• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
فرهنگ پایداری (بازدید: 7771)
چهارشنبه 1/10/1389 - 16:23 -0 تشکر 265496
"اسامی و تعداد شهدای نهضت عاشورا"

تعداد شهدای مربوط به نهضت عاشورا كه قبل از شهادت امام و یارانش در كربلا شهید شده اند، بیش از‌ هفتاد و دو شهید مشهور است. چون برخی از یاران امام در كوفه و در مناطق دیگر قبل و پس از حادثه عاشورا به شهادت رسیده اند كه همه آن‌ها را در فهرست اسامی شهدای نهضت عاشورا قرار می‌دهند. مجموع شهدای این نهضت را صد و چهارده نفر ذكر كرده اند اما شیخ مفید و برخی ‌مورخان، تعداد شهدای كربلا و روز عاشورا را هفتاد و دو نفر ذكر كرده اند.(1)

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

پنج شنبه 2/10/1389 - 13:15 - 0 تشکر 265932

Goghnoos گفته است :
[quote=Goghnoos;422920;265749]ممنون خیلی مشتاق بودم بدونم و برام سوال شده بود. کاش اسامی و شرح حال خانواده امام که در خیمه ها بودند و بچه هایی که صدمه خوردند و شهید شدند رو هم می نوشتید

سلام

خدارو شكر كه دیدید. دیروز دیدم توی یه مبحثی این سوال رو كرده بودید...ظهر كه داشتم اینو می خوندم یاد شما افتادم....من پیگیری می كنم...انشاءالله پیدا كنم

حق یارتون

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

پنج شنبه 2/10/1389 - 23:57 - 0 تشکر 266241

سلام

 

 اینجا کلیک کنید....خلاصه ای از شرح حال شهدای كربلاست

 

روی هر اسم كه كلیك كیند صحه ی مربوط به اون شخص باز میشه

 

حق یارتون

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

جمعه 3/10/1389 - 0:12 - 0 تشکر 266245

توی "کتاب فرهنگ عاشورا" نوشته حجت الاسلام جواد محدثی ، هم اسامی شهدای كربلا به صورت دسته بندی شده قرار داره

شهدای کربلا از اولاد "ابی طالب" که نام آنها در زیارت "ناحیه" آمده، 17 نفر و از اولاد ابی طالب که نام آنها در زیارت "ناحیه" نیامده، 13 نفر است که سه کودک نیز از بنی هاشم شهید شدند و از میان این 33 نفر، 10 نفر از فرزندان امیرالمومنین(ع)، چهار نفر از فرزندان امام حسن(ع)، سه نفر از فرزندان سیدالشهدا(ع)، 12 نفر از فرزندان عقیل و چهار نفر نیز از فرزندان جعفر بودند.

غیر از امام حسین (ع) و بنی هاشم، شهدایی که نام آنها در زیارت ناحیه مقدسه و برخی منابع دیگر آمده، 82 نفرند و غیر از آنان، نام 29 نفر دیگر در منابع متاخر آمده است.

تعداد شهدای کوفه و از یاران امام 138 نفر بود که 14 نفر از آنان را غلامان تشکیل می دادند.

شهدایی که سرهای آنها بین قبایل تقسیم و از کربلا به کوفه برده شد، 78 نفر بودند.

سیدالشهدا(ع) هنگام شهادت 57 سال سن داشتند. پس از شهادت آن حضرت در روز عاشورا 33 زخم نیزه و 34 ضربه شمشیر، غیر از زخم های تیر بر بدن آن حضرت مشاهده شده و َ10 نفر بر پیکر مطهر امام حسین(ع) اسب تاختند.

امام حسین(ع) بر بالین هفت نفر از شهدا یعنی "مسلم بن عوسجه"، "حر"، "واضح رومی"، "جون"، "عباس"، "علی اکبر(ع)" و "قاسم" پیاده رفتند.

در روز عاشورا "علی اکبر(ع)"، "عباس(ع)" و "عبدالرحمن بن عمیر" را قطعه قطعه کردند و سر سه شهید را به جانب امام حسین (ع) انداختند که این سه نفر عبارتند بودند از: "عبدالله بن عمیر کلبی"، "عمرو بن جناده" و "عابس بن ابی شبیب شاکری".

