• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن حوزه علميه > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
حوزه علميه (بازدید: 2239)
يکشنبه 26/6/1391 - 17:10 -0 تشکر 560221
پنجاه و سومین سالگرد آیت‌الله بروجردی در بروجرد برگزار شد

یکشنبه ۲۶/ ۶/ ۱۳۹۱ مصادف با پنجاه و سومین سالروز وفات آیت الله العظمی بروجردی (ره) مراسم بزرگداشت برای ایشان با حضور علما‌ و اندیشمندانی از جمله آیت‌الله علوی و گنجی و مردم مؤمن و ولایی بروجرد و مسئولان در بروجرد برگزار شد.


زندگی نامه کوتاه آیت الله العظمی بروجردی (ره)

حضرت آیت‌‌‌اللّه العظمی سیدحسین طباطبایی‌بروجردی در سال ۱۲۹۲‌(۱۲۵۴ ش) هجری قمری در بروجرد به دنیا آمد.

نام پدر وی حجت‌الاسلام حاج سید‌علی طباطبایی در سال ۱۲۵۲ هجری قمری متولد و در چهارم محرم‌الحرام سال ۱۳۲۹ هجری قمری وفات یافت. ایشان، با سی و دو واسطه به حضرت امام حسن مجتبی(ع) می‌رسد. وی در سال ۱۲۹۹ هجری قمری در سن هفت سالگی شروع به تحصیل در بروجرد کرد.

نخستین سر مشقی که معلم به وی داد، این بود: «هزار و دویست و نود و نه» شاگرد تیز‌هوش از معلم پرسید: این سر مشق چیست؟ معلم گفت: این تاریخ امسال است.

در سال(۱۳۱۰) هجری قمری در سن ۱۸ سالگی برای تحصیل وارد شهر اصفهان شد، و مدت ۱۰ سال در حوزه علمیه‌ صدر‌، تحصیلات خود را تکمیل، و دروس سطح و خارج فقه و اصول و فلسفه و کلام و هیئت و ریاضی و رجال و حدیث را فرا گرفت.

در سال‌(۱۳۱۴) هجری قمری در حالی که بیست و دو بهار عمرش را پشت سر می‌گذاشت به دستور پدر به بروجرد احضار شد‌، او گمان می‌کرد پدرش می‌خواهد او را برای ادامه تحصیل به نجف اشرف که بزرگترین حوزه علمیه شیعه بود بفرستد، ولی پس از ورود و دیدار پدر و بستگان مشاهده می‌کند که علی‌رغم انتظار او، مقدمات ازدواج و تأهل او را فراهم کرده‌اند که بعد از دو سه ماه توقف در بروجرد به همراه همسرش به اصفهان بر می‌گردد و مدت پنج سال دیگر به تحصیل در اصفهان ادامه می‌دهند.

 

 

ایشان از سال ۱۳۱۰ هجری قمری تا ۱۳۲۰ هجری‌ قمری مجموعاً ۱۰ سال را در اصفهان به تحصیل پرداختند.

در سال ۱۳۱۹ هجری قمری مجدداً پدرش از بروجرد او را می‌خواند، ولی این بار خاطر نشان می‌سازد که قصد دارم تو را به نجف اشرف بفرستم، دانشمند نابغه جوان هم با اشتیاق زایدالوصفی بار سفر بسته، اصفهان را به قصد بروجرد ترک می‌گوید.

حضرت آیت‌‌‏اللَّه العظمی بروجردی در سال‌(۱۳۲۰) هجری قمری وارد نجف اشرف می‌شود و در سن ۲۸ سالگی به درجه اجتهاد می‌رسند.

معظم له، یکی از طلبه‌های فاضل درس خوانده عالمی بود که در سن ۲۸ سالگی توانسته بود مدارج عالیه کمال را پیموده و مجدداً راه نجف را در پیش گیرد تا با دیدن اساتید بزرگ نجف اطلاعات خود را کامل و مبانی علمی محکم خود را مستحکم سازد. ایشان در سال(۱۳۲۰) هجری قمری وارد نجف شدند و تا تاریخ ۱۳۲۸ هجری قمری در آنجا به درس و بحث‌ مشغول بودند، که مجموعاً ۹ سال در نجف اقامت داشتند.

آیت الله العظمی بروجردی (ره) پس از هفتاد سال تلاش علمی و فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی در صبح روز پنجشنبه، ۱۳ شوال ۱۳۸۰ هـ .ق برابر با دهم فروردین ۱۳۴۰ شمسی در حالی که ۸۸ بهار زندگی را پشت سر گذاشته بود، چشم از جهان فرو بست.

