• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 3398)
جمعه 1/5/1389 - 11:41 -0 تشکر 213566
راز جام زهر

سال 1367 در حالی آغاز شد که رژیم بعث عراق با استفاده از بازسازی توان نظامی توانست بخش‌هایی از سرزمین‌های آزاد شده در 8 سال دفاع مقدس را دوباره اشغال کند. فاو، جزایر مجنون، مهران و شلمچه در مدت کوتاهی به اشغال درآمد و کار تا جایی پیش رفت که منافقین با پشتیبانی رژیم بعث، قصد فتح تهران را کردند. در تهران مقامات سیاسی و نظامی بر پذیرش قطعنامه 598 و آتش بس توافق داشتند. محسن رضایی فرمانده سپاه‌ پاسداران اگر چه در نامه معروفش از ادامه جنگ سخن می‌گوید که همه می‌دانستند که او تعارف می‌کند. دولت موسوی نیز که در شش ماه پایان دفاع مقدس مسئولیت پشتیبانی و تبلیغات جنگ را بر عهده داشت.
موسوی نخست‌وزیر و بهزاد نبوی وزیر صنایع سنگین در حالی که در سه سال آخر حتی به استان‌های درگیر جنگ هم سفر نکرده بودند، از عدم توان دولت برای پشتیبانی رزمندگان سخن می‌گفتند. محمد خاتمی وزیر ارشاد وقت و رئیس ستاد تبلیغات جنگ نیز که در 8 سال دفاع مقدس، یکبار هم به 100 کیلومتری جبهه‌ها نرفته بود، در نامه‌های مفصل از عدم حضور رزمندگان در جبهه‌ها سخن می‌گفت و هاشمی رفسنجانی نیز که عنوان جانشین فرماندهی کل قوا را داشت با جمع‌بندی گزارش‌ها فشار بر امام را بیشتر می‌کرد و این گونه ضعف نظامی، سیاسی و تبلیغاتی دولتمردان سبب شد تا امام مجبور به پذیرش قطعنامه و نوشیدن جام زهر شود. برای اثبات نادرستی فرضیه هاشمی، موسوی، خاتمی و رضایی فقط چند روز کافی بود و سیل هجوم رزمندگان به جبهه‌‌ها و عقب راندن دشمن بعثی، پایانی بر 8 سال دفاع مقدس بود.
پذیرش پایان جنگ از سوی رهبری انقلاب اسلامی همانگونه که از سوی ایشان به نوشیدن جام زهر تعبیر شد، نقطه عطف تاریخ انقلاب اسلامی نیز هست. امام خمینی(ره) شخصاً مسئولیت پذیرش قطعنامه 598 را بر عهده گرفت. پذیرشی که به واسطه گزارش های اکبر هاشمی رفسنجانی، میرحسین موسوی، محسن رضایی و نهادهای مختلف درگیر اداره جنگ و کشور از جانب امام صورت گرفت. امام در پیامی که به مناسبت سالگرد کشتار مکه صادر فرمودند، به پذیرش قطعنامه اشاره کردند و نکاتی را مورد توجه قرار دادند.
ایشان فرمودند: «اما در مورد قبول قطعنامه که حقیقتاً مسئله بسیار تلخ و ناگواری برای همه و خصوصاً برای من بود، این است که من تا چند روز قبل معتقد به همان شیوه دفاع و مواضع اعلام شده در جنگ بودم و مصلحت نظام و کشور و انقلاب را در اجرای آن می‌دیدم، ولی به واسطه حوادث و عواملی که از ذکر آن فعلاً خودداری می‌کنم و به امید خداوند در آینده روشن خواهد شد و با توجه به نظر تمامی کارشناسان سیاسی و نظامی سطح بالای کشور، که من به تعهد و دلسوزی و صداقت آنان اعتماد دارم، با قبول قطعنامه و آتش بس موافقت نمودم و در مقطع کنونی آن را به مصلحت انقلاب و نظام می‌دانم و خدا می‌داند که اگر نبود انگیزه‌ای که همه ما و عزت و اعتبار ما باید در مسیر مصلحت اسلام و مسلمین قربانی شود، هرگز راضی به این عمل نمی‌بودم و مرگ و شهادت برایم گواراتر بود اما چاره چیست که همه باید به رضایت حق تعالی گردن نهیم و مسلّم، ملت قهرمان و دلاور ایران نیز چنین بوده و خواهد بود.
من در اینجا از همه فرزندان عزیزم در جبهه‌های آتش و خون که از اول جنگ تا امروز به نحوی در ارتباط با جنگ تلاش و کوشش نموده‌اند، تشکر و قدردانی می‌کنم و همه ملت ایران را به هوشیاری و صبر و مقاومت دعوت می‌کنم.» عباراتی که امام در مورد پذیرش قطعنامه به کار می‌برند، حاکی از این است که ایشان علی رغم میل باطنی و تصمیم شخصی خود، مجبور به پذیرش قطعنامه شده‌اند.

ایشان می‌فرمایند: «خداوندا، این دفتر و کتاب شهادت را همچنان به روى مشتاقان باز و ما را هم از وصول به آن محروم مکن. خداوندا، کشور ما و ملت ما هنوز در آغاز راه مبارزه‏اند و نیازمند به مشعل شهادت؛ تو خود این چراغ پر فروغ را حافظ و نگهبان باش. خوشا به حال شما ملت! خوشا به حال شما زنان و مردان! خوشا به حال جانبازان و اسرا و مفقودین و خانواده‏هاى معظم شهدا! و بدا به حال من که هنوز مانده‏ام و جام زهرآلود قبول قطعنامه را سر کشیده‏ام و در برابر عظمت و فداکارى این ملت بزرگ احساس شرمسارى مى‏کنم.» ایشان همچنین می‌افزایند: «... قبول این مسئله برای من، از زهر کشنده ‏تر است؛ ولی راضی به رضای خدایم و برای رضایت او، این جرعه را نوشیدم. در شرایط کنونی، آن چه موجب این امر شد، تکلیف الهی‏ام بود.
شما می‏دانید که من با شما پیمان بسته بودم که تا آخرین قطره خون و آخرین نفس بجنگم؛ اما تصمیم امروز، فقط برای تشخیص مصلحت بود و تنها به امید رحمت و رضای او، از هر آن چه گفتم، گذشته و اگر آبرویی داشتم، با خدا معامله کرده‌‏ام» امام همه را به صبر دعوت می‌کردند و از اینکه خود نیز تشنه و شیفته شهادت هستند، سخن به میان می‌آوردند: «فرزندان انقلابى‏ام، اى کسانى که لحظه‏اى حاضر نیستید که از غرور مقدستان دست بردارید، شما بدانید که لحظه لحظه عمر من در راه عشق مقدس خدمت به شما مى‏گذرد. مى‏دانم که به شما سخت مى‏گذرد؛ ولى مگر به پدر پیر شما سخت نمى‏گذرد؟ مى‏دانم که‏ شهادت شیرین‌تر از عسل در پیش شماست؛ مگر براى این خادمتان اینگونه نیست؟ ولى تحمل کنید که خدا با صابران است. بغض و کینه انقلابى‏تان را در سینه‏ها نگه دارید؛ با غضب و خشم بر دشمنانتان بنگرید؛ و بدانید که پیروزى از آن شماست.»