مادر 9 نفر از شهدای کربلا در روز عاشورا حضور داشتند و شاهد شهادت پسران خود بودند.

اسامی این مادران عبارت است از:‌ "رباب" مادر "علی اصغر(ع)"، حضرت زینب(س) مادر "محمد" و "عون"، "رمله" مادر قاسم بن حسن، "بنت شلیل جیلیه" مادر عبدالله بن حسن، "رقیه" دختر امیرالمومنین (ع) و مادر "عبدالله بن مسلم" و مادران "محمدبن ابی سعیدبن عقیل"، "عمروبن جناده"، "عبداللّه بن وهب کلبی" بنا به روایتی که ثابت نیست "لیلا" مادر علی اکبر(ع).

پنج کودک به نام های علی اصغر علیه السلام (عبدالله) شیرخوار امام حسین(ع)، "عبدالله بن حسن"، "محمدبن ابی سعیدبن عقیل"، "قاسم بن حسن" و "عمرو بن جناده انصاری" در کربلا شهید شدند.

پنج نفر از شهدای کربلا به نام های "انس بن حرث کاهلی"، "حبیب بن مظاهر"، "مسلم بن عوسجه"، "هانی بن عروه" و" عبداللّه بن بقطر عمیری" از اصحاب رسول خدا (ص) بودند.

همچنین َدر رکاب سیدالشهدا (ع) 15 غلام شهید شدند که این افراد عبارت بودند از "نصر" و "سعد" از غلامان امام علی(ع)، "منجح" غلام امام مجتبی(ع)، "اسلم" و "قارب" غلامان امام حسین(ع)، "حرث" غلام حمزه، "جون" غلام ابوذر غفاری، "رافع" غلام مسلم ازدی، "سعد" غلام عمر صیداوی، "سالم" غلام بنی المدینه، "سالم" غلام عبدی، "شوذب" غلام شاکر، "شیب" غلام حرث جابری، "واضح" غلامِ حرث سلمانی.

بر این تعداد، "سلمان" غلام امام حسین(ع)، که در "بصره" به شهادت رسید نیز باید اضافه شود.

"سواربن منعم" و "موقع بن ثمامه صیداوی" دو نفر از یاران امام حسین(ع) بودند که در روز عاشورا اسیر و شهید شدند.

چهار نفر از یاران امام حسین (ع) نیز در کربلا پس از شهادت آن حضرت به شهادت رسیدند که اینان "سعد بن حرث" و برادرش "ابوالحتوف"، "سوید بن ابی مطاع" (که مجروح بود) و "محمد بن ابی سعیدبن عقیل" بودند.

هفت نفر شامل علی اکبر(ع)، "عبدالله بن حسین"، "عمروبن جناده"، "عبدالله بن یزید"، "عبیدالله بن یزید"، "مجمع بن عائذ" و "عبدالرحمن بن مسعود" در حضور پدر خود شهید شدند.

برخی زنانی که در کربلا حضور داشتند از دختران حضرت علی (ع) به نام های "زینب"، "ام کلثوم"، "فاطمه"، "صفیه"، "رقیه" و "ام هانی" بودند و "فاطمه" و "سکینه" نیز دختران سیدالشهدا(ع) از حاضران در کربلا بودند و بقیه زن ها به نام های "رباب"، "عاتکه"، مادر "محسن بن حسن"، دختر "مسلم بن عقیل"، "فضه نوبیه"، کنیز خاص امام حسین(ع) و مادر "وهب بن عبدالله" در روز عاشورا در کربلا بودند.

پنج نفر از زنان خیام حسینی که به طرف دشمن بیرون آمده و حمله یا اعتراض کردند عبارتند بودند از: کنیز "مسلم بن عوسجه"، "ام وهب" زن "عبدالله کلبی"، مادر عبدالله کلبی، زینب کبری(س) و مادر عمرو بن جناده بودند.

و تنها زنی که در کربلا شهید شد ام وهب همسر عبدالله بن عمیر کلبی بود.

