• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن شمال > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
شمال (بازدید: 8190)
چهارشنبه 27/11/1389 - 14:14 -0 تشکر 284820
سوادکوه شهر عشق و دانش

الا ای سوادکوه، ای باصفا

تویی مأمن شور وعشق و وفا

 

 

شنبه 7/12/1389 - 8:39 - 0 تشکر 290603

طبیعت بهاری در استان مازندران

يکشنبه 8/12/1389 - 9:53 - 0 تشکر 291248

متن مصاحبه مدیر عامل این باشگاه با خبرگزاری ایرنا :

مدیر عامل باشگاه صدرا: فدراسیون كشتی باید پاسخگو باشد
تهران- مدیر عامل باشگاه صداری زیرآب بعد از لغو مجوز حضور این تیم در رقابت های لیگ برتر توسط فدراسیون كشتی اعلام كرد: اگر لازم باشد برای احقاق حق باشگاه و كشتی گیران این تیم به مراجع قانونی هم شكایت خواهم كرد.
"محبوب قبادیان" روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پس از نشست روز یكشنبه مربیان لیگ برتر كه برای گذراندن دوره یك روزه توجیهی در خانه كشتی تهران گردهم آمده بودند با كمال تعجب متوجه شدیم كه كمیته لیگ فدراسیون كشتی از حضور ما در رقابت های لیگ برتر امسال جلوگیری كرده است.
وی افزود: آنها گفتند كه چون مبلغ ورودی رقابت های لیگ سال 87 را پرداخت نكرده ایم، اجازه حضور در رقابت های امسال را نداریم. در حالی كه آن سال طبق گفته رییس فدراسیون كشتی قرار بر این بود تا برای تشویق تیم ها و حضور آنها در لیگ برتر، مبلغ ورودی از محل درآمدهای تبلیغات مسابقات تامین شود.
مدیر عامل باشگاه صداری زیرآب ادامه داد: جای تعجب دارد، به جای این كه ما مدعی و پیگیر سرنوشت درآمد تبلیغات آن سالها باشیم، فدراسیون كشتی ما را بدهكار كرده است و اجازه حضور در رقابت های لیگ برتر را به ما نمی دهد.
قبادیان خاطرنشان كرد: باشگاه های خصوصی مثل باشگاه ما از درآمد شخصی خود برای حضور در رقابت های لیگ برتر هزینه می كند و اگر قرار باشد فدراسیون كشتی این گونه با این باشگاه ها رفتار كند، در آینده رغبتی برای مشاركت و همكاری باشگاه های مشابه باقی نخواهد ماند.
وی در خاتمه گفت: مطمئنا اگر وضعیت به همین شكل باشد، من هم به عنوان مدیر عامل باشگاه به جای سرمایه گذاری و حضور در لیگ كشتی ترجیح می دهم كه در رشته های دیگر ورزشی فعالیت و تیمداری كنم.

دوشنبه 9/12/1389 - 8:52 - 0 تشکر 291593

دو بیتی های مازندرانی
بورده شه سه(مازندرانی)

بروشته روخنه او بورده شه سه
کله سر چایی سو سو بورده شه سه
امه رسم و زبون ره کی بکوشته
کئی بورده پلا بو بورده شه سه

دوشنبه 9/12/1389 - 8:52 - 0 تشکر 291594

صواحی(مازندرانی)

صواحی ککلی طلای ونگه
سپیده سر بزو صدای زنگه
پرس خار خار بوین همه خداشه
همه جا ویندنی خدای رنگه

دوشنبه 9/12/1389 - 8:52 - 0 تشکر 291595

یاد بکردی(مازندرانی)

تیسابه پینه لینگه یاد بکردی
بیابون گوی زنگه یاد بکردی
پرس خسه واری زبس هنیشتن
کر و اسب و شه جینگه یاد بکردی

سه شنبه 10/12/1389 - 15:6 - 0 تشکر 292448

پل ورسک

پل ورسک سوادکوه

ساخت یک معمار اتریشی به نام (( والتر اینگر )) در سال 1310 هجری شمسی است و نام این پل بر گرفته از نام قریه ورسک واقع در قسمت شمالی این پل میباشد.