20 سال جنجال برای یک نامه
مهرماه سال 1385 بود که هاشمی رفسنجانی به مناسبت هفته دفاع مقدس در مصاحبه مطبوعاتی مسائل مربوط به ماه‌های منتهی به پذیرش قطعنامه را بازگو کرد و تصریح نمود: «وضع اقتصادی ما بد شده بود و دنیا تصمیم گرفته بود بدون رعایت مقررات جنگ اجازه بدهد صدام هر کاری می‌خواهد، انجام دهد... ما نگذاشتیم این شرایط حاد به وجود بیاید و با پذیرش قطعنامه و تحمیل شرایط، ما جنگ را به پایان رساندیم».
هاشمی رفسنجانی همچنین با اشاره‌ای گذرا به اختلافات سپاه و ارتش در آن مقطع و با ذکر این نکته که «دولت مهندس میرحسین موسوی در آن موقع اعلام کرد دیگر قادر به تدارک مالی نیست، از لحاظ ابزار جنگ هم آقای محسن رضایی نامه‌ای به امام نوشت و تجهیزات متعددی از جمله چند صد هواپیما و تعداد زیادی توپ و تانک خواست» تأکید کرد: مجموعه این عوامل ما را به این نتیجه رساند که ادامه جنگ بیش از آن درست نیست.
در واقع هاشمی رفسنجانی تلویحاً اعتراف کرد که پس از جمع بندی، گزارش‌های رضایی و موسوی، امام خمینی را به نتیجه رسانده است که باید جنگ به پایان رسد. اما مصاحبه هاشمی رفسنجانی و نحوه بیان او یک اتهام را نیز متوجه محسن رضایی کرده بود: توقعات بیجای فرمانده سپاه برای تأمین تدارکات جنگ!
اتهامی که از سوی محسن رضایی بی‌پاسخ نماند. فرمانده وقت سپاه پاسداران که جانشین هاشمی در ستاد کل فرماندهی قوا هم بود، در مصاحبه‌ای که خود تنظیم کرده بود، اول بخشی از نقل قول هاشمی مبنی بر این که «آقای هاشمی رفسنجانی پذیرش قطعنامه را به دلایلی همچون خستگی نیروهای نظامی، نامه وزرای اقتصاد و رئیس بانک مرکزی مبنی بر ناتوانی تأمین هزینه‌های جنگ و نامه شما به عنوان فرمانده سپاه مبنی بر ضرورت تأمین تدارکات برای ادامه جنگ و سه سال وقت برای بازسازی نیروها مربوط کرده، البته آقای هاشمی گفته‌اند مردم حاضر بودند اگر امام می‌خواست ریاضت بکشند ولی نامه آقای رضایی پذیرش قطعنامه را قطعی کرد در حالی که شما در مطالبی که گفتید، نگارش این نامه را با تغییر استراتژی‌ها مربوط دانستید نه پذیرش قطعنامه 598» آورد و سپس با بیان مقدمه طولانی برای دو استراتژی پایان جنگ، یعنی استراتژی سیاسی هاشمی رفسنجانی و نظامی محسن رضایی از پایان عملیات خیبر، گفت: به هر حال نمی‌دانم برداشت آقای هاشمی چه بوده است اما این بحث معروفی بین فرماندهان و آقای هاشمی بود. فرماندهان بویژه پس از عملیات خیبر، می‌گفتند استراتژی سیاسی نتیجه‌ای ندارد و اجازه بدهید برنامه‌ای برای استراتژی نظامی تهیه و جنگ را تمام کنیم. هیچگاه مسئولان سیاسی و آقای هاشمی این را نپذیرفتند.
محسن رضایی با اشاره به این که یک روز آقای هاشمی می‌گفت که ما حتی نمی‌توانیم بند پوتین سربازان و بسیجی‌ها را فراهم کنیم، افزود: این تعبیر بیانگر این بود که هیچگاه به استراتژی نظامی فرماندهان نظامی توجهی نشد و همیشه می‌گفتند توان اقتصادی حمایت از این استراتژی را نداریم و اقتصاد کشور تحمل این استراتژی را ندارد.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس اضافه کرد: بعد از عملیات رمضان همیشه پیشنهادات فرماندهان را اگرچه برای انجام یک عملیات می‌پذیرفتند، ولی برای پایان دادن به جنگ رد می‌کردند. تنها موقعی که راضی شدند، در اواخر جنگ بود؛ زمانی که دیدند استراتژی سیاسی با شکست مواجه شده است ولو قطعنامه 598 هم دستاورد عملیات فاو و کربلای 5 بود. ولی آنها احساس می‌کردند همین 598 هم عملی نباشد.
رضایی با بیان این که در این موقع از ما پرسیدند برای پایان دادن جنگ چه می‌خواهید، خاطرنشان کرد: آن زمان سپاه نامه‌ای را برای آقای هاشمی‌رفسنجانی ـ نه امام ـ تنظیم کرد. زیرا امکانات کشور در اختیار مسئولان سیاسی کشور بود. در این نامه برای پیروزی در جنگ امکاناتی خواسته شده بود. آقای هاشمی هم این نامه و هم چند نامه دیگر از جمله نامه آقای خاتمی وزیر ارشاد وقت، نامه میرحسین موسوی به عنوان مسئول دولت و نامه فرماندهان ارتش را با هم خدمت امام برد و گفته بود که نظامیان این گونه می‌گویند و مسئولان سیاسی و اقتصادی هم می‌گویند پول نداریم. شما تکلیف را روشن کنید و امام هم با پذیرش قطعنامه موافقت کردند.
محسن رضایی در این مصاحبه با پاسخ منفی به این سؤال که آیا پیشنهاد پایان جنگ را به حضرت امام داده بودید؟ و با تأکید بر اینکه در حقیقت، آن نامه‌ای که من نوشته بودم، ارائه یک برنامه بلندمدت برای جنگ بود، خاطرنشان کرد: من در نامه‌ام نوشته بودم که ما جنگ را نباید برای یک عملیات برنامه‌ریزی کنیم، چرا که با این کار، جنگ به پایان نمی‌رسد. ما باید استراتژی داشته باشیم و یک مجموعه عملیات‌ها را برنامه‌ریزی کنیم و برای پنج سال آینده برنامه داشته باشیم.
بعد آمدم برنامه‌ای را که برای این پنج سال می‌خواهیم، نوشتم و در حدود چهار و نیم میلیارد دلار نیز پیش‌بینی ارزی کرده بودیم که می‌بایست طی پنج سال به ما بدهند. رضایی با بیان اینکه این مبلغ با توجه به درآمد 10 میلیارد دلاری کشور در سال 1366، کمتر از 20 درصد درآمد ما در پنج سال محسوب می‌شد، تصریح کرد: صدام چند برابر این درصد را به ارتشش تزریق می‌کرد. با این کار یک برنامه‌ریزی درازمدت کرده بودیم که جنگ را با پیروزی قطعی به پایان ببریم.
قبلاً گفته بودیم که حتی اگر همه امکانات را هم به ما ندهید، ما بالاخره می‌توانیم در جنگ پیروز شویم، ولی خسارت این پیروزی بالاست. وی در پاسخ به این سؤال که بقیه نامه‌ها هم چنین ماهیتی داشت که حضرت امام به جمع‌بندی خاصی برسند یا درواقع، پیشنهاد صلح یا پایان جنگ و پذیرش قطعنامه هم در بین این پیشنهادها وجود داشت؟ گفت: نه، بیشتر نامه‌ها از جنبه دیگری بود. مثلاً نامه آقای خاتمی، حکایت از آن داشت که بسیجی‌ها و مردم به جبهه نمی‌روند و ما در جبهه نیرو کم داریم. صحبت آقای میرحسین درباره این بود که اقتصاد کشور نمی‌تواند جنگ را تحمل کند.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس با بیان اینکه پیشنهاد صلح را خود شورای عالی دفاع به امام داد، افزود: مسئولان سیاسی به خدمت امام رفتند و حتی قبل از این‌که امام صلح را بپذیرد، به امام گفته بودند که شما اگر معذوریت در پذیرش صلح دارید، مثلاً ما صلح را می‌پذیریم، بعد که پذیرفتیم، شما ما را کنار بگذارید و بگویید اینها بدون اجازه من این کار را کردند، ولی حالا چون این کار را کردند، من هم قبول دارم. در این جا محسن رضایی به نقل از موسوی اردبیلی ‌می‌گوید: آنجا برخی دوستان پیش امام گریه کرده بودند که ارتش عراق آمده و ممکن است بیاید خرم‌آباد و آنجا را بگیرد و بیاید داخل عمق ایران و امام مقاومت می‌کرد. وی افزود: امام پس از جلسه ‌با سیاسیون فرموده بودند چرا شما بپذیرید. اگر قرار شد، خودم می‌پذیرم. یعنی بعد از این‌که امام این را به سیاسیون گفتند، امام نامه‌ای نوشت به سران کشور و پذیرش صلح را خودشان تقبل کردند.

انتشار نامه محرمانه امام خمینی‌(ره)
در پاسخ به این اظهارات محسن رضایی، اکبر هاشمی رفسنجانی چند روز بعد نامه محرمانه‌ای از امام خمینی درباره پایان جنگ منتشر کرد.
در این نامه که از برخی واقعیات جنگ حکایت داشت و از سوی امام خطاب به مسئولین کشور نوشته شده بود، دلایل پذیرفتن قطعنامه مورد توجه قرار می‌گرفت و به گزارش های سه نفر اشاره می‌شد: اول فرمانده وقت سپاه محسن رضایی، دوم نخست‌وزیر میرحسین موسوی و سوم مسئول وقت تبلیغات جنگ سید محمد خاتمی. امام(ره) در خصوص نقش نامه محسن رضایی می‌فرمایند: «با توجه به نامه تکان دهنده فرمانده سپاه پاسداران که یکی از ده‌ها گزارش نظامی سیاسی است که بعد از شکست‌های اخیر به اینجانب رسیده و به اعتراف جانشینی فرمانده کل نیروهای مسلح، فرمانده سپاه یکی از معدود فرماندهانی است که در صورت تهیه مایحتاج جنگ معتقد به ادامه جنگ می‌باشد و با توجه به استفاده گسترده دشمن از سلاح‌های شیمیایی و نبود وسایل خنثی کننده آن، اینجانب با آتش بس موافقت می‌نمایم و برای روشن شدن در مورد اتخاذ این تصمیم تلخ به نکاتی از نامه فرمانده سپاه که در تاریخ 2/4/67 نگاشته است، اشاره می‌شود.»
محسن رضایی در نامه خود آورده بود: «تا پنج سال دیگر ما هیچ پیروزی نداریم، ممکن است در صورت داشتن وسایلی که در طول پنج سال به دست می‌آوریم قدرت عملیات انهدامی و یا مقابله به مثل را داشته‌ باشیم و بعد از پایان سال 71 اگر ما دارای 350 تیپ پیاده و 2500 تانک و 3000 توپ و 300هواپیمای جنگی و 300 هلیکوپتر و قدرت ساختن مقدار قابل توجهی از سلاح داشته باشیم، می‌توان گفت به امید خدا بتوانیم عملیات آفندی داشته باشیم.»
امام(ره) در خصوص نامه میرحسین موسوی نیز می‌فرمایند: «آقای نخست‌وزیر از قول وزرای اقتصاد و بودجه وضع مالی نظام را زیر صفر اعلام کرده‌اند، مسئولان جنگ می‌گویند تنها سلاح‌هایی را که در شکست‌های اخیر از دست داده‌ایم، به اندازه تمام بودجه‌ای‌ است که برای سپاه و ارتش در سال جاری در نظر گرفته شده بود.» و نوبت به سیاسیون و مسئولین تبلیغات جنگ می‌رسد. امام با اشاره به سایر گزارش‌ها و نامه‌ها می‌فرمایند: «مسئولان سیاسی می‌گویند از آنجا که مردم فهمیده‌اند پیروزی سریعی به دست نمی‌آید، شوق رفتن به جبهه در آنها کم شده است.» متن کامل این نامه بدین شرح بود:

بسم الله الرحمن الرحیم
با یاری خداوند متعال و با سلام و صلوات به انبیای بزرگوار الهی و ائمه معصومین صلوات ا... علیهم اجمعین حال که مسئولان نظامی ما اعم از ارتش و سپاه که خبرگان جنگ می‌باشند، صریحاً اعتراف می‌کنند که ارتش اسلام به این زودی‌ها هیچ پیروزی به دست نخواهند آورد و نظر به این که مسئولان دلسوز نظامی و سیاسی نظام جمهوری اسلامی از این پس جنگ را به هیچ وجه به صلاح کشور نمی‌دانند و با قاطعیت می‌گویند که یک دهم سلاح‌هایی را که استکبار شرق و غرب در اختیار صدام گذارده‌اند به هیچ وجه و با هیچ قیمتی نمی‌شود در جهان تهیه کرد و با توجه به نامه تکان دهنده فرمانده سپاه پاسداران که یکی از ده‌ها گزارش نظامی سیاسی است که بعد از شکست‌های اخیر به اینجانب رسیده و به اعتراف جانشینی فرمانده کل نیروهای مسلح، فرمانده سپاه یکی از معدود فرماندهانی است که در صورت تهیه مایحتاج جنگ معتقد به ادامه جنگ می‌باشد و با توجه به استفاده گسترده دشمن از سلاح‌های شیمیایی و نبود وسایل خنثی کننده آن، اینجانب با آتش بس موافقت می‌نمایم و برای روشن شدن در مورد اتخاذ این تصمیم تلخ به نکاتی از نامه فرمانده سپاه که در تاریخ 2/4/67 نگاشته است اشاره می‌شود.
فرمانده مزبور نوشته است تا پنج سال دیگر ما هیچ پیروزی نداریم، ممکن است در صورت داشتن وسایلی که در طول پنج سال به دست می‌آوریم قدرت عملیات انهدامی و یا مقابله به مثل را داشته‌ باشیم و بعد از پایان سال 71 اگر ما دارای 350 تیپ پیاده و 2500 تانک و 3000 توپ و 300هواپیمای جنگی و 300 هلی‌کوپتر ... که از ضرورت‌های جنگ در آن موقع است، داشته باشیم می‌توان گفت به امید خدا بتوانیم عملیات آفندی داشته باشیم. وی می‌گوید قابل ذکر است که باید توسعه نیروی سپاه به هفت برابر و ارتش به دو برابر و نیم افزایش پیدا کند، او آورده است البته امریکا را هم باید از خلیج فارس بیرون کنیم والا موفق نخواهیم بود.
این فرمانده مهم‌ترین قسمت موفقیت طرح خود را تهیه به موقع بودجه و امکانات دانسته است و آورده است که بعید به نظر می‌رسد دولت و ستاد فرماندهی کل قوا بتوانند به تعهد عمل کنند. البته با ذکر این مطالب می‌گوید باید باز هم جنگید که این دیگر شعاری بیش نیست. آقای نخست وزیر از قول وزرای اقتصاد و بودجه وضع مالی نظام را زیر صفر اعلام کرده‌اند، مسئولان جنگ می‌گویند تنها سلاح‌هایی را که در شکست‌های اخیر از دست داده‌ایم به اندازه تمام بودجه‌ای‌ است که برای سپاه و ارتش در سال جاری در نظر گرفته شده بود. مسئولان سیاسی می‌گویند از آنجا که مردم فهمیده‌اند پیروزی سریعی به دست نمی‌آید شوق رفتن به جبهه در آنها کم شده است.
شما عزیزان از هر کس بهتر می‌دانید که این تصمیم برای من چون زهر کشنده است ولی راضی به رضای خداوند متعال هستم و برای صیانت از دین او و حفاظت از جمهوری اسلامی اگر آبرویی داشته باشم خرج می‌کنم، خداوندا ما برای دین تو قیام کردیم و برای دین تو جنگیدیم و برای حفظ دین تو آتش بس را قبول می‌کنیم. خداوندا تو خود شاهدی که ما لحظه‌ای با امریکا و شوروی و تمام قدرت‌های جهان سرسازش نداریم و سازش با ابرقدرت‌ها و قدرت‌ها را پشت کردن به اصول اسلامی خود می‌دانیم. خداوندا در جهان شرک و کفر و نفاق در جهان پول و قدرت و حیله و دورویی ما غریبیم، تو خود یاریمان کن. خداوندا در همیشه تاریخ وقتی انبیا و اولیا و علما تصمیم گرفته اند مصلح جامعه گردند و علم و عمل را درهم آمیزند و جامعه‌ای دور از فساد و تباهی تشکیل دهند با مخالفت‌های ابوجهل‌ها و ابوسفیان‌‌های زمان خود مواجه شده‌اند.
خداوندا، ما فرزندان اسلام و انقلابمان را برای رضای تو قربانی کردیم غیر از تو هیچ کس را نداریم ما را برای اجرای فرامین و قوانین خود یاری فرما، خداوندا از تو می‌‌خواهم تا هر چه زودتر شهادت را نصیبم فرمایی. گفتم جلسه‌ای تشکیل گردد آتش بس را به مردم تفهیم نمایند. مواظب باشید ممکن است افراد داغ و تند با شعارهای انقلابی شما را از آنچه صلاح اسلام است دور کنند، صریحاً می‌گویم باید تمام همتتان در توجیه این کار باشد. قدمی انحرافی حرام است و موجب عکس العمل می‌شود. شما می‌دانید که مسئولان رده بالای نظام با چشمی خونبار و قلبی مالامال از عشق به اسلام و میهن اسلامی‌مان چنین تصمیمی گرفته‌اند خدا را در نظر بگیرید و هر چه اتفاق می‌افتد از دوست بدانید.
و السلام علینا و علی عباد الله الصالحین.
روح‌الله الموسوی الخمینی
شنبه 25 تیر67

