• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ورزش و تندرستی (بازدید: 330)
شنبه 12/12/1391 - 8:9 -0 تشکر 592470
بوندس‌لیگا

بوندس‌لیگا (به آلمانی: Bundesliga)‏ در واژه به معنای «لیگ برتر» به لیگ سراسری در کشور آلمان گفته می‌شود.

بخاطر اینکه سیستم دولت آلمان، دولتی فدرال است و فعالیت‌های اجتماعی عمومی تحت اداره اتحادیه‌ها انجام می‌شوند، نام لیگ‌های ورزشی ملی آن، بنام لیگ فدرال شناخته می‌شوند. این موضوع در کشور اتریش نیز به همین شکل است. چرا که آنجا هم دولتی فدرال حاکم است و هم زبان رسمی اتریش نیز آلمانی می‌باشد. در کشور آلمان، هر ورزش یک لیگ سراسری ملی یا همان بوندسلیگا دارد.

تمامی مسابقات بوندسلیگا در تمامی ورزش‌ها، به صورت حرفه‌ای و در سطح استانداردهای ملی برگزار می‌شوند. از نظر دسته‌بندی سطح تیمی، معمولاً" رقابت‌های بوندسلیگا به دسته یک و دسته دو تقسیم می‌شوند. در فوتبال، بوندسلیگای یک (1. Bundesliga) در بالاترین سطح است. قهرمان بوندسلیگای یک، قهرمان کشور آلمان (Deutscher Meister) محسوب می‌شود. بعد از بوندسلیگای ۱، بوندسلیگای دو (2. Bundesliga) قرار دارد.

تیم قهرمان بوندسلیگای یک، به همراه تیم دوم و سوم آن به طور مستقیم به لیگ قهرمانان اروپا (UEFA Champions League) راه پیدا می‌کنند، در حالیکه تیم چهارم باید برای شرکت در این لیگ به دور Playoff برود.

در بوندسلیگا، ۱۸ تیم فوتبال سطح اول آلمان بمدت یکسال باهم به رقابت می‌پردازند.

شنبه 12/12/1391 - 8:11 - 0 تشکر 592471

لیگ فوتبال


دسته‌های بعدی دیگر جزو بوندسلیگا بشمار نمی‌روند چرا که آنها در سطح ملی انجام نمی‌شوند. دسته‌های بعدی در سطح منطقه‌ای (regional) برگزار می‌شوند و به آنها لیگ‌های «رگیونال» گفته می‌شود.



نوع انجام بازی در بوندسلیگا دقیقاً از نوع بازی در لیگ پیروی می‌کند. یعنی هر تیم با تیم دیگر در دو بازی رفت و برگشت (در خانه و بیرون از خانه) رقابت می‌کند. در یک لیگ همه تیم‌ها می‌بایست با تمام تیم‌های دیگر دوبار بازی کنند. در آلمان، نام بوندسلیگا یاد آور بوندسلیگای فوتبال این کشور است. یعنی وقتی شما بگویید بوندسلیگا، همه پیش فرض را بر این قرار می‌دهند که منظور شما رقابتهای سراسری فوتبال این کشور است. این به دلیل اهمیت و علاقه آلمانی‌ها به ورزش فوتبال است.

شنبه 12/12/1391 - 8:12 - 0 تشکر 592472

تاریخچه بوندسلیگای فوتبال


اتحایه فوتبال آلمان (Deutscher Fussball-Bund) که بنام مخفف DFB شناخته می‌شود، در بیست و هشتم ژوئیه ۱۹۶۲ تصمیم بر این گرفت که بازی‌های سراسری فوتبال آلمان را تحت لیگی با عنوان Bundesliga برگزار کند. بدین ترتیب، تاسیس این لیگ معتبر را می‌توان ۲۸ ژوئیه ۶۲ بشمار برد. اولین فصل بوندسلیگا فصل ۱۹۶۳ و ۱۹۶۴ بازی شد.



قبل از تاسیس بوندسلیگا، در سال ۱۹۳۲ فلیکس لینمان (Felix Linnemann) رییس سابق اتحادیه فوتبال آلمان (DFB) لیگ حرفه‌ای (Profiliga) فوتبال آلمان را تحت نام «لیگ شاهنشاهی» یا «لیگ سلطنتی» (Reichliga) تاسیس کرد. در این لیگ فقط بهترین باشگاه‌های فوتبال آلمان می‌توانستند بازی کنند. اما این لیگ مورد قبول برخی از باشگاه‌های محلی نبود چرا که با شرایط موجود، این باشگاه‌ها نمی‌توانستند در آن شرکت کنند.



