• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 2900)
دوشنبه 2/1/1389 - 0:1 -0 تشکر 191145
اذربایجان ، منیم یوردوم

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام. طی این مدت از بس در بحثهای سیاسی بی مورد وارد شدم و توهینها شنیدم خسته شده ام و میخواهم کمی هم از خود بگویم از نژادم از رشادتها ، مظلومیتها و...  دوستان، من یک ترک هستم و ترکها از گسترده ترین جغرافیای سیاسی برخوردارند دارای لهجه های متفاوت اما زبانی مشترک:از مرزهای چین (اویغور) و مغولستان تا مرزهای بلغارستان گستره ترکهاست اما باید نالید از سیاست بازان و وطن فروشان که این خانواده را از هم جدا کرده. خواستم سری به سایتهای لااقل اذری بزنم و اطلاعاتی هرچند ناقص از اصلیتم پیدا کنم که ماشا ء الله فیلترینگ ما دمار از روزگارمان در اورده.برای همین دست به دامان وبلاگها شدیم حال ابتدا اشنایی هرچند کوتاه با اذربایجان:

مردم منطقه آذربایجان جزئی از ملت ترک – تورک بوده و به زبان ترکی تکلم می‌کنند. زبان ترکی از زبان‌های اورال-آلتایی بوده و جزو زبان‌های التصاقی است. (ابراهیمی، 1385: 92) «این زبان {ترکی اوغوزی} به سه شاخه عمده ترکمنی، آذربایجانی و عثمانی تقسیم می‌شود. دایره المعارف زبان‌های آلتایی را به سه دسته ترکی، مغولی و تونگوس و سپس زبان ترکی را به شش دسته؛ چوواش – اوغوز(شاخه جنوب غربی)، قبچاق (شاخه شمال غربی)، ترکی(شاخه جنوب شرقی)، سایان(شاخه شمال شرقی)، و یاکوت تقسیم می‌کند و بعد زبان ترکی اوغوز یا شاخه جنوب غربی را به سه دسته ترکی عثمانی، ترکمنی و آذربایجانی تقسیم می‌نماید.»(بیگدلی، 1373: 300)

از نظر تاریخی در مورد چگونگی نام آذربایجان در بین مورخین نظریات متفاوتی با توجه به معنا و مفهوم این نام وجود دارد. بعضی از مورخین این نام را برگرفته از چهار کلمه ترکی "آذ، از، بای، گان" که منتسب به قوم "آذ" یا "آس" است می‌دانند(رئیس نیا، 1368 :100) بعضی‌ها آنرا برگرفته از نام حاکم آذربایجان در زمان حمله اسکندر مقدونی، "آتروپات" می‌پندارند و بعضی‌ها این نام را در ارتباط با کلمه "آذر" تصور می‌کنند. (راشدی، 1386: 275)

آذربایجان در آستانه حمله اعراب سرزمین‌های بین همدان، زنجان و دربند (در جمهوری خودمختار داغستان امروزی) را شامل می‌شده است "...اول حد از همدان درگیرند تا به ابهر و زنگان بیرون شوند و آخرش به دربند خزران و بدین میانه هرچه شهرها است همه را آذربایجان خوانند"(تاریخ طبری، 529)

ابن حوقل که شخصا در آذربایجان سیاحت کرده، در نقشه‌ای که از دریای خزر به دست داده، اراضی گسترده شده از دربند تا گیلان را زیر نام آذربایجان آورده است، همین ادعا را کتیبه‌ای که مرزبان ساسانیان در دربند، در سال 533 میلادی (اوایل سلطنت انوشیروان) بر دیوار دژ آن سامان حک کرده اثبات می‌کند. (همان منبع، 365)

ابن فقیه در اواخر قرن سوم هجری حد آذربایجان را از مرز بردعه تا مرز زنجان دانسته (ترجمه مختصرالبلدان، 128) و محمد حسین خلف تبریزی، اران را ولایتی از آذربایجان به شمار آورده که گنجه و بردعه از اعمال آن است(برهان قاطع، 85 و 102)

مسعودی که در نیمه نخست قرن چهارم هجری می‌زیسته در کتاب "مروج الذهب" جلد یک صفحه 100 نوشته است "... الران من بلاد آذربایجان" اران از شهرهای آذربایجان است. (راشدی، 1383: 34)

در دوران هزار ساله بعد از اتمام حاکمیت اعراب، آذربایجان بعنوان یک مملکت خودگردان و مستقل در ترکیب امپراتوری‌های تورک غزنوی، سلجوقی، اتابکان آذربایجان، ایلخانیان، قاراقویونلو و آغ قویونلوها، صفویه، افشار و قاجار بود. آذربایجان در بخش‌های طولانی از این دوران، مثلا دوران ایلخانیان، قارا قویونلوها و آق قویونلوها، صفویان تا زمان شاه عباس کبیر و قاجار، خود مرکز قدرت بود و بر سایر قسمت‌های این امپراتوری‌ها حاکمیت داشت.