منبع: tebyan-lr.ir

شاید تقدیر قابل تغییرنباشد،اما تغییر قابل تقدیر است.
يکشنبه 26/6/1391 - 17:43 - 0 تشکر 560231

بیت معظم در بروجرد




ابتدای کوچه ورودی به منزل آیت الله العظمی بروجردی





درب منزل حضرت آیت الله العظمی بروجردی در بروجرد




محل حوض منزل / در زمان قدیم تمام دسته جات روز عاشورا به منزل آیت الله بروجردی می آمدند و از آب حوض به عنوان تیمن و تبرک می نوشیدند البته در این ایام مورد بازسازی قرار گرفته است




2 اتاق فوقانی محل تدریس 30 ساله آیت الله العظمی بروجردی در بروجرد می باشد که به همان قدمت باقیست





منبر قدیمی در منزل آیت الله العظمی بروجردی




دو اتاق فوقانی که در عصر حاضر مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است


منبع:
broujerdi.org

شاید تقدیر قابل تغییرنباشد،اما تغییر قابل تقدیر است.
دوشنبه 27/6/1391 - 0:27 - 0 تشکر 560326

سلام
خیلی ممنون از مبحثی که گذاشتی
واقعا آیت الله بروجردی چه شخصیت والایی داشتن...
و اینکه از عکس های خانه ایشان می توان به راحتی فهمید که ساده زیستی از اصول زندگی ایشان بوده است.

کوله بارت را ببند

شاید ابن چند سحر فرصت آخر باشد

که به مقصد برسیم

بشناسیم خدا را

و بفهمیم که یک عمر چه غافل بودیم...

دوشنبه 27/6/1391 - 19:38 - 0 تشکر 560492


پوستر بیانیه تاریخی آیت الله بروجردی به مناسبت غصب فلسطین

منبع: tebyan-lr.ir

شاید تقدیر قابل تغییرنباشد،اما تغییر قابل تقدیر است.
دوشنبه 27/6/1391 - 19:43 - 0 تشکر 560494

خاطره ای از دکتر دینانی از آیت الله العظمی بروجردی (ره)

دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی ، استاد فلسفه در دیدار با نوه حضرت آیت الله العظمی بروجردی، حجت الاسلام والمسلمین احمدی بروجردی، خاطره ای از ایشان نقل کرده است که در پی می آید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حضرت آیت الله االعظمی بروجردی، حجت الاسلام والمسلمین احمدی بروجردی این گونه بیان می کنند که ، جناب آقای دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی نقل می کرد روزی در درس خارج حضرت آیت الله العظمی بروجردی (قدس سره) نشسته بودیم، معظم له روایتی به نقل از شیخ طوسی فرمودند و گفتند که این روایت وقت زیادی بر روی آن صرف نشده ، که در این هنگام با اعتراض برخی از شاگردان مواجه شد.


آیت الله العظمی بروجردی گفتند: بنده تمامی روایات و تالیفاتی که شیخ طوسی در همه زمینه ها انجام داده است را حساب کردم ، دیدم اگر شیخ حتی اگر تمامی عمر خود را هم صرف این کار می نمود ،سه دقیقه بیشتر روی روایات وقت صرف نکرده است، در صورتی که بنده این روایت را یک ماه بررسی کرده ام و به این نتیجه رسیده ام.


دکتر دینانی ادامه داد: من از دقت محاسبه آیت الله العظمی بروجردی، شگفت زده شدم.

منبع:broujerdi.org

شاید تقدیر قابل تغییرنباشد،اما تغییر قابل تقدیر است.
پنج شنبه 30/6/1391 - 13:54 - 0 تشکر 561214

مردان بزرگ در طول تاریخ بشریت با استقامت و تلاش شگرفشان بخشی از صفحات تاریخ را به خود اختصاص دادند.  نمونه ی این استقامت و پشتکار در صدر اسلام شخص رسول خدا صلی الله علیه و اله و سلم بود ، پشتکار و استقامت ، برای هدایت بندگان خدا به سوی صراط مستقیم .




آیت الله بروجردی رحمة الله نیز نمونه ی کاملی از این نوع پشتکار بود . مرجعیت آیت الله فقید رحمة الله مرجعیتی عامه بود زیرا تمامی هم قطاران ایشان چشم از دنیا فرو بسته و به عالم باقی شتافته بودند و آیت الله فقید با تمام مشغله هایی که داشت تا آخر عمر لحظه ای دست از کسب علم و معرفت برنداشت و چون دوران جوانی شبهای بسیاری تا به صبح غرق در مطالعه بود ؛ نقل می کنند که ایشان فرموده بود :


« من از مطالعات علمی خسته نمی شوم ، بلکه هر گاه از کارهای دیگر خسته می شوم ، با مطالعات علمی خستگی خود را رفع می کنم.»



همت بلند دار که مردان روزگار                                  از همت بلند به جایی رسیده اند



مجله حوزه ، شماره 44 / 43 ، مركز انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ، 1370 ص 262 .


منبع:broujerdi.org

شاید تقدیر قابل تغییرنباشد،اما تغییر قابل تقدیر است.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.