• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 2352)
دوشنبه 11/11/1389 - 16:1 -0 تشکر 278454
تحولات مصر

 

همه شما از طریق روزنامه ها، خبرگزاری ها، رادیو و تلویزیون در جریان اخبار مصر قرار گرفته اید. مردم مصر در جریان یک قیام سراسری به دنبال سرنگونی حکومت 30 ساله حسنی مبارک هستند و به علاوه تغییر نظام سیاسی در مصر را تعقیب می کنند. این قیام عمومی نه تنها وضعیت سیاسی کشور مصر را به عنوان کشوری مهم در شمال آفریقا و خاورمیانه تحت تاثیر قرار می دهد بلکه دارای آثاری منطقه ای و حتی فرا منطقه ای است. در این روزهای زمستانی که یادآور انقلاب اسلامی مردم ایران علیه دیکتاتور وقت محمدرضا پهلوی است می توان به عبرتهای تاریخ اندیشید. انور سادات و معاونش حسنی مبارک در آن سالها میزبان دیکتاتور ایران بودند که از ایران گریخت و پس از سه دهه با قیام عمومی در همان روزها روبرو شده اند.

 

 

 

خدا در همین نزدیکی است
پنج شنبه 14/11/1389 - 14:52 - 0 تشکر 279245

این آخری جالب بود.....نكته بینی....

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

پنج شنبه 14/11/1389 - 16:12 - 0 تشکر 279271

به گزارش شبکه ایران، محمدحسین انصاری‌نژاد از شاعران کشور در اشاره به تحولات اخیر در کشورهای عربی، قطعه شعری را با عنوان "فرعون باقی مانده!" خطاب به حسنی مبارک در وبلاگ خود آورده که در ادامه ذکر می‌شود:

عصا در دست، چشمش خیره بر بی‌تابی نیل است
سواری خسته، نه! پیغمبری دلواپس ایل است
می‌اندیشد به جزر و مد نیل و بر می‌آشوبد
می‌اندیشد به توفانی که در تورات و انجیل است
به توفانی که سر خواهد زد این بار از سر انگشتش
و می‌بیند بساط "قبطیان" یکباره تعطیل است
نگاهش خیره بر اهرام و فرعونان پی در پی
به روی نیل، چشمش را نزول سوره‌ی فیل است
و یک فرعون باقی مانده را ناگاه می‌بیند
که چشمانش چه کافر کیش بر تاب و تب نیل است
سپس حس می‌کند خمیازه‌های مومیایی را
دو تکه ابر هم نزدیک شد، "طیرا ابابیل" است!
نمی‌خواهد بفهمد ماجرای نا مبارک را
به نعشی مومیایی آخر او در حال تبدیل است!
بگو سی سال با ارابه‌ات آتش درو کردی
دل سنگی که داری مطمئنا ارث قابیل است!
بگو سی سال دادی حکم بمباران دریا را
که ساحل ماهیان شیمیایی را به زنبیل است
همین فردا تمام نیشکرها گل می‌افشانند
همین فردا که جشن طوطیان مصر تکمیل است!

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

جمعه 15/11/1389 - 10:59 - 0 تشکر 279415

كشتن حسنی مبارك ...تنها گزینه باقیمانده برای غرب

عنوان

تحولات مصر، حسنی مبارك، ترور؛غرب

كلید واژه

تولیدی

تولیدی، تلفیقی،تجمیعی

كشتن حسنی مبارك ...تنها گزینه باقیمانده برای غربتحولات اخیر مصر را كه دنبال كنیم به یك نكته می رسیم... غرب (اروپا وامریكا) به یك دو راهی رسیده اند.گیر كرده اند بین مردم انقلابی مصر از یك طرف و از طرف دیگر حكام دست نشانده منطقهغرب همیشه داعیه دار حمایت از حكام عرب منطقه مثل رهبران اردن، لیبی،یمن و مراكش بوده و در نشستهای رسمی و غیر رسمی به هر ترفند مامور بوده كه آنها را از حفظ سمتشان در رهبری بر مردم كشورشان مطمئن كنند تا به این وسیله آنچه می خواهند از كشورهای عربی بهره برداری كنند. نگرانی ای كه اكنون در بین رهبران این كشورها بوجودامده باید با حمایت غرب مرتفع شود و این یك طرف ماجراست.اما در طرف دیگر ماجرا كشور مصر است كه خط قرمز را شكانده و الآن به مرز انقلاب رسیده است. این به این معنی است كه غرب جهت حفظ منافع بلند مدتش و تغییر سمت انقلاب به اقلابی دست نشانده دیگر باید سخن از تغییر در رهبری مصر بزند تا بتواند اتش خشم انقلابیون را به  سمتی كه خود می خواهد هدایت كند...اگر در آینده نزدیك حسنی مبارك به دست افراد ناشناس ترور شد تعجب نكنید. بنظر می رسد غرب برای حفظ اعتماد حكام باقیمانده منطقه و ضمنا گذر از حسنی مبارك دست به چنین اقدامی بزند . غرب با استفاده از شبكه های لایه لایه امنیتی با اجیر كردن یك انقلابی از بین مردم هم حسنی مبارك رااز سر راه خود برمیدارد و هم با توجه به اینكه هیچ ردی از خود به جا نمی گذارد همچنان اعتماد رهبران كشورهای منطقه را به   خود  نگه می دارد....

