• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 6778)
جمعه 12/6/1389 - 21:31 -0 تشکر 227372
حقوق بشر در غرب

بسم الله الرحمن الرحیم

 

آمارهای اجتماعی

 

به امید خدا و با همکاری دوستان آمارهای اجتماعی مفید و نسبتا معتبر در این بحث قرار میگیرند و دوستان میتونن روی چگونگی و چرایی این آمارها تأمل و تحلیل داشته باشند و اینکه چطور میتوان به بهبود این آمار کمک کرد
عنوان مبحث متناسب با مطلب جدیدی که اضافه میشود تغییر میکند و آرشیو مطالبی که در این بحث قرار میگیرند در جدول زیر جمع آوری میشود

 

 

موضوع مقاله

صفحه

روند ازدواج منطقی است، رشد طلاق تصاعدی/ غفلت از زندگی پایدار

1

هر ساعت 14 طلاق/ بی توجهی به معیارهای دینی دلیل جدایی زوجین

1

90 درصد "ازدواجهای خودگزین" به طلاق منجر می شود

1

بیشترین آمار طلاق متعلق به چه زنانی است؟

1

60 درصد طلاق‌ها ریشه در مسائل جنسی دارند

1

رتبه چهارم ایران در زمینه طلاق/یک چهارم ازدواجها به طلاق ختم میشوند

1

پنج عامل جنسی، اقتصادی، شخصیتی، ارتباطی و اجتماعی عوامل موثر بر طلاق

1

طلاق عامل بروز 70 درصد آسیبهای اجتماعی

2

تجرد دختران دارای تحصیلات عالی سه برابر شده است

2

آمار دختران و پسران مجرد و مشکل تجرد قطعی دختران

2

تاثیر درآمد زنان بر خیانت مردان

2

تنها عده كمی از زنان تهرانی احساس امنیت می‌كنند

2

فقط 32 درصد آگهی دهندگان خواهان کار مشروع زنان هستند

2

سن استفاده از لوازم آرایشی و رتبه ایران در خاورمیانه

2

نقش مادرها در تیعیض بین دخترها و پسرها

3

کدام شبکه های ماهواره ای بیشترین بیننده را دارد+آمار سایر شبکه ها

3

نارضایتی 45% زوجها از زندگی مشترک

3

رشد 80 درصدی جراحی پلاستیک در ایران

3

وضعیت اسفبار و تکان دهنده حقوق بشر در غرب

4

در آمریکا هر هجده دقیقه یک زن مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرد

4

در آمریکا در هر شش دقیقه یک زن مورد سو استفاده جنسی قرار می گیرد

4

یک پنجم از دانشجویان قربانی تجاوزهای جنسی بودند

5

تنها 48 درصد از زوج‌های آمریکایی رسماً به ازدواج یکدیگر درآمده‌اند

5

سالی ۲۱ میلیون كودك در اروپا و آمریكا به دنیا می‌آیند كه پدران خود را نمی‌شناسند.

5

هر ۱۵ ثانیه یک زن به دست شوهرش کتک می‌خورد.

5

آمریکا با ۶۹۸ میلیارد دلار بودجه نظامی، صاحب۸/۴۲ درصد از کل بودجه نظامی جهان

6

۱۰۰ مورد مداخله نظامی

6

۲۲۰هزار کشته در بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی و بمباران شیمیایی در ویتنام

6

 

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
جمعه 12/6/1389 - 21:46 - 0 تشکر 227376

آمار ازدواج در کشور منطقی است

شهلا کاظمی پور معاون پژوهشی مرکز مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه در مورد نرخ فعلی ازدواج در کشور و نرخ منطقی و استاندارد آن می گوید: اعلام این رقم نیاز به محاسبات پیچیده ای دارد که البته وی بنا به ضرورت تهیه این گزارش از سوی خبرگزاری مهر این محاسبات را بر مبنای معیارهای علمی و کار کارشناسی انجام داد.

وی ادامه می دهد: با در نظر گرفتن جمعیت 74 میلیون نفری برای کشور و جمعیت سنی بین 15 تا 39 سال در معرض ازدواج وقوع سالیانه بین 800 تا 850 هزار ازدواج در کشور روندی منطقی و طبیعی است.

وی با بیان این که در حال حاضر رقم ازدواج در کشور 11 در هر هزار است می افزاید: این نرخ در سالهای قبل حدود هفت و هشت در هر هزار بود و به تدریج افزایش یافته است.

