• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 528)
جمعه 21/7/1391 - 22:45 -0 تشکر 565967
ایرانی ها وسواسی ترین مردم جهان

مردم كشور ما به دلیل شرایط خاص و قرار داشتن در موقعیت استراتژیك و بحرانی خاورمیانه بیشتر از همه نقاط دیگر دنیا به وسواس مبتلا هستند..وسواس یك ایده، فكر، تصور، احساس یا حركت مكرر یا مضر كه با نوعی احساس اجبار و ناچاری ذهنی و علاقه به مقاومت دربرابر آن همراه است گفته می شود و بیمار متوجه بیگانه بودن حادثه نسبت به شخصیت خود بوده واز غیر عادی و نابهنجار بودن رفتار خودآگاه است.

روانشناسان وسواس را نوعی بیماری از سری نوروزهای شدید می دانند كه تعادل روانی و رفتاری را از بیمار سلب و او را در سازگاری با محیط دچار اشكال می سازد و این عدم تعادل و اختلال دارای صورتی آشكار است.

روانكاوان نیز وسواس را نوعی غریزه واخورده و ناخودآگاه معرفی می كنند و آن را حالتی می دانند كه در آن، فكر، میل، یا عقیده ای خاص، كه اغلب وهم آمیز و اشتباه است آدمی را در بند خود می گیرد، آنچنان كه حتی اختیار و اراده را از او سلب كرده و بیمار را وامی دارد كه حتی رفتاری را برخلاف میل و خواسته اش انجام دهد و بیمار هرچند به بیهودگی كار یا افكار خودآگاه است اما نمی تواند از قید آن رهایی یابد.

وسواس به صورتهای مختلف بروز می كند و در بیمار مبتلای به آن این موارد ملاحظه می شود: اجتناب; تكرار و مداومت;تردید;شك در عبادت;ترس;دقت و نظم افراطی;اجبار و الزام;احساس بن بست;عناد و لجاجت و.....در مواردی هم وسواس بصورت، خود را در معرض تماشا گذاردن، دله دزدی، آتش زدن جایی، درآوردن جامه خود، بیقراری، بهانه گیری، بی خوابی، بدخوابی، بی اشتهایی،... متجلی می شود آنچنانكه به اطرافیانش این احساس دست می دهد كه نكند دیوانه شده باشد.

رئیس دفتر انجمن شفای وسواس كشور از ابتلای ٤٠ درصد از مردم كشور به بیماری وسواس شخصیتی خبر داد.

علی اسلامی نسب در گفت وگو با مهر با اعلام این مطلب گفت : بر اساس مطالعاتی كه ما تاكنون انجام داده ایم و همچنین مشاهدات بالینی انجام گرفته، مردم كشور ما به دلیل شرایط خاص و قرار داشتن در موقعیت استراتژیك و بحرانی خاورمیانه بیشتر از همه نقاط دیگر دنیا به وسواس مبتلا هستند.

این روان شناس با اشاره به آمارهای جهانی افزود: بر اساس آمار معتبر علمی در هر جامعه ای به صورت طبیعی در حدود ٤درصد افراد دچار نوعی از وسواس هستند كه این میزان در كشور ما بسیار بیشتر است.

اسلامی نسب گفت: نمونه بارز این مسئله در خانواده هایی كه تلاش می كنند فرزندان دانش آموز یا كنكوری شان حتما موفقیت های بزرگی كسب كنند و یا در خانواده هایی كه زندگی خود و فرزندان را برای كسب نمرات یا رتبه ممتاز به حالت نیمه تعطیل در آورده و همه امور زندگی را قربانی این مسئله می كنند دیده می شود.

این روان درمانگر افزود: معتقد هستم بیشتر افراد نخبه و مخترع جامعه كه با حرص و ولع به دنبال كسب مقام و یا ساخت اختراعات منحصر به فرد هستند به بیماری اختلال شخصیتی وسواس اجبار( اشوا ) دچارند. عده ای نیز كه در هر شرایطی دنبال خاص بودن و داشتن شرایط ویژه هستند از نوعی تحقیر رنج می برند كه با این كار تلاش می كنند آن را به نوعی جبران كنند و در حقیقت می توان گفت این تحقیر شخصی یا اجتماعی موجب می شود افراد تمایل زیادی به جبران مضاعف از خود نشان دهند.

