می باشد آرام كننده و ضد عفونی كننده است و از آن در دندانپزشكی برای آرام كردن درد دندان استفاده می شود .
خواص داروئی:
میخك یعنی خشك شده غنچه درخت میخك از دو هزار سال پیش بعوان ادویه بكار می رفته است . میخك از نظر طب قدیم ایران خیلی گرم و خشك است و دارای خواص بسیاری است .
1)برای رفع دندان درد و گوش درد یك قطرع از اسانس میخك و یا روغن آنرا روی دندان بمالید و یا در گوش بچكانید .
2)میخك تقویت كننده مغز می باشد و كسانیكه حافظه ضعیف دارند باید از دم كرده میخك استفاده كنند.
3)میخك از سرطان جلوگیری كرده و حتی درمان كننده سرطان می باشد .
4)برای رفع سردرد مفید است
5)در برطرف كردن فلج و لقوه موثر است
6)ضعف اعصاب را درمان می كند
7)برای رفع تنگی نفس مفید است
8)كسانیكه بمتلا به بیماری سوواس هستند برای درمان آن باید میخك بخورند
9)مقوی معده و جهاز هاضمه است
10)كبد و كلیه را تقویت می كند
11)سكسكه را برطرف می كند
12)برای تقویت نیروی جنسی سرد مزاجان مفید است بدین منظور باید 2 گرم از پودر میخك را با شیر مخلوط كرده و هر روز بمدت یك هفته از آن استفاده كرد
13)كسانیكه قطره قطره ادرار می كنند برای درمان آن باید چای میخك بنوشند
14)میخك اشتهاآرو است
15)بدن را تقویت می كند
16)برای ترمیم قرنیه چشم و برطرف كردن لكه در چشم ، می توان چند قطره از محلول آبی میخك در چشم بچكانید .
17)میخك تب بر است
18)میخك كرم كش است و داروهای كرم كش دارای میخك می باشند
19)برای گردش خون و قلب مفید است
20)اسهال و دل درد را تقویت می كند
21)برای درمان كمردرد ، چای میخك و یا دو قطره اسانس میخك را با آب گرم و یا چائی مخلوط كرده و بنوشید .
22)نوشیدن یك فنجان چای میخك بعد از غذا گاز و درد معده را از بین می برد
23)استفاده از میخك گرفتگی عضله را از بین می برد

طرز استفاده:
برای تههی چایی یا دم كرده میخك مقدر 10 گرم میخك را با یك لیتر آب جوش مخلوط كرده و بمدت 5 دققیه دم كنید

مضرات :
همانوطر كه گفته شد میخك بسیار گرم است و بنبراین برای گرم مزاجان مناسب نیست و ممكن است باعث ناراحتی كلیه و روده ها شوداینگونه افردر باید میخك را با صمغ عربی مخلوط كرده و بخورند .

من از اين كوه بالا خواهم رفت.ميگويند ارتفاعش زياد است.راهش طولاني و شيب دار است,پر از صخره و صعود به آن بيش از حد دشوار است.كارخودم است.از آن بالا خواهم رفت.به زودي مرا خواهي ديد كه از قله برايتان دست تكان ميدهم يا از فرط تلاش بر دامنه جان ميسپارم

دوشنبه 10/11/1390 - 21:13 - 0 تشکر 423933

موز



موز گیاهی است علفی كه مانند درختچه است . برگهای آن بسیار بزرگ و پهن و گاهی تا 2 متر می رسد . گلهیا آن مجتمع و بصورت سنبله است میوه آن ابتدا سبز و بعد از رسیدن برنگ زرد در می آید .
موز از چهار هزار سال قبل در هندوستان كشت می شده است . در سال 1482 پرتغالیها موز را در سواحل گینه پیدا كردند و به جزائر قناری بردند و سپس بوسیله میسیونر مذهبی اسپانیولی به نواحی حاره آمریكا برده شد و اكنون موز در تمام مناطق گرمسیر دنیا كشت می شود .
موز را هنگامیكه هنوز سبز است از درخت می چینند و به مناطق مختلف می فرستند و در آنجا بوسیله گرما دادن آنرا می رسانند .
موز انواع مختلف درد یك نوع آن بسیار درشت و نوعی از آن هم خیلی ریز است كه مزه شیرینی درد .
در كشورهای استوایی معمولا موز را می پزند و همراه با برنج و لوبیا می خورند در كشورهای آمریكای لاتین موز را ورقه ورقه كرده و در آفتاب خشك می كنند
هنگامیكه موز انتخاب می كنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لكه های سیاه وجود داشته باشد و این نشانه موز رسیده است . موز نارس بدلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است .

