• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نصف جهان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نصف جهان (بازدید: 10960)
چهارشنبه 19/10/1386 - 11:33 -0 تشکر 23127
مساجد تاریخی

به نام خدا

سلام

در ادامه معرفی آثار تاریخی شهرمان بر آن شدم تا در این تاپیک مساجد تاریخی شهرمون را برای دوستان معرفی کنم . از دوستان نصف جهانی دیگه هم می خوام اگه مطلبی دارند بگذارند خوشحال می شم.

و اما اولین مسجد :

مسجد جمعه :

از آثار تاریخى بعد از ورود اسلام به ایران بوده كه در قرن چهارم هجرى بناگذارى شده و در دوره‏ هاى سلجوقیان، آل ‏مظفر و شاه‏ عباس اول بر ابعاد ان افزوده شده است، در جاى جاى مسجد، غیر از سبك هاى مختلف معمارى، انواع خطوط و نظم و نثر قابل ‏مشاهده است
این‌ مسجد مجموعه‌ای‌ از ساختمان‌ها و آثار هنری‌ دوره‌های‌ بعد از اسلام‌ در ایران‌است‌. بخش‌های‌ جالب‌ توجه‌ این‌ مسجد عبارتند از :

صفه‌های‌ كوچك‌ سمت‌ راست‌ دالان‌ و رودی‌ همراه‌ با ستون‌های‌ مدور و

گچ‌ بری‌های‌ زیبا كه‌ از آثار دوره ‌دیلمی‌ در قرن‌ چهارم‌ هجری‌ قمری‌

است - گنبد خواجه‌ نظام‌ الملك‌، وزیر ملكشاه‌ سلجوقی‌ كه‌ در سال‌های‌

 465 تا 485 ه. ق‌ ساخته‌ شده‌ است‌. چهل‌ستون‌ ضلع‌ غربی‌ این‌ گنبد در

 دوره‌ شاه‌ عباس‌ اول‌ به‌ ساختمان‌های‌ مسجد افزوده‌ شده‌ است‌ - چهل‌

ستون‌ كه‌ در سمت‌ چپ‌ دالان‌ ورودی‌ واقع‌ شده‌، از آثار دوره‌ پادشاهان‌ آل

‌ مظفر است‌ - ساختمان‌ ایوان‌ جنوبی‌ مسجد از قرن‌ ششم‌ و تزئینات‌ داخل‌

و خارج‌ آن‌ از قرن‌ هشتم‌، نهم‌، دهم‌ و یازدهم‌هجری‌ قمری‌ است‌. دو مناره‌

این‌ ایوان‌ در عهد حسن‌ بیك‌ تركمان‌ افزوده‌ شده‌ و بانی‌ تعمیرات‌ و الحاقات

‌ این‌مسجد «ابونصر حسن‌ عبادر» است - تزئینات‌ كاشی‌ كاری‌ اطراف‌

صحن‌ كه‌ از آثار دوره‌ حسن‌ بیك‌ تركمان‌ است‌ - ایوان‌ شرقی‌ مسجد باگچ‌

بری‌های‌ زیبا از آثار دوره‌ سلجوقی‌ است - صفه‌ عمر در شرق‌ این‌ ایوان‌

در دوره‌ قطب‌ الدین‌ محمود، شاه‌ آل‌ مظفر، به‌ وسیله‌ «مرتضی‌ بن‌ الحسن‌

العباسی‌الزینبی‌» ساخته‌ شده‌ است‌ - ایوان‌ غربی‌ مسجد با تزئینات‌ كاشی‌

كاری‌ از آثار قرن‌ ششم‌ هجری‌ است‌ كه‌ در دوره‌ شاه‌ سلطان‌ حسین‌

صفوی‌تعمیر و دوباره‌ تزئین‌ شده‌ است - ایوان‌ شمالی‌ مسجد، معروف‌ به‌

