• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 3561)
يکشنبه 5/4/1390 - 14:33 -0 تشکر 337159
رسومات ازدواج در کشورهای دنیا

1- مردم فیجی اعتقاد دارند، روح مرد مجرد به بهشت نمی رود و چنانچه مردی پیش از ازدواج از دنیا برود، روحش به خاکستر تبدیل شده و تا ابد در عذاب می ماند .  

2- مردم جزیره ای کوچک در فیلیپین معتقدند زن تا پیش از ازدواج دارای روح نیست .  

3- در گذشته در روم، عروس ها به جای دسته گل دسته ای سیر یا رزماری به دست می گرفتند که نشان باروری و خوش یمنی بود .  

4- از آنجا که سفید، رنگ عزاداری در برخی کشورهای شرقی است، هندی ها معتقدند لباس عروس نباید سفید باشد .  

5- لاس وگاس با سالیانه 100000 زوج، بزرگترین مقصد ماه عسل های جهان است و بعد از هاوایی با 25000 ماه عسل در سال قرار دارد .  

6- حلقه ازدواج در انگشت سوم دست چپ انداخته می شود زیرا مصریان معتقدند بودند رگی از این انگشت مستقیم به قلب می رود .  

7- تور روی سر از قدیم نشان معصومیت و محافظت او از ارواح خبیث بود. در قدیم تور روی سر عروس به رنگ های زرد و قرمز و آبی نیز پوشیده می شد. تور سفید از دوران ویکتوریا مد شد و نشان این بود که عروس به قدری کافی ثروتمند است که بتواند سفید بپوشد .  

8- در بسیاری از فرهنگ ها، داماد، عروس را در شب عروسی می دزدید و دوستان داماد نیز در این کار او را یاری می کردند. هنگام جاری شدن عقد داماد در سمت راست عروس می ایستاد و دست راست داماد برای استفاده از شمشیر جهت مبارزه با رقیب احتمالی آزاد می مانند .

  9- تعدادی ساقدوش مامور ریختن گل در مسیر رسیدن عروس و داماد به محراب می شدند تا با این حرکت نمادین، مسیری شاد و زیبا برای زندگی آتی آنها بسازند .

  10- در برخی کشورهای شرقی، ریختن دانه های برنج روی سر عروس و داماد، نوعی دعای باروری و نیکروزی است .

  11- مهمانان درجه یک در برخی کشورها و در دوران گذشته تکه هایی از دنباله لباس عروس را به عنوان دفع شر، پاره می کردند .

  12- کیک عروسی از زمان روم باستان نشانه شادی و خوشی بوده و در قرون وسطی، رسم بوسه عروس و داماد در کنار کیک، پررنگ شده است .  

13- در برخی کشورهای آفریقایی دعای "امیدوارم 12 فرزند برای داماد بیاوری" نوعی آرزوی خوشبختی برای عروس است .  

14- در اروپای قدیم کفش نوعی وسیله مقدس به شمار می رفت چرا که موجب بالا آمدن فرد از سطح زمین می شد و رسم بود در شب عروسی پدر عروس یک جفت کفش به داماد هدیه دهد و با این کار اختیار دختر خود را به او بسپارد .  

15- در بریتانیای قدیم رسم بود که عروس در شب عروسی جاروی گردگیری شومینه را ببوسد زیرا جارو جهت زدودن خاکستر استفاده می شد و با این کار عروس متعهد به زدودن تیرگی های خود می شد !  

16- در افغانستان قدیم داماد جهت خواستگاری تکه ای از موی عروس را می برید یا تکه ای آشغال به سمت عروس پرت می کرد !  

17- در برخی کشورهای بودایی دختران از 9 سالگی شروع به دوختن لباس عروس خود می کنند و اگر تا پیش از 14 یا 15 سالگی ازدواج نکنند، ترشیده محسوب می شوند .  

18- عروس های یونانی باور داشتند گذاشتن مقداری شکر یا قند در لباس عروسی، در زندگی آینده شان شادی به همراه می آورد .