متن

سعید نیری

نام نویسنده

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

جمعه 15/11/1389 - 17:37 - 0 تشکر 279479

تهران - حضرت آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری در خطبه های نماز جمعه این هفته تهران ، خطبه عربی ایراد فرمودند كه ترجمه كامل آن به شرح زیر است:


بسم الله الرحمن الرحیم
سلام بر فرزندان امت اسلامی در هر كجا كه هستند . امروزه شرایط سرنوشت سازی بر جهان اسلام حاكم است كه می تواند معادلات جهانی را در منطقه ای كه در آن زندگی می كنیم تغییر دهد و آن را به نفع ملتها رقم زند. امری كه به نفع ملتهای عربی و اسلامی است و می تواند غبار دهها سال ظلم ، ستم ، ذلت و تحقیری كه غرب برای ملتهای اصیل وكهن منطقه به ارمغان آورد بزداید.

معجزه ای كه به دست ملت تونس به وقوع پیوست و در میان مردم با عظمت و شجاع مصر به اوج خود رسید نفسها را در سینه جهان غرب و در جهان اسلام حبس كرد و در هر یك به دلایلی چنین شد .
آنها حوادث مصر بزرگ را از نزدیك پیگیری می كنند، مصر كشور نوابغ، كشور محمد عبده و سید جمال، كشور سعد زغلول و احمد شوقی، كشور عبدالناصر و شیخ حسن البنا ، مصر سالهای ۱۹۶۷ ، ۱۹۷۳میلادی .

همگان چشم به راه هستند تا ببینند لوای عزم و همت مصریها تا كجا اوج می گیرد كه اگر این پرچم خدای ناكرده به زیر كشیده شود دورانی سیاه و تاریك با خود به دنبال خواهد داشت اما اگر بر قله های پیروزی به اهتزار درآید اوج آسمانها را خواهد شكافت.

ملت تونس توانست حاكم خیانتكار و مطیع آمریكا و دین ستیز خود را سرنگون كند اما درست نیست كه گمان كنیم به نتیجه مطلوب رسیده ایم زیرا نظام مزدور با خروج برخی سران و باقی ماندن سایر مزدوران، سرنگون نخواهد شد بلكه این در واقع دامی گسترده برای مردم است .

در انقلاب اسلامی ایران بارها تلاش كردند تا ملت ما را در چنین دامی گرفتار كنند اما بیداری ملت و رهبر آسمانی و عظیم آن به دسیسه دشمنان پی برد و آن را باطل كرد و به راه خود تا پایان ادامه داد.
اما در مورد مصر نمونه نادری است زیرا مصر در میان جهان عرب كشوری یگانه است. مصر اولین كشور جهان اسلام است كه با فرهنگ اروپایی آشنا شد و اولین كشور عربی است كه پس از جنگ جهانی دوم دولتی مستقل بر پا نمود و از منافع ملی خود در ملی كردن كانال سوئز دفاع كرد.
مصر اولین كشوری است كه با تمام قوا در كنار فلسطین ایستاد و در جهان اسلام به عنوان پناهگاه فلسطینی ها شناخته شد.

سید جمال الدین مصری نبود اما ملتی جز مصر را ندید كه درد وی را بفهمد.
محمد عبده وشاگردانش وسعد زغلول و پیروانش اشخاص معمولی نبودند بلكه از نوابغ وشجاعانی وآگاهانی هستند كه مصر می تواند به آنان واعمالشان افتخار كند .

مصر با این عمق فرهنگی ومذهبی وسیاسی به حق جایگاه سروری را در جهان عرب كسب كرد .
بزرگترین جنایتی كه نظام حاكم مصر مرتكب شد این بود كه این كشور را از جایگاه رفیع خود به حضیض برد و در بازی سیاسی آمریكا در سطح منطقه به یك آلت دست این كشور تبدیل كرد .
این انفجار كه امروزه در میان ملت مصر شاهد آن هستیم پاسخ مناسبی به خیانت بزرگی است كه دیكتاتور مزدور این كشور در حق مردم خود انجام داد.

امروزه تحلیلهای مختلفی در مورد انقلاب مردم صورت می گیرد و هر كسی نظرات خود را در این زمینه بیان می كند اما هر كس كه مصر را می شناسد به خوبی درك می كند كه مصر از كرامت وعزت خود دفاع می كند.
كشوری كه دچار خیانتهای بزرگی شد كه كرامت آن را مصادره كنند. ملتی در اوج عزت كه آن را برای ارضای غرور و تكبر دشمنانش به مذلت كشیدند.

‌موضع مصر نسبت به قضیه فلسطین نمونه بارزی از جایگاه این كشور است. فلسطین دهها سال است كه مهمترین محور در مسایل منطقه به شمار می رود. مسایل منطقه ای آن چنان به یكدیگر گره خورده اند ومتصل هستند كه هیچ كشوری نمی تواند سرنوشت خود را جدای از قضیه فلسطین بداند.
در خصوص قضیه فلسطین دو جبهه حمایت از فلسطین و مبارزه عادلانه آن یا ایستادن در جبهه مقابل وجود دارد . ملتهای منطقه از ابتدا موضع خود نسبت به این صف آرایی را مشخص كردند .

طبیعی است كه هر نظام حاكمی وقتی به سمت حمایت از قضیه فلسطین پیش می رود از پشتیبانی و استقبال مردم خود ، ملتهای عربی و اسلامی برخوردار خواهد شد همانطور كه مصر در اواخر دهه شصت و اوایل دهه هفتاد این امر را تجربه كرد. اما وقتی نظامی در صف مقابل فلسطین موضع می گیرد ملت به آن پشت می كند چنانكه در مصر پس از امضای توافقنامه ننگین كمپ دیوید شكاف عمیقی بین ملت و حكومت روی داد.

