• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 4172)
سه شنبه 25/10/1386 - 0:5 -0 تشکر 24388
** بیایید درباره ایدز صحبت کنیم **

*بياييد درباره ايدز صحبت کنيم*
 
ویروس اچ آی وی HIV و بیماری ایدز AIDS؛ تاکنون چند بار این عبارات و واژگان به گوشتان خورده‌اند؟ کجا در موردشان خوانده‌اید یا شنیده‌اید؟ آیا می‌دانید فرق بین شخصی که اچ آی وی مثبت است با کسی که بیماری ایدز دارد چیست؟ آیا تا به حال بروشوری استاندارد و تایید شده توسط مسئولین بهداشتی کشور به دستتان رسیده که حاوی اطلاعات مطمئن در مورد این بیماری، نحوهء انتقالش و پیامدهایش باشد؟ آیا تا به حال از خود پرسیده‌اید که تا به چه حد در معرض خطرید و آیا سعی کرده‌اید اطلاعات موثق از منبعی قابل اعتماد به دست آورید؟ برنامه‌ای مفید در این رابطه از رادیو و تلویزیون دیده یا شنیده‌اید؟ آیا احساس می‌کنید به اندازهء کافی از این بیماریِ کشنده می‌دانید که بتوانید از آلوده شدنِ خود جلوگیری کنید؟ مطمئنید؟ آیا می‌دانید که ندانستن و داشتن اطلاعات ناقص و غلط می‌تواند به آسانی منتهی به مرگتان شود؟
  
اچ آی وی و ایدز چه هستند؟
 
ویروس اچ آی وی یا Human Immunodeficiency Virus همان طور که از اسمش پیداست به سیستم امنیت بدن وارد می شود و در آن لانه می‌کند. در این حالت می‌گویند که شخص اچ آی وی مثبت است. این شخص هنوز ایدز ندارد. ممکن است کسی سال‌ها این ویروس را در بدن داشته باشد اما مبتلا به ایدز نشود. اما پس از اینکه بالاخره این ویروس سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرد و از کار انداخت است که شخص مبتلا به ایدز یا Acquired Immune Deficiency Syndrome می‌شود و اینجاست که پس از تحمل درد و رنج فراوان به واسطهء بی‌دفاع بودن بدن در مقابل هرگونه میکرب و باکتری یا ویروسی فرد جان خود را از دست خواهد داد. ایدز بیماری کشنده و غیر قابل درمانی است که قابل پیشگیری است.
 
راه‌های انتقال ویروس
 
۱. آمیزش جنسی با فرد آلوده بدون استفاده از کاندوم (از مرد به زن، از مرد به مرد و از زن به مرد)
۲. استفاده مشترک از سرنگ و سوزن آلوده برای تزریق و یا استفاده مشترک از وسائل برنده مثل تیغ
۳. انتقال خون و فرآورده‌های خونی آلوده به ویروس اچ آی وی
۴. انتقال ویروس اچ آی وی از پدر آلوده به مادر (رابطه جنسی) و از مادر آلوده به کودک در دوران بارداری، زایمان و شیردهی.
 
در کل رفتارهایی که مهمترین عامل آلودگی به ویروس اچ آی وی و در نهایت بیماری ایدز است را رفتارهای پرخطر نامیده‌اند که در ذیل لیست می‌شوند:
 
۱. روابط جنسی با افراد متعدد بدون استفاده از کاندوم
۲. استفاده از سرنگ و سوزن مشترک برای تزریق و یا استفاده مشترک از وسائل برنده مثل تیغ.
۳. استفاده از نوشیدنی‌های الکلی و موادمخدر (تریاک، حشیش، گرس، ...) و مواد روانگردان محرک مانند اکستسی (قرص X) و ... که قدرت تصمیم‌گیری و انتخاب درست را از فرد سلب می کند.
 

در کجاي اين فضاي تنگ بي آواز من کبوترهاي شعرم را دهم پرواز
جمعه 21/10/1386 - 16:37 - 0 تشکر 23573

ایدز ، این بیماری خانمان برانداز و مسری كه علیرغم تلاشهای فراوان سیستمهای بهداشتی ...

