• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 1049)
سه شنبه 10/10/1387 - 14:58 -0 تشکر 80287
(انـتـفـاضـه )

به نام خالق مخلوقات

با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد (ص)

محرم آمد و و قت عزا شد

 

 از

ا ن ت ف ا ض ه 

چه میدانی ؟

شنیدی که رهبر بزرگ عرب (سید حسن نصرالله ) مسلمانان را به انتفاضه سوم دعوت کرد

حتما شنیده ای 

در این تایپیک سرفصل های زیر قرار میگیرد

عوامل پیدایش انتفاضه
3-عوامل جهانى و بین المللى
چگونگى ظهور و سیر انتفاضه
دستاوردها و پیامدهاى انتفاضه
1- دستاوردهاى سیاسى
2- دستاوردهاى اقتصادى
كمكهاى مادى و اقتصادى به انتفاضه
توسعه كمكهاى تبلیغاتى به انتفاضه 

 به امید پیروزی انتفاضه

 
شيخ رجبعلي خياط فرمود: 

اگر ما به قدر ترسيدن از يک عقرب از عِقاب خدا بترسيم،

همه کارهاي عالم اصلاح ميشود
 
 
 
اللهم صل علي محمد و ال محمد و عجل فرجهم 
 
سه شنبه 10/10/1387 - 19:55 - 0 تشکر 80364

به نام خالق مخلوقات

با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد (ص)

محرم آمد و و قت عزا شد
این قسمت اول است 
سعی کردم آن را به چند بند تقسیم کنم تا در خواندن راحت تر باشید
و بعضی از نکات را رنگی نمودم

1- عوامل فلسطینى:

عدم دسترسى فلسطینیها به پیروزى در مبارزات خود و شكست و به نتیجه نرسیدن مبارزات پیشین گروههاى فلسطینى، كه بیشتر در اشكال و قالبهاى مختلف و متعدد سیاسى چپ و غیر مذهبى شكل گرفته بود را مى توان یكى از عوامل پیدایش انتفاضه نام برد.

این گروهها و سازمانها على رغم اختلافات صورى و ظاهرى كه داشتند همگى از یك تاكتیك و روش استفاده مى كردند و آن مبارزه با اسرائیل خارج از فلسطین و به تعبیرى مركز ثقل قرار دادن مبارزات در خارج از فلسطین اشغالى بود.

این گروهها و سازمانها پایگاههایى در كشورهاى همجوار اسرائیل مثل سوریه، مصر، لبنان و اردن و حتى دیگر كشورهاى عربى مثل عراق، لى بى، و الجزایر داشتند

لذا مجبور بودند كه سیاستهاى خود را با سیاستهاى آنها همسو و هماهنگ نمایند و عملاً قادر به مبارزات اساسى با رژیم اشغالگر قدس نبودند زیرا مبارزه با اسرائیل احتیاج به زمین دارد و جایى كه وجود داشته باشد تا گروههاى فلسطینى بتوانند از روى آن به مبارزات مسلحانه خود علیه اسرائیل ادامه دهند وجود نداشت.

طبیعتاً كشور میزبان آنها نیز هر كدام به نوعى در شیوه مبارزه با اسرائیل اعمال نظر مى نمودند. برخى از آنها به دلیل ماهیت استبدادى و سرسپردگى به رژیمهاى استعمارى غربى، بعضى دیگر به دلیل ترس از انتقام اسرائیل و تعدادى نیز به دلیل نگرانى از تأثیر فعالیتهاى سیاسى، اجتماعى و نظامى فلسطینیها بر جامعه و مردم خود سعى مى كردند تا الگو و روش مبارزاتى خود را بر فلسطینیها تحمیل نمایند.

شمارى دیگر از این رژیمهاى مرتجع نیز مثل اردن با توجّه به تأثیر فلسطینیها بر بافت سیاسى اجتماعى جامعه آنها، عملاً در تقابل با فلسطینیها قرار مى گرفتند و به قلع و قمع آنها مى پرداختند و یا اگر توانایى قلع و قمع آنها را نداشتند مثل لبنان سعى در اخراج آنها مى كردند و در صورتى كه از درگیرى با آنها ابایى داشتند مثل سوریه و عراق و لى بى، این گروهها را شدیداً تحت كنترل نیروهاى امنیتى خود قرار مى دادند به طورى كه عملاً اجازه فعالیت مستقل به آنها داده نمى شد. سیاست این كشورها این بود....

ادامه دارد....