تركیبات شیمیایی:
قندی كه در موز وجود دارد بسرعت قابل جذب است
در صد گرم موز مواد زیر موجود است
انرژی 100 كالری
آب 70 گرم
پروتئین 0/8 گرم
چربی 0/2 گرم
قند 6/5 گرم
كلسیم 8 میلی گرم
فسفر 25 میلی گرم
آهن 0/7 میلی گرم
سدیم 1 میلی گرم
پتاسیم 370 میلی گرم
ویتامین آ 190 واحد
ویتامین ب1 0/05 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/06 میلی گرم
ویتامین ب 3 0/07 میلی گرم
ویتامین ث 10 میلی گرم
در موز چند ماده شیمیایی بسیار مهم مانند سروتونین ، نوروپی تفرین ، دوپامین و كاته چولامین وجود دارد .
خواص داروئی:
موز از نظر طب قدیم ایران معتدل و تر است و خون را غلیظ می كند . موز انرژی زیادی درد و چون نرم هست غذای خوبی برای كودكان و اشخاص مسن می باشد
1)بدلیل داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچه ها می باشد
2)موز ملین بوده و همچنین درمان اسهال و اسهال خونی است
3)موز خونساز است بنابراین اشخاص لاغر و كم خون حتما باید موز بخورند
4)موز تقویت كننده معده و نیروی جنسی است
5)موز درمان زخم معده و روده می باشد
6)گرد موز همچنین داروی خوبی برای پائین آوردن كلسترول است
7)شیره گلهای موز درمان كننده اسهال خونی است
8)جوشانده موز اثر قطع خونریزی درد
9)ضماد برگ درخت موز برای درمان و سوختگی مفید است
10)ریشه موز دفع كننده كرم معده است
11)موز نفاخ است و زیادخوردن آن خصوصا در سرد مزاجان تولید گاز معده می كند برای رفع این عارضه باید پس از موز كمی نمك خورد
12)موز تاثیر خوبی در تامین رشد و تعادل سیستم اعصاب درد.
13)برای درمان ضعف بدن موز را با عسل بخورید
14)موز مدر است
15)موز بعلت درا بودن قند زیاد برای مبتلایان به مرض قند مضر است و نباید در خوردن آن افراط كنند.

مضرات :
مضرات خاصی گفته نشده است .

من از اين كوه بالا خواهم رفت.ميگويند ارتفاعش زياد است.راهش طولاني و شيب دار است,پر از صخره و صعود به آن بيش از حد دشوار است.كارخودم است.از آن بالا خواهم رفت.به زودي مرا خواهي ديد كه از قله برايتان دست تكان ميدهم يا از فرط تلاش بر دامنه جان ميسپارم

دوشنبه 10/11/1390 - 21:14 - 0 تشکر 423935

مامیران کبیر



مامیران كبیر گیاهی است چند ساله كه ارتفاع آن تا یك متر می رسد این گیاه بومی آسیا و اروپا می باشد. برگهای آن برنگ سبز كبود و دندانه دار و گاهای آن زرد رنگ و به صورت چتر می باشد .
میوه مامیران باریك و دراز بوده كه دانه ها در داخل آن قرار گرفته اند و شیره ای زرد رنگ درآن وجود دارد كه پوست را می سوزاند و برای از بین بردن میخچه پا بكار می رود
این گیاه در شمال ایران ،گیلان و مازندران به حالت خودرو می ورید

تركیبات شیمیایی:
این گیاه سمی است و استفاده زیاد از آن باعث تشنج می شود .
مامیران كبیر دارای آلكالوئید های مختلفی مانند چلیدونین ، هیموچلیدونین ، كلریتین ، پروتوپین ، آلیكری توپین ، هربرین و اسپارتئین می باشد . در مامیران كبیر همچنین نمك های كلسیم ، منیزیوم و آلمینویم ، مواد رزینی و موسیلاژ موجود است .