، همچنان به سرعت(خصوصا در جهان سوم) در حال پیشرفت است میتواند از راههای زیر افراد سالم را درگیر كند:تماس مستقیم با خونهای آلوده به این ویروس ، وانتقال از مادر آلوده به جنین .
اما بوسید ن (اصطلاحا) فرانسوی میتواند احتمال ابتلاء را افزایش دهد ، چرا كه در صورت وجود زخم یا خراشهای دهانی یا زبان و... احتمال تماس مستقیم با ویروس افزایش می یابد و به این ترتیب شانس ابتلاء را بالا می برد.تزریق داروها و استفاده از یك سرنگ برای افراد مختلف ، كه اغلب در معتادان به مواد مخدر مشاهده می شود نقش قابل توجهی در افزایش ریسك ابتلاء به ایدز دارد و اكیدا منع میشود، چرا كه در غیر اینصورت میزان كمی از خون شخص مبتلا باعث درگیری تعداد زیادی از افراد خواهد شد.در همین راستا كاركنان آزمایشگاه ها در صورت بی دقتی میتوانند برای خود و دیگران مشكل آفرین باشند ، و بیماری را از فرد مبتلا ، به خود و سایرین انتقال دهند یا بر عكس در صورت ابتلاء به این مشكل ، آن را به مراجعین منتقل كنند.البته خوشبختانه این فرم از انتقال شیوع كمی دارد. انتقال خون، اهداءخون یا گرفتن خون از افراد مبتلابه این بیماری ، همچنین استفاده از فراورده های خونی آلوده (در افردی مثل هموفیلیها و...)نیز از راههای مهم انتقال بیماری بشمار میروند.كه خوشبختانه امروزه برای كاهش این ریسك تمام خون های اهدائی ازنظرایدز تست میشوند و بهمین خاطر درصد انتقال با این روش به حداقل رسیده است.مادران مبتلا میتوانند این ویروس را به جنین خود منتقل كنند ، طبق یك آمار یك چهارم تا یك سوم مادران مبتلا ئی كه درمان نشده اند ویروس ایدز را به جنین خود منتقل می كنند.كه خوشبختانه مصرف داروهای ضد ایدز این میزان را مشخصا كاهش میدهد.بهترین روش زایمان در این افراد سزارین است. طبق یك بررسی جنین مادران ایدزی كه در طول بارداری از داروهای ضد ایدز مصرف كرده ، و نوزاد خود را به روش سزارین بدنیا آورده اند بین یك تا دو درصد در معرض ابتلاء به ایدز بوده اند. شیر دهی مادران ایدزی نیز میتواند ویروس را به نوزاد منتقل كند :استفاده از بطری برای شیر دهی ، جایگزینی منطقی برای این نوزادان بشمار میرود.(لازم به ذكر است كه در این مورد اختلاف نظر وجود دارد)
توجه!
لمس كردن ، و در آغوش گرفتن باعث انتقال بیماری ایدز نخواهد شد.
استفاده از ظرف ، حوله و رختخواب افراد آلوده موجب ابتلاء به ایدز نخواهند شد.
تماس ساده با عرق بدن یا اشك مبتلایان باعث انتقال بیماری نمی شود.
استخر شنا ، سونا و توالت در شرایط معمولی باعث ابتلاء به ایدز نمی شوند.
سرفه و عطسه ی فرد مبتلا آلوده نیست.
مهمترین قسمتهای آلوده به ویروس در افراد آلوده عبارتند از:
استفاده مشترك از تیغهای ریش تراش و بطور كلی هر گونه وسیله ای كه ممكن است به خون فرد آلوده ، حتی به مقدار بسیار ناچیز، آلوده شده باشد مطلقا ممنوع است

ایمان

سه شنبه 25/10/1386 - 13:59 - 0 تشکر 24521

عجب چیز خطرناکی هست این ویروس خدا نشناس!

مجتبي

هرچه از دوست رسد نيکوست

سه شنبه 25/10/1386 - 15:44 - 0 تشکر 24572

سلام.
اطلاعات خوبی بود.
فقط من فرق بین  hiv مثبت رو با ایدز نمیدونستم که الان میدونم!ممنون.
اما موضوع واکسن ایدز که اوایل امسال گفتند ایران کشف کرده چی بود؟چرا پس رسمی نشد و چرا الان نیست؟
یا علی.


 

 

چهارشنبه 26/10/1386 - 0:39 - 0 تشکر 24677

.:.مرجان آسمانی.:.

