• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 6000)
شنبه 30/5/1389 - 14:11 -0 تشکر 223017
کلاس اخلاق2: نظم و انضباط

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

امام علی علیه السلام

 

اُوصِیكُما و جَمیعَ وَلَدی و اَهْلی وَ مَنْ بَلَغَهُ كِتابی بتَقْوَی اللّهِ وَ نَظْمِ اَمْرِكُمْ.

 

من شما –حسن و حسین!- و همه ی فرزندان و خانواده ام و هر كسی را كه این نوشته ام به او برسد به ترس از خدا و نظم در امور زندگی تان سفارش می كنم.

 

نهج البلاغه، ن 47، ص 977.

 

 

نظام هستى و قوانین حاكم بر آن، از ریزترین موجودات تا بزرگترین آن ها، از نظمى شگفت انگیز حكایت مى كند. اگر نگاهى دقیق به اطراف خود بیندازیم و پدیده هاى هستى را با دیده دقت بنگریم، در مى یابیم كه دست پر مهر پروردگار چه قدر زیبا و منظم هر چیز را در جاى خویش نهاده است .

 

کلاس اخلاق 2: "نظم و انضباط"

هفته ی دوم ماه مبارک رمضان

سی ام مرداد تا پنجم شهریور 1389

 
جمعه 5/6/1389 - 16:38 - 0 تشکر 224984

مرحله چهارم: شناخت اوقات بیش ترین و كم ترین میزان كارایى

اوقات بیش ترین و كم ترین میزان كارایى خود را بشناسید و برنامه خود را چنان تنظیم كنید كه اولویت هاى درجه یكم را در اوقاتى كه بیش ترین كارایى و نشاط را دارید، انجام دهید. وظایف كم اهمیت و درجه دوم و سوم را به ساعتى از روز كه نیرو و كارایى كم ترى دارید، اختصاص دهید.

 
جمعه 5/6/1389 - 16:39 - 0 تشکر 224985

مرحله پنجم: شناخت عوامل از میان رفتن وقت


عوامل از میان رفتن وقت را بشناسید و از آن ها دورى جویید. رایج ترین عوامل از میان برنده وقت، عبارت است از: میهمان هاى ناخوانده، سر و صدا؛ تلفن ها و چیزهایى دیگر كه شما خود براى استراحت یا زنگ تفریح مى آفرینید. براى مبارزه با این عوامل، توصیه هاى زیر را به خاطر داشته باشید:
1. محل خاصى را براى مطالعه داشته باشید كه از آرامش و نور كافى برخوردار باشد. در این صورت، ذهن شما به زودى، به تمركز عادت مى كند. معمولا، كتاب خانه، بهترین جاست.
2. نه گفتن را بیاموزید و به گونه اى قاطع، اما با خوش رویى، به میهمانان و تلفن كنندگان بفهمانید كه گرفتارید.
3. تفریحات سالم خود را در كف آورید. تلویزیون و پخش صوت را خاموش كنید و اجازه ندهید وقت تان تلف شود.


شما باید تا جایى كه ممكن است، پیرامون خود را براى مطالعه، مناسب و آماده نگه دارید.

 
جمعه 5/6/1389 - 16:40 - 0 تشکر 224986

مرحله ششم: تنظیم جدول برنامه هفتگى

اكنون جدول برنامه هاى هفتگى را با توجه به دستورهاى پیشین تنظیم كنید. پیش از تهیه جدول، توصیه هاى زیر را به خاطر داشته باشید:
1. تهیه فهرست و جدول برنامه، كافى نیست، بلكه باید به آن بیندیشید و با اراده اى قوى، آن را به كار بندید.
2. در برنامه روزانه خود، وقتى را به امورى اختصاص دهید كه به تجدید نیرو و نشاط مى انجامد و به زندگى شما رنگ و روح مى بخشد، مانند تلاوت قرآن، دعا، نیایش، مطالعه كتاب هاى سودمند غیر درسى، تفریح كوتاه و...
3. برنامه هاى خود را بیش از اندازه فشرده نكنید و تنها به امورى بپردازید كه مى دانید در مهلت تعیین شده، مى توان آن ها را انجام داد.
4. از فرصت هایى مانند انتظار كشیدن براى سوار شدن به اتوبوس، ساعات میان كلاس ها، بین راه، صف نانوایى و... براى مطالعه كتاب و مجله، حفظ قرآن، حفظ اشعار و لغات و... استفاده كنید.
5. تمرین هاى ورزشى مناسب و تغذیه كافى، به تناسب جسمانى و هوشیارى ذهنى شما كمك مى كند. براى این دو نیز برنامه بگذارید.
6. دستورهاى درست را به خوبى بشناسید؛ زیرا، هیچ یك از موارد تباه كننده وقت، به اندازه دنباله روى از دستورهاى اشتباه، وقت را هدر نمى دهد. اگر احساس مى كنید دستورها را درست درنیافته اید و در برنامه ریزى اشتباه كرده اید، از معلمان خود كمك بگیرید.

