• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن جراحان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
جراحان (بازدید: 1659)
جمعه 21/8/1389 - 0:41 -0 تشکر 250139
مقابله با سرطان روده

سلام دوست داشتم این مطلبو بزنم ترجمش کردم اگه ایرادی داشت دیگه شرمندتونم بگید تا درستش کنم

یكى از مهمترین مسائل در بررسى این بیمارى، پیشنیه آن در اعضاى خانواده است؛ چنانچه یكى از نزدیكان شما قبلاً به این بیمارى مبتلا بوده، احتمال مبتلا شدن شما بالا خواهد بود.
پدر و دایى لوئیس آله مات هر دو بر اثر ابتلا به سرطان روده، جان خود را از دست دادند. به همین خاطر، آله مات مى دانست كه حتماً باید مرتباً توسط پزشك معاینه شود او معاینات خود را در سن ۴۰سالگى انجام داد و دومى را در سن ۴۵سالگى كه خوشبختانه جواب هر دوى آنها منفى بود. اما وقتى در سن ۵۰سالگى تحت معاینه قرار گرفت، جواب آزمایش كمى مشكوك نشان مى داد و پس از آزمایشات دقیق تر پزشكان بود كه متوجه شد بخش بزرگى از روده اش را سلولهاى سرطانى پوشانده است لذا چاره اى نمانده مگر اینكه قسمتى از روده او با عمل جراحى برداشته شود وى هنوز تحت درمان است و پزشك سعى دارد تا با كمك دارو و روشهاى خاص عمر او را طولانى تر و مانع از شد سلولهاى سرطانى شود.
اما همه بیماران مبتلا به این بیمارى، این چنین خوش شانس نیستند و پایان خوبى ندارند. سرطان روده سومین سرطان رایج در بین مردان و زنان است و دومین سرطانى است كه منجر به مرگ بیماران مى شود.
در سال جارى۱۳۰ هزار نفر در آمریكا به این بیمارى مبتلا و ۵۶هزار نفر از آنها جان خود را از دست داده اند. اما چنانچه این بیمارى در مراحل اولیه و خیلى زود تشخیص داده شود، تا ۹۰درصد قابل درمان است.
پزشكان معتقدند، «كلونوسكوپى» بهترین راه براى مشاهده روده و تشخیص بیمارى است در این روش یك لوله نرم انعطاف پذیر شفاف كه به آن دوربین كوچك و چند وسیله جراحى متصل است را روده مى كنند كه این وسیله نه تنها براى معاینه و آزمایش بلكه براى خارج كردن سلولهاى سرطانى و پلیپ ها به كار مى رود.
پلیپ ها زائده هایى هستند كه غیرسرطانى هستند و یواش یواش رشد مى كنند ولى در نهایت مى توانند به سلول سرطانى تبدیل شوند در اندامى مثل كبد و سرطان مشتركین پیدا كنند اكثر افراد میانسال باید در سن ۵۰سالگى این آزمایش را انجام دهند و پس از آن نیزهر ۱۰سال یكبار این كار را تكرار كنند و افرادى كه سابقه این بیمارى را اقوام و خانواده خود دادند باید این آزمایش را در من ۴۰سالگى انجام دهند.
عوامل دیگرى كه خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش مى دهد عبارتند از:
۱) سابقه بیمارى پلیپ
۲) سابقه بیماریهاى تورمى و عفونتى
۳) كسانى كه در رژیم غذایى خود از منابع حیوانى زیاد استفاده مى كنند (مثل گوشت قرمز)
۴) عدم تحرك و نداشتن فعالیت ورزشى
۵) چاقى، بخصوص وقتى افراد از ناحیه كمر بیشتر چاق باشند و اندازه كمرشان بیش از رانها و كفل باشد.
۶) سیگار، در سیگاریها ۴۰ تا ۵۰درصد احتمال ابتلا به این بیمارى بیشتر از افراد غیرسیگارى است.