سلام
ممنون بابت اطلاع رسانیتون
اینم یه سری مطلب دیگه:

در حالی كه وارد هزاره جدید شده ایم، ویروس از بین برنده سیستم ایمنی بدن انسان یا همان HIV به ایفای نقشی بـرجستـه در بـه خـطر انـداختـن سـلامتی بشر در سراسر جهان ادامه می دهد. آمـارهـای ارائـه شـده اخـیر از سوی سـازمـان مـلل نـشان می دهـد كه تقریباً 34 میلیون نفـر از مردم جهان به این بیماری مبتلا هستند و هر ساله تعـداد 5.6 میلیون نفر به این تعداد افزوده می گردد. فاجعه انسانی مربوط به ایدز بی مانند است.

بیشتر موارد راه های انتقال ویروس HIV می تـواند بـه طرق مخـتلف بـه رفـتـار بشر مربوط گردد؛ مانند مواد مخدر  و فعالیت های جنسی. در حالی كـه ایـن گونه رفتارها در بـرخی از جوامع رواج بسیاری یافته است، اغلب آنها را می تـوان بــا آموزش و مشاوره منـاسب تـغیـیر داد یا اصـلاح نـمـود. چـندین كشور از قبیل تایلند و اوگاندا توانسته اند با سعی بسیار در این زمینه، با موفقیت میـزان انتشار ایــن بـیـماری را كاهش دهند.


اســتفــاده از وسایل پیشگیری، اعمال جنسی ایمن و پرهیز از رفتارهای پـرخــطر دیـگر، «استانداردهای طلایی» راهبردهای پیشگیری از ایدز محسوب می شـوند
در كشـور آمـریـكا بـا ایـن كه رفتارهای مخاطره انگیز در برخی از گروه ها هـمانـنـد مــردان همجنس گرا به طور قابل توجـهـی كـاهش یـافـتـه اسـت، گزارش های اخیر حاكی از طغیان مجدد این بیماری می باشند. این تجدید فعالیت قطعاً به صـورت چند عاملی بوده و بخشی از آن به دلیل حمایت عمومی و سیاسی متزلزل می باشـد. روش هـای مـبـارزاتی عـمــده برای تغییر دادن رفتارها در طول زمان دارای نتایجی متغیر و متناقض بوده است. به علاوه توان بالقوه پزشكان ( یا متخصصان بالینی ) در جهت تأثیر گذاری بر اعمال و رفـتار بـیـماران، متأسفانه عمدتاً فراموش شده است. برخلاف كشیدن سیگار، مشاوره و اطلاع رسانی درباره پیشـگیـری از ایـدز در كـمـتـر از یـك درصـد مـوارد مـراجعه بـیـماران بـه پـزشـك عـمومی خـود ارائـه می گردد. در نهایت، دستیابی علم پزشكی به معالجات جدید، كه باعث حفظ جان و سلامتی و جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری های ویروسی می شود نـیـز مـمـكن اسـت تـرس از دچـار شـدن به ایدز را كاهش دهد. متـأسـفانه این روش های درمانی برای همه جواب نداده، انجامشان مشكل بوده و منوط به داشتن پتانسیل پادزهری و عوارض بلندمدت خواهد بود.

از آنجایی كه احتمال تولید یك دارو یا واكسن در آینده نزدیك كم است ، تلاش برای كاستن بیماری مسری ایدز باید به عـنوان هدفی اولیه بر پیشگیری از این بیماری تمركز یـابد. پــزشكان و ارائه كنندگان اقلام بـهداشتی باید نقش عمـده ای در ارائه مشـاوره و اطلاع رسانی های پیشگیرانه ایفا نمایند. برای پزشكان مهم است كه بدانند پیشگیری از ایدز نیازی به مهارت های مشاوره ای و مداخلات روان شناختی گسترده ندارد. پیشگیری بـه عنوان بخشی از آموزش سلامتی روزمره است و با تشخیص و سنجش ریسك و فراهم آوردن اطلاعات می توان رفتارهای پر خطر را اصلاح نمود.

روزی تو خواهی آمد از کوچه های باران
تا از دلم بشوئی غمهای روزگاران...
چهارشنبه 26/10/1386 - 1:26 - 0 تشکر 24702

مرجان آسمانی عزیز ازبابت مطلب بسیار مفید وتکمیل کنندتون بسیار ممنونم

موفق باشید و سربلند

در کجاي اين فضاي تنگ بي آواز من کبوترهاي شعرم را دهم پرواز
چهارشنبه 26/10/1386 - 9:16 - 0 تشکر 24780

سلام مجیک جان

ممنون از مطلب خوبی که گذاشتی.مرسی.انشاالله که هر چه زودتر این بیماری هم ریشه کن بشه و دیگه کسی با مبتلا شدن بهش جونش رو از دست نده.

