• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ایران سرای من (بازدید: 24511)
شنبه 29/8/1389 - 14:19 -0 تشکر 252501
البرز نشینان

به البرز،به استان شیران سلام

بـه خاک دلیــــران ایـران ســـلام

 

بـه  البـــرز به آن ســرزمیـن کهـن

 بـه مهــد بـزرگان  ایـران ســلام

پنج شنبه 2/10/1389 - 10:12 - 0 تشکر 265859

استاندار البرز:
طرح هادی روستاهای البرز تا 6 ماه آینده تدوین شود

خبرگزاری فارس:‌ استاندار البرز تاكید كرد: طرح‌های هادی روستاهای استان البرز باید حداكثر تا شش ماه آینده از سوی شوراهای اداری تهیه و تدوین شود.


به گزارش خبرگزاری فارس از نظرآباد،‌ عیسی فرهادی عصر امروز در نشست شورای اداری شهرستان‌ نظرآباد طی سخنانی اظهار داشت:‌ فلسفه تشكیل استان البرز خدمت‌رسانی بهتر و بیشتر به مردم به ویژه روستاها و مناطق كم‌تر برخوردار است.
وی تصریح كرد: همه مسئولان باید برای حداقل یك سال آینده برای دستگاه تحت اداره خود برنامه‌ریزی داشته باشند و این وظیفه بیشتر بر عهده شورای اداری شهرستان‌ها است.
عالی‌ترین مقام اجرایی در استان البرز به تلاش دولت برای خدمات‌رسانی به روستاها اشاره كرد و گفت:‌ هزینه‌های بسیاری برای كاهش مهاجرت به شهرها از سوی دولت پرداخت می‌شود و این در حالی است كه اگر در روستاها خدمات مناسب به مردم ارائه نشود،‌ تلاش‌ دولت برای كاهش مهاجرت بی‌نتیجه خواهد بود.
فرهادی طرح‌های هادی را از جمله مهم‌ترین اقدامات برای توسعه روستاهای كشور عنوان كرد و گفت: باید گزارش عملكرد اقدامات انجام شده در آن دسته از روستاهایی كه دارای این طرح هستند به استانداری ارائه شود و شوراهای اداری شهرستان‌ها موظف هستند حداكثر تا شش ماه آینده، طرح‌های هادی روستاهای باقی مانده را تدوین و به مراجع مربوطه جهت اجرا ابلاغ كنند.
وی در پایان خدمت بی‌منت به مردم را مهمترین وظیفه مسئولان دولتی دانست و گفت:‌ مردم ولی نعمت مسئولان هستند و هرگونه كم‌كاری در خدمت‌رسانی به آنها به ویژه اقشار محروم پذیرفتنی نیست.
در جلسه امروز شوراهای اداری شهرستان‌ نظرآباد از مدیران اداره فرهنگ و مخابرات این شهرستان به دلیل برنامه‌محور بودن و اجرای مصوبات در مدت زمان تعیین شده تقدیر شد

پنج شنبه 2/10/1389 - 11:41 - 0 تشکر 265895

تجاوز به دختر 13ساله در جنگل های کرج

26 شهریور امسال یکی از مسوولان بیمارستان کمالی کرج با مرکز فوریت های پلیسی 110 تماس گرفت و اطلاع داد که دختر 13ساله ای برای به دنیا آوردن فرزندش به بیمارستان انتقال یافته و خانواده اش برای تسویه حساب مالی ، به بیمارستان مراجعه نمی کنند. به دنبال این تماس ، در شعبه دوم بازپرسی دادسرای امورجنایی کرج پرونده ای تشکیل و روز گذشته دختر نوجوان برای ادامه تحقیقات به دادسرا منتقل شد.

ردپای 2 آزارگر

دختر 13 ساله در حالی که بشدت گریه می کرد ، در اظهاراتش به بازپرس صمدی گفت : 9 ماه پیش ، به قصد خرید دفترچه و خودکار از مغازه محله مان از منزل خارج شدم که در راه 2 مرد ناشناس از پشت سر به سویم حمله کردند و با زور و تهدید مرا سوار یک دستگاه خودروی نیسان کردند و به راه خود ادامه دادند و پس از طی مسافتی خودرو را در جنگلی متوقف کردند. یکی از آنها بدون توجه به داد و فریاد و التماس های من ، پارچه ای را مقابل دهانم گرفت و مرا بیهوش کرد. وقتی به هوش آمدم ، متوجه شدم از سوی آن دو مرد مورد تجاوز قرار گرفته ام.
آنها سپس مرا داخل خودرو انداختند و در نزدیکی های محل زندگی ام رها کردند و متواری شدند.

