• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن شمال > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
شمال (بازدید: 2050)
سه شنبه 7/3/1392 - 22:0 -0 تشکر 606853
بزرگان موسیقی مازندران

در موسیقی مازندران چهره های شاخصی وجود دارند که در  خلق و حفظ و بقا موسیقی مازندران نقش به سزایی داشته اند اگر چیزی به نام موسیقی مازندرانی امروزه وجود دارد مدیون این هفت تن است  این بزرگان عبارتند از :

(‌عکس ها ازسایت فرهنگ خانه مازندران و مهر آوا می باشند.)

  قدر کتولی نوازنده ی چیره دست کمانچه شرق مازندران

قدر اتولی - نوازنده کمانچه،شرق مازندران

 

  

سه شنبه 7/3/1392 - 22:1 - 0 تشکر 606854

نظام شکارچیان خواننده و نوازنده چیره دست و توانا و صاحب سبک شرق مازندران

نظام شکارچیان - نوازنده توانا و صاحب سبک دوتار مازندرانی(شرق مازندران)





سه شنبه 7/3/1392 - 22:2 - 0 تشکر 606855

استاد حسین طیبی نوازنده بی نظیر نی مازندرانی  و خواننده

استاد حسین طیبی - نوازنده للِه وا،مرکز مازندران


استاد حسین طیبی نوازنده توانای لله وا در 12 آبان سال 1315 خورشیدی از پدری به نام محمد و مادری به نام نرجس در روستای سود کلا دهستان بنافت بخش دودانگه شهرستان ساری به دنیا آمد .ایشان تحصیلات خود را ابتدا از مکتب خانه در سود کلا آغاز کرده و سپس در روستای سید ابوصالح قائم شهر ادامه داد .   کلاس اول و دوم ابتدایی را یکجا در روستای سنگده امتحان داد و پس از قبولی در کلاس سوم دبستان نشست. سپس کلاس چهارم ، پنجم و ششم ابتدایی را در دبستان حافظ ساری با رتبه ی ممتاز گذراند .


در 15 سالگی به دلیل فوت پدر ناچار از مدرسه خارج شده و به کار پرورش دام سنتی پرداخت .   در 21 سالگی ازدواج کرد. با توجه به این که پدرش مخالف یادگیری او بود ولی با تشویق و علاقه مندی مادرش آموزش لله وا را از 7 سالگی آغاز کرد. در سال 1347 به شکل کار مزدی به استخدام اداره ی فرهنگ و هنر پست نوازندگی را به دست آورد.ایشان در سال 1364 نشان درجه 2 هنری و در خردادماه سال 1380 نشان درجه یک هنری را دریافت کردند. 4 نوار خود را در پیش از انقلاب به شماره های 124 ، 125 ، 141 ، انتشار داد پس از انقلاب نخستین نوار ایشان به نام لله وا در سال 1365 از سوی فرهنگ خانه مازندران انتشار یافت و از سال 1369 همکاری خود را با گروه شواش آغاز کرد.


وی  در سومین جشنواره موسیقی فجر به عنوان نوازنده برتر شناخته شد . استاد حسین طیبی در مرداد ماه سال 1370 با ساز لله وا در جشنواره آوینیون فرانسه و در شهریور ماه همان سال در جشن هنر ایران در شهر دو سلدرف آلمان شرکت نمود. ایشان علاوه بر لله وا به سازهای نی ، سرنا ، قرنه ، نقاره ، آواز محلی مازندرانی و آواز سنتی ایران تسلط دارند .وی برای نخستین بار به صورت ابداعی در آواز امیری از منطقه صوتی سوم لله وا استفاده کرد. استاد طیبی از سال 1364 به عنوان مدرس لله وا در خانه مازندران مشغول آموزش بوده و شاگردان بسیاری را پرورده است. تا کنون 11 سرود محلی از ساخته های ایشان از رادیو مازندران پخش شده است و مردم این سامان با ساز زیبا و صدای شان آشنا هستند.

سه شنبه 7/3/1392 - 22:2 - 0 تشکر 606856

استاد احمد محسن پور قادیکلایی سر پرست گروه شواش و نوازنده کمانچه بزرگمرد تاریخ موسیقی مازندران  



احمد محسن‌پور قادیکلائی فرزند رحمت به سال 1324 در روستای قادیکلای قائم‌شهر


متولدشد. ازدوران کودکی به کمک پدرش باساز لله وا وبعد ها باساز نی لبک وکمانچه


محلی آشنا شد .درسال  1344به ساز ویلن روی آورد و کتابهای  دوره  هنرستان  و


ردیف صبا را نزد استادان آن زمان آموخت .او به سال 1354 به  ارکسترملی  فرهنک و


هنرمازندران پیوست که تا سال 1357 ادامه یافت . به سال 1367 گروه موسیقی محلی


شواش را بنیان نهاد .این گروه آثاربومی اورا درنوارهای :


افتاب ته ،مازرونی حال ،اساره سو ،شوار ،بهارمونا ، بهارانه ، ماه تتی ،دودوک تیکا ،گل گلون ، چلچلای سفری و  طالب وزهره به اجرا درآورد که توسط موسسه ماهور، سازنوروز  ،وشواش نوا منتشر شد.


از کارهای دیگر  وی لالایی ها و نوازش کودکان (مهرخونش )می باشد .