از وبلاگ "طلیعه نور"

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

جمعه 3/10/1389 - 1:1 - 0 تشکر 266260

كتاب «شهدای صدر اسلام و شهدای كربلا» نوشته آیت‌الله سیدعلی‌اكبر قرشی به همت انتشارات نوید اسلام شرح حال دو گروه از شهدای صدر اسلام به ترتیب جنگ‌ها و شهدای بزرگوار واقعه كربلا است.


به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایكنا)، كتاب حاضر شرح حال و بیان زندگی‌نامه دو گروه از شهدای فضیلت و قربانیان راه توحید و اسلام است. گروه اول شهدای اول اسلام است كه در زمان رسول خدا(ص) به مصداق «بَلْ أَحْیَاء عِندَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ» در جوار آرمیده و به اسلام و قرآن عزت و عظمت بخشیده‌اند.


نویسنده در مقدمه كتاب می‌افزاید: گروه دوم شهدای بزرگوار كربلاست كه در ركاب اباعبدالله الحسین(ع) شهید شده و در معیت آن انسان مافوق، حماسه جاودان كربلا را به وجود آورده و به «وَلَكِن لاَّ تَشْعُرُونَ» مقام رسیده‌اند.


دانستن حال هر دو گروه به انسانیت درس سعادت آزادگی و آزاده زیستن را داده‌اند، لازم است تا بدانیم اوج فراز ایمان و اخلاص به كجا منتهی می‌شود، مخصوصاً احوال و عظمت شهدای كربلا كه به نظرم تا به حال آن چنان كه باید و شاید و به طور كامل معرفی نشده‌اند.


آیت‌الله قرشی معتقد است كه این كتاب در شرح حال شهدای كربلا به كتاب «ابصار العین» مرحوم سماوی كه توسط حجت‌الاسلام بخشایش «انصار الحسین» محمدمهدی شمس‌الدینی رجحان دارد و در عین حال در تألیف این كتاب از آن دو استفاده‌ شده است.


وی در معرفی منابع خود تصریح كرد: ارشاد مفید، بحار مجلسی، مناقب ابن شهر آشوب، مقتل ابی مخنف، نفس المهموم محدث قمی، لهوف سید بن طاووس، اعیان الشیعه سیدمحسن امین، تنقیح المقال مامقانی، مقاتل الطالبیین ابوالفرج، مقتل خوارزمی، سیره ابن هشام، مغازی واقدی و غیره استفاده شده است و در آخر كتاب زیارت ناحیه مقدسه را نقل كرده‌ایم.
آیت‌الله قرشی در ادامه این كتاب با بیان این‌كه در مكه تنها دو نفر سمیه و یاسر، مادر و پدر عمار زیر شكنجه شهید شدند، می‌آورد: اصحاب آن حضرت هرگاه در مكه اجازه دفاع و مقاومت می‌خواستند در جواب می‌فرمود: «ان لم اومر بالقتال» من فعلا به جنگ مأمور نشده‌ام، و چون به مدینه هجرت فرمودند و آیه 39 از سوره حج نازل شد كه «أُذِنَ لِلَّذِینَ یُقَاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا وَإِنَّ اللَّهَ عَلَى نَصْرِهِمْ لَقَدِیرٌ» و حضرت اذن جهاد از خداوند دریافت كرد.


وی در ادامه به بیان شهدای هر یك از جنگ‌ها و سریه‌های پیامبر اكرم(ص) می‌پردازد؛ وی در ابتدای هر بخش توضیح كوتاهی درباره زمان درگیری، زمینه‌های پیدایش جنگ و حوادث واقع شده در آن ارائه می‌دهد و پس از آوردن لیستی از شهدا به معرفی شهدا همراه با قاتلین آ‌ن‌ها می‌پردازد.


به عنوان نمونه نویسنده در ذیل عنوان «شهدای بدر، چهارده نفر» می‌آورد: بدر دشت وسیعی است در جنوب غربی مدینه كه با مدینه در حدود 156 كیلومتر فاصله دارد، جنگ تاریخی و سرنوشت‌ساز «بدر» در سال دوم هجرت در آنجا واقع شد و به پیروزی قوای توحید و شكست نیروی شك انجامید، در هفده ماه رمضان جنگ آغاز گردید و هفتاد نفر از مشركان كشته شده و هفتاد نفر اسیر گردیدند.