  19- به عنوان نماد باروری مردم ایرلند، پای مرغی آماده تخم گذاری را در شب زفاف به تخت عروس و داماد می بستند .  

20- از آنجا که مرغابی ها یک بار جفت گیری کرده و تا آخر عمر با جفت خود می مانند، در کره رسم است که بهترین دوست داماد دو مرغابی چوبی را به عنوان کادوی عروسی به داماد بدهد .  

21- در مصر نزدیکان عروس او را نیشگون می گیرند تا این نیشگون ها برایشان خوشی و شانس از سوی عروس و داماد به همراه بیاورد .  

22- در هند ازدواج نمادین با درخت نوعی سنت نیکو و عبادت است .

23- در عربستان، پاکستان و حتی شهرهایی از ایران، دختری که بکارت خود را قبل از ازدواج از دست بدهد، به همراه معشوق خود به مرگ محکوم می شود .

24- عروسی متوسط در آمریکا 175 مهمان دارد .

25- در فرقه یهودیت در صورتی که جشن عروسی مربوط به آخرین دختر مجرد مادر عروس باشد، تاجی از برگ روی سر مادر عروس گذاشته و مهمانان دور او می رقصند .  

رسومات ازدواج در شهر شما چیه؟

منتظر پاسخ هاتون هستم

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

يکشنبه 5/4/1390 - 16:11 - 0 تشکر 337237

براي دانستن رسم استان اول بهتره بگيم ماله کدوم شهر هستيم. راستش در مشهد رسم خاصي نيستش البته در قوچان و اطراف مشهد که خراسان رضوي حساب ميشه معمولا رسوم دارند. مثلا" همينکه جهاز با داماد هستش. مثلا" يک رسم در قوچان اين در قسمت بعدي ميزارم جالبه.

نیکی و بدی که در نهاد بشر است                         شـادی و غمی که در قضا و قدراست 

با چرخ مکن حواله کاندر ره عقل                        چرخ از تو هزار بار بــــیچاره تر است

مدیر انجمن خانواده ی تبیان

 

 

يکشنبه 5/4/1390 - 16:13 - 0 تشکر 337239

نه بابا....بيچاره اگه پاش مشكست چي؟؟ خب داماد هم شب عروسيشه مثلا مهماني به خاطر اونه ... اما بيشتر عروس ها اصلا شب عروسي شام نميخورن (قبلانا رسم بوده مامان بزرگم ميگفتن)اما الان از استرس بازم خيلياشون شام نميخورن

زندگي سفري است که به ما مي آموزد

             "دادن وگرفتن يکي ست"

                             وهدف از وجود ما عشق ورزيدن،بخشش وشوق گشودن دست ياري 

                                         به سوي ديگري ست 

یادمن باشد که : اندک است تنهایی من در مقایسه با تنهایی خورشید .

يکشنبه 5/4/1390 - 16:14 - 0 تشکر 337242

وقتى دخترى را در خانواده‌اى در نظر گرفتند به همراهى چند نفر از بستگان نزديک، بدون اطلاع قبلى براى خواستگارى به خانه? دختر مى‌روند، پس از احوالپرسى و اظهار آشنائي، تقاضا مى‌کنند که دختر ليوانى آب بياورد، و اين علامت خواستگارى است. پس از ديدن و پسنديدن دختر و گرفتن موافقت، شبى را براى مذاکره تعيين و بر سر آن توافق مى‌کنند. در شب موعود، چند نفر مرد و زن از نزديکان داماد به خانه? دختر مى‌روند. ابتدا صحبت‌هاى پراکنده مى‌کنند ولى بعداً اظهار مى‌کنند: "شما نمى‌پرسيد که ما براى چه خدمت رسيده‌ايم؟" صاحب خانه مى‌گويد: "قدم شما روى چشم" بعد پدر داماد مى‌پرسد: "آيا پسر ما را به غلامى قبول مى‌کنيد؟" آنها هم که از ابتدا متوجه اصل مطلب بوده‌اند مى‌گفتند: "اختيار داريد، اينها چه حرفى است. هر پسر بايد با دخترى ازدواج کند، ولى دختر ما قابل شما را ندارد" آنها هم متقابلاً تعارف مى‌کنند و مى‌نگويند: "مايه? افتخار است. پس بهتر است صورتى که حاکى از صداقيه است بنويسيد." به اصرار حاضران، خانواده? دختر کاغذى برمى‌دارند و صورت صداقيه را به‌اين‌گونه مى‌نويسند... و آنگاه ذيل صورت را طرفين امضاء مى‌کنند.

