• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 1467)
سه شنبه 29/11/1387 - 19:21 -0 تشکر 91377
گفت و گو با دكتر بهرام مبشر,نماینده سابق سازمان فضایی اروپا در ناسا

دكتر بهرام مبشر,استاد ایرانی كالیفرنیای آمریكا كه به مدت 8 سال در فاصله سال های 2000 تا 2008 نماینده سازمان فضایی اروپا در ناسا بوده است.وی هم اكنون پروفسر فیزیك و كیهان شناسی در این دانشگاه است و به تحقیق در ضمینه چگونگی ایجاد جهان و كهكشان های اولیه اشتغال دارد.

عمیقترین عكسی كه تا كنون از جهان هستی گرقته شده توسط تلسكوب هابل و گروه تخصصی دكتر بهرام مبشر و همكاران او بوده است.او همچنین مسئول آشكار ساز تلسكوب فضایی هابل بوده و شهرت جهانی در علم اختر فیزیك دارد.روزنامه همشهری به مناسبت سال جهانی نجوم گفت و گویی با وی انجام داده كه تقدیم می شود.

ادامه دارد.. 

منبع : روزنامه همشهری,سه شنبه 8 بهمن 1387

سه شنبه 29/11/1387 - 19:28 - 0 تشکر 91379

سلام

مطلب خوبی بود دستتون درد نکنه

راستی شما نمی دونین ایشون کجایی هستند؟؟؟

بلند اسمان جايگاه من است

سه شنبه 29/11/1387 - 19:37 - 0 تشکر 91384

با سلام 

گفت و گو جالبی بود 

منتظر بقیه این گفتگو هستیم...

موفق باشید
التماس دعا
سه شنبه 29/11/1387 - 20:5 - 0 تشکر 91390

به نام خدایی که همین نزدیکی هاست

سلام

بازم مثل همیشه یه مطلب خوب دیگه از خانم شباهنگ.

منم منتظر میمونم تا متن این گفتگو رو بخونم، خیلی باید جالب باشه.

در پاسخ Leeee عزیز بگم، دکتر بهرام مبشر، متولد سال 1337 و اهل تهران هستن.

همونطوری که خانم شباهنگ هم گفتن، ایشون دکترای کیهان شناسی دارن.

باعث افتخار ایران هست که چنین دانشمندانی داره.

سربلند و پیروز باشین...

التماس دعا

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
سه شنبه 29/11/1387 - 20:26 - 0 تشکر 91400

در حال حاضر با چه نهادی همكاری داشته و چه كشفیات جدیدی داشته اید؟

من در حال حاضر روی كهكشان های دور دست كار می كنم.در آسمان هر قدر به دور دست ها نظر بیفكنیم در حقیقت در زمان به عقب برگشته اید یا بعبارت بهتر نگریستن به كهكشانهای دور,دیدن زمان های آغازین پیدایش جهان و اولین كهكشان های تشكیل شده در جهان است.با توجه به عكسهایی كه تیم ما توسط تلسكوپ هابل از عمیقترین بخش جهان گرفت ,هم اكنون با استفاده از تلسكوپ هاوایی(بزرگترین تلسكوپ روی زمین)در حال تجزیه و تحلیل آنها هستیم.پیدایش ستاره ها و جهان,زمینه دیگر مطالعات من است.

تفاوت رصد از طریق تلسكوپ های زمینی با تلسكوپ های فضایی چیست؟

تلسكوپ های زمینی به خاطر اتمسفر,دید محدودتری نسبت به تلسكوپ های فضای دارند چرا كه بعضی از نورهایی كه از كهكشانهای دور می آیند,جذب می شوند و از سوی دیگر ارتعاشاتی كه در جو زمین وجود دارد باعث می شود كه تصویر دقیقی از آنها در اختیار ما گذاشته نشود.با گذاشتن یك تلسكوپ در مدار زمین,اولا نورها و طول موج هایی كه توسط  جو زمین جذب می شود را می توانیم با آنها ببینیم(مانند مادون قرمز,ماورای بنفش)كه توسط تلسكوپ گرفته می شود و دارای اطلاعات بسیار مفیدی است.ثانیا چون تلاطم و ارتعاشات جوی وجود ندارد ما می توانیم تصویر شفافتر و بهتری داشته باشیم;به همین دلیل تصاویری كه توسط هابل و سایر تلسكوپ فضایی  از اجرام آسمانی گرفته می شود بسیار متفاوت با تصاویری است كه قبل از آن با تلسكوپهای زمینی گرفته می شد.