 
شيخ رجبعلي خياط فرمود: 

اگر ما به قدر ترسيدن از يک عقرب از عِقاب خدا بترسيم،

همه کارهاي عالم اصلاح ميشود
 
 
 
اللهم صل علي محمد و ال محمد و عجل فرجهم 
 
چهارشنبه 11/10/1387 - 15:32 - 0 تشکر 80507

به نام خالق مخلوقات

با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد (ص)

محرم آمد و و قت عزا شد
ادامه از بحث قبل....
سیاست این كشورها این بود كه
اولاً: گروههاى فلسطینى به عنوان اهرم قدرتى براى آنها محسوب شوند تا در معاملات سیاسى از آنها استفاده نمایند.

فلذا نفس این مشى، آنها را در گروههایى سیاسى بار آورد تا نیروى مقاومت ضد صهیونیستى.

ثانیاً: به دلیل اهتمام دو قدرت شرق و غرب در ایجاد توازن در قضیه فلسطین به كشورهاى وابسته به هر یك از آن دو بلوك الزاماً تابع سیاست ابر قدرتها بودند و به تبعیت از آنها نیز گروههاى فلسطینى پیرو و مجرى سیاستهاى آنها مى شدند در نتیجه سیاست كنترل گروههاى فلسطینى، عملاً یك چهارچوب تحمیل شده اى بود كه در سیاست گذارى كشورهاى میزبان دخیل بود.

ثالثاً: كشورهاى عربى به دلیل وابستگى تجارى، اقتصادى، تكنولوژى، مواد اولیه و امكانات اولیه غذایى و... به بازار تجارت بین المللى، در مبادلات بین المللى از ناحیه كشورهاى هم پیمان و مرتبط با اسرائیل نیز تحت فشار قرار مى گرفتند و كشورهاى میزبان از این بابت نیز در محدودیت بودند. لذا جهت رعایت منافع خویش فشار دیگرى نیز بر روى فلسطینیها وارد مى آوردند.

اختلافات گروهى و تفرقه نیز عامل دیگرى بود كه مقاومت فلسطین تا قبل از انتفاضه گریبانگیر آن بود، زیرا هر كدام از كشورهاى عربى پس از آنكه در سال 67 مقاومت فلسطین را خطرى بالقوه براى خود احساس كردند اقدام به ایجاد و یا تقویت جناحها و افراد وابسته به خود در سازمان آزادى بخش فلسطین نمودند و هر كدام جناحى را جهت تأمین منافع خود در مقاومت فلسطین تشكیل دادند.

این اختلافات و جناح بندیها در داخل مقاومت فلسطین پدیده اى شوم و مسموم براى مبارزات ضد صهیونیستى فلسطینیها بود و در بعضى موارد اختلافات به قدرى شدید بود كه باعث تصفیه هاى خونین میان گروهها گردید. در بعد مبارزه با اسرائیل، فلسطینیها تا قبل زا انتفاضه نه تنها نتوانستند پیشرفت و تحولى داشته باشند بلكه نسبت به مبارزات سالهاى اولیه بعد از اشغال فلسطین (1948) نیز فاصله بیشترى تا پیروزى و تشكیل یك كشور مستقل فلسطینى پیدا كردند و طى جنگهاى 1967 و 1973 با اسرائیل علیرغم برترى نیرویى كه داشتند نتوانستند به موقعیت چشمگیرى دست یابند تا جایى كه سال به سال از اهداف اصلى فاصله گرفته و دچار دور باطل سیاسى كاریها افتادند و مى بینیم در مسئله مذاكرات به اصطلاح صلح خاورمیانه بعضى از جناحهاى فلسطینى و كشورهاى عربى گوى سبقت را از اسرائیل گرفتند و دشمن صهیونیستى چنان جسور شد كه در همین انحا دست به انتقال یهودیان اروپا و آفریقا و روسیه به اسرائیل زد.

بطورى كه فلسطینیان سرزمینهاى اشغالى دچار سرخوردگى عمیق گردیدند و باعث شد كه به جاى دل بستن به ارتش كشورهاى عربى و نیروهاى مسلح سازمان آزادى بخش فلسطینى كه سرابى بیش براى آنها جهت آزادى قدس نبود - در فكر چاره اى دیگر باشند.

آنهایى كه در داخل بیش از چهل سال چشم امیدشان به گروهها و سازمانهاى فلسطینى و كمك نظامى اعراب براى آزادى وطن غصب شده شان از دست اشغالگران قدس دوخته شده بود، روز به روز نقطه امید و اتكا شان به گروهها و احزاب كمتر شد و شاهد انحطاط و فرو پاشى مبارزات سازمانى، سیاسى، دیپلماسى اعراب در مقابل تحكیم سلطه اسرائیلیها بر سرنوشت و اراضى خود و احداث مداوم شهركهاى مهاجرنشین یهودى مى شدند، لذا به فكر ایجاد یك حركت وسیع مردمى و غیر وابسته علیه اسرائیل افتادند.

ادامه دارد ....