دلایل نظامی پذیرش قطعنامه
از اوایل فروردین 1367 و در یک برهه سه ماهه ارتش عراق با پشتوانه اطلاعاتی نیروهای امریکایی توانست در چند رشته عملیات فاو، شلمچه، جزایر مجنون و مهران را از دست نیروهای ایرانی باز پس گیرد. محسن رضایی درباره این شکست های نظامی می‌گوید: علت اصلی در حقیقت به هم خوردن موازنه قوا بود. موازنه قوا ترکیبی از نیرو و جغرافیاست یعنی اگر شما در هر واحد سطح، حجم معینی از نیرو داشته باشید و دشمن در همان واحد سطح حجم کمتری نیرو، موازنه قوا به نفع شما رقم می‌خورد چون در واحد سطح معین، نیرو و امکانات بیشتری دارید.
اما اگر در همان واحد سطح نیروهای شما نصف نیروهای دشمن بشوند موازنه قوا بالعکس خواهد شد و اتفاقی که در سال‌های پایانی جنگ افتاد همین بود. از عملیات فاو به بعد سرزمین‌های جدید و وسیعی به دست ما می‌آمد که باید در آنجا پدافند می‌کردیم و نیرو قرار می‌دادیم لذا نیروی عملیاتی آماده ما روز به روز تقلیل پیدا می‌کرد در حالی که عامل برتری ما در جنگ نیروی آزاد و هجومی بود که از سال 1365 به بعد این نیرو روز به روز کوچکتر می‌شد چرا که مجبور بودیم خطوط پدافندی تشکیل دهیم.
تا قبل از عملیات فاو و حتی در عملیات خیبر و بدر هرجا که حمله می‌کردیم، ارتش را در خط پدافندی قرار می‌دادیم و نیروهای سپاه آزاد می‌شدند تا همراه با بقیه ارتش هجوم بعدی را سازماندهی کنند اما از عملیات خیبر به بعد هر جا عملیات شکل می گرفت، سپاه هم ناچاراً باید یک خط پدافندی شکل می‌داد لذا برخی از لشکرهای ما یک تیپ در فاو داشتند، یک تیپ در شلمچه و یک خط هم در غرب و در سال‌های پایانی جنگ که عراق هجوم می‌آورد این‌ها چند تکه بودند. نکته دوم این است که حتی آن زمانی که ما چنین وضعی داشتیم اگر عراق تدبیر عملیاتی درستی به کار می‌گرفت، می‌توانست فاو را از ما پس بگیرد ولیکن ارتش عراق تدبیر عملیاتی درستی نداشت. نکته‌ای که ارتش عراق دیر متوجه آن شد این بود که باید حمله تثبیت کننده و حمله باز پس‌گیری را با هم انجام می‌داد.
اگر ارتش عراق بعد از یک هفته اول که ما در منطقه فاو تثبیت شده بودیم دیگر نمی‌جنگید یعنی اگر 68 روز دیگر با ما نمی‌جنگید، این همه تلفات نمی‌داد در حالی که اگر این حمله را به سه ماه بعد موکول می‌کرد که بسیجی‌ها به شهرهای خود باز می‌گشتند و منطقه خلوت می‌شد، حتماً آنجا را تصرف می‌کرد، منتهی ارتش عراق دیر متوجه این مسئله شد. بعد از عملیات والفجر10 ژنرال‌های مصری و امریکایی تیم‌هایی به جبهه عراق فرستادند و متوجه شدند که اگرچه امکانات و تجهیزات ارتش عراق بسیار بیشتر است اما نمی‌تواند صحنه جنگ را خوب اداره کند و چندین اشکال اساسی دیگر در استراتژی و مدیریت عراق به دست آوردند. لذا در والفجر10 ارتش عراق فقط در هفته اول با ما جنگید و هنگامی که در منطقه تثبیت شدیم دیگر عملیات باز پس‌گیری را انجام نداد بلکه به سمت عملیات آفندی رفت بنابراین موازنه قوا به هم خورده بود.
سوالی که ممکن است ایجاد شود این است که آیا می‌شود موازنه قوا بر هم نخورد؟ بله، به واسطه همان کاری که ارتش عراق کرد و تمام کشور خود را وارد جنگ کرد ما هم می‌توانستیم از به هم خوردن موازنه قوا جلوگیری کنیم. ما چون فقط با توان سپاه و ارتش می‌جنگیدیم لذا توانایی نظامی ایران از رشد فزاینده سال‌های اول جنگ باز ماند و در ایران مردم زندگی خود را داشتند. اما در عراق اینگونه نبود بلکه همه اول می‌جنگیدند، بعد زندگی می‌کردند اما در ایران ابتدا زندگی می‌کردند و بعد می‌جنگیدند.
لذا اینکه می‌گوییم کل هزینه‌های ارزی جنگ 22 میلیارد دلار بیشتر نبوده است، کسی غیر از این نمی‌تواند جواب ما را بدهد. ایران در سال 62 فقط 25 میلیارد دلار درآمد نفتی داشته است در حالی که هر یک سال از جنگ تنها کمتر از 3 میلیارد دلار از کل هزینه‌های ارزی کشور را مصرف می‌کرده است یعنی از حدود 100 میلیارد دلار درآمد ارزی 8 ساله کشور، تنها 22 میلیارد دلار خرج جنگ شده است و این یعنی کمتر از 20 درصد و با80 درصد دیگر کشور اداره می‌شد. درست است که جنگ بعد از آزادی خرمشهر ادامه پیدا کرد اما نه جنگی که مثل قبل از خرمشهر باشد.
جنگ بعد از آزادی خرمشهر ادامه یافت اما نه با هدف و برنامه‌ریزی برای سقوط صدام و گرفتن عراق و آن اهدافی که در شعارها می دادیم و هیچگاه کشور برای تحقق آن برنامه ریزی نکرد و لذا مسئولان برای آن امکانات لازم را به صحنه جنگ نیاوردند و این مطلب با اعداد و ارقام مشخص است. محسن رضایی در بیانی صریح ضعف برنامه‌ریزی دولت وقت را در مسئله جنگ دلیل اصلی شکست‌های ابتدای سال 1367 می‌داند و جالب اینجاست که در
6 ماهه آخر جنگ بنا به تصویب شورای‌عالی دفاع، دولت موسوی مسئولیت اداره جنگ را به صورت مستقیم عهده دار شد و اشخاصی مانند محمد خاتمی به عنوان مسئول تبلیغات جنگ و بهزاد نبوی به عنوان مسئول پشتیبانی منصوب شدند اما ضعف مفرط آنها که برخی گمانه‌زنی‌ها را به سمت عامدانه بودن اشتباهات سوق می‌داد سبب شد تا جمهوری اسلامی در چند ماه آخر جنگ دچار سختی‌های فراوانی گردد.

جمع بندی
به هر روی به نظری می‌رسد تأمل در چهار فاز تبلیغات و نیروی انسانی، اقتصاد و پشتیبانی جبهه‌ها، دیپلماسی و سیاست خارجی و مسائل نظامی دلایل اصلی قطعنامه 598 را مشخص می‌کند. در بعد تبلیغات ستاد تبلیغات جنگ با اشاره هاشمی رفسنجانی تصمیم به کاهش فعالیت‌ها گرفت. در اقتصادجنگ و پشتیبانی جبهه‌ها ضعف‌ها مشهود بود و نخست وزیر وقت به صراحت اعلام کرد که نمی‌تواند جنگ را اداره کند و این در حالی بود که محمد جواد ایروانی وزیر اقتصاد وقت چنین نظری نداشت.
در سیاست خارجی اختلاف نظرهای جواد لاریجانی معاون وزیر و مسئول مذاکرات قطعنامه 598 پیش از پذیرش و علی اکبر ولایتی وزیر امور خارجه وقت، مسئله‌ای نبود که پنهان بماند و در نهایت در بعد نظامی، گفته می‌شود در حالی عراق فاو را پس گرفت که فرماندهان سپاه و ارتش در کرمانشاه یعنی نزدیک به هزار کیلومتر آن طرف‌تر مشغول بحث و تبادل نظر بودند و زمانی که آخرین رزمندگان از اروند گذشتند فرماندهان به عمق فاجعه پی بردند.
همه این مسائل وقتی با سیاسی کاری چپ‌های تندرو در انتخابات مجلس سوم مانند اعلام کردن تعداد رزمندگان مستقر در فاو توسط محسن میردامادی استاندار وقت خوزستان به بهانه اعلام تعداد شرکت کنندگان، بی‌عرضگی‌ها و گعده‌های آنچنانی یکی از فرماندهان ارشد جنگ که زیرنظر هاشمی رفسنجانی فعالیت می‌کرد و دیگر مسائلی که هنوز محرمانه باقی مانده است، سبب شد تا امام خمینی با پذیرش قطعنامه 598 و آتش بس جام زهر را بنوشد و رئوفانه و بزرگ دلانه بگوید که به فرماندهان و مسئولان جنگ اعتماد دارم و این در حالی بود که برخی ناجوانمردانه به امام می‌گفتند که ما جنگ را تمام می‌کنیم و شما ما را محاکمه کنید!

 http://www.rajanews.com/detail.asp?id=55458

شکر لله شیعه ای نامی شدیم
اهل جمهوری اسلامی شدیم
از خمینی درس عشق آموختیم
در تنور جنگ و جبهه سوختیم
بیعتـی کـردیم بـا سیـد علی
راه حـق در قول و فعلش منـجلی

 
سه شنبه 5/5/1389 - 0:27 - 0 تشکر 214823

yalda_farhang گفته است :
[quote=yalda_farhang;553532;214692]جناب سها مردم میدانند چه کسی برای جنگ زحمت کشید و چه کسی نان جنگ را میخورد...بس کنید

به قول خودتان شما نماینده ی مردم نیستید که چنین با اطمینان در مورد مردم سخن می گویید.

در ضمن عیدتان هم مبارک ... 

سه شنبه 5/5/1389 - 1:36 - 0 تشکر 214840

روز شمار دو ماه بحرانی

67.03.31
  • پیشروی دشمن تا کیلومتر 60 جاده ی اهواز-خرمشهر و عقب راندن نیرو های متجاوز توسط سپاه
67.04.01

  • تصمیم مجاهدین خلق مبنی بر تخلیه ی شهر و تثبیت مواضع بر ارتفاعات مشرف بر شهر
  • سرهنگ قذافی(پس از حمایت شدید اعراب از عراق در اجلاس الجزایر)یکی از اشتباهات بزرگ زندگیش تهیه موشک برای ایران به منظور هدف گیری بغدا د بود
  • قصد عراق مبنی بر حمله در عمق 50کیلومتری خاک ایران جهت تشدید تنش های داخلی ایران
  • تحویل یک محموله اسلحه از سوی فرانسه به عراق در زمان گسترش روابط سیاسی میان ایران-فرانسه
  • در خواست شورای امنیت از دبیرکل جهت اعزام هیات کارشناسی به ایران جهت رسیدگی به ادعای ایران مبنی بر کاربرد سلاح های شیمیایی توسط صدام
  • تلاش های عراق در مخالفت با طرح دبیرکل
  • لاریجانی: نخستین اقدام انگلیس برای بهبود روابط , تصحیح موضعگیری قبلی و اتخاذ موضع بی طرفانه در جنگ است و مسیرش را باید در رابطه با ایران از امریکا جدا سازد
  • رابرت میکس از اعضای هیات پارلمانی انگلستان : تلاش برای حل مسئله ی گرووگان ها در لبنان کمک بسیاری به تغییر موقعیت موجود بین دو کشور(ایران-عراق)می کند
  • حمایت گورباچف از اجرای قطعنامه اخیر شورای امنیت در مورد ایران-عراق  

67.04.02

  • طه یاسین رمضان : به منظور آزاد سازی کامل خاک عراق ظرف روز های اینده شاهد پیروزی های جدیدی خواهیم بود.
  • امادگی رییس مجلس شورای اسلامی ایران برای گشودن راه تفاهمی با رهبران عراق
  • اهداف احتمالی مطروحه امریکا برای حمله به ایران : 1-انهدام تاسیسات سپاه در ابوموسی 2-انهدام تاسیسات فارسی 3-تاسیسات لارک 4- پایگاه دریایی بندر عباس
  • سیاست اصلی ژاپن حفظ و ادامه روابط جمهری اسلمی ایران است
  • انتونی پارسونز : قطعنامه 598 بیشتر به نفع عراق بود.سازمان ملل باید به طور علنی موضع بی طرفانه ای اتخاذ کند.

