• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 10553)
پنج شنبه 30/2/1389 - 10:56 -0 تشکر 201238
وقایع رصدی پیش روی

دوستان گرامی این تاپیک جهت اطلاع رسانی رویدادها و وقایع رصدی ایجاد شده است.

در این تاپیک میتوانید از رویدادهای رصدی هر هفته یا ماه پیش رو مطلع شوید.

جهت کسب اطلاع  از جدید ترین رویداد رصدی ماه به صفحه آخر این تاپیک مراجعه فرمایید.

با تشکر

 

 

مقارنه ای دیگر ؛ این بار بین ماه ، ستاره و سیاره

شامگاه روز پنجشنبه سی‌ام اردیبهشت ماه ماه نیمه ( تربیع اول )، سیاره مریخ و ستاره‌ی قلب شیر در کنار یکدیگر خواهند بود تا منظره‌ای جالب را برای شما به تصویر بکشند. برای دیدن این مقارنه پس از غروب خورشید و تاریک شدن آسمان می‌توانید در بالای افق غربی آن را مشاهده کنید.
در این شب خوشه‌ی کندوی عسل. کمی بالاتر مقارنه‌ی ماه، قلب شیر و مریخ قابل مشاهده میباشد.

ضمنا برای رصد m45 (خوشه کندوی عسل ) نیازمند ابزاز نجومی مناسب هستید.

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

شنبه 15/3/1389 - 13:15 - 0 تشکر 204074

آن طور که من از بقیه تاپیک ها فهمیدم yassi گرامی تازه به نجوم گرویدند در حال فعالیت هستند.
اگر یک پول قابل توجه دارید که لازمش ندارید و حوصله شب زنده داری را دارید الان اقدام به خرید دوربین کنید وگرنه کمی صبر پیشه کنید ببینید علاقه همچنان به نجوم حفظ می شود یا نه. اگر همچنان علاقه مند ماندید آنقدر پیشرفت می کنید که یک دوربین ساده شما را اشباع نمی کند و شاید باید دوربین قوی تری تهیه کنید. اصلا شاید هم حوزه ای که دوست دارید کار کنید بیشتر به تلسکوپ نیاز داشت تا دوربین.
خلاصه که فعلا برای خرید دوربین عجله نکنید!
درباره مارک های ایرانی هم درست است که ایرانی هستند اما خب می توانند تا حد زیادی کارتان را راه بیاندازند. البته کشور دوست و همسایه چین هم ید طولانی در انواع و اقسام دوربین دارد که خیلی ارزان تر است

شنبه 15/3/1389 - 13:16 - 0 تشکر 204075

راستی یک مطلب دیگه
دوستان این تاپیک مقارنه و ... است اگر درباره دوربین دوچشمی قصد دارید تبادل نظر کنید در یک تاپیک جداگانه به آن بپردازید

دوشنبه 17/3/1389 - 14:42 - 0 تشکر 204377

آسمان هفته سوم خرداد ماه

در طی این هفته، به اواخر ماه قمری نزدیک می‌شویم و این به معنای آن است که ماه به وضعیت هلال آخر ماه خواهد رسید. دراین حالت، ماه در ابتدای شب در آسمان قرار ندارد و در هنگام سحر طلوع می‌کند، بنابراین کمی قبل از طلوع خورشید دیده خواهد شد.

 ماه هر روز حدود 50 دقیقه دیرتر طلوع می‌کند و آرام آرام به خورشید نزدیک‌تر می‌شود تا این‌که در ساعت 15:45 بیست و دوم خرداد، ماه نو (مقارنه ماه و خورشید) اتفاق می‌افتد. در این حالت، ماه بین خط واصل زمین و خورشید قرار دارد و سطح نورانی ماه دقیقا در طرفی است که ما نمی‌توانیم آن را ببینیم.