تا اینکه در در تابستان ۱۹۶۲ - بعد از اینکه تیم ملی آلمان در یک چهارم پایانی جام جهانی شیلی حذف شد، هرمن نویبرگر (Hermann Neuberger) که بعداً رییس اتحادیه فوتبال آلمان شد، پیشنهادی برای بازسازی و ایجاد ساختاری جدید برای فوتبال و لیگ آلمان کرد. در ۲۸ ژوئیه همان سال، DFB در شهر دورتمند (Dortmund) تشکیل جلسه داد و تصمیم بر آن گرفت که فصل ۱۹۶۳ و ۶۴ را تحت سیستم لیگ حرفه‌ای بوندسلیگا به اجرا در آورد.

شنبه 12/12/1391 - 8:12 - 0 تشکر 592473

لیگ محلی


لیگ محلی، لیگ سطح (دسته) سه آلمان محسوب می‌شود. لیگی که یک سطح از بوندسلیگای دو (2. Bundesliga) – لیگ دسته دو – پایین‌تر است.



لیگ رگیونال (مردان) از سال ۱۹۶۳ تا ۱۹۷۴ به عنوان لیگ سطح دو بشمار می‌رفت، یعنی بعد از بوندسلیگا بود. بعد از آن حدود بیست سال چنین لیگی وجود نداشت. در سال ۱۹۹۴ این لیگ به عنوان لیگ سه بین 2. Bundesliga و Oberliga قرار گرفت. رگیونال لیگا به دو بخش شمال و جنوب (Nord und Süd) تقسیم می‌شود. چهار یا پنج تیم آخر هر بخش به Oberliga سقوط می‌کنند.



Oberliga اوبرلیگا در آلمان شرقی (DDR) سابق از سال ۱۹۴۹ تا ۱۹۹۱ سال به عنوان لیگ سطح یک شناخته می‌شد. این لیگ با نام DDR-Oberliga معروف بود.



در آلمان غربی و در اصل آلمان کنونی، این لیگ از سال ۱۹۴۸ تا ۱۹۶۳ یعنی قبل از ایجاد بوندسلیگا، لیگ سطح یک بود.



امروزه این لیگ به عنوان لیگ سطح چهارم شناخته می‌شود. بعد از این لیگ، Regionalliga قرار دارد

شنبه 12/12/1391 - 8:13 - 0 تشکر 592474

قهرمانان بندسلیگا از سال 1963


فصل قهرمان فصل قهرمان فصل قهرمان فصل قهرمان
۱۹۶۳-۱۹۶۴ کلن ۱۹۷۶-۱۹۷۷ مونشن گلادباخ ۱۹۸۹-۱۹۹۰ بایرن مونیخ ۲۰۰۲-۲۰۰۳ بایرن مونیخ
۱۹۶۴-۱۹۶۵ وردربرمن ۱۹۷۷-۱۹۷۸ کلن ۱۹۹۰-۱۹۹۱ کایزرسلاوترن ۲۰۰۳-۲۰۰۴ وردربرمن
۱۹۶۵-۱۹۶۶ مونیخ ۱۸۶۰ ۱۹۷۸-۱۹۷۹ بایرن مونیخ ۱۹۹۱-۱۹۹۲ اشتوتگارت ۲۰۰۴-۲۰۰۵ بایرن مونیخ
۱۹۶۶-۱۹۶۷ اینتراخت برانشویگ ۱۹۷۹-۱۹۸۰ هامبورگ ۱۹۹۲-۱۹۹۳ وردربرمن ۲۰۰۵-۲۰۰۶ بایرن مونیخ
۱۹۶۷-۱۹۶۸ نورنبرگ ۱۹۸۰-۱۹۸۱ بایرن مونیخ ۱۹۹۳-۱۹۹۴ بایرن مونیخ ۲۰۰۶-۲۰۰۷ اشتوتگارت
۱۹۶۸-۱۹۶۹ بایرن مونیخ ۱۹۸۱-۱۹۸۲ هامبورگ ۱۹۹۴-۱۹۹۵ بورسیا دورتموند ۲۰۰۷-۲۰۰۸ بایرن مونیخ
۱۹۶۹-۱۹۷۰ مونشن گلادباخ ۱۹۸۲-۱۹۸۳ هامبورگ ۱۹۹۵-۱۹۹۶ بروسیا دورتموند ۲۰۰۸-۲۰۰۹ وولفسبورگ
۱۹۷۰-۱۹۷۱ مونشن گلادباخ ۱۹۸۳-۱۹۸۴ اشتوتگارت ۱۹۹۶-۱۹۹۷ بایرن مونیخ ۲۰۰۹-۲۰۱۰ بایرن مونیخ
۱۹۷۱-۱۹۷۲ بایرن مونیخ ۱۹۸۴-۱۹۸۵ بایرن مونیخ ۱۹۹۷-۱۹۹۸ کایزرسلاوترن ۲۰۱۰-۲۰۱۱ بروسیا دورتموند
۱۹۷۲-۱۹۷۳ بایرن مونیخ ۱۹۸۵-۱۹۸۶ بایرن مونیخ ۱۹۹۸-۱۹۹۹ بایرن مونیخ ۲۰۱۲-۲۰۱۱ بروسیا دورتموند
۱۹۷۳-۱۹۷۴ بایرن مونیخ ۱۹۸۶-۱۹۸۷ بایرن مونیخ ۱۹۹۹-۲۰۰۰ بایرن مونیخ ۲۰۱۲-۲۰۱۳
۱۹۷۴-۱۹۷۵ مونشن‏گلادباخ ۱۹۸۷-۱۹۸۸ وردربرمن ۲۰۰۰-۲۰۰۱ بایرن مونیخ ۲۰۱۳-۲۰۱۴
۱۹۷۵-۱۹۷۶ مونشن گلادباخ ۱۹۸۸-۱۹۸۹ بایرن مونیخ ۲۰۰۱-۲۰۰۲ بروسیا دورتموند ۲۰۱۴-۲۰۱۵