67.04.03

  • لاریجانی : تمام جناح های سیاسی در ایران اکنون راه حل سیاسی جنگ را مقدم بر راه حل نظامی می دانند.
  • به دنبال بهبود روابط ایران و فرانسه ممکن است شورای امنیت برای تحریم فروش اسلحه به ایران تمایل کمتری نشان دهد.
  • قطع همکاری نظامی انگستان و عراق
  • تصمیمات شورای همکاری خلیج فارس بر لزوم هماهنگی مواضع و اتخاذ اقدامات مشترک در زمینه رویارویی با حملات تبلغاتی علیه انان
  • مقامات وزارت کشور امریکا : با وجود شکست های اخیر ایران در جنگ ممکن است رهبران ایران تمایل بیشتری به انجام مذاکرات برای پایان جنگ داشته باشند.
  • سفر چند روز اینده ی ریچارد مورفی فرستاده ی ویژه ی امریکا به بغداد
  • عقب نشینی نیرو های ایران از ماووت

67.04.04

  • طه یاسین رمضان : شوروی مخالف مجازات علیه ایران بر اساس قطعنامه 598 است حال انکه امریکا خواستار اجرای ان است.
  • طه یاسین رمضان: به لحاظ شکست هایی که ارتش ایران از ما اوریل متحمل شده است و مخالفت فزاینده در داخل با جنگ و مناقشه میان گروههای حاکم جنگ در اینده نزدیکی پایان خواهد پذیرفت
  • تک عراق به جزایر مجنون
  • نزار حمدون وزیر مشاور در امور خارجی عراق : عراق از این پس تصمیم ندارد تمام مساعی خود را در صحنه ی دیپلماتیک متمرکز کند ما به فشار علیه ایران ادامه خواهیم داد.
  • مسکو مایل است با رژیم ایران منناسبات دوستانه ای داشته باشد.
  • تاخیر سفر هیات کارشناسی سازمان ملل به علت حمله عراق به حوالی مریوان
  • سر جفری هاو : هیچ تغییری در سیاست انگلیس نسبت به ایران صورت نگرفته است
  • تحت فرماندهی قرار گرفتن ناوگان های ضدمین بلژیک , هلند زیر نظر انگلستان در خلیج فارس
  • نزار حمدون : عراق از هر گونه اظهار نظری پیرامون اقدام دیگر کشور ها برای بهبود روابط دو جانبه با تهران خود داری می کند
  • سفیر شوروی در کویت : تحریم تسلیحاتی علیه ایران نه مفید و نه موثر خواهد بود
  • ولایتی در ارتباط با عملیات اخیر عراق در فاو و شلمچه : چنین تحرکاتی چیزی را در سرنوشت جنگ تغییر نمی دهد.
  • حمله عراق به جزایر مجنون
  • محکوم کردن عراق توسط سنای امریکا به علت استفاده از سلاح های شیمیایی
  • از سر گرفتن خرید نفت از جمهوری اسلامی ایران توسط فرانسه

67.04.05

  • استقرار نیرو های عراقی در جاده ی اهواز-خرمشهر حدفاصل ایستگاه حمید تا پاسگاه زید
  • تغییر تحلیل امریکایی ها در مورد جنگ ایران- عراق پس از موفقیت های نظامی عراق

67.04.06

  • مقامات ارشد امریکا : اگر گزارش های مربوط به بازپس گرفته شدن ناحیه ی جزایر مجنون توسط عراق کاملا درست باشد این امر می تواند اثرات مهمی در فیصله دان نهایی جنگ و همچنین در اوضاع داخلی ایران به جا گذارد.
  • ریچارد مورفی: امریکا در تلاش بود که تا قطع نامه سازمان ملل و طرح تحریم تسلیحاتی به خوبی و هم زمان پیش بروند.
  • مهدی جمارانی ایران هر گونه میانجیگری برای عادی سازی روابطش با عربستان صعودی را می پذیرد.

67.04.07

  • تک عراق به شاخ شمیران
  • بازرگان خواستار پایان جنگ شد و امام خمینی را به سیاست های مغلوط متهم کرد.
  • ریچاد مورفی ما هیچ اخبار در مورد امادگی ایران برای قبول اجرای قطعنامه 598 دریافت نکرد ه ایم

67.04.08

  • ابوغزاله : مصر هرگز اجازه نخواهد داد که ایران در جنگ با عراق پیروز شود
  • المستقبل: هم اکنونه گفت و گو هایی در قبرس میان مقامات ایرانی و امریکایی در مورد ازادی گروگان های امریکایی در لبنان جریان دارد.
  • صدام: امریکایی ها اطلاعات ماهواره ایی خود را مبنی بر حمله ی اینده ی ما به جزایر مجنون به ایرانیها داده بودند.
  • ادامه ی تک ارتش عراق در منطقه ی دربندیخان و شاخ شمیران

67.04.09

  • ریچارد مورفی : تا زمانی که ایران از پذیرش قطع نامه ی 598 سر باز می زند هیچ گونه مناسبات عادیی میان ایرا ن و امریکا برقرار نخواهد شد
  • ناظران مسایل سیاسی در بغداد:پیروزیهای عراق ممکن است با یک توافق ضمنی درمورد برگشت به مرز های بین المللی و پذیرش قطع نامه باشد
  • همکاری مصر و عراق و ارژانتین ساخت موشک با برد 435-560 مایل
  • ریچارد مورفی : امریکا مصمم است در خلیج فارس باقی بماند و از کشتی های تجاری در منطقه حراست کند.
  • دیوید ملور(معاون وزارت خارجه انگلیس): انگلیس اماده است مناسبات سازنده تری را با ایران اغاز کند
  • حرکت دو ناوشکن انگلیسی برای پیوستن به ناوگان انگلستان در خلیج فارس

67.04.10

  • السیاسیه : صدام اعلام کرد سال جاری اخرین سال جنگ خواهد بود
  • نزار حمدون : عراق نمی تواند صرفا یک اتش بس را بپذیرد ما فکر می کنیم که پس از هست سال جنگ می بایست جنگ یا ادامه داد و یا برای همیشه به ان خاتمه بخشید
  • هلموت کهل : بن خواهان روابط بهتر و بهبود پیوند های اقتصادی با عراق است
  • بازپس گیری ماووت توسط نیرو های عراقی
  • یک مقام دیپلماتیک عراقی : تنشنج به وجود امده میان بغداد و و اشنگتن به قطع روابط دیپلماتیک منجر نخواهد شد
  • یک مقام عراقی : یک ایران گیت دیگر میان ایران از یک سو انگلستان و کانادا از سوی دیگر در تدارک است

67.04.11

  • بیانیه ی شورای عالی پشتیبانی جنگ مبنی بر ادامه ی جنگ تا پیروزی
  •  تصمیم دولت المان غربی مبنی بر اعطای اعتبار بازرگانی پس از 8 سال
  • حمله هواپیماهای عراقی به پایانه ی نفتی لارک و فرود در فرود گاه ظهران
  • نامه ی ریگان به صدام : امریکا به طور همه جانبه ای از عراق در جنگ علیه ایران حمایت می کند
  •  اعلام امادگی وزارت خارجه انگلیس جهت بهبود مناسبات با ایران


سه شنبه 5/5/1389 - 1:48 - 0 تشکر 214842

67.04.12

برنامه ی نزدیکی کشور های بازار مشترک اروپا با صلاحدید امریکا


حمله به یک فروند هواپیما مسافربری ایران توسط ناوهای امریکایی در خلیج فارس(این هواپیما حامل 290 مسافر بود که همگی در این حمله کشته شدند)


حجت الاسلام هاشمی: ایجاد ترکیب از دولت , ارتش و سپاه در ستاد فرماندهی کل قوا


حجت الاسلام هاشمی: سیاست خارجی ما در مرحله ی جدید به گونه ای خواهد بود که بی جهت میدان ها در اختیار دشمن قرار نمی گیرد
67.04.14

برخورد خنثی شوروی نسبت به سقوط ایرباس ایران توسط نیروهای امریکا


سخن گوی دولت المان : این فاجعه ی وحشتناک(سقوط ایرباس) بر لزوم فوری جهت اعمال یک اتش بس بر مبنای قطع نامه ی 598 تاکید می کند.


ارایه ی طرح قانونی مبارزه مستمر با استکبار به مجلس شورای اسلامی


حضرت امام  : امروز روز مبارزه و جنگیدن با تمام شیاطین است امروز تردید به هر شکلی خیانت به اسلام است

67.04.15

تصمیم به عقب نشینی از حلبچه


طه یاسین رمضان: روز های اینده پیروزی بزرگتری را شاهد خواهیم بود


دکوئیار : من به امریکاییها و احساس مسئولیت انها خیلی زیاد اطمینان دارم ... و ایالات متحده به مسئولیت های خویش عمل خواهد کرد


در خواست ایران جهت تشکیل فوری جلسه شورای امنیت در ارتباط با حمله ی ایرباس
67.04.16

جرج شولتز : جنگ ایران و عراق باید خاتمه پیدا کند. و ایران باید قطعنامه ی 598 را بپذیرد.