نیکی و بدی که در نهاد بشر است                         شـادی و غمی که در قضا و قدراست 

با چرخ مکن حواله کاندر ره عقل                        چرخ از تو هزار بار بــــیچاره تر است

مدیر انجمن خانواده ی تبیان

 

 

يکشنبه 5/4/1390 - 16:15 - 0 تشکر 337243

از روز بعد از گفتگو، خانواده? داماد به فکر تهيه انگشتر و قواره? پارچه مى‌افتند که به‌عنوان نامزدى به خانه? عروس ببرند. در موقع بردن انگشتر و لباس، عده‌اى از زنان هم به‌عنوان "جامه‌بري" به خانه? عروس مى‌روند و ضمناً قرار عقدبندان را نيز مى‌گذارند. در موقع اجراء مراسم عقد دو کله‌‌قند جلو عاقد مى‌گذارند. عاقد دو کله‌قند را به‌هم مى‌زند و دو تکه سر قند را که مى‌افتد برمى‌دارد و به مجلس عروس مى‌برند. در آن مجلس دو تکه قند را روى پارچه? سفيدى که روى سر عروس انداخته‌اند مى‌سايند تا دختر سفيدبخت شود. از همان قند سائيده شده چاى شيرين تهيه مى‌کنند و به عروس و داماد مى‌دهند و بقيه? سرقندها را به منزل داماد مى‌فرستد و تا مراسم "نارزدن" و شبى که عروس را به خانه داماد مى‌برند نگه مى‌دارند. بعد از اتمام خطبه? عقد، برادرخوانده? داماد او را به اتاق عروس مى‌فرستد. در موقع وارد شدن داماد زن‌ها هلهله مى‌کنند و دست مى‌زنند. داماد و عروس مقابل آينه بزرگى قرار مى‌گيرند. در اين موقع داماد انگشتر به‌دست عروس مى‌کند و مادر عروس هم يک سکه? طلا به داماد او مى‌دهد و روى او را مى‌بوسد. بعد از مراسم عقدکنان و شيرينى‌خوران، مادر عروس به‌عنوان جاخالى براى داماد لباس مى‌فرستد. يک ماه بعد به‌عنوان "از گريز در آوردن عروس" جلسه? مهمانى برگزار مى‌کنند و خلعت مى‌برند. مادر داماد مى‌گويد: "عروس جان خلعت آورديم. ديگر از ما فرار نکن و با ما صحبت کن."

نیکی و بدی که در نهاد بشر است                         شـادی و غمی که در قضا و قدراست 

با چرخ مکن حواله کاندر ره عقل                        چرخ از تو هزار بار بــــیچاره تر است

مدیر انجمن خانواده ی تبیان

 

 