تنها گذاشتن دختر نوجوان از ترس آبرو

دختر نوجوان ادامه داد: آن شب پدر و نامادری ام از ماجرای تلخی که به من گذشته بود ، چیزی نپرسیدند و من هم از ترس آبروی خانوادگی و کتک خوردن از دست نامادری ، ماجرا را بازگو نکردم تا این که چندماه بعد فهمیدم باردار هستم.
خانواده ام وقتی متوجه ماجرا شدند، به یکی از محله های کرج مهاجرت کردند و من هم نزد مادربزرگم ماندم تا این که هفته قبل با گریه و التماس به منزل پدری ام آمدم.
پدر و نامادری ام مرا به بیمارستان منتقل کردند و پس از به دنیا آمدن پسرم ، مرا در بیمارستان رها کردند و دیگر به سراغم نیامدند. به دنبال اظهارات تکان دهنده دختر نوجوان ، بازپرس صمدی ، رئیس شعبه دوم دادسراسری جنایی کرج ، دستور ویژه ای را صادر کرد تا چهره نگاری رایانه ای از مردان آزارگر صورت گیرد و جستجو برای یافتن آنها آغاز شود و خانواده دخترنوجوان برای ادامه تحقیقات به دادسرای امور جنایی کرج احضار شدند.



منبع خبر : جام جم - http://www.jamejamonline.ir/shownews2.asp?n=214133&t=acc

پنج شنبه 2/10/1389 - 11:47 - 0 تشکر 265897

شنایی با جاده چالوس

همشهری آنلاین:

جاده چالوس یکی از مهم ترین قطب هـای گردشگری ایران است که مناطق و اماکن دیدنی موجود در این جاده، آن را به عنوان چهارمین جاده زیبای دنیا تبدیل کرده است

وجود رودخانه کرج به موازات جاده کرج چـالوس، سد کرج و روستای کوچک و زیبای واریان که همچون جزیره ای کوچک در آنسوی آب سدکرج می باشد زیبایی های این جاده را دو چندان کرده است.

این جاده از شمال به استان مازندران شهرستان چالوس، از شرق به شهرستان تهران و شمیرانات، از غرب به منطقه طالقان و از جنوب به شهر کرج متصل است.

جاده ای با قدمت بیش از نیم قرن که همچون گوهری درخشان بر تارک زیبایی های طبیعت این منطقه می درخشد، جاده ای در سلسله جبال البرز با پیچ و خم های متعدد در دل کوه و زیبایی های بکر طبیعی تا سفری خیال انگیز را برای مسافران خود رقم زند.

جاده کرج - چالوس در هر فصل به رنگی درمی آید و گاه تضاد رنگ ها همزمان با هم منظره های باشکوه، منحصر به فرد و چشم نوازی پدید می آورد.

سال 1312 جاده کرج - چالوس مورد بهره برداری قرار گرفت تا مسیر تهران به ساحل دریاچه خزر هموار و کوتاه شود.

از این زمان به بعد بود که انواع رستوران ها و واحدهای اقامتی و پذیرایی در کنار این جاده شکل گرفت و ساخت سد امیر کبیر کرج در سال 1340 نیز به جاذبه ها و زیبایی های این جاده افزود و در اندک زمانی این جاده به یکی از تفریحگاه های مهم گردشگری کشور تبدیل شد.

مسافران بسیاری از سراسر کشور به ویژه در فصل بهار و تابستان به این خطه می آیند تا دمی در کنار رودخانه خروشان کرج و سایه سار درختان بیاسایند و علاوه بر استفاده از طبیعت منحصربه فرد این جاده از محصولات و سوغات روستاییان و ساکنان خونگرم حاشیه این جاده از جمله انواع ترشی خانگی، قره قروت، سیر ترشی، عسل کوهستان، مربای عسل، عسل رس بسته، انواع ماست محلی بدون، سرکه سیب محلی، کره محلی، پنیر گوسفندی، انواع شیره انگور، سبزی های کوهی مانند و الک، قارچ و گلپر خشک و ترشی نیز بهره ببرند.

زیبایی و خاطره انگیز بودن جاده کرج - چالوس تنها به طبیعت شگفت انگیز و سوغات آن محدود نمی شود و دارای تپه های باستانی و روستاهای تاریخی است که گاه قدمت آن به هزاران سال پیش برمی گردد.

تونل های تو در تو و طولانی نیز یکی دیگر از جاذبه های جاده کرج چالوس به شمار می روند که تونل کندوان معروفترین و طولانی ترین و یازدهمین تونل این جاده به شمار می رود.

پس از این تونل است که این جاده پس از طی 79 کیلومتر از خطه کرج خارج شده و به سوی وادی مازندران در آن سوی دیگر سلسله جبال البرز به سوی دریا سرازیر می شود.

تا اواخر دوره قاجار، اصلا جاده کرج - چالوس وجود نداشته و تنها یک مسیر خاکی و مالرو، راه دسترسی به روستاهای این منطقه را تشکیل می داده اما به گونه ای نبود که ارتباط دهنده شمال و جنوب کشور باشد.

این جاده در دامنه سلسله جبال البرز مرکزی از دوره گذشته ساخته شده است و امکانات و تاسیسات و اماکن گردشگری تفریحی و ورزشی که در حاشیه آن ساخته شده پس از این دوره بوده است که بعدها نیز عنوان چهارمین جاده زیبای جهان را کسب کرد.