یكی از شاهكارهای راه آهن كشور «پل ورسك» است كه به عنوان مهمترین و مرتفع ترین پل خط آهن شمال ایران مطرح است . ازاین پل كه شهرت جهانی نیز دارد و نام آن در تمامی آثاری كه پس از پایان جنگ جهانی دوم منتشر شد ، با عنوان «پل پیروزی » یاد شده است . ساخت پل ورسك كه از مهمترین رویدادهای فنی مهندسی راه آهن كشور محسوب میشود، توسط مهندسان آلمانی و اتریشی و كارگران فنی انجام شده است. به لحاظ ویژگیهای منحصر به فرد، این پل در فهرست آثار ملی كشورمان نیز به ثبت رسیده است .

پل ورسك كه در واقع از شاهكارهای معماری جهان به شمار می رود، در دره ورسك واقع در ۸۵ كیلومتری جنوب قائمشهر در محور سوادكوه قرار دارد و راه آهن سراسری تهران ـ شمال را به هم متصل میكند. عظمت این كه در واقع دوكوه عظیم وسخت گذر عباس آباد را به یكدیگر اتصال می دهد، حقیقتی انكارناپذیر است كه حتی جهانگردان خارجی نیز به آن اعتراف دارند ودر برابر عظمت و بزرگی و اراده آهنین طراح وسازندگان آن سرتعظیم فرود میآورند. در محور سوادكوه قرار دارد و راه آهن سراسری تهران ـ شمال را به هم متصل میكند

توضیح : به روایت بومیان منطقه، هنگامی كه این پل ساخته شد، به فرمان رضا شاه ، مهندس سازنده پل به همراه همسر و فرزندانش در هنگام عبور نخستین قطار از روی این پل در زیر آن قرار گرفتند تا به این ترتیب اطمینان سازه ساخته شده، ثابت شود. آرامگاه والتر اینگر در نزدیکی پل ورسک قرار دارد .

مشخصات فنی پل ورسك

این بنا از ملات سیمان و شن شسته شده و آجر ساخته شده و در ساختمان آن از آرماتور استفاده نشده است . به بیان دیگر این بنا از ملات غیر مسلح ساخته شده است .

حجم پل ورسك كه دارای ۶۶ متر دهانه قوسی و ۱۱۰متر ارتفاع از ته دره است ، جمعاً ۴۵۰۰ مترمكعب است . طول کلی پل 2/73متر است.هزینه ساخت آن در آن زمان، بالغ بر۲میلیون و۶۰۰هزار تومان بوده است . برای ساخت این پل عظیم چندطرح مبتنی براستفاده از مصالح بنایی كه بیشتر مقرون به صرفه بوده، به تصویب رسید.پل ورسک در شمار مهمترین آثار فنی مهندسی راه آهن شمال ایران محسوب می شود و شماره ثبت تاریخی ملی آن 1534 می باشد .ورسک از جمله پل‌های استراتژیک ایران است که توسط مهندسان آلمانی و اتریشیبا تضمین۷۰ ساله احداث شد.

پنج شنبه 12/12/1389 - 9:53 - 0 تشکر 293439

پل ورسک

پنج شنبه 12/12/1389 - 9:53 - 0 تشکر 293440

پل ورسك از شاهكارهای معماری جهان به شمار می‌رود. راه آهن سراسری



تهران ـ شمال را به هم وصل می‌كند.