يکشنبه 5/4/1390 - 16:15 - 0 تشکر 337244

در فاصله? مراسم عقد، اگر ايام عيد و يا شب چله زمستان رسيد، از طرف داماد شيرينى و ميوه و قواره‌اى پارچه را در ميان خوانچه گذارده و به خانه? عروس مى‌فرستند. معمولاً ميان عقد کردن و بردن عروس به خانه داماد فاصله مى‌افتد. اين امر به شرايط شغلى اشخاص فرق مى‌کند. مثلاً کسانى که صاحب کشت و زراعت هستند. معمولاً اين امر را به بعد از برداشت محصول موکول مى‌کنند. به هر حال وقتى زمان عروسى تعيين شد قبلاً جهيزيه? عروس را با تشريفات خاص در چند خوانچه مى‌گذارند و به منزل داماد مى‌برند و در آن شب که شب "باغ داماد" ناميده مى‌شود شب بيدار هستند و شادمانى مى‌کنند و آخرهاى شب داماد را به حمام مى‌برند ودر موقع بردن به حمام با صداى دهل و سرنا و رقص‌کنان فرياد "شاباش، شاباش" (يعنى شادباش) سر مى‌دهند. در مراسم شب عروسي، وقت خارج شدن عروس از خانه? والدين، پدر جلو آمده و يک قرص نان به کمر دختر خود مى‌بندد تا برکت وارد خانه? شوهر شود. بعد به منظور استحکام و پايدارى زناشوئى سفارش مى‌کند که "دخترجان، با لباس عروسى به خانه? شوهر رفتى با کفن خارج شوي."

نیکی و بدی که در نهاد بشر است                         شـادی و غمی که در قضا و قدراست 

با چرخ مکن حواله کاندر ره عقل                        چرخ از تو هزار بار بــــیچاره تر است

مدیر انجمن خانواده ی تبیان

 

 

يکشنبه 5/4/1390 - 16:15 - 0 تشکر 337246

سابقاً عروس را با اسب يا پياده به خانه? داماد مى‌بردند. داماد و خانواده? و هم از سوى ديگر به طرف عروس حرکت مى‌کنند که داماد جلوتر بيايد، داماد هم بنا به توصيه اطرافيان خود جلوتر نمى‌رود و اين امر باعث اختلاف‌نظر و در بعضى مواقع منجر به نزاع مى‌شود تا بالاخره با ميانجيگرى عده‌اى از بزرگان و ريش‌سفيدان، توافق حاصل مى‌‌گردد و در آن موقع داماد با تعدادى انار و نقل و تکه ‌قندهائى که از مراسم عقد نگه داشته نزديک شده و در چارقد و نقل و تکه‌ قند مى‌گذارد و انارها را ميان جمعيت پرتاب مى‌کند، جمعيت هم انارها را مى‌گيرند و شايد مى‌کنند. اين مراسم را "نار زدن" مى‌گويند. موقع رسيدن عروس به منزل داماد، از طرف پدر و يا کسان نزديک داماد، چند مجمعه? مسى براى زيرپاى عروس مى‌آورند. عروس موقع وارد شدن به خانه? داماد چند قدمى از روى مجمعه مسى عبور مى‌کند و داخل "حجله" مى‌گردد. در بعضى از محله‌هاى قوچان، هنوز مراسم "داماد سلطاني" رسم است. بدين قرار که عصر فرداى عروسى دوستان داماد مجلسى ترتيب مى‌دهند و داماد را روى صندلى مى‌نشانند. و دو نفر از برادرخوانده‌هاى داماد در دو طرف وى به نام وزير دست راست و دست چپ مى‌نشينند و يک نفر فراش هم دست فرد فرد حاضرين در مجلس را گرفته و جلو داماد مى‌آورد و مى‌گويد "ياالله تعظيم کن و برقص" و اگر نرقصد بايد جريمه بدهد. عده‌اى ترجيح مى‌دهند که به‌جاى رقص جريمه بدهند و عده‌اى هم مى‌رقصند در اين موقع صداى دهل و سرنا که مرتباً در خارج از منزل شنيده مى‌شود بر شادى حاضرين مى‌افزايد. مراسم "داماد سلطاني" در بين روستائيان قوچان با وضعى جالب‌تر و باشکوه‌تر برگزار مى‌گردد.