مردم مصر در سال های ۶۷ و۷۳ (‌میلادی )‌ با جان ودل به كمك فلسطین شتافتند اما پس از آن با چشم خود دیدند كه چگونه حاكمان این كشور به سمت مزدوری واطاعت از آمریكا شتافتند تا حدی كه مصر به هم پیمان دشمن صهیونیستی غاصب تبدیل شد.
‌تسلط آمریكا بر حاكمان مصر تمامی تلاشهای قبلی مردم این كشور را در حمایت از فلسطین به باد داد و نظام مصر را به دشمن سرسخت فلسطین و بزرگترین حامی صهیونیسیتها تبدیل كرد در حالی كه سوریه شریك مصر در جنگ های ۶۷ و۷۳ با وجود فشارهای سنگین آمریكا مواضع مستقل خود را حفظ كرد.

كار نظام مزدور مصر به جایی رسید كه ملت این كشور برای اولین بار در تاریخ دیدند كه حكومتشان در حمله اسراییل به غزه در كنار اسراییل قرار گرفت نه تنها به این رژیم كمك كرد بلكه فعالانه در حمایت از جبهه دشمن ایستاد.
تاریخ هرگز فراموش نمی كند كه این حسنی مبارك همان كسی است كه در جریان حمله به غزه كه در آن مردان ، زنان و كودكان طی ۲۲ روز بمباران مستمر كشته شدند در كنار اسراییل و آمریكا ایستاد.
خدا می داند كه ملت مصر در طول این ایام چه ها كشید ، تصاویر تلویزیونی گوشه هایی از احساسات مردم مصر را به تصویر كشید كه به دلیل نداشتن فرصتی برای كمك به مردم فلسطین می گریستند.
‌ مردم مصر دیگر تاب و تحمل چنین وضعیتی را نداشتند و آنچه هم اكنون در قاهره وسایر شهرهای مصر می بینیم در واقع انفجار این خشم مقدس و عقده های انباشته در قلبهای زنان و مردان آزاده مصری طی سالهای طولانی به دلیل مواضع نظام خائن ، مزدور و ضد اسلامی مبارك است.

نهضت ملت مسلمان مصر جنبشی اسلامی و آزادی جویانه است . من به نام ملت ایران و به نام حكومت انقلابی ایران به ملت مصر و تونس درود می فرستم و از خداوند سبحانه و تعالی می خواهم تا پیروزی كامل را نصیب شما كند. من به این نهضت شما افتخار می كنم.

ادامه در پاسخ بعدی

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
جمعه 15/11/1389 - 17:38 - 0 تشکر 279480

برادران و خواهران مصری و تونسی ، بدون شك نهضت های ملتها به شرایط جغرافیایی و تاریخی و سیاسی و فرهنگی خاص آنها مرتبط است و نمی توان انتظار داشت كه در تونس ، مصر و یا هر كشور دیگری آنچه بیش از ۳۰ سال پیش در انقلاب ایران روی داد، رخ دهد اما با این حال تشابهاتی در این زمینه وجود دارد و تجربه های ملتها می تواند برای ملتهای دیگر مفید باشد .

تجربه هایی كه ما هم اكنون می توانیم در اختیار دیگران قرار دهیم از این قرار است :
اول - نهضت ملتها در واقع جنگ بین دو اراده است. اراده ملت و اراده دشمنان ملت . هر طرفی كه اراده و تحمل بیشتری داشته باشد پیروز می شود. خداوند می فرماید : ان الذین قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل علیهم الملائكه لا تخافوا و لا تحزنوا وابشروا بالجنه التی كنتم توعدون.
خداوند پیامبر خودر ا مخاطب قرار داده و می گوید: فلذلك فادعو واستقم كما امرت ولا تتبع اهوائهم
دشمن تلاش می كند تا با اعمال قدرت و نیرنگ اراده شما را تضعیف كند پس در مقابل ضعف اراده خود هشیار باشید.
دوم - دشمن تلاش می كند تا شما را نسبت به تحقق اهدافتان ناامید كند در حالی كه وعده الهی می فرماید : ونرید ان نمن علی الذین استضعفوا فی الارض ونجعلهم ائمه ونجعلهم الوارثین.
پس به وعده خدا اعتماد كاملی داشته باشید كه می گوید ولینصر الله من ینصره ان الله لقوی عزیز.
سوم - دشمن، نیروهای امنیتی مجهز خود را به سوی شما گسیل می كند تا شما را بترساند اما از آنها نهراسید زیرا شما از این مزدوران اجیر شده قوی تر هستید. شما اكنون در مرحله ای مشابه مرحله ای هستید كه خداوند به رسولش فرمود: ان یكن منكم عشرون صابرون یغلبوا مئتین.

شما با تكیه بر خداوند و جوانان غیور می توانید بر تمامی آشوبها و هرج و مرجها غلبه كنید.
چهارم: سلاح مهم ملتها در برابر حاكمان مزدور اتحاد ، وحدت و انسجام است. دشمن تلاش می كند تا با مكر وحیله انسجام شما را از بین ببرد . از جمله شما را در مواقع مختلفی قرار می دهد و شعارهای انحرافی سر می دهد و چهرهای غیر قابل اعتمادی را مطرح می كند تا جانشین رییس خائن شوند اما شما اتحاد خود را بر محور دین حفظ كنید و همگی به ریسمان الهی چنگ بزنید ومتفرق نشوید.

