• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 3341)
سه شنبه 24/9/1388 - 13:43 -0 تشکر 169804
كدام مسئول و یا پدر و مادری حاضر است كه فرزندش را به‌ عقد موقت ‌درآورند؟

بازرس مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشكی با زیر سوال بردن ازدواج موقت در كشور و ابراز نگرانی از این مساله گفت: بر اساس چه استدلالی در كشور اسلامی صحبت از ازدواج مو قت در میان دختران دبیرستانی به میان می‌آورند؟آیا قصد دارند به این شیوه جامعه و هنجارهایش را بر هم زنند؟ مسئولانی كه صحبت از چنین مسائلی در كشور می‌كنند حاضرند دختر خودشان را به عقد موقت درآورند؟

مصطفی اقلیما در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به بحث ازدواج موقت كه این روزها موضوع بحث عده‌ای از مسئولان شده، تاكید كرد: از تمام افرادی كه چنین بحث‌هایی را در كشور اسلامی مطرح می‌كنند سئوال مهمی دارم و آن این است كه وقتی یك دختر در ازدواج‌های موقت ضرر كرده و به اذن پدر نیاز دارد، كدام مرد‌‏‏، زن، پدر و مادر حاضر است كه فرزندش را عقد موقت كند تا او را با دست خودش بدبخت كند؟

او با بیان این مطلب كه هر كس صحبت از ازدواج‌های موقت در كشور می‌كند در جامعه اسلامی نیست، ادامه داد: احكام دینی بر پایه خانواده، استحكام و احترام به این كیان بوده و كسی كه چنین بحثی را مطرح می‌كند اسلام و قوانین جامعه اسلامی را نمی‌شناسد و اعتقادی هم به اسلام ندارد.
رئیس انجمن علمی مددكاران اجتماعی ایران با اشاره به اینكه در دین اسلام استحكام خانواده مطرح بوده و طلاق را تقبیح دانسته و آن را در صورت اجبار طرفین قبول كرده یادآور شد: با این حساب چه كسی به خودش اجازه می‌دهد كه نظر مخالف اسلام بدهد؟ چرا كه با ازدواج‌های موقت دیگر خانواده‌ای وجود نداشته و حساسیت و اعتبار خانواده از بین می‌رود.

مسلمان صحبت از ازدواج موقت نمی‌كند
به گفته اقلیما در صورت رواج این گونه ازدواج‌ها اوضاع كشور از سایر كشورهای خارجی بدتر می‌شود چرا كه جوانان سایر كشورهای اروپایی ابتدا با یكدیگر دوست شده و بعد از انتخاب همسر، ازدواج كرده و سعی می‌كنند تا پایان عمر با هم بمانند در حالی كه با این حساب معیشت كشور ما بدتر می‌شود چرا كه هیچ رابطه‌ای استحكام ندارد.
او با طرح سئوالاتی ادامه داد: چگونه در یك كشور اسلامی بعضی‌ها صحبت از این‌گونه مسایل می‌كنند مگر مسلمان نیستند؟ آیا قصد دارند به این شیوه جامعه و هنجارهایش را بر هم زنند كه صحبت ازدواج و عقد موقت در میان دختران دبیرستانی به میان می‌آورند؟ آیا مسئولانی كه صحبت از چنین مسائلی در كشور می‌كنند حاضرند دختر خودشان را به عقد موقت درآورند؟

وام ازدواج بنای زندگی بر روی هوا است
بازرس مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشكی با بیان اینكه آقایانی كه قصد دارند مشكل خود را حل كنند، چنین نظراتی را به افكار عمومی می‌دهند گفت: مشكل اصلی جوانان برای ازدواج، كار است تا وقتی جوانی پایش را از دانشگاه بیرون می‌گذارد و بیكار است، هرگز ازدواج نمی‌كند؛ مسئولان حكومتی و نماینده‌های مجلس قبل از ازدواج چنین طرح‌هایی من در‌آوردی، مخارج جوانان را با درآمدها و حقوقشان برابر می‌كنند چرا كه دولت‌ها موظف به تولید كار هستند نه تولید طرح‌های منسوخ در كشور.
اقلیما در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به دادن وام به جوانان در آستانه ازدواج یادآورشد: دولت وظیفه مهم‌تری دارد و آن هم رفع مشكلات كار جوانان است نه دادن وام‌های قرض‌الحسنه ازدواج؛ همه جوانان در آستانه ازدواج هستند اما پشتیبان و سرپناه ندارند؛ اگر برنامه‌ریزی‌های كشور غلط و تورم بالا است، نباید با پاك كردن صورت مسئله اصلی، با دادن وام به جوانان و یا طرح ازدواج‌های موقت آنها را به روی آوردن زندگی‌های مشتركی كه روی هوا بنا می‌شود، ترغیب كرد.

