• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
فرهنگ پایداری (بازدید: 3222)
چهارشنبه 15/7/1388 - 18:51 -0 تشکر 156959
جهاد فرهنگی بسیج

عملكرد بسیج را در سه دهه گذشته می‌توان به این ترتیب دسته بندی كرد. در دهه اول، شاهد حضور حماسی و داوطلبانه جوانان بسیجی هستیم كه خالصانه در عرصه های مختلف خصوصا در مبارزه با تجاوزكاران عراقی وارد كارزار شدند. آنها چنان در ولایت ذوب بودند كه به تاسی از معمار كبیر انقلاب، دنیا را رها كردند و برای امنیت جامعه، یا به شهادت رسیدند یا اسارت و آزادگی یا جراحت و جانبازی را به جان خریدند.

 

كاركرد دهه اول حضور بسیج در كشور، ایجاد امنیت در جامعه بود، چرا كه طبیعتا مهم ترین نیاز مردم در جوامع بشری، دارا بودن امنیت است و از این لحاظ در آن دهه حساس، بسیج به بهترین شكل، عمل كرد و حضور داوطلبانه نیروهای بسیجی و تاثیر وجود آنها را مردم با تمام وجود حس كردند. در دهه های بعد، این نوع نیاز از جانب مردم كمتر احساس شد. با وجودی كه ما همواره در معرض تهدید قرار داریم، اما پایان جنگ، این حس را ایجاد كرد كه بسیج دیگر صحنه های عملیاتی ندارد و كاركرد نظامی بسیج را پایان یافته تلقی كردند.

 

در حالی كه باید بعد از جنگ بر روی گسترش این فرهنگ و نهادینه شدن آن كار می شد، ولی تغییراتی در اوضاع فرهنگی كشور در حال شكل گیری بود و هنوز هم هست كه از داخل و خارج، دشمن درصدد تضعیف این فرهنگ - كه سلاح برنده و برگ برنده ما در جنگ بود - برآمدند. به بیان دیگر، دشمن تلاش كرد تا با تحركاتی جدی افكار عمومی را به دست گیرد و نقطه قوت كشور ما را مورد هدف قرار دهد. با ایجاد تاثیرات منفی بر اجتماع و به یاری برخی افراد كم اطلاع و دشمنان داخلی، اقداماتی انجام گرفت كه متاسفانه لطماتی جدی به بسیج و فرهنگ آن نزد افكار عمومی زد. بعدها مشخص شد كه این تحركات ریشه در جریان های پشت پرده ضد بسیج و بسیجی دارد و این سوژهایی است برای تخریب بسیج.

 

 

 

ادامه در پاسخ ها

من مفتخرم که در به رویم وا شد     ماتم کده ی غمت مرا مأوا شد

من مفتخرم نامه عمر سیهم        با اشک غمِ تو شسته و امضا شد

اینجا و میان قبرو محشر گویم     من مفتخرم که مادرم زهرا(س)شد

  http://www.ahlebasyrat.blogfa.com

چهارشنبه 15/7/1388 - 18:53 - 0 تشکر 156960

بعد از جنگ، دشمن با یك محاسبه فهمید كه جمهوری اسلامی را نمی توان با تهاجم نظامی از بین برد. با محاصره اقتصادی هم این كار ممكن نیست و فهمیدند باید عقبه كشور ما را بمباران كنند. عقبه ما عبارت است از فرهنگ و اخلاق اسلامی، توكل به خدا، ایمان و علاقه به اسلام، اعتقاد به جهاد و شهادت.

تهاجم فرهنگی و ناتوی فرهنگی مثل خود كار فرهنگی، یك كار آرام و بی سر و صداست. رویكرد اصلی ناتوی فرهنگی، جنگ نرم و هدف اصلی آن نابودی هویت ملی جوامع بشری بویژه مقابله با ایمان انسان هایی است كه می خواهند از هویت دینی و ملی خود شرافتمندانه دفاع كنند.

