• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن مدیریت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
مدیریت (بازدید: 3002)
شنبه 16/9/1392 - 14:57 -0 تشکر 674860
همه چیز در مورد آینده پژوهی

باعرض سلام و ادب

بنابه درخواست یکی از کاربران گرامی مبنی بر اینکه اطلاعاتی را در مورد آینده پژوهشی درخواست کرده بودند. این مبحث ایجاد شد. دوستان گرامی بوِیژه اعضای انجمن مدیریت با لطف خود این مطلب را تکمیل کنید.

****************************************************************************

آینده پژوهی چیست؟

 

       آینده پژوهی (Futhres studies )یا آینده شناسی(Futurology)،که می توان آن را علم آینده نیز
نامگذاری کرد.آینده پژوهی نوعی دوراندیشی است که به دنبال آن است تا تغییرات امروز به واقعیات فردا تبدیل شوند و بررسی نماید که آیا احتمال و امکان تغییرات مورد نظر وجود دارد؟آینده پژوهی درصدد است تا منابع،الگوها و دلایل تغییر یا ثبات یک مسئله را به منظور توسعه آینده نگری و گسترش دامنه دوراندیشی بررسی کند و انتخاب ها و احتمالات مختلف را در نظر بگیرد.به بیان ساده تر،آینده پژوهی مبتنی بر احتمال،امکان و علاقه به تغییر در زمان حال برای رسیدن به وضعیت مطلوب و دلخواه در آینده است.همانگونه که پژوهشهای تاریخی (گذشته پژوهی)،به دنبال شرح حوادث و اتفاق های گذشته و کشف دلایل رخ دادن آنهاست،آینده پژوهی به دنبال درک نیروهای نهفته و خفته ی زمان حاضر و امکان رخدادهای  آینده است.بنابراین در آینده پژوهی باید تمام احتمالات وقوع یک حادثه (خوب یا بد) در آینده   را با دقت تمام سنجید.


شنبه 16/9/1392 - 15:7 - 0 تشکر 674862

آینده پژوهی در جهان و ایران


        آینده پژوهی یک حوزه علمی نوین است که در برخی دانشگاه های جهان از جمله آمریکا،     استرالیا،آلمان،فرانسه،ایتالیا،مجارستان،نروژ،ایرلند، فنلاند،هند و پاکستان تدریس می شود.

 این حوزه میان رشته ای از حوزه های علمی مختلف چون تاریخ،جغرافیا،اقتصاد،سیاست ، مدیریت،ریاضیات،آمار و علوم طبیعی بهره می گیرد.

يکشنبه 17/9/1392 - 2:13 - 0 تشکر 674934

با سلام و سپاس از دبیر اجرایی محترم جهت ثبت این مطلب ارزشمند
امیدوارم بتونم همراه مناسبی جهت تکمیل تاپیک خوب شما باشم .




ضرورت آینده پژوهی



امروزه تغییرات با آهنگی پرشتاب تر رخ می‌دهند. تغییرات فناوری و به دنبال آن تغییر در دیگر جنبه‌های زندگی، افزایش روزافزون وابستگی متقابل کشورها و ملل، تمرکززدایی جوامع و نهادهای موجود که به دلیل گسترش فناوری اطلاعات، شتاب بیشتری یافته‌است، تمایل روزافزون به جهانی‌شدن به همراه حفظ ویژگی‌های ملی، قومی و فرهنگی و بسیاری عوامل دیگر، لزوم درک بهتر از ”تغییرات“ و ” آینده“ را برای دولت‌ها، کسب وکارها، سازمان‌ها و مردم ایجاب می‌کند.


آینده اساساً دارای عدم قطعیّت است. با این همه آثار و رگه‌هایی از اطلاعات و واقعیت‌ها که ریشه در گذشته و اکنون دارند، می‌توانند رهنمون ما به آینده باشند. ادامهٔ «تصمیم گیری صرفاً چندین آینده محتمل بر اساس تجارب گذشته»، غفلت از رصد تغییرات آتی را در پی خواهد داشت و با تلخکامی روبرو خواهد شد.


عدم قطعیت نهفته در آینده برای برخی، توجیه کنندهٔ نداشتن دور اندیشی آنان است وبرای عدّه‌ای دیگر منبعی گرانبها از فرصت‌ها.


میدونی فرق انجمن مدیریت با انجمنای دیگه چیه ؟

دوست داری بدونی ؟ خب فرقش اینه : همه ی انجمنهای تخصصی تبیان فقط یه مدیر داره ، ولی تو انجمن مدیریت هر کس بیاد و فعالیت کنه

خودش یه مدیره پس بیا انجمن مدیریت و با چشمان یک مدیر نگاه کن

 

دوشنبه 18/9/1392 - 11:57 - 0 تشکر 675135


سلام به همه دوستان عزیز

اسم آینده پژوهی رو لابلای درس و کلاس هامون زیاد شنیدیم ولی راستش خیلی بهش پرداخته نشده بود به نظر می رسه خیلی بحث جذابی است و صد البته کار هر کسی هم نیست !!!!!

