• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن ادبيـــات > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
ادبيـــات (بازدید: 3365)
چهارشنبه 10/10/1393 - 11:27 -0 تشکر 691178
نویسندگان و شاهکارهای ادبی فرانسه

نویسندگان و شاهکارهای ادبی فرانسه

ادبیات فرانسه غنی ترین ادبیات دنیا است. خواستگاه بیشتر مکتب ها و جریان های ادبی که بعد ها در دیگر کشورها نیز رواج پیدا کردند، فرانسه بوده است. همچنین فرانسه زادگاه ادیبان و نویسندگان بزرگ و ارزشمندی است که هر یک نقش بزرگی در رشد و غنای ادبیات این کشور ایفا کرده اند. در این قسمت از وبلاگ سعی خواهد شد تا نویسندگان بزرگ فرانسوی و شاهکار های ادبی فرانسه معرفی شوند.  دکتر نعیمه فرحناک

چهارشنبه 10/10/1393 - 11:29 - 0 تشکر 691179



ادبیات فرانسه قرن 20, بافت تاریخی فرانسه


قرن ۲۰ در فرانسه دوره‌ی تحولات و بحران‌ها، قرن تضادها است. با وجود اینکه سطح زندگی و رشد فناوری روزبه‌روز بهتر می‌شد، انسان‌ها با اضطراب زندگی کرده و از شرایط خود ناراضی بودند. محتوای ادبی نگاشته شده در این قرن بسیار زیاد و متنوع است. تعداد زیادی از نویسنده‌ها در آن واحد شاعر، درام نویس و داستان نویس بودند و به یک سبک خاص از نوشتار بسنده نمی‌کردند. با این وجود، دوگونه تفکر در نگارش ادبیات به وجود آمد: افرادی که به سنت ها و روش‌های قدیم نویسندگی پایبند بودند و افرادی که در جستجوی راه‌ها و افق های جدیدی در حوزه‌ی ادبیات و نویسندگی بودند.

چهارشنبه 10/10/1393 - 11:31 - 0 تشکر 691180

۱۹۳۹- ۱۹۱۹ سال‌های بین دو جنگ


ادبیات فرانسه قرن 20, سال های بین دو جنگ


پس از جنگ جهانی اول و در دوران آتش بس، انسان‌ها که از دیدن جنگ و اثرات ناگوار آن رنج می‌بردند، تصمیم به فراموشی گرفتند. این سال‌ها در حقیقت “سال‌های دیوانگی”[۲] بود. نوشته‌های این دوره از هر گونه قید و بندی رها شده، سینما و موسیقی جاز به اوج قدرت خود رسیدند و “سورئالیست‌ها” فضایی برای ابراز تفکرات جدید خود یافتند. اما این خوشی دیری نپایید و بحران اقتصادی سال ۱۹۲۹ و تقابل نگرش‌های “کمونیسم” و “فاشیسم” منجر به توقف نوشتارهای ادبی غنی در این زمان شد. این وضعیت تا آغاز جنگ جهانی دوم ادامه پیدا کرد.

چهارشنبه 10/10/1393 - 11:31 - 0 تشکر 691181

۱۹۳۹-۱۹۵۸ جنگ جهانی دوم و دوران پس از آن


ادبیات فرانسه قرن 20, جنگ جهانی دوم


در این دوران عده ای از نویسندگان درگیر جنگ و رخدادهای آن شدند. پس از جنگ جهانی دوم ۱۹۵۸-۱۹۴۶ صلح در جهان برقرار شد. اما این آرامش برای مردم بسیار متزلزل بود زیرا از یک طرف ترس از بمب هسته ای در قلب‌ها حکم فرما بود و از طرف دیگر نویسندگان بیش از پیش در جستجوی معنا و هدف زندگی بودند. از این رو شاهد پیدایش “اگزیستانسیالیسم ” در این دوره هستیم.

چهارشنبه 10/10/1393 - 11:31 - 0 تشکر 691182

پس از سال ۱۹۵۸: مدرنیته و سنت گرایی


ادبیات فرانسه قرن 20, مدرنیته و سنت گرایی


در سال ۱۹۵۸ و پس از جنگ جهانی دوم، فرانسه شاهد رشد و رونق عظیمی در تمامی حوزه‌ها بود. در این زمان شاهد پیدایش “رمان نو”، “تئاتر نو” و “نقد جدید” هستیم. در سال ۱۹۷۰ و پس از افزایش قیمت بنزین و سوخت، کشورهای غربی دچار بحران و رکود اقتصادی شده و نرخ بیکاری افزایش یافت. از این رو نوشته‌های این دوره بیانگر احوال و تردیدهای درونی انسان‌ها بوده و دربرگیرنده‌ی نگرشی نو و بیانگر تغییر و تحول در زندگی بودند.

