• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن کارآفرینی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
کارآفرینی (بازدید: 5014)
جمعه 18/11/1387 - 21:52 -0 تشکر 88216
موانع و راهبردهای توسعه کارآفرینی در ایران

به نام خدا
سلام
در این تاپیک قصد داریم تا با معرفی موانع کارآفرینی و حرکت کارآفرینانه در صدد ارائه راهبردی برای توسعه کارآفرینی در کشور عزیزمان برآییم .
آنچه در این تاپیک به آنها پرداخته می شود بصورت تیتروار بشرح زیر است:
1.موانع کارافرینی در مرحله آموزش
2. موانع کارآفرینی در مرحله تحرک کارآفرینی
3. موانع کارافرینی در مرحله جهش
4. راهبردهای توسعه کارآفرینی در ایران



مولا علی (ع) :
آرام باش،توكل كن،تفكر كن،آستینها را بالا بزن آنگاه دستان خداوند را می بینی كه زودتر از تو دست به كار شده اند .




شنبه 19/11/1387 - 16:12 - 0 تشکر 88412

بسم الله الرحمن الرحیم
موانع حركت كارآفرینی در ایران
الف) موانع كارآفرینی در مرحله آموزش و زمینه سازی
1- ضعف آموزش عالی: در كشورهای اروپایی و آمریكا، مباحث كارآفرینی از چنان اهمیتی برخوردارند كه در دوره كارشناسی و كاشناسی ارشد همه رشته‌های دانشگاهی حداقل یك درس با عنوان كارآفرینی ارائه می‌شود؛ به جهت اهمیت موضوع، كاربردی بودن درس و همچنین منافع بسیار زیاد مشاهده شده از آن، مهارت‌های ارائه شده در این درس به دقت و متناسب با اهداف و سیاست‌های كلان اقتصادی تعیین می‌شوند. لیكن در ایران -علیرغم توجه بیشتر در سال‌های اخیر- هنوز هم اهمیت موضوع برای تصمیم‌گیرندگان مشخص نیست و به دوره‌های آموزشی خارج از برنامه درسی اكتفا شده است. علاوه بر این، آموزش‌های ارائه شده نیز، در یك نظامِ متناسب با سیاست‌های كلان كشور تهیه نشده است.
2- انتظارات از حكومت: غالباً در همه مواردِ انتخابات یكی از شعارهای اصلی كاندیداها "ایجاد اشتغال" برای جوانان است. این امر باعث شده است كه انتظارات جوانان از دولت بالا رفته و همواره منتظر این هستند كه كارفرمایی به نام دولت، آنها را به استخدام خود درآورد. لذا تمایل جوانان به سمت شغل‌های كارمندی منحرف شده است.
3- ریسك‌گریزی: محیط خانواده، مدرسه و جامعه به گونه‌ای است كه غالب جوانان، حتی قشر تحصیل‌كرده را به سمت حرفه‌های با درآمد مطمئن و بدون ریسك سوق می‌دهد.
4- نگرش نادرست به پول و ثروت: علیرغم تقدس ثروت در اسلام، به عنوان یك "ابزار" برای زندگی بهتر، فرهنگ شكل‌گرفته در جامعه نگرش درستی نسبت به پول نداشته و به ثروتمند همواره به چشم شیاد و دزد نگریسته می‌شود. به این ترتیب افراد نه به دنبال نفع شخصی خود می‌روند و نه به دنبال یافتن راه‌های صحیح كسب درآمد بیشتر هستند.
5- عدم توجه به آموزش حین كار و توانمندسازی افراد: علاوه بر خانواده و مدرسه یكی از فرصت‌های مناسب آموزش مهارت‌های كارآفرینی آموزش حین كار است كه در كشور به آن توجهی نمی‌شود.
ادامه دارد ...


مولا علی (ع) :
آرام باش،توكل كن،تفكر كن،آستینها را بالا بزن آنگاه دستان خداوند را می بینی كه زودتر از تو دست به كار شده اند .