دامنه سلسله جبال البرز از دیرباز به دلیل آب و هوای مناسب، طبیعت زیبا و وجود پناهگاه های مطمئن همیشه محل استقرار و سکونتگاه موقت و دایم اقوام و گروه های مختلف بوده است.

طبق اسناد و منابع تاریخی، آثار باستانی با معماری های جالب توجه و همچنین تپه های باستانی در حاشیه شرقی و غربی جاده کرج - چالوس قرار گرفته که از جمله آن می توان به بقایای قلعه ها و دژهای استواری مثل شاه دژ، قلعه دختر شهرستانک، قلعه تنگه کسیر، قلعه ری زمین و امامزاده های تاریخی با معماری های زیبا اشاره کرد.

این جاده دارای رودخانه های شیرین و متعددی همچون رودخانه های وارنگه رود و شهرستانک است که همه و همه شاخه هایی از رودخانه اصلی کرج هستند.

رودخانه پرآب شیرین کرج از ایام باستان دارای آب فراوانی بوده که آبهای مناطق شهریار، ساوه، کرج و بخش هایی از تهران را تامین می کرده و مسیر آن تا قم هم ادامه داشته اما اکنون این رودخانه قادر به تامین نیاز آب آشامیدنی شهر کرج هم نیست.

این رودخانه هم آب زمین های کشاورزی و هم آب شرب مردم را تامین می کرده و اکنون نیز تامین کننده بخش اعظم آب تهران است.

مکانهای دیگری در کنار جاده کرج - چالوس مانند مکانهای ورزشی از جمله پیست اسکی در دیزین و پیست اسکی خور و روستاهای بسیار زیبا از جمله روستاهای خور، آسارا، گچسر و واریان که به عنوان روستاهای هدف گردشگری کرج نیز مصوب شده اند از دیگر جاذبه های گردشگری محور کرج - چالوس است که محدوده آن نیز از بیلقان تا کندوان مسافتی به طول 75 کیلومتر را در برمی گیرد.

چشمه وله در 70 کیلومتری شمال شرق کرج در روستای وله، چشمه گل کیله در شمال کاخ شهرستانک در کوههای بشم آهار و هفت چشمه در اوایل جاده چالوس از جمله چشمه های درمانی جاده کرج - چالوس به شمار می رود.

نخستین جاذبه ای که در ابتدای ورودی به آسارا از سمت کرج به چشم می خورد، قلعه تاریخی صلصال است که قدمت آن به دوران پیش از اسلام باز می گردد.

آبشار زیبـا و دیدنی هفت چشمه در منطقه آدران در کیلومتر 17 جـاده کرج چالوس، آبشار و پیست اسکی خور، آبشار روستای کلهـا، چشمه وله در فاصله دو کیلومتری گچسر در روستای وله، باغ لاله ها، تپه شنستون، قلعه دزدبنـد، کـاخ شهرستانـک، امـامـزاده سپهسالار، قلعه ری زمین، غـار زیبای یخ مراد در روستای کهنه ده، غارهای ری زمین و سیراچال و کاخ ها و قلعـه های قدیمی که قدمت آن به دوران ساسانیان می رسد از جمله مهمترین نقاط دیدنی این جاده محسوب می شود.

بخش آسارا از نظر منابع طبیعی و تاریخی آنچنان غنی است که ظرفیت لازم برای ایجاد صنعت جهانگردی و گردشگری بین المللی را نیز دارد و جاده کرج - چالوس به عنوان یکی از زیباترین و دیدنی ترین جاده های جهان در این بخش واقع است.

سالانه حدود 13میلیون جهانگرد و گـردشگر داخلی از این جـاده بازدید می کنند و بخش آسارا بـا دارا بودن 3 قله بالای 4 هزار متر، پیست اسکی بین المللی دیزین از مناطق مهم گردشگری ورزشی محسوب می شود.

پنج شنبه 2/10/1389 - 11:47 - 0 تشکر 265898

دهکده ورزشی چهارباغ یکی از جاذبه های گردشگری کرج است که دارای امکانات ورزشی مختلف نظیر زمین گلف- مسیر دوچرخه سواری- استخر و سونا- بازی فوتبال دستی و دارت- مانژ- زمین تنیس- والیبال و بسکتبال- مسیر سوارکاری-بیلیارد و اسکونر است.

خدمات رفاهی آن شامل رستوران- بوفه- سوئیت- سالن جشن- سالن کنفرانس و مجتمع مسکونی است.

محیط زیبا و سرسبز با آلاچیق

آدرس: بعداز عوارضی کرج- قزوین- پل کردان- چهارباغ- به طرف دهکده ورزشی چهارباغ

پنج شنبه 2/10/1389 - 11:49 - 0 تشکر 265899

پارک چمران کرج به وسعت 37 هکتار بزرگترین و زیباترین پارک حاشیه رودخانه با درختهای سرسبز و انبوه خود منظره جنگلهای باشکوه را در ذهن تداعی می کند. این پارک دارای محوطه بازی ، باغ گلها و همچنین مجموعه سینما تئاتر ارشاد کرج است.