معاون پژوهشی مرکز مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه با بیان این که در طول سالهای 65 تا 85 از میزان ازدواج به نسبت جمعیت در معرض ازدواج کاسته نشده و حتی این نرخ افزایش نیز پیدا کرده است، ادامه داد: معمولا هر سال حدود 700 هزار دختر مجرد به جمعیت کشور افزوده می شود که بیش از این میزان ازدواج در کشور انجام می شود.

کاظمی پور در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه در حال حاضر که قاعده حجیم هرم جمعیتی کشور به سنین جوانی و در آستانه ازدواج رسیده آیا میزان افزایش تعداد ازدواجها با این افزایش جمعیت تناسب دارد می گوید: افزایش ازدواجها تقریبا با افزایش میزان جوانان در آستانه ازدواج برابر است.

وی تاکید می کند: تنها تغییر روند ازدواج در کشور در مورد افزایش میانگین سنی ازدواج بوده به این معنی که میانگین آن با اندک رشدی همراه بوده است.

ضرورت افزایش 30 درصد نرخ ازدواج از دیدگاه مسئولان

مدیر کل فرهنگی سازمان ملی جوانان در مورد نرخ ازدواج معتقد است که در حال حاضر حدود 900 هزار واقعه ازدواج در کشور رخ می دهد که باید این رقم به سالیانه یک میلیون و 200 هزار واقعه برسد.

وی ادامه می دهد: برای این که نرخ ازدواج در کشور روندی طبیعی داشته باشند باید سالیانه یک میلیون و 100 تا یک میلیون و 200 هزار ازدواج انجام شود که در حال حاضر بین 200 تا 300 هزار مورد ازدواج با این رقم فاصله داریم. امیدی معتقد است برای رفع مسئله ازدواج باید تعداد ازدواجهای سالیانه 30 درصد بیشتر شود.

ادامه در پاسخ بعدی

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
جمعه 12/6/1389 - 21:48 - 0 تشکر 227378

سن ازدواج دغدغه ای پوشالی

علاوه بر افزایش تعداد ازدواجهای انجام شده، افزایش سن ازدواج جوانان به ویژه در مورد دختران نیز از دیگر دغدغه هایی است که در سالهای اخیر بارها مطرح شده تا بخشی دیگری از بودجه ها را از آن خود کند.

بارها در سالهای اخیر مسئولان نسبت به افزایش سن دختران در ازدواج ابراز نگرانی کرده اند این در حالی است که آمار نشان می دهد میانگین سن ازدواج پسران تنها یکسال افزایش یافته و به 26 سال رسیده و در دختران نیز این رقم از 6/19 به 22 سال افزایش پیدا کرده است.

کارشناسان علت افزایش متوسط سن ازدواج در دختران را حضور بیشتر دختران در عرصه های علمی و تحصیلی در سالهای اخیر و افزایش حضور آنها در آموزش عالی می دانند.

معاون پژوهشی مرکز مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه در این زمینه می گوید: سن ازدواج پسران از سال 55 تا کنون تنها یکسال افزایش پیدا کرده و در مورد دختران نیز به طور تقریبی سه سال بوده است.

وی با بیان این که این میزان افزایش سن ازدواج نگران کننده نیست ادامه می دهد: مطالعات جمعیتی نشان می دهد افزایش سن ازدواج در سالهای آینده ادامه نخواهد یافت و امکان کاهش آن نیز وجود دارد.

دکتر امان‌الله قرایی مقدم استاد دانشگاه و جامعه‌شناس نیز افزایش سن ازدواج جوانان را موضوعی بین‌المللی و مربوط به همه کشورها می‌داند و معتقد است که جوانان امروز در سن بالاتری به بلوغ عاطفی و اقتصادی برای ازدواج می رسند.

ادامه در پاسخ بعدی

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
جمعه 12/6/1389 - 21:52 - 0 تشکر 227379

افزایش ازدواج مهمتر است یا کاهش طلاق

در حالی که سیاستهای مسئولان به افزایش نرخ ازدواج در کشور متمرکز شده به معضلی مانند روند رو به افزایش نرخ طلاق در جامعه کمتر توجه شده و این موضوع به دلیل برخی مصلحت اندیشی ها به حاشیه رانده شده است.

