• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 8229)
يکشنبه 3/5/1389 - 16:32 -0 تشکر 214365
اخبار روز نجوم


دوستان می توانند تمامی اخبار نجومی را در این تاپیک قرار دهند و دنبال کنند.
 

 #نکته 1
اگر خبری آنقدر جذاب و چالش برانگیز بود که بستر بحث و گفتگو در آن مهیا بود نیازی به قرار گرفتن در این تاپیک ندارد و می تواند خودش تاپیک مستقل شود، اما اگر بعد از یک هفته چندان مورد استقبال قرار نگرفت بحث مورد نظر توسط مدیر یا جانشین، به اینجا انتقال خواهد یافت.
 

 #نکته 2
قبلا در انجمن، مبحثی با نام « اخبار نجوم » وجود داشت که کاربر محترم MCLAREN آن را در تاریخ 4 ام تیر ماه 1387 ایجاد کرده بودند.

از زحمات ایشان قدردانی می نماییم.


 #نکته 3   
  قرار دادن لینک خبر لازم است.
 ← لطفا از قرار دادن تصاویر زیاد و سنگین، مربوط به اخبار خودداری نمایید، زیرا در غیر این صورت با افزایش تعداد اخبار، باز کردن صفحه دشوار خواهد شد./ تصاویر کم حجم مانعی ندارد.

 ← در صورت امکان، تیتر خبر را به صورت جداگانه از متن خبر، در اول خبر ذکر نمایید.

 


 ما مي توانيم ....

شنبه 13/6/1389 - 21:15 - 0 تشکر 227751

تلسکوپ فضایی هابل موفق شد با رصد یک ابرنواختر تصاویری بسیار دیدنی از انفجار یک ستاره را تهیه کند.
تلسکوپ فضایی هابل زیر نظر ناسا و اسا تصاویری بی نظیر از ابرنواختر SN1987A تهیه کرد. در این تصویر ماده منفجر شده ای که در تمام جهت ها به اطراف پراکنده می شود به همراه حلقه گاز و گرد و غباری که اطراف این ستاره غول پیکر جمع شده است به وضوح نشان داده می شوند.
این تصاویر که در تازه ترین شماره مجله "ساینس" منتشر شده اند به دانشمندان اجازه می دهند که ترکیبات و روش گسترش بقایای یک ابرنواختر را بررسی کنند.
SN1987A یک ابرنواختر بسیار نزدیک به زمین است. این ستاره 163 هزار سال قبل در ابر بزرگ ماژلان منفجر شد و در سال 1987 کشف شد.
کوین فرانس از دانشگاه کلورادو سرپرست این تیم تحقیقاتی در این خصوص توضیح داد: "در بیشتر موارد، ابرنواخترها اجرام بسیار دوری هستند اما در این مورد، انفجار این ستاره تنها در فاصله 163 هزار سال نوری از زمین رخ داده است. اکنون ما می توانیم بفهمیم که در محیط اطراف یک ابرنواختر پس از انفجار چه اتفاقی رخ می دهد."
هابل بین سالهای 2004 تا 2010 تصاویر مداومی را از این ابرنواختر تهیه کرده و نشان داده است که این ستاره در طول انفجار در فضا میزان زیادی هیدروژن، هلیم، اکسیژن، نیتروژن و عناصر سنگین کمیاب تری چون گوگرد، سیلیسیم و آهن را پخش می کند.
براساس گزارش سافت پدیا، به گفته این محققان، ابرنواخترها محیط کهکشانها را تعییر می دهند و عناصر بیولوژیکی مهمی از جمله اکسیژن، کربن و آهن را برای ایجاد حیات وارد کهکشانها می کنند.
منبع:سافت پدیا

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
پنج شنبه 18/6/1389 - 19:42 - 0 تشکر 229703