یا علی

  • من کوير تشنه کامم
  • مهلتم ده تا بيايم
  • جرعه يي ده تا بنوشم
  • آري آري من کويرم
  • اي خداي مهربانم
  • مهلتي ده تا بجوشم
  • از دل همچون کويرم
  • چهارشنبه 26/10/1386 - 12:21 - 0 تشکر 24831

    سلام خوبی

    من اصلا از اسمش می ترسم بعد بیام در موردش صحبت کنم

    از مطالبت ممنونم خیلی مو شکافانه توضیح دادی

    در وفای تو چنانم که اگر خاک شوم / آید از تربت من بوی وفاداری تو . . .

    منتظر شما در وبلاگ دل شکسته
    جمعه 28/10/1386 - 3:43 - 0 تشکر 25229

    سلام جادوی عزیز

    ممنون از مطلب مفیدت. همینطور از مرجان عزیز و شجائتی محترم هم تشکر می کنم.

    هر سلام خداحافظي اي هم دارد.

     

    يکشنبه 11/1/1387 - 14:8 - 0 تشکر 35117

    داروی ایرانی ضد ایدز "احتمالا" چه می تواند باشد

    این روزها مهمترین خبر پزشکی در ایران ، که همگان درباره آن سوال‌های فراوانی دارند ، خبر کشف داروهای جدید ایدز توسط پژوهشگران کشورمان است. تأخیر در اعلام رسمی این خبر باعث شده کم‌کم حاشیه‌های سیاسی هم برای آن ایجاد شود ، اما فارغ از این مسائل داروی جدید ایدز چه می‌تواند باشد ، کارآیی احتمالی آن در چه حدی است و با چه مکانیسم احتمالی عمل می‌کند. تا همین چند دقیقه پیش نمی توانستم حدس بزنم ، اما خبر خبرگزاری فارس ، اطلاعات خوبی در اختیارم قرار داد :

    خبرگزاری فارس: عضو كمیته كشوری كنترل ایدز اعلام كرد: داروی جدیدی كه محققان ایرانی برای درمان ایدز به آن دست یافته‌اند با نام SCP با بالابردن سطح ایمنی بدن می‌تواند از گسترش بیماری ایدز جلوگیری كند و تا حدی درمان كننده است اما درمان قطعی محسوب نمی‌شود.

    مینو محرز در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی فارس، افزود: پروژه ساخت این دارو با مشاركت دانشمندان روسی از 4 سال پیش در دانشگاه تهران شروع شده است و اكنون آزمایش این دارو در بیماران مبتلا به ایدز نشان داده كه این داروی جدید می‌تواند با بالا بردن سطح ایمنی بدن در درمان بیماری ایدز موثر باشد. وی ادامه داد: این دارو یك داروی گیاهی نیست و از عنصر سلنیوم در ساخت آن استفاده شده است و تحقیقات نشان داده است كه مصرف آن هیچ نوع عوارضی ندارد ولی هنوز زود است كه در مورد اثر بخشی آن برای درمان بیماری ایدز قضاوت كنیم. محرز گفت: این دارو واكسن بیماری ایدز نیست و اساسا بیماریهای ویروسی واكسن ندارند بلكه با توجه به اینكه این دارو از گسترش بیماری ایدز در مبتلایان به این بیماری جلوگیری می‌كند می‌توان آن را یك نوع واكسن ثانویه برای بیماران مبتلا به ویروس HIV نامید.

    خوب ، کلیدواژه سلنیوم ، خیلی کمک‌کننده است. بیایید نخست مروری بر داروهایی داشته باشیم که تا به امروز در درمان ایدز از آنها استفاده می‌شود.

    عامل بیماری ایدز همانطور که می داند ویروسی به نام HIV است ، که خود انواع مختلف دارد. از نوشتن تاریخچه ، راه‌های انتقال و پیشگیری خودداری می‌کنم ، چون هم به مقصود اصلی این نوشته نمی‌رسیم و هم شرح همه موارد درباره این بیماری در قالب یک پست ، امکانپذیر نیست.

