• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 1573)
سه شنبه 29/4/1389 - 12:59 -0 تشکر 212794
جایزه چندمیلیون دلاری ناسا برای حل چالش قرن


جایزه چندمیلیون دلاری ناسا برای حل چالش قرن

 ساخت کاوشگرهایی که می‌توانند در تاریکی هم به کاوش ادامه دهند، ربات‌هایی که توانایی شناسایی و بازیابی خودکار نمونه‌ها را دارند و پرتاب ماهواره‌های کوچک آخرین چالش‌های مطرح‌شده توسط ناسا هستند. 





فکر می‌کنید از چه راهی می‌شود انرژی کاوشگرهایی را تأمین کرد که به ماه فرستاده خواهند شد و باید انتظار دو هفته تاریکی را داشته باشند؟

 

اگر به استثنای استفاده از باتری‌ها یا سلول‌های فتوولتائیک ایده دیگری دارید شما هم می‌توانید یکی از برندگان جوایز «چالش قرن» باشید که توسط ناسا طرح می‌شوند.

 

به گزارش نیوساینتیست، ناسا دارد تلاش می‌کند به این وسیله انگیزه کافی برای ساخت کاوشگرهای تازه و تولید ماهواره‌های کوچک را به محققان و گروه‌های مستقل تخصصی بدهد. برای ساخت کاوشگری که بتواند در تاریکی 14 روزه ماه به کاوش ادامه دهد جایزه‌ای 1.5میلیون دلاری پیش‌بینی شده است.

 

اندرو پترو، مدیر برنامه چالش‌های قرن می‌گوید: «هدف اصلی ما دسترسی به فناوری‌های ذخیره انرژی برای ادامه کاوش است و امیدواریم با طرح این پرسش به راه حل‌های تکنیکی متعددی برسیم».

 

علاوه بر جایزه کاوشگرهای شب، دو جایزه دیگر نیز پیش‌بینی شده‌اند: یکی به ارزش 1.5میلیون دلار دیگر برای ربات‌هایی که بتوانند نمونه‌ها را به صورت خودار کشف و بازیابی کنند و دیگری به ازرش 2میلیون دلار برای تیمی که بتواند یک ماهواره کوچک را دوبار ظرف مدت یک‌هفته در مدار قرار دهد.

 

علاوه بر این ناسا به دنبال راهی ابتکاری برای پرتاب ماهواره‌های کوچک CubeSats است. این پیکوماهواره‌های مکعب‌شکل با ابعاد تقریبی 10سانتیمتر و وزن 1کیلوگرم دارند به راهی موفق برای ارسال نمونه‌ها به مدار تبدیل می‌شوند. در حال حاضر برای ارسال آنها به فضا از راکت‌های حمل بار استفاده می‌شود.

 

پترو می‌گوید: «تا زمانی که امکان پرتاب مستقل این ماهواره‌ها فراهم نشود امکان برنامه‌ریزی آنها و الحاق ملزومات کافی وجود نخواهد داشت. ما داریم برای رسیدن به راهی ابتکاری تلاش می‌کنیم که پرتاب این ماهواره‌های کوچک را مطمئن‌تر و مقرون به صرفه کند.

 

در حال حاضر قانون تازه‌ای برای این مسابقه اعلام نشده است. سایر شرکت‌های تأمین‌کننده بودجه این مسابقه تا مهرماه انتخاب خواهند شد.

 

سال گذشته نیز این برنامه برندگان متعددی داشت. بیش از 3.5میلیون دلار به برندگان مسابقات ساخت نمونه ابتدایی ماه‌نشین‌ها، دستکش‌های فضایی بهتر، دستگاه‌های حفاری در خاک ماه و بالابر‌های فضایی تعلق گرفت. رقابت بر سر سه چالش تازه نگهدارنده‌های قوی بالابرهای فضایی، هواپیماهای سبز و ارسال انرژی بی سیم از اواسط مردادماه آغاز خواهد شد.

به نقل از : آسمان کویر

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

سه شنبه 29/4/1389 - 18:0 - 0 تشکر 212856

آقای رییس انجمن قرار شد برید رصد خبر بدید ما هم میایم ما!

سه شنبه 29/4/1389 - 20:35 - 0 تشکر 212883

جالب بود.
مرسی

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.