کهکشانهای کوتوله خوراک کهکشانهای مارپیچی می شوند


گروهی از اخترشناسان در دانشگاه مکس پلانک موفق به ردیابی نشانه هایی از پدیده بلعیده شدن کهکشانهای کوتوله توسط کهکشانهای مارپیچی بزرگ در خارج از محدوده همسایه های کهکشان راه شیری شده اند.به گزارش خبرگزاری مهر، اخترشناسان موفق به ردیابی نشانه هایی از کهکشانهای کوتوله ای شده اند که توسط کهکشانهای مارپیچی بزرگتر بلعیده می شوند. کهکشانهای مارپیچی به این شهرت دارند که با بلعیدن همسایه های کوچک خود رشد می کنند و با وقوع این رویداد کهکشانهای کوتوله به شدت پراکنده و متلاشی می شوند.
تیمی بین المللی از اخترشناسان اکنون توانسته اند نشانه های ویژه ای از این رویداد را در کهکشانهای دور دست و فراتر از همسایه های کیهانی کهکشان راه شیری مشاهده کنند. این یافته می تواند اطلاعات جدیدی از سیر تکامل کهکشانها در اختیار دانشمندان قرار دهد.
با هضم شدن کهکشانهای کوتوله توسط کهکشانهای عظیم مارپیچی، این کهکشانهای کوچک ساختارهای ریشه مانند و رشته های ستاره ای را به وجود می آورند، رشته های باریک و طولانی از ستاره ها که به واسطه فعالیتهای انبساطی نیروهای کششی به وجود می آیند.
اخترشناسان به مدت چند دهه چنین رویدادهایی را در همسایگی کیهانی کهکشان راه شیری که به گروه های محلی کهکشانی نیز شهرت دارند، مشاهده کرده بودند. اما گروه های محلی با داشتن تنها سه کهکشان مارپیچی نمونه بسیار کوچکی برای تخمین زدن میزان فراوانی وقوع چنین رویدادی در بخشهای دیگر جهان هستی است.
محققان دانشگاه مکس پلانک بر روی کهکشانهای مارپیچی در فاصله 50 میلیون سال نوری از زمین مطالعه کرده و توانستند برای اولین بار نشانه های بلعیده شدن کهکشانهای کوتوله را توسط کهکشانی مارپیچی و بزرگ در فاصله ای دورتر از گروه های محلی کهکشانها مشاهده کنند.
بر اساس گزارش بی بی سی، محققان اکنون در نظر دارند با استفاده از اطلاعلات به دست آمده و با کمک گرفتن از قدرت پیش بینی رایانه ای میزان فراوانی این رویدادهای کیهانی را محاسبه کنند.

منبع :مهر

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
پنج شنبه 18/6/1389 - 19:42 - 0 تشکر 229704

