• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 1010)
يکشنبه 19/6/1391 - 12:34 -0 تشکر 553091
۱۰ چیز که انسان‌ آن ها را از انقراض نجات داده‌

به گزارش اختصاصی ایران ویج ، ما انسان ها موجوداتی پر از ضد و نقیض هستیم. تاریخ ما پر است از کشفیات علمی که به ما اجازه می دهد سطح زندگی خود را بهبود بخشیده و پیشرفت کنیم. به صورت همزمان ما از همین دستآوردهای فوق العاده برای ایجاد آسیب های بی مورد استفاده می کنیم. به تناسب ما این رفتار را “طبیعت انسان” می نامیم. ما با تمام فشارهای منفی که به یکدیگر وارد می کنیم، گاهی دیدگاه خوبی که توانایی آن را داریم از دست می دهیم. فرهنگ رو به افزایش توجه به طرفداری محیط زیست بر بسیاری از انواع شگفت انگیز زندگی که بر اثر بی دقتی ما از بین رفته است، تاکید می کند. برای بازگرداندن ما به زمین، در اینجا ده حیوان یا گیاه را می آوریم که ادامه وجودشان را مدیون انسانیت هستند.

http://www.links.iranvij.ir

يکشنبه 19/6/1391 - 12:34 - 0 تشکر 553092

شپش سر
شپش سر شایع تنها می تاند بر روی سر انسان به حیات ادامه دهد. بسیاری از انگل ها مختص به گونه خاصی هستند- ما گاهی فراموش می کنیم که وقتی یک موجود منقرض می شود به همراه آن تعدادی انگل که مختص به آن گونه هستند نیز با آن از بین می رود. با این حال از بین انگل های مختص انسان، شپش سر از آنجایی که بین معدود انگل هایی هستند که برای ما فایده دارند مورد نظر است. هجوم شپش در دوران کودکی با اینکه آزار دهنده است، امری بی خطر می باشد. هر چند مخصوصا در مکان هایی با رعایت اصول بهداشتی ضعیف، شپش سر باعث بالا بردن مصونیت طبیعی به شپش های بدن خطرناک تری می شود که بیماریهایی پر خطر و گاهی مرگ آور را منتقل می کنند. شهرنشینی مدرن کامل است اما نیاز به فواید شپش سر را از بین برده، ولی کسانی که در فقر زندگی می کنند همچنان از این مصونیت طبیعی سود می برند. بنابراین، به عنوان گونه ای از موجودات، شپش سر هنوز به ما کمک می کند و در مقابل، آنها نمی توانند بدون زندگی کردن روی سر انسانها، به حیات ادامه دهند. هر چند ممکن است قصد آن را نداشته باشیم، به سادگی با ادامه بقایمان، ما به این گونه امکان بقا داده ایم و حتی امروزه نیز مردمی از این موجودات سود می برند.

يکشنبه 19/6/1391 - 12:35 - 0 تشکر 553093

آووکادو
بسیاری از گیاهان برای انتشار دانه های خود از جانوران استفاده می کنند. گیاه دانه خود را با یک روکش خوش طمع می پوشاند که جانوران گشنه را برای خوردن دانه ها تحریک می کند و پس از مدتی حیوان، دانه کامل را به همراه کود دفع می کند. این موضوع نه تنها همراه بودن دانه با مواد مغذی را تضمین می کند، بلکه گیاه را در ناحیه ای بزرگ پخش می کند. آووکادو مورد نظر نیز به همین صورت تکامل یافته است. هرچند یک دانه آووکادو از نظر اندازه با یک تخم مرغ قابل مقایسه است، این سوال پیش می آید که چگونه موجودی می تواند یک دانه آووکادو را از سیستم گوارشی خود عبور دهد؟ انسان ها موجودات نسبا بزرگی هستند، با این وجود خروجی غذا در شکم ما تنها دو میلیمتر قطر دارد. پس حیواناتی که به اندازه ی کافی برای گذراندن دانه آووکادو بزرگ بودند، بسیار بزرگتر بودند. این حیوانات عظیم الجثه در حدود ۱۲ هزار سال پیش منقرض شدند. آووکادو نیز می توانست با آنها منقرض شده باشد اما نه برای مردم گرسنه و صنعتی آمریکای مرکزی که به کاشت این میوه به دقت و با دست ادامه دادند. هر چند با روشی غیر طبیعی، اما آووکادوها به این صورت برای هزاران سال باقی ماندند. اکثر آنها وابسته به انسان ها برای ادامه بقای خود هستند. در صورتی که انسان ها کاشت آنها را قطع کنند، آووکادوها تنها شیوه انتشار خود را از دست می دهند و به زودی ناپدید می شوند.

