سلام سلام سلام
سلام شمالی های مهربون و با صفا !
این انجمنو كه دیدم باعث شد با اینكه خیلی وقته عضو تبیانم بیام اینجا و برای اولین بار بحثی رو بنویسم . اون هم چه بحث خوشمزه ای ! آره جانم ! آره تی جان قوربان ! غذاهای گیلكی !
این غذاهایی رو كه اینجا یادتون میدم اگه درست كنین انگشتای دستتون هم باهاش می خورین ! میگین نه ؟ امتحان كنین !
1 - شامی رشتی
مواد لازم
1_ گوشت مغز ران بدون چربى گوساله یا گوسفند _ نیم كیلو
2_ لپه پاك كرده - 450 گرم
3_ پیاز متوسط - 2 بته
4_ تخم مرغ - 7 عدد
5_ زردچوبه - نصف قاشق چایخورى
6_ نمك و فلفل - به اندازه كافى
طرز تهیه
گوشت را تكه تكه كرده میشوئیم, پیاز را خرد میكنیم, گوشت و پیاز را همراه زردچوبه با 4 تا 5 لیوان آب میپزیم.
وقتى كه گوشت پخت لپه را میشوئیم و به آن اضافه مینمائیم. هنگامى كه گوشت و لپه كاملا پخت, در ظرف را برمیداریم و مرتب هم میزنیم تا آب آن تمام شود و ته نگیرد.
سپس لپه و گوشت را در چرخ گوشت خرد میكنیم(در شمال براى كوبیدن گوشت از ابزارى بنام نمكیار و مشت سنگ استفاده میكنند).
آنگاه تخم مرغ ها را یك به یك در آن میشكنیم و مخلوط مینمائیم تا مایه تقریبا شل شود و از قاشق بریزد. نمك و فلفل را اضافه میكنیم.
در تاوه چند قاشق روغن میریزیم تا داغ شود. یك قاشق سوپ خورى پر از مایه را برمیداریم, در تاوه میریزیم ومایه را فورا با پشت قاشق صاف و پهن میكنیم تا به صورت دایرة منظم و گرد درآید.
به اندازه گنجایش سطح تاوه شامى را به این طریق میاندازیم.
حرارت را ملایم میكنیم و به آن دست نمیزنیم و میگذاریم یكطرف شامى برشته شود بعد با كفگیر پهن با دقت آن را برمیگردانیم تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.
در این فاصله هروقت كه لازم باشد روغن اضافه میكنیم. وقتى شامى ها حاضر شد, آن ها را در دیس میچینیم و اطراف آن ها را با برگ جعفرى و پیازچه و تربچه تزئین مینمائیم .
نوش جانتان ، گوشت بشه به تنتان
منتظر غذای بعدی باشینا