اسلامی نسب با انتقاد از نحوه مواجه وزارت بهداشت با بیماری و بیماران مبتلا به وسواس گفت : به لحاظ قانونی وزارت بهداشت موظف است برای بیماران مبتلا به وسواس چاره اندیشی كند. اما متاسفانه مسئولان این وزارت خانه معتقد هستند كه این افراد هم باید مثل بقیه بیماران در مطب ها و بیمارستان ها درمان شوند در صورتی كه این بیماری یك بیماری طبی نیست و هیچ قرصی نیز برای درمان آن وجود ندارد.

این كارشناس با اعلام این كه داروهای تجویز شده برای افراد مبتلا به وسواس در واقع داروهایی برای درمان افسردگی هستند، افزود: این داروها عوارض بسیار خطرناكی در پی دارند و هیچ تأثیری در درمان وسواس نیز ندارند.

رئیس دفتر انجمن شفای وسواس كشور در ادامه گفت : با وجود این كه در كشور ما بیش از یك هزار و چهارصد روان پزشك وجود دارد، در كتاب هایی كه در دانشگاه ها تدریس می شود به وسواس به عنوان بیماری طبی پرداخته می شود و نگاه این افراد نیز نگاهی طبی است در صورتی كه هم اكنون در كشورهای پیشرفته دنیا راه های معالجه وسواس كاملا متفاوت است.

علی اسلامی نسب با اعلام این كه وسواس چون یك مشكل روانی است فراگیرترین معلولیت در دنیا محسوب می شود گفت : شخصیت های دچار وسواس اگرچه برای جامعه موفقیت به دست می آورند ولی زندگی خودشان از وضعیت چندان مساعدی برخوردار نیست و از طرفی چون این افراد خود را نسبت به جامعه محق می دانند ممكن است در نهایت برای جامعه نیز مشكل ساز شوند.

 

جمعه 21/7/1391 - 22:45 - 0 تشکر 565968

وسواس در چه كسانی بروز می كند؟

الف) در رابطه با سن:

 تجارب حیات عادی افراد نشان می دهد كه وسواس همگام با بلوغ در افراد پایه گرفته و تدریجا رشد می كند. اگر در آن ایام شرایط برای درمان مساعد باشد بهبودهای نسبی و دوره ای پدید می آید وگرنه بیماری سیر مداوم و رو به رشد خود را خواهد داشت تا جایی كه خود بیمار به ستوه می آید.

ب) در رابطه باهوش:


 بررسیهای علمی نشان داده اند كه وضع هوشی آنها در سطحی متوسط و حتی بالاتر از حد متوسط است. وسواسی هایی كه دارای هوش اندك و یا با درجه ضعیف باشند بسیار كمند بر این اساس رفتار آنها نباید حمل بر كم هوشی شان شود.

ج) در رابطه با اعتقاد

د) در رابطه با شخصیت و محیط:


 تجارب نشان داده اند آنهایی كه در زندگی شخصی حساس ترند امكان ابتلایشان به بیماری وسواس بیشتر است و غلبه وسواس بر آنها زیادتر است. در بین فرزندانی كه والدینشان معمولا محكومشان می كنند این بیماری بیشتر دیده می شود. پاره ای از تحقیقات نشان داده اند كه شخصیت والدین و حتی صفات ژنتیكی، روابط همگن خویی و محیطی در این امور موثرند بهمین نظر وسواس در بین دوقلوهای یكسان بیشتر دیده می شود تا در دیگران، اگر چه ریشه های اساسی و كلی این امر كاملا مشهود نیست. مساله شخصیت را اگر با دامنه ای وسیعتر مورد توجه قرار دهیم خواهیم دید كه این امر حتی در برگیرنده افراد و اشخاص از نظر جوامع هم خواهد بود. وسواس بر خلاف بیماری هیستری است كه اغلب در جوامع عقب نگهداشته شده دیده می شود، در جوامع بظاهر متمدن و پیشرفته و حتی در بین افراد هوشمند هم بمیزانی قابل توجه دیده می شود.

جمعه 21/7/1391 - 22:46 - 0 تشکر 565969

وسواس چیست ؟
وسواس عبارت است از تكرار بدون اراده افكار ناخوشایند . اگر چه فرد می فهمد كه این افكار نامناسب وغیر عادی است لیكن قادر به دور كردن آنهانیست . وسواس تا اندازه ای در همه افراد بشروجود دارد ومظاهر آن در شك و تردید،عدم قدرت در تمركز فكری ، فراموشی و گاهی كم خوابی دیده می شود .


وسواس هنگامی غیر عادی محسوب می شود كه شخص مبتلا به آن می فهمد كه فكری كه او را به خود مشغول كرده بسیار قوی است و سعی می كند كه آنرا از خود دور سازد ولی چون قادر نیست احساس می نماید كه فكر مذكور بر او مسلط شده است .


