• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ورزش و تندرستی (بازدید: 26162)
پنج شنبه 20/8/1389 - 16:51 -0 تشکر 250032
* گام به گام با گوانگجو ...

 با سلام

 

دوستان عزیز ، می دونید که شانزدهمین دوره بازیهای آسیایی 2010 گوانگجو از جمعه هفته جاری با حضور ورزشكارانی از كشورهای مختلف آسیایی در جنوب چین آغاز می شود ؛ پس در این تاپیک با ما همراه باشید ...

 

با تشکر

مدیر انجمن ورزش و تندرستی

 


 
سه شنبه 9/9/1389 - 22:59 - 0 تشکر 256069

یوسف کرمی؛ مردی طلسم شکن

کرمی تکواندوکار تیم ملی ایران

بخش ورزشی - رشته تکواندو یکی از رشته هایی است که در سالهای اخیر پیشرفت های فراوانی داشته است و توانسته نگاه های فراوانی را به سوی خود جلب کند.

یوسف کرمی یکی از معدود ورزشکارانی بود که همه مردم ایران از کسب طلای او خیالشان راحت بود و بار دیگر خود را آماده افتخار آفرینی این پسر محجوب کرده بودند.

این پسر خوش اخلاق متولد دوم فروردین 1362 است و در رشته تربیت بدنی مشغول به تحصیل است. وی از پرافتخارترین ورزشکارانی است که توانست با کسب مدال طلای گوانگجو اولین تکواندو کاری باشد که طلسم شکنی کند و دو مدال طلای متوالی را در بازیهای آسیایی در کارنامه خود به ثبت برساند.

یوسف کرمی معتقد است تکواندو یکی از پرافتخارترین تیم های اعزامی به مسابقات گوانگجو بوده است و توانسته است پس از سالها کره جنوبی را در این رشته رزمی پشت سر بگذارد.

روز گذشته با او تماس گرفتیم تا از طعم طلایی بودن برایمان بگوید و او نیز همانند گذشته خیلی آرام به سوالات مان پاسخ داد تا ماحصل گفتگو سایت تبیان با پسر دوست داشتنی تکواندو آنچه شود که در زیر می خوانید:

با مروری بر کتاب تاریخ تکواندو ایران در بازیهای آسیایی، متوجه خواهیم شد که این رشته هر دوره بهتر از دوره گذشته ظاهر شده است. عملکرد تکواندو از نظر شما در گوانگجو چگونه بوده است؟

به نظر من رشته تکواندو خیلی خوب کار کرده است و در سالهای اخیر نشان داده است که پتانسیل آن را دارد که بتواند بیشتر از اینها طلا بگیرد. چند ماه پیش در مسابقات قهرمانی آسیا 4 طلا کسب کردیم و در قهرمانی جهان نیز اول شده بودیم.در گوانگجو هم به لطف خدا و تمریناتی که انجام داده بودیم خیلی خوب عمل کردیم و توانستیم یک نتیجه درخشان کسب کنیم.

بانوان ایرانی زحمت های فراوانی کشیده بودند و به نظر من وقتش رسیده بود که با کسب یک مدال خوب پاداش تلاش های خود را دریافت کنند.

اولین تکواندو کاری هستید که موفق به کسب دو مدال طلا در بازیهای آسیایی شده است نظرتان در این باره چیست؟

خیلی خوشحال هستم که توانستم رکوردی دیگر را بزنم. البته بنده دنبال رکورد زدن نبودم اما خیلی تلاش کردم تا مدال طلای بازیهای دوحه را تکرار کنم تا دومین طلای متوالی طلا را به گردن بیاویزم و خدا را شاکرم که توانستم این افتخار را برای کشورمان به ارمغان بیاورم.

یوسف کرمی تکواندوکار طلایی ایران

یوسف کرمی چگونه وارد رشته تکواندو شد و پله های موفقیت را طی کرد؟

به خاطر علاقه ای که به رشته های رزمی داشتم دوست داشتم در این ورزش ها فعالیت ها کنم و به همین دلیل وارد تکواندو شدم. در ادامه با پشتکار، اراده و تمریناتی که داشتم و از تجربه هایی که از شکست ها بدست آورده بودم به نحو احسنت استفاده کردم و توانستم به موفقیت برسم.

سطح بازیهای آسیایی گوانگجو نسبت به دوره های گذشته چگونه بود؟

صد در صد با گذشت زمان سطح کیفی بازیها نسبت به دوره گذشته بهتر خواهد شد و بازیهای این دوره نیز پیشرفت فراوانی داشت و همه کشورها بهتر از گذشته ظاهر شدند و دیگر نباید کشوری را دست کم گرفت و باید مراقب پیشرفت سایر کشورها نیز باشیم.

با توجه به درخشش تکواندو در گوانگجو اما همچنان نسبت به کره جنوبی به دلیل کسب مدال از لحاظ مرغوبیت در رده پایین تری قرار گرفتیم نظرتون در این باره چیست؟

نه چرا؟ ( با تعجب ) مردان تکواندو کار ایرانی سه مدال طلا کسب کردند در صورتی کره جنوبی موفق به کسب دو مدال طلا شد.

اما در جدول نهایی مسابقات کره جنوبی با کسب چهار مدال طلا در رتبه نخست قرار گرفته بود؟

آنها با حضور بانوان خود موفق به کسب چهار مدال طلا شدند. البته بانوان تکواندو کار ایرانی خیلی عالی حاضر شدند و توانستند 5 مدال کسب کنند که در طول تاریخ ورزش ایران بی نظیر بوده است. به هر حال کره ای ها در مجموع و با حضور  بانوان خود بیشتر از ما مدال کسب کردند ولی مردان ما موفق به کسب سه مدال طلا شد که از مردان کره ای بیشتر بود.

ورزشکاران ما از جان و دل جنگیدند و افتخار برای کشورمان کسب کردند. اگر شما از مردم ایران رای بگیرید قطعا متوجه خواهید شد که آنها چقدر از کسب این مدالها خوشحال شدند پس پاداش خانه برای قهرمانان نباید زیاد بزرگ باشد.

همانطور که فرمودید تیم تکواندو امسال کشورمان تفاوت بیشتری با دوره گذشته داشت و آن هم حضور بانوان و دریافت مدال های فراوان توسط آنها بود عملکرد بانوان کاروان ایران به خصوص تکواندو را چطور ارزیابی می کنید؟

بانوان ایرانی زحمت های فراوانی کشیده بودند و به نظر من وقتش رسیده بود که با کسب یک مدال خوب پاداش تلاش های خود را دریافت کنند. کسب این مدالها توسط بانوان باعث خواهد شد تا آنها همچنان به تلاش های خود ادامه دهند و انشاالله در آینده شاهد موفقیت های بیشتری از آنها خواهیم بود.

سطح تکواندو ایران و جهان را چگونه ارزیابی می کنید؟

در حال حاضر تکواندو ایران در سطح اول جهان قرار دارد. ایران به تازگی قهرمان جهان و آسیا شده است و به خوبی نشان داده است که بهترین تکواندو کاران در ایران حضور دارند. شما اگر رنکینگ دنیا را نگاه کنید متوجه خواهید شد که از هشت نفر؛ پنج تکواندو کار آن ایرانی است و این نشان می دهد که تکواندو ایران قطب بزرگی در تکواندو جهان محسوب می شود.
یوسف کرمی تکواندوکار طلایی ایران

رقابت های جهانی تکواندو و المپیک 2012 در راه است چه رقابت هایی برای این رقابت ها در نظر گرفته اید؟

برنامه های فراوانی برای مسابقات آینده طراحی شده است و ما برای هر مسابقاتی تدبیر خاصی را در نظر گرفته ایم. انشاا.... قهرمانی جهان را کسب خواهیم کرد تا با آمادگی بالا خود را آماده رقابتهای انتخابی المپیک خواهیم کرد تا در المپیک نیز بتوانیم مدال کسب کنیم.

این روزها صحبت های فراوانی در مورد پاداش ورزشکاران صورت گرفته است و سازمان تربیت بدنی مدعی شده است تنها به کسانی پاداش مسکن تعلق خواهد گرفت که متاهل شده باشند؟

به نظر من این کمی کم لطفی است چرا که اگر قرار باشد سازمان تربیت بدنی مسکن هدیه دهد تعداد ورزشکاران طلایی ما بیست نفر بیشتر نیست. ورزشکاران ما از جان و دل جنگیدند و افتخار برای کشورمان کسب کردند. اگر شما از مردم ایران رای بگیرید قطعا متوجه خواهید شد که آنها چقدر از کسب این مدالها خوشحال شدند پس پاداش خانه برای قهرمانان نباید زیاد بزرگ باشد. امیدوارم که سازمان در حق ورزشکاران مجرد لطف کند و مسکن را به آنها اهدا کند.

وضعیت تاهل خودتان به چه شکلی است؟

بنده یک فرزند دختر هم دارم که انشاالله امیدوارم این پاداش شامل حال ما بشود.

به نظر شما رسانه ها توجه و نگاه یکسانی به رشته های ورزشی دارند و عدالت در ورزشکاران به طور کامل رعایت می شود؟

خدا را شکر این سری خیلی عالی بود و همه مسابقات پخش مستقیم شد و پوشش خبری بطور مطلوب صورت گرفت. اینجا جا دارد به نمایندگی از تمامی ورزشکاران از صدا و سیما، رسانه ها، رادیو  و تمام کسانی که زحمت کشیدند تشکر کنم.