در برنامه سند ساماندهی ازدواج جوانان که در سال83 به تصویب شورای عالی جوانان و هیئت دولت رسید به موضوع افزایش دوام خانواده ها و کاهش نرخ طلاق توجه شد به طوری که در این سند پیش بینی شد تا بر اساس اهداف برنامه چهارم توسعه متوسط نرخ رشد سالانه طلاق به 5/5 درصد برسد، نرخی که سال گذشته رشد 11 درصدی را تجربه کرد.

در این سند آمده است که باید با انجام راهکارهای اجرایی پیش بینی شده نرخ طلاق از حدود 76 هزار مورد در سال 84 به 96 هزار واقعه در سال 88 برسد در حالی که این رقم هم اکنون به بیش از 125 هزار مورد در سال رسیده است.

نسبت نرخ طلاق به ازدواج نیز که باید در سال 88 بر اساس اهداف برنامه چهارم توسعه به عدد 10 می رسید در حال حاضر 13.24 است.  

بررسی آمار طلاق در سالهای اخیر نشان می دهد که آمار طلاق در فاصله سالهای 78 تا 84 از 51 هزار فقره به 73 هزار مورد رسیده که رشدی 40 درصدی را در مدت هشت سال نشان می دهد.

همچنین تعداد طلاقهای ثبت شده در کشور با افزایش 50 درصدی تنها در مدت پنج سال به 125 هزار مورد در سال گذشته رسید.

به تازگی نیز معاون مرکز اطلاعات و آمار شورای فرهنگی اجتماعی زنان نیز اعلام کرده در سالهای 75 تا 85 طلاق در بین سنین 10 تا 24 سال کم شد اما اکنون در بین افراد 25 تا 54 ساله افزایش یافته است، همچنین طلاق در سنین کمتر از 24 سال و بالای 55 سال کمتر شده است.

به گفته ناهید رام پناهی در صورتی که میزان طلاق را بر اساس تقسیمبندی سن زوجها بررسی کنیم، بیشترین میزان طلاق کشور در سنین 20 تا 24 سال هم در مردان و هم در زنان رخ می‌دهد که نشانگر این است که اغلب زوجها در سالهای اول ازدواج اقدام به طلاق می‌کنند. همچنین27 درصد طلاقهایی رخ داده بین سنین 25 تا 28 سال بوده که رده سنی آن برای مردان بین 25 تا 29 سال و برای زنان بین 20 تا 24 سال است. فراوانی کل طلاقها در استانهای مختلف کشور نشان می‌دهد که این رقم با میزان توسعه‌یافتگی استانها ارتباط دارد به‌ طوری که میزان طلاق در استانهای مرزنشین بیشتر است و رقم آن با میزان تقید و تبعیت از سنت هر استان رابطه معکوس دارد.

وی می افزاید: بر اساس آمار نسبت طلاق به ازدواج در سه دهه گذشته 28 درصد افزایش یافته به طوری که در سال گذشته حدود 125 هزار مورد طلاق به ثبت رسیده و نسبت طلاق به ازدواج در این سال 14.125 درصد است به این معنی که از هر هفت ازدواج یک ازدواج در کل کشور به طلاق منجر می شود که میزان آن در استان تهران از هر چهار ازدواج یک مورد است و در مناطق شمالی شهر تهران از هر سه مورد ازدواج یک مورد آن به طلاق می انجامد.

این بررسیها نشان می دهد در کاهش نرخ طلاق در کشورموفقیت چندانی حاصل نشده و برنامه هایی همچون راه اندازی سایت آموزشی ازدواج جوانان برای دوام ازدواجها کم اثر بوده است. در واقع باید نوک پیکان برنامه ها به جای تلاش برای افزایش نرخ ازدواج به سمت ساماندهی وضعیت طلاق در کشور نشانه رود.

۱۳۸۹/۰۳/۱۷

منبع و متن کامل مقاله

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
شنبه 13/6/1389 - 0:36 - 0 تشکر 227422

با سلام
به نظر میرسه اون استادی كه رییس سازمان ملی جوانان شدن و در اخر پست اول فرمودن كه امار ازدواج باید به نرخی كه اعلام كردن برسه تا متعادل شه، توی این كشور زندگی نمیكنن!! كافیه یكم ادم منطقی حرفی بزنه!
اخه با این همه مشكلات پیش روی جوانان دختر و پسر كه گذاشتن كمتر كسی میل و رغبت داره بره سمت ازدواج

موفق باشید




هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
شنبه 13/6/1389 - 0:44 - 0 تشکر 227424

سلام
منم با آقا سروش موافقم خیلی دلشون خوشه خودشون و اطرافیانشون مشکل مادی ندارن راحت ازدواج کردن انتظار دارن همم مثل خودشون باشن.
اول مشکل اشتغال جوونا رو فراهم کنید بعد فتوا بدید.