 
شيخ رجبعلي خياط فرمود: 

اگر ما به قدر ترسيدن از يک عقرب از عِقاب خدا بترسيم،

همه کارهاي عالم اصلاح ميشود
 
 
 
اللهم صل علي محمد و ال محمد و عجل فرجهم 
 
پنج شنبه 12/10/1387 - 12:10 - 0 تشکر 80653

به نام خالق مخلوقات

با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد (ص)

محرم آمد و و قت عزا شد

عوامل پیدایش انتفاضه

2- عوامل منطقه اى

پس از پشت سر گذاشتن تجربه تلخ رهبران سیاسى فلسطین و در زمانى كه هیچ روزنه امیدى دیده نمى شد انقلاب اسلامى ایران به رهبرى ابرمرد تاریخ امام خمینى رحمةاللّه علیه به پیروزى رسید.

انقلابى كه از همان ابتدا یكى از محورى ترى شعارهایش آزادى فلسطین و قدس شریف بود. مدتى از انقلاب اسلامى نگذشته بود كه موج اسلام خواهى سریعاً در كشورهاى منطقه شروع شد و نسل جوان فلسطینى كه از مبارزات صورى سازمانها و گروههاى فلسطین و تفكرات غیر مذهبى جریانات مختلف مقاومت فلسطینى در قالبهاى سوسیالیسم، ماركسیسم و ملى گرایى و نیز به نتیجه نرسیدن مبارزات آنها و به غلاف رفتن شمشیر بسیارى از رهبران سیاسى خود مأیوس و ناامید شده بودند روح انقلابى حاكم بر ایران را لمس كرده و تصور جدیدى در اذهان آنها ایجاد شد كه در آن نشانه اى انقلاب و سركشى و طغیان علیه ظلم و اشغالگران آشكار گردید و هیچ بحث سازش با اسرائیل در میان نبود.

این روحیه جدید به سرعت در ضمیر انسانى و روان اقشار مختلف مردم فلسطینى بخصوص مردم غزه حكمفرما شد و آرام آرام اندیشه هاى سازشكارانه به تاریخ پیوستند در كنار انقلاب اسلامى ایران، فرزند خلف و مشروع آن در لبنان یعنى مقاومت اسلامى نیز نقش و تأثیر چشمگیرى در انتفاضه داشت.

عملیات مقاومت اسلامى در اخراج اسرائیل از لبنان و همچنین بیرون راندن اربابان خبیث اسرائیل یعنى امریكا و اروپاى غربى به وسیله عملیات عملیاتهاى شهادت طلب انه جوانان مسلمان روح تفكرات وارد شده به مردم فلسطین را مستحكم و باثبات تر نمود. شهید حرّ عاملى (سید عبد الله عطوى) در سالگرد میلاد پیامبر اسلام(ص) طى یك عملیات استشهادى علیه كاروان حامل نظامیان اسرائیل در لبنان، بدن تكه تكه شده خود را در راه خدا به انتفاضه و ملت فلسطین تقدیم كرد.

در این رابطه شیخ در وصیت خود گفته بود در سالگرد و یادواره میلاد پیامبر بزرگ اسلام این عملیات به انتفاضه فلسطین تقدیم مى گردد و به تمام مجاهدینى كه عزت و كرامت را براى ملت مسلمان فلسطین و تمام مستضعفان جهان به ارمغان آورده اند تبریك مى گویم. پیام حرّ عاملى به فلسطین رسید و عملیات شجاعانه مردم و مقاومتشان را در برابر اشغالگران شدت بخشید مردم نابلس به خیابانها ریختند و به نام حرّ عاملى شعار سر داده و تأكید مى كردند كه پیامش را دریافت كردند كرانه غربى و غزه یاد شهید را گرامى داشتند و در تمام سرزمینهاى اشغالى نام مقاومت اسلامى بلند شد.

شیخ اسعد بیوض تمیمى یكى از رهبران مسلمان فلسطین طى ارسال تلگرافى در رابطه با شهادت حرّ عاملى اعلام كرد كه «عملیات شهادت طلبانه حرّ عاملى انتفاضه را تقویت كرد و مسلمانان احساس كردند كه از جریانات سیاسى قوى ترند و اسلام تنها مرجعى است كه مى تواند پایه هاى دشمن را به لرزه در آورد. از سوى دیگر شیخ عبدالعزیز عوده یكى از رهبران جهاد اسلامى فلسطین كه توسط صهیونیستها از فلسطین اخراج شده بود اثر مقاومت اسلامى لبنان در داخل سرزمینهاى اشغالى فلسطین را این طور بیان كرد» مقامت اسلامى جرات مبارزه و راه انقلاب و رویارویى با اسرائیل را به ملت فلسطین نشان داده است.