وضعیت سیارات

عطارد (تیر): در آسمان صبح‌گاهی و در ارتفاع کمی از افق شرقی است. در صبح‌گاه 21 خرداد، در نزدیکی هلال ماه قرار می‌گیرد، اما مشاهده آن ساده نخواهد بود. 

زهره (ناهید): پس از غروب خورشید، درخشان‌ترین جرم سماوی در افق غربی است. در صورت فلکی جوزا (دوپیکر) است و در 21 خرداد در امتداد خط واصل دو ستاره پرنور این صورت فلکی (پولوکس و کاستور) قرار می‌گیرد.

مریخ (بهرام)
: در ابتدای شب در ارتفاع زیادی از جنوب غرب آسمان قرار دارد. در طی این هفته از کنار ستاره قلب‌الاسد (پرنورترین ستاره صورت فلکی اسد) عبور می‌کند. رنگ سرخ مریخ در کنار رنگ زرد مایل به سفید قلب‌الاسد و درخشندگی نسبتا زیاد هر دو جرم سماوی، نشانه خوبی برای پیدا کردن آن‌ها است. 

مشتری (برجیس): در هنگام سحر، به صورت جرم آسمانی درخشانی با رنگ سفید در افق شرقی دیده می‌شود. در ساعت 4:00 بامداد پانزدهم خرداد، ماه در فاصله 6 درجه‌ای این سیاره قرار می‌گیرد. 

زحل (کیوان): پس از غروب خورشید در ارتفاع زیادی از جنوب آسمان قابل مشاهده است. رنگ زرد آن نشانه خوبی است(. 

اورانوس: در هنگام سحر، در فاصله بسیار کمی از سیاره مشتری قابل رویت است.(برای مشاهده به دوربین دوچشمی یا تلسکوپ نیاز دارید).


یک نکته: از آن‌جایی که صفحه گردش سیارات منظومه شمسی به دور خورشید بسیار نزدیک به یکدیگر است، مسیر حرکت آن‌ها در آسمان زمین نزدیک به مسیر حرکت خورشید است. این مسیر را دایره‌البروج می‌نامند و از همان 13 صورت‌فلکی عبور می‌کند که خورشید نیز در حرکت سالیانه خود از آن‌ها می‌گذرد. (به ترتیب: ماهی، بره، گاو، دوپیکر، خرچنگ، شیر، خوشه، ترازو، کژدم، مارافسای، کمان، بزغاله، آبریز). این موضوع را می‌توانید این شب‌ها به سادگی بررسی کنید. سیارات ناهید، مریخ و زحل که شب‌هنگام در آسمان حاضرند، روی این خط قرار دارند.

مقارنه ها :

در صبح‌گاه 21 خرداد ماه، مقارنه هلال باریک ماه با خوشه پروین و هم‌چنین سیاره عطارد اتفاق می‌افتد. اگر افق شرقی بازی دارید، این شانس را خواهید داشت تا حدود ساعت 5:15 ، هلال ماه را در میان خوشه پروین و سیاره عطارد رویت کنید. در این زمان، ارتفاع هلال ماه حدود 8 درجه است و فاصله آن از خوشه پروین 2/2 درجه و از سیاره عطارد، 4.5 درجه است. این هلال صبح‌گاهی که درصد روشن آن حدود 2 درصد قرص ماه است، آخرین هلال قابل رویت جمادی‌الثانی است.

به نقل از :

کارشناس ارشد مرکز تقویم موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و عضو انجمن علمی-پژوهشی نجم شمال

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

پنج شنبه 20/3/1389 - 16:25 - 0 تشکر 204879

ممنون از medman
ببخشید من امروز جوابتون به این سوالم رو دیدم. اصلاً یادم نبود تو این تاپیک این سوال رو پرسیدم. شرمنده.
ممنون خلاصه از راهنماییتون. اون سایتی رو هم که گفتین قبلاً دیده بودم همینطور چند سایت دیگه مثل آسمان شب و غیره. قیمتاش هم دیدم. راجع به خرید پستی اینترنتی هم فکر کردم اما نکته اینه که این ابزار وزنش زیاده اونوقت گمونم هزینش تا یزد زیاد بشه. اگه بخوام از این سایتا بخرم که میزارم میرم تهران بعد. می خواستم ببینم تو یزد هست جایی که هزینش بهتر باشه و کیفیتشم خوب که اینم شما می گین نیست. ممنون از راهنماییتون. :)