پنج شنبه 2/10/1389 - 11:49 - 0 تشکر 265900

بخش خزندگان موزه جانورشناسی کرج یکی از جذابترین بخشهای موزه جانورشناسی کرج به شمار می رود که شاید دیدنی ترین جانور این بخش، مار بوآی غول پیکر آن باشد که اندازه آن حتی موجب شگفتی بازدیدکنندگان خارجی شده است.
کروکودیل، مار عینکی، مار جعفری (نوعی مار سمی) ، مار پلنگی یا شتر مار، سنجاب درختی، بزمجه، انواع مارمولک، لاک پشت آمازونی، نوعی خرچنگ جزیره لاوان و سوسمار آفریقایی از دیگر خزندگان به نمایش درآمده در این بخش به شمار می روند.
نمایش صحنه ای از جنگ مار عینکی با نوعی سمور که محل جمع آوری آن کشور هندوستان درج شده ، تخمهای مار و سوسمار و اسکلت نوعی افعی جذابیت خاصی به این قسمت از موزه ، بخشیده است.

پنج شنبه 2/10/1389 - 11:50 - 0 تشکر 265901

جشنواره لاله ها (جشنواره گلهای لاله) یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری کرج به شمار می رود که هرساله در اردیبهشت ماه ( حدودا ششم تا 18اردیبهشت) در کیلومتر 53 جاده کرج - چالوس- روستای گرماب بخش آسارا (نزدیک گچسر) در باغ لاله این روستا برگزار می شود و صدها هزار گردشگر را به سوی خود جذب می کند.

امسال نیز (سال 89) در دوازدهمین جشنواره لاله ها ، 400 هزار شاخه گل لاله از جمله "یوکوهاما" ، "پریمولا"، "ملکه شب" و "سوسنی" در 23 رنگ زیبا و گوناگون در معرض دید عموم قرار داده شده است.
علاوه براین در سال جاری دو نوع گل لاله "تاروت" و "داروین" در شش رنگ بنفش ، ارغوانی، سفید، صورتی، زرد و نارنجی به مجموعه جشنواره لاله ها افزوده شده است.
در این جشنواره، یک میلیون پیاز لاله در 30 واریته داخلی و خارجی ارایه شده است.
در سال 88 ، 490 هزار نفر از این جشنواره دیدار کردند و با اطلاع رسانی های انجام گرفته برنامه ریزی شده تا در سال جاری شمار بیشتری از این جشنواره دیدن کنند.
جشنواره لاله ها که یکی از مهمترین جشنواره های کرج به شمار می رود، همه ساله به منظور توسعه امور باغبانی و ایجاد بستر فرهنگی و زیست محیطی مناسب جهت ارتقای سطح تولید گل و گیاه، ایجاد اشتغال، ترغیب تولیدکنندگان و توسعه صنعت گردشگری در کرج برگزار می‌شود.
بخش آسارا کرج به دلیل وجود رودخانه کرج و آب و هوای مناسب یکی از مناطق مهم در استان تهران برای پرورش گل و گیاه بخصوص گلهای شاخه بریده است.

پنج شنبه 2/10/1389 - 11:51 - 0 تشکر 265902

روستای کلوان زیر سایه کهار


قله مرتفع چهار هزار متری کهار که در زبان محلی "کاهار" خوانده می شود در حاشیه جاده

کرج – چالوس، روستایی با طبیعت باشکوه و خیره کننده با قدمت صدها سال زندگی با نام "کلوان" را در دامن پرمهر خویش جای داده است.

صخره ها و سنگهای کوه کهار گویی بر روستای پر هیاهو و زیبای کلوان سایه انداخته اند و

منظره باشکوهی را خلق کرده است.

روستای کلوان در میان دو کوه مرتفع "ناز" و "کهار"، شکوفه باغهای گیلاس و سیب،

گلهای وحشی و دو رودخانه خروشان پرآب محصور شده و منظره ای بدیع را در پیش روی

چشمان گسترده است.

روستای کلوان آخرین روستای محله سیرا بخش آسارا کرج ( با پنج روستای اویزر، آیگان،

کلها، لیلستان و کلوان) محسوب می شود و با جمعیت بیش از 200 خانوار و وسعتی بیش از

یک هزار هکتار بالاتر از سایر روستاهای این محله قرار دارد.

زیبایی بی حد و حصر روستای کلوان جمعیت غیربومی زیادی را به سوی خود جذب کرده

است.

این روستا را کلوان نامیده اند چراکه نسبت به روستاهای همجوار خود در محل مرتفع و

بلندتری قرار گرفته و نسبت به آنها حکم کله و راس را دارد و به همین سبب "کلوان" به

معنای بلندی، خوانده شده است.

