• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 3840)
چهارشنبه 16/5/1392 - 9:53 -0 تشکر 629636
تکامل و چگونگی تغذیه جنین


چگونگی تغذیه جنین
جنین برای برآوردن نیازهای خود به اکسیژن، مواد غذایی و پادتین های ضدعفونت و همچنین برای دفع مواد  زاید خود به مادرش وابسته است. این مواد در داخل جفت  که عضوی متصل به سطح داخلی رحم است و از طریق بند ناف به نوزاد مرتبط می شود، بین خون مادر و خون جنین مبادله می شوند. در جفت ، خون مادر و جنین نزدیک هم قرار می گیرند ولی واقعاً مخلوط نمی شوند.


تکامل جنین
جنین در کیسه ای در داخل رحم تکامل می یابد. مایع آمنیوتیک مثل یک ضربه گیر برای این کیسه عمل می کند و تغذیه آن نیز به وسیله خون بند ناف انجام می گیرد. محصول بارداری در 8 هفته اول، رویان نام دارد. در این مدت، اندام ها، سر و ظاهر صورت شکل می گیرد، بیشتر اعضا تشکیل می شوند و قلب شروع به ضربان می کند. رویان بعد از 8 هفته، جنین نامیده می شود. تکامل ساختارهای بدن در سراسر بارداری ادامه می یابد.


به امید ظهوراقا

چهارشنبه 16/5/1392 - 9:53 - 0 تشکر 629638


تغییرات بدن مادر در دوران بارداری


بارداری به سه مرحله (ثلث) تقسیم می شود که  هر یک حدود 3 ماه طول می کشد. در طی بارداری، بدن مادر متحمل تغییرات عمده ای می شود. بارزترین این تغییرات عبارتند از: برآمدگی شکم همراه با رشد جنین و        بزرگ شدن پستان ها همزمان با آماده شدن آنها برای تولید شیر. به علاوه در هر سه ماهه تغییراتی اختصاصی رخ می دهد.

در سه ماهه ی اول، تغییرات قابل مشاهده اندکی وجود دارد.البته ضربان قلب مادر، حدود 8 ضربه در دقیقه افزایش می یابد تا گردش خون جنین را زیاد کند. تغییر در غلظت  هورمون ها ممکن است باعث ایجاد علایمی چون تهوع شود

.در سه ماهه دوم ممکن است در اثر وزن جنین، احساس کمردرد مادر شروع شود. اشتهای مادر ممکن است افزایش یابد. تا هفته های 18 تا 20 حرکات قابل احساس جنین شروع و در شکم مادر احساس لرزش ایجاد می شود.

در سه ماهه سوم، همزمان با جهش رشدی جنین، مادر به سرعت وزن اضافه می کند. سرانجام رحم چنان بزرگ می شود که سر آن تقریبا به قفسه سینه مادر می رسد. در هفته های آخر جنین تغییر وضعیت می دهد به طوری که سر آن معمولا به سمت پایین قرار می گیرد و برای تولد آماده می شود.

به امید ظهوراقا

چهارشنبه 16/5/1392 - 9:54 - 0 تشکر 629639

مادر در هفته ی 12

پستان های مادر، سفت و آرئول(ناحیه ی دور نوک پستان) تیره می شود. رحم که در حال بزرگ شدن است، ممکن است مثانه مادر را تحت فشار قرار دهد.


رشد کودک

دوران کودکی، زمانی است که رشد و نمو جسمی، ذهنی و اجتماعی قابل توجهی روی می دهد و در طی آن شخص از یک شیرخوار وابسته، به یک انسان بالغ و خودکفا تبدیل می شود. علاوه بر آن کودک مهارت هایی را  می آموزد که به او امکان می دهد به افراد دیگر و با محیط تعامل ایجاد نماید. سرعت رشد در سال اول زندگی بیش از سایر زمان هاست و دوره دیگری از رشد سریع هم در دوران بلوغ رخ می دهد که دوران گذر از کودکی به بزرگسالی است.کودکان ، بسیاری از مهارت های ضروری جسمی، ذهنی و اجتماعی را در 5 سال اول زندگی کسب می کنند، اما فرایند آموختن تا پایان عمر ادامه می یابد.

