• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن مدیریت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
مدیریت (بازدید: 5750)
يکشنبه 5/2/1389 - 21:11 -0 تشکر 197328
حیات طیبه مقصد مدیریت اسلامی (اقایون وخانومها بخونید

به نام خدا

 

سلام

 

 

 

جنات عدن و رضوان من الله اکبر ذلک هو الفوز العظیم. سوره توبه ایه 72

خداوند مردان و زنان مومن را وعده فرمود که در بهشت خلد ابدی که زیر درختانش نهرها جاری است درآورد و در عمارات نیکوی بهشت عدن منزل دهد و برتر و بزرگتر از هر نعمت مقام رضا و خشنودی خدا را به آنان کرامت فرماید و آن به حقیقت پیروزی بزرگی است.

من عمل صالحا من ذکر او انثی و هو مومن فلنحیینه حیوه طیبه و لنجزینهم اجرهم باحسن ما کانوا یعملون. سوره توبه ایه 72

 

هر کس از مرد و زن کار نیکی به شرط ایمان به خدا انجام دهد ما او را در زندگانی خوش و با سعادت زندهی (ابد) میگردانیم و اجرای بسیار بهتر از عمل نیکی که کرده به او عطا میکنیم.

 

تبیین حیات طیبه

خداوند در سوره نحل حیات طیبه را به عنوان زندگی طیبه و حیات پاکیزه معرفی میکند و میفرماید: هر کس کار صالح بکند خواه زن، خواه مرد و مومن باشد خدای

متعال به او حیات پاکیزه عطا میکند و به او زندگی طیب میبخشد حیات تازهای که پاکیزه است به او مرحمت میکند.

 

برای رسیدن به این حیات پاکیزه دو قید لازم است یکی حسن فعلی، دیگری حسن فاعلی. یکی کار خوب و دیگری داشتن جان خوب، روح خوب.

 

اگر کار خوب بکند به حیات طیب میرسد پس اگر کسی ایمان داشته باشد ولی کار مثبت نکند و عمل صالح انجام ندهد و به همان ایمان بدون عمل اکتفا کند به حیات طیب نمیرسد. یا اگر کسی کار خوب انجام بدهد ولی معتقد نمباشد لذا به حیات طیب نمیرسد.

قرآن عملی را صالح میداند که مطابق وحی و رهآورد پیامبر باشد. و خود شخص هم مومن به مبدا باشد و کار را در پرتو اصول دین انجام بدهد تا به حیات طیب برسد.

 

اما این حیات طیبه چه میکند ؟ انسان را به کجا میرساند ؟ این امر را خداوند در سوره فاطر مشخص کرده، فرمود:

 

من کان یرید العزه فلله العزه جمیعا

هر انسانی که بخواهد عزیز بشود، و حقیقتا از عزت برخوردار بشود، باید بداند که عزت همهاش مال خداست. انسان تا به سمت الله حرکت نکند، عزیز نخواهد شد و راه رسیدن به این مقام والا چیست ؟

من کان یرید العزه فلله العزه جمیعا الیه یصعد الکلم الطیب و

العمل الصالح یرفعه.»

به این مقام شامخ «کلمه طیب و سخن پاکیزه» میرسد.

وجود پاک است که میتواند عروج کند، اگر پاک نباشد قابل فیض نیست، هرگاه پاکیزه بود قابل فیض میشود. لذا سخن پاک است که بالا میرود و اگر بالا رفت عزیز میشود.