خواص داروئی:
تمام قسمت های این گیاه و شیره آن مصرف دارویی دارند البته ریشه آن قوی تر از بقیه قسمت های آن است
1)جوشانده و یا دم كرده مامیران برای درمان سرطان معده بكار می رود
2 )در معالجه آسم اثر مفید درد
3) تشنج را برطرف می كند
4)فشار خون را پائین می آورد
5)ادرار آور و ملین است
6)درمان كننده تصلب شرائین است
7)دردهای سرطانی را ساكت می كند
8)برای معالجه آنژین دپواترین از آن استفاده می كنند
9)برای درمان آب آوردن بدن مفید است
10)سنگ كلیه را خرد كرده و دفع می كند
11)برای معالجه نقرس مفید است
12)داروی خوبی برای برطرف كردن بیماریهای كبدی است
13) برای درمان زخم ها ی چركین ، ریشه له شده مامیران را مانند ضماد روی اینگونه زخم ها بگذارید
14)شیره مامیران داروی موثری برای از بین بردن زگیل و یا میخچه است . این شیره را با گلیسرین به سنبت مساوی مخلوط كرده و روی زگیل یا میخچه بگذارید تا آنرا از بین ببرد.

طرز استفاده:
جوشانده : مقدر 20 گرم برگ خشك و یا ریشه مامیران را در یك لیتر آب حل كنید . مقدر مصرف آن یك فنجان سه بار در روز است .
دم كرده مامیران : 30 گرم برگ خشك مامیران را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید برای مدت ده دقیقه دم بكشد . سپس صاف كرده و مصرف كنید .
تنطور مامیران : این تنطور را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها خریدری كنید و یا اینكه مقدر 100 گرم برگ خشك یا ریشه مامیران را در 500 گرم الكل سفید خیس كرده بگذارید برای مدت دو هفته بماند . البته هر روز آنرا تكان دهید پس از این مدت آنرا صاف كرده و در شیشه دربست نگاهدری كنید . مقدر مصرف آن 10-15 قطره سه بار در روز است .
شیره مامیران : برای استفاده از شیره مامیران آنرا با عسل مخلوط كرده و استفاده كنید .

مضرات :
همانطور كه گفته شد مصرف زیاد مامیران كبیر تولید مسمومیت می كند و حتی استفاده زیاد آن بصورت له شده روی رخم ها نیز همین خطر را درد زیرا از راه پوست جذب بدن می شود . بنابراین باید مصرف آن در حد گفته شده باشد و تحت نظر متخصص مصرف شود.

من از اين كوه بالا خواهم رفت.ميگويند ارتفاعش زياد است.راهش طولاني و شيب دار است,پر از صخره و صعود به آن بيش از حد دشوار است.كارخودم است.از آن بالا خواهم رفت.به زودي مرا خواهي ديد كه از قله برايتان دست تكان ميدهم يا از فرط تلاش بر دامنه جان ميسپارم

دوشنبه 10/11/1390 - 21:17 - 0 تشکر 423938

سلام به دوستان عزیز
ممنون از اظهار لطفتون
سعی میکنم هرشب به مقداری از این گیاهان رو به همین شکل بزارم
سعی میکنم از گیاهای جالب هم نام ببرم که این دایره المعارف کامل شه
تا بعد

من از اين كوه بالا خواهم رفت.ميگويند ارتفاعش زياد است.راهش طولاني و شيب دار است,پر از صخره و صعود به آن بيش از حد دشوار است.كارخودم است.از آن بالا خواهم رفت.به زودي مرا خواهي ديد كه از قله برايتان دست تكان ميدهم يا از فرط تلاش بر دامنه جان ميسپارم