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

يکشنبه 14/6/1389 - 13:31 - 0 تشکر 228029

هر ساعت 14 طلاق/ بی توجهی به معیارهای دینی دلیل جدایی زوجین

دکتر مجید ابهری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بر اساس آمار ثبت احوال تا بهمن ماه سال گذشته 114 هزار و 674 واقعه طلاق در کشور رخ داده و با توجه به نرخ رشد 2/13درصدی آن در کشور بدون در نظر گرفتن آمار اسفند ماه سال گذشته هر ساعت 14 طلاق در کشور روی داده است. 

وی گفت: بر اساس بررسیهای میدانی، کوتاه بودن مدت آشنایی قبل از ازدواج، عشقهای خیابانی و زودگذر براساس آشناییهای تلفنی و اینترنتی، توجه به معیارهای مادی و ظاهری، فاصله گرفتن از ارزشهای اخلاقی و معنوی، کمرنگ شدن معیارهای دینی در انتخاب همسر، عدم نظر خواهی از والدین و بزرگترها و مراجعه نکردن به مشاوره هنگام انتخاب و همچنین آگاه شدن از اعتیاد بعد از ازدواج از اصلی ترین علل وقوع طلاق هستند.

این محقق و استاد دانشگاه تاکید کرد: با توجه به اینکه هیچ کدام از زوجین به لحاظ فرهنگی و اجتماعی به مسئله اختلاف جنسی اشاره نکرده و یا کمتر از آن یاد کرده اند می توان گفت عدم تفاهم جنسی ناشی از ضعف تربیت جنسی جوانان توسط خانواده ها و یا نهادهای آموزشی، ناتوانیهای جنسی به دلیل تغذیه یا مسائل روحی و عصبی از زیربنایی ترین دلایل طلاق در جامعه است.

به گفته ابهری، مشکل فقر در خانواده بعد از ازدواج عامل چندان مهمی در وقوع طلاق نیست چرا که تفاهمهای رفتاری و ساده زیستی و دوری از تشریفات زائد زندگی می تواند این مشکل را ضعیف و کمرنگ کند بنابراین برای جلوگیری از تکرار این آمار تلخ توجه به این نکات کاملا ضروری است.

۱۳۸۹/۰۲/۲۶

منبع

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
يکشنبه 14/6/1389 - 13:38 - 0 تشکر 228033

90 درصد "ازدواجهای خودگزین" به طلاق منجر می شود
براساس نتایج تحقیقی که توسط گروه پژوهش غربالگری در رابطه با آسیبهای اجتماعی مرتبط با طلاق انجام شده است،حدود 90 درصد ازدواجهای " خودگزین " به طلاق ختم می شود.

به گزارش خبرنگار مهر این تحقیق به مدت 9 ماه در شهرهای تهران، زنجان و رشت با بررسی همه طلاقهای انجام گرفته و مراجعه به برخی از زوجهای مطلقه و مقایسه و در نظرگرفتن آمار سازمان ثبت اسناد انجام شده است.

دکتر مجید ابهری استاد جامعه شناسی دانشگاد شهید بهشتی تهران که مدیریت این گروه" پژوهش غربالگری " را برعهده دارد در این باره با این مسئله گفت: بر اساس نتایج این تحقیق مشخص شد مبنای ازدواجهای خودگزین که این روزها در میان جوانان افزایش چشمگیری پیدا کرده است عشقهای خیابانی و اینترنتی و دوستیهای کاذب است.

ازدواجهای خود گزین به ازدواجهایی می گویند که زوجین بدون مشورت و مشاوره با خانواده های خود و بدون آگاهی آنها تصمیم به ازدواج با یکدیگر می گیرند.

بنابر گفته های این آسیب شناس خلاء آموزش گزینش همسر مناسب در قالب مهارتهای زندگی برای جوانان و عدم توجه آنها به سنخیت و توازن فرهنگی، ظاهری، عقیدتی، اجتماعی و مالی که از اصلیترین عوامل بروز اختلافات است آثار خود را در 3 تا 5 سال اول نشان داده و منجر به طلاق در این نوع ازدواجها می شود. 