صفه‌ درویش‌ از قرن‌ ششم‌ و كتیبه‌ گچ‌ بری‌ داخل‌ آن‌ از دوره‌ شاه‌

سلیمان‌صفوی‌ است‌. چهل‌ ستون‌های‌ شمال‌ و شرقی‌ آن‌ از قسمت‌های‌

جالب‌ و دیدنی‌ این‌ بنای‌ عظیم‌ تاریخی‌ بشمارمی‌رود - اثر تاریخی‌ مسجد

جمعه‌، گنبد تاج‌ الملك‌ است‌ كه‌ بانی‌ آن‌ «ابوالغنائم‌ تاج‌ الملك‌ خسرو فیروز

شیرازی‌» یكی‌ از وزیران‌ ملكشاه‌ سلجوقی‌ است‌ كه‌ در سال‌ 481 ه.ق‌

ساخته‌ شده‌ است - ساختمان‌ حوض‌ وسط‌ مسجد نیز در زمان‌ سلطنت‌ شاه‌

محمد خدابنده‌ صفوی‌، به‌ وسیله‌ «یوسف‌ آقا» بنا شده‌ است

 این بنا با عظمت خاموش و جدى واسرار آمیزش یكى از زیباترین آثار معمارى جهان است در اینجا تذكار چند نكته لازم است :

 1- بعضى از بازدیدكنندگان ابنیه تاریخى اصفهان تصور كردهاند كه دو گنبد شمالى و جنوبى مسجد جمعه در اصل آتشكده بوده و بدیهى است این اشتباه از آنجا ناشى شده كه سبك ساختمان گنبدهاى نظام الملك و تاج الملك در جنوب و شمال مسجد جمعه از سبك معابد ایرانى در دوره ساسانیان اقتباس شده است.

 در قرون اولیه اسلامى كه ایرانیان تدریجاً به دین اسلام گرویدند به فكر ساختن مساجد باشكوه افتادند وچون قرنها در ساختن ابنیه و عمارات مختلف سابقه داشتند مساجد را به سبك معمارى اصیل ایران ساختند و تزیین كردند، به این جهت از نظر سبك مشابهت زیاد بین مساجد اولیه و معابد دوره ساسانى موجود است و هین كیفیت در نظر اول تولید اشتباه مىنماید. كتیبههاى داخل این گنبدها شامل آیات قرآنى و كتیبههاى ساختمانى به نام پادشاهان و وزراى وقت است.

 2- در آثار تاریخى موجود مسجد جمعه اصفهان غیر از سبكهاى مختلف معمارى انواع خطوط كوفى و ثلث و بنایى و نستعلیق راهم مىتوان مطالعه نمود.

 3- مسجد جمعه درهاى متعدد دارد ولى از همه آنها جالبتر در شمال شرقى مسجد و قدیمیترین سردر مسجد مورخ به سال 515 هجرى است و كتیبه كوفى سردر كه خوشبختانه قسمت بیشتر آن باقى مانده است از تعمیرات مسجد پس از حریقى كه به وسیله اسماعیلیه در آن صورت گرفته است حكایت مىكند وبعد سردر باشكوه دیگرى است كه در جنب گنبد تاج الملك واقع شده و از الحاقات دوره محمود شاه آل مظفر و مورخ به سال 768 هجرى است.

 


دوشنبه 22/11/1386 - 5:11 - 0 تشکر 29481

باز سلام. من پیگیر این تاپیک بودم (همش رو نه ولی بیشترش) ولی چون فقط تشکر و ... میشده سعی کردم الکی فضای این تاپیک رو نگیرم.