رودخانه و شکوفه های درختان بلند و گاه قطور گیلاس، گلابی و گردو در این روستا از

جمله جاذبه های کلوان به شمار می رود و وجود دو قله بالای چهار هزار متر کهار و ناز نیز

کوهنوردان زیادی را به سوی خود جذب می کند.

آنچه که بیش از هر چیز دیگری چشم بیننده را در روستای کلوان به سوی خود جذب می کند

وجود دو رودخانه خروشان و فراوانی آب زلال و مواج در این روستا است به طوریکه پنج

روستا آب شرب و کشاورزی خود را از آب روستای کلوان تامین می کنند.

آب شرب روستای کلوان آسارا از چشمه های جاری در ارتفاعات تامین می شود که پس از

روانه شدن به منبع های آب در لوله های آب این روستا جاری می شود و فشار این آب به

حدی زیاد است که مردم روستا ناگزیرند برای جلوگیری از ترکیدگی لوله ها در ساعاتی از

روز، شیرها را باز بگذارند.

کومه های حقیر، زندگی ساده روستایی، پویایی کشاورزان و دامداران، صدای زمزمه

رودخانه، خش خش برگها و شکوفه ها و عطر نان محلی در روستای کلوان، آدمی را ناگزیر

به تفکری دوباره در مفهوم زندگی می سازد.

زنان روستایی با لباسهایی رنگارنگ اما بسیار ساده مشارکتی پویا در فعالیتهای اقتصادی

خانواده های خود دارند و همگام و همدوش مردان در کشاورزی و دامداری حضوری موثر

دارند.

این زنان با آغاز فصل بهار و تابستان راهی کوههای مرتفع می شوند تا با جمع آوری قارچ و

سبزی های کوهی (از جمله شورک و والک و غزیانه) از این سبزی ها در پخت غذاهای

محلی استفاده کنند.

همچنین در کوچه پس کوچه های این روستا ، گیاهی است که در زبان محلی به آن

الرگ alargمی گویند و زنان روستایی از آن ، "گلپر" می گیرند.

البته زنان روستایی در فصل پاییز هم به جمع آوری زرشک کوهی مشغولند و از آن بیشتر به

عنوان جایگزین "کشک" استفاده می کنند به این ترتیب که آنان به جای کشک در آش رشته

خود زرشک می ریزند که رنگش را قرمز و طعم آن را ترش می سازد.

هر خانه روستایی دارای یک تنور گلی است که زنان در آن به پخت نان مشغولند و این پختن

نان یک صبح تا ظهر طول می کشد اما نانی که پخته می شود دارای ماندگاری زیادی است و

دورریز ندارد.

زنان روستایی در پایان پختن نانهای نازک لواش به پختن نان فطیر که در گویش محلی

"دستی نان" می گویند، می پردازند.

البته تمام اینها گوشه ای از زحمات زنان روستایی است که با تلاش خستگی ناپذیر خود نقش

عمده ای در امرار معاش خانوارهای روستایی ایفا می کنند.

گردشگرانی که به روستای زیبای کلوان می آیند علاوه بر استفاده از مناظر زیبا و خیره

کننده طبیعت این روستا می توانند از سوغاتی های دلچسب و باارزش این روستا مانند زیله

(نوعی حلوا از پنیر و روغن)، فراورده های لبنی محلی (ماست، پنیر، کره)، میوه های تازه

چیده شده و مرغوب از جمله سیب کلوان و گوجه سبز که در زبان محلی به آن آلوچه می

گویند، سبزی های کوهی (از جمله شورک و والک و غزیانه) ، نان محلی ( که به آن فطیر یا

"دستی نان" می گویند) ، زرشک و قارچ کوهی و گیاهان دارویی ، بهره مند شوند.

صنایع دستی روستای زیبای کلوان از جمله جاجیم و حصیربافی از دیگر سوغات این روستا

به شمار می روند که متاسفانه در حال حاضر صنعت حصیربافی در این روستا از بین رفته

و عده اندکی از روستاییان نیز به بافت جاجیم اشتغال دارند و لازم است مسوولان ذیربط به

احیای این صنایع همت گمارند.

روستاییان روستای سرسبز کلوان علاوه بر سوغات و صنایع دستی با کار و اشتغال به

کشاورزی و دامداری ، محصولات متنوعی تولید می کنند که طرفداران زیادی دربین اهالی

منطقه و نیز گردشگران دارد.

وجود رودخانه کرج روستای کلوان را مستعد فعالیتهای گوناگون کشاورزی و منابع طبیعی

ساخته از آن جمله می توان به فعالیت یک مرکز پرورش ماهی قزل در این روستا اشاره کرد

که سالانه بیش از 200 کیلو ماهی پرورشی تولید می کند.

همچنین چهار مرغداری در این روستا فعالیت دارند که سایر روستاهای آسارا مرغ خود را

از این مرغداری ها، تامین می کنند، صنعت زنبورداری به خاطر رویش گلهای فراوان

وحشی و دارویی نیز در روستای کلوان رونق دارد و این زنبورها عسل بسیار خوش طعمی

تولید می کنند.