وسواس یك ایده، فكر، تصور، احساس یا حركت مكرر یا مضر كه با نوعى احساس اجبار و ناچارى ذهنى و علاقه به مقاومت در برابر آن همراه است. بیمار متوجه بیگانه بودن حادثه نسبت‏به شخصیت‏خود بوده از غیر عادى و نابهنجار بودن رفتار خودآگاه است.روانشناسان وسواس را نوعى بیمارى از سرى نوروزهاى شدید مى‏دانند كه تعادل روانى و رفتارى را از بیمار سلب و او را در سازگارى با محیط دچار اشكال مى‏سازد و این عدم تعادل و اختلال داراى صورتى آشكار است.


روانكاوان نیز وسواس را نوعى غریزه واخورده و ناخودآگاه معرفى مى‏كنند و آن را حالتى مى‏دانند كه در آن، فكر، میل، یا عقیده‏اى خاص، كه اغلب وهم‏آمیز و اشتباه است آدمى را در بند خود مى‏گیرد، آنچنان كه حتى اختیار و اراده را از او سلب كرده و بیمار را وامى‏دارد كه حتى رفتارى را برخلاف میل و خواسته‏اش انجام دهد و بیمار هرچند به بیهودگى كار یا افكار خودآگاه است اما نمى‏تواند از قید آن رهایى یابد.
وسواس به صورتهاى مختلف بروز مى‏كند و در بیمار مبتلاى به آن این موارد ملاحظه مى‏شود :
اجتناب؛ تكرار و مداومت؛تردید؛شك در عبادت؛ترس؛دقت و نظم افراطى؛اجبار و الزام؛احساس بن بست؛عناد و لجاجت.

علائم دیگر:


در مواردى وسواس بصورت، خود را در معرض تماشا گذاردن، دله دزدى، آتش زدن جایى، درآوردن جامه خود، بیقرارى، بهانه‏گیرى، بى‏خوابى، بدخوابى، بى‏اشتهایى،… متجلى مى‏شود آنچنانكه به اطرافیانش این احساس دست مى‏دهد كه نكند دیوانه شده باشد.
اشخاصی كه مبتلا به وسواس هستند اعتماد به نفس ندارند و خود را موجودی بی ارزش و ناچیز می شمارند. ولی چون نمی توانند افكار وسواس را دور اندازند. بیشتر احساس مقاومت می كنند.

با تصویر برداری مغز می توان افراد در خطر ابتلا به وسواس را شناسایی كرد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل ازجدیدترین شماره نشریه پزشكی مغز : با تصویر برداری مغناطیسی یا ام.آر.آی مغز می توان افرادی را كه از نظر ژنتیكی استعداد ابتلا به اختلالات وسواسی دارند، شناسایی كرد.بررسی اخیر محققان نشان می دهد، اختلال در عملكرد ناحیه ای از ماده خاكستری یا كورتكس مغز كه مسئول مهار كردن پاسخ های حركتی است ، ممكن است به بروز رفتارهای وسواسی منجر شود. وسواس نوعی اختلال اضطرابی است كه با تفكر و رفتارهای تكراری تظاهر می كند و عملكرد اجتماعی و شغلی افراد را مختل می كند.


اینگونه افراد معمولا بسیار تكامل جو می باشند. لیستی از علائم و مقیاس های درجه بندی در اینجا آورده شده است كه برای تشخیص اختلالات روانی وسواس فكری عملی كمك خواهد كرد. ولی هیچ لیستی كلی نمی تواند چنین كاری انجام دهد، شما باید با پزشك خود یا یك روانشناس مشورت كنید تا اطمینان یابید.


اختلالات دیگر از جمله افسردگی و اضطراب می توانند تا حدودی مشكلات مشابهی را با عث شود.پس اگر شما بعضی ازاین علائم را دارا هستید،حتما بدان معنی نیست كه بیماری شما اختلال روانی وسواس فكری –عملی است .
بنابراین مهمترین سوالی كه شما باید بپرسید این است كه آیا افكار، عادتها سد راه زندگی شغلی، زندگی اجتماعی یا زندگی خصوصی شما هستند؟

جمعه 21/7/1391 - 22:46 - 0 تشکر 565970

مقیاس وسواس فكری-عملی


مواردی كه ذیلا می آیند مقیاس اندازه گیری شدت وسواس فكری عملی است كه معمولا در كلینیك ها اندازه گیری میشود. بهبود آن معمولا با درمان انجام می شود گر چه علائم بیماری شخص به مرور زمان ممكن است تغییر یابد.