دو شهاب سنگ از کنار زمین عبور می کنند


دو شهاب سنگ در فضای میان زمین و ماه به سرعت درحال نزدیک شدن به این سیاره هستند به طوریکه امشب می توان این اجرام آسمانی را با تلسکوپهای آماتوری کوچک در آسمان شب مشاهده کرد.به گزارش خبرگزاری مهر، این دو شهاب سنگ بدون ایجاد هیچ خطری از کنار زمین در فضای میان ماه و زمین عبور می کنند.
یکی از این دو شهاب سنگ با شناسه 2010 RF12 با قطر بین 6 تا 14 متر در حدود ساعت 21:12 به وقت گرینویچ از فاصله 79 هزار کیلومتری زمین عبور می کند که این فاصله یک پنجم فاصله زمین تا ماه است.
شهاب سنگ بزرگتر با شناسه 2010 RX30 با قطر حدود 10 تا 25 متر در حدود ساعت 09:51 به وقت گرینویچ پرواز نزدیک از زمین را از فاصله 248 هزار کیلومتری انجام می دهد.
براساس گزارش spaceweather، این شهاب سنگ در گروه اجرام آسمانی PHA (شهاب سنگهای به طور بالقوه خطرناک) جای ندارند.
شهاب سنگهای گروه PHA به اجرام آسمانی با قطر بیشتر از 100 متر که در فاصله کمتر از 7 میلیون و 500 هزار کیلومتری از زمین عبور می کنند، گفته می شود.
این درحالی است که شهاب سنگهایی از قبیل این دو شهاب سنگ جدید خطری برای زمین ندارند و در صورت عبور از اتمسفر به هزاران قطعه متلاشی می شوند.
پیش از این اجرام آسمانی مشابه از کنار زمین عبور کرده اند برای مثال، اول اکتبر گذشته یک شهاب سنگ با قطر 1/2 متر از فاصله 12 میلیون کیلومتری زمین عبور کرد درصورتیکه این شهاب سنگ به زمین برخورد می کرد می توانست حفره ای به قطر 6/26 کیلومتر و عمق 795 متر ایجاد کند.
تاکنون هزار و 144 شهاب سنگ گروه PHA شناسایی شده اند و ناسا درحال حاضر مشغول ارزیابی جدی انجام یک ماموریت برای ارسال یک روبات به روی یکی از این اجرام آسمانی است.
این ماموریت می تواند در حدود سالهای 2014 تا 2015 انجام شود و در سال 2019 نیز ناسا قصد دارد انسان را برای مطالعه بر روی ساختار این شهاب سنگها به روی یکی از آنها اعزام کند.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
سه شنبه 23/6/1389 - 18:54 - 0 تشکر 231226

 دورترین تصویری که تا به حال گرفته شده

این تصویر به فاصله ی 12میلیارد سال نوری از ماست که تلسکوپ هابل گرفته.

من در جستجوی قطعه ای از آسمان پهناور هستم كه از تراكم اندیشه های پست تهی باشد                                                                مسعود خادمی                                        
سه شنبه 23/6/1389 - 19:0 - 0 تشکر 231229

