• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 238)
شنبه 4/6/1391 - 9:55 -0 تشکر 528263
آیا آشپزی با باربکیو می‌تواند عامل ایجاد سرطان باشد؟

آشپزی با باربکیو به سلامتی افراد صدمه ای نمی‌زند، این جمله نتیجه گیری ای است که از سوی متخصصان آژانس ملی سلامت فرانسه اعلام شده است.

شنبه 4/6/1391 - 10:0 - 0 تشکر 528270

 این شیوۀ پخت و پز که متهم به ایجاد سرطان بود، به شرط به کارگیری درست، حتی می‌تواند در برقراری تعادل غذایی سهیم باشد.



شنبه 4/6/1391 - 10:0 - 0 تشکر 528271

روش های درست آشپزی با باربکیو
در چهارچوب مطالعه ای دربارۀ تماس فرانسوی ها با هیدروکربورها، مقامات  بهداشتی فرانسه نتایج مهمی را که تا امروز همچنان معتبر هستند ارزیابی کردند، نتیجۀ این مطالعات در زیر آمده اند.


شنبه 4/6/1391 - 10:0 - 0 تشکر 528272


خوراکی ها را در فاصلۀ 10 سانتی متری از زغال ها قرار دهید
پختن خوراکی ها در دمای بین 300 تا 600 درجه تبدیل به هیدروکربورهای سرطان زا می‌شوند. بنابراین مهم است که خوراکی ها را بیش از حد نپزید. مطالعاتی که در این باره انجام شده اند، ثابت می‌کنند که اگر گوشت در قاصلۀ 10 سانتی متری باربکیو نگه داشته شود، هیدروکربورها به وجود نخواهند آمد. به همین ترتیب، اگر چربی ها روی زغال ها نیفتند، این مواد آلوده کننده از خوراک ما به دور خواهند ماند. بنابراین توصیه می‌شود که روی آتش را با یک لایۀ نازک از خاکستر بپوشانید.   
به عبارت دیگر، مواد خوراکی باید با گرمای زغال ها پخته شوند نه در تماس با شعلۀ آتش.

شنبه 4/6/1391 - 10:0 - 0 تشکر 528273


باربکیو و دی اُکسین، این رابطه نسبی است
پیش داوری هایی در رابطه با پخت و پز با باربکیو و انتشار دی اُکسین وجود دارد که این پیش داوری ها باید مورد تجدید نظر قرار بگیرند. در واقع، سوختن 2 کیلوگرم زغال، دی اکسینی معادل با سوختن 12000 سیگار آزاد می‌کند. و در مقام مقایسه، در فرانسه هر سال بر اثر سوختن زغال، 1 کیلوگرم دی اکسین تولید می‌شود که فقط چند گرم آن مربوط به باربکیوهاست.

بنابراین، انتشار این گاز وجود دارد، اما بسیار کم است.
از سوی دیگر، زمانی که این دود بلند می‌شود ما سرمان را به سوی دیگری می‌چرخانیم تا هوای داغ به صورتمان نخورد. بنابراین دریافت دی اکسین باز هم کم می‌شود.   

شنبه 4/6/1391 - 10:4 - 0 تشکر 528277


چه قدر می‌توانیم از باربکیو استفاده کنیم؟
استفاده از این روش آشپزی یک تا دو بار در هفته بی خطر است. اگر توصیه هایی را که در ذیل به آنها اشاره می‌کنیم، رعایت کنید، می‌توانید این تعداد دفعات را افزایش دهید. بهتر است برای حفظ سلامتی تان، هنگام استفاده از باربکیو چربی کمتری مصرف کنید. 

توجه، توری باربکیو را باید به طور مرتب تمیز کنید، حتی بعد از هر بار استفاده از آن؛ زیرا خرده های مواد غذایی که به آن چسبیده اند، هیدروکربورهای متراکم شده ای هستند که به مواد خوراکی تازه سرایت خواهند کرد. حواستان به حوادث باربکیو باشد!
اگرچه آشپزی با باربکیو هیچ خطری برای سلامتی ندارد، اما این دستگاه می‌تواند منشأ برخی حوادث شدید و ناگوار باشد. بنابراین خیلی مواظب باشید!

همیشه تعداد افرادی که در تماس با باربکیو دچار سوختگی شده اند، بسیار زیاد و قابل توجه است. این سوختگی ها فقط به خاطر شتاب زدگی مصرف کنندگان نبوده است، گاهی اوقات برخی مدل ها، خصوصاً آنهایی که بر روی تنها یک ستون یا روی سه پایه، سوار شده اند، عامل ایجاد خطر بوده اند.
ضمناً باید یادآوری کنیم که هرگز نباید آتش باربکیوی زغالی را با هیزم سفید یا هر مادۀ قابل اشتعال دیگری تقویت کنید.

این دستگاه ها به خاطر مسمومیت زایی مونواکسید کربن، نباید داخل محل در بسته مورد استفاده قرار بگیرند.
و در نهایت بچه ها را از باربکیو دور نگه دارید.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.