• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 5608)
جمعه 2/12/1387 - 18:27 -0 تشکر 92267
طرز ساخت ساعت های نجومی

سلام  در اینجا ما می خواهیم ساخت ساعتهای نجومی  رو یاد بگیریم

  در ابتدا چند تعریف را از حضورتان می گذرانم:

1-شاخص: قسمتی از ساعت آفتابی که سایه ایجاد می کندو در صورتی که در راستای ستاره قطبی قرار بگیرد،با محورچرخش زمین موازی خواهد بودو همیشه با صفحه ی دایرة البروج زاویه ی ثابتی  می سازد.و اگر بخواهیم ساعت آفتابی مناسب همه ی فصول را بسازیم ،این کار  ضرورت دارد.

2-صفحه ی مدرج:این همان صفحه ای است که برای خواندن ساعت از آن استفاده می شود و با توجه به نوع ساعت،سایه یا نور بر روی آن می افتد.

3-عرض جغرافیایی: به فاصله ی موقعیت شخص از استوا گویند.

4- میل خورشید:حداکثر ارتفاع خورشید که از بالای مکان مورد نظرمی گذردو با عرض جغرافیایی محل رابطه دارد.از فرمول زیر برای یافتن میل خورشید می توان استفاده کرد:متمم عرض جغرافیایی - حداکثر ارتفاع =میل خورشید

5-درجه بندی: خطوطی هستند که مرز ساعت را مشخص می کنند و همیشه مساوی نیستند.

6-پایه:آن چیزی است که ساعت بر روی آن نصب می شودو می تواند از هر جنس و نوعی باشد.

بلند اسمان جايگاه من است

جمعه 2/12/1387 - 19:20 - 0 تشکر 92281

انواع ساعت های آفتابی:

استوایی:شاخص :رو به قطب شمالصفحه ی مدرج: موازی با استوادرجه بندی:فاصله بین درجه بندی ها مساویقطبی:شاخص:برابر با شعاع دایرهصفحه مدرج:موازی محور زمین،لبه ی بالایی و پایینی آن در امتداد شرق و غربدرجه بندی:بااستفاده از فرمول زیر:

X=40tg H

درجه بندی هایمیلی مترX=40tg H زاویه ی ساعتی زمان
3/5 5/7 + 12:30 بعد از ظهر
7/10 15+ 1:00 بعد از ظهر
1/23 30+ 2:00بعد از ظهر
40 45+ 3:00بعداز ظهر
افقی:(فراوانترین نوع ساعت های آفتابی)شاخص:به سوی قطب شمال آسمانی ومعمولا به شکل مثلثصفحه ی مدرج:همان صفحه ی استواستدرجه بندی: مساوی یکدیگرو متقارن وبه اندازه ی15 درجه**یک نکته ی جالب» زاویه ی بین دو عدد در این جا 15 درجه است چون کل زاویه ها در راستای یک خط (180درجه)است و داریم 15=180:12 و این در حالیست که زاویه ی بین دو عدد در ساعت های دیواری 30 درجه است چون در آن ها اعداد حول مرکز دایره هستند بنابر این خواهیم داشت: 30=360:12زاویه ی بین شاخص و صفحه مدرج: برابر با عرض جغرافیایی محل

زاویه ای که درجه بندی ساعت ها با خط ظهر می سازد از رابطه ی زیر به دست می آید:

Tg x =sin L tg H

* نکته اساسی:صفحه ی مدرج ساخته شده در این حالت حتما باید مسطح باشدو هرگونه شیبی در این صفحه باعث می شود از امتیاز شما کسر شود.عمودی:(مناسب بنا های عمودی)نام گذاری: براساس جهت جغرافیایی که ساعت قرار گرفته مانند ساعت آفتابی عمودی رو به جنوب برای ساعت هایی که رو به جنوب هستند.شاخص:زاویه ای برابر با متمم عرض جغرافیایی ،با صفحه مدرج می سازد.درجه بندی:مساوی نیست(متقارن نیز نمی باشد)

رابطه فاصله ی زوایا:

Tg x=cos L tgH ساعت آفتابی متقاطع: طراح این ساعت آقای نوروزی می باشند که در سال گذشته نیز به خاطر طرح خود برنده ی جایزه شدند.این ساعت کاملا با بقیه فرق می کند چون به جای داشتن شاخص های متداول دارای دو سیم متقاطع است که سایه ی محل تقاطع ،ساعت را نمایش می دهدودرجه بندی های آن از فرمول های بسیار پیچیده به دست می آید. سیم ها در لین ساعت به چهار میخ بسته می شوند که ارتفاع دو تا از آن ها دل خواه ودو تای دیگر با فرمول های ریاضی اندازه گیری می شود. یک راه کار: من به دوستانی که قصد و علاقه به شرکت درجشنواره ی سال بعد را دارند وآوردن امتیاز خوب برایشان اهمیت دارد ودر عین حال استفاده از فرمول ها برایشان مشکل است پیشنهاد میکنم حتما درجه بندی های استاندارد را از بازارچه ی نجومی و... تهیه کنند و به جای پرداختن به محاسبات پیچیده وقت خود را صرف طراحی کنند. برای اطلاعات بیش تر می توانید به شماره های124و 159و171مجله ی نجوم وهم چنین کتاب شناخت وسا خت ساعت های آفتابی مراجعه فرمایید.

بلند اسمان جايگاه من است

شنبه 3/12/1387 - 17:58 - 0 تشکر 92519

به نام خدایی که همین نزدیکی هاست

سلام

منتظر باقیش هستیم، خیلی دوست دارم یه ساعت نجومی داشته باشم.

زمان های قدیم که ساعت نبود از ساعت های نجومی هم استفاده میشد.

سربلند و پیروز باشین...
التماس دعا

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.