نگارنده در ادامه این بخش شهدای بدر را برمی‌شمرد و می‌‌نویسد: عمیر بن ابی وقاص برادر سعد بن ابی وقاص كه عمر بن عبدود او را شهید كرد، او شانزده سال داشت، رسول خدا(ص) او را از شركت در جنگ منع فرمود، ولی او به قدری گریه كرد تا حضرت را راضی نمود، پدرش می‌گوید: حمایل شمشیر او را از كمی سن، من می‌بستم.


وی در بخش «شهدای جنگ طائف؛ دوازده نفر شهید» می‌آورد: رسول خدا(ص) بعد از شكست كفار در حنین به طرف طائف حركت، قبیله ثقیب كه در حنین منهزم شده بودند وارد طائف شده و دروازه‌های آن‌را بستند و حضرت بیست و چند روز طائف را در محاصره داشت. در محاصره طائف دوازده نفر از مسلمانان توسط تیراندازان طائف از بالای حصار شهر تیراندازی كردند، شهید شدند.


به نظر آیت‌الله قرشی، اصحاب رسول الله‌ و امیرالمؤمنین(ع) قابل مقایسه با اصحاب امام حسین(ع) نیستند، چون آنها با علم به این‌كه كشته خواهند شد، از امام(ع) دست نكشیدند، حضرت در شب عاشورا به آنها فرمود: فردا من كشته می‌شوم و شما هم همگی كشته است و حدی از شما باقی نمی‌ماند.


نویسنده در ادامه به 144 نفر از شهدای كربلا اشاره می‌كند و شرح حال مختصری از هر یك از این شهدا ارائه می‌دهد. به عنوان نمونه وی در شرح حال «عابس بن ابی شبیب شاكری» می‌آورد: در زیارت ناحیه مقدسه فرموده‌: «السلام علی عابس بن ابی شبیب الشاكری» و در زیرات رجبیه آمده: «السلام علی عابس بن ابی شبیب الشاكری» بدون «ابی».


آیت‌الله قرشی در ادامه می‌آورد: او در روز عاشور به امام حسین(ع) گفت: یا اباعبدالله به خدا قسم در روی زمین عزیز از تو بر من و محبوب‌تر از تو بر من كسی نیست، نه نزدیك و نه دور، و اگر می‌توانستم با چیزی عزیزتر از جانم و خونم از تو دفاع كنم، حتما می‌كردم. سلام بر تو یا اباعبدالله شهادت می‌دهم كه من در دین تو و دین پدرت هستم.
نویسنده در ادامه كتاب به معرفی كسانی می‌پردازد كه در كوفه شهید شدند، كه از این جمله می‌توان به قیس بن مسهر صیداوی، عبدالله بن یقطر، مسلم بن عقیل بن ابیطالب، هانی بن عروه اشاره كرد. وی در شرح حال هانی بن عروه می‌آورد: او از بزرگان كوفه و از اصحاب رسول خدا(ص) و از اصحاب امیرالمؤمنین(ع) بود و در جنگ جمل و صفین و نهروان در ركاب آن حضرت جنگیده بود و از اركان حركت و قیام حجر بن عدی به شمار می‌رفت و چون ابن زیاد به كوفه آمد، مسلم بن عقیل به خانه او منتقل شد.


آیت‌الله قرشی در انتهای كتاب متن كامل زیارت ناحیه مقدسه را بیان می‌كند و می‌نویسد: زیارت ناحیه مقدسه همان است كه در آن هشتاد و یك نفر از شهدا نقل شده و به آنها سلام داده شده است، نگارنده اطمینان دارم كه منظور از ناحیه مقدسه امام زمان(عج) است و نه امام عسكری(ع)، زیرا كلمه «ناحیه» فقط درباره امام عصر(عج) متدوال بوده است.

یادآور می‌شود، كتاب «شهدای صدر اسلام و شهدای كربلا» نوشته آیت‌الله سیدعلی‌اكبر قرشی به شمارگان 2500 نسخه به بهای 250000 ریال در 212 صفحه به همت انتشارات نوید اسلام در سال 1385 روانه بازار نشر شده است.



