دسر بعد از غذا:
فلسفه خوردن دسر بعد از غذا، کمک به هضم بهتر غذاست؛ مثلا یکی از بهترین زمانهای خوردن خوراکیهای شیرین مثل بستنی، شیرینیتر و... بعد از غذاست. به این دلیل که ترشح آنزیمهای معده متعادل شده و غذا بهتر هضم میشود اما خوردن بعضی دسرها بعد از برخی غذاها مناسب نیست؛ مثلا خوردن هندوانه، خربزه، طالبی و گرمک بعد از غذاهایی مثل آش، سوپ، حلیم، کله پاچه و... اصلا درست نیست.
این نکته مختص میوهها بعد از برخی غذاها نیست. خوردن غذاهای چرب و شیرین همزمان با هم نیز باعث بروز مشکلات گوارشی میشود. مثلا اگر غذای شما فسنجان است، خوردن شیرینی بعد از غذا باعث تداخل بین هضم چربی و شیرینی میشود.
چرا؟به این دلیل که اولا غذاهایی که نام بردیم، نفاخ هستند و خوردن میوههای نفاخ همراه آنها باعث تشدید علائم ناشی از نفخ میشود. دوم اینکه آنزیمهای لازم برای هضم آن غذاها با آن میوهها متناسب نیست و همین باعث آسیب به دستگاه گوارش میشود. مصرف همزمان غذاهای چرب و شیرین باعث بروز اسهال میشود.