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

شنبه 18/2/1389 - 18:49 - 0 تشکر 199254

zahrayearghavani گفته است :
[quote=zahrayearghavani;470207;199018]با سلام
به نظر من تفاوت عمده بین مدیریت های اسلامی و غیر اسلامی همین مقصد و هدف قرار دادن حیات طیبه است در مدریت اسلامی اگر به روح افراد بیشتر از جسم انها توجه نشود کمتر هم نخواهد بود به همین خاطره که شاید مدیریتی که بر مبنای اصول اسلامی است و چشم اندازش تحقق اهداف در راستای تجلی انسانیت است باید به مراتب دشوار تر از یک مدیریت صرفا مادیگرا باشد.
در مدیریت اسلامی هدف وسیله را توجیه نمیکند بلکه چون هدف مقدس است وسیله هم حتما باید مقدس باشد
در مدیریت اسلامی مدیر تنها در قبال مافوق اداری خود مسئول نیست بلکه در مقابل همکاران زیر دستان حتی تمامی مردم جامعه و از مهم تر در برابر خالق همیشه ناظر خود ملزم به پاسخگویی است و اینجاست که مبحث مدیریت خانواده جدی تر میشود در حقیقت اگر خانواده خانم یا اقای مدیر قادر به ایجاد یک مدیریت مناسب نباشد بدون شک در عملکرد وی تاثیر گزار خواهند بود.
البته نه اینکه فقط در حوزه حرفه مدیریت خانواده موثر است واضح و روشنه که بخشی از عملکرد صحیح و یا نا بجای هر کسی در هر شغل و منصبی به شرایط خانوادگی اون شخص بر میگرده در حقیقت اگه ما میخوایم مدیران معلمان پزشکان مهندسان کارمندان و کارگر های مناسبی در اینده کشورمون وجود داشته باشن باید از الان برنامه ریزی کنیم از الان باید مدیریت اسلامی رو در تشکیل خانواده و تربیت فرزندان مد نظر قرار بدیم که بتونیم امیدوار باشیم تا نیم قرن دیگه اتفاقای خوبی بیفته
اینها برداشت من از این جمله شما بود که((مدیریت خانواده زیر بنای تمام مدیریت هاست)) ولی مساله اینجاست که مدیریت یه موضوع از پیش تعریف شده نیست فرمول ثابتی نیست که بشه همه جا ازش استفاده کرد بیشتر جاها مدیریت اقتضایی کاربرد داره که برمیگرده به توان موقغیت شناسی مدیر ولی اینجا هم اگه از احکام و اصول الهی و اسلامی تبعیت بشه کار تا حد زیادی ساده میشه به نظر من خداوند راه رو به ما نشون داده و فقط کافیه ما توی این مسیرحرکت کنیم.
ببخشید که پر حرفی کردم-شاد و پیروز باشید.

به نام خدا

سلام

مطالب شما عالی بود استفاده کردیم ...

همراه ماباشید

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

شنبه 18/2/1389 - 18:52 - 0 تشکر 199257

moshtikhak گفته است :
[quote=moshtikhak;473906;199026]باعرض سلام به نظر حقیر یک مدیر مجموعه کوچک باید بیشتر مشورت کند و از اعمال سلیقه شخصی بپرهیزد.تا پشیمان نشود. نظر شما چیه دوستان عزیز؟

به نام خدا

سلام

من استبد برایه هلک و من شاور الرجال شارکها فی عقولها.

ح/ 161

ترجمه: شخص خود رای به هلاکت میرسد، و کسیکه با مردان برجسته و اندیشمند مشورت کند، در عقل آنها شریک میشود.

کسیکه در همه کارها، تنها عقیده و نظر خود را درست میداند و به رای و عقیده هیچ کس دیگر، اهمیتی نمیدهد، بیش از هر کس، به خودش ظلم میکند. هیچکس نیست که همه چیز را بداند و برای همه مسائل و مشکلات، راه حلهای درست و منطقی و قابل اجراء پیدا کند، و هر کس، هر اندازه هم که عاقل و دانشمند باشد، باز با مسائلی روبرو خواهد شد، که راه حل درست و عملی آنها، به فکرش نخواهد رسید.

در چنین حالی، اگر شخصی، خود رای باشد و جز عقیده خود، عقیده هیچکس را نپذیرد، بطور مسلم، در حل مسائل، به راههای غلط میرود، و چه بسا دچار اشتباهاتی میشود که حتی زندگیاش را به خطر میافکند و او را به هلاکت و نیستی میکشاند.