علاقه دارید در کدام یک از لیگ های خارجی حضور پیدا کنید؟

در تمام دنیا به جز ایران لیگ داخلی وجود ندارد و البته این برای خودش نعمت فراوانی است که باعث می شود ما همچنان در کشور خودمان باقی بمانیم.

سقف آرزوهای ورزشی یوسف کرمی کجاست؟

انشاا.... قهرمانی در المپیک

و در پایان اگر حرفی باقی مانده؟

ممنون از شما که لطف کردید و به ورزشکاران توجه می کنید.

مصاحبه گیرنده - رضا سیگاری

گروه جامعه و ارتباطات

 
سه شنبه 9/9/1389 - 23:2 - 0 تشکر 256072

ووشو و بوکس اول و آخر گوانگ ژو

 گوانگ ژو

بخش ورزشی_ ارزیابی عملكرد رزمی‌ها در گوانگجو

ووشو، تكواندو، كاراته، جودو و بوكس، رده‌های اول تا پنجم

در ارزیابی عملكرد رشته‌های رزمی در شانزدهمین دوره بازی‌های آسیایی، ووشو اول شد و بوكس در رده آخر قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری فارس،‌ در این مسابقات، تكواندو، كاراته و كاراته رده های دوم تا سوم را در اختیار گرفتند.

1- ووشو: 9 نفر و 6 مدال

این رشته با تركیب احسان پیغمبری، فرشاد عربی و مهدی قبادی در بخش تالو و محسن محمد سیفی در وزن 60- كیلوگرم، جواد آقایی در وزن 65- كیلوگرم، سجاد عباسی در وزن 70- كیلوگرم و حمید قلی پور در وزن 75- كیلوگرم مردان و الهه منصوریان در وزن 52- كیلوگرم و خدیجه آزادپور در وزن 60- كیلوگرم زنان راهی گوانگجو شد. نتیجه كار این تیم 9 نفره، 3 طلای آزادپور، قلی پور، محمد سیفی و 3 برنز پیغمبری، عباسی و منصوریان بود.

ركوردها:

این تیم به اندازه 3 دوره گذشته مدال گرفت.

اولین مدال ایران و طلای بانوان كاروان را كسب كرد.

اولین مدال تالو و بانوان ووشو را به دست آورد.

تك مدال طلای حسین اوجاقی را سه برابر كرد.

بعد از چین، عنوان نایب قهرمانی را برای اولین بار به نام خود نوشت.

-مقایسه با دوحه:

تیم ملی ووشو در دوحه قطر از سوی علیرضا صحرانشین به یك نقره و جلیل عطایی و خسرو مینو به 2 برنز رسیده بود؛ یعنی تعداد مدال های آنها نه تنها دو برابر شد؛ بلكه از نظر رنگ نیز بهبود قابل توجهی داشته است. بانوان نیز بهترین عملكرد را از خود نشان دادند.

2- تكواندو: 12 نفر و 9 مدال

3 طلا توسط علیرضا نصر آزادانی در وزن پنجم، یوسف كرمی در وزن هفتم و محمد باقری معتمد در وزن چهارم و یك مدال برنز توسط فرزاد عبدالهی در وزن ششم مردان به دست آمد. بانوان هم با كسب 2 مدال نقره توسط پریسا فرشیدی در وزن ششم و راحله آسمانی در وزن پنجم و 3 مدال برنز توسط سوسن حاجی پور، سمانه شش پری و سارا خوش جمال فكری به كار خود خاتمه دادند. یعنی از 12 تكواندوكار ایران، 3 طلا، 2 نقره 4 برنز به دست آمد.

ركوردها:

در این دوره تكواندو طلسم تك مدال طلای هر دوره خود را شكست و آن را سه برابر كرد.

برای اولین بار بانوان ایرانی گام به فینال گذاشته و نقره گرفتند.

علیرضا نصرآزادانی اولین طلایی كاروان ایران شد.

یوسف كرمی هم خود و هم تیم ایران را دو طلایی كرد كه این تعداد از سوی معتمد به سه رسید.

-مقایسه با دوحه:

در دوحه یك طلا از سوی یوسف كرمی، 2 نقره توسط مهدی بی باك و مهدی نوایی و 5 برنز از سوی نصرآزادانی، ساعی، خداداد، مهروز ساعی و افسانه شیخی رقم خورد. در آن زمان همه اعضای تیم مردان مدال گرفتند؛ اما امسال رضا نادریان و حسین تاجیك بدون مدال بازگشتند. در بخش بانوان سهیلا سیاحی مدال نگرفت. تیم ایران در دوره گذشته نایب قهرمان بود و در گوانگجو در رده سوم ایستاد. در گوانگجو رنگ مدال ها بهتر و یك مدال به آن افزوده شد. در این میان بانوان پابه پای مردان پیشرفت چشمگیر خود را نشان دادند. اگرچه به طلا نرسیدند؛ اما تعداد مدال های خود چند برابر كردند.

3- كاراته: 8 نفر و 4 مدال

این تیم با هشت شركت كننده از سوی ذبیح الله پورشیب در وزن 84+ كیلوگرم و جاسم ویشگاهی در 84- كیلگرم به 2 طلا رسید. فاطمه چالاكی در وزن 55- كیلوگرم و سمیرا ملكی پور در 68- كیلوگرم زنان به 2 برنز رسید؛ یعنی نیمی از نفرات تیم موفق به مدال آوری شدند.

محمد قاسمی در 55- و امیر مهدی زاده در 60- كیلوگرم مردان و فاطمه قاسمی در 50- كیلوگرم و حمیده عباس علی در 68- كیلوگرم زنان حذف شدند.

 گوانگ ژو

ركوردها:

با كسب مدال طلا پورشیب، كاروان ایران دوباره به رده چهارم رسید.

جاسم ویشگاهی بیستمین و آخرین مدال كاروان را كسب كرد.

نباید از حضور بانوان با حجاب اسلامی و كسب 2 برنز نیز گذشت.

مقایسه با دوحه:

كاراته از بازی های دوحه 3 طلا و 2 برنز گرفت و در بخش مردان قهرمان شد؛ اما در گوانگجو یكی از طلاها و 2 برنزش در بخش مردان كم شد (یكی از آنها به دلیل كم شدن یكی از اوزان است) و در مجموع با دو پله سقوط سوم شد. حسن و حسین روحانی و جاسم ویشگاهی طلایی های دوحه و سعید فرخی و اسماعیل تركزاد برای ایران برنز گرفتند. در دوره گذشته همه كاراته كاران مدال آور شدند و این بار نیمی از كاروان به مدال رسیدند.

4- جودو: 10نفر و 2 مدال

محسن غفار در وزن 60- كیلوگرم، آرش میراسماعیلی در 66- كیلوگرم، علی معلومات در 73- كیلوگرم، محمد جمالی در 81- كیلوگرم، حسین قمی در 90- كیلوگرم، جواد محجوب در 100- كیلوگرم و محمدرضا رودكی در 100+ و آزاد، اعضای تیم را تشكیل می دادند كه فقط توانستند به یك نقره و یك برنز، آن هم از سوی رودكی دست یابند.

مقایسه با دوحه:

دوره گذشته میراسماعیلی،‌ رودكی و میران نقره كسب كردند و مسعود حاجی آخوندزاده برنز گرفت. این دوره تعداد مدال ها نصف شد و رنگ آن بهبودی نداشت. تیم بانوان نیز با 3 نفر رفت و مقامی به دست نیاورد. همچنان یك طلای آخوندزاده در كارنامه ایران در بازی های آسیایی دست نخورده باقی مانده است.

5- بوكس: 9 نفر و 3 مدال

در وزن 48 كیلوگرم مسعود ریگی، در 56 كیلوگرم عمران اكبری، در 60 كیلوگرم فروتن گل آرا، در 64 كیلوگرم هومن كرمی، در 69 كیلوگرم مرتضی سپهوند، در 75 كیلوگرم محمد ستارپور، در 81 كیلوگرم احسان روزبهانی، در 91 كیلوگرم علی مظاهری و در 91+ كیلوگرم روح الله حسینی اعضای تیم بوكس را تشكیل می دادند كه حاصل كار آنها 3 برنز مظاهری، ستارپور و حسینی بود و دیگر هیچ.

مقایسه با دوحه: دوره گذشته علی مظاهری به مدال طلا رسید. محمد ستارپور، مهدی قربانی و جاسم دلاوری برنزی شدند. در گوانگجو خبری از طلا نبود و فقط 3 برنز تكرار شد. اینكه از میان 9 نفر به 3 برنز دست یابیم؛ یعنی مردود شدن در آزمون المپیك آسیایی.

تنظیم برای تبیان/سمیه حدادی

 
يکشنبه 14/9/1389 - 17:7 - 0 تشکر 258190

سهم ناچیز ایران از رشته‌های پرمدال

بخش ورزشی_هر چند کاروان ورزش ایران در شانزدهمین دوره بازیهای آسیایی برای اولین بار در رشته هایی چون دوومیدانی، تیراندازی، شنا و قایقرانی صاحب مدال هایی شد، اما بازهم سهم ورزش ایران از 528 مدال توزیع شده در این رشته ها تنها 16 مدال بود!