هابل 20 ساله شد


ستاره‌شناسان سراسر جهان بیستمین سالگرد پرتاب تلسكوپ فضایی هابل را جشن گرفتند.
ستاره‌شناسان و دانشمندان سراسر جهان بیستمین سالگرد پرتاب اولین تلسكوپ فضایی ناسا، هابل كه باعث انقلاب در فهم بشر در مورد جهان شد، را در این هفته جشن گرفتند.
تلسكوپ فضایی هابل بیش از هر تجهیزات و تلسكوپ دیگری از اعماق جهانف مرگ و تولد ستارگان و كهكشان‌ها تصویربرداری كرده است. هابل به شناخت بشر از جهان هستی كمك شایانی كرده و در مدت فعالیت خود در مدار زمین، از دورترین نقاط جهان عكسبرداری كرده است.
آژانس فضایی آمریكا در روز ۲۴ آوریل سال۱۹۹۰،‌ شاتل دیسكاوری در حالی كه تلسكوپ فضایی هابل را حمل می كرد با موفقیت از مركز فضایی فلوریدا به فضا پرتاب شد.
این تلسكوپ طوری طراحی شده بود كه می‌توانست در بالای جو زمین در فاصله ۶۱۱.۵ كیلومتر (معادل ۳۸۰ مایل) به كار خود ادامه دهد و به همین علت بر روی تصاویر این تلسكوپ نورهای جو زمین اختلالی به وجود نمی‌آوردند و این سبب شد تا این تلسكوپ نسبت به تلسكوپ‌های زمینی متمایز شود.
در ماه می سال ۱۹۹۰ اولین تصویر هابل به زمین ارسال شد كه این تصویر به طور كامل واضح نبود و می‌توان گفت تفاوت زیادی با تصاویر تلسكوپ‌های زمینی نداشت اما در سال ۱۹۹۳ در مأموریتی با سرنشین این تلسكوپ در فضا تعمیر شد و به فعالیت خود ادامه داد.
هابل در مدت مأموریت خود در دانش بشری تحولی بزرگ ایجاد كرد و توانست از جرم‌هایی در جهان تصویربرداری كند كه مربوط به حدود ۱۴ میلیارد سال پیش بوده است و این امر سبب شد تا دانشمندان بتوانند سن تقریبی جهان را حدس بزنند.
این تلسكوپ فضایی این امكان را به اخترشناسان داده تا بتوانند، فاصله كهكشان‌ها را محاسبه كنند و همچنین این تلكسوپ موفق شده تا نشانه‌های تولد ستاره‌ها و منظومه‌های سیاره‌ای را پیدا كند.
ساخت تلسكوپ فضایی هابل در حدود بیست سال به طول انجامید و هزینه ساخت این تلسكوپ بیش از یك و نیم میلیارد دلار بود.
شاتل آتلانتیس بهار سال گذشته به همراه ۷ فضانورد برای انجام آخرین مأموریت تلسكوپ فضایی هابل به فضا رفت و در این مأموریت فضانوردان ۵ راهپیمایی فضایی انجام دادند و در این راهپیمایی‌ها ژیروسكوپ و طیف‌نگار جدید بر روی این تلسكوپ نصب كردند و دستگاه‌ها و دوربین‌های از كار افتاده هابل را تعمیر كردند و باتری‌های جدید را نیز بر روی هابل نصب كردند.
این تعمیر كه آخرین تعمیر تلسكوپ فضایی هابل بود، عمر این تلسكوپ با ارزش را بین ۵ تا ۱۰ سال اضافه كرده است و همچنین قدرت دید آن را نسبت به قبل وسیع‌تر و قوی‌تر كرده است.
«اد ویلر» یكی از مقامات ناسا گفت: هابل بدون شك موفق‌ترین پروژه علمی در طول تاریخ بشر بوده است.
در زمستان گذشته، تلسكوپ فضایی هابل تصویری از اعماق جهان تهیه كرده كه این تصویر نزدیك‌ترین تصویر گرفته شده به لحظه پیدایش جهان است و این منطقه‌ای كه هابل از آن عكس گرفته فقط ۶۰۰ میلیون سال بعد از بیگ‌بنگ به وجود آمده است یعنی این منطقه ۶۰۰ میلیون سال بعد از پیدایش جهان متولد شده است.
كیفیت تصاویر هابل ۱۰ برابر بهتر و شفاف‌تر از عكس‌هایی است كه توسط بزرگ‌ترین و قوی‌ترین تلسكوپ‌های زمینی گرفته می‌شود.
جان گرانسفلد فضانوردی كه تلسكوپ هابل را تعمیر كرد گفت: هابل تصاویری شفاف و واضحی در اختیار ما قرار می‌دهد و این تصاویر به گونه‌ای ست كه انگار ما خودمان به فضا رفته‌ایم و این اجرام را از نزدیك می‌بینیم.
هابل به بشر نشان داد كه ۵ درصد جهان هستی و كیهان را اجرام مرئی تشكیل می‌دهند و این درحالی است كه ۲۰ درصد كیهان را سیاهچاله‌ها كه هنوز هم ناشناخته‌اند تشكیل داده‌اند.
ارتفاع هابل ۱۳.۲ متر (۴۳.۲ پا) و قطر آن ۴.۲ متر و وزن آن ۱۱هزار و ۱۱۰ كیلوگرم است.
هابل در مدت مأموریت خود عكس‌های زیادی تهیه كرده و به زمین ارسال كرده كه بخشی از این تصاویر بعد از پردازش به صورت عمومی انتشار یافته و دیگر تصاویر، در اختیار اخترشناسان برای مطالعه و بررسی قرار گرفته است.
جانشین هابل، تلسكوپ فضایی جیمز وب قرار است در سال ۲۰۱۴ به مدار زمین قدم بگذارد و از اعماق جهان تصویر تهیه كند.