نیکی و بدی که در نهاد بشر است                         شـادی و غمی که در قضا و قدراست 

با چرخ مکن حواله کاندر ره عقل                        چرخ از تو هزار بار بــــیچاره تر است

مدیر انجمن خانواده ی تبیان

 

 

يکشنبه 5/4/1390 - 16:16 - 0 تشکر 337247

زناشوئى در نزد روستائيان قوچان يکى از برنامه‌هائى که در جشن عروسى اجراء مى‌شود کشتى‌گيرى پهلوانان ملى است. هر دسته از ميهمانان که از دهکده جداگانه به عروس دعوت مى‌شوند، قهرمان کشتى خود را همراه مى‌آورند تا پس از اجراء مراسم کشتي، قهرمان نهائى تعيين شود. در آستانه خانه? داماد، داماد رقص‌کنان به استقبال عروس مى‌آيد، داماد و برادرخوانده او از اسب پائين مى‌آيند ولى عروس پياده نمى‌شود و بنا به رسم معمول "حق پياده شدن" مى‌خواهد. به نزديکان داماد مى‌گويد: عروس جان پسرم که مال تو است. جان و مال خودم هم تعلق به تو دارد." عروس قيافه? رضايت به خود مى‌گيرد و مى‌خواهد پياده شود که ديگران دخالت مى‌کنند و مى‌گويند: "ما نمى‌گذاريم، بايد پدر و مادر داماد مقابل عروس با هم کشتى بگيرند." پدر داماد مى‌گويد: "نه، من زورم نمى‌رسد. پير شده‌ام" اما حاضران سماجت مى‌کنند و مادر داماد هم با غرور تمام پيش مى‌آيد و مى‌گويد: "نه. نمى‌شود بايد حتماً جلو عروسم کشتى بگيرم." زن و شوهر گلاويز مى‌شوند البته زور مرد بيشتر است. اما جوانان به کمک مادر داماد مى‌شتابند و پدر داماد هم عمداً خودش را مى‌اندازد.

نیکی و بدی که در نهاد بشر است                         شـادی و غمی که در قضا و قدراست 

با چرخ مکن حواله کاندر ره عقل                        چرخ از تو هزار بار بــــیچاره تر است

مدیر انجمن خانواده ی تبیان

 

 

يکشنبه 5/4/1390 - 16:18 - 0 تشکر 337248

بعد يک سينى که در اصلاح محلى "مجمعه" مى‌گويند و در آن چند مشت گندم و چند دانه نان و مقدارى شيرينى گذارده شده مى‌آورند (به نشان آنکه عروس فراخ روزى باشد). مادر داماد نان‌ها را بالاى سر عروس مى‌شکند و به‌عنوان صدقه به بينوايان مى‌دهد و شيرينى و گندم را نيز از اطراف سر عروس به زمين مى‌ريزد که حاضران به‌ويژه کودکان جمع کنند. بعد چند سينى بزرگ مسين در برابر عروس مى‌گذارند تا هنگام پياده شدن از اسب پا روى آنها بگذارد. عروس از اسب فرود مى‌آيد و از روى سينى‌ها مى‌گذرد تا به حجله برسد. حجله را قبلاً با جهيزيه آراسته و جاى معين براى نشستن او ترتيب داده‌اند.

نیکی و بدی که در نهاد بشر است                         شـادی و غمی که در قضا و قدراست 

با چرخ مکن حواله کاندر ره عقل                        چرخ از تو هزار بار بــــیچاره تر است

مدیر انجمن خانواده ی تبیان

 

 

يکشنبه 5/4/1390 - 16:18 - 0 تشکر 337249

بقيش به دليل شئونات اسلامي سانسور ميشود D:

نیکی و بدی که در نهاد بشر است                         شـادی و غمی که در قضا و قدراست 

با چرخ مکن حواله کاندر ره عقل                        چرخ از تو هزار بار بــــیچاره تر است

مدیر انجمن خانواده ی تبیان

 

 

يکشنبه 5/4/1390 - 16:19 - 0 تشکر 337250

نه ميخورن.... عروس داماد که شام نخورن ضعف ميکنن فشارشون ميافته هردو غش ميکنن ....بيچاره ها از صبح سر پا هستن....نه اصلا نميشه....نه من قبول ندارم.....نه من شام ميخوام:D

 

 

يه سري به خدا بزنيم

خيلي زود

بي بهانه...

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.