به امید ظهوراقا

چهارشنبه 16/5/1392 - 10:8 - 0 تشکر 629645

چگونگی رشد و نمو استخوان ها

در هنگام تولد، بیشتر اسکلت از بافت غضروفی تشکیل شده است و بافت استخوانی صرفا در تنه استخوان های دراز وجود دارد. در طی کودکی، به تدریج استخوان جایگزین غضروف می شود که به این روند استخوان سازی می گویند.

در استخوان های بلند اندام ها، نواحی موسوم به صفحه رشد وجود دارند که برای دراز شدن استخوان مرتب غضروف تولید می کنند و سپس این غضروف به استخوان تبدیل می شود. با شروع دوران بزرگسالی، استخوان سازی کامل می شود و اسکلت هم به بزرگترین اندازه ممکن خود     می رسد.

به امید ظهوراقا

چهارشنبه 16/5/1392 - 10:11 - 0 تشکر 629647

چگونگی تکامل مغز و جمجمه


مجموعه  نورون های (سلول های عصبی) نوزاد کامل است، اما شبکه مسیرهای بین سلولی در نوزاد هنوز تکامل نیافته اند. در 6 سال اول زندگی مغز رشد می کند و شبکه عصبی (اعصاب) به سرعت  پیچیده تر می گردد که در نتیجه آن یادگیری انواع رفتارها و مهارت ها برای کودک ممکن می شود.

برای آن که بزرگ شدن مغز ممکن شود ، کرانیوم (بخشی از جمجمه که مغز را می پوشاند) هم در فضاهای نرم موسوم به ملاج و در فواصل بین استخوان های جمجمه موسوم به درز رشد می کند. این نواحی به تدریج استخوانی می شود. درطی بقیه دوران کودکی، مغز، شبکه عصبی و جمجمه با سرعت آهسته تری رشد می کنند.

به امید ظهوراقا

چهارشنبه 16/5/1392 - 10:12 - 0 تشکر 629651


مغز و جمجمه  بزرگسالان

مغز و جمجمه به  حداکثر اندازه نهایی خود دست یافته اند. شبکه عصبی تکامل یافته است، هرچند که با ادامه دادن یادگیری فرد، آن هم ممکن است    به نمو خود ادامه دهد.


رشد بدن

رشد دوران کودکی را هورمون ها کنترل می کنند و علاوه بر آن، عواملی همچون رژیم غذایی و سلامت کلی فرد  هم بر آن تاثیر می گذارند. بدن کودک مدام در حال رشد است، اما میزان این رشد بسته به مرحله زندگی تفاوت دارد. روی هم رفته رشد در دوران شیرخوارگی و دوران بلوغ   سریع تر از همه دوران دیگر است. علاوه بر آن بعضی از اعضای بدن هم سریع تر از قسمت های دیگر رشد می کنند که این امر منجر به تغییر  نسبت های بدنی کودک در حین رشد می شود. در هنگام تولد اندازه ی سر یک چهارم طول کل بدن است و تا 6سالگی نیز به سرعت به رشد خود ادامه می دهد.

خصیصه های صورت نیز در طی کودکی تغییر می یابند؛ بدین ترتیب که صورت بزرگتر از باقی جمجه می شود. اندام ها در دوران شیرخوارگی نسبت به سایر اجزای بدن و سر کوچک تر هستند و با رشد کودک طویل تر می شوند که به ویژه این طویل شدن در دوران بلوغ سریع تر است. نهایتاً بدن در حدود 18 سالگی به اندازه نهایی خود می رسد. در این زمان، اندازه سر تقریبا یک هشتم طول کل بدن و اندازه پاها نصف طول بدن است.

به امید ظهوراقا

چهارشنبه 16/5/1392 - 10:14 - 0 تشکر 629654


کسب مهارتها در 5 سال اول زندگی


نوزادان قادرند ببینند، بشنوند، اعمال بازتابی داشته باشند(مثل مکیدن) و برای جلب توجه مادر خود گریه کنند. از هنگام تولد تا حدود 5 سالگی خردسالان انواعی از دیگر مهارت های اولیه اساسی را نیز فرا می گیرند.
مهارت های جسمی، چیره دستی، تکلم و رفتار اجتماعی چهار جنبه مهم تکامل کودک هستند. کسب این مهارت ها طی مراحل مشخص موسوم به "شاخص های نمو" روی می دهد. این مراحل به ترتیب خاصی روی می دهند و زمان آنها را  البته به صورتی نه چندان دقیق می توان پیش بینی کرد . هرچند که سن دقیق دستیابی به این مهارت ها در هر کودک  متفاوت است. توانایی یادگیری مهارت های خاص مثل کنترل ادرار و مدفوع به بلوغ دستگاه عصبی کودک بستگی دارد. علاوه بر آن قبل از یادگیری  مهارت های پیچیده مشخص، ابتدا لازم است که کودکان توانایی های  ساده تری را کسب کنند؛ برای مثال  کودک قبل از آنکه بتواند  راه برود، باید ایستادن  را یاد بگیرد.