تلسكوپهای زمینی از نظر اندازه بزرگتر از تلسكوپهای فضایی هستند.جانشین هابل,تلسكوپ جیمز وب است كه حداقل 5 سال دیگر در مدار زمین قرار خواهد گرفت,در مقایسه با قطر لوله 2 متری آینه هابل دارای آینه ای 6.5 متری است كه كه در مداری ورای ماه در فاصله 1.5 میلیون كیلومتری زمین قرار خواهد گرفت.

وضعیت نجوم در ایران را چگونه میبینید؟

مسافرت هایی كه به ایران داشته ام و نیز تماس هایی كه از ایران با من گرفته می شود,نشان می دهد كه علاقه بسیار زیادی در ایران بین جوانها و نوجوانها به نجوم وجود دارد كه باید آن را  بارور ساخت و اطلاعات جدیدی از فیزیك و كیهان شناسی مدرن در اختبار آنها قرار داد تا بتوانند رشد كنند.

آیا مذاكراتی برای تبادل استاد و دانشجو بین دانشگاه های ایران و دانشگاه كالیفرنیا صورت گرفته است؟

بله در حال انجام است.ما در حال مذاكره با برخی از دانشگاه های ایران هستیم تا دروسی مانند نجوم مدرن و كیهان شناسی مدرن در آنها تدریس شود.البته متاسفانه استاد نجوم مشاهداتی در ایران كم است.علاقه مندان  به نجوم در ایران باید كیهان شناسی مدرن را بدانند و آن را فرا بگیرند ,نه اینكه دروسی كه متعلق به 60 سال پیش است در اختیار آنها قرار دهیم.با توجه به ورود فناوری اطلاعات و اینترنت ,آسان تر می توان دروس جدید مرتبط به كیهان شناسی و اختر فیزیك را وارد مباحث دانشگاهی در ایران كرد.در حال حاضر چند دانشجوی ایرانی تحت نظر من در مقطع دكترا  مشغول تحصیل هستند.دانشجویان ایرانی باید حتی برای بازدید و مشاهده با تلسكوپ,سفر مطالعاتی به خارج از كشور داشته اند.

چه تفاوت آشكارو جدی ای بین مراكز نجومی ایران و كشور های پیشرفته در این زمینه وجود دارد؟

در ایران روی این دانش كار میشود اما تعداد كسانی كه به صورت حرفه ای و تخصصی فعالیت می كنند كم است.بیشتر شاخه شاخه نجوم نظری رشد یافته تا نجوم مشاهداتی.

ادامه دارد..

منبع:روزنامه همشهری,سه شنبه 8 بهمن 1387

سه شنبه 29/11/1387 - 21:26 - 0 تشکر 91430

نجوم به چند شاخه تقسیم میشود؟

نجوم مشاهداتی و نظری.

در نجوم نظری, تئوری پردازی می شود و نظریه ارائه می شود در حالی كه در نجوم مشاهداتی, با استفاده از تلسكوپ به فضا می نگرید و داده ها و اطلاعات گرفته شده توسط آن را تجزیه و تحلیل می كنیم  و آن را بصورت مفهومی قابل درك,بیان می كنید.بنابراین باید چگونگی آنالیز و تجزیه و تحلیل داده ها و تصاویر گرفته شده توسط تلسكوپ را آموخت.در حال حاضر این نجوم مشاهداتی است كه جواب سوال های انسان را می دهد.