شنبه 12/12/1391 - 8:16 - 0 تشکر 592475

لیگ دسته اول آلمان در کنار لیگ هاى انگلستان، ایتالیا و اسپانیا از قدرتمندترین لیگ هاى اروپا محسوب مى شود. اگرچه فدراسیون فوتبال آلمان و تیم ملى این کشور، بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارند اما از عمر بوندس لیگا تنها ۴۶ سال مى گذرد. تا سال ۱۹۶۳ که لیگ سراسرى فوتبال آلمان به راه افتاد، ۵ لیگ منطقه اى در این کشور وجود داشت که قهرمانان آنها براى به دست آوردن عنوان قهرمانى باشگاه هاى آلمان به پیکار هم مى رفتند. اگر چه در سال ،۱۹۳۲ یعنى پیش از روى کار آمدن رژیم نازى، فلیکس لینه مان، رئیس فدراسیون فوتبال آلمان در آن وقت، راه اندازى یک لیگ سراسرى در این کشور را پیشنهاد کرده بود اما فدراسیون هاى منطقه اى این کشور پیشنهاد او را رد کردند، تا اینکه سرانجام در دهه ۶۰ میلادى این رؤیا تحقق یافت.
نخستین سال ها
باید اعتراف کرد که در مقایسه با کشورهایى چون ایتالیا، اسپانیا و انگلستان راه اندازى یک لیگ سراسرى در آلمان بسیار دیر صورت گرفت و شاید هم یکى از دلایل موفقیت کم باشگاه هاى آلمانى در رقابت هاى اروپایى تا پیش از سال ۱۹۶۳ همین بوده باشد. درخور توجه آنکه تیم پرآوازه بایرن مونیخ در نخستین فصل بوندس لیگا، جزو تیم هاى دسته اولى نبود و تنها تیمى که از آغاز تأسیس بوندس لیگا تا کنون در این لیگ حضور دارد، هامبورگ است. سوت نخستین دیدار بوندس لیگا روز ۲۴ اوت ۱۹۶۳ زده شد. ۵۸ ثانیه از به صدا درآمدن سوت بازى نگذشته بود که تیمو کنتسکا از بوروسیا دورتموند، نخستین گل تاریخ بازى هاى لیگ دسته اول فوتبال آلمان را به ثمر رساند. عنوان قهرمانى نخستین فصل را که با حضور ۱۶ تیم برگزار شد، تیم کلن از آن خود کرد. در۵ فصل نخست، هر بار یک تیم قهرمان بوندس لیگا مى شد و هیچ قهرمانى از پس دفاع از مقامش برنیامد. از سال ،۱۹۶۵ تعداد تیم هاى دسته  اولى لیگ فوتبال آلمان، از ۱۶ به ۱۸ تیم افزایش یافت.