ابلاغ به قرارگاه قدس جهت عقب نشینی از حلبچه


در روز دهم ژوئه (21.04.67)به شکایت ایران در سازمان ملل رسیدگی خواهد شد


ایران به عذر خواهی امیرکا در رابطه با سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران اکتفا نخواهد کرد

67.04.17

سرهنگ قذافی:عراق موافق و اماده ی پایان جنگ است و مسئله پایان جنگ در دست ایران است


ورنون والترز نماینده ی امریکا در سازمان ملل انهدام هواپیمای ایرباس ایرانی می تواند انگیزه ی تازه ای برای پایان دادن حکومت ها در خلیج فارس را فراهم اورده باشد


مارلین فیترواتر سخنگوی کاخ سفید : امریکا مدت مدیدی است که تمایل به برقرار تماس با ایران دارد و دو هدف عمده را امریکا دنبال می کند : 1- پایان دادن به جنگ میان ایران و عراق 2- ترغیب ایران به محتمل کردن سیاست های بنیاد گرایانه ی خود


وزارت خارجه ی امریکا: از سر گیری روابط رسمی با ایران منوط به پایان جنگ تهران با عراق و ازادی گروگان ها در لبنان است
67.04.18

در خواست مجمع اروپا از دوازده کشور عضو جامعه ی اقتصادی اروپا برای شرکت در ابتکار های بین المللی برای پایان جنگ در خلیج فارس و خارج شدن ناو های خارجی از این منطقه


عقد قراردادهای همکاری بیشتر سیاسی , اقتصادی میان عراق و مصر


اطلاعیه ی ستاد فرماندهی کل قوا جهت بسیج عمومی در جهت حضور در جبهه
67.04.19 در خواست حسنی مبارک و شاه حسین از ایران جهت پذیرش قطعنامه
67.04.20

لاریجانی: ایران سعی خواهد کرد خصومت های خود را از طریق دیپلماتیک حل و فصل کند


تصرف کلیه مناطق شمالی عراق توسط نیرو های نظامی عراق
67.04.21

عقد چندین قرارداد خرید اسلحه توسط ایران از کشور ها بلوک شرق


ابزرور: تصمیم دولت ایران مبنی بر اختصاص سه میلیارد دلار ذخیر ارزی خود جهت خرید تسلیحات جنگی
67.04.22

تخلیه ی مناطق حلبچه توسط جمهوری اسلامی ایران


مایکل ارماکاست(معاون وزیر خارجه ی امریکا) : ما به طور یک جانبه سعی کرده ایم بر ایران فشار اورده و او را مجبور به پذیرش قطعنامه نماییم


سفیر امریکا در اردن : دولت امریکا هر گونه عمل خصمانه علیه شیخ نشین های حوزه ی جنوبی خلیج فارس را به عنوان تجاوز علیه خاک خود تلقی خواهد کرد


اسحاق شامیر : عراق مواضعش را نسبت به اسراییل به طور محرمانه نرم تر کرده است


تلاش های دولت ریگان برای تحریم تسلیحاتی ایران با ناکامی روبرو شده است(سفیر امریکا در اردن)
67.04.23

اشغال مناطق عین خوش , زبیدات شرهانی , ده لران توسط نیرو های بعث


حجت الاسلام هاشمی: ناچار باید تغییراتی جدی در برنامه ی جنگ و دفاع خودمان بدهیم


اعلام خواست های عراق برای پایان جنگ


عراق به زودی کمک های مالی و نظامی از امریکا دریافت می کند
67.04.24 مایکل ارماکاست: تلاش های امریکا جهت فشار بیشتر به ایران باید از طریق دیپلماسی صورت پذیرد

سه شنبه 5/5/1389 - 2:6 - 0 تشکر 214844

67.04.25 در خواست جرج بوش از دکتر ولایتی جهت پذیرش قطعنامه طی جلسه ی جاری شورای امنیت
67.04.29

جان وایت , معون ورزیر خراجهامریکا : تصمیم ایران به منزلهی پیروزی مهمی برای سیاست خارجی ریگان به شمار میرود.


تهدید امریکا مبنی ببر وتوی هرگونه قطعنلمه ی شورای امنیت که حاوی محکومیتیامریکا در حمله به هواپیمی مسافر بری ایرانی ایرباس باشد.


دکویار: مذاکرات فوری با طرفین درگیری برای اجرای قطعنامه 598 اغاز شده است.


در خواست ایران برای تشکیل اجلاس فوری شورای امنیت به دنبال حملات هوایی روز گذشته ی عراق


درخواست المان غربی از ایران و عراق برای همکاری با دبیرکل در جهت اتش بس


اعلام امادگی دولت ژاپن در مشارکت برا یبازسازی بعد از جنگ در ایران و عراق


به تعویق افتادن اعلام تصمیم شورای انیت نسبت به شکایت ایران از امریکا.


اتش بس جنگ به اوپک اجازه خواهد داد دوباره کنترل خود را بر تولید نفت اعمال نماید.


جرج شولتز: پس از حل مسایل در خلیج فارس حضور نیروی دریایی امریکا در خلیج فارس کاهش می یابد    
67.04.30

اسحاق رابین , باید به روابط ایران با حزب الله بعد از پایان جنگ با عراق توجه داشت


نامه ی طارق عزیر به دبیرکل : ... با توجه به اهمیت مسئله ی شط العرب(اروند رود) می خواهیم که مسئله ی پاکسازی شط و مهیا ساختن برای کشتی رانیبرای دو کشور فراهم سازیم


اعزام یک فرستاده ی ویزه ی عراق به منظور تشریح تحولات اخیر کشور های عربی منطقه در چند روز اینده


قطعنامه ملایم شورای امنیت و براز تاسف عمیق از انهدام هواپیمای ایرباس


در خواست دکوییار جهت اعزام یک تیم فنی به ایران و عراق جهت مهیا ساختن اجرای قطع نامه


سازمان ملل : دبیرکل یک کمیسیون بی طرف را مامور شناسایی اغاز جنگ می کند.


اعلام امادگی ایران صلیب سرخ جهت بازگردانیدن اسرای عراقی و ایرانی


دکوییار : ایران و عراق با برقراری یک اتش بس فور در جنگ موافقت کرده اند. 
67.04.31

وزیر مشاور در امور خارجی عراق :رد پیشنهاد عراق در خصوص انجاممذاکرات مستقیم میان بغداد و تهران , تحت نظارت دبیرکل توسط ایران به مفهوم رد قطعنامه می باشد


مقامات وزارت خارجه ی امریکا : امریکا سه مسئله را به عنوان مانع اصلی بر سر ایجاد ارتباط با عراق برشمرده است :1- پیگیری جنگ از طرف ایران 2- حمایت ایران از ترویسم 3-دخالت ایران در گروگان گیری های لبنان


شولتز : امریکا مایل به تجدید مناسبات مستقیم با منایمندگان معتبر دولت تهران است.


ابوایاد : سوریه در صورتی که عراق بخواهد مجددا نفوذ خود را در سطح اعراب اعمال کند باید در استراتزی خود تجدید نظر کند.


هارلد براون: شکست های اخیر ایران در جنگ و اختلافات داخلی نقش اساسی را در قبول قطع نامه598 به عهد داشته اند و در عین حال تهران خود را به طور فزاینده ای مواجه با حضور امریکا در خلیج فارس می دید


سه روز پس از اعلام تصمیم جمهوری اسلامی مبنی بر پذیرش قطعنامهی طارق عزیز هیچ اشاره ای به پذیرش قطعنامه نکرده و در عوض یک طرح صلح 5 ماده ای را مطرح نمود.


رییس شورای امنیت : شورای امنیت می باید از سانحه سرنگونی هواپیما فراتر می رفت تا بهتر به ان چه که اتفاق افتاده واقف می شد


سخن گوی کاخ سفید :امریکا معتقد است که اکنون به عهده ی ایران است که نخستین گام را در جهت عادی سازی روابط میان واشنگتن و تهران بردارد


تک عراق به خرمشهر و حمید


تصرف قصر شیرین و عبور از ارتفعات سرپل ذهاب توسط عراق


عقب نشینی نیرو های خودی از مناطق عملیاتی میمک و هلاله و پیشروی دشمن در مناطق تنگه ی بیجار و تنگه ی بی نای


موافقت ایران با اعزام هیتی از ناظران سازمان ملل برای برنامه ریزی نحوه ی اجرای اتش بس و نظارت بر اجرای ان


عدم موافقت عراق با اعزام هیت صلح سازمان ملل(عراق خواستار مذاکرات مستقیم بود).
67.05.01

اشغال گیلان غرب توسط دشمن


دعوت ستاد فرماندهی کل قوا از مردم برای اعزام به جبهه های نبرد


تشکیل یک هیات سازمان ملل برای تحقیق در مورد وضعیت اسرا ی دوکشور
67.05.02

سفر ویلیام بال , وزیر نیروی دریایی امریکا به خلیج فارس


فرانک کار لوچی وزیر دفاع امریکا : حضور نظامی امریکا در خلیج فارس تنها وقتی کاهش خواه یافت که اتش بس به خصومت ها پایان دهد و معین شود که خلیج فارس برای کشتیرانی امن ست


عملیات مرصاد


کارلوچی: امریکا مایل است پیرامون ازادی گروگان های امریکایی در لبنان با ایران مذاکره کند.


