• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 8625)
جمعه 4/10/1388 - 10:18 -0 تشکر 171963
بیوگرافی یك سلول

به نام خدا
 
در این جا سعی می كنیم آشنایی بیشتری با یك سلول و نقش های اون در زندگیمون پیداكنیم.گیاهی و جانوری اون فرقی نداره.همه ی نكات بیان می شه.
 
لینكی در سایت تبیان دیدم كه خیلی جامع بود.
من هم برای كامل تر شدن، توضیحات بیشتری را این جا قرارمیدم.امیدوارم شماهم كمكم كنید.

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

دوشنبه 26/11/1388 - 11:48 - 0 تشکر 182603

mitochondria
برای مشاهده جزئیات روی عکس کلیک کنید.

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

دوشنبه 26/11/1388 - 11:59 - 0 تشکر 182608

این هم یک لینک انیمیشنی از میتوکندری و اعمالش
کلیک کنید.
برای ادامه ی حرکت روی دکمه ی فلش به عنوانplay کلیک کنید.

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

چهارشنبه 30/4/1389 - 12:27 - 0 تشکر 213003

می رسیم به یک اندامک پرکار به نام واکوئل.


واکوئل با تمام سادگی ساختار خود نسبت به دیگر اندامک ها خیلی پر کار و مفید ه. مخصوصا در گیاهان نقش های عمده ای بر عهده داره.

در ظاهر واکوئل ها مانند کیسه های پر آبی هستند که با کم و زیاد شدن آب درونشان به تغییر شکل سلول کمک می کنند اما تنها این چنین نیست.

اگر به عنوان کیسه های آب به واکوئل نگاه کنیم در گیاهان در بازو بسته شدن روزنه ها، تاشدن برگ ها، باز شدن غنچه ها و .. نقش دارند.

اما واکوئل ها به عنوان انبار سلول ایفای نقش می کنند:



1. پروتئین :  لایه خارجی اندوسپرم میوه گیاه چاودار ، پروتیین بی شکلی به نام الورون (aleuron) دارد . در پارانشیم حاشیه غده سیب زمینی و میوه فلفل سبز پروتئین به شکل شبه متبلور مکعبی وجود دارد . در الورون موجود در آندوسپرم و جنین برخی دانه ها ، پروتئین بی شکل و بلوری وجود دارد( آنزیم آمیلاز). 


فریوسلینگ (1988) جزئیات تشکیل دانه الورون را در دانه های کرچک شرح داد .  دانه های الورون از پروتوئینهای محلول با وزن کم و گلبولی تشکیل شده اند . این دانه ها در واکوئل سلول انباشته و ذخیره می گردند و همانجا به حالت متبلور در می آیند .


واکوئل با از دست دادن آب دهیدراته شده و این مسئله باعث می شود که محلول داخل واکوئل بسته به حلالیت خود ته نشین شوند .


فیتین (Phytin) ترکیبی نامحلول شامل نمک منیزیوم ، پتاسیم و اینوزیتول فسفریک اسید است که در تشکیل گلوبوئید (globoid) نقش دارند . سپس پرتوئینهای گویچه ذخیره ای به طور پراکنده ته نشین شده و بقیه فضای واکوئل را پر می کنند که قسمت کریستالوئید را شکل می دهند . همانطور که در پست قبل تر اشاره شد ، مواد پروتوئینی به صورت دانه های الورون در دانه ذخیره می شوند که خود این دانه های الورون واجد دو بخش گلوبوئید و کرسیتالوئید شکل گرفته اند که این دو شاختمان را ساختمان بی شکلی به نام ماده اصلی احاطه می کند.


برای انتقال این دانه های الورون باید عمل هضم صورت گیرد که عکس عمل تشکیل دانه آلورون است .

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

چهارشنبه 30/4/1389 - 12:29 - 0 تشکر 213004


2. بلور : بلور در گیاهان عموما در واکوئل ها شکل می گیرد . متداول ترین بلور ، بلور اکسالات کلسیم است که شکلهای مختلفی دارد


در برگ پرتقال (Citrus) ، بگونیا( Begonia) ، بذرالبنج (Hyoscyamus) ماش(Vicia) و نوعی پسته (Pistacia palaestina) بلورهای به صورت هرمی و منشوری و مکعبی (ramboide)  دیده می شوند .


بلورهای ستاره ای (drus) که مجموعه ای از  بلورهای هرمی است در برگ گیاهان تاتوره(Datura stramonium) ، سداب(Ruta graveolens) ، زبان مادر زن (Opuntia) ، انجیر(Ficus indica) ، و ریشه نیلوفر(Ipomoea batatas) دیده می شود .


بلور شنی (crystal sand) ، بلورهای هرمی بسیار ریزی هستند که به صورت توده ای درآمده و در ساقه گیاه آقطی (Sambucus nigra) ، Aucuba japonica و برگ شابیزک (Atropa belladonna) دیده می شود .


بلورهایی موسوم به رافید (raphid) که به صورت باریک و نازک با دو انتهای دوکی شکل هستند در غلاف برگ گل شیپوری(Arum) ، شاخ بزی (Agave) ، برگ و ساقه گیاه برگ بیدی (Tradescantia) ، گل حنا ( Impatiens balsamica) به صورت دسته ای دیده می شوند .


بلور دیگری به نام استیلوئید (Styloid) شبیه رافید بوده اما هرمی شکل تر وضخیم تر است و دو سر مخزوطی دارد و در گیاهان خانواده زنبق (Iridaceae) ، شاخ بزی (Agavaceae) و برخی گونه های خانواده سوسن (Liliaceae) ، گل سرخ (Rosaceae) و سداب (Rutaceae) دیده می شوند .


در گیاهان عالی به ندرت کربنات کلسیم تشکیل می گردد اما در هنگام تشکیل کربنات کلسیم زائده ای به داخل سلول رشد می کند که به آن خوشه سنگ یا سیستولیت می گویند (cystolith) می گویند که در اپیدرم برگ گیاه فیلتوس( Ficus elastica) قابل مشاهده است .

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

چهارشنبه 30/4/1389 - 12:30 - 0 تشکر 213005

ادامه در آینده.

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.