پنجم - فریب آمریكا و غرب ومانورهای سیاسی آنان را در نهضت خود نخورید زیرا آنها تا چند روز پیش از نظام فاسد حمایت می كردند و امروز كه از حفظ وی ناامید شده اند فریاد حق ملتها را سر می دهند. اینها تلاش دارند جای مزدوران را عوض كنند تا مزدوران خود را بر شما چیره كنند. این اهانت به احساسات ملتهاست پس آن را نپذیرید وبه كمتر از برپایی یك نظام كامل، مستقل ، مردمی و مومن به اسلام راضی نشوید .

ششم - شرایط می طلبد تا علمای الازهر با تاریخ مبارزاتی خود نقش آشكار تری را ایفا كنند زیرا وقتی ملتی انقلاب خود را از مساجد و نماز جمعه آغاز می كند و شعار الله اكبر سر می دهد از علمای دینی انتظار می رود كه موضع روشن تری اتخاذ كنند.
هفتم - ارتش مصر كه مدال شركت در حداقل دو جنگ با دشمن صهیونیستی را بر سینه خود دارد در آزمایشی سخت قرار گرفته است. دشمن منتظر است تا این ارتش مردم را سركوب كند واگر خدای نكرده چنین شود این امر نوعی ضعف و شكاف برای ارتش به شمار می رود كه قابل ترمیم نیست.

این دشمن صهیوینستی است كه باید در مقابل ارتش مصر به لرزه بیفتد و نه ملت مصر.
بدون شك برخی نیروهای ارتش كه از بطن مردم هستند به مردم خواهند پیوست در این هنگام این تجربه شیرین بار دیگر در مصر تكرار خواهد شد .
هشتم - آمریكا كه طی ۳۰ سال گذشته بر خلاف اراده مردم مصر از حاكمان مزدور حمایت كرد اكنون در موضعی نیست كه بخواهد در قضیه مصر میانجیگری كرده و یا نصیحتی ارایه دهد .
شما باید در این زمینه به تمامی گامهایی كه آمریكا بر می دارد با دیده شك و تردید بنگرید و به آن اعتماد نكنید.

برادران وخواهران می توان به وضوح دید كه نهضت مصر از سوی برخی نخبه های سیاسی با مشورت وهماهنگی یكدیگر هدایت می شود.
من به عنوان یك برادر دینی شما و با توجه به پایبندی مذهبی خود این تجربیات را در اختیار شما نهادم .
ای فرزندان سرزمین كنانه بوقهای تبلیغاتی دشمن همچون سابق خواهند گفت كه ایران می خواهد در مصر دخالت كند و تشیع را در آن انتشار دهد و ولایت فقیه را به آنجا صادر كند اما اینها تنها دروغهایی است كه گوش ما طی سال از آن پر و هدف از آن تفرقه بین ملتها است و مزدوران آن را تكرار می كنند.
یوحی بعضهم إلی بعض زخرف القول غرورا ولو شاء ربك ما فعلوه فذرهم وما یفترون
هر چند این حرفها نمی تواند ما را از مسئولیتی كه اسلام بر دوش ما نهاده بازدارد . والله من وراء القصد .
اقول قولی هذا واستغفر الله لی ولكم

منبعhttp://www.jahannews.com/vdciywazvt1aww2.cbct.html

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
يکشنبه 17/11/1389 - 18:43 - 0 تشکر 280243

بیش از ۹۰ درصد مصریها آمریکا را تهدید می دانند


نظرسنجی اخیر در مصر نشان می دهد، در حالی که ۸۶ درصد مخاطبان از برنامه هسته ای ایران حمایت می کنند، ۹۲ درصد از آنها آمریکا را یکی از دو تهدید عمده بین المللی می دانند.

به گزارش واحد مرکزی خبر، روزنامه آمریکایی هافینگتون پست نوشت، معترضان مصری نه تنها اعتمادی به دولت واشنگتن ندارند بلکه به شدت از سیاستهای خاورمیانه ای امریکا بیزارند .

بر اساس نظرسنجی این موسسه ۹۰ درصد مردم مصر از اسرائیل بعنوان یکی از دو تهدید مهم بر ضد خود نام می برند ضمن انکه سیاستهای امریکا را درباره خاورمیانه مخرب و در جهت تامین مافغ رژیم صهیونیستی می دانند .

منبع:یالثارات http://www.yalasarat.com/vdcjfvemzuqeh.sfu.html

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
يکشنبه 17/11/1389 - 18:48 - 0 تشکر 280244

پس از ایراد خطبه‌های حکیمانه مقام معظم رهبری در نماز جمعه دیروز، مردم مصر به شکل خودجوش در حال انتشار فایل صوتی بخش عربی این خطبه‌ها هستند.

به گزارش سرویس بین الملل شبکه ایران، در حالی که رسانه‌های غربی می‌کوشند تا با کمرنگ کردن انگیزه‌های اسلامی مردم مصر، قیام این کشور را تنها ناشی از مشکلات اقتصادی جلوه دهند، استقبال گسترده مردم مصر و دیگر کشورهای عربی از بخش‌هایی از خطبه‌های حکیمانه مقام معظم رهبری در نماز جمعه روز گذشته تهران که به زبان عربی قرائت شد، حاکی از توجه و الگوگیری انقلابیون مصری است.

بر اساس گزارش‌های رسیده از منابع عربی، بسیاری از مردم کشورهای عربی و به خصوص انقلابیون مصری از روز گذشته با استقبال از سخنان مقام معظم رهبری در حمایت از قیام مردم مصر، اقدام به انتشار گسترده فایل صوتی و متن بخش‌های عربی خطبه روز گذشته ایشان می‌کنند.