به گزارش خبرنگار مهر، شانزدهمین دوره بازیهای آسیایی از 21 آبان تا 6 آذرماه به میزبانی چینی ها در شهر گوانگجو برگزار شد. در این بین برخی رشته ها رکورد دار اهداء مدال بودند. دوومیدانی، تیراندازی، شنا، قایقرانی (اسلالوم، بادبانی، آبهای آرام، دراگون بت، روئینگ)، دوچرخه سواری(جاده، پیست، کوهستان و BMX) و ژیمناستیک رشته هایی هستند که در زمره رشته های پرمدال قرار دارند.

در مجموع 528 مدال در این چند رشته توزیع شده است اما سهم ایران از این مدالها تنها کسب 16 مدال و آن هم در رشته تیراندازی با 3 مدال، دوومیدانی 5 مدال، قایقرانی 5 مدال (در بخش آبهای آرام و روئینگ) و دوچرخه سواری 3 مدال بوده است.

* قایقرانی

در رشته قایقرانی 37 مدال در دو بخش کانو و کایاک (آبهای آرام) توزیع شد که سهم ایران در این رشته سه مدال طلا، نقره و برنز در بخش مردان بود. چینی ها قهرمان این رشته صاحب 11 مدال، ژاپن 9 مدال، قزاقستان 7 مدال و ازبکستان 6 مدال شده اند.

در اسلالوم یکی دیگر از رشته های قایقرانی 12 مدال به قهرمانان اهداء شد. در این رشته چینی ها هر 4 مدال طلا را از آن خود کردند و فرصتی به دیگر کشورها برای کسب مدال طلا ندادند. چین با نقض قانون در این رشته صاحب دو نقره و دو برنز دیگر هم شد. ژاپن و ازبکستان هم با سه و یک مدال رده بعدی قرار دارند. ایران هم مانند 5 کشور دیگر در این رشته صاحب مدال نشد!

گوانگجو

محسن شادی مرد طلایی قایقرانی ایران در بازیهای آسیایی بود

در دراگون بت 18 مدال طلا، نقره و برنز به نفرات اول تا سوم تعلق گرفت. اندونزی در این رشته گوی سبقت را از چینی ها ربود. اندونزی 6 مدال گرفت. چین 5 مدال، میانمار سه مدال و تایلند و کره سه و یک مدال گرفتند. تیم دراگون بت زنان و مردان ایران با 44 ورزشکار در حالی به مدالی در گوانگجو نرسید که سابقه کسب عناوین آسیایی و جهانی را دارد.

در رشته بادبانی که یکی از رشته های پرمدال آسیایی و المپیک محسوب می شود 42 مدال طلا، نقره و برنز را به برترین های خود داد. چینی ها در این رشته 10 مدال شامل 4 طلا را دریافت کردند. تایلند 6 مدال، ژاپن 4 مدال و سنگاپور 8 مدال را از آن خود کردند. قایقرانان بادبانی ایران با ضریب سنی 14 سال به عنوان جوان ترین تیم کشورمان صاحب مدالی نشدند.

روئینگ هم 42 مدال را از آن کشورهای آسیایی کرد. در این رشته چین که قدمت 200 ساله در این رشته دارد از 10 مدال طلا 6 طلا را ازآن خود کرد. ایران هم برای اولین بار و در دومین حضور خود در این رشته در بازیهای آسیایی صاحب یک مدال طلای ارزشمند توسط محسن شادی و شکستن رکورد آسیا و کسب اولین مدال بانوان(چهار نفره سبک وزن) شدند.

قایقرانی ایران پیش از این تنها صاحب یک مدال نقره در بخش کایاک دونفره در بازیهای آسیایی 2006 قطر شده بود.

شنا

اما در رشته شنا 14 مدال به قهرمانان اهداء شد. چینی ها با 54 مدال 31 مدال زنان و 23 مدال مردان و کسب 24 نشان طلا عنوان قهرمانی را از آن خود کردند. ژاپن هم 39 مدال و کره ای ا 13 مدال گرفتند اما تیم ایران با وجود سابقه طولانی در حضور در رشته شنا در این رقابتها بازهم نتوانست به مدالی دست یابد و کارنامه کاری خود را با حضور در چند فینال و شکستن چند رکورد ملی بست!

* دوومیدانی

در رشته دوومیدانی مادر ورزشها 144 مدال شامل 47 طلا، 48 نقره و 49 برنز تقسیم شد که سه ایران 5 مدال طلا، نقره و برنز بود. هرچند این مدالها تعداد کمی بود اما دوومیدانی ایران با کسب این مدالها تنها یک نشان تا شکستن رکورد شش مدال خود در طی 30 سال فاصله داشتند.

در این رشته چینی ها با 36 مدال شامل 21 مدال زنان و 15 مدال مردان خود در رده اول قرار گرفتند. هندی ها 11 مدال گرفتند که تنها 10 نشان آنها توسط زنان هندی بدست آمد. بحرین با 9 مدال، ژاپن با 20 مدال، قزاقستان 11 مدال و ازبکستان 8 مدال در رده های بعدی قرار گرفتند.

گوانگجو

احسان حدادی یک مدال طلا و محمد صمیمی یک مدال برنز برای دوومیدانی ایران به ارمغان آوردند

دوومیدانی ایران را می توان تنها رشته موفق در کسب مدال در بین رشته های پرمدال نامید که در تمامی این دوره از بازیها موفق به کسب مدال شده است و حتی برخی ورزشکاران آن در برخی از سالها کاروان ایران را صاحب دو مدال کرده اند. آمار زیر از کسب مدال توسط دوومیدانی کاران است:

* بازی‌های آسیایی 1951 دهلی نو هند: یک مدال طلا و یک مدال نقره

* بازی‌های آسیایی 1958 توکیو ژاپن: یک مدال طلا، یک مدال نقره و 2 مدال برنز

* بازی‌های آسیایی 1966 بانکوک تایلند: 2 مدال نقره و 2 مدال برنز

* بازی‌های آسیایی 1970 بانکوک تایلند: یک مدال طلا و 2 مدال نقره

* بازی‌های آسیایی 1974 تهران  ایران: 3 مدال طلا، 2 مدال نقره و 3 مدال برنز

* بازی‌های آسیایی 1990 پکن چین: یک مدال برنز

* بازی‌های آسیایی 1998 بانکوک تایلند: یک مدال نقره و یک مدال برنز

* بازی‌های آسیایی 2002 بوسان کره‌جنوبی: یک مدال نقره

* بازی‌های آسیایی 2006 دوحه قطر: یک مدال طلا و یک مدال برنز

تیم دوومیدانی ایران در این بازیها صاحب 5 مدال توسط احسان حدادی(مدال طلای پرتاب دیسک)، سجاد مرادی(مدال طلای دوی 800 متر و نقره 1500 متر)، کاوه موسوی(نقره پرتاب چکش) و محمد صمیمی(مدال برنز پرتاب دیسک) شد.

* ژیمناستیک

رشته ژیمناستیک با داشتن شاخه های متفاوتی چون هنری، ریتمیک، ایروبیک و ترامپولین مدالهای متفاوتی را از آن خود می کند. در بازیهای آسیایی گوانگجو در رشته هنری 42 مدال توزیع شد که چینی ها در این رشته از 15 طلای توزیع شده 13 مدال را از آن خود کردند و دو مدال از آن ژاپن شد و مابقی کشورها بدون مدال طلا ماندند.

در ترامپولین 6 مدال توزیع شد که 4 مدال از آن کشور میزبان شد. در ریتمیک هم چین دو مدال از 6 مدلا را ازآن خود کرد. سهم مدالی ایران با وجود حضور حداکثری در این رشته در بازیهای آسیایی صفر بود اما ژیمناست کاران ایران در این دوره با ارتقاء امتیاز تیمی رده هشتمی خود در آسیا را حفظ کردند. دو نماینده ایران در بخش فینال قهرمان قهرمانان و یک نفر در بخش فینال تک اسباب حاضر شد.

دوچرخه سواری

دوچرخه سواری هم به عنوان یکی از رشته های پرمدال در بخش های متنوعی چون پیست، جاده، کوهستان و BMX در مجموع 52 مدال را از آن قهرمانان خود در بازیهای آسیایی گوانگجو کرده است. در این بخش هم چینی ها تنها دربخش پیس و از مجموع 30 مدال این قسمت صاحب 11 مدال شدند. کره 3 مدال و هنگ کنگ 6 مدال شد.

سهم ایران هم در بخش پیست دو مدال برنز انفرادی و تیمی و یک مدال برنز در بخش جاده بود. البته تیم دوچرخه سواری ایران شانس های دیگری هم برای کسب مدال داشت اما پنچر شدن چرخ یکی از رکابزنان مدال طلای مسلم وی را به برنز تبدیل کرد. مصدومیت برادران پراش هم مانع از کسب مدال در این رشته شد.