يکشنبه 19/6/1391 - 12:36 - 0 تشکر 553095

گینگو
یک افسانه قدیمی می گوید یک پادشاه چینی نوع خاصی از درخت را که بسیار دوست داشت در حیات کاخ پادشاهی کاشت. باغبانان پادشاه درخت را برای گل دادن پیدا کرده بودند و از آنجا که اینگونه برای بیشتر از پانصد سال عمر می کند، برای چندین نسل از آن لذت بردند. از دانه های آن برای پرورش فرزندان بسیاری استفاده شد. پس از قرن ها این درخت، گینگو در سایر نقاط جهان منقرض شده به شمار می رفت و تنها از روی فسیل آن مطالعه شده. از هنگامی که چین با غرب ارتباط برقرار کرد مشخص شد که درختی که تنها نقش آن بر سنگ های میلیون ها سال پیش شناخته می شد، همزمان در چین به علت علاقه پادشاهان گذشته گل می داده. امروزه گینگوهای دو لبه در اطراف جهان یافت می شوند، اما می توان از نظر ژنتیکی آنها را به یک درخت، یا ممکن است به گروه کوچگی از درخت، از تقریبا ۳۰۰۰ سال پیش در چین نسبت داد.

يکشنبه 19/6/1391 - 12:36 - 0 تشکر 553096

کرم ابریشم
بومبیکس موری کرم ابریشم برای انتشار گونه خود کاملا به انسان وابسته است. بر خلاف اسمشان آنها اصلا کرم نیستند در حقیقت یک لاوا یا هزار پا هستند. پیله آنها از ابریشم تشکیل شده که استفاده زیادی برای انسان ها دارد. آنها برای مدت زیادی پرورش یافته و برای ابریشمشان در مدت ۵۰۰۰ سال استفاده شده اند که در طول این مدت نوع وحشی آنها به تدیج و به صورت طبیعی منقرض شده است. انواعی از آنها که برای ابریشم پرورش می یابند ناتوان هستند و در طول دگردیسی ناقص بال آنها کوچک شده است و قسمت دهان آنها بسیار کوچک می باشد مگراینکه توسط یک متخصص تغذیه شده باشند. بدتر از این به عنوان نتیجه ای از خانگی شدن، آنها ترسی از مهاجمان ندارند و نمی توانند در محیط جنگلی به زندگی ادامه دهند. آنها باید به صورت فیزیکی توسط نگهداری کنندگان برای جفتگیری در کنار هم قرار داده شوند. علاوه بر این کرم های ابریشم از یک زندگی متنعم لذت می برند به این علت که کرم های ابریشمی که سالم هستند و خوب تغذیه شدند بهترین ابریشم را تولید می کنند.