ازدواج‌های مكرر آسیب روحی ایجاد می‌كند
رئیس انجمن علمی مددكاران اجتماعی ایران با اعلام اینكه هیچ كشوری برای ازدواج به جوانانش وام نمی‌دهد تصریح كرد: با قرض نمی‌توان زندگی كرد چرا كه ازدواج به زور، و قرضی كه با پنج میلیون تومان وام شروع می‌شود و جوان با همین مبلغ تحریك به ازدواج می‌شود، مشكل مالی دارد و ازدواج دوام پیدا نمی‌كند.
او افزود: وقتی دختر یا پسری به طور موقت و مكرر ازدواج می‌كند، از نظر روحی آسیب دیده و اعتقادی به خانواده ندارند و به طور حتم مورد سوء استفاده هم قرار می‌گیرند چرا كه جامعه مثل یك زن بیوه و مطلقه به او نگاه می‌كند كه سهل‌الوصول است.

نیاز جنسی در جوانان 10 درصد است
اقلیما در ادامه با اشاره به آسیب‌هایی كه در ازدواج‌های موقت پنهان شود و اظهاراتی كه در مورد پوشش دادن رفتارهای جنسی در راستای ازدواج‌های موقت می‌شود تاكید كرد: تمام جوانان كشور ممكن است به روابط جنسی نیاز داشته باشند اما رابطه جنسی 10 درصد است بلكه 90 درصد دیگر به نداشتن یك هم‌زبان و سنگ‌صبوری در زندگی‌شان است كه آنها را عذاب می‌دهد؛ مسئولان كشورنباید خانواده‌ را بر اساس روابط جنسی پایه‌گذاری و طراحی كنند.
او افزود: امیدواریم ابتدا 90 درصد مشكل فوق جوانان حل شود و دیگر نیازی نیست كه برای 10 درصد بقیه كه همان نیاز به روابط جنسی است،‌خانواده را به آتش بكشیم.

يکشنبه 29/9/1388 - 8:58 - 0 تشکر 170768

به نام خدا

سلام

کاربر عزیز و دوست خوبم iranvelshok
لطفا جوری فکر نکنید که میخوام خدایی نکرده بحثو تخته کنم برم پی کارش این یک حرف منطقیه ادم باید به جای زدن حرفهایی که زیاد خوشایند نیست از کلمات بهتری استفاده کنه در ضمن من ویرایش پاسخ رو به دست خودتون دادم تا کدورتی پیش نیاد

وحید میلادی عزیز جانشین محترم سوء تفاهمی پیش نیاد،این تذکرات به هم دیگه یک چیز طبیعی و مربوط به داخل انجمن میشه و لازم نیست به بیرون درز پیدا کنه یک روز هم اگه بنده اشتباهی کردم شما هم موظفید که به من تذکر بدید پس ناراحی پیش نیاد 

منتظر عشق عزیز ما همه نظرات مخالف و موافقو ثبت میکنیم اما همونطور که دید هم در به کار بردن برخی کلمات حساسیت به خرج میدیدم

باتشکر

يکشنبه 29/9/1388 - 9:4 - 0 تشکر 170769

به نام خدا

سلام

دوستان عزیز بازم تذکر میدم از به کار بردن کلمات و جملاتی که اصول رو زیر سوال میبره اجتناب فرمایید 