این گزارش حاکیست، بسیاری از کاربران عرب اینترنت نیز فایل صوتی و یا تصویری بخش عربی سخنان مقام معظم رهبری در مورد قیام مردم مصر را با عنوان " سخنان امام خامنه‌ای در مورد انقلاب مصر" منتشر کرده‌اند.

انتشار گسترده این بیانات حکیمانه در شرایطی صورت می‌پذیرد که رژیم مصر با مسدود کردن ارتباطات از جمله اینترنت، سعی کرده است جلوی مردم این کشور را در دسترسی آزادانه به منابع تاثیرگذار بگیرد. با این حال عزم جوانان مصری برای انتشار خطبه‌های رهبر انقلاب جزم‌تر از آن است که رژیم مصر بتواند در برابر آن ایستادگی کند.

در همین حال فعالان شبکه‌های اجتماعی اینترنتی نیز بلافاصله پس از اتمام سخنان روز گذشته رهبری ایران، اقدام به انتشار آن کردند. همچنین وبلاگ‌نویس‌های مشهور مصری نیز علاوه بر انتشار فایل صوتی بخش عربی خطبه روز گذشته مقام معظم رهبری، ترجمه انگلیسی این سخنان را در صفحات خود منتشر کرده‌اند.

انتشار گسترده بیانات مقام معظم رهبری در مصر، از سوی کارشناسان مسایل سیاسی، تاکیدی بر شکل‌گیری موج بیداری اسلامی در میان ملت‌های اسلامی از جمله ملت مصر است که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در سخنان خود به آن اشاره کرده بودند.


کارشناسان امور خاورمیانه همچنین تصریح می‌کنند که ماهیت سکولار نظام حاکم بر مصر با خواسته‌های مردم مسلمان مصر تناقض آشکار دارد و طبعا تغییر ماهوی این نظام در راستای خواست مردم این کشور، تنها راه بازگشت آرامش به این کشور و شکل‌گیری یک نظام‌ مردمسالار واقعی است

منبع

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
چهارشنبه 20/11/1389 - 10:17 - 0 تشکر 281309

مختصری درباره رابطه اخوان المسلمین با انقلاب اسلامی

بعد از پیام عربی رهبر انقلاب به مردم مصر، رسانه‌های ضدانقلاب سعی کردند با جنجال و هیاهو و استناد به یک خبر غیررسمی، اصل پیام و توصیه‌های آن را به حاشیه ببرند. این رسانه‌ها مدعی واکنش منفی اخوان به پیام رهبری شدند، با اینکه رهبر انقلاب در پیام خود به طور خاص از گروهی نام نبرده بودند. البته بعدا مشخص شد که خبر مطرح شده در سایت انگلیسی اخوان، نظر شخصی سردبیر آن سایت بوده که حتی گاهی به نظرات آدمی چون مریم رجوی هم استناد می‌کند!

در مطلب قبلی هم نوشتم که برای شناخت گروه‌های اسلامی منطقه، باید همه جوانب و حساسیت‌ها را در نظر داشت. اولا این گروه‌ها براساس منافع خودشان تاسیس شده‌اند نه منافع ایران. بنابراین ممکن است حتی مخالفان شیعه و ایران در آنها حضور داشته باشند و گاهی علیه ایران هم حرفی بزنند  که اصلا عجیب نیست، چون آنها براساس اهدافی مشترک دور هم جمع شده‌اند. ثانیا فشار وهابیون و مخالفان ایران و مخصوصا حکومت مصر را برای بدنام کردن این گروه‌ها نباید فراموش کرد.

این روزها که نام اخوان المسلمین روی زبان‌ها افتاده و رسانه های ضدنظام هم به آن علاقه پیدا کرده‌اند، بد نیست نگاهی داشته باشیم به سوابق این گروه و روابط پر فراز و نشیب آن با ایران. شاید مرور گذشته، به ما کمک کند تا معنای اختلاف نظر در جماعت اخوان، معنای آن خبر کوتاه سایت انگلیسی اخوان، معنای سکوت اخوان و در نهایت معنای «امام خامنه‌ای» گفتن حامد الهلباوی را در بی‌بی‌سی بهتر درک کنیم. جالب اینجاست که مجری بی‌بی‌سی دست به هر کاری زد (حتی تحریف سخنان رهبری) تا عضو ارشد اخوان را وادار به اتخاذ موضعی منفی کند که موفق نشد. (فیلم این مصاحبه در سایت تریبون)

حسن البنا پایه گذار اخوان المسلمین

اخوان‌المسلمین در سال ۱۹۲۸میلادی در مصر، توسط شیخ حسن البنا تاسیس شد. حسن‌البنا، از مؤسسان اولیه و اصلی حرکت تقریب بین مذاهب اسلامی در قاهره بود که به همت شیخ محمدتقی قمی شکل گرفت. یکى از اهداف اولیه اخوان المسلمین تاسیس حکومتى بر مبناى اصول اسلام بود. حسن البنا براى دستیابى به این هدف ، پیروانش را به تلاش در تحقق حکومت اسلامى تشویق مى کرد. به عقیده حسن البنا اگر مسلمانان به چنین تلاشى مبادرت نکنند، در پیشگاه خداوند، گناهکار و مقصر خواهند بود. البته سیستم حکومتی حزب حاکم مصر به گونه‌ای بود که رهبران بعدی، کمتر به سراغ این هدف اصلی رفتند.