ممنون از mohagh بابت راهنماییشون
:)) نه بابا پول قابل توجهم کجا بود. من فقط الان دارم قیمتها رو بررسی می کنم. راجع بهشم مطلب زیاد خوندم و پیشنهادات رو شنیدم. و بازم می پرسم از افراد دیگه. اکثرا هم گفتن صبر کن. که منم گوش میدم و صبر می کنم تا خوب یاد بگیرم. راجع به دوربین دو چشمی هم که پرسیدم می خواستم ببینم اگه خوبه واسه رصد الان و شروع بگیرمش. که اونم معلوم نیست. فقط تو مرحله بررسی و آینده نگری هستم همین. بازم ممنون. راجع به تازه کار بودنم هم درسته. اما اول عذر می خوام که اینجا این سوال رو مطرح کردم. چون اولاً اون سوال رو روز اولی که شروع به پرسش کردم تو این انجمن، پرسیدم و نمیدونستم کجا باید بپرسم. ثانیاً تاپیک مخصوص نبود منم نمی دونستم که می تونم یه تاپیک جدید باز کنم. شمام این دفعه رو ببخشید و ما رو نزنید. سعی می کنم دیگه تکرار نشه. :|

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

جمعه 4/4/1389 - 18:46 - 0 تشکر 207323

سلام
میگما کسی خبر داره چرا دو روزه با شماره ها و اکانتهای خود تبیان تو سایت تبیان نمیره حتی تو اینترانت هم نمیره. چرا آخه؟ فقط مال شهر ماست یا مال همه جاست؟ خواهشا یکی جواب بده نمیدونم کجا باید می پرسیدم. الانم با یک اکانت غیر از تبیان اومدم. از اونجایی که اینجا هم فعالیتی از دوستان ندیدم گمونم اونام مشکل دارن. خواهشا یکی جواب بده

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

جمعه 4/4/1389 - 19:38 - 0 تشکر 207336

یاسی گرامی
میتونید مشکل خودتون رو در قسمت مشاوره مطرح کنید یا اینکه از help online کمک بگیرید (شنبه تا پنج شنبه)

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

شنبه 12/4/1389 - 12:50 - 0 تشکر 208882

در طی این هفته، ماه از ابتدای شب در آسمان نیست و ساعتی پس از غروب خورشید از شرق طلوع می‌کند. در ساعت 14:43 دهم تیر، ماه به اوج خود می‌رسد در این هنگام فاصله آن از زمین به 405035 کیلومتر است. هنگامی که ماه در بیشترین فاصله خود از کره زمین قرار می‌گیرد، آن را اوج ماه می‌نامند.

به تدریج از بخش روشن ماه کاسته می‌شود تا این‌که در ساعت 19:05 سیزدهم تیر و پس از طی سه چهارم مدار خود، ماه به وضعیت تربیع دوم می‌رسد. در این روز، ماه در نیمه شب از افق شرقی طلوع می‌کند و نصف سطح آن روشن است.

سیاراتی
عطارد / تیر: در نزدیکی خورشید قرار دارد و غیر قابل مشاهده است.


زهره / ناهید: پس از غروب خورشید، درخشان‌ترین جرم سماوی درغرب آسمان است و در این هفته وارد صورت فلکی اسد می‌شود. 


مریخ / بهرام: در ابتدای شب در جنوب غرب آسمان و بین سیاره ناهید و زحل قرار دارد.


مشتری / برجیس: در هنگام سحر، در جنوب شرقی آسمان و بسیار پرنور است. 