بذارید بحث با منطق و استدلال پیش بره

يکشنبه 29/9/1388 - 11:40 - 0 تشکر 170800

سلام به همه دوستای خوبم

منتظر عشق  و  صخره سرخ  حرفای خوبی زدن و به نکات مهمی اشاره کردن

اما در پاسخ به بعضی از دوستان که برای خدا مصلحت اندیشی کردند، باید بگم 

یادتون هست دفعه های قبل که اینکار رو کردیم چه بلاهایی به سرمون اومد؟

یادتون هست در زمان شاه که حکومت دینی رو کوبوندن، عزت مردم به یغما رفت؟

یادتون هست وقتی حجاب رو متحجرانه و متعلق به 1400 سال پیش دونستیم، فحشا به غایت رسید؟

یادتون هست وقتی فکر کردن الکل خیلی کلاس داره، جوونامون به چه روزگاری در اومدن؟

من میگم باید از تعطیلی احکام خدا ترسید

چون عواقبش خیلی وحشتناکه

اگر نگران افراط در این مسئله هستید ، بحثش جداست چون دین هم مخالفه.

افراط و حرص در هیچ کاری پسندیده نیست (مگر علم آموزی و تفقه در دین)و اسلام هم افراط رو نهی کرده

اما اگر مخالف دستور اسلام هستید، خدا با شما همون کاری رو میکنه که با قبل از شما کرد.

 

 

دل به اوج سپار و فرصت پرواز را از پرنده جان دريغ مدار

                    که ذات انسان در فرا رفتن است که ظهور ميابد نه در فرو ماندن

                                        سيد شهيدان اهل قلم - آويني

يکشنبه 29/9/1388 - 13:0 - 0 تشکر 170816

سلام

من دوباره از مسئولین و کلاً کسانی که از صیغه موقت حمایت میکنن وسنگش رو به سینه میزنن این سوال رو میکنم:

حاضرن خواهر یا دخترشون رو به عقد موقت یه مرد در بیارن ؟

 

 

يه سري به خدا بزنيم

خيلي زود

بي بهانه...

يکشنبه 29/9/1388 - 13:43 - 0 تشکر 170850

با سلام

یک سری نکات هست که  توجهی بهش نمیشه ولی خیلی تعیین کننده است

چند نکته

1---

همه میدونیم در تاریخ درخشان و تاثیر گذار و غرور آفرین چندیدن هزار ساله ایران

 ایرانیان از ابتدا یگانه پرست بودن و به همین خاطربحث توحید رو به گوارایی نوشیدند

حتما این اس ام اس به دستتون رسیده     

((((در تصاویر حکاکی شده بر تصاویر تخت جمشید هیچ کس عصبانی نیست هیچکس سوار بر اسب نیست هیچ کس را در حال تعظیم نمی بینید هیچ کس سر افکنده وشکست خورده نیست هیچ قومی بر قوم دیگر بر تری ندارد هیچ تصویر خشنی در آن وجود ندارد از افتخار های ایرانیان این است که هیچ وقت برده داری در ایران مرسوم نبوده است در بین صدها پیکره تراشیده شده بر سنگ های تخت جمشید حتی یک تصویر برهنه و عریان وجود ندارد)))))

و انقدر در آن زمان با پیشینه و تاریخی که حتی مکتوب هم هست و نشانگر واضخش منشور حقوق بشر کورش هست(لازمه که توضیح بدم لوح هایی در عمارت های پاسارگاد پیدا شده که درواقع بیمه نامه  کارگر ها و بنا های این بناهای عظیم بوده که در صورت بروز اتفاق و یا نقص عضو حق از کار افتادگی و حقوق بازنشستگی به اون فرد پرداخت میشده) به حقوق انسانی انقدری احترام گذاشته میشده که هیچ گاه فکر و افکار منحرف ابتذال نمیشده

و ایرانی از ابتدا نسبت به ناموس خود غیور بوده و غیرت داشته

*ولی خب در تاریخ درخشان ایران هم افراد منحرف هم زیاد معرفی شدند که تنها به فکر شکم بارگی و عیش و نوش باشند