گوانگجو

مهدی سهرابی به مدال برنز رقابتهای دوچرخه سواری دست یافت

تیم دوچرخه سواری ایران در دوران گذشته هم کاروان کشورمان را صاحب مدال کرده است که در زیر به آن اشاره می شود:

* بازی‌های آسیایی 1958 توکیو ژاپن: 2 مدال نقره

* بازی‌های آسیایی 1966 بانکوک تایلند: 2 مدال برنز

* بازی‌های آسیایی 1970 بانکوک تایلند: یک مدال نقره و یک مدال برنز

* بازی‌های آسیایی 1974 تهران ایران: 2 مدال طلا، یک مدال نقره و 2 مدال برنز

* بازی‌های آسیایی 1982 دهلی نو هند: 2 مدال برنز

* بازی‌های آسیایی 1986 سئول کره‌جنوبی: یک مدال طلا و یک مدال برنز

* بازی‌های آسیایی 1998 بانکوک تایلند: یک مدال طلا و یک مدال برنز

* بازی‌های آسیایی 2002 بوسان کره‌جنوبی: یک مدال نقره

* بازی‌های آسیایی 2006 دوحه قطر: 3 مدال نقره و یک مدال برنز

تیراندازی

تیراندازی همیشه جزو رشته های پرمدال محسوب می شود و این بار حضور تیراندازان در چند رشته و کسب چندین مدال نشان داد که می‌توانیم با ایجاد فرصت برای این رشته بهره خوبی از جمع آوری مدالها ببریم. در این رشته هم 132 مدال بین قهرمانان در دو بخش اهداف پروازی و ثابت توزیع شد که سهم ایران کسب دو مدال نقر تیراندازی 132 مدال در دو بخش پروازی و ثابت سهم ایران سه مدال نقره و برنز توسط تیراندازان زن کشورمان بود.

در این رشته چینی ها 45 مدال شامل 24 مدال مردان و 21 مدال زنان گرفتند که از این بین رنگ 21 مدال آنها طلا، 13 نقره و 11 برنز بود. کره جنوبی 28 مدال گرفت که 13 مدال آن به رنگ طلا بود. کویت 6 مدال، هند 8 مدال، قزاقستان 6 مدال، ژاپن 6 مدال و ایران سه مدال در رده های بعدی قرار گرفتند.

سهم ایران پیش از این از بازیهای آسیایی تنها کسب یک نقره تیمی در تپانچه بادی 10 متر زنان در بوسان کره جنوبی بود که این مدال به لطف تعداد کم تیم های حاضر در این ماده بدست آمد.

* تعطیلی 9 ماهه کمیته رشته های پرمدال!

دو سال پیش سازمان تربیت بدنی با هدف تبیین سیاست هایی برای کنترل و ارتقاء رشته های پرمدال در بازیهای آسیایی و المپیک اقدام به تشکیل کمیته ای با  عنوان" کمیته رشته های ورزشی پرمدال" و با حضور مسئولین سازمان تربیت بدنی، کمیته ملی المپیک و روسای فدراسیون های مربوطه کرد. البته در این کمیته رشته هایی مانند تیروکمان و بوکس نیز قرار داشتند. آخرین نشست این کمیته هشتم اسفند ماه سال 88 برگزار شد و بعد از آن شاهد تعطیلی نشست های این کمیته بودیم.

با نگاهی به آمار توزیع مدالها در بین رشته های پرمدال می بینیم که کشورهای مترقی در ورزش بیشتر مدالهای خود را از رشته های دوومیدانی، شنا، قایقرانی و تیراندازی بدست آورده اند و مطمئنا اگر می خواهیم شاهد حفظ جایگاه چهارمی ایران در دوره های بعد یا ارتقاء آن در آسیا و همچنین ارتفاء جایگاه مدالی ایران در المپیک باشیم باید نگاه ویژه ای بر روی این رشته ها داشته باشیم.

تنظیم برای تبیان/سمیه حدادی

 
يکشنبه 14/9/1389 - 17:8 - 0 تشکر 258191

قدردان حماسه سازان گوانگجو باشیم

احسان حدادی و محمد صمیمی

شاید کمتر کسی تصور می کرد که ورزشکاران ایرانی در شانزدهمین دوره بازی های آسیایی 2010 گوانگجو چین، دروکننده مدال های رنگارنگ(59 مدال: 20طلا+14نقره+25برنز) باشند و برای اولین بار 20 نشان طلا از این بازی ها صید کنند.

سایت جهان نوشت: در روزهایی که خیلی ها خودشان را کنار کشیدند تا شکست های احتمالی ملی پوشان ایرانی در گوانگجو را نبینند و پاسخش را ندهند، ورزشکاران ایران اسلامی گل کاشتند و شگفتی ساز شدند. این ورزشکاران شایسته تجلیل هستند، نه به خاطر رکوردشکنی، نه به خاطر کسب نمره 20، نه به خاطر کسب مقام چهارمی آسیا بلکه به خاطر نشان دادن غیرت و همیت ایرانی و به اهتزاز در آوردن پرچم سه رنگ جمهوری اسلامی ایران در قاره کهن.

امروز ایران اسلامی به فرزندان خود می بالد که با رعایت اخلاق و پایبندی به اصول دینی توانستند غرور ملی هموطنانشان را احیا کنند و بهترین نتایج را در طول چند دهه اخیر کسب نمایند. در این میان چند نکته حائز اهمیت است:

کسب مقام چهارمی ایرانیان در گوانگجو به مثابه یک قهرمانی است چرا که با توجه به پیشبینی های مجامع و محافل داخلی در بهترین حالت قرار بود 17 مدال بگیریم، از سوی دیگر اغلب رقبای ما قادر به شرکت در همه رشته های ورزشی به ویژه در بخش بانوان بوده اند، حال آنکه ورزشکاران جمهوری اسلامی ایران و مسؤولان ورزش کشور به خاطر پایبندی به احکام نورانی دین مبین اسلام، حاضر به شرکت در برخی رشته ها نبوده‌اند، ضمن اینکه میزان سرمایه گذاری کشور ما نسبت به کشورهای رقیب بسیار پایین تر بوده است؛ به طور مثال اغلب رشته ها در بخش بانوان به تازگی پا گرفته است و قطعا در آینده به ثمر خواهد رسید. ضمن اینکه با توجه به امکانات و تجهیزات ورزشی کشور و تعداد ورزشکاران اعزامی، کسب این میزان مدال از بازی های آسیایی خود یک دستاورد بزرگ به حساب می آید.

علی آبادی و سعیدلو

جمهوری اسلامی می تواند با پیش رفتن در همین خط و رفع برخی نقائص، رفته رفته به مدل و الگویی واقعی و موفق به ویژه برای کشورهای اسلامی در امر ورزش بانوان تبدیل شود. برای نخستین بار در تاریخ ورزش کشور، بانوان مسلمان و محجبه ایرانی بر بام آسیا ایستادند تا ثابت کنند که حجاب نه تنها هیچ منافاتی با ورزش ندارد بلکه خود بیانگر آزادگی زن ورزشکار محجبه است.

موفقیت بانوان ورزشکار هم میهن در گوانگجو در حالی رقم خورد که آنان با کمترین امکانات پای به این رقابت ها گذاشته بودند اما با توکل به قادر متعال توانستند به ستاره های قاره کهن تبدیل شوند. مدال های زنان ورزشکار ایرانی در گوانگجو به تنهایی تبلیغات مسموم غرب در مورد ضعیف بودن زنان ایرانی یا محدود و محروم بودن آنان را باطل کرد و نشان داد که نظام جمهوری اسلامی ارزش ویژه ای برای مقام و شخصیت زنان قائل است. بی تردید این موفقیت ها، اعتماد به نفس ملی زنان و دختران ایرانی را بالاتر برده، آینده درخشان تری برایشان رقم خواهد زد. البته این یك تجربه ابتدایی در این راه از لحاظ شكل حضور و نه از حیث نتایج حاصله بود؛ لذا با رفع یك سری ایرادات می توانیم به كیفیت ظاهری بهتری جهت ارائه یك الگوی مناسب تر به كشور های اسلامی دست یابیم.

قهرمانی، خشک و خالی نمی شود، باید از قهرمانان ایرانی تقدیر کرد، بخشی از این قدردانی مادی و بخشی دیگر معنوی است. لازم است به طرزی معنادار از قهرمانان گمنام ورزش کشور قدردانی شود تا تابوی برخی ستاره های پوشالی ورزش به ویژه در فوتبال نزد جوانان ورزش‌دوست شکسته شود. بچه های غیرفوتبالی ایران چه در مسابقات تیمی و چه در مسابقات انفرادی برابر حریفانی سرسخت و جهانی به پیروزی رسیدند، آنها سال ها در میادین ورزشی تکاپو کرده بودند تا توانستند بر سکوهای قاره کهن جلوس کنند. وضعیت تمرینی آنان به مراتب ضعیف تر و کم رونق تر از برخی تیم های فوتبالی بود با این وجود نامی از این قهرمانان بزرگ نه در رسانه ها و نه در دیگر مجامع برده نمی شد. آیا این ظلمی بزرگ در حق این جوانان ایرانی نیست که با تعصب برای کشور در میدان های سخت می جنگند اما یک چندم فلان بازیکن مشهور فوتبال حقوق و پاداش دریافت نمی کنند؟

ورزشکاران ایران در گوانگجو

فراموش نشود که مقصر این مسأله تنها مدیران ورزش کشور نیستند بلکه رسانه ها، نخبگان و دیگر نهادها نیز به نوبه خود سهمی ویژه در تجاری کردن یا از چشم انداختن برخی رشته ها دارند. به نظر می رسد که اگر چنانچه این قهرمانان به الگوی نسل جوان تبدیل شوند آینده "کل ورزش" کشور درخشان تر بوده و نتایج بهتری انتظار ورزشکاران ایرانی را بکشد.