سفر ولایتی به نیویورک برای گفتگو با دبیر کل


کشته شدن ماهر عبدالرشید فرمانده ی سپاه سوم عراق
67.05.03 بازپس گیری شهر گیلان غرب
67.05.04

ورود هیات کارشناسی سازمان ملل به تهران برای مهیا ساختن زمینه ی اجرا ی اتش بس


ورود منافقین به شهر های اسلام اباد و کرند غرب


عقب نشینی نیرو های عراقی از گیلان غرب و صالح اباد


اعزام طارق عزیز وزیر خارجه ی عراق به نیویورک


پیشروی منافقین در منطقه ی حسن اباد واقع در 40 کیلومتری غرب شهر باختران


عصمت کتانی سفیر عراق در سازمان ملل : کلیه ی نیرو های عراقی در روز سه شنبه در ساعت 8 به وقت تهران خاک ایران را ترک خواهند کرد
67.05.05

یک مقام وزارت خارجه ژاپن : در صورت در خواست ایران برای دریافت کمک های اقتصادی دولت |اپن با نظر مثبت به ان پاسخ خواهد داد


تصمیم اعزام دیپلمات از طرف انگلستان به ایران پس از یک سال تیرگی روابط


عملیات مرصاد – ازاد سازی شهر اسلام اباد غرب
67.05.06

در خواست سازمان ملل از 30 کشور از جمله کشور های شمال اروپا برای مساعدت در جهت کنترل توقف جنگ  ایران – عراق


انجام عملیات پیروز مند مرصاد

67.05.07

رد پیشنهاد شوروی برای مذاکرات مستقیم با عراق در مسکو توسط ایران


ورود هیات کارشناسی سازمان ملل به بغداد
67.05.08

تاچر, نخست وزیر انگلیس : تشکیل جلسه ی شورای امنیت به روند برقراری صلح میان ایران و عراق کمک خواهد کرد و برقراری صلح در منطقه شکست بنیاد گرایی تلقی خواهد شد


بشارتی: من اکنون می گویم که در مورد مذاکره مستقیم با عراق مسئله ای وجود ندارد و ما اماده هستیم


یک مقام امریکایی: دولت امریکا از رهبران عرب درخواست کرده است که به دولت عراق هشدار دهند که نگذارد پیشروی مجاهدین از ایران از کنترل خارج شود...مقامات امریکا از این نگرانند که ماندن عراق در قسمتی از خاک ایران موجب شود که دولت ایران در قبال فعالیت های صلح جویانه موضع خصمانه ای اتخاذ کند


چالز دمن : امریکا از گروه هایی که در پی سرنگون ساختن دولت ایران از طریق زور هستند حمایت نمی کند.
67.05.09 بشارتی : ایران اماده است که در صورت خروج امریکا از خلیج فارس و پایان گرفتن خصومت های ان نسبت به ایران باب مذاکره با امریکا را بگشاید و از سر گیری رابط دوجانبه را مورد بررسی قرار دهد
67.05.10 شولتز: ایالات متحده از طریق کشور ثالثی پیامی به ایران فرستاده و تمایل خود را به منظور گفتگو اعلام داشته است
67.05.11

راهپیمایی بیعت با امام (عید غدیر خم)


انیستیتوی اقتصادی خاورمیانه ژاپن : بازسازی ایران بیست سال با هزینه ی 88.5 میلیارد دلار و بازسازی عراق ده سال بعد با هزینه ی62.8 میلیلارد دلار انجام می شود


عملیات منتفی شده ی کوشک
67.05.12 برگزاری کمیته ی هفت گانه ی اتحادیه ی عرب برای صلح در بغداد
67.05.13 دیدار وزیر خارجه شوروی با لاریجانی در مسکو 
67.05.15

ارائه ی یک طرح سه ماده ای از طرف دبیرکل برای خاج ساختن مذاکرات از بن بست


دیدار یک هیات عالی رتبه از جمله وزیر خارجه ی عربستان با دکوئیار برای گفتگو پیرامون اتش بس
67.05.16

اعلام رسمی پذیرش مذاکره رودرو با عراق پس از برقراری اتش بس توسط ولایتی


دیدار معاون سیاسی وزارت خارجه و نماینده ی ویژه ی دولت ژاپن از تهران


اعلام قبول اتش بس از طرف عراق قبل از مذاکره ی مستقیم
67.05.18

ورود اولین واحد های نیرو های ناظر سازمان ملل به تهران و بغداد


دیدار یوسف بن علوی وزیر مشاور در امور خارجه ی عمان از تهران


اعلام تاریخ اتش بس از طرف دبیرکل (29 مرداد)
67.05.19

اعلام امادگی کمیته ی صلیب سرخ در زمینه ی بازگرداندن اسرا


تصویل شرکت 350 نفر از 25 کشور جهان برای نظارت بر اتش بس در شورای امنیت سازمان ملل

67.05.20

انتخاب ژنرال اسلاوکایویچ از یوگسلاوی به سمت فرماندهی کل گروه ناظران بر اتش بس


منابع کرد در ترکیه : ایران و عراق موافقت کردند که حمایت نظامی از شورشیان کردی را که علیه دولت کرد می جنگد را قطع کنند
67.05.21 ورود یک دیپلمات انگلیسی به ایران برای ارزیابی امکان بهبود مناسبات با ایران
67.05.26 استقرار اعضای ناظر بر اتش بس از سازمان ملل در مرز های ایران و عراق
67.05.29

طرح مسئله ی بازسازی و پیشنهاد کشور های شرق و غرب رای مشارکت در این امر


اجرای مقرارت اتش بس در ساعت 6.30 صبح

سه شنبه 5/5/1389 - 2:9 - 0 تشکر 214845

منبع جدول های بالا هم ضمیمه ی روزنامه ی ایران...ویژه نامه قطعنامه ی598

سه شنبه 5/5/1389 - 20:4 - 0 تشکر 215089

یک سوال خودم دارم:
جنگ را ادامه می دادیم برای چی؟ به چه هدفی برسیم؟چند تا هواپیمای مسافرتی رو باید می زدند؟
موضع ما تهاجمی نبود/دفاعی/پیروز بودیم /وجبی از خاک هم را به عراق ندادیم/عراق هم محکوم به پرداخت خسارت شد/به نظر من باید این همه هزینه و وقت بر سر این قرار داد صرف گرفتن خسارت از عراق شود!!

 

 


بني الاسلام علي الکلمتين,کلمة التوحيد و توحيد الکلمة

چهارشنبه 6/5/1389 - 12:55 - 0 تشکر 215399

4siamak گفته است :
[quote=4siamak;423165;215089]یک سوال خودم دارم:
جنگ را ادامه می دادیم برای چی؟ به چه هدفی برسیم؟چند تا هواپیمای مسافرتی رو باید می زدند؟
موضع ما تهاجمی نبود/دفاعی/پیروز بودیم /وجبی از خاک هم را به عراق ندادیم/عراق هم محکوم به پرداخت خسارت شد/به نظر من باید این همه هزینه و وقت بر سر این قرار داد صرف گرفتن خسارت از عراق شود!!



سلام

اول  جواب پاسخ شما اینكه اگر یك دزد به خانه شما بیاید وبه اموال خانه ی شما خسارت بزنند شما با اون چكار میكنید؟

دوم اینكه امام حسین (ع) هم می دانستد شهید می شود می دانست كه یاران شهید میشود می دانست كه پیروز نمی شود پس چرا جنگید؟جنگید تا دین خدا زنده باشد .شما بیاید این را تحلیل كتید بگویید خوب آنها كه پیروز نشده اند پس چرا جنگیدنند .بعضی چیزی ها با عقل وتفكر بشر هم سان نیست ودست الهی باید باشد تفكر الهی باشد

سوم مگر شما امام خمینی(ره) را قبول ندارید مگر امام بد ملت را میخواستنند مگر امام دوست داشت كه ملت به رنج بیفتد هدف امام تابودی صدام وآن دیكتاتوری صدام بود كه بر ملت عراق شكل گرفته بود وهدف امام نابودی اسرائیل بود.

 اسلام هم این را میگوید اگر فردی خود را ملزم به ولایت فقیه بدانند باید هر چه ولایت بگوید اجرا كنند و تردیدی به دل نگزارد كسانی كه در اوال انقلاب خود را به گفته خودشان كنار امام میخوانددنند پس چرا به دستور امام عمل نكردنند وامام را تحت فشار گذاستنند كه دیگر ما امكانات نداریم ما نیرو نداریم واز این گونه سخنان پس اینها از اول هم با امام نبودنند بلكه فقط در كنار امام بودنند "عواملی که از ذکر آن فعلاً خودداری می‌کنم و به امید خداوند در آینده روشن خواهد شد "این كلام امام است كه جای تردیدی برای ما نمی گذارد

شکر لله شیعه ای نامی شدیم
اهل جمهوری اسلامی شدیم
از خمینی درس عشق آموختیم
در تنور جنگ و جبهه سوختیم
بیعتـی کـردیم بـا سیـد علی
راه حـق در قول و فعلش منـجلی

 
پنج شنبه 7/5/1389 - 14:28 - 0 تشکر 215819

سلام...
مصاحبه ی روزنامه ایران با حجت السلام میرباقری رو تایپ کردم چون زیاده تو 4 تا پست می ذارم ...
امید وارم به کار بحث بیاد.
من اصلا نمی خوام هیچ جناحی رو اثبات یا رد کنم...فقط چیز هایی که به نظرم مربوط به بحث هست می ذارم...