2---

بحث متعه در شریعت ما هست

ولی  معمولا افراد  بدون در نظر گرفتن شرایطش در موردش صحبت میکنند

متعه در زمان پیغمبر ، اون زمان که اسلام در حال جنگ های زیادی بود مطرح شد که خب برخی از مردان که به جنگ میرفتند و دیگه بر نمیگشتند خانواده شون بدون سر پرست میموند و خب در اون شرایط سخت آب و هوایی عربستان و دید عرب جاهل صدر اسلام به کار کردن خانم ها این موضوع رو میان آورد که مردانی که شرایطش رو داشتند یعنی هم از نظر تامین معاش و هم رعایت عدالت و مجوز از همسر که نکات بسیار مهمی هست مبادرت به قبول سرپرستی یک خانواده باشند و خب راه پیش رو محرم شدن افراد بود

به هیچ وجه  این نبود که فردی(مجرد) برای هوس رانی و برای ارضای شهوات خود دست به این عمل بزنه

و این افرادی هم که این مسائل رو دارن برای جوونای مجرد مطرح میکنن میدونن خانواده ها و مردم رو این قضیه حساس هستند و مخالف میخوان که صدای خانواده ها رو در بیارن و به اسم اعتراض به اسلام پخش کنن

---------------------------------------------------------

حالا یک شرایطی رو فرض میکنیم در جامعه

  (***در سال مثلا 1386)

خانمی که با همسر خود زندگی خوبی داره دارای 2 فرزند

علاقه مند به زندگی خودش ، همسرش،و فرزندانش

**این نکته که مربوط به بحث ما میشه**

دقت بفرمایید

مخالف صددرصد با بحث متعه و صیغه

حتی با در نظر گرفتن این که همسرش بتونه عدالت رو بر قرار کنه و تامین معاش فرد دوم رو از روی حسن نیت و کمک انجام بده

  (*** حالا همون خانم در سال مثلا1388)

فرض کنیم همسر این خانم فوت شدن و خب ایشون تقریبا دوسال هر طوری بوده با کمک خانواده و دوست و آشنا و پس انداز و هزار تا شرایط دیگه زندگی خودش و فرزندانش رو پیش برده.

فکر کنید که خب خانواده تا یه حدی ظرفیت داره و خود همون خانم هم خسته میشه از این شرایط

**و حالا نکته مهم که دقت در اینجا الزامی هست

همین خانم در نظرش در نظر بگیرید که بالاخره پدر و مادر که تا آخر همراهش نیستند به واسطه ی شرایط سنی

و این خانم باید روی یک فردی تکیه کنه و اون رو به عنوان سرپناه داشته باشه

پیش خودش فکر میکنه که **مگه اشکالی داره که  یه خانم مثل ایشون صیغه یک آقایی(با در نظر گرفتن شرایط این که حسن نیت باشه و کمک بخواد و...) بشه و بهش تکیه کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

----------------------------------------------

پس شرایط بسیار بسیار مهم و تعیین کننده اس

نیت افراد

الان برخی شهوت ران ها میان و از این دید این ضقیه رو نگاه میکنن

و این رو هم میدونم(یعنی چون تحقیق کردم مطمئنم) که افرادی از قبیل شیرین عبادی و خیلیای دیگه که شاید تو همین نظام هم باشن و از طریق تریبون هایی مسائلی رو مطرح میکنن و به اسم حقوق خانم ها (فیمینیسم)مسائلی رو میگن هدفشون اصلاح نیست و هر چی آیه و دلیل براش بیاری بازم قانع نمیشه

ملحدین این شبهات رو مطرح میکنن که ما نباید دنباله روی کنیم:

((((((((((این ها اسلام رو هدف گرفتن))))))))))

و افرادی هم گاه نادانسته و گاهی هم متاسفانه دانسته و برای زیر سوال بردن اسلام این مباحث رو از جاهایی رواج میدن و از صهیونیست ریشه دارن

ما از دیدگاه خودمون خیلی قضاوت ها رو میکنیم که تو شرایط مختلف هم این قضاوت تغییر میکنه

به همدیگه کمک کنیم در بهتر دیدن در بصیرت

يا علي ذاتت ثبوت "قل هولله احد"         نام تو نقشِ نگين امر "الله صمد"