شنبه 19/11/1387 - 23:53 - 0 تشکر 88544

بسم الله الرحمن الرحیم 

ب) فقدان عوامل انگیزش در مرحله تحرك كارآفرینی
انگیزش آن چیزی است كه باعث می‌شود فرد اقدام به فعالیت كارآفرینی كند و شامل الگوهای رفتاری، شبكه افراد پشتیبان روحی و شبكه افراد پشتیبان تخصصی است.
1- فقدان الگوی رفتاری مناسب: به جهت مخفی بودن موفقیت افراد پر تحرك و كارآفرین و همچنین عدم پوشش رسانه‌ها و بی‌توجهی به موفقیت این افراد، از جهت الگوهای مشخص و موفق، انگیزشی در جامعه ایجاد نمی‌شود.
2- فقدان شبكه پشتیبان روحی: نه تنها محیط خانواده، مدرسه و جامعه جوانان را به سمت حرفه‌های با درآمد مطمئن و بدون ریسك سوق می‌دهد بلكه به صورت یك عامل ضد انگیزشی از فعالیت‌های كارآفرینانه آنها نیز جلوگیری به عمل می‌آورند.
3- فقدان شبكه پشتیبان تخصصی: به جهت قدرتمند بودن بخش عمومی در كشور و انحصار دولتی، تاكنون یك بخش خصوصی قوی و پویا در اقتصاد شكل نگرفته است. لذا حتی با اقدام برای فعالیت كارآفرینانه، كارآفرین ناچار است برخی از مشكلات و اشتباهات را خود تجربه كند تا حركت و مسیر صحیح را بیابد.
4- تضمین بقای شغل: سازمان دولت، بزرگترین استخدام‌كننده نیروی كار تحصیل‌كرده در كشور است. به علاوه دولت سعی در حفظ نیروی كار خود دارد. به همین منظور به جای اخراج صاحب یك منصب، با تغییر شغل وی، در قسمت دیگر دولت از خروج این نیروها جلوگیری می‌كند. در حالی‌كه خروج این نیروها از دولت به معنی ورود آنها به بخش خصوصی و به احتمال بسیار زیاد كارآفرین شدن آنهاست.
ادامه دارد ...


مولا علی (ع) :
آرام باش،توكل كن،تفكر كن،آستینها را بالا بزن آنگاه دستان خداوند را می بینی كه زودتر از تو دست به كار شده اند .




يکشنبه 20/11/1387 - 10:18 - 0 تشکر 88655

بسم الله الرحمن الرحیم 
ج) موانع كارآفرینی در مرحله جهش (منابع و فرصت‌ها)
موانع موجود در كشور، باعث خروج كارآفرینانِ با انگیزه و كاهش فعالیت‌های ایشان شده است. برخی از این موانع عبارتند از:
1- انحصار دولت: نامشخص بودن موفقیت افراد پر تحرك و وجود شواهد و شایعاتی مبنی بر اینكه "به علت ساختار انحصاری دولت، همواره تحرك در جامعه با شكست مواجه شده است" باعث می‌شود كه افراد، تمامی فرصت‌های فعالیت را در دست دولت بدانند. لذا اقدام به جستجو برای یافتن فرصت‌های بكر نمی‌كنند و روحیه سكون بر جامعه حاكم می‌شود.
2- سركوبی خلاقیت: درآمد نفت باعث شده است كه دولت در عمل خود را بی‌نیاز از خلاقیت مردم بداند و لذا به نیروی انسانی خلاق توجهی ندارد. جهت‌گیری‌های دولت نهم در مورد مهاجرت نخبگان و كم اهمیت دانستن خروج سرمایه‌های عظیم انسانی شاهدی بر این مدعاست. علاوه بر این، ماهیت نو بودن فعالیت كارآفرین ضرورت شفاف شدن قوانین مالكیت معنوی‏، حق امتیاز، پروانه ثبت اختراع و... را روشن‌تر می‌كند.
3- ناامنی حقوق مالكیت خصوصی: از یك طرف تصور اینكه دولت ممكن است همچون گذشته اقدام به مصادره شركت‌ها نماید و مداخله بیش از حد دولت در تعیین دستمزدها، قیمت محصول، قیمت سرمایه، نرخ ارز و... از طرف دیگر، باعث شده است كه افراد احساس كنند در تملك محصول كار و تلاش خود اختیار چندانی ندارند.
4- قانون ناكارآمد: اخیراً در جامعه این تفكر رواج یافته است كه "در صورت شكایت شما از كلاهبرداریِ 10 میلیون تومانی یك فرد، مطمئنا به حق خود خواهید رسید، اما باید ضمن اینكه 15 میلیون تومان خرج می‌كنید، 5 سال در راهروهای دادگستری رفت و آمد كنید!! ". این تفكر حتی در صورتی كه نادرست باشد، مانع از فعالیت كارآفرینی می‌شود.
5- رانت و تبعیض: در همه جای دنیا رانت وجود دارد. بررسی‌های اقتصادی نشان می دهد كه در این بین، كشورهایی كه توانسته‌اند مردم را قانع كنند كه با تبعیض‌های اجتماعی و رانت مبارزه مؤثر شده است به رشد بالاتری دست پیدا كرده‌اند. لیكن علیرغم سفارشات دینی و قانونی، عدم توجه به این مسأله حیاتی، تحرك اجتماعی را در كشور تضعیف نموده است.
ادامه دارد ...