حتى اگر احساس خوبى دارید و فكر مى كنید هرگز به این بیمارى مبتلا نمى شوید باز هم باید «كلونوسكوپى» را انجام دهید و منتظر ظهور علامت و نشانه هاى بروز بیمارى نباشید زیرا وقتى علائم بیمارى ظهور مى كند كه بیمارى كاملاً رشد كرده باشد كه در این صورت احتمال مرگ افراد تا ۵۰درصد افزایش پیدا مى كند.
هنوز دلیل ابتلا به این بیمارى كاملاً مشخص نیست اما برخى پزشكان معتقدند: رژیمهاى غنى از چربى كه فیبر كمى در آن تجویز مى شود عامل اصلى ابتلا به این بیمارى است.
بنابراین براى جلوگیرى از ابتلا به سرطان روده باید فیبر زیادى مثل سبزیجات و میوه جات بخورید و سعى كنید كمتر گوشت قرمز مصرف كنید. مطالعات دیگرى نشان مى دهدكه استعمال قرصهایى مثل آسپرین و ویتامینهایى مثل كاروتن، فولیت و كلیسم مى تواند براى جلوگیرى از ابتلا به این بیمارى مفید باشد.
از علائم بروز این بیمارى تورم شكم و درد شكم است به طورى كه فرد احساس مى كند، با ضربات شدید چاقو درون شكمش مى زنند.
از دیگر علائم این بیمارى، دفع خون از روده بزرگ، معده و روده درد، كاهش وزن ومشكلاتى در سیستم هضم و گوارش و دفع غذا است. در زمانى كه این علائم ظهور مى كند، پیام آور پیغام بدى است زیرا بیمارى در مراحل پیشرفته است و درمان آن تقریباً غیرممكن مى شود.
این بیمارى ۴مرحله دارد:
مرحله اول: خفیف ترین مرحله است كه درمان آن آسان است، كسانى كه در این مرحله از این بیماى جان سالم به در مى برند گاهى به بیش از ۹۰درصد مى رسد، زیرا پلیپ ها بسیار كوچك هستند و هنوز سرطانى نشده اند.
مرحله دوم: در این مرحله پلیپ ها سرطانى شده اند اما هنوز وارد غده و گره هاى لنفاوى نشده اند، كه در این مرحله ساختارهاى بیضى شكل كوچكى درون بدن جاسازى مى شوند كه با عفونتها مى جنگند و به ساختار سلولهاى خونى كمك مى كنند. در این مرحله میزان نجات یافتگان تا حدود ۸۰درصد است.
مرحله سوم: در این مرحله سرطان به درون غدد لنفاوى حمله مى كند كه درصد نجات پیدا كردن از این مرحله كمتر از ۶۵درصد است.
مرحله چهارم: سرطان به دیگر اندامهاى بدن مثل كبد و ششها سرایت مى كند و در این مرحله احتمال نجات حتى كمتر از ۱۰درصد است. عمل جراحى مؤثرترین روش براى درمان این بیمارى است كه در مراحل پیشرفته از شیمى درمانى و برق نیز استفاده مى شود.
به خاطر داشته باشید سرطان روده آهسته و آرام رشد مى كند و مى تواند منجر به مرگ شود.
نتیجه گیرى: ۱- سابقه این بیمارى را در میان اعضاى خانواده خود بررسى كنید
۲- به طور مرتب و منظم ورزش كنید.
۳- غذاهاى غنى از كلیسم، فولیك اسید و فیبر مصرف كنید.
۴- حتى الامكان از خوردن گوشت قرمز اجتناب كنید.
۵- با مشورت پزشك خود روزانه قرص آسپرین مصرف كنید.
۶- اكیداً سیگار نكشید.
 

به نام خدایی که مرا آفرید به نام خدایی که بهم از روح خودش بخشید 

 

با ذکرش همیشه آغاز کردم و با یادش روزی زندگیم را به پایان می برم

اطلاعیه:یکی از مدیران در پیام خصوصی درخواست داده بود ایدی یاهو مسنجرمو بزارم اما نمیدونم مدیر کدوم انجمن هست ایشون چون هیچ نامی ازشون ارسال نشده در هر صورت ایدی من در یاهو hasanja55 هست 

 

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.