"لَم يَلِد" از مادر گيتي"ولَم يولد" زتو     "لَم يَکن" بعد از نبي مثلت "لَهو کُفوآً احد"

***

حسود کور در خواب و خياله

منو دل کندن از حيدر محاله

يکشنبه 29/9/1388 - 14:36 - 0 تشکر 170870

غلام علی نکات جالبی رو مطرح کرد که بعضا ازش غافل بودیم

اما در پاسخ به وحید گل (هرچند از ما سوال نکرده چون ما نه طرفدار متعه ایم و نه سنگشو به سینه میزنیم)

بله اگه من خواهری داشته باشم که عاشق یه پسر بشه و بخواد ...

100% با ازدواج موقتش موافقت میکنم، هرچند ولی اون نیستم، پدرم رو راضی خواهم کرد.

این غیرت واقعیه چون اگه این خواهر فرضی ما عاشق بشه دیگه عقلش کار نمیکنه تا زمانی که تجربه کنه و عبرت بگیره

البته به قول غلام علی شرایط حرف اول رو میزنه

 

 

دل به اوج سپار و فرصت پرواز را از پرنده جان دريغ مدار

                    که ذات انسان در فرا رفتن است که ظهور ميابد نه در فرو ماندن

                                        سيد شهيدان اهل قلم - آويني

يکشنبه 29/9/1388 - 16:40 - 0 تشکر 170910

سلام
من یه سوال پیرامون این بحث داشتم، امیدوارم یکی پاسخم رو بده.
کدوم یکی از معصومین یا مراجع به دختران جوان اجازه ازدواج موقت دادن؟
لطفا منبع رو هم ذکر کنین.

يکشنبه 29/9/1388 - 16:53 - 0 تشکر 170912

من دلم می خواد بدونم که کی واقعا این دستور رو صادر کرده؟

آیا با صدور این حکم دیگه بین هیچ دختر و پسری برای ازدواج دائم اعتمادی بوجود میآد؟

لحن .... که عنوان کردند آیا فقط مختص خانومهاست یا اینکه آقایونی که دنبال تنوع و شهوت خودشون هستند چی؟

به اونا .... تعلق نمی گیره؟

 منم با اون کاربری که گفته بجای این قوانین بیان مشکلات جووونا رو حل کنند که بتونند ازدواج دائم کنند و در کنار هم آرامش داشته باشند نه اینکه یه جوون دیگه نمی تونه یه خونه رهن کنه یه سرویس طلا بخره برای همسرش

و هزارتا مشکل دیگه که هممون میدونیم و بخوام بگم از حوصله انجمن خارجه.

اي آقاي ما برس به داد ما

يکشنبه 29/9/1388 - 18:35 - 0 تشکر 170952

وضوع ازدواج موقت چندی است که در جامعه بالا گرفته است و پس از اینکه مسئولین دولتی در سالهای اخیر بارها از این موضوع حمایت و بر ترویج آن تأکید می کردند ، اینبار نهاد های رسمی کشور نظیر نیروی انتظامی و مجلس نیز حمایت رسمی خود را از ازدواج موقت اعلام کردند.

با در نظر گرفتن حمایت غالب نمایندگان مجلس از ترویج ازدواج موقت باید دید که چراغ سبز مجلس را کدام نهاد اجرایی در حوزه جامعه و جوانان کلید خواهد زد.

در این باره عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ازدواج موقت را شرعی و بلا مانع در دین اسلام دانست و گفت: بحث ازدواج موقت در متن قرآن و در سوره نسا آمده است و برخلاف آنچه در اذهان عمومی جا افتاده است موضوعی کاملا شرعی است.

وی در ادامه افزود: اصولا ازدواج چه دائم و چه موقت برای جلوگیری از آلودگی و فساد در جامعه است.اما به دلیل عدم فرهنگسازی, هرگاه صحبت از ازدواج موقت می شود مردان زن دار و متاهل تمایل بشتری نسبت به مجردها از خود نشان می دهند که این نوع ازدواج ها باعث از بین رفتن کانون خانواده می شود.