نکته آخر تاکید بر نقش ویژه دولت در رسیدن به این افتخار ملی است. سرمایه گذاری های کلان دولت های نهم و دهم در امر ورزش، توسعه ورزش های همگانی و بردن امکانات ورزشی به روستاها و نقاط دوردست و محروم و توجه ویژه به ورزش بانوان، ثمره خود را در گوانگجو داد. آنان که دستی در کار اجرایی داشته و دارند به خوبی می دانند که افزایش سرانه ورزشی کشور از 20 سانتی‌متر به یک متر در طی چهار سال شوخی نیست و به راحتی انجام‌پذیر نیست. رفع نسبی اعمال نظر در اعزام تیم ها و بازیکنان به مسابقات آسیایی و جهانی و عدم تبعیض در انتخاب ها، اقدام عدالت محورانه و مناسبی بود که تحقق مدال های رنگارنگ را برای ایران به همراه داشت. اگر چه این پیروزی تنها در آقایان سعیدلو و علی آبادی منحصر نیست و حاصل تلاش جمعی همه دستگاه ها و ورزشکاران پرتلاش ایران اسلامی است اما چه زیباست که منتقدان ورزشی یا سیاسی دولت، در برابر این موفقیت عظیم سر تعظیم فرو بیاورند و همگام با ملت در این شادمانی ملی شریک شوند.

تنظیم برای تبیان: حسین محمدی

 
يکشنبه 14/9/1389 - 17:9 - 0 تشکر 258193

عملکرد بانوان ایران در گوانگجو

درخشش ورزش بانوان

کاروان ورزش در شرایطی به عنوان چهارمی شانزدهمین دوره بازیهای آسیایی دست پیدا کرد که از بین 88 زن شرکت کننده ایرانی 14 نفر موفق به کسب مدال شدند و فضای جدیدی را برای بانوان در ورزش کشورمان ایجاد کردند.

به گزارش مهر، شانزدهمین دوره بازیهای آسیایی از 21 آبان تا 6 آذرماه در گوانگجو چین و در حالی برگزار شد که از میان بیش از 370 ورزشکار ایرانی حاضر در این رقابتها برای نخستین بار شاهد حضور 88 ورزشکار زن در این دیدارها بودیم. کاروان ایران این بار رشد قابل ملاحظه ای از نظر تعداد حضور بانوان، افزایش تعداد رشته های زنان و افزایش تعداد مدالها و عناوین بانوان ایرانی در بازیهای آسیایی داشت.

زنان ایران اولین بار در سومین دوره بازیهای آسیایی در سال 1958 توکیو شرکت کردند. اولین مدال آوری زنان کشورمان هم در یک رشته تیمی بدست آمد. تیم والیبال زنان در سال 1966 در تایلند و در پنجمین دوره این بازیها صاحب نشان برنز شد.

پس از آن در سال 1974 تهران، بانوان ایران در بیشتر رشته ها شرکت کردند که حاصل آن کسب دو مدال نقره و برنز در اسلحه فلوره شمشیربازی زنان و کسب مدال طلای تیمی همین رشته بوده است.

بعد از سال 1357 و در زمان انقلاب اسلامی هم تیم های زنان ایران در بازیهای آسیایی حضور داشتند. از سال 1978 تا سال 1998 حضور بانوان کمرنگ و بدون مدال بوده است. اما در سال 2002 بوسان کره تیم تپانچه 10 متر زنان ایران با کسب یک نشان نقره در میان چند تیم حاضر یافته طلسم بی مدالی بانوان را شکستند.

پس از آن در سال 2006 دوحه قطر کاروان ایران در بخش زنان با 26 ورزشکار خود صاحب سه مدال شد. مهروز ساعی و افسانه شیخی در تکواندو مدال برنز و شطرنج تیمی ایران با ترکیب بانوان خود صاحب مدال شدند.

اما کاروان ایران در شانزدهمین دوره بازیهای آسیایی با حضور 88 زن در 14 رشته ورزشی صاحب 14 مدال طلا، نقره و برنز شد و با رشدی چشمگیر در بخش تعداد نفرات و کسب مدال ها نقش ماندگاری را از خود برجای گذاشت. اما نگاهی به مدالهای زنان ایران بیندازیم:

خدیجه آزادپور

مدال طلا:

خدیجه آزادپور در رشته ورزشی ووشو

مدال نقره:

کبدی بانوان، الهه احمدی تفنگ سه وضعیت زنان، تیمی تفنگ بادی 10 متر زنان، راحله آسمانی و پریسا فرشیدی در تکواندو

مدال برنز:

فاطمه چالاکی و سمیرا ملک پور در کاراته، سارا خوش جمال فکری، سوسن حاجی پور، سمانه شش پری در تکواندو، الهه منصوریان در ووشو، روئینگ چهار نفره زنان، تفنگ سه وضعیت زنان

در این دوره از بازیها از میان 45 کشور حاضر 36 کشور موفق به کسب مدال شدند. 1577 مدال شامل 477 مدال طلا، 477 نقره و 621 برنز به همراه 79 مدال میکس بین قهرمانان توزیع شد. در این بین سهم زنان 206 مدال طلا، 206 مدال نقره و 267 مدال برنز به همراه اشتراک در 79 مدال میکس بود.

موفق ترین کشور در کسب مدالهای بخش زنان چین میزبان شایسته این دیدارها بود. چینی ها 416 مدال شامل 199 مدال طلا، 119 مدال نقره و 98 برنز و 17 مدال میکس بدست آوردند. از این میان 113 مدال طلای چینی ها توسط زنان آنها حاصل شده است و سهم مردان در کسب مدالهای طلا تنها 74 مدال طلا از عدد 199 بوده است.

در مدالهای نقره 67 مدال توسط زنان و 49 نشان توسط مردان کسب شده و در برنز 41 مدال زنان و55 مدال مردان چینی کسب کرده اند. زنان کشور میزبان در 38 رشته صاحب مدال شدن که در شنا ودوومیدانی بیشترین مدال را برای کشورشان بدست آوردند.

بعد از این کشور هم کره جنوبی صاحب 232 مدال ، 119 مدال مردان، 93 مدال زنان و 20 مدال در بخش میکس شد. ژاپن تیم سوم جدول رده بندی هم از 216 مدال خود 111 مدال توسط مردان، 90 مدال زنان و 15 مدال در بخش میکس کسب کرد.

در این بین چین تایپه با 67 مدال(29 مدال مردان، 33 مدال زنان)، تایلند 52 مدال(32 مدال زنان و 5 مدال میکس)، هنگ کنگ 40 مدال( 21 مدال زنان و دو مدال میکس)، ویتنام 33 مدال(17 مدال مردان و 16 مدال زنان)، کره شمالی 36 مدال(19 مدال زنان، 17 مدال مردان) و سنگاپور 17 مدال( 10 مدال زنان، 5 مدال مردان و دو مدال میکس) سهم های متفاوتی از حضور زنان خود در این رقابتها داشتند.

درخشش ورزش بانوان

لائوس تنها دو مدال کسب کرد که از این مدالها یک سهم از آن زنان این کشور بوده است. بنگلادش دو مدال از سه مدال خود را توسط بانوان از آن خود کرد. اردن هم از 6 مدالش سه مدال توسط زنان ورزشکار این کشور بدست آمده است. اما سهم مغولستان از مدالهای این دوره 16 مدال بود که 9 مدال آن به دست زنان حاصل شد.

این آمار نشان می دهد که برخی کشورها همچون چین، کره جنوبی و ژاپن به لطف مدالهای زنان خود در رده اول تا سوم جدول رده بندی قرار گرفته اند و این مسئله تاثیر بالای مدال زنان در ورزش یک کشور را به خوبی اثبات می کند.

این رویه در برخی از رشته های ورزشی نیز مشهود بوده است. به طورمثال به سراغ چین قهرمان این رقابتها می رویم. در دوومیدانی چین با کسب 36 مدال قهرمان شد که از این بین 21 مدال شامل 10 مدال طلا از آن زنان این کشور شد. هندی ها 10 مدال از 11 مدال خود را توسط زنانشان کسب کردند و در رده دوم این رشته ایستادند. بحرینی ها با 4 مدال از 9 مدال خود سوم شدند.

در ژیمناستیک چین 21 مدال کسب کرد که 9 مدال آن توسط زنان بدست آمده است. در رشته شنا زنان چین صاحب 10 مدال طلا شدند. در بادبانی، دوچرخه سواری، دراگون بت و آبهای آرم و روئینگ هم سهم زنان چین هم پای مردان بوده است.