اخوان المسلمین و انقلاب اسلامی

اخوان المسلمین اولین گروهی بود که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، آن را تایید و از پناه دادن شاه توسط رژیم مصر انتقاد کرد. این جماعت در سال ۵۷ اعلامیه‌ای منتشر کرد و انقلاب اسلامی ایران را الگویی برای مبارزت اسلامی خود علیه دولت وابسته و ضداسلامی مصر دانست و از تمام مسلمانان جهان نیز خواست تا از مسلمانان ایران سرمشق بگیرند. اخوان نخستین گروهی بودند که بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی، برای عرض تبریک به ایران آمده و خدمت امام خمینی رسیدند. (سید هادی خسروشاهی)

اخوان‌المسلمین بعد از پیروزی انقلاب کتابی تحت عنوان «خمینی آلترناتیو اسلامی» به قلم فتحی عبدالعزیز منتشر کرد که در آن آمده است: «انقلاب امام خمینی ، انقلاب یک فرقه اسلامی علیه فرقه‌ای دیگر نیست، بلکه مرکز ثقل ارزش‌ها و اعتقادات مشترکی است که همه مسلمانان را به وحدت می‌خواند، همان چیزی که انقلاب ایران برای آن به وقوع پیوست.»

در پی جنگ ایران و عراق، روابط اخوان با ایران تا حدودی به سردی گرایید. بعضی‌ها دلیل تغییر رفتار اخوان را در آن مقطع، عدم استقبال ایران از پیشنهاد آنها برای میانجیگری در مساله گروگان‌های آمریکایی و طولانی شدن جنگ تحمیلی و فشار کشورهای عرب منطقه بر آنها می‌دانند.

در همین زمان شیخ صلاح ابواسماعیل (از اعضای اخوان المسلمین) طی سخنانی، اخوان المسلمین را حامی عراق دانست، اما عمر تلمسانی رهبر وقت اخوان اعلام کرد که شیخ ابواسماعیل نظر شخصی خود را بیان کرده است. همچنین در همین دوران برخی اعضای اخوان ایران را متهم کردند که در صدد سلطه بر کل جهان اسلام است و لذا دست به تبلیغات و انتشار کتاب علیه ایران زدند.

شیخ عمر التلمسانی و استاد سید هادی خسروشاهی

دوران رهبری محمد مهدی عاکف

در سال‌های اخیر و در دوره رهبری محمد مهدی عاکف، اخوان المسلمین مواضع خوبی در قبال ایران و تشیع اتخاذ کرد که حساسیت کشورهای عربی را برانگیخت و حتی گاهی موجب اختلافات داخلی در اخوان‌المسلمین نیز شد. رهبر اخوان المسلمین از برنامه‌ى اتمى ایران حتى با احتمال هدف ساخت بمب اتمى حمایت ‌می‌کرد. عاکف در مصاحبه‌ای با روزنامه کویتى النهار گفته بود «چه مانعى دارد که مذهب شیعه گسترش یابد؟ سازمان کنفرانس کشورهاى اسلامى ۵۶ عضو سنی مذهب دارد، حالا چرا باید از تنها کشور شیعه جهان ترسید؟»

رسانه های عربی ادعا کردند که مصاحبه عاکف تحریف شده است اما او در گفتگو با الشرق الأوسط تاکید کرد: پاسخ چاپ شده از قول من صحیح و بدون تحریف بوده است. به همین علت «جهاد عوده» عضو دبیرخانه‌ى سیاست گذارى حزب حاکم الوطنى (حزب مبارک) از اظهارات عاکف انتقاد کرد و گفت که رهبر اخوان المسلمین ظاهراً نمى تواند بین صواب و خطا و دوست و دشمن را تشخیص دهد. جهاد از عاکف خواست کمى به مطالعه کتابهاى شیعیان درباره‌ى سنى گرى بپردازد تا بفهمد از چه کسانى دفاع مى کند؟!

محمد مهدی عاکف

اختلافات داخلی اخوان؟

مواضع محمد مهدی عاکف و اخوان المسلمین باعث بروز برخی اختلافاتی در داخل تشکیلات جماعت و اظهارات برخی اعضاء علیه ایران و مذهب تشیع شد اما عاکف تاکید می‌کرد که موضع برخی اعضای این جنبش موضع شخصی است و ارتباطی به دفتر هماهنگی اخوان المسلمین ندارد.

عاکف در پاسخ به این سوال که «آیا مقالات «یوسف ندا» (مسئول روابط بین الملل اخوان) خطوط قرمز را زیر پا نگذاشته؟» اظهار داشت:«مطالبی که ایشان درباره شیعه نوشته است همان مطالبی است که همه ما بر اساس آن تربیت شده ایم. من با او درباره نگاه مثبت به تشیع موافقم. البته کار ما سیاسی است نه ورود در امور مذهبی. در هر حال ایران یک قدرت سیاسی است و مردم ایران مسلمان و شیعه اند و به خدا و رسول(ص) و قرآن عقیده دارند. همین کافی است و نباید روی اختلاف مذهبی تاکید شود»

یوسف ندا و استاد خسروشاهی

مواضع اخوان درباره عربستان

محمد مهدی عاکف همچنین از حملات عربستان علیه شیعیان یمنی هم انتقاد می‌کرد و از این کشور می‌خواست که از کشتار شیعیان یمن دست بردارد که  البته با واکنش منفی عربستان و احزاب مختلف مصر روبرو شد. احزاب مصری اخوان را به نزدیک کردن مواضع خود به ایران و ایجاد شکاف در وحدت دولت‏های عربی متهم کردند. «محمد الفوقی» رئیس کمیسیون روابط خارجی پارلمان مصر با انتقاد از موضع عاکف گفت: اخوان نباید این درخواست را از دولت سعودی می‏کرد؛ آنها باید از حوثی‏ها می‏خواستند تا کشتار مردم یمن را متوقف کنند! همچنین قویطه یکی دیگر از نمایندگان پارلمان مصر گفت: موضع اخوان در محکوم کردن کشتن شیعیان یمن، به خاطر نزدیک بودن مواضع آنها به ایرانی‏هاست؛ وگرنه از خود الحوثی‏ها می‏خواست تا به جنگ پایان دهند!