ولی یه سوال واسم پیش اومده که بی ربط نیست با موضوع. چند سال پیش اگه یادتون باشه ، (من که یادم نمیاد) گفته شد که مساجد شیخ لطف الله و امام (شاه عباس قدیم) و البته احتمالا عالی قاپو توسط راههای زیر زمینی به هم متصل هستند و در گذشته به خاطر عبور و مرور زنان دربار (مخصوصا از شیخ لطف الله به عالی قاپو) این راه ها ایجاد شده و ... ، به هر حال راهی ست زیر زمینی که بین دو مسجد بزرگ و مشهور اصفهان ایجاد شده (گویا) ، لطفا اگه مطلبی هم در این زمینه دارین لطف کنید و ما رو مستفیض تر کنین. البته من در مورد صحت این موضوع اطلاعی ندارم و در حد یک شنیده به عرضتون رسوندم.

موفق و موید.

هر سلام خداحافظي اي هم دارد.

 

سه شنبه 23/11/1386 - 9:27 - 0 تشکر 29620

به نام خدا

سلام

آقای آبی بیکران موضوعی را که شما می گید من هم شنیدم ولی اطلاع دقیقی از اون ندارم . تحقیق می کنم اگه چیزی دستگیرم شد حتما جوابتون را می دم . بقیه دوستان هم اگه مطلبی در این باره می دونند بنویسند ممنون می شم .

چهارشنبه 1/12/1386 - 10:36 - 0 تشکر 30885

به نام خدا

سلام

یکی دیگر از مساجد تاریخی اصفهان مسجد حکیم است . که در زیر مطالبی در مورد این مسجد می گذارم امیدوارم مورد توجه دوستان قرار بگیره .

معروف به: مسجد جامع رنگرزان

موقعیت: خیابان حیكم

سال تاسیس: قرن 4 هجری

به وسیله طبیب شاه عباس دوم در محل ویرانه های مسجد جامع جوجیر یا مسجد صاحب اسماعیل بن عباد ساخته شد

خطاط: محمد رضا امامی

سر در قدیمی مسجد با قدمت 1000 ساله یكی از آثار طراز اول صدر اسلام به شمار می رود

از دلایل شهرت این مسجد علاوه بر فرم و ساختار گلی مسجد وجود خطوط بنایی در گوشه های این اثر نفیس و كم نظیر است

از جمله مساجد بسیار جالب و مشهور عصر صفوی، مسجد حکیم اصفهان است که کاشیکاریهای زیبا و خطوط متنوع، کار اساتید نامدار عصر صفویه، آن را در عداد یکی از شاهکارهای معماری اسلامی قرار داده است.

این مسجد با شکوه در محل مسجدی واقع شده که در دوران حکومت دیالمه آن را جورجیر می نامیده اند. و چون در انتهای بازار رنگرزان واقع بوده به جامع رنگرزان نیز معروف بوده است. امروز جز سردر این مسجد اثری بر جای نمانده است. در نمای این سردر اختلاف سطح ها را با نوعی اندود پر کرده بودند که پس از زدودن اندودها طرحهای بسیار جالب توجهی نمودار گشته است. این سردر نفیس و با شکوه با 1000 سال قدمت یکی از آثار طراز اول صدر اسلام به شمار می رود. مسجد حکیم در زمان سلطنت شاه عباس دوم صفوی ساخته شده است. علت نامگذاری این مسجد به « حکیم » این بوده که بانی مسجد « محمد داوود » نامی بوده که به طبابت اشتغال داشته و حکیم داوود نامیده می شده است.

مورخین و محققینی كه در تاریخ تتبع و مطالعه كرده اند درباره این شخص می نویسند: وی طبیب شاه عباس دوم بوده كه به دلائلی مورد خشم قرار می گیرد. و از بیم جان به هندوستان می گریزد. و چون در آن دیار ترقی می كند و برخی معالجاتش در مورد بزرگان و امرا مؤثر واقع می شود به لقب تقریب خان ملقب شده و ثروت زیادی می اندوزد. حكیم داوود مقداری از این ثروت را برای كسانش به اصفهان می فرستد و از آنان می خواهد مسجدی عالی در شهر اصفهان بنا كنند.