اکرمی با پیشنهاد ضابطه مند نمودن ازدواج موقت گفت: باید برای ازدواج موقت شرایط و ضوابط خاصی تبیین شود و در این باره صدا وسیما, حوزه های علمیه وحتی خطبه های نماز جمعه می تواند در فرهنگسازی این موضوع کمک کند. مجلس نیز سعی دارد این موضوع را در کمیسیونهای مختلف بررسی نماید و نظر خود را در سایه قانون به مردم ارائه دهد.

برای ترویج ازدواج موقت باید از کودکی در مدارس آموزش دهیم

نایب رییس کمیسیون قضایی مجلس با تاکید بر اینکه نمی توان در جامعه ای که اسلامی است با ازدواج موقت مخالفت کرد گفت: هر جوانی که به سن قانونی و بلوغ می رسد چه پسر و چه دختر نیاز به ازدواج دارد از این رو باید یا مسئولین شرایط ازدواج دائم را فراهم کنند یعنی مشکل مسکن، اشتغال، جهیزیه برای دختران و امثال اینها را حل کنند یا اینکه در فکر مقدمات ازدواج موقت برای جوانان باشند.

مرادی با انتقاد از جو موجود جامعه یادآور شد: واقعا باعث تعجب است که چرا جامعه‌ای که ادعای اسلامی بودن دارد با این مسئله برخورد خشن دارد. باید فرهنگ مردم را در این باره عوض نمود.

وی ترویج این نوع ازدواج را نیازمند آموزش دانست و افزود: باید از دوران کودکی در کتابهای دینی مسئله ازدواج موقت آموزش داده شود تا از این طریق این نوع ازدواج در کشور رواج داده شود.

نائب رییس کمیسیون قضایی همچنین از برخورد مثبت مجلس با این موضوع خبر داد و گفت: کمیسیون قضایی مجلس همیشه آماده همکاری با هر نهاد و یا سازمان و وازرتخانه ای است که در این باره طرح و نظر خوبی دهد.

متولی ازدواج موقت باید پرجرات باشد

مراد علی منصوری رضی، نمایده مجلس شورای نیز با انتقاد از عدم تعریف دقیق معیارهای ازدواج در جامعه را داشت: روابط دختران و پسران جوان که به شکل اینترنتی و یا خیابانی در چند سال اخیر گسترش یافته و طرفداران زیادی نیز در میان جوانان پیدا کرده سبب شده که در این مقطع زمانی مسئولین به فکر ساماندهی آن باشند اما تا آنجایی که بنده به یاد دارم این بحثها فقط برای چند روز و یا چند ماه دغدغه مسئولین می‌شود و بعد از مدتی از یاد می‌رود.

وی در توضیح مطالب افزود: راه انداختن بحث ازدواج موقت و از همه مهمتر متولی آن باید بسیار پر جرات باشد زیرا که عموما ازدواج موقت در نزد خانواده ها و به خصوص زنان و دختران به شدت با برخورد مواجه می‌شود و عملی قبیح محسوب می شود. همچنین دفاتر همسر یابی در این خصوص موثر واقع نخواهد شد.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از عملکرد مجلس و بقیه نهادهای مسئول در این موضوع گفت: راه انداختن بحث طرح ازدواج موقت از سوی مسئولین نشانه ضعف آنها است و به این منزله است که نتوانستند شرایط جامعه را طوری برای جوانان فراهم کنند که مشکل ازدواج آنها حل شود.

وقتی هیچ وزارتخانه، سازمانی و یا حتی مجلس در این موضوع کاری نکرده نباید توقع داشت که آمار ازدواج بالا رود و یا میانگین طلاق پایین بیاید. البته کمیسیون قضایی مجلس تا حدی در بحث ازدواج موقت وارد شده ‌اند اما چندان چشمکیر نبوده است.

یک برگه برای ثبت ازدواج موقت به شناسنامه افزوده شود!

عضو کمیسون فرهنگی نیز گفت: برای اینکه مشکل فساد، بی بند وباری و تجاوز در جامعه کاهش پیدا کند باید زودتر موضوع ازدواج موقت را در میان جوانان توسعه دهیم و فرهنگسازی را آغازکنیم.