از سایت www.bashgah.net

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

جمعه 3/10/1389 - 1:5 - 0 تشکر 266261

سلام

ققنوس عزیز، تا اونجا كه می تونستم جستجو كردم...اگه چیز جدیدی به نظرم رسید حتما میذارم...

حق یارتون

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

يکشنبه 5/9/1391 - 2:2 - 0 تشکر 575981

به نام خدا
سلام و عرض تسلیت شهادت امام حسین علیه السلام.
این مطلب رو بالا آوردم شاید کسی به دردش بخوره.... منکه استفاده کردم!

التماس دعا

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

دوشنبه 6/9/1391 - 11:9 - 0 تشکر 576162

dehkade2010 گفته است :
[quote=dehkade2010;591792;266241]

سلام

اینجا كلیك كنید....خلاصه ای از شرح حال شهدای كربلاست

روی هر اسم كه كلیك كیند صحه ی مربوط به اون شخص باز میشه

حق یارتون


سلام 
دهکده جان لینکش مشکل داره 
میتونی لینک سالم رو پیدا کنی ؟
خیلی ممنون 

خدا در همین نزدیکی است
دوشنبه 6/9/1391 - 11:25 - 0 تشکر 576165

heaven_h گفته است :

سلام 
دهکده جان لینکش مشکل داره 
میتونی لینک سالم رو پیدا کنی ؟
خیلی ممنون 
dehkade2010 گفته است :
[quote=heaven_h;612899;576162][quote=dehkade2010;591792;266241]

سلام

اینجا كلیك كنید....خلاصه ای از شرح حال شهدای كربلاست

روی هر اسم كه كلیك كیند صحه ی مربوط به اون شخص باز میشه

حق یارتون


سلام

بله.. بفرمایید.........
کلیــــــــــــــــک

لینکشو هم اصلاح میکنم الان.

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

سه شنبه 21/9/1391 - 22:41 - 0 تشکر 578760

Goghnoos گفته است :
[quote=Goghnoos;422920;265749]ممنون خیلی مشتاق بودم بدونم و برام سوال شده بود. کاش اسامی و شرح حال خانواده امام که در خیمه ها بودند و بچه هایی که صدمه خوردند و شهید شدند رو هم می نوشتید

با سلام و تحیات

بعضی از اخبار حکایت از آن دارد که اسرای کربلا، در کوفه بیش از 84 زن و بچّه بودند که 20 نفر زن قریشی و بقیّه زنان اصحاب بودند. زنان اصحاب به شفاعت رؤسای قبیله خود که در کوفه بودند آزاد شدند و ابن زیاد از آنها گذشت، و اُسرایی که به شام حرکت داده شدند فقط از بنی هاشم بودند.

طبق روایت حضرت سجّاد علیه السلام در میان اُسرایی که به شام برده شدند، 12 مرد و بقیّه خانمها و آقا زادگان و کنیزکان بودند، که اسامی بعضی از آنها عبارتست از:

«امام زین العابدین علی بن الحسین علیه السلام ، امام محمّد باقر علیه السلام که چهار ساله بود، محمّد بن حسین، عُمر بن حسین، حسن بن حسن، زید بن حسن، عُمر بن حسن، محمّد بن عُمر بن حسن. و حضرت زینب کبری علیهاالسلام ، ام کلثوم علیهاالسلام ، فاطمه، صفیه، رقیّه و ام هانی که این شش نفر از فرزندان علی علیه السلام بودند. فاطمه و سکینه دختران سیّد الشهداء علیه السلام ، رُباب، قُضاعه، مادر محسن بن حسن، دختر مسلم بن عقیل، فضّه نُوَیبه، کنیز خاصّ امام حسین علیه السلام و مادر وهب بن عبد الله.»

حضرت صدّیقه صغری، زینب کبری علیهاالسلام در طول حیات خود، خدمات ارزنده ای به دین اسلام نمود و همراه با خمسه طیّبه در مسائل سیاسی ـ اجتماعی شرکت فعّال داشت.

منبع


   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.