وی همچنین در پاسخ به ادعاهای حسنین هیکل که اخوان المسلمین را به جیره خواری عربستان متهم کرده بود، گفت: «به چه دلیل این ادعا را مطرح می کند؟! اتفاقا عربستان ما را به دست جلاد سپرده است. اگر عربستان ما را تامین مالی می کند پس چرا این همه فشار و سرکوب بر اخوان وجود دارد؟!»

مواضع اخوان درباره حزب الله

محمد مهدی عاکف درباره حزب الله لبنان هم مواضعی روشن و قاطع داشت. وی اعلام کرده بود که حاضر است ده‌ها هزار نیروی نظامی برای حمایت از حزب‌الله اعزام کند! (به نقل از سید هادی خسروشاهیوی درباره آثار جنگ ۳۳ روزه لبنان نیز گفته است: من بر این باورم که ایستادگی، پایداری و مقاومت بی نظیر رزمندگان مقاومت اسلامی در میدان جنگ که همه مردم جهان را شگفت زده کرد، توانست طرح خاورمیانه جدید را ناکام کند.

عاکف ضمن انتقاد موضع حاکمان عرب در قبال جنگ اسرائیل با حزب الله، خطاب به رزمندگان مقاومت و سید حسن نصرالله هم گفت:«شما همه ملت های عرب و مسلمان را سربلند کردید و از عزت و کرامت و ارزشهای امت و کشورتان لبنان، شرافتمندانه دفاع کردید. تاریخ هرگز ایثار و فداکاریتان را از یاد نخواهد برد. جهاد و فداکاری شما در صحیفه اعمالتان ثبت شده است و خداوند در روز قیامت به شما پاداش خیر خواهد داد. وجود چنین فرزندان رشید و سلحشوری، گوارای مردم لبنان باد. برای امت اسلام پایدار و سربلند باشید.»

مواضع اخوان درباره مصر و قرارداد کمپ دیوید

محمد مهدی عاکف درخصوص قرارداد کمپ دیوید و نقس مصر نیز گفته است: پس از گذشت سالهای طولانی از امضای پیمان کمپ دیوید، اکنون زمان تجدیدنظر در این موافقتنامه به نفع ملت مصر و امت عربی و اسلامی است. وی در خصوص وضعیت مصر نیز اعتقاد داشت :«الآن مصر در جهان عرب جایگاهی ندارد و ارزشی برای او قائل نمی شوند.‏»

وی درباره واکنش دولت مصر به مواضع اخوان نیز با صراحت تاکید می‌کرد:«درباره دولت مصر باید بگویم که هیچ ارزشی برای آن قائل نیستم و در محاسبات و اظهارات خودم توجهی به آن نمی‌کنم و هر سخنی که مورد رضای خدا باشد خواه درباره ایران یا حزب الله یا مسائل داخلی یا برادرانمان در غزه بی‌واهمه بیان می کنم. اقداماتی که دولت مصر انجام می‌دهد به نفع مصر نیست و آبروی کشور را به خطر انداخته است. کشور مصر کشور علما، مهد تمدن، کشور الازهر و کشور اقتدار بوده است و نظام فاسد مصر حق ندارد کاری کند که مردم جهان از مصر متنفر شوند به گونه ای که از فرط خشم و تنفر به سفارتخانه های مصر در کشورهای دیگر حمله کنند.‏» (یعنی همان تحلیلی که رهبر انقلاب از آن به عنوان تحقیر مردم مصر نام بردند)

مواضع عاکف درباره آمریکا و اوباما

«به نظر من مدیریت جدید هم مثل مدیریت قبلی بلکه بدتر از آن است. وقتی بوش بر سر کار بود او را خوب می شناختیم… ولی اوباما آمد و از در دوستی وارد شد و نمی دانیم چه می خواهد بکند. یکبار خبرنگار نیوزویک درباره اوباما از من پرسید. گفتم : به اوباما می گویم تو وارث فجایع بزرگی هستی. پرسش من از تو این است که بالاخره درباره فلسطین، عراق و افغانستان چه تصمیمی داری؟ توقع این است که عدالت و آزادی را همان گونه که بر زبان می آورد در عمل اجرا کند.»‏

برکناری یا بازنشتگی؟

در سال‌های اخیر مواضع محمد مهدی عاکف مخصوصا حمایت او از ایران و شیعیان، حساسیت کشورهای عربی و حکومت مصر را برانگیخت که این مساله گاهی موجب اختلافات داخلی در اخوان المسلمین هم می‌شد. چرا که حکومت مصر به این بهانه فشارها را بر اخوان المسلمین بیشترمی‌کرد.