وضعیت هابل چگونه است؟آیا هنوز به فعالیت خود ادامه می دهد؟

قرار است تا چند ماه دیگر,یعنی می 2009 یك شاتل به هابل پرتاب شود تا فضا نوردان بتوانند برخی از ابزار و تجهیزات هابل را تعویض یا تعمیر كنند;از جمله دستگاه تصویر برداری و طیف نگاری آن قرار است تعمیر شود و 2 دستگاه جدید در هابل نصب شود;تقریبا تا همان زمانی كه تلسكوپ جیمز وب قرار است به فضا انتقال یابد و شروع به كار كند.حتی ممكن است در زمان كوتاهی هر دو, كار تصویر برداری را انجام دهند.

انرژی تاریك و ماده تاریك چیست؟

تمام اجرام قابل دید در فضا و زمین,فقط حدود 3% كل جهان را تشكیل می دهند و 97% جهان غیر قابل رویت است.از این میزان حدود 23% را ماده تاریك و حدود 74% را انرژی تاریك تشكیل می دهد.تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده ,سبب شده كه بفهمیم چنین انرژی وجود دارد.اینكه آینده جهان چه میشود بستگی به رقابت بین ماده تاریك و انرژی تاریك دارد.

ماده تاریك همانند ماده خاصیت جاذبه و انرژی تاریك,خاصیت دافعه دارد.در حال حاضر اطلاعات بدست آمده نشان می دهد,جهان تحت تاثیر انرژی تاریك در حال انبساط است و تحت تاثیر ماده تاریك ,سریعا انبساط كند می شود.غلبه هر كدام از انرژی و ماده تاریك بر یكدیگر باعث انبساط یا توقف انبساط و آغاز انقباض جهان می شود كه مشخص نیست آینده جهان به چه راهی خواهد رفت.

آیا جهان مرزی هم دارد كه ما بتوانیم بگوییم ورای آن چیز دیگری وجود ندارد؟

قدرت دید ما از جهان محدود است و ما فضای محدودی را در گستره دید داریم و ماورای آن را نمی توانیم ببینیم;بنابراین نمی توانیم بگوییم كه بعد از میدان دید ما چه چیزی وجود دارد.ما فقط می دانیم جهان در حال انبساط است.سوالی كه مطرح می شود این است كه جهان در چه فضایی انبساط می یابد كه آن را نیز نمی دانیم.میدان دید ما بستگی به سرعت نور دارد و سرعت نور محدود است.مسافتی كه نور در طول عمر جهان طی كرده حداكثر فاصله ای است كه می توانیم مشاده كنیم.

عبارتی با عنوان موسیقی و ترنم جهان هستی وجود دارد كه گفته می شود حاصل امواجی است كه از ابتدای شكل گیری جهان به وجود آمده,در این وضوع توضیح دهید؟

در زمانی كه جهان بوجود آمد دمای آن چند صد هزار میلیون درجه بود.در آن زمان فقط نور وجود داشت.فوتون های نوری ایجاد شده در آن زمان از بین نرفته اند بلكه در فضا پراكنده اند.در طول 14 میلیارد سالی كه از عمر جهان گذشته دمای آن كاهش یافته و به منفی 270 درجه سانتی گراد رسیده است ولی این ها فوتون هستند و توسط تلسكوپ های مختلف گرفته می شوند.

منبع:روزنامه همشهری,سه شنبه 8 بهمن 1387

سلامت و موفق باشید.

سه شنبه 29/11/1387 - 21:37 - 0 تشکر 91436

سلام

از بابت نظرات خوبتون ممنونم.امیدارم مطالب مفیدی براتون باشه.

سلامت و موفق باشید.

سه شنبه 29/11/1387 - 21:53 - 0 تشکر 91445

سلام بر همه ..!

کاش ایشان اقداماتی را در زمینه نجوم در ایران هم انجام می دادند یا حداقل امیدوارم در آینده انجام دهند

چهارشنبه 30/11/1387 - 11:9 - 0 تشکر 91541

سلام چرا تو ایران این کارارو نمی کنید. هر چند جهان سومیم ولی وطن شما است

محمد
پنج شنبه 1/12/1387 - 0:9 - 0 تشکر 91806

سلام

امیدوارم كه كشورمون انقدر پیشرفت كنه كه دانشمندان و نوابغمون تو كشور خودشون فعالیت كنن.

به امید آن روز

سلامت و موفق باشید.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.