صنایع کشاورزی و دامداری، صنایع دستی، سوغات ارزشمند و طبیعت خیره کننده روستای

کلوان تنها جاذبه های گردشگری این روستا نیستند بلکه این روستا دارای خانه هایی تاریخی

با قدمت بیش از یک قرن هستند که از چوب و گل ساخته شده اند.

در چوبی با کلون، سقفهای ساخته شده با تنه درخت ، ایوان و کوچکی و سادگی بنا از

ویژگیهای این خانه های قدیمی هستند.

جالب است که در روزگاری نه چندان دور ساکنان قدیمی روستای کلوان برای زیباسازی

نمای ساختمان خود از خاک قرمز چسبنده ای که در منطقه وجود دارد استفاده می کردند.

شاید جای شگفتی باشد که روستای کوچکی در حاشیه جاده کرج – چالوس به تنهایی دارای

این همه جاذبه گردشگری باشد اما جای بسی تاسف است که به رغم تمام این جاذبه ها،

امکانات و زیرساختهای توسعه گردشگری در این روستا فراهم نیست.

درختان سرسبز سربه فلک کشیده، رودخانه پرآب و مواج، بافت سنتی روستایی، آب زلال

چشمه سارها، سرسبزی گسترده و چشم نواز، آب و هوای خنک و دلپذیر، باغهای پربار

میوه و ابهت قله های کهار و ناز بر فراز روستای کلوان، همه و همه گردشگری پررونقی در

این منطقه را درصورت توسعه امکانات گردشگری، نوید می دهد.

بی شک گردشگری روستایی از مهمترین بخشهای صنعت گردشگری به شمار می رود و

استفاده از منابع خدادادی موجود در روستای زیبای کلوان ضمن توسعه این صنعت می تواند

فرصتهای شغلی زیادی را ایجاد کند و نقش مهمی در توسعه پایدار محلی ایفا کند.

علاوه بر این توجه مسوولان ذیربط به گردشگری کم نظیر و زیبای روستای کلوان می تواند

منافع اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و فرهنگی زیادی را برای شهرستان کرج در پی




داشته باشد.

آدرس روستای کلوان: کیلومتر 45 جاده کرج – چالوس از این نقطه توسط جاده فرعی 9 کیلومتر تا کلوان فاصله است.

پنج شنبه 2/10/1389 - 11:51 - 0 تشکر 265903

پارک پرندگان چهارباغ کرج بزرگترین نمایشگاه پرندگان زینتی و کمیاب در خاورمیانه با دو هزار گونه پرنده نادر از 65 کشور جهان است.

نمایشگاه پرندگان چهارباغ با مساحتی بالغ بر 10 هزار متر مربع (در طبقات) دارای سالنهای سرپوشیده - برکه و جزایر متعدد به عنوان یک مرکز علمی- آموزشی و تفریحی به منظور نگهداری از گونه های نادر و روبه انقراض طراحی و ساخته شده است.

کتابخانه مجهز پرنده شناسی و بزرگترین کلکسیون کبوتران و ماکیان زینتی جهان از جمله بخشهای این پارک است.

آدرس: کرج - اتوبان کرج - خروجی کردان - شهر چهار باغ- نبش گلستان پنجم

کلمات کلیدی : کرج، جاذبه های گردشگری کرج، اماکن دیدنی کرج، مراکز علمی کرج

پنج شنبه 2/10/1389 - 11:52 - 0 تشکر 265904

سد کرج ، الماسی در آغوش البرز

آبهای خروشان رودخانه کرج با ترنمی دلنشین در پای سلسله کوههای پیر البرز و در پشت بلندای دیوارهای سد امیرکبیر، دریاچه ای باشکوه و خیره کننده پدید آورده که هر از گاهی قایقی روی سطح درخشان و آبی رنگ آن سوار بر امواج ، می رقصد.

