• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن معارف > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
معارف (بازدید: 3793)
چهارشنبه 26/8/1389 - 14:45 -0 تشکر 251712
رهنمودهایی از آیت الله بهجت

آیت الله بهجت می فرمایند:

*بزرگان برای اسلام زحمت زیادی كشیدند ولی هر كدام از یك راه افراد را به سوی خدا می برند ولی من راهم این است كه دستور العمل فقط در یك چیز جمع شده، در یك كلمه ی خیلی كوچك-خیلی كوچك و آن "ترك گناه" است. ولی فكر نكن ترك گناه چیز ساده ای است، گاهی خیلی مشكل است و تمام دستورات خودشان بعداً می آید، ترك گناه مثل چشمه ای است كه همه چیز را خود به دنبال دارد، شما "ترك گناه" كنید دستورات بعدی و عبادات دیگر خود به خود به سمت شما می آید. 1

 

*شما می توانید گناه نكنید، اگر احیاناً گناهی مرتكب شدید سعی كنید گناهی كه در آن حقّ الناسّ است نباشد، اگر گناه مرتكب شدید كه در آن حقّ الناسّ است سعی كنید در همین دنیا تسویه كنید و برای آخرت نگذارید كه آنجا مشكل است. 2

 

*طلب موعظه از غیر عامل، محلّ اعتراض است و قطعاً مواعظی را شنیده اید و می دانید و عمل نكردید وگرنه روشن بودید.3

 

*یكی از عوامل حضور قلب این است كه در تمام بیست و چهار ساعت باید حواسه باصره، سامعه و... خود را كبترل كنیم، زیرا برای تحصیل حضور قلب باید مقدماتی را فراهم كرد باید در طول روز گوش، چشم و همچنین سایر اعضا و جوارح خود را كنترل كنیم و این یكی از عوامل تحصیل حضور قلب می باشد. 4

 

*ترك معصیت در اعتقادات و عملیات ونماز اول وقت كافی و وافی است برای وصول به مقامات عالیه اگر چه هزار سال(عمر) باشد.5  

 

*اگر كسی درست به قرآن نگاه كند، خواهد دید كه قرآن موجودی غیر از موجودات است و اگر كسی با عینك درست به قرآن نگاه كند می بیند كه حضرت رسول(ص) و ائمه(ع) با او مكالمه می كنند. 6

 

*اول خودمان استاد خودمانیم، معلوماتمان را نگاه می كنیم مبادا زیر پا مانده باشد، محال است عبودیت و ترك معصیت باشد مع ذلك انسان بیچاره باشد و عبودیت، ترك معصیت است در اعتقاد ودر عمل.7

 

*نیت شما این باشد كه علمتان با عملتان هماهنگ باشد علم و عمل نه از هم جلو بیفتد ونه عقب، اكثر بدبختی ما همین است كه علممان با عملمان هماهنگ نیست. 8

 

*نماز به منزله ی كعبه و تكبیرة الاحرام، پشت سر انداختن همه چیز غیر خدا و داخل شدن در حرم الهی است، وقیام، به منزله ی صحبت دو دوست و ركوع، خم شدن عبد در مقابل آقاست و سجده نهایت خضوع وخاك شدن و عدم شدن در مقابل اوست، وقتی كه عبد در آخر نماز، از پیشگاه مقدسّ الهی باز گردد اوّلین چیزی كه سوغات می آورد، سلامی از ناحیه ی اوست. 9

 

*در عبادات اگر ریا كنیم ولی نسبت به اقوی، نسبت بالاترین موجود یعنی خداوند اشكالی ندارد و علاج ریا می شود. 10

 

*یكی از رموز موفقیت من توّسل بوده است و این كه ما به ائمه(ع) توسل می كنیم شرك نیست بلكه چون خودمان آبرو نداریم می رویم نزد آنهایی كه پیشه خدا آبرو دارند تا شفاعت ما را بكنند. 11

 

*توبه ی هر كسی به اندازه ی علم و عقل ودرك خودش است، عوام باید از گناهشان توبه كنند و شما طلاب از درس خواندن، زیاد حرف زدن، انجام مكروهات و امثال اینها توبه كنید. هر كسی به قدر خودش، وقتی مغنی می خواندم استاد اخلاق ما به نام سید مهدی نجفی(ره) می فر مودند: از این نمازهایتان توبه و استغفار كنید. 12