درمیان کشورهای صاحب مدال 26 کشور توسط زنان خود صاحب مدال شده اند وکشورهایی چون نپال، عمان، سوریه، تاجیکستان، امارات، افغانستان، امارات، عراق، قرقیزستان، قطر، کویت و عربستان مدال کسب کردند اما بانوان سهمی در مدالهای آنها نداشتند.

تنظیم برای تبیان: حسین محمدی

 
دوشنبه 15/9/1389 - 22:7 - 0 تشکر 258914

رئیس جمهور:"مارادونا"به ایران می آید

رئیس جمهوردر مراسم تجلیل از قهرمانان

رئیس جمهور در حاشیه مراسم تجلیل از مدال آوران و قهرمانان شانزدهمین دوره بازیهای آسیایی با بیان اینکه مارادونا با تاخیر به ایران می‌آید در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر سپردن تیم ملی فوتبال ایران به این آرژانتینی سرش را به نشانه تایید تکان داد.

به گزارش مهر، دکتر محمود احمدی نژاد در پاسخ به سئوال خبرنگاران مبنی بر حضور مارادونا در ایران و همکاری با فوتبال کشورمان تاکید کرد: مارادونا به ایران می آید اما با تاخیر. رئیس جمهور همچنین در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا مارادونا به عنوان سرمربی تیم ملی به ایران سفر می کند تنها به نشانه تایید سرش را تکان داد.

وی در بخشی از صحبت های خود با تاکید بر اینکه به طور شخصی پیگیر بسیاری از رقابتهای ورزشکاران کشورمان در بازیهای آسیایی بود، یادآور شد: تکواندو، جودو، کاراته، هندبال، قایقرانی، بسکتبال و والیبال از جمله رشته هایی بودند که دیدارهای آنها را به خصوص در مراحل تعیین کننده پیگیری کردم.

رئیس جمهوردر مراسم تجلیل از قهرمانان

رئیس جمهور همچنین با اشاره به برگزاری مراسم تجلیل از مدال آوران بازیهای آسیایی در فاصله کمتر از دو هفته بعد از پایان این بازیها، اظهار داشت: درست همین است که هر کاری را به موقع و در جای خود انجام داد باید برای پیشرفت و رسیدن به جایگاه بهتر به تمام کارها در هر شرایطی سرعت داد.

احمدی نژاد با اشاره به تیم فوتبال امید و ناکامی این تیم از کسب مدال در بازیهای آسیایی گوانگجو گفت: بازیکنان این تیم هم زحمت خود را کشیدند. آنها به اندازه خود تلاش کردند. به هر حال میدان یک میدان ورزشی بود و قرار بود تنها یک تیم برنده باشد؛ نمی توانستیم انتظار داشته باشیم در همه رشته ها قهرمان شویم امیدواریم در دوره آتی بازیهای آسیایی تیم فوتبال هم مدال آور شود.

وی در پایان صحبت های خود از رسانه ها و خبرنگاران بابت پوشش مطلوب بازیهای آسیایی گوانگجو و تحلیل ها و گزارش های مربوط به این بازیها تشکر کرد.

تنظیم برای تبیان: رضا سیگاری

 
دوشنبه 15/9/1389 - 22:7 - 0 تشکر 258915

احمدی نژاد: هدف بعدی پله دوم آسیا است

مراسم تجلیل از مدال آوران گوانگجو

رییس‌جمهور گفت: ما باید به نحوی برنامه‌ریزی كنیم كه در دور بعدی مسابقات آسیایی در رتبه‌ی دوم قرار بگیریم و برای دومی برنامه‌ریزی كنیم و هم‌چنین در دوره‌های بعد مسابقات آسیایی، بیشترین شركت‌كننده از طرف جمهوری اسلامی ایران باشد.

محمود احمدی نژاد صبح روز یكشنبه، در مراسم تجلیل از قهرمانان بازی‌های آسیایی گوانگ‌جو كه در سالن وزنه‌برداری ورزشگاه آزادی تهران برگزار شد،اهمیت ورزش را یادآور شد و افزود: امروز ورزش همگانی نشانه‌ی نشاط و بالندگی یك ملت است و ورزش قهرمانی نشانه‌ی توانمندی، امید و اقتدار یك ملت است. ورزش هنر، هوشمندی، اقتدار و خودباوری و حركت در مسیر قله‌های بلند است.

وی ادامه داد: خدا را شكر می‌كنم كه جامعه‌ی ورزشی ایران‌زمین پرنشاط، پرامید، بالنده و افتخارآفرین است.

وی با اشاره به حضور ورزشكاران ایرانی در مسابقات آسیایی گوانگ‌جو گفت: مجموعه‌ی ورزشی ما اعم از ورزشكاران عزیز، مربیان، سرپرستان و همه و همه دست به دست هم دادند تا افتخار بزرگی نصیب ملت ایران شود و من صمیمانه از تمام ورزشكاران و دست‌اندركاران این امر تشكر می‌كنم؛ چه ورزشكارانی كه مدال آوردند و چه آنهایی كه نیاوردند. از نظر ما آنها نیز قهرمان هستند.

رییس‌جمهور همچنین ادامه داد: من این بازی‌ها را تا آن‌جا كه امكان داشت و وقت داشتم می‌دیدم. صبح بعد از نماز پای تلویزیون می‌نشستم و مقداری كه از تلویزیون پوشش داده می‌شد تا شروع كار اداری، این مسابقات را دنبال می‌كردم.

وی اضافه كرد: در موقع هنرآفرینی و افتخارآفرینی شما چه در داخل و چه بیرون از خانه افراد زیادی را دیدم كه وقتی شما به قله‌های قهرمانی می‌رسیدید و یا حتی در موقعی كه نمی‌رسیدید ، اما تمام وجود خود را با غیرت و شجاعت به میدان می‌آوردید، اشك‌ در چشمان آنها از شادمانی، غرور و افتخار، از احساس عزتمند بودن و عزیز بودن ایران حلقه می‌زد.

احمدی‌نژاد با بیان این‌كه ما در این مسابقات یك پله‌ی بلند بالا آمدیم، گفت: برای آینده چه باید كرد؟ آیا این نقطه‌ی نهایی و مطلوب ورزش ایران است؟ حتما این‌طور نیست. گام‌های بلندی به سمت قله برداشته شده، اما تا رسیدن به قله هنوز فاصله است. باور من این است كه ورزشكاران ایرانی می‌توانند و ما می‌توانیم به سرعت به بالاترین قله‌ها برسیم. در این‌جا باید تقسیم كاری بین ما و شما صورت بگیرد.

مراسم تجلیل از مدال آوران گوانگجو

وی گفت: وظایفی بر عهده‌ی دولت است. این‌كه دولت باید امكانات مناسب را فراهم كند و من همین جا از برادران عزیزم آقای سعیدلو، علی‌آبادی و دیگر دست‌اندركاران ورزش می‌خواهم كه بهترین امكانات را برای جوانان ورزشكار ایرانی در سرتاسر این سرزمین مقدس فراهم كنند و ما این كار را با افتخار انجام می‌دهیم. جوانان بالاترین سرمایه‌های یك ملت هستند. موتور حركت یك ملت و نقطه‌ی امید و نشاط یك ملت هستند.

رییس‌جمهور همچنین تصریح كرد: وقتی یك جوان ورزشكار به قله می‌رسد، این پیروزی نماد حركت یك ملت و نمونه‌ای از جوانان افتخارآفرین یك ملت و نشان‌دهنده‌ی حركت رو به رشد یك ملت است و در واقع وقتی پرچم و یك اسمی برافراشته می‌شود، باعث می‌شود كه غرور یك ملت به نمایش گذاشته شود.

احمدی‌نژاد افزود: الحمدالله اكنون مربیان خوبی داریم. عصاره‌های ملت را در این زمینه جمع كنید، پیشكسوتان را جمع كنید، از تجربیات آنها استفاده كنید، از تمام تجربیات كشور و دنیا استفاده كنید، بهترین سالن‌ها و امكانات را برای ورزشكاران در نظر بگیرید.

وی در ادامه به انتظاراتش از ورزشكاران اشاره كرد و گفت: در روز آخر مسابقات آقای علی‌آبادی در چین مصاحبه كردند و وقتی خبرنگار از او پرسید كه برنامه‌تان برای دوره‌ی بعد چیست؟ گفت ما برنامه‌ریزی كردیم كه در دوره‌ی بعد 30 طلا كسب كنیم. من خوشحال شدم و احساس كردم كه شاید توانمندی ورزشكاران ایران زمین آن‌طور كه باید و شاید برآورد نشده و ارزیابی نشده است.

وی افزود: من این موضوع را از روی حساب به شما می‌گویم. ورزشكار نیستم، ولی ورزشكاران را دوست دارم و حساب كردم كه اگر ما امكانات مناسب را فراهم كنیم، همت‌ها را جذب كنیم و افق نگاه را به سمت قله‌ها معطوف كنیم، هدف بعدی ما انشاءالله دومی آسیا خواهد بود و این شدنی است. ممكن است برخی بگویند تحقق این موضوع سخت است، ولی سخت نیست و برای این سخن خود دو دلیل دارم.

رییس‌جمهور گفت: دلیل اول سابقه‌ی تاریخی ملت ایران است. زمانی كه خیلی از این كشورها نبودند ایران بود. خیلی از كشورها تمدن، فرهنگ، اقتدار و توانمندی را نمی‌شناختند برای ملت ایران این مسائل شناخته شده بود.

