• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 2856)
پنج شنبه 25/10/1393 - 2:6 -0 تشکر 691702
تغییر موضع ترکیه در قبال داعش/آیا مقامات ترک به دنبال عثمانی سازی ترکیه هستند؟

تغییر موضع ترکیه در قبال داعش/آیا مقامات ترک به دنبال عثمانی سازی ترکیه هستند؟

شاید افکار گروه تروریستی داعش را بتوان نزدیک ترین افکار به باورهای مقامات صعودی و وهابیون دانست.از اینرو همیشه مورد حمایت عربستان صعودی قرار گرفته است که آن هم با چراغ سبز امریکا و در جهت تامین امنیت اسراییل بوده است.از این رو بیشترین تمرکز عربستان صعودی و داعش بر دولت بشار اسد متمرکز شد.چرا که امریکا ،سوریه را یکخطر جدی برای آینده اسراییل تلقی میکرد.به همین خاطر خاک سوریه به میدانی برای جنگ سرد ایران و صعودی مبدل شد.

در این میان عملکرد ترکیه قابل تامل است.مقامات ترک هیچ گاه نخواستند خود را یار و یاور عربستان یا متحد آنان بدانند.مقامات صعودی نیز چندان از اقدامات ضد سوری ترک ها استقبال نکردند.با آن که ترکیه تا پیش از حمله داعش به خاک عراقیکی از حامیان تسلیحاتی تروریست ها به شمار میرفت اما هیچگاه بطور علنی و در مقام سیاست طرفداری خود را از آنان اعلام نداشت.این درحالی است که دولت صعودی همیشه خود را حامی گروه های مسلح شورشی سوری میدانست.همانگونه که ایران در مقام سیاسی و با چراغ سبز به حزب الله لبنان از دولت سوریه حمایت کرد و بر این عقیده بود که سقوط دولت سوریه جنگ داخلی این کشور را پایان نمیبخشد بلکه خشونت را در منطقه ترویج میکند.

مقامات ترکیه که تنها ابزار سیاسی آنها بیانیه های شدید الحن و محکومیت دولت بشار اسد بود،با ورود داعش به عراق و هم مرز شدن ترکیه با دولت اسلامی عراق وشام موضع سکوت را بر محکومیت وحمایت ترجیه دادند.این سکوت شاید نشان از آن دارد که ترکها در پی ایجاد توازن قوا میان دولت و مخالفان سوری و به ازمحلال کشیدن توان سیاسی ایران و صعودی و در نهایت افزایش قدرت منطقه ای خود بودند.اما با غیر قابل کنترل شدن داعش اوضاع از دست آنها خارج شده است و خود را از اشتباه تحلیلی درباره داعش دور میدارند.

احتمالا سکوت دولت ترکیه نشان از این دارد که آنها سعی دارند با ارزیابی واکنش جامعه جهانی نسبت به این موضوع،موضعی را برگزینند که تنهامنافع ترکیه را در بر بگیرد و دیگر دچار اشتباه محاسباتی نشوند.آنچه رییس جمهور ترکیه میگوید حکایت از این دارد که گویا ترکیه چند سال قبل به دنبال تشکیل ائتلاف برای نابودی خشونت طلبان و گروه هایی است که باوجود هدف مشترک یعنی سرنگونی دولت سوریه،ایدئولوژی متفاوتی نسبت به هم دارند.گروه هایی که چه بسا پس از رسیدن به هدف مشترک خود،آتش جنگ را در میان خود بر افروزند تا هریک ایدئولوژی خود را بر حاکمیت سوریه غالب سازد.

اما آنچه داوود اغلو میگوید حرف امروز ترکیه است.چرا که تنها کشوری که منطقه را به تشکیل ائتلاف ضد خشونت فراخواند ایران بود.و در آن سالها ترکیه از پذیرش آن سر باز زد.

اعلام موضع ترکیه بعنوان کشوری که تا دیروز از مخالفان دولت سوریه حمایت میکرد و امروز موضعی منفعل دارد،میتواند ثابت کند دولت ترکیه به دنبال ایجاد ثبات در منطقه است و منافع شخصی را در نظر ندارد.اما موضع منفعل مقامات ترک گویای این مسئله است که ظاهرا ترکیه سعی در احیای شکوه و قدرت عثمانی در منطقه را دارد.

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.