من در جستجوی قطعه ای از آسمان پهناور هستم كه از تراكم اندیشه های پست تهی باشد                                                                مسعود خادمی                                        
سه شنبه 23/6/1389 - 19:2 - 0 تشکر 231231

بزرگترین تلسکوپ جهان ساخته می‌شود

سازمان تحقیقات نجومی اروپا دوشنبه اعلام کرد بزرگترین تلسکوپ جهان در دشت شمالی شیلی و با صرف هزینه ای برابر یک بیلیون دلار و با هدف جستجوی سیاره های شبه زمینی ساخته خواهد شد.
تلسکوپ بسیار بزرگ اروپا با آینه ای به قطر ۴۲ متر در کهکشانها به جستجوی سیاره های فراخورشیدی خواهد بود و در کنار آن برای حل رمز ماده و انرژی تاریک تلاش خواهد کرد.
این تلسکوپ در ارتفاع سه هزار و ۶۰ متری از سطح دریا و بر فراز کوه های شمالی شیلی در دشتی به نام "آتاکاما" ساخته خواهد شد زیرا این منطقه از آسمانی شفاف و درجات پایینی از بخار آب برخوردار است.
به گفته "لارس لیندبرگ کریستنسن" مدیر بخش EPO در این رصدخانه ابعاد بزرگ این تلسکوپ امکان مشاهده اجرامی به اندازه زمین را به وجود آورده و در عین حال امکان آزمایش مسائل فیزیکی بنیادین را تا درجه ای که تا به حال امکان پذیر نبوده است، امکان پذیر خواهد کرد.
مطالعه بر روی سیاهچاله ها، کهکشانها و ماده و انرژی تاریک از برنامه های مهم این تلسکوپ بزرگ به شمار می رود. این تلسکوپ از سال ۲۰۱۸ به بهره برداری خواهد رسید.

من در جستجوی قطعه ای از آسمان پهناور هستم كه از تراكم اندیشه های پست تهی باشد                                                                مسعود خادمی                                        
سه شنبه 30/6/1389 - 18:10 - 0 تشکر 233789


کشف منشاء شکل گیری قمر مریخ/ اسفنجی که از تراکم سنگها ساخته شد

دانشمندان اعلام کردند موفق به کشف شواهد محکمی شده اند که نشان می دهند بزرگترین قمر مریخ - فوبوس - از صخره هایی که در اثر وقوع انفجاری عظیم از سطح مریخ جدا شده اند به وجود آمده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، منشاء دو قمر مریخی، فوبوس و دیموس از گذشته برای دانشمندان به معمایی تبدیل شده بود و نظریه هایی وجود داشتند که این دو جرم را اخترواره هایی معرفی می کردند که در کمربند اصلی اخترواره ها متولد شده و سپس توسط نیروی گرانش مریخ جذب شده اند.

اما مطالعات جدید داستانی متفاوت را بیان می کند که بر اساس آن فوبوس از متراکم شدن موادی که در اثر انفجار ناشی از برخورد شدید یک جرم کیهانی با سطح مریخ به وجود آمده، متولد شده است و یا اینکه فوبوس می تواند از بقایای قمری که به واسطه نیروی گرانش مریخ تخریب شده به وجود آمده باشد. با این همه منشاء این قمر از موادی است که از سطح مریخ به خارج پرتاب شده اند.

رصدهایی که در گذشته در طول موج فروسرخ و مرئی از این قمر انجام گرفته نشان از حضور کندریتهای کربنی دارند، ماده ای که در شهابسنگ هایی که با زمین برخورد کرده اند نیز یافت شده است.

این ماده سنگی و مملو از کربن که از فرایند تولد سامانه خورشیدی به جا مانده است، در میان اخترواره های کمربند اصلی اختر واره ای میان مریخ و مشتری وجود دارند. اما اکنون اطلاعات به دست آمده از فضاپیمای تحقیقاتی مریخی آژانس فضایی اروپا رویدادی متفاوت را نمایان کرده است.