سد کرج موسوم به سد امیرکبیر در 25 کیلومتری محور کرج - چالوس در سال 1337 شمسی به عنوان اولین سد چند منظوره ایران ساخته شد و با جمع شدن آب رودخانه کرج در پشت این سد و ایجاد دریاچه ای زیبا، بهترین و زیباترین استراحتگاه و منطقه توریستی کرج را شکل داد.
این سد و دریاچه آن ، کاربردهای فراوانی از تامین آب شرب شهر تهران و آب کشاورزی دشتهای جنوب کرج و مهار آبها و جلوگیری از خسارتهای ناشی از طوفان و سیلهای احتمالی رودخانه خروشان کرج تا استفاده های گردشگری و تفریحی و ورزشی و حتی تولید انرژی برقابی را داراست.
گفته می شود سد کرج برای کمک به شبکه سراسری برق به ویژه در ساعات اوج مصرف سالانه 150 هزار مگاوات ساعت انرژی "برق-آبی" تولید می کند.
اما به نظرمی رسد طبیعت زیبا و چشم انداز کم نظیر این سد به ویژه سطح درخشان دریاچه آن ، علاقمندان بیشتری را به سوی خود جذب کرده است.
دریاچه سد کرج پس از طی مسافتی نه چندان طولانی در محور کرج - چالوس به مسافران و گردشگرانی که با ماشین از این جاده عبور می کنند، رخ می نماید و این صحنه اغواکننده پس از چند دقیقه در پشت پرده های خاکستری رنگ صخره های نوک تیز و بزرگ، ناپدید شده و دوباره در پیش چشمان نمایان می شود.
دامنه های شیب دار سلسله جبال البرز در آن سوی دریاچه کرج که تا آسمان بی کرانه اوج گرفته و تلالو اشعه های خورشید عالم تاب بر سطح آب دریاچه که همچون الماسی ارزشمند در آغوش کوه کهنسال البرز می درخشد، چشم اندازی خلق کرده که چشمها را مسحور خود می کند.
ایجاد این دریاچه موجب پدید آمدن آب و هوایی فرح بخش و مطلوب و منطقه ای گردشگری بسیار جذاب، شده و از این روست که در ایام نوروز و تعطیلات رسمی کشور این منطقه مملو از گردشگرانی می شود که می خواهند دمی را در کنار فضای آرام و فرح انگیز دریاچه و طبیعت سرسبز اطراف آن بیاسایند.
"علیرضا دهقان مهرجردی" ، مسوول حفظ و احیای اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرج درباره این سد می گوید: این سد که بین سالهای 1337 تا آبان 1342 شمسی ساخته شده در موقعیت جغرافیایی شمال شرقی شهر کرج و در جاده چالوس و منطقه خوزنکلا در تنگه واریان واقع شده است.
این سد با طول تاج 390 متر و ارتفاع 180 متر ، دریاچه ای به مساحت حدود چهار کیلومتر را ایجاد کرده است.
سد امیرکبیر با 107 برج فولادی چندمنظوره است و از رودخانه کرج با شاخه های اصلی خود که مسافتی به طول 75 کیلومتر را از شمال شهرستان کرج در مسیر کوهستانی در جهت شمال به جنوب می پیماید، سیراب می شود.
وی اضافه کرد: طبیعت زیبا و بسیار مفرح اطراف دریاچه سد امیرکبیر که شامل باغهای پر میوه و پوشش گیاهی سرسبز می شود، مناظری بس بدیع در اطراف آن پدید آورده است.
غیر از طبیعت سحرانگیز دریاچه سد کرج ، داستان غرق شدن دو روستا در زیر آبهای تیره این دریاچه ، خود به قصه ای شیرین تبدیل شده است.
در سالهای دور ، دو روستای نقلی و زیبا با باغهایی پر از میوه های رنگارنگ در زمینهای زراعی خود در کنار رودخانه کرج مشغول زندگی و کسب و کار خود بودند.
چوپانان با طلوع و برآمدن خورشید طلایی از پشت کوهها ، گوسفندان و گاوهای خود را برای چرا به دامان طبیعت می بردند و باغداران برای آبیاری و چیدن میوه ها به باغها رهسپار می شدند و زنان در خانه های کوچک و محقر خود نان محلی و فتیر می پختند و کودکان یا به بازی مشغول بودند و یا پا به پای والدین در باغها و مزارع کمک می کردند.
هیچ کس تصور نمی کرد که محل سکونتشان با قدمتی تاریخی ، روزی در زیر آب فرو رود و به دریاچه تبدیل شود و دیگر اثری از درختان سیب و آلبالو و یا همهمه بچه ها و ... به جا نماند ، اما این اتفاق افتاد و برای ساخته شدن سد کرج، این دو روستا از بین رفت.
مهرجردی در این باره ا می گوید: با ساخته شدن سد کرج ، روستایی با نام "واریان" با جمعیت تقریبی 150 خانوار همراه با باغهای میوه زیر آب رفت و ساکنان آن پراکنده شدند اما اغلب آنان به منطقه ای در جنوب کرج موسوم به "واریان شهر" رفتند.
روستای دیگری که با ساخته شدن سد، به زیر آب فرورفت ، روستایی به نام "رزکان" بود که اهالی آن نیز به پایین دست منطقه شیخ آباد کرج منتقل شده و شهرکی به نام "رزکان نو" را تاسیس می کنند.
