• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 17267)
چهارشنبه 2/8/1386 - 7:35 -0 تشکر 15809
لطیفه ها و آیات قرآن

قرآن دریاى بیكرانى از علوم است، كه انتها ندارد و مى‏تواند دانش پژوهان و دانشجویان را سیراب نماید.موضوعات و مطالب قرآن كریم به رشته‏هاى زیادى تقسیم مى‏شود كه برخى از آنها عبارتند از:

الف. عقاید؛

ب. قوانین و مقررات؛

ج. مطالب اخلاقى؛

د. داستانهاى آموزنده.

قرآن در متن زندگى مسلمانان چنان نفوذ كرده كه حتى در ادبیات آنان: مَثَلهاى روزمره، اشعار و حكایات جایگاهى در خور یافته است.

*********************************************************

شنبه 24/9/1386 - 11:41 - 0 تشکر 19328

سلام

شکر خدا
روزی شخصی به دیدار بیماری رفت به او گفت : خدا را شکر کن و حمد او را به جای آور.
بیمار گفت:چگونه شکر کنم حال آنکه خدا فرموده است "لئن شکرتم لازیدنکم"(اگر شکر کنید بر شما زیاد میکنم) میترسم اگر شکر او کنم بیماری من بدتر شود.

                          این نیز بگذرد.....
شنبه 24/9/1386 - 20:3 - 0 تشکر 19392

سلام

جالب بود...

خوش باشید

سه شنبه 27/9/1386 - 0:1 - 0 تشکر 19684

با تشكر ازجناب برزخ

 پيشنماز و اعرابى

يكى در نماز، سوره نوح را پس از حمد مى‏خواند. در همان آيه اول«اِنّا أَرْسَلْنا نُوحا»؛(1) «ما نوح را فرستاديم»، باز ماند و بيش از آن به ياد نياورد. اعرابى كه حوصله‏اش سر رفته بود، گفت:

اگر نوح نمى‏رود ديگرى را بفرست و ما را باز رهان.

_____________________________

1. نوح /1.

سه شنبه 27/9/1386 - 11:15 - 0 تشکر 19715

سلام

سجده ی واجب‏»
نقل كرده اند كه «علامه حلى‏» در حال طفوليت در خدمت دايى خود «محقق‏» درس مى خواند و گاهى فرار مى كرد، محقق او را تعقيب‏مى‏كرد تا او را بگيرد، چون به نزديك او مى رسيد، علامه آيه‏سجده را مى خواند و محقق كه به سجده مى رفت، او فرار مى‏كرد.

                          این نیز بگذرد.....
يکشنبه 2/10/1386 - 0:7 - 0 تشکر 20242

باسلام

وعرض تبريك وتهنيت به مناسبت اعياد فرخنده قربان وغدير

************************************************************************

اگر تو پدرى...

منصور دوانقى به زياد بن عبداللّه‏ مبلغى داد تا آن را در ميان افراد نابينا و يتيم تقسيم نمايد. ابو زياد تميمى كه انسان طمعكارى بود، گفت: نام مرا در ميان نابينايان بنويس! زياد بن عبدالملك گفت: باشد مى‏نويسم؛ چرا كه خداوند مى‏فرمايد: «فَانَّها لاتَعْمىَ الاَبصارُ وَلكِنْ تَعْمى الْقُلوبُ الَّتى فِى الصُّدُورِ»؛(2) «به درستى كه چشمهاى ظاهر نابينا نمى‏شود، بلكه دلهايى كه در سينه‏هاست كور مى‏شود.»
سپس ابو زياد درخواست كرد كه نام فرزندش نيز در دفتر نام ايتام نوشته شود. زياد بن عبداللّه‏ گفت آن را هم مى‏نويسم. هر كه را تو پدرى، يتيم است.

__________

 2. حج /46.

يکشنبه 2/10/1386 - 18:6 - 0 تشکر 20376

سلام

هر سه تا قشنگ بودند.

از آقای یار من و برزخ عزیز هم تشکر میکنم.