اما کسیکه تنها به عقیده خود اتکاء ندارد، و در مسائل گوناگون، مشورت میکند، به راه سعادت میرود. مخصوصا اگر شخصی، با افراد عاقل و اندیشمند و مردان برجسته مشورت کند، مانند آن است که در فکر و دانش آنها شریک شده، و از عقل و اندیشه هر کدام، برای خود سهمی برداشته است.

وقتی ما، بار سنگینی داریم که نمیتوانیم از روی زمین حرکت دهیم، به کمک چند نفر دیگر نیاز پیدا میکنیم. و هنگامی که چند نفر آمدند و به ما کمک کردند، مثل آن است که ما را، در زور بازوی خود شریک کردهاند و هر کدام، از قدرت و توانایی خود، سهمی به ما دادهاند.

در مورد مسائل مربوط به فکر و عقل نیز همینطور است. وقتی با مسالهیی روبرو میشویم که به تنهایی از حل آن عاجزیم، باید از عقل و اندیشه دیگران هم کمک بگیریم. و در این صورت، مثل آن است که خود را، در عقل و شعور آنها شریک ساختهایم و از نیروی اندیشه و فکرشان، سهمی هم به ما رسیده است.

کتاب پندهایی از نهج البلاغه ص31

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

سه شنبه 21/2/1389 - 9:45 - 0 تشکر 199697

با اجازه مدیر و جانشین محترم انجمن برای اولین بار در انجمن مدیریت حاضر شدم نه به این دلیل که مدیر انجمن معارفم بلکه به خاطر اینکه فکر می کنم مدیریت یک مهارته که هرکسی برای موفقیت در زندگی اش لازمه یاد بگیره و یک مهارت اکتسابیه لذا به این انجمن پا گذاشتم تا هم از تجربه های ارزشمند شما بزرگواران یاد بگیرم و هم با حضور گرم خانم گلها با جنبه اسلامی این موضوع بیشتر آشنا بشم

هنگامي که مقدمات نعمتها به شما مي رسد دنباله آن را به واسطه کمي شکر گزاري از خود دور نسازيد .
سه شنبه 21/2/1389 - 9:55 - 0 تشکر 199700

moshtikhak گفته است :
[quote=moshtikhak;473906;199026]باعرض سلام به نظر حقیر یک مدیر مجموعه کوچک باید بیشتر مشورت کند و از اعمال سلیقه شخصی بپرهیزد.تا پشیمان نشود. نظر شما چیه دوستان عزیز؟

وقتی مدیر برجسته ای مثل پیامبر که از تمام راز و رمز هستی خبرداره موقع کاری مثل جنگ با یارانش مشورت می کنه پس به طریق اولی مدیران دیگر هم باید به این مسئله توجه کنند نمونه اش رو در جنگ بدر داریم که به توصیه یکی از یاران محل جنگ رو نزدیک چاه های بدر می برند و جنگ خندق که به نظر سلمان فارسی دور مدینه خندق حفر می کنند

متاسفانه در کشورهایی که سیاست هاشون در حوزه های مختلف منتهی به شکست می شه دیده شده که یک نفر همه کاره اموره در واقع مشورت باعث می شه تصمیمی گرفته شود که جامع تر است چون هرکسی از یک بعد به قضیه نگاه می کند

این روحیه توجه به دیگران و نظراتشون باعث می شه همیشه مدیر پشتوانه مردمی داشته باشه و این هم نکته مهمیه