يکشنبه 19/6/1391 - 12:37 - 0 تشکر 553097

مرغ های باران برمودا
این پرنده های کم یاب در جزیره برمودا زندگی می کنند. هنگامی که این جزیره توسط اروپاییان بازدید شد تعداد بسیاری موش، سگ و تعداد دیگری از حیوانات که بدانجا آورده شده بودند باعث انقراض پرندگان شدند. برای بیش از سیصد سال باور بر این بود که مرغ های باران برمودا منقرض شده اند. در سال ۱۹۵۱، ۱۸ پرنده که در کنار ساحل لانه کرده بودند به صورت غیرمنتظره ای کشف شدند و بلافاصله تحت حفاظت قانونی قرار گرفتند. حتی در شرایط ایده آل هر گونه ای که به ۱۸ عضو کاهش یابد آینده ای ضعیف و غیر محتمل خواهد داشت. لانه ها از سایر جزیره با دیوار جدا شد تا از تداخل حیات وحش با این شرایط بحرانی جلوگیری کند و لانه های بیشتری توسط کارکنان حفاظت منابع طبیعی با دقت ایجاد شد و به این گونه برای افزایش تعداد پرندگان طی چند سال کمک کرد. داوطلبان برای نجات پرندگان علیرغم وجود خطر قابل توجه ای برای خودشان، در طول طوفان در سال ۲۰۰۳ هجوم آوردند و بسیاری از لانه های خراب شده برای پرندگان بازسازی شد که اگر این بازسازی بر عهده آن ها قرار داده می شد، ناپدید می شدند. اکنون حدود ۲۵۰ مرغ باران وجود دارند با ادامه توجه انسان ها، مرغ های باران ممکن است روزی دوباره به ۱۰۰ عدد برسند.

يکشنبه 19/6/1391 - 12:37 - 0 تشکر 553098

درخت عروس دریای
این درخت از روی مرکز گل آن نامگذاری شده است که شاخک حساس عروس دریایی را به یاد می آورد. تا پایان قرن گذشته تصور می شد که این درخت در حال انقراض است، از آن وقت تاکنون تنها تعداد کمی، نمونه آزمایشی حفاظت شده در پارک های ملی در Seychelle وجود دارند. این گیاه یک گیاه قدیمی است که با آب و هوای امروزی ناسازگار است. تعداد آن به صورت طبیعی در طی هزاران سال به علت تغییر طبیعی آب و هوای زمین کاهش یافته، با این وجود این گونه تا جایی پافشاری کرده که تنها سه درخت در سال ۱۹۷۰ برای بقا تلاش می کردند. این درختان در حال حاضر توسط قانون حفاظت می شوند و گیاه شناسان برای یافت روشهایی جهت کمک به آنها در تلاش هستند. این دانه ها نمی توانند در محیط جنگلی رشد کنند و انسان ها تنها تحت شرایطی بسیار مرطوب موفق به رشد آن ها شده اند. امروزه جمعیت آن ها به پنجاه عدد افزایش پیدا کرده، اما این درختان با سازگاری ضعیفی که با آب و هوای مدرن دارند، بدون دخالت مداوم انسان ها نمی توانند با رقیبان سازگارتر خود رقابت کنند.

يکشنبه 19/6/1391 - 12:38 - 0 تشکر 553099

گاومیش اروپایی
مانند مرغهای باران برمودا، این موجود یکی از حیوانات دیگری است که توسط انسانها به سوی انقراض برده شد. گاو میش های اروپایی بزرگترین جانوران زمینی در اروپا هستند اما به علت شکار، کاملا در حیات وحش از بین رفته اند، هر چند این موجود به صورت سنتی برای شاخ ها و پوستش از زمان Palaeolithic شکار می شد، افزایش شکار مدرن باعث کاهش تعداد آنها شد. سربازان در جنگ جهانی اول آنها را به صورت صدتایی برای گوشتشان علی رغم آگاهی از وضعیت خطرناک آنها شکار می کردند و آخرین گاو میش اروپایی در سال ۱۹۲۷ مورد شلیک قرار گرفت. خوشبختانه تعداد بسیاری از آنها در باغ وحش ها باقی ماندند و تولید مثل کردند. این اتفاق بلافاصله توجه بیولوژیست آلمانی هاینز هک را برانگیخت. هک اعلام کرد از آنجاییکه این حیوانات جدید حاوی ژن های پیشینیان منقرض شده شان هستند، می توان آنها را به قصد تولید اجداد از بین رفته شان پرورش داد. هک نمی خواست شاهد از بین رفتن گاو میش های اروپایی باشد که سمبل حیواناتی باستانی بودند. او به پرورش این موجودات از تنها ۱۲ عدد به ۴۰۰۰ عدد که به حیات وحش بازگردانده شدند کمک کرد. متاسفانه به علت منبع ژنتیکی کوچک اینگونه به شدت نسبت به تعدادی از بیماری ها آسیب پذیر است و توانایی تولید مثل نوع مذکر در حال کاهش است. بنابراین آنها همچنان به انسان ها برای جلوگیری از انقراض نیاز دارند.