ازکارهای پژوهشی ایشان ،پژوهش در موسیقی نواحی مازندران است که دریک آلبوم


درقالب 6نوار کاست وکتاب بنام موسیقی نواحی ایران (موسیقی مازندران )توسط انجمن موسیقی ایران انتشاریافت .ایشان  در سال 1364 فرهنگخانه مازندران را برای اموزش موسیقی وپژوهش درموسیقی بومی مازندران تاسیس نمود.و این مرکز تاکنون حدود 120ساعت موسیقی نواحی مازندران راگردآوری نموده است

سه شنبه 7/3/1392 - 22:3 - 0 تشکر 606857

ابوالحسن خوشرو خواننده توانا و صاحب سبک و  احیا کننده ی سوت مشدی پروری




ابوالحسن خوشرو فرزند ابوطالب در سال 1325 در روستای ساروکلای قائم شهر متولد شد ،ازکودکی به نواختن لله وا یا نی چوپانی مازندران پرداخت وبرای تکمیل دانش موسیقی خود ازهنرستان موسیقی تهرات فارغ التحصیل شد .  درسال 1339یک گروه موسیقی تشکیل داد وازسال 1345با  رادیو مرکز استان همکاری کرد وباتشکیل گروه موسیقی روجا"ستاره صبح "درسال 1350فعالیت فعالیت هنری اش گسترش یافت . اوسرپرستی گروه امیرپازواری رانیز بعهده داشت وبه عنوان خواننده ونوازنده لله وا درمازندران (ناحیه مرکزی )شهرت یافت . کاست های کوچ ،مشتی،حامد ،هژبرسلطان ،نرگس جار،شوار،تش سما ،رقص های مازندران ومادرمه از آثار او هستند .

شرکت درجشنواره های آیینه وآواز، حماسی ونواحی کرمان  ،ودیگر جشنواره های بین المللی  نظیرجشنواره موتسترآلمان واجرادربرنامه ی ترقه ازدیگر فعالیت های هنری او به شمار میروند که درهمه آنها جایزه ی نوازنده وخواننده ی برترولوح سپاس دریافت داشته است . اواز خلیل طهماسبی نوازنده لله واوخواننده بزرگ مازندران رادرحیات هنری خود موثر و الهام بخش می داند واز آقاجان فیوج زاده وحسین علیزاده وسلیمان اسدیبزرگان موسیقی مازندران به نیکی یاد می کند .این هنرمند ناموردراجرای کیجاجانها وآوازهای مازندرانی وتلفیقی ازشیوه های استادان قدیم و نیزسبک ولحن شخصی خود را ارایه می کند واین ویژگی ،اورا ازدیکران متمایز وبرجسته می نماید.

سه شنبه 7/3/1392 - 22:3 - 0 تشکر 606858

نورمحمد طالبی خواننده و گنجینه موسیقی فولکلوریک مازندران 

استاد نورمحمد طالبی و استاد احمد محسن پور - استاد نورمحمد طالبی و استاد احمد محسن پور،فرهنگخانه مازندران


نورمحمد طالبی   فرزند طالب، متولد 1314 در قادیکلای بزرگ قائمشهر، نوازنده کمانچه و ویلن و خواننده ترانه های محلی، از خوانندگان خوب مازندران به شمار می رود. که یکی از کارهایش قبل از انقلاب به صورت نوارکاست انتشار یافت.طالبی به دلیل حرفه ای بودن، آواها و ملودی های زیادی را به صورت صحیح،در حافظه داشت، وی براستی گنجینه موسیقی فولکلوریک مازندران بود. طالبی در روستای کفشگر کلای قائمشهر سکونت داشت.این استاد گرانقدر در سالهای اخیر وفات یافت.

سه شنبه 7/3/1392 - 22:3 - 0 تشکر 606859

آقا جان فیوج زاده نوازنده توانا و بی نظیر سرنا

آقا جان فیوج زاده فرزند علی ،سرنانوازمعروف ،از15سالگی به نواختن سرنا پرداخت ونزد استادان سرنا کل علی جان ومت(محمد)قلی شاگردی کرد.اواینک ازپیشکسوتان مجالس سرنای مرکز مازندران به شمار می رود ودرنواختن آهنگ های مراسم شادی وسروروکیجاجان مهارت دارد .


او بیش از سی سال است که سرنا می نوازد، و  به قول خودش چادرنشین بود. آقاجان از دوران کودکی با للِه وا آشنا شد و سپس به سرنا روی آورد او با ضرب و نقاره هم آشنا است. او در روستای "مرمت" متولد شد و در راه بند سنگ تراشون ساری ساکن است.


فیوج زاده از حاج علی حسین اصغری که در سما استاد بود و از ابراهیم خولری ،طالب


کیاسری ،خدابخش بخشنده ،یوسف بابایی ذغال چالی ،استادان سرنا ودسرکوتن


به نیکی  یاد میکند .اودرجشنواره های حماسی ،فجر،نی نوازان ،ومنطقه ای جایزه


سرنا نوازبرتر ولوح سپاس دریافت کرده ا ست .


درقطعه بداهه ای که اوهمراه دو برادر  زاده اش علی ومحسن علیزاده نواخته،نهایت


استادی ومهارت خودرا درآهنگ داری وگردش ملودی ها ورعایت ریز مقوم ها به کار


برده است .

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.