 
جمعه 5/6/1389 - 16:41 - 0 تشکر 224987

مرحله هفتم: تنظیم جدول برنامه ماهانه و سالانه


تهیه برنامه براى یك روز یا یك هفته، عبارت از برنامه ریزى كوتاه مدتى است كه نتیجه آن، دست یابى به اهداف جزئى است. براى رسیدن به هدف هاى كلى باید به برنامه ریزى دراز مدت اقدام كرد. برنامه هاى ماهانه و سالانه خود را در قالب یك جدول (مانند جدول هفتگى) تنظیم كنید.
در تنظیم این برنامه باید تاكید شما بر همان برنامه هاى هفتگى باشد، ولى با این تفاوت كه برنامه هفته هاى آینده را هم اكنون تنظیم مى كنید نه ابتداى هر هفته. تنظیم چنین جدولى، به شما كمك مى كند تا بر برنامه هاى خود اشراف كامل داشته باشید و كارهاى كوتاه مدت و دراز مدت خود را در موقعیت هى مناسب جاى دهید. با این كار، شما در حقیقت، اهداف یا هدف نهایى خود را به اهداف جزئى تقسیم كرده اید و روز به روز و هفته به هفته، بدان ها خواهید رسید. نتیجه این هدف هاى كوچك، دست یابى به هدف یا هدف هاى نهایى است.

 
جمعه 5/6/1389 - 16:43 - 0 تشکر 224989

استوارى و پایدارى


براى آن كه نظم و انضباط بر محیطى حكم فرما شود، نیاز به استوارى و پایدارى است. از امام باقر (ع) روایت است كه امام سجاد (ع) مى فرمود:
همانا، من، مداومت بر عمل را دوستدارم، اگر چه آن عمل، كوچك باشد.

امام محمد باقر (ع) نیز مى فرماید:
هیچ چیزى محبوب تر نزد خدا تعالى از عملى كه استمرار و دوام داشته باشد نیست ؛ اگر چه آن عمل، كوچك باشد.

نظم و انضباط، در كارها و مدیریت ها تحقق نمى یابد مگر با پایدارى و استوارى. مدیر توانا، مى كوشد با پایدارى، كارها را پى گیرد و نظم و انضباط را بر محیط كار خویش حاكم سازد تا كارها به سامان و فرجام رسد. هنر مدیر موفق، آن است كه به كارها استمرار بخشد نه آن كه كارى را آغاز و سپس رها سازد. رسول خدا (ص) فرموده است:
ملاك عمل، فرجام آن است.

 
جمعه 5/6/1389 - 16:43 - 0 تشکر 224990

مطالب تئوری كلاس ما اینجا به پایان می رسد ولی بخش مهمی از درس نظم و انضباط كه عمل به این دستورات است باقی است و باید سعی كنیم به تدریج این امور را وارد زندگی خود كنیم چراكه این دستورات بدون عمل به آنها فایده ای نخواهند داشت. پس همین الان دست به كار شوید و با اولین تغییر مثبت پیش به سوی موفقیت و كامیابی حركت نمایید.

آرزوی توفیق روزافزون برای تك تك عزیزان را دارم و امیدوارم همواره كوشا، در نظم بخشیدن به امور زندگی مان باشیم.

 
چهارشنبه 10/6/1389 - 14:27 - 0 تشکر 226475

ُسلام

ممنونم از روبه آسمان گرامی و بقیه دوستان کلاس. خیلی خوب بود...خدا قوت.

ان شاءالله هممون این فضیلت اخلاقی رو وارد لحظه لحظه ی عمل زندگیمون بکنیم. گاهی اوقات میبنیم برای اینکه خوب و باکیفیت زندگی کنیم و از زنده بودمون لذت ببریم کار زیادی قرار نیست بکنیم! با رعایت چند نکته، زیبایی زندگیمون تضمین میشه. به نظر من وارد کردن همین نظم تو زندگی هامون یکی از همون اصولیه که خیلی خیلی ما رو جلو میندازه و مبینیم که چقدر همه چی داره  خوب پیش میره...مثل درس، ارتباطات اجتماعی، اعمال عبادی و.... .

التماس دعا... 

 

خدايا در برابر هر آنچه انسان ماندن را به تباهي مي کشاند مرا با نداشتن و نخواستن رويين تن کن. (علي شريعتي)

.

.

"مدير انجمن زن ريحانه ي آفرينش"

"جانشين انجمن زبان انگليسي"

جمعه 12/6/1389 - 6:36 - 0 تشکر 227275

سلام

ممنونم botanist عزیز، از اینكه در كلاسمون حضور یافتید.

واقعا همینطور ه كه می فرمایید، گاهی وقت ها رعایت یه سری نكات كوچك به صورت پایدار در زندگی می تونه اثراتی بگذاره كه باورنكردنی ه.

همانطور كه حضرت علی علیه اسلام می فرمایند:
كارى اندك كه بر آن مداومت شود، برتر است از كار بسیار كه خستگى آورد و توانایى دوامش از انسان سلب شود.

موفق باشید

 
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.