در دنیای پرهیاهوی امروز، فعالیت فرهنگی تبلیغاتی، اطلاع رسانی و سمعی و بصری مكمل فعالیت‌های نظامی هم محسوب می شود. بر همین اساس مشاهده می كنیم كه حتی برخی ارتش های جهان از جمله ارتش آمریكا و همچنین ناتو از جنگ روانی و رسانه ای، هم به عنوان زمینه ساز تهاجمات نظامی و هم به عنوان عملیات روانی حین جنگ و بعد از پایان جنگ نظامی برای افزایش دستاوردها استفاده می كنند. در تقابل غرب با جمهوری اسلامی ایران شاهد هشت سال تجاوز نظامی عراق علیه ایران و حمایت همه جانبه غرب علیه ملت مان بوده ایم. گرچه جنگ پس از هشت سال به پایان رسید، اما جنگ روانی، تبلیغاتی، رسانه ای، سیاسی و بین المللی هرگز متوقف نشده و دشمن هرگز از این اهرم دست نخواهد كشید.

یكی از اهداف ناتوی فرهنگی این بوده است كه سعی كنند جوان های مومن را از پایبندی متعصبانه به ایمان منصرف كنند. این كار الآن دارد انجام می گیرد و ما شاهد دختران بدحجاب در جامعه هستیم. در مورد برخورد با جرایم فردی در اجتماع، هفتاد درصد از كار بسیج، امر به معروف و فرهنگ‌سازی در این زمینه است و تنها سی درصد نهی از منكر می باشد كه آن هم به جرایم علنی و در معرض دید عموم رسیدگی می شود. حتی با كسانی كه دستگیر می شوند، برخورد ارشادی انجام می گیرد.

البته ناصحین بسیج هم هستند كه در یك بخش فقط برخورد لسانی می كنند، آن هم با احترام كامل و رعایت تمام حقوق افراد و حتی گاهی ناصحین در مقابل تندی طرف مقابل كاملا متانت و آرامش خود را حفظ می كنند. نیروی بسیج یك نیروی فرهنگی است. پس وظیفه نیروی مقاومت بسیج این است كه در این جنگ فرهنگی، راهبردهای مشخص و معینی داشته باشد. به همین دلیل، یكی از رویكردها و راهبردهای جدی بسیج، اولا مقابله با تهاجمات و ناتوی فرهنگی و مقابله با شبهات و القائات منحرفانه اعتقادی و ستیز با دین زدایی و انحرافات اجتماعی است.

به طور كلی، بسیج هر نوع تهاجمی را كه روح و ایمان جوانان ما را هدف قرار دهد، در نظر دارد و راه مقابله با آن را خواهد یافت. ثانیا علاوه بر یك پدافند فرهنگی برای عمق بخشی دین و ایمان آحاد جامعه و خاصه بسیجیان در دستور كار بسیج است. اما جالب است بدانید كه مقام معظم رهبری فرمودند كار فرهنگی بسیج هم باید به شیوه غیر مستقیم باشد و با توجه به شور و نشاط جوان لازم است كه كار در یك فضای شاداب فرهنگی صورت پذیرد.

به همین دلیل، بسیج نیازمند بسترهای مناسب و اثرگذار است. بعد از ایجاد شرایط در فرد باید برای بالا بردن سطح ایمان و اعتقاد او حركت كرد، آن هم در یك محیط مشخص و تعریف شده و گاه به شكل مستقیم. درواقع مهم ترین كار بسیج، عمق بخشی به اعتقاد و ایمان و ارتقای سطح بصیرت و معرفت بسیجیان و بعد، مردم است. در میان دستگاه های فرهنگی كشور، نیروی مقاومت بسیج یكی از كارآمد ترین، گسترده ترین و موثرترین دستگاه های فرهنگی است كه البته به واسطه تهدیدهای همیشه دشمنان مثل آمریكا هیچ گاه فعالیت های نظامی خود را به بوته فراموشی نخواهد سپرد. امروزه بحمدالله سپاه و بسیج در یك آمادگی دفاعی و یك توانمندی معجزه آسا قرار دارند.