چهارشنبه 12/11/1390 - 14:25 - 0 تشکر 424584

نارگیل


نارگیل در حدود سه هزار سال پیش در جنوب آُسیا كشت می شده است . در حال حاضر درخت نارگیل در تمام مناطق استوائی وجود دارد .
مردم اقیانس آرام نارگیل را بعنوان یك غذای اصلی مصرف می كنند و از تمام قسمت های این درخت استفاده می برند . ضرب المثلی در این مناطق وجود دارد كه می گوید هر كس كه درخت نارگیل می كارد برای خودش و برای بچه هایش ،‌لباس ،‌ظرف ،‌نوشابه ،‌غذا و خانه درست می كند .
نارگیل معمولا از هندوراس ، پاناما و جمهوری دومینیكین به كانادا وارد می شود .مقدر بسیار كمی نارگیل در فلوریدا تولید می شود كه به مصرف داخلی می رسد
نارگیل درختی است كه بطور قائم بالا می رود . ارتفاع آن به 30 متر و قطر تنه آن تا یك متر می رسد
برگهای آن دراز و بطول 4 تا 5 متر و مركب از چند برگچه باریك و دراز است . طول برگچه ها حدود یك متر می باشد . رنگ ها سبز روشن است
میوه نارگیل مانند خوشه ، شامل چندین نارگیل با اندازه های مختلف است .
میوه نارگیل كروی شكل است كه قسمت خارجی آن ضخیم و سفت و متشكل از الیاف نباتی و داخل آن نیز صاف و سخت می باشد . در قاعده نارگیل سه سوراخ دیده می شود كه چشم های نارگیل نامیده می شود . برای استفاده از مایع داخل نارگیل كه شیر نارگیل نامیده می شود این سوراخها را باید با جسم نوك تیزی باز كرد و مایع دارون آنرا بیرون آورد . سپس با چكش آنرا بشكنید و ا گوشت داخل آن استفاده كنید . البته می توانید بعد از بیرون كشیدن شیر ، نارگیل را در داخل فر در درجه حرارت 350 درجه فارنهایت بمدت نیمساعت قرار دهید تا نارگیل خود را بشكند .
درخت نارگیل در هر سال حدود پنجاه عد نارگیل می دهد . نارگیل هنگامیكه نارس است مقدر یبشتری شیر دردولی بتدریج میوه می رسد مقدرشیر آن كمتر می شود .
برای خرید نارگیل همیشه میوه ای را انتخاب كنید كه سنگین باشد ضمنا آنرا تكان دهید كه صدای شیر داخل آنرا بشنوئید زیرا نارگیل اگر بدون شیر باشد حتما كهنه است و یا اینكه شیرش بیرون آمده و هوا كشیده و خراب شده است .

تركیبات شیمیایی:
گوشت نارگیل دارای آنزیم های مختلف مانند انورتین ، اكسیداز و كاتالاز می باشد .
در شیر نارگیل اسید های آمینه مختلفی مانند هیستدین ، آرژینین ،‌لیزین ف تایروزین ،‌تریپتوفان ، پرولین ،‌لوسین و آلانین موجود است .

در صد گرم گوشت تازه نارگیل مواد زیر موجود است
انرژی 350 كالری
آب 50 كالری
پروتئین 3/5 گرم
چربی 35 گرم
مواد نشاسته ای 9 گرم
كلسیم 12 میلی گرم
پتاسیم 250 میلی گرم
سدیم 25 میلی گرم
فسفر 95 میلی گرم
آهن 1/8 میلی گرم
ویتامین ب 1 0/05 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/02 میلی گرم
ویتامین ب 3 0/5 میلی گرم
ویتامین ث 3/2 میلی گرم
همانطور كه گفته شد به مایعی كه در داخل نارگیل وجود دارد شیر نارگیل گفته می شود . ولی باید اضافه كرد كه با له كردن و چرخ كردن گوشت سفید نارگیل نیز شیری بدست می آید كه بان شیر نارگیل گفته می شود . و در اكثر مورد منظور از شیر نترگیل شیر است كه از گوش نارگیل گرفته می شود .

