• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 5003)
شنبه 3/7/1389 - 21:6 -0 تشکر 235027
شروع سلسله جلسات مطالعه گروهی نجوم

با سلام خدمت تمام دوستداران علم زیبای ستاره شناسی

با توجه به درخواست های مکرر کاربران و با عنایت به تجربه موفق برگزاری کلاس های انجمن نجوم در گذشته، طی هماهنگی های به عمل آمده بین باشگاه کاربران تبیان و انجمن نجوم تبیان سلسله جلسات مطالعه گروهی نجوم همزمان با هفته جهانی فضا آغاز خواهد شد.

زمان:

4شنبه هر هفته ساعت 9 تا 11

مکان :

ساختمان موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان واقع در میدان ولیعصر(عج) بلوار کشاورز خیابان نادری شماره 12

استاد همراه:

جناب آقای دکتر گمینی

توضیحات:

* شرکت در این جلسات رایگان است.

* افراد شرکت کننده به جز جلسات اولیه حتما می بایست در سایت تبیان عضو باشند و دارای نام کاربری باشند.

* با توجه به ظرفیت محدود مکان برگزاری، دوستانی که مایل هستند در این جلسات شرکت کنند، در این تاپیک اعلام کنند. ( بدیهی است کسانی که زودتر اعلام حضور کنند در اولویت هستند)

* اولین جلسه در روز 21 مهر آغاز خواهد شد.

* سوالات خود را در همین تاپیک مطرح بفرمایید.

 

با تشکر

کادر مدیریتی انجمن نجوم تبیان

 

چهارشنبه 21/7/1389 - 8:27 - 0 تشکر 241450

سلام ، منم می خواستم بیام اما صبحا کلاس دارم،ولی می تونم برای برنامه های رصدی بیام.

پنج شنبه 22/7/1389 - 13:0 - 0 تشکر 241735

با سلام و احترام

بسیار مشتاقم که در این مراسم شرکت کنم

اگر یک شماره تلفن هم برای اطلاع دقیق تر اعلام می کردید خوب بود

پنج شنبه 22/7/1389 - 15:15 - 0 تشکر 241752

mmemami گفته است :
[quote=mmemami;304606;241735]

با سلام و احترام

بسیار مشتاقم که در این مراسم شرکت کنم

اگر یک شماره تلفن هم برای اطلاع دقیق تر اعلام می کردید خوب بود


دوست عزیز شما می توانید سوالات خود را در همین تاپیک مطرح بفرمایید و منتظر پاسخ آن باشید.

شماره تلفن هم روی چشم بفرمایید:

81202202

81200000

فقط بفرمایید با واحد امور کاربران بخش انجمن های تخصصی سایت

جمعه 23/7/1389 - 8:35 - 0 تشکر 242156

تو مبحث قبلی هم گفتم ... منم میام ...

 همین است و جز این نیست نگرد نیست ...



شنبه 24/7/1389 - 12:52 - 0 تشکر 242245

hichkas007 گفته است :
[quote=hichkas007;339581;242156]تو مبحث قبلی هم گفتم ... منم میام ...

منتظر حضور پرشور شما هستیم

يکشنبه 25/7/1389 - 10:45 - 0 تشکر 242545


منم می خام بیام ولی همون ساعت کلاس دارم متاسفانه
اگه سی دی اش رو بدید به بقیه ی کاربرا خیلی خوب میشه
ممنون از زحماتتون

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
دوشنبه 26/7/1389 - 9:48 - 0 تشکر 243042

سلام دوستان

خوشحالم از اینکه اولین جلسه نجوم برگزار شد و بالاخره توانستیم موضوعات مورد مطالعه رو انتخاب کنیم.

انسانها در طول تاریخ همیشه به آسمان نگاه می کردند و سوالات بسیاری در باره ی این نقاط نورانی و چیستی آنها به ذهنشان می رسید. ولی آنها چه پدیده هایی را در آسمان می دیدند که توجهشان را جلب می کرد؟ چگونه این پدیده ها را تعبیر و تفسیر می کردند و چگونه توضیح می دادند؟

اینها سوالاتی است که اگر کسی واقعا بخواهد با جان و جوهره علم نجوم آشنا شود باید به انها فکر کند و به دنبال پاسخ باشد. متاسفانه امروزه بسیاری از افرادی که به نجوم علاقه مند می شوند  فقط به خواندن یک سری کتاب راجع به سیاهچاله ها و ستارگان نوترونی و کهکشانها و ساختار آنها اکتفا می کنند و مقداری اطلاعات کسب می کنند. در حالی که بجای حفظ اطلاعات ما باید بدانیم چگونه انسانها از مشاهدات و رصدها به این نظریه ها رسیده اند. اصلا چه چیزهایی را مشاهده کرده بودند که حالا به اینجا رسیده اند. علم که آیه قرآن نیست بدون دلیل و از روی تعبد قبول کنیم. علم جایگاه شک و شبهه است. هر حرفی را باید در صورتی قبول کنیم که دلایل کافی برای پذیرش آن وجود داشته باشد.