چهارشنبه 10/10/1393 - 11:32 - 0 تشکر 691184

اگزیستانسیالیسم:


ادبیات فرانسه قرن 20, ژان پل سارتر

ژان پل سارتر



این مکتب فلسفی منشأ خود را از عقاید دانشمند دانمارکی” کیرکاگارد “[۷] و دانشمند آلمانی” هایدگر”[۸] گرفت. در فرانسه این سبک ادبی در نوشته‌های “آلبرت کامو” و “ژان پل سارتر” بیشتر چشم می‌خورد. اگزیستانسیالیست ها معتقد بودند که انسان‌ها از روی مجموعه‌ی اعمالشان تعریف می‌شوند و از آن شخصیت و اعتبار خود را در زندگی کسب می‌کنند. هیچ نیرویی به انسان در زندگی کمک نمی‌کند. انسان‌ها خود را در جهانی پوچ و بی هدف می‌یابند و با اضطراب از وضعیت خویش در می‌یابند که خودشان مسئول تمامی اعمالشان هستند. آنها محکوم به آزادی هستند و می‌بایست خود، هر لحظه از زندگی خود را معنا بخشند.

چهارشنبه 10/10/1393 - 11:33 - 0 تشکر 691185

رمان نو:


ادبیات فرانسه قرن 20, الن روب گریه

الن روب گریه



سبک جدیدی در داستان نویسی فرانسه بود که در سال ۱۹۵۰ پدید آمد. داستان‌هایی که در طبقه بندی رمان نو قرار می‌گیرند به طور کلی با رمان‌های سنتی فاصله می‌گیرند. در این رمان‌ها انسان‌ها حضور ندارند و در صورت حضور نقش بسیار کم رنگی ایفا می کنند. این اشیائ هستند که جای انسان‌ها را به عنوان شخصیت های اصلی گرفته‌اند. زمان و مکان مشخص در رمان نو وجود ندارد. رمان جدید بیشتر به خود نوشتار اهمیت می‌دهد و به سبک آن توجهی ندارد.

چهارشنبه 10/10/1393 - 11:34 - 0 تشکر 691186

ساختار گرایی:


ادبیات فرانسه قرن 20, کلود لوی استروس

کلود لوی استروس



در ابتدا مفهومی در زبان شناسی بود اما بعدها به شیوه ای برای تحلیل ساختار یک نوشته جهت یافتن قانون مشخص و هماهنگ درون آن تبدیل شد. “کلود لوی استروس” از معروف‌ترین افراد این حوزه است.

چهارشنبه 10/10/1393 - 11:34 - 0 تشکر 691187

سورئالیسم:


ادبیات فرانسه قرن 20, پیکاسو


این مکتب ادبی که در سال ۱۹۲۴ توسط ” آندره بروتن”[۱۲] و دوستانش پایه گذاری شد، به سرعت جای خود را در تمامی عرصه‌های هنر از جمله تئاتر و نقاشی باز کرد. سورئالیست‌ها می‌خواستند نویسنده را از هر گونه اجباری که توسط ذهن و سلیقه برای او ایجاد می‌شود رهایی بخشند. در نتیجه به ضمیر ناخودآگاه انسان اهمیت نهاده و خواستار مکتوب شدن هر آنچه که بدون کنترل ذهن و هر گونه زیبایی شناختی برای شاعر به وجود می آید شدند. از این رو سبک آنها فرا واقعیت تعبیر شد.

چهارشنبه 10/10/1393 - 11:35 - 0 تشکر 691188


نگاهی بر تاریخ ادبیات فرانسه


ادبیات فرانسه در حقیقت مجموعه ای از آثار نگاشته شده توسط نویسندگان با ملیت فرانسوی و یا فرانسه زبان است. ادبیات نویسنده های کشور های دیگر که به زبان فرانسه نوشته شده است مانند کشور های بلژیک، سویس، کانادا، سنگال، الجزایر و مراکش نیز به ادبیات فرانکوفون مشهور است.


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.