زحل / کیوان: هم‌چنان در صورت فلکی سنبله قرار دارد و پس از غروب خورشید در ارتفاع زیادی از جنوب غرب آسمان قابل مشاهده است. در این هفته، با سیاره مریخ و ستاره قلب الاسد در یک امتداد قرار می‌گیرد.

مقارنه ماه و سیاره مشتری
وقتی از دید ناظر، دو جرم سماوی در فاصله نزدیکی از یکدیگر دیده شوند، اصطلاحاً گفته می‌شود که «مقارنه» اتفاق افتاده است. در ساعت 1 بامداد 13 تیر، مقارنه ماه با سیاره مشتری در شرق آسمان دیده می‌شود. در این زمان جدایی زاویه‌ای آن‌ها از یکدیگر 5.8 درجه است و سیاره مشتری در جنوب ماه قرار دارد.

مقارنه خارجی سیاره عطارد
در حرکت مداری سیارات عطارد و ناهید، بعضی وقت‌ها سیاره در امتداد خط واصل زمین و خورشید قرار می‌گیرد و از دید ما، سیاره به پشت خورشید می‌رود. به این حالت، مقارنه خارجی گفته می‌شود. در ساعت 16:00 روز هفتم تیر، مقارنه خارجی سیاره عطارد اتفاق افتاد. همان‌طور که اشاره شد، در این هفته سیاره عطارد قابل مشاهده نخواهد بود.

دنباله دار مک‌نات
در هفته‌های گذشته در مورد دنباله‌دار مک‌نات که اخیراً پرنور شده است، صحبت کردیم. دنباله‌دار در این هفته صورت فلکی ارابه‌ران را طی می‌کند و به خورشید نزدیک می‌شود و احتمالاً با قدر 3 به بیشترین درخشندگی خود می‌رسد؛ اما نزدیکی آن به خورشید رصد آن را بسیار مشکل می‌کند. پیش‌بینی می‌شود که در 12 تیر به حضیض خود (نزدیکترین فاصله از خورشید) برسد.

منبع : آسمان کویر

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

سه شنبه 22/4/1389 - 15:12 - 0 تشکر 211201

اولین فرصت برای دیدن ماه نصیب رصدگران می شود. شامگاه 22 تیرماه 1389 هلال ماه شب اول به آسانی در بالای افق غربی قابل دیدن است. در این شب هلال ماه با فاز ( درصد بخش درخشان ) 5.1 و ارتفاع 6 درجه ( 30 دقیقه پس از غروب خورشید ) رویت خواهد شد. کمی پایین‌تر از هلال ماه، سیاره عطارد نیز به مانند ستاره‌ای از قدر 0.5- خودنمایی می کند.

شامگاه روز بعد ( 23 تیرماه 1389 ) هلال ماه در کنار سیاره زهره و ستاره قلب شیر جای خواهد گرفت تا مقارنه‌ای سه تایی را بوجود آورد. در این شب جدایی زاویه ماه از سیاره زهره 6 درجه و از ستاره قلب شیر 4 درجه خواهد بود. 

روز 24 تیرماه 1389 نیز هلال ماه با فاز 20 درصد در نزدیکی سیاره کم نور مریخ خواهد بود و روز آخر که 25 تیرماه است هلال ما در کنار سیاره زحل جا می گیرد و شما را به دیدن خود دعوت می کند. 

منبع: آسمان شب

چهارشنبه 23/4/1389 - 0:40 - 0 تشکر 211260

ممنون محاق جان

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

سه شنبه 29/4/1389 - 12:36 - 0 تشکر 212784

منتظر رویداد های رصدی جذاب در مرداد ماه باشید!
در این ماه شاهد مقارنه های زیبا و بارش شهابی برساوشی خواهیم بود که با نزدیک شدن به تاریخ وقوع هر یک از این پدیده ها اطلاع رسانی خواهم کرد.(همراه با آموزش نکات و بیان اطلاعاتی از این رویدادها)

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.