شنبه 12/12/1391 - 8:16 - 0 تشکر 592476

دوئل غرب و جنوب

در سال هاى ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۷ از اواخر دهه ۶۰ تا اواخر دهه ۷۰ میلادى، وضعیتى فوق العاده در لیگ دسته اول آلمان حاکم بود، چرا که ۲ تیم حرف اول را در رقابت هاى آن سال ها مى زدند: یکى بایرن مونیخ که تا به امروز موفق ترین باشگاه آلمان و یکى از معروف ترین باشگاه هاى دنیا شمرده مى شود و دیگرى بوروسیا مونشن گلادباخ که برخلاف بایرن مونیخ، فراز و نشیب هاى زیادى را پشت سر گذاشته و هم رسیدن به قله اروپا و هم تلخى حضور در لیگ دسته دوم آلمان را تجربه کرده است. در بین سال هاى ۱۹۶۹ تا ،۱۹۷۷ بایرن مونیخ ۴ بار عنوان قهرمانى را از آن خود کرد و بوروسیا مونشن گلادباخ نیز ۵ بار این عنوان را به دست آورد. مونیخى ها حتى در طى سال هاى ۱۹۷۲ تا ۱۹۷۴ موفق شد، ۳ بار پیاپى قهرمان بوندس لیگا شوند. ناگفته نماند که بازیکنان این ۲ باشگاه، از جمله گونتر نتسر، فرانتس بکن بائر، گرد مولر، سپ مایر و یوپ هاینکس در تیم ملى فوتبال آلمان هم حرف اول را مى زدند. قهرمانى اروپا در سال ۱۹۷۲ و عنوان قهرمانى جهان در سال ۱۹۷۴ شاهدى بر برترى و قدرت نمایى فوتبال آلمان در دهه ۷۰ میلادى است. در حالى که آخرین موفقیت بزرگ بوروسیا مونشن گلادباخ به ۳۱ سال پیش و قهرمانى بوندس لیگا به سال ۱۹۷۷ برمى گردد، بایرن مونیخ توانسته است، روز به روز جایگاهش را در لیگ دسته اول فوتبال آلمان و نیز فوتبال اروپا مستحکم تر سازد.

شنبه 12/12/1391 - 8:17 - 0 تشکر 592477

سال هاى ۱۹۷۹ تا ۱۹۹۰ و حضور موفق تیم هاى شمالى

رقابت بایرن مونیخ و مونشن گلادباخ درواقع پیکار جنوب و غرب آلمان بود. در بین سال ها ى ۱۹۷۹ تا ۱۹۹۰ بوندس لیگا بیش از همه صحنه دوئل باشگاه هاى شمال و جنوب آلمان بود. بایرن مونیخ و اشتوتگارت از تیم هاى جنوب آلمان بودند که توانستند در این سال ها موفق باشند و تیم هاى هامبورگ و وردربرمن نیز از تیم هاى شمال این کشور بودند که در چند فصل موفق به فتح قله لیگ دسته اول آلمان شدند. در دهه ۸۰ میلادى، تماشاچیان کمترى راهى ورزشگاه ها مى شدند و محبوبیت فوتبال در آلمان نیز رو به کاهش گذاشت. یکى از دلایل مهم این روند منفى، انتقال چند ستاره فوتبال آلمان به باشگاه هاى خارجى بود. جنجالى ترین نقل و انتقال آن زمان، پیوستن کارل هاینس رومنیگه از بایرن مونیخ به اینتر میلان در سال ۱۹۸۴ بود. میلانى ها براى به خدمت درآوردن این مهاجم آلمانى ده و نیم میلیون مارک معادل پنج و نیم میلیون یورو به حساب بایرن مونیخ واریز کردند.