 

*شخصی نزد من آمد و می خواست مرا در غیبت بیندازد، به او گفتم: ببین جهنم رفتن یك واجب كفایی است یك دسته كم بروند از گردن ما ساقط است چرا غیبت كنم و مرا به جهنم بفرستی. 13 

-----------------------------------------

                                                                                                                          
 
1- فریاد گر توحید ص199
2- فریاد گر توحید ص200
3- فریاد گر توحید ص223
4- برگی از دفتر آفتاب ص133
5- در خلوت عارفان ص109
6-نكته های ناب ص73
7- افلاكیان خاك نشین ص20
8- برگی از دفتر آفتاب ص91
9- برگی از دفتر آفتاب ص96
10- برگی از دفتر آفتاب ص86
11- آداب الطّلاب ص232
12-آداب الطّلابّ ص322
 13- آداب الطّلاب ص331

خدا در همین نزدیکی است
سه شنبه 9/3/1391 - 10:46 - 0 تشکر 457980


تدبیر امر به دست دیگری است




چرا از اذیت و ظلم به خود دست بر نمی‌داریم؟!


شاید لیاقت آنچه را كه از خدا می‌خواهیم نداشته باشیم و اگر بدهند پا به همه چیز بزنیم و یا پای ما بشكند و دیگر نتوانیم بعد از آن راه برویم!


ما نه رب هستیم و نه مدبّر. تدبیر امر به دست دیگری است


ما باید به وظیفه‌ی خود عمل كنیم و دست از تدبیر برداریم.






خدا در همین نزدیکی است
سه شنبه 9/3/1391 - 10:48 - 0 تشکر 457982


بی اعتباری دنیا


آقای خسرو شاهی می گوید: « آیت الله بهجت می فرمودند: دنیا یک مسافر خانه بزرگی است اصلا نمی دانیم چه کسی می آید؟ چه کسی می رود؟"


یعنی ایشان دنیا را مانند یک پل و معبر می دانستند.




---------------------






ارزش فکر و اندیشه


هم او می گوید: « ایشان خیلی تاکید می کردند بر کنترل زبان و می فرمودند: باید زبان را کنترل کنیم و بیست و چهار ساعت فکر و یک ساعت صحبت کنیم، یعنی بیست و چهار ساعت باید تامل و اندیشه داشته باشیم و یک ساعت صحبت کنیم بلکه شاید یک ساعت هم زیاد باشد»












خدا در همین نزدیکی است
دوشنبه 22/8/1391 - 9:50 - 0 تشکر 573515


توصیه های کوتاه اخلاقی آیت الله بهجت



آنچه در پی می آید گلچینی از رهنمودها و توصیه های اخلاقی حضرت آیت‎الله بهجت است كه از منابع مختلف انتخاب شده است.



1.    اگر بخواهیم محیط خانه گرم و باصفا و صمیمی باشد، فقط باید صبر و استقامت و گذشت و چشم پوشی و رأفت را پیشه خود كنیم تا محیط خانه گرم و نورانی باشد. (1)




2.    راستگویی، در دیدن رۆیای صادقه و صفای روح خیلی مۆثر است. (2)




3.    خوردن غذای شبهه ناك و نیز غذای كسی كه از حرام پرهیز ندارد، هر چند جایز است؛ ولی انسان را مریض و از عبادات محروم می كند و یا سبب سلب توفیق می شود. (3)



4.    باید هر كسی در شبانه روز، مقداری از وقت خود را صرف تحصیل علوم دینیه كند، ولو به فرض، یك ساعت در شبانه روز. (4)



5.     هر روز، یك روایت از كتاب (جهاد النفس) وسائل الشیعه را مطالعه كنید. در واضحاتش بیشتر فكر كنید. بعد این را در خودتان می بینید كه سر یك سال، عوض شده اید! (5)






6.     انسان باید دائم الذكر باشد! زیرا كسی كه دائم الذكر باشد، همواره خود را در محضر خدا می بیند و پیوسته با خدا سخن می گوید. (6)



7.    مواعظ عملیه، بالاتر و مۆثرتر از مواعظ قولیه است! (7)






8.     هر كه عمل كرد به معلومات خودش، خداوند مجهولات او را معلوم می فرماید! (8)






9.   نماز شب، مفتاح توفیقات است (9)




10.  مدام به قرآن نگاه كردن، دوای درد چشم است. (10)





(منبع-- تبیان) 





خدا در همین نزدیکی است
سه شنبه 23/8/1391 - 12:51 - 0 تشکر 573759

چند توصیه از آیت الله بهجت در خصوص قیام به عزاداری حضرت سید الشهدا (ع) و توجه به رسالت خطیر منبر  را می خوانید.