مولا علی (ع) :
آرام باش،توكل كن،تفكر كن،آستینها را بالا بزن آنگاه دستان خداوند را می بینی كه زودتر از تو دست به كار شده اند .




يکشنبه 20/11/1387 - 15:14 - 0 تشکر 88734

بسم الله الرحمن الرحیم 
راهبردهای توسعه كارآفرینی در كشور
1-برنامه آفرینش كارآفرین: به منظور توسعه روحیه كارآفرینی، بهترین راه این است كه با هدف آموزش مهارتهای مرتبط در سطح خانواده، مدرسه، دانشگاه و محل كار، برنامه‌ریزی جامعی صورت گیرد. كشور ما و دولت همواره راه خدمت به مردم را در "بخشیدن ماهی" دنبال می‌كرده‌اند؛ اما به هر حال این نگرش باید اصلاح شود. ضروری است كه رویكرد دولت نسبت به خدمت به مردم "آموزش ماهیگیری" باشد. به همین منظور لازم است تا در مرحله اول به "پرورش آموزگاران ماهیگیری" اقدام كند. در صورتی كه طی یك برنامه فشرده یك ساله فقط 1000 نفر برای "آفرینش كارآفرین" تربیت شوند، این رقم طی سال‌های بعد به صورت تصاعدی افزایش خواهد یافت. برای این برنامه یك ساله داشتن 10 استاد مسلم، كافی است.
2-فرهنگ سازی دینی: اسلام، دینی است كه بر خلاف تصور عمومی، نگاه مثبتی به پول، ثروت و كار دارد. پول و ثروت ابزار رسیدن به اهداف عالیه زندگی بشر بوده و به همین جهت ارزشمند هستند. پول و ثروت تنها در صورتی كه "هدف" همه فعالیت‌ها قرار گیرند مخرب خواهند بود. برای اصلاح تصور عمومی لازم است رسانه‌های ملی رابطه صحیح عبادت، كار و زندگی را برای عموم تبیین نمایند.
3-نظام قانونی هدایت كارآفرینی: یكی از مهمترین موانع موجود در راه توسعه كارآفرینی‏، وجود تبعیض‌ها و رانت است. دولت باید مانند پلیسِ بزرگراه، ضمن جهت‌دهی حركت كارآفرینان، تنها متخلفین و عدول كنندگانی را كه نظم حركت در بزرگراه را به هم می‌زنند، شناسایی، تنبیه و جریمه نماید. در صورتی كه همه بتوانند در این بزرگراه به طور یكسان و بدون رانت با خلاقیت و نوآوری به رقابت بپردازند‏، هر كسی لاین حركت خود را بر اساس سرعت و میزان رشد مورد نظر برای فعالیت كارآفرینی خود تنظیم خواهد كرد.
ادامه دارد ...