شیر نارگیل یك غذای كامل است كه می توان آن را با شیر مدر مقایسه كرد
آب 65 گرم
پروتئین 3/2 گرم
چربی 25 گرم
مواد نشاسته ای 5 گرم
كلسیم 16 میلی گرم
فسفر 100 میلی گرم
آهن 1/5 میلی گرم
ویتامین ب 1 0/03 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/01 میلی گرم
ویتامین ب 3 0/8 میلی گرم
ویتامین ث 2 میلی گرم


خواص داروئی:
گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است و شیر نارگیل كمی گرم و مرطوب است
1)نارگیل بدلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی چاق كننده است
2)حرارت داخلی بدن را افزایش می دهد
3)برای خوشبو كردن دهان مفید است
4)ضعف كبد را درمان می كند
5)برای برطرف كردن بواسیر مفید است
6)ادرار را زیاد می كند
7)درد مثانه را رفع می كند
8)زخم های بدن را مدا.ا می كند
9)كرم معده و روده ، مخصوصا ركم كدو را از بین می برد
10)برای تقویت دستگاه هاضمه مفید است
11)ریشه درخت نارگیل ضد تب و ادرار آور است
12)ریشه درخت نارگیل برای ناراحتی های كبدی مانند یرقان مفید است
13)دم كرده ریشه درخت نارگیل برای معالجه اسهال خونی مفید است
14)برای دفع سنگ كلیه شیر نارگیل را با برگ سنا مخلوط كرده و بنوشید


خواص شیر نارگیل
1-شیر نارگیل هم ملین و هم ضد اسهال است
2-برای رفع اسهال خونی مفید است
3-برای برطرف كردن آب آوردگی بدن از شیر نارگیل استفاده كنید
4-شیر نارگیل ضد سم است
5-برای پائین آرودن تب مفید است
6-برای معالجه بیماریهای پوستی مفید است
خواص روغن گوشت نارگیل
روغن نارگیل از تقطیر گوشت سفید نارگیل بدست می آید
1-برای معالجه بیماریهای پوستی بكار می رود
2-حافظه و هو ش را تقویت می كند
3-درد مثانه را رفع می كند
4-كرم كدو و ركمهای دیگر روده را دفع می كند
5-در درمان كمر درد موثر است
6-معالج بواسیر است
7-محرك نیروی جنسی است

مضرات :
نارگیل دیر هضم است و در بدن خلط تولید می كند بنابراین بهتر است با شكر خورده شود
چون نارگیل گرم است ممكن است در گرم مزاجان اشكالاتی تولید كند از این نظر اینگونه افراد باید آنرا با میوه های ترش ، لیمو و یا هندوانه بخورند . خوردن آن برای سردمزاجان و سالمندان بسیار مفید است و اشكالی تولید نمی كند .

من از اين كوه بالا خواهم رفت.ميگويند ارتفاعش زياد است.راهش طولاني و شيب دار است,پر از صخره و صعود به آن بيش از حد دشوار است.كارخودم است.از آن بالا خواهم رفت.به زودي مرا خواهي ديد كه از قله برايتان دست تكان ميدهم يا از فرط تلاش بر دامنه جان ميسپارم