سید محمد جواد ابطحی با بیان اینکه تمام مراجع و علما در این مورد نظر مثبتی دارند گفت: در باره طرح ازدواج موقت روحانیون باید پیشقدم شوند و جامعه را آماده این موضوع کنند. روحانیون و به خصوص روحانیون مجلس باید به عنوان متولیان این طرح وارد میدان شده تا راه فساد به روی جوانان بسته شود.

وی در پایان افزود: بهتر است برای اینکه هیچ گونه سو استفاده ای از طرف مردانی که متاهلند پیش نیاید سازمان ثبت احوال با همکاری مجلس برگه ای برای ثبت ازدواج موقت نیز در داخل شناسنامه اضافه شود که همه چیز در این خصوص قانونمند شود.

وقتی شرایط ازدواج دائم فراهم نیست ازدواج موقت راه گشاست

جواد آرین منش افزود: ما در دوره مجلس هفتم قانونی به نام قانون تسهیل ازدواج جوانان به تصویب رساندیم که به نظر می رسد هنوز بسیاری از مفاد این قانون اجرا نشده است.

نماینده مشهد در مجلس ایران افزود: اینکه دختر و پسری با هم دوست شوند به طور مثال باهم کوه بروند، مهمانی بروند و یا رفت و آمد کوتاهی با یکدیگر داشته باشند ازدواج موقت می‌تواند موثر باشد تا مانع از خارج شدند دختر و پسر از حدود و قوانین اسلام شوند.

آرین منش خاطر نشان کرد: یک ذهنیت منفی در جامعه درباره ازدواج موقت وجود دارد که با آگاه سازی خانواده‌ها و جوانان می‌توان آن را تغییر داد.

اما در شرایطی که موقعیت ازدواج دائم فراهم نیست ازدواج موقت می تواند راهگشا باشد. اگر واقع‌بینانه نگاهی به اطرافمان بیاندازیم می‌بینیم که جمع کثیری از دختران دوست پسر یا پسران دوست دختر دارند و این کار شرعی نیست.

این نماینده مجلس با اشاره به همکاری مجلس در این باره افزود: مجلس در تلاش است برای ازدواج موقت راهکار قانونی تعریف کند ما به عنوان نمایندگان مجلس باید راهکار و قانونی را به کمیسیون قضایی ارائه دهیم که هم مورد پذیرش عرف و هم جامعه باشد.

وی یادآور شد: جوانان برای اضای نیازهای عاطفی و جنسی خود اغلب یا از راه ارتباطات غیر شرعی که همان دوستیهای خیابانی است وارد می‌شوند که مورد پسند جامعه نیست یا گرایش به ازدواج موقت و صیغه دارند که این هم هنوز درمیان جوانان و خانواده‌هایشان جایگاه چندانی ندارد و عده کمی به این سمت حرکت می‌کنند.

ازدواج موقت راهی برای کاهش تجاوزها

در ادامه فرهاد تجری یکی از اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس حکومت ایران با بیان اینکه قانونمند شدن ازدواج موقت می تواند از تعدی، سو استفاده، اعمال خلاف عرف و تجاوزها جلوگیری کند گفت: ازدواج موقت امری شرعی است و قانون هم از آن تبعیت خواهد کرد بنابراین اگر قانونی شفاف در این باره تصویب شود قطعا افراد نیز با شناسایی چارچوبها می‌توانند از این حق شرعی و قانونی استفاده کنند تا متوسل به راههای غیرقانونی و غیر شرعی نشوند.

تجری خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود در مورد مسائلی که ضرورت اجتماعی و فرهنگی دارد نگاهی واقع‌بینانه با لحاظ جمیع جوانب داشته باشیم که مسئله ازدواج موقت از این دست مسائل است. مجلس نیز با طرح قوانین در این باره می‌تواند راه گشا باشد

این نماینده مجلس تاکید کرد: دستگاههای فرهنگی، اجتماعی و روحانیون باید در ترویج آموزه‌های فرهنگی و اخلاقی اهتمام ورزند تا با فرهنگسازی سبب تقویب باورهای دینی و مذهبی در میان جوانان شوند.