در همین حال نیز با نگاهی به آمار اعلام شده توسط دفتر آمار و جمعیت سازمان ثبت احوال کشور مشخص می شود در سال گذشته 51 هزار و 48 مورد طلاق در میان مردان زیر30 سال و 72 هزار و 87 مورد نیز در میان زنان زیر 30 سال کشور به وقوع پیوست که بیشترین میزان طلاقهای رخ داده در میان مردان جوان در بازه سنی 25 تا 29 سال با 31 هزار و 775 واقعه و بالاترین میزان نیز برای زنان در بازه سنی 20 تا 24 سال با 29 هزار و 812 واقعه رخ داده است.

دکتر ابهری افزود: در این تحقیق همچنین مشخص شد نظریه اختلاف سلیقه با والدین و عدم پذیرش نظر آنها در امر ازدواج صحیح نیست. چرا که زوجهایی که با نظر والدین ازدواج کرده اند تنها 15 درصد با احتمال طلاق مواجه هستند.

مدیر گروه " پژوهش غربالگری " همچنین اعلام کرد : علاوه بر این آمار نشان می دهد در ازدواجهای دانشجویی که با شناخت و مشاوره انجام گرفته است تنها 2 درصد احتمال وقوع طلاق وجود دارد.

۱۳۸۸/۰۳/۰۳

منبع

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
چهارشنبه 17/6/1389 - 19:40 - 0 تشکر 229409

بیشترین آمار طلاق متعلق به چه زنانی است؟

تحقیقات نشان داده که دست کم 60 درصد طلاقهایی که در دادگاههای خانواده صورت میگیرد، ریشه در مسائل جنسی دارد.

مهر: یک پژوهشگر مسائل اجتماعی گفت: بیشترین‌ آمار طلاق‌ مربوط‌ به‌ زنان‌ خانه‌دار با ۶۸ درصد است.

ناهید دامن پاک مقدم ظهر سه شنبه در همایش تحکیم خانواده که در سالن کوثر سازمان تبلیغات اسلامی قم برگزار شد اظهار داشت: بیشترین میزان تقاضای طلاق در زنان خانهدار (بیش از 72 درصد) در مقایسه با زنان شاغل مشاهده می‌شود که این امر شاید موید نظر جامعه‌شناسان باشد که احساس استقلال در خانم‌ها سبب افزایش رضامندی زناشویی می‌شود.

وی با بیان اینکه حدود 50 درصد از طلاقها در سه سال اول ازدواج رخ میدهد اظهار داشت: هر چه سطح تحصیلات زوجین بالاتر باشد واکنش آنها به موقعیت‌های زندگی با احساسات مناسبتری همراه است و از توانایی حل مشکلات خانوادگی به میزان بالاتری برخوردارند.

وی تصریح کرد: تحصیلات نقش بیشتری در بقا و حفظ خانواده دارد و به نظر می‌رسد سواد همانند یک عامل آگاهی بخش عمل می‌کند و بی‌سوادی و مرزهای نزدیک به آن بالاتریِن نسبت طلاق را فراهم می‌کند.

این پژوهشگر ادامه داد: شغل‌ زنان‌ در افزایش‌ یا کاهش‌ طلاق‌ بسیار موثر است،‌ به طوری‌ که‌ کمترین‌ آمار طلاق‌ در میان‌ معلمان‌ با چهار الی‌ پنج درصد است و بعد از آنان‌ زنان‌ کارمند با ۱۰ درصد در جایگاه بعدی قرار دارند.

دامن پاک گفت: آموزشهای قبل از ازدواج و نحوه تعامل زوجین با یکدیگر، شناخت درست زوجین از یکدیگر قبل از ازدواج در کاهش میزان نرخ طلاق نقش موثری دارد.

بیشتر درخواستهای طلاق از سوی زنان مطرح میشود

دامن پاک خاطرنشان کرد: بیشترین طبقه مراجعه کننده به دادگاه خانواده طبقه اجتماعی و اقتصادی متوسط با حدود 50 درصد مراجعه بوده است، به خاطر اینکه در این‌ طبقه‌ زن‌ هیچ‌گونه‌ احساس‌ ضعف‌ و کمبودی‌ در برابر مرد احساس‌ نکرده‌ و به‌ اصطلاح‌ عامیانه‌ در طبقه‌ متوسط‌ «من‌ و تویی» بسیار زیاد وجود دارد.