یک مستحب و هزار واجب!

معلوم مى شود نماز شب مستحبى است نظیر روضه خوانى، که وقتى در زمان رضاخان منع کردند، یکى از اصحاب و اطرافیان حاج شیخ عبدالکریم حایرى (رحمةالله) به ایشان عرض کرد: چیزى نیست ، روضه خوانى یک عمل مستحب است که پهلوى آن را منع کرده است. حاج شیخ (رحمةالله) فرمود: بله مستحبى که هزار واجب در آن است.

خدا مى داند که چه قدر احکام واجب و چه چیزهایى از حالات ، سیره و کلمات سیدالشهدا و سایر معصومین (علیهم السلام) که در مقدمه روضه نقل مى شود، سبب تقویت دین و موجب افزایش ایمان مردم است !

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

سه شنبه 23/8/1391 - 12:51 - 0 تشکر 573760

افضل مستحبات

حجت الاسلام سید محمد باقر شفتى (رحمةالله) به نماز شب بسیار معتقد بود و بیش از سایر مستحبات به آن اهمیت مى داد، به خلاف مرحوم سید بحرالعلوم که صبر مى کرد تا هوا مقدارى روشن شود و آن گاه نماز صبح را مى خواند. حجت الاسلام سید محمد باقر شفتى (رحمةالله) در اصفهان درست اول فجر نماز صبح را به جماعت اقامه مى نمود با این که اگر نماز جماعت را به تأخیر مى انداخت، افراد بیشترى حاضر مى شدند؛ ولى ایشان دستور مى داد دو عادل بالاى مناره بروند و پس از مشاهده طلوع فجر، بلافاصله اذان صبح بگویند. به ایشان گفتند: چرا مقدارى صبر نمى کنید تا جمعیت زیادى براى درک فیض جماعت حاضر شوند؟ در جواب فرمودند: در میان مستحبات افضل از نماز شب سراغ ندارم . لذا ایشان براى این که مردم نماز شب را به جا آورند، این چنین چاره اندیشى نموده بود که به دو نفر شخص عادل دستور داده بود تا به طور دقیق وقت فجر تعیین شود و کسانى که در نماز جماعت حاضر مى شوند، پیش از فجر بیدار شوند و نماز شب بخوانند بدین ترتیب، قطعا کسانى که در نماز جماعت ایشان شرکت مى کردند، نماز شب را هم مى خواندند و با این کار مردم را به نماز شب وادار مى کرد.

بنده خیال مى کنم فضیلت بکا بر سیدالشهدا بالاتر از نماز شب باشد؛ زیرا نماز شب عمل قلبى صرف نیست بلکه کالقلبى است، ولى حزن و اندوه و بکا عمل قلبى است به حدى که بکا و دمعه از علایم قبولى نماز وتر است.

 عملکرد علماى سابق

وسایل زندگى علماى سابق از ما کمتر بود، ولى حرکتشان براى تبلیغ و دعوت و هدایت مردم بیشتر و سریع تر و نتیجه کارشان از ما زیادتر بود. ما در این زمان با هواپیما، اتوبوس و... به تبلیغ و دعوت و منبر مى رویم ولى چه قدر در مردم اثر مى گذاریم و چه قدر اصلاح مى کنیم؟

آن ها وقت زیادتر در مسیر راه صرف مى کردند، اما مردم زمانشان چه قدر رو به راه تر از زمان ما بودند! علماى سابق از مال و ثروت و لوازم خانگى به مختصر و کم قانع بودند، ولى پرکارتر و پر برکت تر بودند، اما مصرف زندگى ما زیاد، ولى کار و نتیجه کارمان کم است!

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.