بر اساس این اطلاعات میان سنگهای قمر فوبوس و هر نوع اخترواره کندریتی شناخته شده به واسطه تاریخچه زمین، شباهت کمی وجود دارد. این عدم شباهت می تواند مدل به هم پیوستگی دوباره که بر اساس آن سنگهای پراکنده شده از سطح مریخ طی گذشت زمان متراکم شده و قمر فوبوس را به وجود آورده اند را تقویت کند.

از دیگر نشانه هایی که احتمال وقوع چنین رویدادی را تشدید می کند یافتن سنگهای فیلوسیلیکاتی بر روی فوبوس است، سنگهایی که تنها در حضور آب شکل گرفته و در گذشته بر روی مریخ نیز دیده شده اند. همچنین مواد معدنی بسیاری بر روی فوبوس مشاهده شده اند که وجود آنها بر روی مریخ به اثبات رسیده است و از آن گذشته ساختار کلی فوبوس بیشتر از اینکه به اخترواره ای در کمربند اصلی شباهت داشته باشد، به خود مریخ شباهت دارد.

بر اساس گزارش بی بی سی، همچنین محاسبات نشان می دهند جرم فوبوس نسبت به جرم مواد سازنده اخترواره ها بسیار کمتر است زیرا فوبوس ساختاری اسفنجی شکل دارد که 25 تا 45 درصد از سطح آن از حفره ها پوشیده شده است که این جرم کم می تواند فرضیه جذب شدن فوبوس توسط نیروی گرانش مریخ را نیز رد کند زیرا چنین اخترواره متخلخلی پس از جذب شدن به واسطه نیروی گرانشی مریخ، از هم پاشیده می شد.

 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 1/7/1389 - 15:26 - 0 تشکر 234273

یک گام نزدیکتر به بیگ بنگ / احتمال رصد پلاسمای نخستین جهان


بزرگترین برخورد دهنده ذرات در دنیا واقع در سرن سوئیس پدیده ای را بازسازی و رصد کرد که به نظر می رسد پلاسمای نخستینی است که بلافاصله پس از تولد جهان ناپدید شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، برخورد دهنده بزرگ ذرات (ال. اچ. سی) در سرن ژنو چیزی را تولید کرد که به گفته فیزیکدان تاکنون هرگز مشابه آن ایجاد نشده بود. این ذره شباهت بسیاری به ماده نخستینی دارد که در میکروثانیه های پس از بیگ بنگ (انفجار بزرگ) ناپدید شده است.

گوئیدو تونلی، دانشمند سرن (شورای تحقیقات هسته ای اروپا) چهار آزمایش بزرگ را برای دیدن پدیده جدید Cms (سولنوئید مون فشرده) انجام داده است.

این محقق در این خصوص اظهار داشت: "در این فاز بسیار زود است که دقیقا بفهمیم این پدیده جدید چه چیزی است اما ذره ای که برخورد دهنده پیدا کرده است چیزی شبیه به پلاسمای کوارک و گلوئونها است که در مدت 20 تا 30 میکروثانیه پس از بیگ بنگ تولید و ناپدید شده اند."

وی افزود: "این تنها یکی از پنج یا 6 فرضیه ای است که در حال آزمایش آنها هستیم و در این لحظه نتایج ما کاملا خام و نارس است. می توانیم بگوییم که در حال رصد یک پدیده جدید هستیم و برای ارائه یک پاسخ قطعی به چندماه زمان نیاز داریم."

به گفته فیزیکدانان سرن، برخورد دهنده بزرگ هادرون وارد عصری شده است که می توان در آن چیزهای جدید تولید کرد و علم فیزیک نیز دیگر وارد سرزمین ناشناخته ای شده است.

این اثر که از برخورد میان میلیاردها میلیارد پروتون تولید شده در انرژی 3 هزار و 500 میلیارد الکتروولت بر دسته پرتو (5/3 ترا الکترو ولت بر دسته پرتو) رصد شده است. با اندازه گیری زاویه ای که با آن صدها ذره از نقطه برخورد پرواز می کنند، این دانشمندان کشف کردند که برخی از این ذرات به روش ناهنجاری رفتار می کنند.