بدین ترتیب مسجد حكیم ساخته می شود. كتیبه سردر شمالی مسجد به خط ثلث سفید بر زمینه كاشی لاجوردی است بیانگر این مطلب است، كه خطاط این كتیبه محمد رضا امامی خوشنویس نامدار عصر صفوی است و تاریخ نامدار عصر صفوی است و تاریخ آن 1073 هجری قمری یعنی سال اتمام مسجد است. در طرفین این سردر در دولوحه كوچك با خط نستعلیق سفید بر زمینه لاجوردی رنگ سازنده این سردر زیبا و نفیس به نام محمد علی بن استاد علی بیك بناء اصفهانی معرفی شده است.

بر سر در شرقی مسجد حكیم با خط نستعلیق سفید بر زمینه كاشی لاجوردی سال شروع ساختمان مسجد یعنی 1067 هجری قمری نوشته شده است.

در داخل ایوان بعد از آیات و عبارات قرآنی نام محمد رضا امامی و تاریخ 1071 هجری گنبد به تاریخ 1069 هجری كتابت شده است و نویسنده آن محمد رضا امامی است. نویسنده كتیبه اطراف محراب نیز محمد رضا امامی و تاریخ كتابت 1071 هجری است.

دو شبستان در شرق و غرب گنبد قرار گرفته كه كتیبه شبستان شرقی به تاریخ 1069 هجری به وسیله محمدرضا امامی نوشته شده است. اما خطاط كتیبه شبستان غربی محمد باقر شیرازی است و تاریخ آن 1254 هجری قمری است.

ایوان شمالی مسجد نیز حاوی كتیبه های بسیار زیبا است در اطراف این ایوان آیات قرآن كریم به خط محمد رضا امامی و تاریخ 1071 هجری نوشته شده است.

در طرفین این ایوان دو حجره كوچك خود نمائی می كنند كه بر آنها اشعاری با خط بنائی ساده سه رگی نوشته شده است. در ایوان غربی نیز آیات قرآنی با نام محمد رضا امامی و تاریخ 1073 هجری به چشم می خورد. مسجد حكیم شبستان مسقف و زیبایی دارد كه در سمت مغرب واقع شده و دارای محراب بسیار نفیس و جالبی می باشد كه كتیبه آن به خط ثلث سفید بسیار عالی نوشته شده است. یكی از دلایل شهرت مسجد حكیم علاوه بر فرم و ساختار كلی مسجد كه آن را در عداد یكی از بهترین بناهای مذهبی ایران در آورده است وجود خطوط بنایی در گوشه های این دو اثر نفیس و كم نظیر است.

توضیح اینكه ضرورت دارد كه آغاز استفاده از خط بنایی كه الهامی از خط كوفی است به عصر تیموریان باز می گردد اما در عصر صفویه این خط در اصفهان به كمال و اعتلاء رسید و مراحل تكامل را پیمود و به مرتبه ای رسید كه خطاطان و استادان از آن در اماكن متبركه و مساجد استفاده كردند.

از مجموع مطالعات انجام شده بر روی مسجد حكیم این نكته مشخص می گردد كه قسمت گنبد و مقصوره و شبستانهای طرفین مسجد حكیم در دو محله ساخته شده است. مرحله اول همزمان با ساخت مسجد در عهد صفویه و مرحله دیگر در زمان گسترش مسجد در دوره های بعد از صفویه بود. با احداث خیابان حكیم و نمایان شدن جبهه غربی مسجد بر تعداد گردشگرانی كه این ساختمان بی بدیل را مورد بازدید قرار می دهند افزوده شده و علاقمندان بسیاری برای بازدید از آن اظهار اشتیاق می كنند.