     ساختمان ویروس :
    ویروس
    HIV از خانواده رتروویروس‌ها است. هسته این ویروس حاوی دو رشته RNA تک‌رشته‌ای به همراه آنزیمی به نام آنزیم ترانس‌کریپتاز معکوس است. خوانندگانی که مختصری زیست‌شناسی خوانده باشند ، با RNA و DNA
    آشنا هستند.
    دور هسته و ماتریکس ویروس را پوششی از لیپید دو لایه‌ای فراگرفته ، در میان این پوشش لیپیدی موادی موسوم به نام گلیکوپروتئین قرار دارد که اینها تمایل زیادی برای چسبیدن به سلول‌های بدن میزبان دارند.همانطور که می‌دانید عمده بیماریزایی ویروس
    HIV از طریق تضعیف سیستم ایمنی بیماران انجام می‌شود.

    Free Image Hosting at allyoucanupload.com

    مختصری درباره پاتوفیزیولوژی یا چگونگی بیماریزایی ویروس HIV :
    از طریق نابود شدن به سلول های ایمنی خاصی از بدن موسوم به سلول‌های
    T کمک‌کننده یا T helper که آنها را سلول های T CD4 مثبت هم می‌گویند، بیماریزایی ویروس اعمال می‌شود. برای نابود کردن این سلول‌ها که اعمال مهمی در سیستم ایمنی انجام می‌دهند ، ویروس HIV‌ می‌بایست ، نخست به سلول هدف بچسبد و بعد محتوای هسته خود یعنی همان RNA را وارد سلول کند ، بعد این RNA باید توسط آنزیم ترانس‌کریپتاز معکوس به DNA دو رشته ای تبدیل شود و در مرحله آخر توسط آنزیمی به نام اینتگراز ، این DNA وارد DNA بدن میزبان شود ، در آنجا تکثیر شود و در نهایت موجبات تخریب سلول را فراهم آورد. با کم شدن سلول‌های CD4 مثبت ایمنی بدن انسان کاهش می‌یابد و بدن مستعد ابتلا به انواع عفونت ها می‌شود.

    چگونه می‌شود با ویروس ایدز مبارزه کرد؟
    خودتان چه فکر می‌کنید؟! در واقع برای مبارزه با هر بیماری نخست باید طریقه بیماریزایی هر بیماری را شناخت و بعد سعی کرد به وسیله داروهایی جلوی هر کدام از مراحل را گرفت. پس منطقا اگر ما داروهایی بسازیم که :
    - جلوی چسبیدن ویروس به سلول‌های
    CD4
    مثبت را بگیرند.
    - یا جلوی آنزیم‌های ویروس را بگیرند ،
    می توانیم با ویروس مبارزه کنیم ، تا به حال داروهای زیادی ساخته شده که به این دو طریق عمل می‌کنند و البته هیچ کدام شفابخش به معنی واقعی کلمه نبوده‌اند. برای بیشتر شدن تأثیر این داروها توصیه می‌شود ترکیبی از آنها استفاده شود تا با استفاده از مکانیسم‌های مختلف ، میزان تأثیرشان بیشتر شود.

    دسته‌بندی داروهایی که تا به حال ساخته شده:

    - مهارکننده‌های نوکلئوزیدی آنزیم ترانس‌کریپتاز معکوس : استفاده از این دسته دارویی نخستین بار از سال 1987 آغاز شد.
    - مهارکننده های غیرنوکلئوزیدی آنزیم ترانس‌کریپتاز معکوس :  از سال 1997 استفاده می‌شوند.
    - مهارکننده‌های پروتئازی : از سال 1995 استفاده می‌شوند.
    - مهارکننده‌های اتصال و نفوذ ویروس : که از سال 2003 به صورت محدود استفاده می‌شوند.

    خوب همه این حرف‌ها شد مقدمه ای برای بحث نهایی :
    داروی ایرانی درمان ایدز "احتمالا" چه می تواند باشد؟
    خبرگزاری فارس در خبر خود گفته که داروی جدید حاوی سلنیوم است. اگر در اینترنت یک جستجوی ساده انجام دهید متوجه ارتباط سلنیوم و درمان ایدز خواهید شد.
    در طی دهه گذشته مطالعات زیادی درباره ایدز و اپیدمیولوژی آن انجام شده ، محققان متوجه شدند که در مناطقی که  محتوای سلنیوم خاک کم است ، بیماری ایدز شیوع بیشتری دارد.
    حتما شنیده‌اید که ایدز در کشورهای آفریقایی بسیار شایع است به طوری که در کشورهای زیمباوه و بوتسوآنا از هر 4 نفر یک نفر به این بیماری مبتلاست و کشورهای دیگر هم حال و روز بهتری ندارند. اما آمار در مورد کشور آفریقایی سنگال چیز دیگری می‌گوید. در این کشور تنها
    1.77 درصد مردم به این بیماری مبتلا هستند. علت می تواند چه باشد؟ مسلما تفاوت رفتاری و یا دانش جلوگیری از بیماری نمی‌تواند علت این تفاوت شیوع را توجیه کند. تنها علتی که توانسته‌اند پیدا کنند ، غنی بودن خاک سنگال از سلنیوم است.