 به همین دلایل ما در اولین جلسه فکر کردیم چقدر مفید است که بیاییم داستان پیدایش علم نجوم امروزی یعنی نجوم جدید را با هم بخوانیم و بحث کنیم. گالیله چرا از نظریه خورشید مرکزی حمایت کرد؟ چون به او وحی شده بود که خورشید مرکز است؟ نه! چون چیزهایی با تلسکوپش دیده بود که او را به سمت این نظریه کشاند. چطور علم قدیم ارسطویی به علم جدید نیوتنی تبدیل شد.

همه اینها دلایلی دارد که با دانستان آنها به واقع می توانیم به سمت منجم شدن و عالم شدن حرکت کنیم. بنابراین بین کتابهای مختلفی که در این جلسه صحبت کردیم کتاب زیر انتخاب شد:

تاریخ پیدایش علم جدید

تاریخ پیدایش علم جدید - ریچارد وستفال

مترجم: عبدالحسین آذرنگ و رضا رضایی


نشر نی
    كتاب «تاریخ پیدایش علم جدید»، زمینه علم جدید را در پرتو تاثیر در هم آمیخته دو سنت افلاطونی - فیثاغورسی و فلسفه مكانیكی بررسی می كند.

    ریچارد وستفال نویسنده كتاب از برجسته ترین صاحب نظران در باب سده ۱۷ است. وی سال ها تاریخ علم در سده ۱۷ را تدریس كرده است. سده ای كه علم جدید در آن زاده شد و شالوده های این علم در آن دوران استوار گردید. پیدایش علم جدید انقلابی اجتماعی، بود. با تاثیرهایی چنان گسترده كه هیچ یك از زمینه های تمدن بشر از نفوذ آن بر كنار نماند. وستفال معتقد است سنت افلاطونی - فیثاغورسی بر اساس نظم به پدیده ها نزدیك می شد و به كشف توصیف دقیق ریاضی می پرداخت و آن را جلوه ای از ساخت نهایی عالم می دانست. در مقابل آن فلسفه مكانیكی به علیت تك تك پدیده ها توجه داشت. این دو جنبش فكری از نظر وستفال اهداف گوناگونی را تعقیب می كردند و پس از برخورد علاوه بر علوم ریاضی، علوم دیگر نیز از آنها تاثیر گرفتند. وستفال انقلاب علمی را فقط بازسازی مقولات اندیشه درباره طبیعت نمی داند بلكه از انقلاب علمی به عنوان پدیده ای اجتماعی نیز نام می برد. وی معتقد است هم دست اندركاران پژوهش های علمی بیشتر شدند و هم نهادهای جدیدی پدید آمدند كه نقش هر چه مهمتر در زندگی جدید بازی كرده اند. به عقیده وستفال پیشرفت اندیشه ها از منطق درونی خود پیروی می كند و همین عامل اصلی در تكوین علم جدید است. او در كتاب حاضر كوشیده است نكاتی را درباره تبعات اجتماعی جنبش علمی نشان دهد و در عین حال این نظر خود را كه «تاریخ انقلاب علمی باید بر تاریخ اندیشه ها تاكید كند» تبیین می كند. وی در این كتاب به دینامیك آسمانی و زمینی، فلسفه مكانیكی، علم مكانیكی، شیمی مكانیكی، زیست شناسی مكانیكی، پیدایش سازمان ها و تشكل های علمی، علم مكانیك و دینامیك نیوتنی می پردازد.

قسمت دوم جلسه : نجوم رصدی

ولی این تنها مبحثی نیست که می خواهیم در این جلسات مطالعاتی دنبال کنیم. برای اینکه جنبه ی رصدی و کاربردی نجوم را هم بیشتر کار کنیم، موضوع رؤیت هلال ماه را در نظر گرفتیم. در این مسیر هم با رصد آسمان و مشخصه های نجوم کروی آشنا می شویم و هم به یکی از مهم ترین مباحث نجوم کاربردی توجه می کنیم. کتاب زیر برای این هدف مناسب است.