يکشنبه 19/6/1391 - 12:38 - 0 تشکر 553101

کاج های وولمی
هرچند این درخت یک درخت کاج واقعی نیست، این گیاه تنها از روی فسیل هایی از میلیون ها سال پیش شناخته شد. در سال ۱۹۹۴ یک مامور پارک، هنگامی که در حال قدم زدن در پارک ملی وولمی در استرالیا بود متوجه یکی از این درخت ها شد. سریعا مشخص شد که این درخت یک فسیل زنده است و منقرض نشده بلکه نزدیک به انقراض است. کمتر از صد عدد درخت باقی مانده بود و بسیاری از آنها بیمار یا در حال مرگ بودند یا قادر به تولید مثل نبودند. مدل های ریاضی ثابت کرده اند که آنها بدون دخالت انسان در کمتر از هزار سال منقرض می شدند. در حال حاضر، یک برنامه ترمیم این درخت ها را به صورت قانونی حفاظت می کند و هزاران عدد از آنها به صورت موفقیت آمیز قابل کشت شده اند. آنها اخیرا توسط New South Wales در استرالیا به عنوان جایگزینی محلی برای درخت کریسمس ترویج یافته اند. کاج های وولمی در طول فستیوال در گلدان نگه داشته شده و در مقصد کاشته می شوند.

يکشنبه 19/6/1391 - 12:38 - 0 تشکر 553102

تایلاکین
هر چند گونه های بسیاری وجود دارد که انسان ها در طول سال بوجود آورده اند(بطور قابل توجهی صدها عدد از آنها موجودات خانگی هستند) تعدادی از آنها در واقع منقرض شده و ما می توانیم آنها را باز گردانیم. ببر تاسمانی یا تایلیاکین نمونه ای از همچین حیوانیست. این جانور بزرگترین جانور گوشتخوار کیسه دار بود که هزاران سال پیش در تمام استرالیا به جز جزیره ی تاسمانی منقرض شد. تعداد آنها به علت بیماری و انقراض تدریجی گونه هایی از طعمه آنها همچنان در حال کاهش بود که مهاجران تازه اروپایی سر رسیدند. شکار و سگ های خانگی، کاهش تعداد تایلاکین ها را تسریع کرد. آخرین عدد از این حیوان در باغ وحشی در سال ۱۹۳۰ مرد. با این وجود نمونه های آزمایشی نگهداری شده با DNA کافی موجود است و محققان بر این باورند که روزی آنها را دوباره احیا کنند. با پیشرفت تکنولوژی انسان در آینده ممکن است بتوانیم این حیوان بی مانند را بازگردانیم. هیچ چیز از این انسانی تر نیست که گونه خود را پیشرفت دهیم تا بتوانیم به گونه ای دیگر کمک کنیم.

پنج شنبه 23/6/1391 - 12:32 - 0 تشکر 559408

سلام.خیلی جالب بود مطلبتون....دستتون دردنکنه دوست گرامی

بیشتر به انجمن ما سر بزنین.خوشحال میشیم

 

 

دوران خوش آن بود که با دوست به سر شد ***باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود  

 

 

 

 

 

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.