http://img.tebyan.net/Big/1392/05/28126124149132125108931642819199101215217.jpg

به امید ظهوراقا

چهارشنبه 16/5/1392 - 10:17 - 0 تشکر 629659


مهارت های جسمی


مهمترین مهارت ها، کنترل یافتن بر وضعیت بدن، تعادل و حرکت است.شیرخوار ابتدا یاد می گیرد چگونه سرش را بلند کند و بچرخاند. سپس می تواند بنشیند. پس از آن یاد می گیرد که چگونه روی زمین بخزد، بایستد، راه برود و بدود.


چیره دستی و بینایی


کودکان یاد می گیرند که چگونه حرکات دست و بینایی خود را هماهنگ کنند تا بتوانند اعمالی همچون برداشتن اشیا و نقاشی کردن را انجام دهند.


شنوایی و تکلم


در ابتدا کودکان فقط به سمت صدا برمی گردند و با غان و غون کردن به آن پاسخ    می دهند. در یک سالگی کودک اولین کلمه خود را به زبان  می آورد و به تدریج معنی کلمات را می فهمد و پس از آن یاد می گیرد جمله سازی کند.


رفتار اجتماعی و بازی


لبخند زدن به دیگران اولین مهارت اجتماعی است که کودک فرا می گیرد. بعدها یاد  می گیرد که با دیگر کودکان بازی کند و جدایی از والدین را تحمل نماید.کودکان مهارت های عملی از قبیل تغذیه و لباس پوشیدن (به تنهایی) را نیز به تدریج یاد می گیرند.



به امید ظهوراقا

چهارشنبه 16/5/1392 - 10:19 - 0 تشکر 629662

http://img.tebyan.net/Big/1392/05/65197119154207801262620223922524311523514952.jpg

به امید ظهوراقا

چهارشنبه 16/5/1392 - 10:20 - 0 تشکر 629664


نمودارهای رشد


کودکان به طور منظم از نظر سلامت بررسی می شوند و در این حین میزان رشد آنها نیز ارزیابی می شود. وزن و قد (و در کودکان کوچک تر از 2 سال دور سر) را بر حسب سن اندازه گرفته، بر روی نموداری رسم       می کنند و محدوده ای بر روی نمودارها نمایش می دهند. برای پسران و دختران نمودارهای جداگانه ای رسم می شود.
اندازه گیری هایی که ا ز کودکان به عمل می آید، در اکثر مواقع در محدوده طبیعی قرار   می گیرند و در صورتی که درخارج این محدوده باشند احتمالا مشکلی وجود دارد. خودتان هم می توانید با  اندازه گیری قد فرزندتان، نمودار رشد او را روی کارت مراقبت کودک وصل کنید.برای رسم نمودار رشد شیرخواران باید از مقادیر به دست آمده در  اندازه گیری های انجام شده در درمانگاه یا مطب استفاده کرد.


به امید ظهوراقا

چهارشنبه 16/5/1392 - 10:21 - 0 تشکر 629665

اندازه گیری قد کودک

برای اندازه گیری قد کودکتان از او بخواهید کفشش را درآورده و کنار دیوار بایستد. یک جسم صاف مثلا یک کتاب را به صورت عمود روی سر فرزند خود قرار دهید. محل تقاطع قاعده کتاب را با دیوار مشخص نمایید و سپس فاصله بین این نقطه و زمین را اندازه گیری کنید.


استفاده از نمودارها

سن فرزندتان را در پایین نمودار پیدا کنید و از آن جا خطی به سمت بالا(به صورت عمود) بکشید تا با خطی که به صورت افقی با اندازه گیری قد، دور سر یا وزن فرزندتان از سمت چپ نمودار کشیده شده است، برخورد کند. نقط تقاطع را علامت بزنید. اگر این نقاط را به فواصل منظم ترسیم کنید، یک منحنی تشکیل خواهد شد که نشان دهنده رشد کودک است.

به امید ظهوراقا

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.