    در چین هم متوجه شده‌اند که مناطق جغرافیایی که سلنیوم کمی در خاک خود دارند ،‌شیوع بیشتری از بیماری های ویروسی ایدز ، هپاتیت B و Cو همچنین کوکساکی نشان می‌دهند.

    در شانزدهمین کنفرانس بین‌المللی ایدز در تورنتوی کانادا ، در تاریخ 14 آگوست 2006 ، نتیجه یک تحقیق در نیجریه منتشر شد که بر اساس آن اعلام شد که مکمل های سلنیومی می‌توانند تأثیر داروهای ضد رتروویروسی را بهبود دهند.
    در این پژوهش 117 بیمار مبتلا به ایدز ترکیبی از داروهای ضد ویروس ایدز و 200 میکروگرم سلنیوم دریافت کردند و در مقابل 170 بیمار فقط داروی ضد ایدز دریافت کردند ، سپس به مدت 72 هفته تأثیر درمان در دو دسته مورد بررسی قرار گرفت. نتایج همه حاکی از وضعیت  بالینی و شاخص‌های آزمایشگاهی بهتر گروه اول بودند.

     حدس‌های من درباره داروی ایرانی ایدز:
    - مکمل خاصی حاوی سلنیوم و دیگر ریزمغذی‌ها و اسیدهای آمینه است ، اسیدهای آمینه‌ای مثل گلوتامین ، تریپتوفان و سیستئین.
    - ترکیبی از داروهای مرسوم و سلنیوم است.
    - و شاید حاوی داروهای مرسوم ضد ایدز باشد که سلنیوم به طریقی وارد بنیان مولکولی دارو شده است.

    به سومی بیشتر فکر می‌کنم ، چون اولی و دومی قبلا تا حدی انجام شده  و مقاله های آن هم در اینترنت قابل دسترسی است.

    البته همه اینها حدس است و از همان کلیدواژه سلنیوم خبرگزاری فارس ناشی شده است. باید منتظر خبر اصلی بود. امیدوارم خبر به صورت کامل و همراه جزئیات منتشر شود.

    پی‌نوشت : سعی کردم مطلب را به زبان ساده بنویسم. همکاران اگر نظر و راهنمایی دارند ، دریغ نفرمایند ، به فکر نوشتن نسخه کامل مقاله هم هستم ولی وقت عنصر کمیابی است.

    ایمان

    چهارشنبه 21/1/1387 - 21:52 - 0 تشکر 36260

    **به نام حضرت دوست**
    با سلام.... eman_babol ، دوست گرامی.... در مورد این مطلبی که نوشتید یک سوالی واقعا ذهن منو مشغول کرده!! این جوری که نگارش متن نشون میده شما باید خودتون این نوشته رو نوشته باشید!! درسته! پس باید اطلاعاتتون در این زمینه زیاد باشه! نمیدونم! اما اگر واقعا تخصصی در این زمینه دارید خیلی خوشحال میشم تا بحث های زیباتری در این موارد ایجاد کنید. نخسوزا در مورد همین ایدز و سایر بیماری هایی که برای مردم ما کمی غیر قابل هضم هست و همین طور اعتیاد... که از نظر من یک نوع بیماری هست... بحث هایی که حضور دیگران رو هم در خودش طلب کنه! من هم با اینکه تخصصی ندارم اما اگه خدا بخواد حاظرم تا همکاری کنم!! منتظر هستیم! بابت اطلاعات مفیدتون هم ممنون... اگر بشه و تو یه تاپیک مخصوص اخبار رو بزارید ممنون میشیم!یا علی.مواظب خودتون و دلای پاکتون باشید.
    ندای آسمانی من در راه عشق مرحله قرب و بعد نیست می‏بینمت عیان و دعا می‏فرستمت.

    برو به انجمن
    انجمن فعال در هفته گذشته
    مدیر فعال در هفته گذشته
    آخرین مطالب
    • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
      آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
    • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
      جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
    • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
      خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
    • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
      پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
    • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
      اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.