اما بخش جالب این داستان شیرین آن است که قسمت کوچکی از روستای واریان بسان جزیره و نگینی کوچک در آن سوی دریاچه ، میان آبها محصور باقی ماند.
روستایی بسیار زیبا و چشم نواز که تنها راه دسترسی به آن با قایق است و در گذشته ای نه چندان دور به لحاظ رعایت مسایل زیست محیطی تنها ساکنان روستا می توانستند در دریاچه کرج رفت و آمد کنند اما اخیرا ، همین روستا به عنوان یکی از چند روستای هدف گردشگری کرج مصوب شده است و در آینده امکان دیدار از این روستای جزیره ای کوچک برای گردشگران با رعایت مسایل زیست محیطی فراهم می شود.
در حالیکه مسافران و اهالی واریان سوار بر قایق به سوی روستای کوچک و منحصر به فرد و کم نظیر خود رهسپارند و گردشگران در سویی دیگر در کنار دریاچه ، چشم به امواج دوخته اند ، تیهویی خاکستری از درون آشیانه خود در کنار آب دریاچه ، کنجکاوانه آنان را می نگرد و ماهی های رنگارنگ همچون مهره هایی متحرک ، آسوده خیال در زیر آب شنا می کنند.
"اصغر جوادیان نژاد" ، مسوول محیط زیست بخش آسارا درباره این ماهیها می گوید: دریاچهٔ سد کرج پیش از این ، یکی از مراکز طبیعی مهم پرورش ماهی‌های قزل‌آلای رنگین‌کمان، قزل‌آلای خال‌قرمز و کروکونوس ( ماهی سپید جویباری) بوده است اما نسل این گونه ماهی ها اکنون تقریبا در این دریاچه منقرض شده و کمتر به چشم می خورند.
این امر به خاطر این است که محیط زیست قبلا در کنار دریاچه ، پاسگاه حفاظتی داشته اما هنگامی که این ساختمانها براساس مصوبه شورای ملی جمع شدند، نظارت ماموران محیط زیست بر صید ماهیها کاهش یافت و تخلفات بیشتری در زمینه صید بی رویه ماهی های قزل آلا و ... صورت گرفت.
البته اکنون در این دریاچه ، ماهی های خانواده کپور ، عسلک و عروس ماهی زیست می کنند.
ماهیگیری یکی از جاذبه های گردشگری دریاچه سد کرج به شمار می رود و اداره محیط زیست نیز از تیرماه تا اواخر شهریورماه ، مجوز صید ماهی صادر می کند ، چنانکه هرفردی می تواند در روز پنج قطعه ماهی صید کند.
دریاچه کرج ، آن چنان آب و هوایی مناسب و فرح بخش دارد که میهمانانی از آن سوی مرزها را نیز به سوی خود می کشد.
جوادیان نژاد می گوید: علاوه بر ساکنان همیشگی دریاچه کرج همچون کبک، پرندگان وحشی همچون حواصیل خاکستری و اردک سر سبز از مناطق سردسیر سیبری برای یافتن غذا و یافتن زیستگاهی بهتر در فصل زمستان به این منطقه مهاجرت می کنند و برخی از آنان در پیرامون دریاچه سکنی می گزینند و برخی دیگر پس از استراحتی کوتاه در این منطقه، راه جنوب را در پیش می گیرند.
شرایط خاص اکولوژیک و توپوگرافی دریاچه سد کرج در منطقه البرز مرکزی شامل پوشش نیمه جنگلی ، درختان و درختچه های متنوع و بوته زارها از جمله گونه های علفی و درختان ارس ، در ارتفاعات پیرامون این دریاچه، زیستگاه مناسبی برای انواع جانوران از خرس قهوه ای و گراز و گرگ گرفته تا جوجه تیغی و کل و بز ، به وجود آورده است.
سد و دریاچه کرج با هدف ایجاد سدی چند منظوره ساخته شد تا علاوه بر ابعاد گردشگری و تولید انرژی برقابی و ... به مکانی ورزشی برای انجام ورزشهایی همچون شنا، قایقرانی (موتوری و پایی) و اسکی روی آب بدل شود اما گویا تنها ورزش ماهیگیری است که در دریاچه این سد انجام می شود.
ورزشهای قایقرانی و اسکی روی آب سالهاست که دیگر به خاطر استفاده مردم تهران از آب سد، ممنوع شده است و گویا گهگداری فقط غواصی آنهم به خاطر نجات افرادی که در آب افتاده اند در این دریاچه انجام می شود.
لطافت آب دریاچه، ابهت بلندای دیوارهای سد، استواری و سختی صخره ها و دامنه های شیب دار البرز، صدای گوش نواز کبک و تیهو، جلای تلالوی خورشید در آیینه دریاچه امیرکبیر ، حرکت آهسته و سنگین قایق مسافربری واریان بر روی امواج، خودنمایی و تنهایی واریان در گوشه دریاچه و الحان دلنشین داستان زندگی پرتکاپوی دو روستا که در قعر آبها محو شده و عطر خاک و آب و سبزه و همه و همه همانند تابلوی نقاشی زیبا و شگفت انگیز در خاطره گردشگران ثبت می شود.
هرچند سد ساخته دست انسان است اما گویا دستی توانا و هنرخیز، تمام زیباییهای طبیعت از آب و سرسبزی گرفته تا گونه های جانوری متنوع و آب و هوایی معتدل را با خوش سلیقگی برگزیده و بسیار شکیل درکنار یکدیگر چیده تا صحنه ای باشکوه و زیبا خلق شود.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.