هنگامي که مقدمات نعمتها به شما مي رسد دنباله آن را به واسطه کمي شکر گزاري از خود دور نسازيد .
سه شنبه 21/2/1389 - 10:6 - 0 تشکر 199701

soroosh_dehkadeh_it گفته است :
[quote=soroosh_dehkadeh_it;341704;197416]درود

به نظر من وقتی افراد مشغله های زیادی سرشون بیاد نمیتونن دیگه به خوبی قبل كارهاشون و مدیریت كنن
مثلا فردی تا دیروز حوضه ی شغلیش فقط خرید فلان چیز بوده، خوب موفق هم بوده، اما همین كه حوضه ی كاریش گسترده شه و به خریدش، فروش اضافه شه و بعد چندتا چیز مرتبط دیگه، اونوقت برای طرف مشكل میشه،‌چون اولا اون انعطاف پذیری رو نداشته، ثانیا باید این كارها به مرور انجام میشده،‌نه یه جا

موفق باشید.
موفق باشید.

خب از اصول موفقیت هر فردی برنامه ریزی است که در اسلام هم این موضوع به شکل ساده ای مطرح می شه

مدل اسلامی برنامه ریزی، وقت هر شخصی رو صرفنظر از اینکه در چه مقامی باشه 4 بخش می دونه وقتی برای خود و خدا وقتی برای خود و خانواده وقتی برای خود و فعالیت اقتصادی وقتی برای خود و مردم

اگر یکی از این گزینه ها حذف بشه یا به قول دوستی اگر یکی از این چهار چرخ زندگی پنچر بشه باید منتظر عواقبش در بقیه امور هم باشیم

مدیری که در زندگی خانوادگی دچار مشکلاتی است مثلا به خاطر کار زیاد کمتر به مسائل عاطفی زن و فرزند توجه می کنه طبق قانون فطری بخشی از نیازهای روانی اش دچار اختلال می شه مگه قرآن نمی فرماید همسران شما باعث آرامش اند خب چنین شخصی در وظایف و کارهای مدیریتی خود نیز دچار مشکل می شود به قول ما ایرانی ها پشت سر هر مرد موفقی زن موفقی است یا به فرموده حضرت امام از دامن زن مرد به معراج می رسد

مدیری که ارتباطش با خالق هستی ضعیفه و حقوق الهی رو نا دیده می گیره قطعا حق الناس رو خیلی راحت تر زیر پا می گذاره مگر در روایات نداریم که بترسید از کسی که از خدا نمی ترسه

هنگامي که مقدمات نعمتها به شما مي رسد دنباله آن را به واسطه کمي شکر گزاري از خود دور نسازيد .
سه شنبه 28/2/1389 - 23:31 - 0 تشکر 200996


به نام خدا
سلام
با تشکر از tab گرامی وتوضیحات خوبشون ..از اینکه به این مبحث سر زدید خوشحالم ...باعث خوشحالی بیشتر ماست اگر بازم مارا از نظرات خوبتون بهرمند نمایید .

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

سه شنبه 28/2/1389 - 23:31 - 0 تشکر 200997


به نام خدا
سلام

مدیریت خانواده از منظرحضرت امیرالمؤمنین‏علیه السلام دارای ویژگی‏های ارزشمندی است که در این قسمت به برخی از آنها اشاره می‏شود، مانند:
>اصل مدیریت مرد در خانواده (انتخاب مدیر)
>اصل هماهنگی در مدیریت خانواده
>اصل مشورت در خانواده
>اصل تقسیم کار در خانواده
>اصل رعایت تناسب در انتخاب کارها
>اصل حفاظت در خانواده
>اصل مسئولیت پذیری
>اصل سعه صدر و تحمل مشکلات
>اصل فرهنگ پرهیز و حجاب
>اصل اعتدال گرایی در خانواده (رعایت اصل صداقت)

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

سه شنبه 28/2/1389 - 23:32 - 0 تشکر 200998

به نام خدا
سلام
اصل مدیریت مرد در خانواده (انتخاب مدیر)