وی با بیان اینکه بیشتر درخواست‌های طلاق در پرونده‌ها از سوی زنان علیه شوهران مطرح است، اضافه کرد: میزان تقاضای طلاق در خانواده‌های با فرزند بیشتر، کمتر است در صورتی که تفاوت چندانی در میزان درخواست طلاق در خانواده‌های بدون فرزند و فرزند کمتر مشاهده نشد.

ادامه در پاسخ بعدی

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
چهارشنبه 17/6/1389 - 19:46 - 0 تشکر 229413

وی با بیان اینکه پدیده تلخ طلاق در جوامع انسانی در حال افزایش است اظهار داشت: بر اساس پژوهشهای تطبیقی بیشترین آمار طلاق در کشور آمریکا اتفاق میافتد و در آن کشور نیمی از ازدواجها به طلاق ختم میشود.

دامن پاک گفت: جای تاسف است که کشور ایران در این رابطه مقام چهارم را به خود اختصاص داده است و تقریبا یک چهارم ازدواجها در این کشور به طلاق ختم میشود.

وی عدم تفاهم، عدم بلوغ اجتماعی، ازدواج اجباری، توقعات بیجا، چشم و هم چشمی، اختلالات عاطفی و روانی، اعتیاد، بداخلاقی، خشونت، تفاوتهای فرهنگی، اختلاف سن، ازدواج دوم، سوءظن، دخالت دیگران در زندگی، عدم علاقه و... را از جمله دلایل بروز طلاق عنوان کرد.

این پژوهشگر پنج عامل جنسی، اقتصادی، شخصیتی، ارتباطی و اجتماعی را مهمترین عوامل تاثیرگذار بر طلاق دانست و در تعریف این عوامل اظهار داشت: تحقیقات نشان داده که دست کم 60 درصد طلاقهایی که در دادگاههای خانواده صورت میگیرد، ریشه در مسائل جنسی دارد.

مشکلات اقتصادی عامل بروز طلاق

وی ادامه داد: مشکلات اقتصادی و عدم تامین معیشت و فقر، پائینبودن سطح درآمد خانوار، بیکاری، مسکن نامناسب و بالا بودن نرخ خرید و اجاره، ضعف یا فقدان ثبات شغلی هر یک میتواند به نحوی در بروز طلاق سهم داشته باشد.

ادامه در پاسخ بعدی

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
چهارشنبه 17/6/1389 - 19:56 - 0 تشکر 229416

عوامل شخصیتی :

فقدان مهارت کافی برای شروع زندگی، فقدان آگاهی از اصول و بنیانهای حل مسئله بین زوجین، فقدان اعتماد به نفس و خودباوری در زوجین یا یکی از آنها، فقدان پایبندی فرد به اصول اخلاقی و خیانت هر یک از زوجین به یکدیگر، فقدان قدرت ارتباطی و تفاهم بین دو طرف و تزلزل شخصیتی، تغییر در شیوه زندگی، افسردگی، فقدان صداقت هنگام شکلگیری روابط زناشویی و آشکارشدن صورتهای پنهان زندگی زوجین، اختلاف سنی اساسی و... نیز از جمله مسائل شخصیتی است که بر طلاق تاثیر میگذارد.

عوامل ارتباطی :

سوءظن و بدبینیهای کاذب، عدم انطباق بین انتظارات و مسئولیتهای متقابل، بیتوجهی به تامین نیازها و انتظارات متقابل، درک نامتوازن از نقش زن و مرد در زندگی مشترک، خودمحوری، فقدان گذشت، غرورهای کاذب، لجاجتهای کودکانه، پرده دری متقابل و عدم تامین احترام متقابل، میل به انتقامجویی، حساسیتهای بیش از حد، افزایش فاصله کلامی بین زوجین، پرخاشگری و مجادله دائمی بین زوجین، دخالتهای اطرافیان، بیعلاقگی به همسر و تمایل به دور بودن از وی برای مدت طولانی و... نیز از جمله این مشکلات هستند.

عوامل اجتماعی :

اختلاف فرهنگی و سطح طبقاتی بین خانوادههای زوجین، مهاجرتهای بیرویه از روستاها به شهرها و از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ، رشد فزاینده کلانشهرها و کاهش سیستمهای کنترل اجتماعی غیررسمی در جامعه، اعتیاد به مواد مخدر و الکل از جمله متغیرهای موثر بر طلاق هستند.

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.