 چند تا مقاله بود که داشتم و یه سرچی هم زدم که نتایجش رو اینجا می گذارم امیدوارم این دوست خوبمون هم به جوابشون برسند .




مقاله معرفی آینده پژوهی و  روشهای آن 

گزارشی از مرکز پژوهش های مجمع تشخیص مصلحت 



تو این مقاله ابتدا مختصری به عنوان مقدمه و ضرورت بیان شده و بعد از آن مختصری از تاریخچه آینده پژوهی و دیدگاهها و نقطه نظرات متخصصین مختلف در آینده نگری (سه دیدگاه مختلف) بیان شده .
در ادامه هم مطالبی اومده که تیتروار می نویسم :

ویژگی های یک دیدگاه آینده نگر

روند های سیاسی جهانی

اما بدنه اصلی این مقاله در مورد روش های مطالعات آینده نگر است که نزدیک به 15 روش معرفی شده است ، برخی از آنها عبارتند از:

روش های استنتاج روند

هیئت کارشناسان 

روش دلفی

روش پیش نمایی

روش مشاوره 

تحلیل هدف 

سناریو نویسی

گذشته نگری

مدلسازی

شبیه سازی و بازی ها 

و ....



تو را نادیدن ما غم نباشد  که در خیلت به از ما  کم نباشد
دوشنبه 18/9/1392 - 13:5 - 0 تشکر 675138


نوشته مرادی پور 

این مقاله هم کوتاه و مفیده ...





و یک مقاله دیگه: 

روش های مطالعات آینده پژوهی

که ترجمه ای است از مقاله 
Futre Studies Methods


تو را نادیدن ما غم نباشد  که در خیلت به از ما  کم نباشد
دوشنبه 18/9/1392 - 14:2 - 0 تشکر 675157

معرفی چند کتاب در زمینه آینده پژوهی





ال گور کم تر از یک سال پیش از این که معاون رئیس جمهور آمریکا شود، کتاب زمین در حالت توازن را منتشر کرد. یکی از نتایج تحلیل های او این است که ما باید "نجات محیط زیست جهانی را اصل مرکزی سازمان دهی تمدن خود بدانیم". او طرح جهانی جدید مارشال را که مرک از پنج هدف استراتژیک است، پیشنهاد کرد تثبیت جمعیت جهانی، توسعه واستفاده ی مشترک از فناوری مناسب، اقتصاد جهانی جدید، نسل جدیدی از معاهدات و توافق نامه ها و آموزش در خدمت تفاهم جهانی درباره ی محیط زیست. ال گور نمونه ای از صاحبان قدرتی است که می خواهند پلی باشند که شکاف بین سیاست و جهان بینی حاکم و دانش اکولوژیک امروز را پر کنند. از دیدگاه های او چنین برمی آید که مسأله ی اساسی عبارت است از آگاهی افکار عمومی درباره ی اهمیت پرداختن به محیط زیست. تا وقتی که شهروندان مایل نباشند که فریاد زده و از رهبران خود مصرانه بخواهند که زمین را به حالت تعادل و توازن اولیه برگردانند، آن چنان تحولی رخ نخواهد داد. Gore, Al.Earth in the Balance Forging a New Common Purpose.Boston, Houghton, London, Earthscan, 1992

تو را نادیدن ما غم نباشد  که در خیلت به از ما  کم نباشد
دوشنبه 18/9/1392 - 14:6 - 0 تشکر 675160

کتاب آینده های شگفت انگیز






کتاب آینده های شگفت انگیز نوشته ی آو سویدن و بریت انیانسن ماحصل کارگاهی است که حدود بیست تن از محققان برجسته و پیشگام از کشورهای مختلف و با تخصص های مختلف (از جمله میشل گودو) در آن شرکت داشتند و پنج سناریو جهانی و منطقه ای تا سال 2075 ترسیم کردند. چهار عدد از این سناریوها محتوای "شگفت انگیز" دارند، گرچه لزوما از سناریوی پنجم غیر محتمل تر نیستند. سناریوی پنجم که شگفت انگیز نیست، "خرد سنتی " نامیده می شود. کارگاه مذکور در سال 1986 به وسیله ی انجمن تحقیقاتی سوئد (FRN) و موسسه ی بین المللی تحلیل کاربدی سیستم های IIASA در لوگزامبورگ اتریش راه اندازی شد. "

en, Ove and Britt Aniansson (eds). Surprising Futures. Noets from an International Workshop on Long - tem World Development. Stockholm, Forskningsradsnpmnden, 1987

تو را نادیدن ما غم نباشد  که در خیلت به از ما  کم نباشد
دوشنبه 18/9/1392 - 15:45 - 0 تشکر 675194


با عرض سلام و ادب
خیلی ممنون از دوستان محترم که زحمت تکمیل این بحث را کشیدند.


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.