چهارشنبه 1/2/1389 - 13:48 - 0 تشکر 196569

مسجد ركن الملك

واقع در تخت فولاد اصفهان http://img.tebyan.net/Big/1389/01/251236170157251229611312718578152501962486.jpg

مسجد ركن الملك از جمله بناهای ارزشمند تخت فولاد می باشد كه به دست میرزا سلیمان خان ركن الملك شیرازی از رجال سیاسی و خوشنام عهد قاجار در فاصله سالهای 1318 تا 1325 ه.ق در كنار باغ والهیه سمت غربی ابتدای دروازه تخت فولاد بنا گردید. این مسجد بزرگ و زیبا از دو بخش تشكیل شده است: بخش اول مشتمل بر صحنی چهار ایوانه است با شبستانی در شمال غربی و گنبد خانه ای در جنوب غربی  و ایوانی مقابل گنبدخانه كه جبهه شمال شرقی صحن را تشكیل می دهد. گنبد كه از نوع دو پوش می باشد با كاشی های خشتی لاجوردی مزین به نقوش اسلیمی پوشیده است. http://img.tebyan.net/Big/1389/01/13722716163170204171218358207161278447158.jpgبخش دوم شامل صحنی كوچكتر كه سر دری زیبا دارد با كاشی های رنگ به رنگ و نقوش و كتیبه های زیبا كه نظر هر بیننده ای را جلب می كند. آب انبار  مشهور ركن الملك نیز در كنار همین صحن قرار گرفته است. در بین دو صحن بقعه ای به صورت اتاقی كوچك قرار دارد كه آرامگاه ركن الملك شیرازی متوفی 1331 ه.ق می باشد و بر سردر آن تصویری از ركن الملك نقاشی  و كاشیكاری شده است. مسجد ركن الملك را می توان نخستین عمارت با شكوه تخت فولاد محسوب كرد.

http://img.tebyan.net/Big/1389/01/1761092267230207852523432342395654182.jpg

 

جواني شمع ره کردم که جويم زندگاني را

نجستم زندگاني را و گم کردم جواني را

چهارشنبه 1/2/1389 - 22:44 - 0 تشکر 196692

با تشکر از مطالب زیباتون اگه ممکنه در مورد مسجد سید هم اطلاعات بدید ممنون می شم

سه شنبه 7/2/1389 - 9:30 - 0 تشکر 197516

مسجد سید

http://img.tebyan.net/Big/1389/02/882472182554682241821501412311596116372243.jpg

موقعیت: خیابان مسجد سید    سال تاسیس: قرن 13 هجری (محمد شاه قاجار)

مساحت: 8075 متر مربع

این بنا زیر نظر حجت الاسلام سید محمد باقر شفتی ساخته شده است

خطاط: محمد باقر شریف شیرازی

در كاشیكاری های این مسجد مخصوصاً در تزئینات گلدانها و منظره هایی

كه نمایش داده شده رنگ قرمز نقش عمده ای دارد

http://img.tebyan.net/Big/1389/02/1011591421831821621181803323562714011011915.jpg

مسجد سید در محله بیدآباد و جنب بازارچه بید‌آباد واقع شده و بزرگ ترین و مشهورترین مساجد اصفهان از قرن سیزدهم هجری است که به وسیله حجت الاسلام حاج سید محمدباقر شفتی (1260-1180هـ . ق) از روحانیون بزرگ اصفهان ـ در اواخر نیمه اول قرن سیزدهم، ساختمان آن شروع شده و کاشی کاری آن تا پایان نیمه دوم آن قرن ادامه داشته است. بخشی از تزیینات مسجد بعد از مرگ بانی بنا توسط پسرش حاج سید اسدالله و قسمتی توسط نواده‌اش حاج سید محمدباقر به اتمام رسیده و ظاهراً بخش‌های دیگری از تزیینات آن ناتمام مانده است. نقشه بنای مسجد به صورت مستطیل شکل (85×95متر) مجموعاً 8075 مترمربع وسعت دارد و از چهار جهت به بیرون راه پیدا می ‌کند و بنای آن متشکل از بخش‌هایی است که در دیگر مساجد معتبر تکرار می ‌شود. http://img.tebyan.net/Big/1389/02/1923714013525211718016513566461147419253173.jpg