مولا علی (ع) :
آرام باش،توكل كن،تفكر كن،آستینها را بالا بزن آنگاه دستان خداوند را می بینی كه زودتر از تو دست به كار شده اند .




دوشنبه 21/11/1387 - 0:46 - 0 تشکر 88915

بسم الله الرحمن الرحیم

4- اصلاح ساختار دولت در جهت جلب اعتماد از دست رفته: دولت نباید خود را متولی رشد و اشتغال جامعه بداند. وظیفه دولت تنها هدایت و نظارت بر فعالیت بخش خصوصی در این موارد است. اما در كشور ما كه بخش خصوصی قدرتمند وجود ندارد‏، وظیفه دیگری نیز به آنها اضافه می‌شود كه "توانمندسازی بخش خصوصی" است و ممكن است از طریق "برنامه جامع توسعه كارآفرینی" دنبال شود. پس از آن مرحله است كه دولت باید با برنامه‌ریزی صحیح برای درآمد نفتی، تثبیت حقوق مالكیت خصوصی و كاهش انحصارات خود، فعالیت‌های خود را به بخش خصوصی واگذار كند.
5-بهترین فرصت: برهه زمانی فعلی بهترین فرصت برای توسعه كارآفرینی در جامعه است. در زمان اوج متقاضیان كار كه نیروی كارِ تازه و شاداب وارد بازار كار می‌شود، دولت یا ارگان متولی توسعه كارآفرینی می تواند به راحتی كارآفرینان بالقوه و مستعد موجود در خیل عظیم نیروی كار را شناسایی نموده و در طرح جامع توسعه كارآفرینی از آنها كمك بگیرد.
ادامه دارد ...





مولا علی (ع) :
آرام باش،توكل كن،تفكر كن،آستینها را بالا بزن آنگاه دستان خداوند را می بینی كه زودتر از تو دست به كار شده اند .




دوشنبه 21/11/1387 - 0:56 - 0 تشکر 88918


بسم الله الرحمن الرحیم
6-سازمان دولت: دولت باید بر اساس كار كارشناسی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به یك سازمان پویا تبدیل شود. در كنار عناصر اجرا، اداره و هم‌افزایی، عنصر كارآفرینی یكی از عناصر مهم در پویایی سازمان‌هاست. مدل‌های بسیار زیادی در مورد كارآفرینی درون سازمانی وجود دارد كه قابل تعمیم به دولت نیز هست. اما نقطه مشترك این مدل‌ها در موارد زیر است:
-باور: همه مدیران ارگان‌های دولتی و كاركنان آنها باید باور داشته باشند كه همواره فرصت رشد در سازمان وجود دارد.
-ساختار غیر بوروكراتیك: لازم است برای بهبود خدمات ارگان‌های دولتی، به كارآفرینان درون سازمان دولت اجازه داده شود كه ساختارهایی با سریع‌ترین زمان انجام خدمات طراحی نمایند.
- سیستم ترفیع: پاداش‌دهی و ترفیع بر اساس كار و نوآوری‏، می‌تواند به عنوان یك سیستم ترفیع دوگانه، جایگزین سیستم فعلی انتخاب مدیران شود. با این روش با تغییر دولت‌ها كمترین تغییر در ارگان‌ها واقع می‌شود.
-ارتباط كاركنان: در همه سازمان‌های كارآفرین، كاركنان به راحتی می‌توانند با مدیران ارتباط داشته باشند. در این راستا كاهش لایه‌های سازمانی در ارگان‌های دولتی ضروری است.

والسلام ...





مولا علی (ع) :
آرام باش،توكل كن،تفكر كن،آستینها را بالا بزن آنگاه دستان خداوند را می بینی كه زودتر از تو دست به كار شده اند .




برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.