پنج شنبه 7/5/1389 - 14:30 - 0 تشکر 215821

  • ظرف سال های اخیر بازخوانی قطعنامه 598 در اذهان زنده شده است.با توجه به حوزه ی علاقه مندی جناب عالب در روش شناسی مطالعات اجتماعی , حال که در ابتدای راه هستیم روش پیشنهادی شما برای اغاز  این مطالعه چیست؟

مسئله پایان جنگ تحمیلی از انجایی که در تعابیر امام (ع) به جام زهر تعبیر شد, یکی از چالشی ترین مطالعات تاریخ معاصر خواهد بود.

از طرف دیگر به علت انکه این واقعه , یک واقعه نظامی بوده و عادتا اطلاعات نظامی جزء طبقه بندی شده ترین اطلاعات اطلاعات کشور است به نظرمی رسد  حجم اطلاعات زیادی نیز برای مطالعه در اختیار نیست پس از طرفی اهمیت واقعه , ان را د رمعرض نظریات ضد و نقیض قرار می دهداز سوی دیگر به علت طبقه بندی شده بودن اطلاعات ان , دسترسی به واقعیت بسیاری از اطلاعاتی که عادتا برای تحلیل نیاز است ممکن نیست.

اما در اینجا یک مسئله به کمک محققین می اید که اگر با دقت و ابزار مناسب یک نوع خاص از تحقیق راانجام دهند, بن بست پیش امده حل خواهد شد و می توان به یک قضاوت کلی درباره ی جنگ دست یافت .اگر چه این قضاوت کلی و اجمالی باشدو نتوان تمام ارکان پازل تحولات قطعنامه را به تفصیل بدست اورد.

نقطه ی مزیت جبهه انقلاب اسلامی در فضای جنگ ان بود که رهبر این جریان خود یک شخصیت بزرگ تاریخ ساز بود و شخصیت های تاریخ ساز به علت نوع عظمتی که دارند می توانند رد پایی از خودبه جا بگذارند که دیگران هرچند تلاش کنند نتوانند ان رد پا را پاک کنند.این رد پا گاهی از جنس خبر است گاهی از جنس اثر.رد پای ایشان ظاهر است اما کسی می تواند به انها دست پیدا کند که از مدل شناخت وقایع و شناخت افراد استفاده کند.اصولا برخی افراد تنها بر خود و اطراف خود تاثیر گذارند و نمی توانند اثار خود را به فضایی دورتر از خانواده و دوستان خود بفرستند و در محیط بزرگتری اثر بگذارند.برخی می توانند برهه های از زمانی جامعه بزرگ یا کوچک را متوجه خود کنند و اثراتی را را برکل جامعه مترتب کنداما ایندسته نیز اثراتی میرا دارند.,یعنی به فراموشی سپرده می شوند و در خاطر تاریخ از انها برجای نخواهد ماند.

اما عده ی بسیار محدودی از خاطر جامعه پاک نمی شوند بلکه بالاتر از ان , اثاری که از انها به جامعه بشری رسیده است , جهت حرکت جوامع را تحت تاثیر جاذبه ی خود قرار می دهدو انها را به سمت و سویی که خود می خواهند می کشانند. باید توجه داشت که وقتی چنین شخصیتی سعی می کند اثری را برقلب تاریخ حک کند کسانی که کمتر و کوچک تر از او هستند نمی توانند این اثر را بزدایند.

اگر قبول کنیم که امام خمینی (ره) شخصیتی تاثیر گذار بوده اند که توانستند نه تنها بر جهت ملت ایران  بلکه بر حرکت ازادیخواهی و معنویت طلبی انسان معاصر اثرگذار باشند در این صورت باید بپذیریم اثراتی را که او برقلب تاریخ گذاشته است به این سادگی قابل زدون نیست.اما ردپای او برای کسانی که با عملکرد او اشنا نیستند مخفی است و تنها در صورتی که از مدل شخصیت شناسی تاریخی استفاده شود  می توان ان خطوط کلی اثر را یافت. برای ما در تحلیل قطعنامه 598 این فرصت وجود دارد که از طریق ردپایی که از امام به جا مانده است و ازسوی ایشان سعی شده است غیر قابل تحریف گردد این واقعه این واقعه را تحلیل کنیم. اما محصول این تحلیل بیشتر می تواند در خدمت تحلیل فرهنگی قرار گیرد تا تحلیل سیاسی.

یعنی درباره کمتر شخصیتی می توان به طور دقیق اظهار نظر قطعی کرد و و بیشتر می توان به طور خطوط کلی جریان های اثرگذار در ان برهه را شناسایی کرد تا افراد اثرگذار و افعال دقیق انها را ما باید سعی کنیم از روشی استفاده کنیم که در ان تنها به انچه در روی صحنه ی علنی رخ داد و یا در همان زمان علنی شد برای تحلیل استفاده کنیم و نه بیشتر. سپس برتکیه بر اندیشه های امام (ره) که قابل استخراج از بیانات منتشر شده ی ایشان هست به تحلیل بپردازیم . به عنوان نمونه بیانات امام (ره)در ابتدای جنگ در ایام پذیرش قطعنامه 598 و پس از ان می تواند نوع اندیشه امام در موضوع جنگ تحمیلی را روشن کند.

پنج شنبه 7/5/1389 - 14:33 - 0 تشکر 215823

  • به نظر شما چند سناریو برای پایان جنگ وجود داشت و در نهایت کدام سناریو محقق شد؟

به نظرمی رسد حداقل 4 سناریو کلی برای جنگ می توان در نظر گرفت.

اولاینکه جنک با پیروزی عراق به پایان برسد که غیر قابل دسترس بودن این سناریو به سرعت عیان شد. دوم انکه ایران در اثنای جنگ در حالتی تحقیر شده به صلح مجبور شود و با دادن تلفات زیاد انسانی و غیر انسانی مجبور به پذیرش شرایط بین المللی شود. این نقشه نیز برای غرب مطلوب بود تا بتواند از این طریق از عظمت این انقلاب  درافکار عمومی بکاهداما این سناریو نیز با مقاومت امام و امت امکان تحقق نیافت.سناریوی سوم این بود که این جنگ در ظاهر هیچ پیروزی نداشته باشد و به نحوی که کمترین سود ممکن به انقلاب اسلامی برسد , با قانع کرد انقلاب , جنگ خاتمه یابد ,چناچه که بعد از فتح خرمشهر و بعد از کربلای 5 در پایان سال 65 این ایده به طور جدی در جامعه ی جهانی مطرح شد و بار دوم توانست در شکل قطعنامه ی 598 و رد سال 66عرضه شود و به نوعی ایران را به پذیرش ان قانع کنند.سناریوی اخر ان بود که انقلاب اسلامی پیروز این میدان باشد و جنگ به سقوط صدام منتهی شود.بدون شک در صورت رخدادن چنین اتفاقی جمهوری اسلامی با سرعت غیر قابل کنترلی به یک ابر قدرت جهانی تبدیل می شد و شاید مثلا ایدئولوژی ملتهای منطقه بدون هیچ مقاومتی توسط فرهنگ انقلاب فتح می شد. به نظر من امام به دنبال سناریوی چهارم بود اما تنها سناریوی سوم محقق شد.

پس با این حساب از نظر شما علت اینکه امام (ره)پذیرش و قبول قطعنامه 598 را نوشیدن جامزهر نامیدند نیز همین بود که این هدف نهایی محقق نشد.

به طور قطع امام هیچ گاه ازاز دشمن بیرونی نترسیده بود و در مقابل  ان نیز اصلا احساس زبونی و عجز نمی کرد .در معادلات نظامی امام (ره) اصل با نصرت الهی بود مثل اینکه نقل کرده اند امام (ره)  درمقابل حضور اولین ناو امریکا فرموده بودند :«اگر من جای شما باشم می زنم!» یعنی با اینکه می دانستند و مقدورات نظامی ما به اندازه ای نیست که با امریکا وارد جنگ شویم ولی از انجایی که اصل در جنگ را درگیری انسان ها و اراده ها می دانستند ومطمئن به امداد الهی بودند باز هم افق پیروزی را می دیدند.بنابراین کسی قبول نمیکند که جام زهر برای امام (ره) شکست در مقابل توان دشمن مادی باشد.

پس می ماند درون جبهه انقلاب. جام زهر برای امام (ره) عدم ادامه مسیر توسط نیروهای داخلی(مقدورات انسانی)بوده است.اما ایا همانطور که مسئولین می گویند این مردم بوده اندکه جبهه ها را خالی کرده اند یا اینکه به عکس بوده و مسئولین با امام مسیر راادامه نداده اند؟!

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.