الزام ثبت ازدواج موقت می‌تواند بسیار مفید باشد

از سوی دیگر موسی قربانی عضو کمیسیون حقوقی مجلس نیز گفت: نمی توان احکام شرعی را در زمینه ازدواج موقت منکر شد اما باید در چارچوب ضوابط انجام می‌گیرد. برای اجرای هر حکم شرعی باید براساس قوانین نظام و شرایط جامعه ضوابطی وضع کرد.

وی در ادامه افزود: : نسبت به برخی احکام شرع از ابتدا حساسیتهایی بوده و نمی‌توان انتظار داشت که جامعه به راحتی آن را بپذیرد.

اینکه این نوع ازدواج در سطح دانشجویان و دانشگاهها و جوانان رواج پیدا کند در صورت عدم تعیین چارچوب و ضوابط، تبعات منفی متعددی در پی خواهد داشت.

قربانی معتقد است: بسیاری ترجیح می‌دهند که این ثبت در شناسنامه صورت نگیرد و نمی‌خواهند برای یک امر موقت عواقب دائمی ایجاد کنند. برای چنین مواردی دفاتر ثبت برگه‌های ویژه‌ای طراحی کرده‌اند که در آن مشخصات دو طرف و شرایط ازدواج موقت ثبت می‌گردد.

قربانی ضمن تائید این نکته که الزام ثبت ازدواج موقت می‌تواند بسیار مفید باشد اظهار داشت: توجه به عواقبی مانند ایجاد فرزند که ممکن است ازدواج موقت در پی داشته باشد، بهتر است که ثبت آن الزامی شود.

به هر حال هم فرزندان احتمالی و هم طرفین ازدواج حقوقی دارند که با ثبت ازدواج موقت بهتر می‌توان به آن‌ها پرداخت. ضمن اینکه ثبت کردن از بسیاری ناهنجاری‌های شرعی و اجتماعی دیگر نیز جلوگیری می کنند.

منبع : تابناک

دوشنبه 30/9/1388 - 8:23 - 0 تشکر 171067

به نام خدا

سلام


این تاپیک در انجمن اجتماعیه دیگه ؟ پس از دید جامعه به این موضوع نگاه می کنیم 

وقتی فکرشو میکنم دود از سرم بلند میشه

آخه ! الله اکبر

نمیتونم تعمیم بدم این مسئله رو اما لااقل بعضی جاهای شهر خودمون یه رسم هست که با اون هم مخالفم ! ( شرمنده نمیتونم بگم . حالا ادامه میدم شاید خودتون حدس زدین ) 

وقتی برای ازدواج دائم ، خانواده داماد هر کاری می کنن تا از عروسشون از لحاظ ... بودن مطمئن بشن حالا این عقد موقت رو کجای دلشون بذارن ؟ بدترین حرفا که پشت سرش زده نخواهد شد ! حتی اگه دلیل پزشکی بیارن ! 

مثلا بیایم بهشون بگیم که این طرح ازدواج موقت بود ! خب دختر ما هم از این طرح استفاده کرده دیگه ! 

بعد اونا هم بگن ..... ! 

بیاید اول این سوالو از خودمون بپرسیم : 

1- من یا تو حاضریم به خاطر یه چند ساعت لذت،  تن به این ازدواج بدیم با این فرض که بعد از اتمام اون مدت هر کی میره پی زندگی خودش ! ( حالا اون زندگی هر سرنوشتی میتونه داشته باشه )

2- من یا تو حاضریم با کسی که قبلا این نوع ازدواج داشته ، ازدواج دائم داشته باشیم ؟ ( این سوال بیشتر برای آقا پسراست )

من فمینیستی به این قضیه نگاه نمیکنم اما اونی که بیشتر از همه ضرر میکنه دختره !

 اگر قضیه دوست دختر یا دوست پسر هست ، اینجا مسئله خانواده ست ! مگه من داشتم ؟ مگه شما داشتین ؟ مُردیم ؟ نمردیم که ! 

خوندم آقای علی مطهری گفتن اگه این ازدواج منجر به حمل بچه بشه باید به ازدواج دائم تبدیل بشه ! کسی زیر بارش میره ؟!

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.