• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 10738)
دوشنبه 11/5/1389 - 0:32 -0 تشکر 217220
معرفی شخصیتهای نجومی

سلام
میخوام به معرفی شخصیتهای نجومی بپردازم
اولیش هم یک ایرانی موفق رو معرفی میکنم که البته میدونم کمتر کسی که دستی تو نجوم داشته باشه و ایشون رو نشناسه
بنابراین افتخار میکنم که ایشون اولین شخصیت معرفی شونده در تاپیک منه خوب دیگه بریم سر اصل مطلب


بابک امین تفرشی : (متولد ۱۳۵۷ در تهران) ستاره‌شناس ایرانی است. وی مدتی سردبیر مجله نجوم بود. هم‌چنین او عضو هیئت امنای ستاره‌شناسان بدون مرز و مجری یکی از پروژه‌های سال بین‌المللی نجوم ۲۰۰۹ است.

امین تفرشی در سال ۲۰۰۹ موفق به کسب جایزه عکاسی علمی بنیاد لنر نیلسون شد. 

 

 بابک امین تفرشی روزنامه نگار علمی و ستاره شناس فعال ایرانی موفق شد جایزه مسابقه عکاسی علمی لنارت نیلسون در سال 2009 را به دست آورد .

 

 

 

  

 

 

نشریه نیوساینتیست طی گزارشی به معرفی بابک تفرشی عکاس ایرانی و برنده جایزه عکاسی علمی لنارت نیلسون در سال 2009 پرداخته و تصاویری از آثار وی را به نمایش گذاشته است. هیئت داوران این مسابقه از تصاویر وی به عنوان "احیای آسمانهای شب که بسیاری از انسانهای مدرن شانس تماشای آن را از دست داده اند" یاد کرده اند.

همچنین مدیریت گروه "جهان در شب" (World At Night) را به عهده دارد و عضو برد مشاوران ستاره شناسان بدون مرز است. وی به عنوان یک روزنامه نگار علمی، ستاره شناس فعال و عکاس طبیعت و نجوم شناخته شده است و در سالهای 1376 تا 1386 سردبیری مجله نجوم تنها مجله مشهور علم نجوم در خاورمیانه را به عهده داشته است.

او در کنار کار روزنامه نگاری علمی و همگانی کردن نجوم، به عکاسی از طبیعت و آسمان شب می پردازد. نمایش های اسلاید او در گردهمایی های  علمی- فرهنگی  متعددی در ایران و چند کشور دیگر برگزار شده است، از جمله نمایش اسلاید در بزرگترین گردهمایی سالانه منجمان آماتور آمریکا به منظور معرفی زیبایی های ایران وآسمان شب آن، و نمایش و سخنرانی در مجمع انجمن ایرانیان متخصص سانفرانسیسکو. عکس های نجومی و نوشته هایی از او علاوه بر انتشار در مجله نجوم و شماری از نشریه    گردشگری،  در نشریه های اخترشناسی بین المللی نظیر  اسکای اند تلسکوپ (معتبر ترین نشریه عمومی اخترشناسی جهان) و مرکوری  منتشر شده است. برخی از عکسهای او در این سایت به سفر به قاره های دیگر تعلق دارد که حاصل سفرهای بسیار او برای رصد پدیده های نجومی به خصوص گرفتهای خورشیدی است. از آن جمله سفربه آمریکا، اروپا ، سفر  به آفریقا برای رصد کسوف سال 1380و تهیه مستند تلویزیونی سایه در قاره سیاه  و سفر به استرالیا و قطب جنوب برای رصد کسوف سال 1382 و تصویر برداری مستند سایه در قاره سپید  بوده است.

زندگي جاريست و ما بي خبريم....
سه شنبه 27/2/1390 - 0:9 - 0 تشکر 318296

دوستان علاقمند به معرفی اشخاص نجومی اگه تمایل داشته باشید این تاپیک رو ادامه بدم!!؟؟

زندگي جاريست و ما بي خبريم....
سه شنبه 27/2/1390 - 0:13 - 0 تشکر 318298

حتماااااا.
چه عجب محسن خان. پارسال دوست امسال آشنا.
حتما ادامه بدید. خوشحال میشیم. به شرطی که شمام نرین سال دیگه برگردین :)
منتظر ادامش هستیم :)

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

سه شنبه 27/2/1390 - 11:18 - 0 تشکر 318370

تایپیکه خیلی خوبه
حتما مشتاق هستیم
ممنون

خیلی وقت ها خدا پشت خطه ولی مامشغولیم

پاشو جواب بده الان پشته خطه ...