شنبه 12/12/1391 - 8:17 - 0 تشکر 592478

دهه ۹۰ میلادى و وحدت ۲ آلمان

آغاز دهه نود میلادى براى آلمانى ها خوش یمن بود. یکى آن که تیم ملى فوتبال آلمان توانست در جام جهانى ۱۹۹۰ ایتالیا، به عنوان قهرمانى جهان دست یابد و دیگر آن که در همان دوران وحدت ۲ آلمان صورت گرفت. در سال ۱۹۹۱ فدراسیون هاى فوتبال آلمان غربى و آلمان شرقى سابق به هم پیوستند. در نخستین فصل بوندس لیگا که بعد از وحدت ۲ آلمان برگزار شد، تیم هاى دینامو درسدن و هانزا روشتوک از آلمان شرقى سابق هم در کنار ۱۸ تیم بوندس لیگا قرار گرفتند. این تنها بارى بود که رقابت هاى لیگ دسته اول آلمان با شرکت ۲۰ تیم برگزار شد. در دهه ۹۰ میلادى، در مجموع ۵ تیم مختلف توانستند عنوان قهرمانى بوندس لیگا را به دست آورند. اگر چه بایرن مونیخ در دهه یادشده حضورى برجسته داشت اما باید به درخشش بروسیا دورتموند نیز اشاره کرد که در سال هاى ۱۹۹۵ و ۱۹۹۶ ۲، بار پیاپى قهرمان بوندس لیگا شد و از آن گذشته در سال ۱۹۹۷ عنوان قهرمانى لیگ قهرمانان اروپا و قهرمانى باشگاه هاى جهان را از آن خود کرد. یکى از رکوردهاى جالب دهه ۹۰ میلادى را باشگاه کایزرسلاترن به جاى گذاشت. این تیم در سال ۱۹۹۷ با رهبرى اتو رى هاگل، سرمربى کنونى تیم ملى یونان از لیگ دسته دوم آلمان به دسته اول صعود کرد و بلافاصله نیز به عنوان قهرمانى بوندس لیگا دست یافت. با شروع قرن بیست و یکم، محبوبیت فوتبال در آلمان دوباره رو به افزایش گذاشت. در سال هاى اخیر، باز هم بایرن مونیخ بوده که در لیگ دسته اول آلمان حرف اول را زده و مى زند. مونیخى ها در عرض ۸ سال گذشته، ۵ بار قهرمان بوندس لیگا شدند و اکنون با داشتن ۲۱ عنوان قهرمانى بوندس لیگا، رکوردار مطلق هستند.

شنبه 12/12/1391 - 8:18 - 0 تشکر 592479

۴۹ باشگاه در ۴۶ فصل

از آغاز تأسیس بوندس لیگا تا کنون ۴۹ باشگاه مختلف در جمع دسته اولى هاى آلمان حضور داشته اند که در بین آن تنها باشگاه هامبورگ، بى وقفه در لیگ دسته  اول آلمان حضور داشته است. بیشتر این باشگاه ها از شهرهاى بزرگ آلمان هستند و معدود شهرهایى با جمعیتى کمتر از ۱۰۰ هزار نفر وجود دارند که در تاریخ بوندس لیگا تیمى دسته اولى داشته اند. از نظر جغرافیایى، بیشتر باشگاه هاى بوندس لیگا در غرب آلمان فعالیت دارند و کمترین آنها در شرق آلمان. در حال حاضر تنها ۲ تیم انرگى کوتبوس و هرتا برلین به عنوان نماینده شرق آلمان در مسابقه هاى بوند س لیگا حضور دارند.

شنبه 12/12/1391 - 8:19 - 0 تشکر 592480

ورزشگاه هاى ۵ستاره

استادیوم هاى باشگاه هاى بوندس لیگا جزو بزرگ ترین و مدرن ترین ورزشگاه هاى دنیا به شمار مى آیند. ۵ ورزشگاه فوتبال آلمان حتى ۵ ستاره شمرده مى شوند. و از این رو از معیار و کیفیت لازم براى میزبانى دیدار فینال لیگ قهرمانان باشگاه هاى اروپا و مسابقه هاى جام ملت هاى اروپا برخوردارند. به نوشته پایگاه اینترنتى «دویچه وله»بیشتر ورزشگاه هاى فوتبال آلمان در سال هاى گذشته به خاطر برگزارى پیکارهاى جام جهانى ۲۰۰۶ در این کشور، مدرن شده و استاندارد بالایى دارند. سنگین بودن هزینه ساخت یا مدرن سازى ورزشگاه هاى فوتبال سبب شد که در بیشتر موارد، نام استادیوم در ازاى حمایت مالى هنگفت، به شرکت و یا کنسرنى واگذار شود: براى نمونه استادیوم Allianz در مونیخ که با پشتیبانى شرکت عظیم بیمه Allianz ساخته شده است. بزرگترین ورزشگاه فوتبال آلمان به باشگاه بروسیا دورتموند تعلق دارد. در این ورزشگاه عظیم بیش از ۸۰ هزار نفر جاى مى گیرند. ورزشگاه هاى المپیک برلین با ۷۴ و مونیخ با نزدیک به۷۰ هزار نفر گنجایش در رده هاى دوم و سوم قرار دارند. ناگفته نماند که بهاى بلیت بازى هاى بوندس لیگا در مقایسه با بازى هاى لیگ دسته اول ایتالیا و انگلستان به مراتب ارزان تر است.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.