احمدی‌نژاد گفت: این‌طور نبوده است كه بچه‌هایی كه قهرمان شده‌اند، همه‌اش عامل امكانات و تجهیزات باشد. غیرت، خودباوری و احساس اعتماد به نفس، یكی از عوامل اصلی این پیروزی‌ها بود و من فكر می‌كنم كه ما از همین الان دست به دست هم بدهیم تا این هدف را محقق كنیم و این هدف قابل تحقق است. من فرمول این موضوع را به آقای سعیدلو گفتم كه چه‌كار باید بكنید.

احمدی نژاد

وی گفت: من خدمت آقای علی‌آبادی و سعیدلو و همكاران ورزشی می‌گویم اگر جوانان را باور كنید و امكانات بدهید خواهید دید كه آنها می‌درخشند.

رییس‌جمهور ادامه داد: بسكتبال ما با یك اختلاف ناچیز سوم شد وگرنه حقش قهرمانی بود. آن دختر تكواندوكار ما حقش طلا بود.

احمدی‌نژاد ادامه داد: چرا تعداد ورزشكاران ما در مسابقات سیصد و خرده‌ای باشد؟ چه كم داریم؟ هرچه كم داریم فراهم كنید كه دفعه‌ی بعد بیشترین ورزشكار شركت‌كننده در این مسابقات از طرف جمهوری اسلامی ایران باشد و جوانان ایرانی باشند.

رییس‌جمهور در ادامه‌ی سخنان خود در مراسم تجلیل از قهرمانان مسابقات آسیایی گوانگجو كه در سالن وزنه‌برداری ورزشگاه آزادی با حضور سعیدلو رییس سازمان تربیت بدنی، علی‌آبادی رییس كمیته‌ی ملی المپیك، حسینی وزیر ارشاد، مشایی رییس دفتر رییس‌جمهور و تعدادی از نمایندگان مجلس و دیگر مسوولان ورزش كشور برگزار شده بود، به بحث تجلیل از این قهرمانان اشاره كرد و گفت: در این بحث دو خواهش دارم؛ اول این‌كه ورزشكارانی كه به تایید پیش‌كسوتان، بزرگان ورزش و مربیان حق آنها در این مسابقات توسط داوری‌ها و یا توسط ترتیب برنامه‌ها ضایع شده، حقشان به آنها داده شود.

وی گفت: خواهش دوم من در مورد دختران عزیز ورزشكار است. دختران ما در این مسابقات حضور پیدا كردند و در شرایط نابرابر مسابقه دادند، برای حفظ شخصیت و اصالت زن و برای نشان دادن فرهنگ و تمدن‌مان. با شرایط خاص وارد این مسابقات شدند و در این مسابقات شركت كردند و با كسانی رقابت كردند كه خیلی راحت بودند و مشكلی نداشتند. در این‌جا خواهش می‌كنم كه در مراسم تجلیل، دخترانی كه مدال آوردند را همه را یك رتبه بالاتر حساب كنید و به آنها جایزه بدهید.

وی ادامه داد: اكنون به‌غیر از دو سه رشته كه شرایط آن مناسب نیست و باید در مراكز مدیریت ورزشی پیگیری كنیم كه شرایط آن فراهم شود و دخترهای ما بتوانند در آن رشته‌ها شركت كنند، در دیگر رشته‌ها می‌توانیم شركت كنیم و از هم‌اكنون به نحوی برنامه‌ریزی كنیم كه از دوره‌ی بعد با حداكثر تعداد ممكن ورزشكاران خانم در این مسابقات شركت كنیم كه دخترهای ما مدال‌ها را درو كنند و بیاورند.

رییس‌جمهور خطاب به ورزشكاران ادامه داد: شما در آسیا سرجمع سه رقیب بیشتر ندارید و بقیه پراكنده هستند. سه تا رقیب دارید كه در تمام رشته‌ها حضور دارند. دختران و پسران ورزشكار ما باید خودشان را از همان ابتدا آماده كنند، برای غلبه بر آنها. امكانات كشور را جمع كنید و هرچه لازم است فراهم كنید و حركت كنید و انشاءالله خواهید دید كه جوانان پرافتخار ما تمام قله‌های جهان را فتح خواهند كرد.

احمدی نژاد رئیس جمهور ایران

رییس‌جمهور گفت: احمدی‌نژاد خادم ملت ایران به تمام جوانان این سرزمین اعتماد دارد. به همت، درایت، پاكی و شجاعت آنها.

وی تصریح كرد: جوانان ایران زمین همه دست به دست هم بدهند و بدانند كه قله‌های افتخار در اختیار آنهاست و بیایید با تلاش و كوشش یكدیگر فردای پرافتخاری را بسازیم.

در این مراسم با حضور رییس‌جمهور، سعیدلو، مشایی، حسینی وزیر ارشاد، علی‌آبادی و تعدادی دیگر از مسوولان از مدال‌آوران مسابقات گوانگ جو تجلیل شد.

در ابتدای این مراسم از ورزشكارانی كه در این مسابقات مدال طلا كسب كرده بودند تجلیل شد كه بر اساس حروف الفبا نام آنها خوانده شد، اولین ورزشكاری كه نام او خوانده شد خدیجه آزادپور دختر ورزشكار ایرانی بود كه در این مسابقات در رشته‌ی ووشو مدال گرفت و اولین مدال طلای بانوان ایران را در بازی‌های آسیایی بعد از انقلاب كسب كرد.

گفتنی است در این مراسم تجلیل به ورزشكارانی كه مدال طلا كسب كردند علاوه بر این‌كه 150 سكه داده می‌شد، به آنها حواله‌ی یك آپارتمان نیز داده می‌شد و آنها در واقع صاحب خانه می‌شدند.

در پایان این مراسم ورزشكارانی كه مورد تقدیر قرار گرفته بودند، با رییس‌جمهور عكس یادگاری گرفتند.

پیش از صحبت‌های احمدی‌نژاد، سجادی معاون رییس سازمان تربیت بدنی، علی‌آبادی رییس كمیته‌ی ملی المپیك، حسینی وزیر ارشاد، سعیدلو رییس سازمان تربیت بدنی به ایراد سخنرانی پرداختند.

ایران در شانزدهمین دوره‌ی مسابقات اسیایی گوانگ‌جو مقام چهارمی را كسب كرد كه این بهترین مقام ایران در این مسابقات پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.

همچنین در محوطه‌ی بیرون این سالن عكس ورزشكارانی كه مدال كرده بودند نصب شده بود.

در ابتدای این مراسم نیز تعدادی از ورزشكاران باستانی‌كار كشور به اجرای حركات ورزشی پرداختند.

موقعی كه رییس‌جمهور در مورد ورزش بانوان و اهمیت حضور بیشتر بانوان در مسابقات صحبت می‌كرد، این سخنان احمدی‌نژاد مورد تشویق شدید دختران حاضر در مراسم قرار گرفت.

تنظیم برای تبیان: حسین محمدی

 
دوشنبه 15/9/1389 - 22:7 - 0 تشکر 258916

می‌خواهند افتخارات گوانگ‌ژو را به نام خودشان سند بزنند

بخش ورزشی-من خودم راه افتادم به یکی‌یکی فدراسیون‌ها و تیم‌ها سر می‌زدم. دوستانه با تک تک ورزشکاران صحبت کردم و از کمبودهایشان ‌پرسیدم.

علی سعیدلو

برگزاری مراسم تجلیل از قهرمانان و مدال‌آوران گوانگ‌ژو، بهترین بهانه بود تا با مرد شماره یک ورزش ایران گفت‌وگو کنیم. گفت‌وگویی برای آنکه بدانیم رئیس سازمان ورزش چه نظری درباره کارنامه ما در بازی‌های آسیایی دارد. او که به شدت معتقد است هیچ کس حق ندارد این افتخار را به نام خود سند بزند. این گفت‌وگو را بخوانید:

قبل از آنکه بازی‌هایی شروع شود، برخی حرف‌ها شنیده شد مبنی بر اینکه ما موفق نمی‌شویم.

آنها اشتباه می‌کردند. در ورزش برد و باخت هست. مگر در تاریخ ما شکست‌ها کم بوده؟ نهایتش این بود که می‌رفتیم و می‌باختیم و بعد هم من را برمی‌داشتند. متأسفانه آنها که این حرف‌ها را می‌زدند باعلی سعیدلو مشکلی نداشتند. آنها می‌خواستند نظام را بزنند.

از حضور شما در رأس ورزش تا بازی‌های آسیایی 2010 گوانگ‌ژو چگونه گذشت؟

سوابق من را همه می‌دانند. در شروع هر کاری باید «برنامه‌ریزی» کنید. بخش دوم کار «امکانات» بود که الحمدلله در زمان دولت نهم با ساخت و سازهای فراوان امکانات بسیار خوبی در سراسر کشور برای ورزش ایجاد شد و من از روز اولی که آمدم همان روند را ادامه دادم. در هر سفر استانی، پروژه‌های فراوانی افتتاح می‌شود. نکته دیگر شیوه مدیریت است. من از روز اول سعی کردم روحیه ورزشی را حاکم کنم، یعنی گفتم خوب و بد نداریم، هرکس تخصص دارد و دلش برای ورزش می‌سوزد، بیاید وسط با هم کار کنیم.