این حادثه نمونه زنده و گویایى از عمق رابطه و تأثیر مقاومت اسلامى در داخل فلسطین اشغالى بخصوص كرانه غربى و غزه بود كه فوراً ثمره و نتیجه خود را در فلسطین داد، به طورى كه مردم مسلمان فلسطین اخبار مقاومت اسلامى را دنبال كرده و بسیارى از انقلابیون و مبارزان فلسطینى در داخل اراضى اشغالى از تاكتیكهاى نظامى مقاومت اسلامى استفاده نمودند.

 
شيخ رجبعلي خياط فرمود: 

اگر ما به قدر ترسيدن از يک عقرب از عِقاب خدا بترسيم،

همه کارهاي عالم اصلاح ميشود
 
 
 
اللهم صل علي محمد و ال محمد و عجل فرجهم 
 
شنبه 21/10/1387 - 5:13 - 0 تشکر 82034

به نام خالق مخلوقات

با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد (ص)

محرم آمد و و قت عزا شد

3-عوامل جهانى و بین المللى

ملت مظلوم فلسطین از همان ایامى كه كشورشان با تبانى و توافق كشورهاى استعمارگر، تحت قیمومیت و سلطه انگلیس قرار گرفت اولین ضربات تازیانه هاى ظلم و تجاوز بر پیكر آن وارد آمد و با تشكیل دولت اسرائیل در فلسطین توسط استعمار انگلیس با تبانى تبانى سران خیانتكار عرب كاسه زهر محرومیت و جدایى از سرزمین اجدادى خود را سركشید و از آن زمان در تب و تاب این محرومیت و در زیر سلطه رژیم صهیونیستى به زندگى برزخى خود ادامه داد. هر روز كه از زمان اشغال سرزمینشان مى گذشت بر درد و رنج آنها افزوده مى شد ولى صهیونیسم با خشونت و تجاوز و دیپلماسى پنهان و آشكار خود در صحنه جهانى و منطقه اى. كه وسیله تجاوز آن به فلسطین و غصب سرزمینهاى اعراب بود. سعى در تحكیم مواضع و حاكمیت خود در فلسطین داشت و از آنها براى به دست آوردن موقعیت بهتر و به رسمیت شناخته شدن در صحنه جهانى و بین المللى استفاده كرد و حتى سازمان ملل را علیرغم قطعنامه هاى صورى كه علیه آن صادر مى كرد منفعل و به دنبال خود كشید تا جائى كه بسیارى از كشورهاى جهان كه در ابتدا از حقوق مردم فلسطین حمایت مى كردند دچار دوگانگى و تذبذب شده و با رژیم صهیونیستى رابطه برقرار كردند در بین كشورهاى عربى (سادات رئیس جمهور معدوم مصر) قرارداد ننگین كمپ دیوید را با اسرائیل امضا كرد. سادات علاوه بر خارج كردن بزرگ ترین و پرجمعیت ترین كشور عربى از خط منازعات اعراب و اسرائیل ضربه خردكننده اى بر پیكر فلسطین وارد نمود. تمام آرمانها و آرزوهاى مردم فلسطین را كه چشم امید به ارتش آن كشور دوخته بودند نقش بر آب كرد و در نتیجه اسرائیل از انزواى سیاسى در صحنه جهانى و بین المللى و از دایره تحریمهاى سازمان ملل خارج شد. بعد از مرحله كمپ دیوید جهان شاهد بازگشت قوى رژیم صهیونیستى به آفریقا بود كه با اعزام كارشناسان علمى و فنى و ارسال كمكهاى نظامى و اقتصادى به این منطقه، توانست روابط دیپلماتیك با بسیارى از كشورهاى آفریقایى برقرار ساخته و از تحریمهاى اقتصادى اعراب رهایى یابد. حوادث و رویدادهاى فوق الذكر و چندین مسئله مشابه دیگر در صحنه جهانى و بین المللى نه تنها فلسطینیها را به باز پس گیرى سرزمینشان از دست رژیم اشغالگر قدس امیدوار نكرد، بلكه به تقویت اسرائیل نیز كمك نمود. رؤیاى چندین ساله آنها و چشم امیدشان به كشورهاى به اصطلاح مدافع حقوق فلسطین را نیز نقش بر آب كرد و حتى نتوانستند به كوچك ترین خواسته خود كه طرح تقسیم فلسطین توسط سازمان ملل بود، دست یابند و مردم دریافتند كه بجز اتكال به نیروى لایزال الهى و استفاده از مسلسلهاى متكى بر ایمان هیچكس به جز خودشان نمى تواند دفتر سرنوشت فلسطین را ورق بزند.

 
شيخ رجبعلي خياط فرمود: 

اگر ما به قدر ترسيدن از يک عقرب از عِقاب خدا بترسيم،

همه کارهاي عالم اصلاح ميشود
 
 
 
اللهم صل علي محمد و ال محمد و عجل فرجهم 
 
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.