پنج شنبه 12/12/1389 - 9:54 - 0 تشکر 293441

چهارشنبه 18/12/1389 - 11:13 - 0 تشکر 295864

فسانه‌ی تاریخی پل ورسك
(پل پیروزی)

هنگامی‌كه در سال 1316 عملیات ساخت «پل ورسك» بر روی دره‌ی 110 متری « ورسك » توسط شركت «كامپساكس» آلمانی به پایان رسید هیچ كس باور نمی‌كردكه قطار از روی‌آن بگذرد، یا جرأت دیدن‌آن را نداشت. «رضاشاه» برای این‌كه از استحكام پل اطمینان حاصل‌كند فرمان داد معمار پل « پترسن» مهندس‌آلمانی همراه با زن و بچه‌اش در زیر این پل بنشیند، تا قطار از روی آن بگذرد. « پترسن» مانده بود چه‌كند. قطعاً با خود می‌گفت: «گیر بد سیاستمداری افتادم !» از طرف دیگر برای این‌كه سرافكنده نشود پذیرفت. او زیر پل همراه با زن و دخترش نشست (صحنه را مجسم كنید). مهمانان و سران مملكتی در جای مخصوص خود نشسته بودند و مردم در پشت سر آنها. قطار سراسری از سه خط طلا به صورت مار پیچ‌خورده خم و راست می‌شد. از «دوگَل» گذشت. نزدیك قلعه‌ی «چهل در» ناگهان قطار از حركت ایستاد و تعجب همگان را برانگیخت. راننده‌ی قطار دیگر جرأت راندن نداشت ترس او را فراگرفته بود. كارگری كه زغال را در كوره می‌ریخت پذیرفت كه قطار را براند- و راند- قطار حركت كرد. زیر قلعه‌ی «چهل‌در» رسید. به یاد ساكنان قلعه‌ی ساسانیان سوتی زد. تپش قلب‌ها به شماره افتاد. نفس‌ها در سینه‌ها حبس شد. در یك لحظه چشم‌ها بسته شد. قطار به سلامت از پل عبوركرد. سران مملكتی دست زدند، زنان محلی اسپند دود دادند. دامداران گوسفند و گاو سر بریدند. «رضا شاه» شهامت « پترسن» را در دل ستود اما به رویش نیاورد. این هم سیاست او بود. نزدیك هفتاد سال از استواری این پل می‌گذرد و باز هم خواهد گذشت.
می‌گویند: نام پل را چون نام دختر مهندس‌آلمانی «ورسك» بود، «پل ورسك» گذاشتند. اما واقعیت این است‌كه در بالادست این پل روستایی قرار داشت‌كه نام آن «ورسك» بود به همین دلیل نام آن را، «پل ورسك» گذاشتند. «ورسك» نام خود را از درختچه‌ای به نام «وِرس» كه در بالا دست دره‌ی «ورسك» می‌رویدگرفته است . از این درختچه‌ برای ساختن جارو استفاده می‌شود .
اگر از نزدیك این پل را ببینید با خود می‌گویید كه هنگام خلقت جهان این پل وجود داشته و آن را ساخته‌ی دست بشر نمی‌دانید.
هنگامی‌كه «روس‌ها» در شهریور 1320 شمال ایران را اشغال كردند به «پل ورسك» رسیدند قصد تخریب آن را داشتند، همه چیز برای تخریب پل آماده بود، ناگهان ورق برگشت چرا كه فهمیدند با ساخت این پل بودكه سربازان آلمانی در جنگ جهانی دوم زودتر از موعد مقرر به روسیه رسیدند طوری‌كه جنگ در زمستان شكل‌گرفت و سرمای سخت سیبری سربازان آلمانی را به زانو درآورد و روس‌ها پیروز این جنگ شدند . به همین دلیل از تخریب‌آن دست كشیدند و نام آن را « پل پیروزی» گذاشتند.
لازم به ذكر است در بدنه‌ی پل سمت چپ سه واژه‌ی: «خدا»، «شاه»، «میهن» به رنگ قرمز نوشته شده بود كه بعد از انقلاب واژه‌ی «شاه» برداشته شد و واژه‌های «خدا» و «میهن» پل را استوار نگه می‌دارد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.