براساس گزارش آنسا، مشابه این پدیده تاکنون تنها در برخورد دهنده Rhic لابرتوارهای بروکهون آمریکا رصد شده بود. در این برخورد دهنده، ترکیبی متراکم از کوارک و گلوئونهای مشابه با آنچه که در ماده تولید شده بلافاصله پس از بیگ بنگ وجود داشت از برخورد یونهای سنگین به دست آمد.

در صورتی که رصد انجام شده در سرن مشابه آنچه باشد که در برخورد دهنده Rhic رخ داد این بدان معنی خواهد بود که پلاسمای کوارک و گلوئون برای اولین بار از برخورد پروتونها (به جای یونها) به دست آمده است.

اگر در مورد برخورد دهنده Rhic دمای بسیار بالای تولید شده از برخورد یونها هسته ها را ذوب کرد و با آزاد کردن و کوارک و گلوئون، چگالی به دست آورد در مورد برخورد دهنده سرن در بین ذرات پروتون یک انرژی بسیار زیاد برای به دست آوردن یک چگالی بسیار بالا تولید شده است.

 ما مي توانيم ....

شنبه 3/7/1389 - 19:47 - 0 تشکر 234991

تصاویر جدید ماهواره پلانک از یک "فوق خوشه کهکشانی"


ماهواره اروپایی پلانک موفق شد یک "فوق خوشه کهکشانی" که از صدها کهکشان تشکیل شده است را شناسایی کند.به گزارش خبرگزاری مهر، ماهواره پلانک با استفاده از حسگرهای میکروامواج خود که قادر به ردیابی قویترین پرتوهای کیهانی هستند توانست این "فوق خوشه کهکشانی" جدید را پیدا کند.
دو ستاره شناس روس به نامهای "سونیاف" و "زلدوویچ" در دهه 70 پیش بینی کردند که پرتوهای کیهانی میکروامواج در جهان نخستین در زمانی که هنوز کهکشانها تشکیل نشده بودند منتشر می شوند و قبل از رسیدن به ما از الکترونهای گازهای گداخته انرژی کسب می کنند. این گازهای گداخته، "فوق خوشه های کهکشانی" را احاطه می کنند.
این پدیده در بزرگداشت این دو دانشمند به نام "اثر سونیاف- زلدوویچ" یا "اثر SZ" شناخته می شود.



با شکار این پرتوهای ویژه توسط ماهواره پلانک دانشمندان اسا توجه خود را به ماهواره "نیوتن ایکس. ام. ام" نیز معطوف کردند که انتشار پرتوهای ایکس ناشی از گاز "فوق خوشه کهکشانی" جدید با شناسه Abell 2319 را شناسایی کرده بود.
این دانشمندان در این خصوص توضیح دادند: "با مشاهده یک سیگنال در 9 طول موج مختلف در طیف 30 تا 857 گیگاهرتز که به صورت شبیه سازی شده توسط ماهواره پلانک انجام شده است ما توانستیم این سیگنال را به روشی تفکیک کنیم که با سایر سیگنالها برابر نباشد. خوشه های کهکشانی که تاکنون توسط پلانک رصد شده اند می توانند به عنوان پرقدرت ترین کاوشگرهای کیهانی در کشف اولین پرتو عمق کیهانی پس از بیگ بنگ مورد استفاده قرار گیرند."