کاشی کاری سردر شمالی مربوط به دوره اخیر است. کتیبه‌های مسجد عمدتاً به تاریخ‌های بین 1255 تا 1318هـ.ق را در بر دارند. نمای ایوان‌ها و لچکی غرفه‌ها و رواق‌ها با کاشی ‌های خشتی دوره قاجار مزین شده و در ازاره‌ها نیز از پوشش سنگی استفاده شده است. در ضلع جنوبی صحن، ایوان اصلی و در پشت طرفین آن، گنبدخانه و شبستان‌های ستوندار قرار گرفته است. تالار تدریس و آرامگاه حجت الاسلام شفتی، از دیگر آثار در خور توجه مسجد است. آرامگاه، متشکل از گنبدخانه و رواقی است که با تزیینات متنوع کاشی کاری، گچ بری، آیینه‌کاری و نقاشی به همراه کتیبه‌های متعدد مزین شده است. تالار تدریس نیز دارای ستون‌های چوبی، درها و پنجره‌های ارسی زیباست. این مسجد، از کارهای برجسته معماری دوره قاجاریه است که از نظر ویژگی ‌های معماری و تزیینی ـ خاصه کاشی کاری و کتیبه‌های فراوان ـ در خور توجه و مطالعه است. این بنا به شماره 387 به ثبت تاریخی رسیده است. http://img.tebyan.net/Big/1389/02/1732038018623532147171404896461151211203.jpg

 

جواني شمع ره کردم که جويم زندگاني را

نجستم زندگاني را و گم کردم جواني را

يکشنبه 16/3/1389 - 16:7 - 0 تشکر 204239

مسجد لنبان

در بین مردم اصفهان معروف است که در حین لشکر کشی اعراب برای فتح گرگان ، امام حسن مجتبی که در بین لشکریان بود به این مکان قدم نهاد و در اینجا نماز خواند ؟!

از این رو مردم این مکان را متبرّک و مقدس میدانند . سادات حسینی و بهشتی از اجداد شهید بزرگ آیت الله دکتر بهشتی در این مسجد نماز میگذاردند . در حیاط این مسجد دو درخت چنار کهنسال قرار دارد که خشک شده اند و برخی مردم به آنها دخیل می بندند و در داخل آن عریضه می اندازند .

تا قرن یازدهم در جنب این مسجد گورستانی بوده که مقابر بزرگان « آل تُرکه » از خاندان معروف دوره تیموری و صفوی در آن قرار داشته ولی امروز از این مکان خبری نیست .

اسامی برخی بزرگان این خاندان :

1- میرزا ابوتراب خوشنویس – متوفی 1072 ق

2- امیر نظام الدین خوشنویس فرزند میرزا ابوتراب

3- افضل الدین محمد ابن صدر ترکه معاصر شاهرخ – مقتول به سال 850 ق در ساوه

4- خواجه حبیب الله ترکه

5- علی یزدی سبط صاین الدین

6- صاین الدین علی ابن صدرالدین محمد ابن افضل ترکه ، حکیم فیلسوف که در زمان شاهرخ میزیسته – متوفی 835 ق

7- خواجه عنایت ترکه ، وزیر حسن بیک استاجلیوزباشی

8- خواجه قاسم علی ترکه ، وزیر حسن بیک  

9- ابوحامد محمد ابن حبیب الله ترکه ، مولف کتاب « قواعد التوحید »

10- محمد ابن علی ابن محمد ترکه ، شیخ روایت سالک الدین محمد سعدی حموی

11- افضل الدین محمد ابن علی ابن محمد ترکه ، در زمان شاه طهماسب متصدی امر قضاوت لشکر بود