كتاب حاضر با رویكرد علمی به مسئله‌ی رؤیت هلال ماه می كوشد با تبیین مطالب با زبان ساده بر آگاهی‌های علمی جامعه در خصوص رؤیت هلال ماه بیفزاید.

فهرست کتاب

مطالب كتاب در 8 فصل و چند ضمیمه و بخش تصاویر در212 صفحه تنظیم شده است. در فصل اوّل، خواننده با مبحث نجوم كروی آشنا می‌شود که پیش نیاز ورود به مباحث دیگر است. در فصل‌های 2 و 3، ویژگی‌های فیزیكی و مداری ماه مورد بررسی قرار گرفته است. در فصل4، به اصطلاحات و مفاهیم رؤیت هلال پرداخته و در فصل 5 به سراغ تقویم هجری قمری رفته‌ایم. در فصل‌های 6 و 7 بحث ركوردها و معیارهای رؤیت هلال ماه به تفصیل مطرح و در فصل آخر نیز مباحثی درباره نحوه رصد و رؤیت هلال بیان گردیده است.

به منظور پاسخ به سئوالات فقهیِ علاقه‌مندان، یكی از ضمیمه‌های کتاب به مبانی فقهی رؤیت هلال و راه‌های ثابت شدن اوّل ماه اختصاص یافته است كه حجت الاسلام و المسلمین علیرضا موحّدنژاد تألیف و تنظیم آن را انجام داده‌اند.

بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی انتشار این اثر به عهده داشته‌اند.

 نویسندگان: امیر حسن زاده، محمّد احمدی، یوسف شعبانی

 امیدوارم با همکاری صمیمانه انجمنهای تبیان دوستان بتوانند کتابها را به قیمت مناسب تهیه کنند.

 کلاس نجوم برای دوستان شهرستانی

ولی درباره ی قسمت مجازی کلاس عرض کنم که: به نظر بنده دوستان شهرستانی می توانند همراه به ما کتابها را شروع به مطالعه کنند و قسمتهای مختلفی را که متوجه نشدند در انجمن به سوال بگذارند. تا دوستانی که در جلسات بوده اند به این سوالات پاسخ دهند.

از طرف دیگر مسئولین محترم انجمنها قصد دارند از جلسات فیلم بگیرند و اگر بتوانند در سایت آپلود کنند وگرنه به صورت سی دی به در اختیار علاقمندان قرار دهند. به این ترتیب اگر کسی کتابها را بخواند و فیلمها را ببیند گویا در کلاس حضور دارد و سوالاتش را هم می تواند در سایت بگذارد.

موفق باشید

گمینی 

 

هر کجا هستم باشم، آسمان مال من است...

دوشنبه 26/7/1389 - 11:1 - 0 تشکر 243060

سلام جناب گمینی. خوبین؟
ما که مثل دوستان تهرانی افتخار آشنایی و استفاده از محضر شما رو نداشتیم. افسوس. کاش یا ما تهران بودیم پایتخت نشین، یا شما شهر ما بودین که می تونستیم از محضرتون استفاده کنیم و یاد بگیریم. حیف :(
اما خوشحالم که اومدین و ما رو هم بهره مند کردین از آشناییتون.
حالا راجع به کتابها. ممنون که اطلاع دادین. گمون نمی کنم وقت کنم که بخونمشون. چون جدیدا نجوم به زبان ساده رو گرفتم و دارم اونو می خونم. قسمت نجوم کرویش رو حتما می خونم. و سعی می کنم حتما مطالب شما رو دنبال کنم و اگه فیلم گذاشتین ببینمشون. بازم ممنون از لطفتون و تلاشی که برای دوستداران نجوم می کنین.
مرسی:)

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

دوشنبه 26/7/1389 - 11:44 - 0 تشکر 243074

من هم به تازگی به نجوم علاقمند شدم و حتما مباحث رو با شما دنبال می کنم فیلم ها رو حتما دانلود می کنم و سوالاتم رو در انجمن ثبت می کنم ممنون از شما کارشناس محترم که خالصانه به انجمنی ها لطف می کنید.

در راه رسيدن به oooooj

با مردم مهربان باش چرا که هنگام سقوط با همان مردم روبرو خواهي شد 

دوشنبه 26/7/1389 - 13:41 - 0 تشکر 243136

با سلام

خدا قوت

میشه خواهش کنم که نتایج جلسه رو(اطلاعات و نتایج تحقیقات رو) برای کسانی که امکان حضور در جلسه رو ندارند ارسال کنید ؟؟؟؟

با تشکر قبلی فراوان

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.