چون می‌خواستیم از آن حالت «ژیگول» بودن دربیایند. فدراسیون و کار اجرایی در ورزش، تلاش 24 ساعته می‌خواهد. آدم تمام‌وقت. نه اینکه چند ساعت بیایی، بعد هم خداحافظ. این جوری پیشرفتی صورت نمی‌گیرد

میزان سرمایه‌گذاری در ورزش هم بیشتر شد؟

آن بحث یک‌درصد هم از مهمترین کارها بود که در این دولت به نفع ورزش صورت گرفت.

ولی مجلس مخالفت کرد.

بعد موافق شد. الان 170 نماینده امضا جمع کرده‌اند که یک درصد را به ورزش بدهند. ما سعی کردیم حجم سرمایه‌گذاری آنقدر بالا برود که دیگر از نظر مالی در مضیقه نباشیم. ما آمدیم پاداش‌ها را دو برابر کردیم، بودجه فدراسیون‌ها را افزایش دادیم. اعلام کردیم هر تیمی می‌خواهد اردوهای خارجی برود، مشکلی نداریم اما بی‌برنامه نباشد. هر فدراسیونی مربی خارجی می‌خواهد بسم‌الله! یعنی به عبارت ساده، بهانه‌ای برای ناکامی نگذاشتیم.

علی سعیدلو

تغییرات وسیعی هم در فدراسیون‌ها اعمال شد.

چون می‌خواستیم از آن حالت «ژیگول» بودن دربیایند. فدراسیون و کار اجرایی در ورزش، تلاش 24 ساعته می‌خواهد. آدم تمام‌وقت. نه اینکه چند ساعت بیایی، بعد هم خداحافظ. این جوری پیشرفتی صورت نمی‌گیرد. من به همه گفتم چطور من باید از 6 صبح تا 11 شب سر کار و پیگیر مسائل ورزش باشم آن وقت شما «رئیسی» بیایید سر کار؟! مگر شما از من «رئیس‌تر» هستید؟! وقتی رئیس فدراسیون تمام وقت سر کارش باشد، مربی مجبور است دائمی باشد، ورزشکار هم می‌چسبد به کارش. حالا همه این‌ها را که گفتم فقط وظیفه ما بود. عمده کار، توفیق و لطف خدا بود که شامل حال ما شد. ما زیرساخت‌ها را مهیا کردیم، امکانات آوردیم، پول آوردیم و... اما دلیل اصلی، عنایت خدا بود.

مدیریت هم مهم است.

من یک درس گرفته‌ام و آن را اعمال می‌کنم که همان «ایجاد انگیزه» است. من خودم راه افتادم به یکی‌یکی فدراسیون‌ها و تیم‌ها سر می‌زدم. دوستانه با تک تک ورزشکاران صحبت کردم و از کمبودهایشان ‌پرسیدم. همان‌طور که با مدیران فدراسیون‌ها طوری برخورد می‌کردم که بدانند در قبال تمام این امکانات و تسهیلاتی که به آنان داده‌ام، کار هم می‌خواهم. اما برخورد با قهرمان جور دیگری بود. طرف می‌گفت فلان مشکل را دارم، می‌گفتم با چقدر حل می‌شود؟ می‌گفت 5 میلیون یا 10 میلیون. همان‌جا 10 میلیون می‌دادم به خودش و برای این کارم هم استدلال داشتم. قهرمانی که تا این مرحله آمده، یک نخبه ملی است. پس آرامش‌خاطر او برای ما مهم است وگرنه همه تمرین می‌کنند و از نظر جسمانی آماده‌اند. من به آنها انگیزه می‌دادم و باید این کار را می‌کردم تا بچه‌ها دلگرم شوند.

پاداش‌ها هم خیلی تأثیر داشت!

دقیقاً. ما آمدیم یک مرتبه پاداش هر مدال را دوبرابر کردیم. بعد در آستانه بازی‌ها گفتیم هرکس طلا گرفت، یک مسکن هم روی 150 سکه می‌دهیم. ورزشکار وقتی می‌بیند همه چیز را برایش فراهم کرده‌ای و مشکلاتش را هم حل کرده‌ای، می‌رود و زمین و زمان را به هم می‌دوزد!

منبع: خبرآنلاین (باتلخیص)

تنظیم برای تبیان: عطاالله باباپور

 
دوشنبه 15/9/1389 - 22:8 - 0 تشکر 258917

آقای سعید لو شایعه صحت داشت!

خدیجه آزادپور ووشو کار ایران

بخش ورزشی- این بخشی از گفتگوی آقای سعیدلو با سایت خبر آنلاین است که دوباره بحث بر سر خدیجه آزادپور و مصاحبه وی و مشکل مجردی و متاهلی در تحویل خانه به عنوان پاداش می باشد.« یک جمله که گفته نشد، شما هزار بار آن را تکرار کردید اما حرفی که این خانم گفته را شما به آن کاری ندارید. این بنده خدا اصلاً این حرف را نزده و ما هم که گفتیم این خانه را به ایشان می‌دهیم. پس مشکلی باقی نمانده.اصلاً بحث مجرد و متأهل نداریم و روی هر طلا یک مسکن هم می‌دهیم، به همه. این را هم ما و هم ایشان بارها اعلام کرده‌ایم اما شما عادت ندارید خبرهای خوش بدهید! (با خنده)"

موضوع شرط تاهل برای تحویل خانه به خدیجه آزادپور ، نه به عنوان شایعه بلکه یک واقعیت بوده که اولین بار هم از همین مجرای ارتباطاتی در رسانه منتشر شد، واقعیتی که شاید به صلاح دید مسئولان در انجام سیاست آن تغییر ایجاد شده و حال به گفته رئیس ورزش "این خانه را به ایشان می‌دهیم. پس مشکلی باقی نمانده" البته ما هم جز این را نمی خواهیم که به شایستگی از مدال آوران و افتخار آفرینان ایران در گوانگ ژو تقدیر شود تا این خود زمینه ای برای ایجاد انگیزه بیشتر در سطوح مادی در کنار انگیزه معنوی ورزشکارانه با غیرت ایرانی باشد و روند پیشرفت و ترقی رشته های ورزشی ما سرعت افزون تری بر خود بگیرد.

واقعیتی که اکنون شایعه خوانده می شود،از همان ابتدا به وسیله مسئولین مربوطه  تکذیب شد حتی خود این ورزشکار در اظهارات تناقض گونه ای در مصاحبه با یک رسانه، حرف های دیگری را بر زبان آورد اما این بر خلاف ادعایی بود وی در گفتگو با تبیان اظهار داشت. که توضیحات بیشتر پیرامون آن را می توانید در مطلب "توضیح تبیان درباره یک مصاحبه+صوت" مطالعه بفرمایید.

فرآوری: امیر رضوانی

گروه جامعه و ارتباطات

 
پنج شنبه 18/9/1389 - 16:42 - 0 تشکر 260116

توصیه رئیس جمهور به آزادپور

خدیجه آزادپور

« نمی توانم بگویم چه حرفی میان من و آقای رئیس جمهور رد و بدل شد.» این جمله را خدیجه آزادپور می گوید.

اولین دختر طلایی ورزش ایران بر اساس حروف الفبا ، اولین قهرمانی بود که در مراسم تجلیل از قهرمانان ورزشی روی سن رفت تا جایزه اش را از محمود احمدی نژاد دریافت کند. خدیجه آزادپور که قصه دریافت جایزه منزل مسکونی اش برای کسب اولین مدال طلای تاریخ بانوان ایران پس از انقلاب اسلامی حسابی جنجالی شده بود و می گفتند رئیس جمهور برایش شرط گذاشته که پس از ازدواج می تواند صاحب خانه شود روی سن چند لحظه ای را با محمود احمدی نژاد و علی سعیدلو صحبت کرد. گفته هایی که اگرچه سند خانه اش را به او داده بودند اما به نظر می رسید بی ارتباط با این حاشیه ها نباشد.

احمدی نژاد

آزادپور اما در پایان مراسم علاقه ای به شرح آنچه در آن لحظات گذشته نداشت و در پاسخ به این سئوال گفت:« راستش بحث مان درباره مسائل شخصی زندگی ام بود که نمی توانم آنها را توضیح بدهم. تنها مى گویم درباره زندگى شخصى ام بود. یك چیزهایى درباره بحث ازدواج و ... »

این دختر 23 ساله اصفهانی به دلیل مدال نوبرانه اش بیشترین جوایز را هم در این مراسم دریافت کرد. او البته در این باره به یکی از دوربین های خبری گفت:« بیشتر از جایزه برایم مسائل معنوی ارزش داشت. افتخار اینکه به این مقام رسیدم اما به هر حال نمی توان گفت مادیات هم خیلی در انگیزه ورزشکار بی تاثیر است.»

البته بعد از مراسم آنهایی که آن لحظه روی سن بودند می گفتند رئیس جمهور ضمن تبریک موفقیت این دختر قهرمان برای او داشتن زندگی موفق را آرزو کرده!

تنظیم برای تبیان: حسین محمدی

 
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.