موفق باشید

دوشنبه 3/10/1386 - 11:19 - 0 تشکر 20440

 سلام

 مردی خط خوبی داشت ، يك آقايی می‏خواست او يك نسخه از قرآنی‏ را با خط خوش خودش برايش بنويسد ( قديم كه چاپ نبود ، استنساخ‏ می‏كردند ) گفت : تو خيلی خط خوبی داری ، بنويس . او هم آمد يك قرآنی‏ برای او نوشت و با كاغذ اعلا و خط كشی عالی و خط خوب تحويل داد . آن‏ شخص گفت : اين قرآن بی‏غلط بی‏غلط است ؟ گفت : بلی ، ولی دو سه جا بود كه من خودم به نظرم آمد كه بايد اصلاح شود ، ديدم آن‏جور درست نيست . در يك جا ديدم نوشته : « شغلتنا اموالنا و اهلونا » . در قرآن كه غلط نمی‏تواند وجود داشته باشد ، نوشتم : شدرسنا اموالنا و اهلونا . يك جای‏ ديگر ديدم كه نوشته است: « و خر موسی صعقا . من ديدم موسی كه خر نداشته‏ ،آن عيسی بوده كه خر داشته است، آن را " خر عيسی صعقا " كردم. يك جای‏ ديگر هم دست بردم، ديدم غلط است و درستش را نوشتم . ديدم نوشته است : " « ساريكم دار الفاسقين »" ( ساريكم را ساريكم خوانده ) من خودم اهل ساری هستم ، ساری دارالمومنين است ، نوشتم‏ : ساريكم دار المومنين .

                          این نیز بگذرد.....
چهارشنبه 5/10/1386 - 0:29 - 0 تشکر 20675

عجب!!!!

سلام

جالب بود.ممنون.

موفق باشید

پنج شنبه 6/10/1386 - 22:46 - 0 تشکر 20922

3. سلاما

مهدى عباسى، سومين خليفه عباسى بود. او پسر منحرفى به نام ابراهيم داشت كه به حضرت على عليه‏السلام كينه خاصى داشت. وى روزى نزد مأمون، هفتمين خليفه عباسى آمد و به او گفت:در خواب، على عليه‏السلام را ديدم كه با هم راه مى‏رفتيم تا به پلى رسيديم. او مرا در عبور از پل، مقدم داشت. من به او گفتم: تو ادعا مى‏كنى كه امير بر مردم هستى؛ ولى ما از تو به مقام امارت و پادشاهى سزاوارتريم. او به من پاسخ كامل و رسايى نداد.»مأمون گفت: آن حضرت به تو چه

پاسخى داد؟ ابراهيم گفت: چندبار به من سلام كرد و گفت: سلاما... سلاما.مأمون گفت: او تو را نادانى كه قابل پاسخ نيستى، معرفى كرده است، چرا كه قرآن در توصيف بندگان خاص خود مى‏فرمايد: «و عِبادُ الرَّحْمنِ الَّذينَ يَمْشونَ عَلَى الأرْضِ هوْنا وإذا خاطَبَهُمُ الجاهلونَ قالُوا سَلاما»؛(1)

«بندگان [خاص خداوند] رحمان، كسانى هستند كه با آرامش و بى‏تكبر بر زمين راه مى‏روند و هنگامى كه جاهلان آنها را مخاطب سازند [و سخنان نابخردانه گويند]، به آنها سلام مى‏گويند [و با بى‏اعتنايى و بزرگوارى مى‏گذرند].»

______________________________

1. فرقان /63.

جمعه 7/10/1386 - 21:47 - 0 تشکر 21019

والعادیات ضبحا(عادیات/‌1)

« ترجمه: « سوگند بدوندگان بستوه آمدن»

مى‌بینیم که معناى قابل فهمى نیست و ترجمه آن این است : « سوگند به تکاوران دمان.»

 فاذا جاء وعدالاخره لیسووا وجوهکم و لیدخلو المسجد کما دخلوه اول مره...(اسراء/79)

ترجمه: « و هنگامى که بیاید وعده بار دوم ناخوش دارند وجوه شما را و درآیند مسجد را چنان که درآمدندش نخستین بار...»

ملاحظه مى‌کنید که جواب « اذا جاء » را «لیسووا» گرفته‌اند با آن که «لیسووا» با لام جر نمى‌تواند جواب باشد بلکه متعلق به فعل محذوفى است و ترجمه درست آیه چنین است: پس وقتى وعده (بار ) دوم بیاید (باز هم بندگان نیرومند خویش را بر مى‌انگیزیم ) ‌تا چهره‌هاى شما را (از شدت اندوه) ناخوشایند سازند و وارد مسجد (بیت‌المقدس) شوند آن چنان که نخستین بار وارد آن شدند... و در این ترجمه و شاید درهمه ترجمه‌ها بدون استثناء دو واژه « الرحمن الرحیم » به « بخشاینده مهربان» ترجه شده با آن که ریشه این دو کلمه « رحمه»‌ است و جاى سوال است که چرا در «رحمن » به « بخشایش» و در «رحیم» به «گستردگى و عموم و شمول معناى « رحمن» مراعات شده باشد

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.