مطالعات نشان میدهد كه خوردن شكلات كاكائویی فشارخون را كاهش میدهد و نیز باعث بهبود حساسیت انسولینی در افراد سالم میشود.
محققان میگویند كه نتایج این بررسیها نشان میدهد در كاكائو و شكلات كاكائویی تركیبات فلاوونوئید سرشار از آنتیاكسیدان یافت میشود كه به سلامت رگهای خونی و متابولیسم مناسب گلوكز كمك میكند.
فلاوونوئیدها خانواده بزرگتری از تركیباتی هستند كه در دانهها و پوست گیاهان مانند انگورها، دانههای كاكائو و مركبات یافت میشوند.
شركت كنندگان در این آزمایشها به طور روزانه مقدار مشخصی شكلات كاكائویی را به مدت 15 روز مصرف میكردند. در مرحله بعدی به مدت 7 روز شكلات را از خوراكیهای روزانه حذف كرده و پس از آن 15 روز دیگر شكلات شیری مصرف میكردند.
پس از اتمام آزمایشها محققان دریافتند كه متابولیسم قند خون در مرحلهای كه به شكلات كاكائویی مصرف میشد به میزان قابل توجهی بهبود پیدا میكند. اما در 2 مرحله دیگر این تاثیرات مثبت مشاهده نشدند.
آنتی اكسیدانهای موجود در این نوع شكلات با بسط دادن رگها و كنترل بهتر جریان خون به گونهای مؤثر باعث بهبود فشارخون میشوند.