سه شنبه 27/2/1390 - 14:47 - 0 تشکر 318438

ویلیام هاگینز

ویلیام هاگینز یک اخترشناس انگلیسی بود که در جوانی به تحقیقات میکروسکوپی علاقه داشت. اما در سال 1865 میلادی به ساختن رصدخانه ای در نزدیکی لندن اقدام کرد و از آن پس به تحقیقات و رصدهای نجومی روی آورد. در سال 1863 میلادی از تحقیقاتی که درباره خطوط طیفی به عمل آورد اعلام داشت که همان عناصری که در زمین وجود دارد در ستارگان نیز یافت می شود که در آن زمان گفتاری حیرت انگیز بود. وی در سال 1866 میلادی برای نخستین بار طیف یک سحابی را مورد مطالعه قرار داد و ثابت کرد که اطراف آن را گاز هیدروژن فرا گرفته است. هاگینز با استفاده از تحقیقات فیزو در مورد تعمیم اصل دوپلر به بزرگترین کشف علمی خویش نایل آمد. وی دریافت که اگر ستاره ای به زمین نزدیک شود یک نوع جابه جایی به طرف بنفش در خطوط طیفی آن روی می دهد. حتی توانست از روی مقدار جابه جایی سرعت را در امتداد دید تعیین کند.

زندگي جاريست و ما بي خبريم....
چهارشنبه 27/7/1390 - 0:1 - 0 تشکر 376886

آلینوش طریان

آلینوش طریان (۱۸ آبان ۱۲۹۹ در تهران - ۱۵ اسفند ۱۳۸۹ در تهران) فیزیک‌دان ایرانی بود که به مادر نجوم و بانوی اختر فیزیک ایران ملقب گردیده‌است.

آلینوش طریان در تهران و در تاریخ سه شنبه ۹ نوامبر ۱۹۲۰ (۱۸ آبان ۱۲۹۹) از پدر و مادری ارمنی و مسیحی زاده شد. طریان در تاریخ ۱۵ اسفند ماه ۱۳۸۹ به علت کهولت سن در تهران درگذشت. او در اواخر عمر در سرای سالمندان اقامت داشت.

پدر طریان در جلفای اصفهان و مادرش در تهران چشم به جهان گشودند. پدر طریان پاره‌هایی از شاهنامه را به ارمنی بازگردانی کرده بود. مادر طریان نیز دانش‌آموختهٔ رشتهٔ ادبیات از سوئیس بود.

طریان تحصیلات پایه را در مدرسهٔ ارامنه و دوره دبیرستان را در دبیرستان انوشیروان دادگر زرتشتیان سپری کرد. سپس به گروه فیزیک دانشکدهٔ علوم دانشگاه تهران رفت و با دریافت درجهٔ کارشناسی در خرداد ماه ۱۳۲۶ دانش آموخته شد و همانجا به عنوان متصدی عملیات آزمایشگاهی دانشکده علوم استخدام شد. سپس برای بورس تحصیلی درخواست کرد، ولی محمود حسابی —رئیس وقت گروه فیزیک— به دلیل زن بودن او، که تحصیل را تا همینجا برای وی زیاد می‌دانست، با درخواست او موافقت نکرد. از استادان بانو طریان میتوان به کمال الدین جناب و دکتر علی اکبر خمسوی نام برد.

طریان به هزینه پدر خود راهی فرانسه شد و در دانشگاه سوربن درس خواند و سر انجام در سال ۱۹۵۶ میلادی دانشنامه دکترای خود را کسب نمود . با وجود پیشنهاد استادی در دانشگاه سوربن، دکتر طریان به ایران بازگشت و در دانشگاه تهران به عنوان دانشیار ترمودینامیک منصوب شد.

وی به زبانهای فارسی، ارمنی، فرانسوی تسلط و با ترکی و انگلیسی آشنایی داشت.

طریان در سال ۱۳۵۸ پس از سی سال کوشش پیوسته به در خواست خویش باز نشسته شد.

خدمات علمی

  • پایه‌گذاری نخستین رصدخانهٔ فیزیک خورشیدی
  • برای نخستین بار درس‌های فیزیک خورشیدی و اختر فیزیک را ارایه داد
  • طریان برای گسترش دانش و بهره‌گیری دانشجویان ارمنی خانه خویش را وقف کرد
  • پایه‌گذاری نخستین تلسکوپ خورشیدی

سمت‌ها

  • طریان در سال ۱۳۴۳ به جایگاه استادی در دانشگاه تهران رسید
  • ریاست گروه تحقیقات فیزیک خورشیدی

منبع:ویکی پدیا

زندگي جاريست و ما بي خبريم....
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.