در قرن 18 میلادی و به دنبال دو قرارداد ننگین گلستان و ترکمنچای آذربایجان به قسمت شمالی و جنوبی تقسیم می‌شود. قسمت شمالی آن اکنون با نام جمهوری آذربایجان شناخته می‌شود.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با عنوان «آشنایی با حوزه‌های انتخابیه و نمایندگان استان آذربایجان 1285-1357» به بررسی اجمالی تغییرات در تقسیمات سیاسی کشور و منطقه آذربایجان پرداخته است. بر اساس این گزارش مردم آذربایجان سهم موثری در انقلاب مشروطیت داشته و در جریان این انقلاب در صف اول مشروطه خواهان بوده‌اند و نمایندگان آنها نیز در حفظ و ادامه آن نهضت تلاش و فعالیت‌های زیادی را انجام داده‌اند. آذربایجان در دوره قاجاریه ولیعهدنشین و به عنوان پایتخت دوم ایران از موقعیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار بود. پس از نهضت مشروطیت در نخستین دوره قانونگذاری در سال 1285 شمسی، قانون تشكیلات ایالات و ولایات به تصویب رسید كه بر اساس آن كشور به 4 ایالت تقسیم شد كه شامل آذربایجان، كرمان و بلوچستان، فارس و بنادر و خراسان و سیستان بود. بر اساس این گزارش در سال 1316 شمسی با اصلاح قانون تقسیمات كشوری، آذربایجان به عنوان استان سوم و چهارم تقسیم شد اما در سال 1325 شمسی استان سوم و چهارم بار دیگر در هم ادغام و تبدیل به یك استان به نام آذربایجان شدند. مجددا در سال 1339 شمسی طبق قانونی كه از تصویب مجلس گذشت آذربایجان به دو استان شرقی و غربی تقسیم و در نهایت در سال 1373 طبق تصویبنامه مجلس شورای اسلامی، اردبیل از استان آذربایجان شرقی جدا شد.[1]

در این میان آستارا که قبلا بخشی از شهرستان اردبیل بود خود در سال 1337 به یک شهرستان تبدیل شد. این شهر ترک نشین، در سال 1350 از آذربایجان شرقی جدا و به گیلان واگذار گردید.

در تقسیمات سال 1339 شهرستان‌هایی چون اراک، همدان، ساوه، سونقور، بیجار، قروه، انزلی و... از آذربایجان جدا می‌شوند. بتدریج زنجان نیز فرمانداری کل شده همراه دیگر فرمانداریهای کل یازده گانه تا سال 1357 به استان تبدیل می شود که بعدها خود به دو استان تبدیل شده و استان قزوین از آن جدا می‌شود.

تاریخ اذربایجان و در کل ترکها شامل صدها جلد کتاب می شود که البته من قصد شناساندن این تاریخ غنی را ندارم که مجالی نیست.هدف از این سلسله نوشتار بررسی وضع ازادی در میان قومهای ایرانی به خصوص اذربایجان است.مطالب بعدی را با علاقه دنبال کنید

چه خوشبخت است كسي كه با افتخار بگويد من يك تورك هستم

ne mutlu turkum diyene

دوشنبه 9/1/1389 - 7:0 - 0 تشکر 192002

برادر سلام    من این أمار رو قبول ندارم  جون تا اونجایی كه من می دونم زبان فرانسه به خاطر شعر حافظ  تحت تاثیر فارسی است حتی اونا از كلماتی مثل كارونسرا استفاده میكنند ولی نظر شما را درباره تركی قبول دارم اما این دلیل نیست كه فارسی را حقیر كنیم !!!

دوشنبه 9/1/1389 - 16:35 - 0 تشکر 192034

تاثیر پذیرفتن در حد اسامی ، نشانگر ضعف زبانی نیست. در ثانی من قصد تحقیر زبان فارسی رو نداشتم و تازه اون جاهییش که به نظر من در مورد این زبان زیاده روی کرده بود حذف کردم .

چه خوشبخت است كسي كه با افتخار بگويد من يك تورك هستم

ne mutlu turkum diyene

سه شنبه 10/1/1389 - 19:29 - 0 تشکر 192146

اون زبانی که الان به اسم زبان فارسی مرسومه به تنها چیزی که شباهت نداره همون زبان فارسی اصیله(پهلوی یا دری)
پس لطفا فکر نکنید مطالبی که در مورد زبان کنونی که به اسم فارسی شهرت یافته و رسم الخطش هم عربیه و درصد بسیار زیادی از لغاتش از عربی و زبان های دیگر گرفته شده تحقیر زبان ملی ایرانه...
استادی داشتیم که میفرمودن اگر رسم الخط زبان فارسی همان رسم الخط پهلوی باقی میماند و به عربی تغییر نمی یافت دوران پنج ساله ی ابتدایی به یک سال تقلیل می یافت
مثل رسم الخط انگلیسی که در طول چند ماه دانش آموز فرا میگیرد
در حالی که برای یاد گرفتن رسم الخط فعلی شاید 8 سال هم کافی نباشد و در آخر هم بعد از این همه اموزش آدم میماند فلان کلمه را با ص بنویسد یا س...

سياوش بيدکاني

راوي بيداد و داد موسيقي و مردمان ايران زمين

خنياگر مرغ سحر ، باربد زمان

جناب استاد محمدرضا شجريان

چهارشنبه 11/1/1389 - 9:10 - 0 تشکر 192198

اما به نظر من اینطور اومد      در هر صورت خدا همه ی ما را هدایت كنه

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.