من مفتخرم که در به رویم وا شد     ماتم کده ی غمت مرا مأوا شد

من مفتخرم نامه عمر سیهم        با اشک غمِ تو شسته و امضا شد

اینجا و میان قبرو محشر گویم     من مفتخرم که مادرم زهرا(س)شد

  http://www.ahlebasyrat.blogfa.com

چهارشنبه 15/7/1388 - 18:53 - 0 تشکر 156961

نقطه اتكایی بسیار محكم برای نظام مقدس جمهوری اسلامی كه به لطف جوانان این آب و خاك شكل گرفته است. توان آمادگی دفاعی در بسیج امروز صدها برابر بیشتر از توان آمادگی بسیج در جنگ تحمیلی است، هم از نظر تجهیزات و هم از نظر سازماندهی و تربیت نیروی رزمنده، پیشرفت های بسیاری حاصل شده است. امروزه در كنار امور فرهنگی، راهكارهای مناسبی هم برای مقابله نظامی توسط بسیج وجود دارد. از جمله 2500 گردان عاشورا و الزهرا (س) با آموزش های لازم و سلاح های جدید آماده دفاع در مقابل هرگونه تهدید نظامی هستند.

تهاجم و ناتوی فرهنگی در طول تاریخ با استفاده از ابزارها و شیوه های مختلفی شكل گرفته است. در دهه های اخیر، به موازات رشد و گسترش وسایل ارتباطی و مخابراتی و نیز استفاده موثر از فرآورده ها و محصولات آنها، زیرساخت این تهاجم و ابزارهای تحقق آن بسیار متحول شد. بخش وسیعی از این محصولات و آثار كه به صورت غیرمجاز و با محتوای ناسالم و مفسده انگیز در بین جوانان و نوجوانان توزیع می شود، در قالب فیلم‌های ویدئویی، نوارهای كاست، نرم افزار و دیسكت‌های كامپیوتری، عكس، پوستر، مجله و آثار مشابه صوتی یا تصویری، اشاعه دهنده فرهنگ و رفتار بیگانه است.
امروزه رشد و گسترش شبكه های ماهواره تلویزیونی، این ابزارها را به عنوان مهم ترین عامل سلطه و تحمیل بر فرهنگ عمومی جامعه، بویژه در بین جوانان و نوجوانان تبدیل كرده و شكل پیچیده ای به آن بخشیده است. علت حمایت غرب از توزیع فیلم های مبتذل، تولید برنامه‌های ماهواره ای مستهجن، حمایت از روزنامه‌های زنجیره ای و اندیشه های سكولار و مخالفت با نهادهای مذهبی، ترویج مواد مخدر و حمایت از باندهای قاچاق برای تضعیف ایمان و در نتیجه تحقق اهداف ناتوی فرهنگی است. باید در مقابل ناتوی فرهنگی به جهاد فرهنگی متوسل شد، چرا كه جهان اسلام در حال فتح سنگر به سنگر مواضع است و وعده حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر اینكه این قرن، قرن اسلام است، طلیعه ای نزدیك است.
ناتوی فرهنگی وظیفه مقابله فرهنگی برای جلوگیری از شكل گیری از تمدن اسلامی را برعهده دارد و طبیعتا باید در مقابل آن برنامه‌ریزی و اقدام كرد. در حال حاضر برای مقابله با تهاجمات به عزم همگانی نیاز است. دین اسلام، الگویی است برای مقابله با تهاجم فرهنگی و همه مسئولان باید برای گسترش فرهنگ اسلامی و ایرانی به صورت عملیاتی كار كرده و آن را در خانواده و اجتماع وارد كنند. نیروهای فرهنگی بسیج بر اساس برنامه ریزی در بخش‌های مختلف فرهنگی به طوری كاملا حرفه ای كار می كنند.
منبع: روزنامه  رسالت

من مفتخرم که در به رویم وا شد     ماتم کده ی غمت مرا مأوا شد

من مفتخرم نامه عمر سیهم        با اشک غمِ تو شسته و امضا شد

اینجا و میان قبرو محشر گویم     من مفتخرم که مادرم زهرا(س)شد

  http://www.ahlebasyrat.blogfa.com

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.