12- نظام الدین بن تاج الدین بن جلال الدین بن عبدالله بن حسین حسینی معروف به نظام الدین ترکه ، از علما قرن نهم 

سلام بر حسین و یاران وفادارش
محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.
امام خمینی (ره)
جمعه 12/6/1389 - 15:39 - 0 تشکر 227309


مسجد لنبان

 مسجد لنبان از مساجد زیبای اصفهان است كه در محله قدیمی لنبان واقع شده است. این مسجد در زمان شاه سلیمان صفوی بر خرابه های مسجدی بنا شده كه در قرن هشتم احداث شده بود. خطوط باقیمانده بر دو لوح كاشی به خط ثلث سفید بر زمینه لاجوردی رنگ و قلم محمد رضا امامی نوشته شده است. تاریخ این كتیبه سال 1080 هجری قمری است.

مردم اصفهان برای مسجد لنبان احترام خاصی قائل هستند و عقیده دارند حضرت امام حسن (ع) در این مسجد نماز گزارده اند.

بر بالای در ورودی مسجد به خط نستعلیق سفید بر زمینه كاشی لاجوردی اشعاری نوشته شده كه نویسنده محمد رضا امامی و تاریخ آن 1080 هجری قمری است. مفاد این كتیبه از تعمیرات مسجد در زمان شاه سلیمان صفوی حكایت می كند.

كتیبه سردر مسجد لنبان در قرن سیزدهم هجری به مسجد اضافه شد و تاریخ آن 1256 هجری قمری است نویسنده این كتیبه محمد باقر شیرازی است كه به خط ثلث بر زمینه كاشی لاجوردی آیات قرآنی را كتابت كرده است 

من در جستجوی قطعه ای از آسمان پهناور هستم كه از تراكم اندیشه های پست تهی باشد                                                                مسعود خادمی                                        
جمعه 12/6/1389 - 19:23 - 0 تشکر 227348

مناره آلب ارسلان
این منار متعلق به زمان سلجوقیان است .

در کنار بارگاه ملکوتی « امامزاده اسماعیل » و مرقد « شیعیای نبی » در خیابان هاتف قرار گرفته است .

اولین مسجد اصفهان به نام مسجد خوشینان در این مکان بوده که امروزه از آن اثری وجود ندارد .



احتمال میرود که کار ساخت منار به اتمام نرسیده یا اینکه قسمتهایی از بالای آن خراب شده باشد .



منار موجود در حال حاضر از سه قسمت تشکیل شده :

قسمت اول که در معرض دید قرار ندارد با قاعده 8 ضلعی به ارتفاع حدود 5 متر ، در داخل مسجد کنار امامزاده قرار گرفته و با دیواره قطور مسجد پیوند خورده است بطوری که فقط 5 ضلع آن دیده می شود . هر ضلع در حدود 2/1 متر است و یک در ورودی کوچک در ظلع شمالی آن وجود دارد .

قسمت دوم که تا حدود 5 متر بالاتر از بام ادامه دارد و به مانند دیگر منار های آجری میباشد .

قسمت سوم یک مناره باریک کوچک است به ارتفاع حدود 2 متر که احتمالا ادامه میله وسط بوده ، در سالهای اخیر مرمت شده و با آجر و کاشی مزین شده است .
مسیر دسترسی :

1- میدان قیام – خیابان هاتف- امامزاده اسماعیل

2- چهارراه شکرشکن - خیابان هاتف- امامزاده اسماعیل
من خودم اتفاقی این امامزاده و مسجد را دیدم و حسرت خوردم كه چرا همچین جاهایی ناشناخته مونده حتما برید ببینید متاسفانه مطلب زیادی در موردش پیدا نكردم

خاطرمان باشد شايد سالها بعد در رهگذر جاده ها بي تفاوت از کنار هم بگذريم و بگوييم اين غريبه چقدر شبيه خاطراتم بود
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.