• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1300)
سه شنبه 1/5/1392 - 7:42 -0 تشکر 624546
چای کیسه ای استفاده نکنید؟!




افرادی که به دلیل سرعت رنگ دادن و دم كشیدن چای كیسه‌ای از طرفداران پرو پا قرص آن شده‌اند. اما این سوال مطرح می شود كه آیا تفاوتی میان چای كیسه‌ای و دم‌كرده وجود دارد؟
 
لذت نوشیدن چای وقتی بیشتر می‌شود كه بهترین روش تهیه آن را بدانیم. به طور كلی اغلب خانواده‌ها چای را دم كرده و از آن نوشیدنی معطر با طعم دلنشینی تهیه‌ می‌كنند كه بسیار در رفع خستگی موثر است. اما در مقابل برخی افراد هم هستند كه از چای‌های كیسه‌ای كه در بازار موجود است استفاده می‌كنند.
 
در این رابطه باید گفت: ابداع چای كیسه‌ای بهترین و بدترین اتفاق در صنعت چای است. بهترین چون سبب افزایش توجه مردم به چای می‌شود و بدترین به دلیل آن كه اكثر چای‌های كیسه‌ای در بازار دارای مواد مصنوعی و شیمیایی هستند و از ویژگی‌های مطلوب یك چای اعلا برخوردار نیستند.
 
در ابتدای ابداع چای كیسه‌ای تولیدكنندگان از برگ كامل چای استفاده می‌كردند كه رنگ و بوی طبیعی و ارزش تغذیه‌ای بالا داشت اما بتدریج كیفیت اغلب این نوع چای‌ها كاهش یافت و برخی تولیدكنندگان جهت كسب سود بیشتر چای پودر شده یا اصطلاحا خاك چای را جایگزین برگ كامل چای كرده و برای ایجاد طعم فوری و رنگ سریع‌تر از مواد رنگ دهنده و طعم دهنده مصنوعی استفاده می‌كنند.
 
به طور مثال وقتی یك چای كیسه‌ای نامرغوب را در آب‌جوش می‌اندازید كمتر از 30 ثانیه رنگ می‌دهد بویژه اغلب چای‌های كیسه‌ای خارجی كه خیلی سریع‌تر رنگ می‌دهند. این در حالی است كه به طور طبیعی یك چای معمولی ایرانی را اگر در كیسه بریزید و در یك لیوان قرار دهید 10 دقیقه طول می‌كشد تا رنگ زرد مایل به نارنجی ایجاد كند.
 
 
از این رو، چای‌های كیسه‌ای كه طعم قوی و رنگ فوری دارند نه‌تنها ارزش تغذیه‌ای مطلوبی ندارند بلكه مواد افزودنی شیمیایی آنها می‌تواند اثرات مخربی بر سلامت مصرف‌كننده بگذارد.
 
در مورد چای‌های كیسه‌ای كه امروزه با اسانس و رنگ انواع میوه‌ها در بازار عرضه می‌شوند نیز متذكر می‌شویم كه اغلب این نوع چای‌ها دارای طعم و رنگ مصنوعی هستند.
 
این نوع محصولات نیز به دلیل آن كه در طی روز بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند مصرف طولانی‌مدت آنها به دلیل تجمع تدریجی مواد شیمیایی‌شان در بدن می‌تواند بسیار مخاطره‌آمیز باشد.
 

 

thank you for attention

سه شنبه 1/5/1392 - 7:42 - 0 تشکر 624547

توصیه‌ها
برای تهیه چای روزانه خود حتما از چای دم‌كردنی استفاده كنید و برای انتخاب بهترین چای، خوب است بدانید كه چای درشت از نظر كیفیت و خواص تغذیه‌ای بهتر از چای ریز و پودری است. همچنین چای بدون عطر مصرف كنید، چرا كه چایی كه دارای بوی تند و رنگ قرمز پررنگ باشد بسیار مضر است.
چای در 3 فصل بهار، تابستان و پاییز چیده می‌شود، ولی هر چه از بهار به فصل پاییز نزدیك‌تر می‌شویم قسمت‌های چوبی برگ زیادتر و از مرغوبیت و كیفیت چای كاسته می‌شود.
بهترین، مرغوب‌ترین و خوش‌طعم‌ترین چای مربوط به چای بهاره است و بعد چای تابستان و پاییز. اگر چای را زیاد بجوشانید مواد قابض و تاننی ‌آن به مقدار زیاد رها شده و ظاهر و باطن چای را تغییر می‌دهد.
رنگ این نوع چای سیاه، بو و مزه آن نامطبوع و خاصیتی یبوست‌آور پیدا می‌كند. چای به دلیل آن كه در بدن تولید اسیداوریك و اگزالات می‌كند مصرف زیاده از حد آن را به افراد مبتلا به نقرس و سنگ كلیه توصیه نمی‌كنیم.
از هل، دارچین یا چند قطره لیموترش در چای استفاده كنید، چرا كه خواص ضدباكتریایی و آنتی‌اكسیدانی چای را چندین برابر كرده و از عدم جذب آهن در بدن می‌كاهند.

 

thank you for attention

سه شنبه 1/5/1392 - 7:43 - 0 تشکر 624548

نكته


در برخی از چای‌های خشك نیز كه دارای كیفیت بالا نیستند از مواد افزودنی رنگ و طعم‌دهنده استفاده می‌شود. لذا برای خرید یك چای بهداشتی و كنترل شده لزوما به وجود پروانه بهداشت روی بسته‌بندی آن توجه كنید و حتی‌المقدور از چای‌های ارگانیك كه كاملا طبیعی و به دور از مواد و كودهای شیمیایی تهیه می‌شوند استفاده نمایید.

 

thank you for attention

سه شنبه 1/5/1392 - 7:47 - 0 تشکر 624549

من خودم خیلی از چای های کیسه ای استفاده می کنم به خصوص چای های سبز کیسه ای ....

 

thank you for attention

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.