محمدمهدی عاکف در چند سال گذشته آنقدر از ایران، شیعه و حزب الله لبنان تعریف و تمجید کرد و آنقدر علیه سران عرب حرف زد که در نهایت یک سال پیش از رهبری اخوان المسلمین کنار رفت (یا کنار گذاشته شد!)  و یکی از نزدیکان وی به نام محمد بدیع به جای او انتخاب شد. خود او ضمن اشاره به بروز برخی اختلافات، سن بالای خود را دلیل کناره‌گیری‌اش اعلام کرد.

البته اختلافات داخلی اخوان، فقط به مواضع آنها درباره ایران و مذهب شیعه مربوط نمی‌شود، علاوه بر اینها، اختلافاتی نیز میان اعضای قدیمی و جوان اخوان و اختلافاتی بر سر تفسیر عقاید حسن البنا و سید قطب  در میان آنها وجود دارد. به هرحال محمد مهدی عاکف هنوز هم یکی از رهبران مورد احترام اخوان به شمار می‌آید.

محمد مهدی عاکف و محمد بدیع

مواضع محمد بدیع

محمد بدیع سعی کرده است بدون اشاره و اسم آوردن از کسی و پرهیز از اختلافات و تاکید بر مشترکات، راه مرشد قبلی یعنی محمدمهدی عاکف را دنبال کند. وی چندی پیش در یادداشتی وظیفه فرمانروایان امت را خدمت به اسلام دانسته بود. مروری بر این یادداشت، مواضع محمد بدیع را به خوبی نشان می‌دهد:

«فرمانروایان کی از خواب غفلت بیدار می شوند تا مسئوولیت شان را ادا کنند؟ چه وقت درک میکنند که خواسته اصلی از ایشان، پشتیبانی از یکدیگر، وحدت اسلامی و ترک اختلافی است که توانمندی های شان را به ناتوانی مبدل کرده است؟به تحقیق فرماندهان یک ونیم میلیارد مسلمان؛ توان مقابله با چند میلیون صهیونست را که به مقدسات ما بازی می کند، دارند؛ در توان شان هست که پیروزی مطلوب و خواسته شده را متحقق سازند و به ویژه که خزاین زیرزمینی در سرزمین های اسلامی تعبیه شده است. حکام این امتی که خداوند به ایشان عزت و ابهت داده است، توان نجات زنان مسلمان اسیر در زندان های صهیونست های غاصب را دارند؛ آنانیکه فریاد می شکند و برای دور کردن ذلت و اهانت از خود ندا سر میدهند.

ای حکام امت: امام حسن بصری رحمه الله حاکم عادل را این گونه وصف می کند:(خداوند این وظایف را به دوش حاکم عادل قرار داده است: راست کننده هر کجرو و منحرف، رام کننده هر ظالم، اصلاحگر هر فاسد، نیرومند گرداننده هر ضعیف، دادگر هر ستمدیده، پناهگاه هر دل سوخته، آنکه بین خداوند و بنده گان قرار دارد که کلام خدا را می شنود و به ایشان می شنواند، تابع فرمان خداست و ایشان را تابع خدا می گرداند، اوست که بین بندگان خدا فیصله جاهلانه نمی کند، راه ستمگران را نمی پیماید و مستکبرین را بر ضعیفان مسلط نمی گرداند.
های فرمانروایان مسلمان: اسلامی که به آن منسوب هستید، فریاد می کشد که وضعیت امت تنها به جهاد استوار می گردد؛ خداوند می فرماید:‌ ای مؤمنان! شما را چه شده که وقتی گفته میشود در راه خدا جهاد کنید، به زمین سنگین می‌شوید، آیا زندگی دنیوی را به زندگی اخروی ترجیح می دهید؟ پس بیداری، عظمت و بزرگی ما در گرو این استقامت است که متحقق نمی شود مگر به پایمردی و بذل مال، سلاح، رسانه ها، نفس و وقت……. بدانید که ملت های مسلمان امید خیر به شما دارند؛ لذا آرزوهای شان را به باد فنا ندهید؛ چراکه شما در بزرگترین موقف تجارت با خداوند قرار دارید.»

*************

توجه به این نکات، ما را کمک می کند تا درباره رفتار اخوان المسلمین درک بهتری داشته باشیم. مخصوصا در چنین شرایطی که آمریکا و کشورهای غربی و اسرائیل و حتی رهبران مرتجع عرب، نگران انقلاب مردم مصر هستند و با توسل به نقشه‌های مختلف به ویژه از طریق پروژه اسلام هراسی سعی در انحراف انقلاب آنها را دارند. پس در چنین شرایطی اخوان حق دارد که با احتیاط کامل حرکت کند. در مطلب قبلی هم نوشتم که جار و جنجال رسانه‌ای ضدانقلاب، فقط مصرف داخلی دارد آنهم برای سبزها. آینده بهترین شاهد برای اثبات این حرف است…

پنج شنبه 21/11/1389 - 11:44 - 0 تشکر 281654

عاقبت نفاق

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

پنج شنبه 21/11/1389 - 21:56 - 0 تشکر 281839

مصر شاهد سقوط مبارک/

قیام مردم مصر به ثمر نشست/ کناره گیری رسمی مبارک

بر اساس منابع رسمی خبری قیام مردم مصر به ثمر نشست و حسنی مبارک تا ساعاتی دیگر به طور رسمی از قدرت کناره گیری می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، قیام مردم مصر حسنی مبارک را وادار به کناره‌گیری از قدرت کرد. 

نخست وزیر مصر اعلام کرد تا ساعتی دیگر مبارک کناره ‌گیری از قدرت را رسما اعلام می کند.

همچنین منابع خبری گزارش داده اند ارتش مصر قدرت را در دست گرفته است.

خدا در همین نزدیکی است
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.