این محققان افزودند: "به خاطر حساسیت بسیار بالای دستگاه HFI (دستگاه بسامد بالا) پلانک، می توان میکروامواج یک جرم آسمانی این چنین غول پیکر را با دقت بسیار بالایی رصد کرد به طوری که تاکنون نه در نور مرئی و نه در پرتوهای ایکس امکان این رصد وجود نداشت."
براساس گزارش ساینس دیلی، هدف اولیه پلانک شکار قدیمی ترین نور کیهانی است که به آن "پس زمینه میکروامواج کیهانی" (CMB) گفته می شود.
در حقیقت این اولین تصاویری است که دانشمندان پروژه پلانک موفق شدند از رصدهای این ماهواره از "اثر سونیاف- زلدوویچ" مربوط به این "فوق خوشه کهکشانی" تهیه کنند.

http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1157525

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
شنبه 3/7/1389 - 19:47 - 0 تشکر 234992

کشف منشاء شکل گیری قمر مریخ


دانشمندان اعلام کردند موفق به کشف شواهد محکمی شده اند که نشان می دهند بزرگترین قمر مریخ - فوبوس - از صخره هایی که در اثر وقوع انفجاری عظیم از سطح مریخ جدا شده اند به وجود آمده است.

منشاء دو قمر مریخی ، فوبوس و دیموس از گذشته برای دانشمندان به معمایی تبدیل شده بود و نظریه هایی وجود داشتند که این دو جرم را اخترواره هایی معرفی می کردند که در کمربند اصلی اخترواره ها متولد شده و سپس توسط نیروی گرانش مریخ جذب شده اند.
اما مطالعات جدید داستانی متفاوت را بیان می کند که بر اساس آن فوبوس از متراکم شدن موادی که در اثر انفجار ناشی از برخورد شدید یک جرم کیهانی با سطح مریخ به وجود آمده، متولد شده است و یا اینکه فوبوس می تواند از بقایای قمری که به واسطه نیروی گرانش مریخ تخریب شده به وجود آمده باشد. با این همه منشاء این قمر از موادی است که از سطح مریخ به خارج پرتاب شده اند.
رصدهایی که در گذشته در طول موج فروسرخ و مرئی از این قمر انجام گرفته نشان از حضور کندریتهای کربنی دارند، ماده ای که در شهابسنگ هایی که با زمین برخورد کرده اند نیز یافت شده است.
این ماده سنگی و مملو از کربن که از فرایند تولد سامانه خورشیدی به جا مانده است، در میان اخترواره های کمربند اصلی اختر واره ای میان مریخ و مشتری وجود دارند. اما اکنون اطلاعات به دست آمده از فضاپیمای تحقیقاتی مریخی آژانس فضایی اروپا رویدادی متفاوت را نمایان کرده است.
بر اساس این اطلاعات میان سنگهای قمر فوبوس و هر نوع اخترواره کندریتی شناخته شده به واسطه تاریخچه زمین، شباهت کمی وجود دارد. این عدم شباهت می تواند مدل به هم پیوستگی دوباره که بر اساس آن سنگهای پراکنده شده از سطح مریخ طی گذشت زمان متراکم شده و قمر فوبوس را به وجود آورده اند را تقویت کند.
از دیگر نشانه هایی که احتمال وقوع چنین رویدادی را تشدید می کند یافتن سنگ های فیلوسیلیکاتی بر روی فوبوس است، سنگ هایی که تنها در حضور آب شکل گرفته و در گذشته بر روی مریخ نیز دیده شده اند. همچنین مواد معدنی بسیاری بر روی فوبوس مشاهده شده اند که وجود آنها بر روی مریخ به اثبات رسیده است و از آن گذشته ساختار کلی فوبوس بیشتر از اینکه به اخترواره ای در کمربند اصلی شباهت داشته باشد، به خود مریخ شباهت دارد.
همچنین محاسبات نشان می دهند جرم فوبوس نسبت به جرم مواد سازنده اخترواره ها بسیار کمتر است زیرا فوبوس ساختاری اسفنجی شکل دارد که 25 تا 45 درصد از سطح آن از حفره ها پوشیده شده است که این جرم کم می تواند فرضیه جذب شدن فوبوس توسط نیروی گرانش مریخ را نیز رد کند زیرا چنین اخترواره متخلخلی پس از جذب شدن به واسطه نیروی گرانشی مریخ، از هم پاشیده می شد.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.