چهارشنبه 12/11/1390 - 14:26 - 0 تشکر 424585

مارچوبه


مارچوبه گیاهی است علفی و چند ساله كه ارتفاع آن تا چند متر می رسد و دارای شاخه های نسبتا چوبی و صاف می باشد .
مارچوبه بصورت وحشی در اكثر نقاط دنیا می روید برگهای آن فلسی شكل بوده كه از كنار آنها شاخه هایی باریك و دراز و سبز رنگ بصورت دسته های 3 تا 8 تائی خارج می شود .
بعلت زیبا بودن این گیاه را بصورت تزئینی در باغچه ها می كارند مار چوبه را در اوائل پائیز می چینند .
این گیاه از قدیم الایام مورد استفاده بشر بوده است و حتی در اهرام ثلاثه مصر نقاشی هایی وجود دارد كه مارچوبه را نشان می دهد .
مارچوبه را می توان بصورت مختلف مصرف كرد . باید مارچوبه را با كمی آب و حرارات كم در ظرف های ضد زنگ پخت و تقریبا نیمه خام آنرا برداشت . آب مارچوبه را دور نریزید و از آن برای سوپ استفاده كنید زیرا دارای ویتامین و املاح می باشد . وقتیكه مارچوبه می خرید دقت كنید تازه باشد .
شاخه های مارچوبه تازه راست و نرم بوده و نوك آن نباید باز شده باشد و اگر فلسهای نوك آن باز باشد نشانه این است كه گیاه مدت زیادی مانده و كهنه شده است .
تركیبات شیمیایی:
مارچوبه دارای آسپاراژین ف كونی فرین ، اینوزیت ، تانن ، اسدی گالیك ، آسپاراگوز ، و اسید سوكسی نیك می باشد دانه آن دارای 15 درصد مواد روغنی می باشد این روغن زرد مایل به قرمز است .
درصد مواد موجود در مارچوبه بصورت زیر است
آب 90 گرم
پروتئین 2/5 گرم
چربی 0/2 گرم
مواد نشاسته ای 4/2 گرم
كلسیم 22 میلی گرم
فسفر 60 میلی گرم
آهن 1/1 میلی گرم
سدیم 2 میلی گرم
پتاسیم 275 میلی گرم
ویتامین آ 900 واحد
ویتامین ب 1 0/2 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/2 میلی گرم
ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم
ویتامین ث 35 میلی گرم

خواص داروئی:
از نظرطب قدیم ایران مارچوبه گرم و خشك است بنابراین آنهایی كه سرد مزاج هستند باید آنرا با عسل بخورند و آنهایی كه گرم مزاج هستند باید آنرا با سركه بخورند .
مارچوبه گیاهی است ادرار آور و دارای خواص زیادی است
1)خوردن آن دید چشم را تقویت می كند
2)برای تقویت نیروی جنسی مفید است
3)ضعف مثانه را برطرف می كند
4)برای تقویت قلب مفید است
5)ملین است و یبوست را برطرف می كند
6)تب بر است
7)مارچوبه بعلت داشتن كلروفیل خونساز است و كسانیكه كم خون هستند باید از آن استفاده كنند .
8)مارچوبه به ساختن گلبولهای قرمز خون كمك می كند


طرز استفاده:
برای نگاهدری مارچوبه آنرا در پارچه های مرطوب ببندید و در یخچال قرار دهید زیرا گرما و خشكی آنرا از بین میبرد
مارچوبه را نیز می توان در سالاد ریخت و یا از آن سوپ تهیه كرد .
مورد دیگر استفاده از مارچوبه غیر از پختن آن بصورت دم كرده آن است
دم كرده مارچوبه را به این صورت تهیه كنید :
چند شاخه مارچوبه را در داخل یك لیتر آبجوش بریزید و مقدری هم رازیانه و جعفری به آن اضافه كنید و بگذارید مدت پنج دقیقه دم بكشد . از این دم كرده بمقدر دو تا سه فنجان در روز برای تسكین و آرامش قلب استفاده كنید .

مضرات :

مارچوبه را نباید آنهایی كه مبتلا به ورم مجاری ادرار هستند و یا اشخاص عصبی مصرف كنند . مارچوبه همچنین برای مبتلایان به رماتیسم و سنگ كلیه خوب نیست .

من از اين كوه بالا خواهم رفت.ميگويند ارتفاعش زياد است.راهش طولاني و شيب دار است,پر از صخره و صعود به آن بيش از حد دشوار است.كارخودم است.از آن بالا خواهم رفت.به زودي مرا خواهي ديد كه از قله برايتان دست تكان ميدهم يا از فرط تلاش بر دامنه جان ميسپارم

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.