• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
سينما و تلویزیون (بازدید: 289)
يکشنبه 12/9/1391 - 1:26 -0 تشکر 576997
سینماگران غرب زده، عامل افول سینمای ایران



مسئله ای که این روزها برای اهالی سینما بخصوص فیلمسازان ما  دغدغه شده داشتن یک سینمای پرمحتوا و پرمخاطب است ، اما سوال اینجاست که به چه قیمت؟ ، پرکردن سینماها و بدست آموردن سیمرغ های بلورین به چه قیمت باید تمام شود؟ ، به قیمت ترویج بی بند و باری ها و بی قانونی ها؟ اصلا یک سوال اساسی تر اگر فیلمسازان ما تنها دغدغه ی مخاطب ، جشنواره و عنوان شدن فیلم خود را دارند ، پس بیان مشکلات جامعه چه می شود؟ همیشه شاهد این بوده ایم که عده ای در لباس دلسوزان جامعه و مردم دست به ساخت فیلم هایی زده اند که تنها ثمره اش ترویج افکار ، برداشت های غلط و ارضائات ذهنی کارگردان و نویسنده یا جریانی خاص بوده است ، عده ای که خود را دلسوز جامعه می دانند ، هم درد مردم می دانند ، اما خالص نیستند ، هدفشان تعالی بخشی نیست ، هدفشان روشنگری نیست ، بیشتر این ها را نردبانی قرار می دهند تا به هدف هایی که می خواهند برسند ، تا اسم و رسمی پیدا کنند ، اما درعوض بهای این ها را مردم جامعه باید پس بدهند.

خیلی کم پیش آمده عده ای پیدا بشوند که واقعا درد مردم و مشکلات جامعه را همانگونه که هست بدون هیچ هدف و غرض شخصی مطرح کنند ، عده ای که همه ی جوانب را در نظر بگیرند ، نه مانند بعضی که حالا شاهد روی پرده رفتن فیلم هایشان هستیم دیانت و اخلاقیات را فدای اهداف شخصی خودشان کنند ، واقعا چه لزومی ست که سبک یک زندگی غربی در روی پرده ی سینماهای ایران به نمایش در بیاید؟ اینجا سوال مطرح می شود که اصلا تا به حال چقدر به یک زندگی اسلامی و جامعه ی اسلامی در سینماهای کشور پرداخته شده است ؟ آیا تا به حال به نتایج و ثمره ی یک زندگی اسلامی پرداخته شده؟ کدام مهمتر است؟ به نمایش گذاشتن زندگی به سبک اسلامی ایرانی و یا زندگی غربی؟


نگارنده تنها هدفش از بیان این مطالب این است که بگوید اکثر فیلم سازان ما هنوز نتوانسته اند اهداف شخصی خود را کنار بگذارند و صادقانه به واقعیت ها و حقایق موجود بپردازند تا در این میان چیزی را فدای چیز دیگری نکرده باشند ، دین را فدای سلیقه ها ، اخلاقیات را فدای غرائض شخصی و اعتقادات مردم را فدای سیمرغ ها و جوایز بین المللی نکنند. سینمای ما در محتوا نیاز به یک تحول دارد که اگر این سیر موجود ادامه داشته باشد باید گفت سینمای ایران رو به زوال خواهد رفت/.

يکشنبه 12/9/1391 - 1:49 - 0 تشکر 576999

سوال از شهید آوینی :


به عنوان یک هنرمند انقلابی ، به نظر شما برای این که سینمای اسلامی داشته باشیم و یا این که به نوعی هنر هفتم در خدمت اهداف دینی و مذهبی قرار گیردچه بایدکرد ؟


آوینی :


سینما یکی از محصولات تکنولوژیک غرب است برای  معرفت یافتن نسبت به سینما ، لاجرم باید آن را چون ثمره ای از شجره تمدن غرب نگریست .


تعبیر (( سینمای اسلامی )) ، درست نیست . سینما شاید آن چنان که هست ، مسلمان شدنی نباشد ، اما می توان آن را به خدمت اسلام درآورد ، در نخستین قدم ، تکنیک سینما حجاب محتوایی آن خواهد شد ، حال آن که در سینما به آن مفهوم که اکنون وجود دارد ، تکنیک فی نفسه همان محتواست . (( مارشال مک لوهان)) همین معنا را با تعبیر (( وسیله همان پیام است )) بیان می کند و نباید تصور کرد که او اشتباه کرده است . او در این سخن ، از ماهیت وسایل ارتباط جمعی – رسانه های گروهی پرده برداشته است و نگارنده ، هیچ سخنی از غربی ها نشنیده است که با این بلاغت از عهده ی بیان مطلب برآمده باشد .


وسیله و پیام در رسانه های گروهی یک چیز است و بنا بر این، نباید سینما را چون ظروفی مجوف تصور کرد که می توانند هر محتوایی را بپذیرند .


برادران عزیزی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی می پنداشتند که برای دست یافتن به سینمایی که بتواند در خدمت اسلام قرار بگیرد ،‌کافی است که به جوانان مومن علاقه مند تکنیک فیلم سازی آموخته شود .


اکنون همان برادران عزیز در تجربه به خوبی دریافته اند که تکنیک فیلم سازی – یعنی مجموعه روش ها و ابزار کار – فی نفسه حامل فرهنگ غرب و غایات روحی آن است و از خود می پرسند که (( پس چه باید کرد ؟ ))


فیلم سازان بزرگ دنیا نه تنها لزوما اهل حکمت و تفکر و دین نیستند بلکه بالعکس هنرمندان امروز عموما فاسد ترین انسان های روی کره عرض    هستند . بزرگی فیلم سازان مشهور جهان در حکمت و تفکرشان نیست در میان آنان حتی کسانی هستند که سینما را حامل هیچ پیامی نمی دانند . بزرگی آنان در این است که توانسته اند زبان سینما را در استخدام بیان نفسانیات خویش بگیرند و همان طور که گفته شد . تکنیک سینما با پیام های این چنین بیشتر انس دارد تا سخن حق .


برای آن که سینما در خدمت اسلام در آید باید (( حجاب تکنیک سینما خرق شود )) ، شرط اصلی همان تقواست که انسان را به اخلاص می رساند و با اخلاص در های حکمت نیز بر قلب گشوده می شود.


تنها راه خروجاز ولایت تکنیک و گذشت از متافیزیک غرب ، نخستتقواستو آن گاه در پرتو نور حکمت متقینبه تمدن غرب و لوازم و آثار و اجزا و عناصر آن نگریستن . آینده انقلاب اسلامی در همه وجوه توسط کسانی محقق می شود که اسلام را بشناسند و مهم تر از شناختن با جان و دل بدان پیوسته باشند . پس اجازه دهید که امید مابرای آینده سینمای ایران جز به هنرمندان مومن خط شکـن نبـاشد که نباشد . امـام ، بت شکن بود و بسیجـی ها به تبعیت از ایشان  و سینمای متعهد ما نیز باید خاکریز های تثبیت شده سینمای غرب را بشکند و راهی تازه باز کند . راه ما از آنجا که غربی ها رفته اند و می روند نمی گذرد و باید متقع بود که اگر افق هایمان با یکدیگر متفاوت است راه هایمـان نیز متفـاوت باشد ، روش هـایمان نـــیـز .

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.