از نظرگاه نهج‏البلاغه، مدیریت صحیح از خانواده آغاز می‏شود، و در یک مجتمع کوچک خانوادگی که زنی و مردی و فرزندانی در آن زندگی می‏کنند ضرورت «مدیریت» مطرح است، و چگونگی اداره زندگی در خانواده مهم است و برای سلامت و تداوم اصالت خانواده، خداوند انسان آفرین، مدیر و نوع مدیریت را در این مجتمع کوچک تعیین فرموده است که:
الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَی النِّسَاءِ بِمَا فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلَی بَعْضٍ وَبِمَا أَنفَقُوا مِنْ أَمْوَالِهِمْ فَالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ لِلْغَیْبِ بِمَا حَفِظَ اللَّهُ وَاللاَّتِی تَخَافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَاهْجُرُوهُنَّ فِی الْمَضَاجِعِ وَاضْرِبُوهُنَّ فَإِنْ أَطَعْنَکُمْ فَلَا تَبْغُوا عَلَیْهِنَّ سَبِیلاً إِنَّ اللَّهَ کَانَ عَلِیّاً کَبِیراً. 33سوره مبارکه نساء
«مردان، سرپرست و نگهبان زنانند، بخاطر برتری‏هایی که خداوند (از نظر نظام اجتماع) برای بعضی نسبت به بعضی دیگر قرار داده است، و بخاطر انفاق‏هایی که از اموالشان (در مورد زنان) می‏کنند. و زنانِ صالح، زنانی هستند که متواضعند، و در غیاب (همسر خود) اسرار و حقوق او را، در مقابل حقوقی که خدا برای آنان قرار داده، حفظ می‏کنند. و (امّا) آن دسته از زنان را که از سرکشی و مخالفتشان بیم دارید، پند و اندرز دهید! و (اگر مؤثر واقع نشد) در بستر از آنها دوری نمایید! و (اگر هیچ راهی جز شدّت عمل، برای وادار کردن آنها به انجام وظایفشان نبود) آنها را تنبیه کنید! و اگر از شما پیروی کردند، راهی برای تعدّی بر آنها نجویید! (بدانید) خداوند، بلندمرتبه و بزرگ است.» (و قدرت او، بالاترین قدرت‏هاست.)

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

سه شنبه 28/2/1389 - 23:32 - 0 تشکر 200999

به نام خدا
سلام
زیرا خداوند هستی، زن را برای مادر شدن انتخاب کرد و برای آنکه مادر لایقی باشد و بتواند دوران حاملگی و زایمان و مشکلات پس از زایمان، و دوران بچّه داری را به خوبی تحمّل کند، او را کانون عواطف و احساسات قرار داده است
تا با قدرت فزاینده عواطف و احساسات بتواند بار سنگین «شدن انسان» را بردارد.
و چون کانون احساسات است.
و در دوران‏های بحرانی و مشکلات طاقت فرسای یاد شده احتیاج به پاسداری دارد که او را حفظ کند و نیازها و نیازمندیهای او را برآورد نفقه او بر مرد واجب است، و از این رو مرد مدیر خانواده است.

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

چهارشنبه 5/3/1389 - 10:0 - 0 تشکر 202292

به نام خدا

سلام

اصل تقسیم کار در خانواده

یکی دیگر از ویژگیهای مدیریت خانواده در اسلام، اصل «تقسیم کار» است

باید جایگاه زن و مرد تعریف شود، روشن گردد که محیط و مکان فعالیّت زنان کجا و مردان در کجاست؟

اگر به «اصل تقسیم کار» توجّه کارشناسانه صورت گیرد

و مرد و زن در جایگاه یکدیگر تزاحم ایجاد نکنند و هر کدام به وظیفه خود عمل کنند

خانواده رو به رشد و کمال رفته و کودکان در چنین کانون گرمی تربیت میشوند.

 

 وبلاگ من ....وبلاگ پيامبران رحمت

 

امام صادق(ع) فرمود:به دنبال مونسى بودم كه در پناه آن, آرامش پيدا كنم, آن را در قرائت قرآن يافتم.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.