جزئی
شخص مدت كوتاهی را برای مقاومت در برابر علائم صرف می كند و تقریبا هیچ گونه تداخلی در فعالیت های روزمره وجود ندارد.
رفتار وسواس فكری –عملی غیر قابل تشخیص درمعاینات بالینی
علائم ملایم بوده و قابل توجه برای خود شخص و برای بیننده می باشد و باعث تداخل ملایمی در زندگی شخص می شود كه شاید مدت زمان كوتاهی در مقابل آنان ایستادگی شود. علائم به آسانی برای دیگران قابل تحمل هستند.


رفتار وسواس فكری-عملی كلینیكی


علائم تداخل مشخصی با زندگی معمولی دارند، شخص انرژی زیادی را برای مقاومت و كمك گرفتن از دیگران صرف می كند تا امور زندگی روزمره ی خود را بگذراند



رفتار وسواس فكری- عملی شدید


علائم بیماری در این مرحله عاجز كننده و مداخله گرند. فعالیت روزمره یك كشمكش فعال است شخص شاید تمام وقت خود را برای ایستادگی در برابر علائم صرف كند وكمك زیادی را از اطرافیان برای ایفای وظیفه ی خود جلب نماید.


رفتار وسواسی فكری –عملی بسیار شدید


علائم كاملا فلج كننده هستند شخص نظارت مستقیمی را در اموری مانند خوردن، خوابیدن وغیره نیاز دارد. حتی جزئی ترین تصمیم گیری ها یا جزئی ترین فعالیت ها حمایت پرسنل را طلب می كند این شدید ترین حالت است .
اگر شما خود را در شماره ی ۷ یا بالاتر از آن قیاس كرده اید بهتر است مشورتی با یك روانپزشك یا روانشناس داشته باشید ولی اگر با موفقیت علائم خود را می توانید كنار بگذارید. یك مشاور شاید به شما كمك كند نحوه ی زندگی خود را بهتر نمایید.


منبع: پزشكان بدون مرز

شنبه 22/7/1391 - 15:38 - 0 تشکر 566227

زنی با وسواس عجیب از مالزی+عکس





وسواس یکی از بیماری های بسیار خطرناک است که با پیشرفت آن ممکن است فرد دچار اسیب های روانی و یا جسمانی زیادی شود.
 افراد بسیار زیادی مبتلا به بیماری وسواس اند و البته بسیاری از آن ها با مراجعه به روانپزشک مشکل خود را حل می کنند. گاهی نیز این وسواس از کنترل خارج می شود و دیگر از دست دکترها نیز کاری بر نمی آید.

"جولیا عبدا..." 40 ساله، اهل مالزی است و به یک وسواس بسیار شدید در مورد نظافت شخصی اش دچار است. این وسواس از سن 20 سالگی در او ایجاد شده و البته به مرور بسیار پیشرفت کرده و از کنترل خارج شده است.

این وسواس او به حدی رسیده است که تا 300 بار دست هایش را در یک 24ساعت می شویید و همچنین گاهی اوقات تا 5 ساعت به طور مداوم موهایش را شامپو می زند.

برای اولین بار این بیماری دو دهه پیش به سراغ او آمد چرا که او در یک آزمایشگاه مشغول به کار بود و گاهی مجبور بوده تا آزمایشاتی مانند ادرار یا خون های حاوی بیماری های خطرناک را جا به جا کند و این باعث شد تا وسواس بیشتری برای شستن دست هایش داشته باشد.

با پیشرفت این بیماری او شغلش را از دست می دهد پس از آن به درمان بیماری پرداخت تا اینکه بالاخره توانست بر آن علبه کند.

اما داستان وسواس او به اینجا ختم نمی شود در سال 2010 و در حالی که یک سال از ترک وسواسش گذشته بود بار دیگر این بیماری به سراغش آمد و این بار بسیار شدیدتر بود به طوری که او روزانه 21 قالب صابون مصرف می کرد. این روزها "جولیا عبدا..." بار دیگر تحت درمان قرار گرفته است تا بتواند بار دیگر این بیماری را کنترل کند.

 

thank you for attention

شنبه 22/7/1391 - 15:39 - 0 تشکر 566228

اینم عکس این خانوم


 

thank you for attention

شنبه 22/7/1391 - 21:54 - 0 تشکر 566260

خیلی جالب بود ممنون

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.