• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن روانشناسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
روانشناسي (بازدید: 333)
جمعه 3/6/1391 - 10:28 -0 تشکر 526413
چه كنیم كه حسود نباشیم؟

همه می دانند كه حسادت صفتی ناپسندیده است. با این حال همه‌ی ما در میان اطرافیان و آشنایان افرادی را سراغ داریم كه به حسادت شهره هستند و خودمان هم در بعضی امور زندگی از حسادت در امان نمی مانیم، البته حساب حسادت را باید با آنچه در ادبیات رشك نامیده می شود از هم جدا كرد. رشك به معنی حسرت بردن نسبت به دیگری است و در پی آن تلاش و ایجاد انگیزه برای ارتقای خود و دستیابی به آنچه نداریم و دیگری دارد. در قرآن كریم ذكر می شود كه مؤمنان در بهشت نسبت به مؤمنان دیگری كه جایگاهی بالاتر از آنان دارند رشك می برند. در حقیقت رشك مانند حسادت جنبه‌ی تخریبی ندارد و به كسی كه نسبت به او رشك برده می شود آسیبی نمی رساند. از این منظر رشك می تواند برای پیشرفت در زندگی خصوصیتی مفید و كاربردی باشد. حتماً شنیده اید كه بعضی می گویند بدون حسادت كردن به جایی نمی رسیدند و در جا می زدند. منظور این افراد رشك بردن است و به اشتباه به جای آن واژه حسادت را به كار می برند.
اولین حسود تاریخ «قابیل» بود كه كارش به قتل برادرش كشید. حال برای فرونشاندن آتش حسادت در خود و جلوگیری از تبدیل آن به یك عادت و رذیله اخلاقی چه باید كرد؟

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

جمعه 3/6/1391 - 10:28 - 0 تشکر 526414

بلند نظر باشید
تنگ نظری ریشه‌ی حسادت است. این كه فردی از پیشرفت مادی و معنوی دیگری و برخورداری او از نعمت‌های زندگی ناراحت و آزرده شود چه معنایی جز تنگ نظری می تواند داشته باشد. دیگران ممكن است بنا به قضاوت ما به حق یا ناحق از ثروت و دارایی و ارزش های اجتماعی نظیر خوشنامی و شهرت برخوردار باشند. حال باید اندیشید تغییر وضعیت آنان یا احتمالاً تلاش برای خدشه دار كردن شرایط آنان یا بدگویی پشت سرشان چه سودی به حال ما دارد و چه منفعتی برای مان به ارمغان می آورد. حسودها گمان می كنند اگر دیگران پیشرفت نكنند یا از نعمات برخوردار نباشند آنان زندگی بهتری خواهند داشت!

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

جمعه 3/6/1391 - 10:29 - 0 تشکر 526415

مقایسه نكنید
از قدیم گفته اند دست بالای دست بسیار است. آن كه به او حسادت می كنید خود نسبت به دیگران حسادت های رنگارنگی دارد و شرایط امروز ما نیز برای بسیاری مایه‌ی حسادت و حسرت است. اگر قرار باشد شرایط خود را با دیگری كه از شما بالاتر است، مقایسه كنید و حسرت خوردن و حسادت ورزیدن در این باره را روا بدانید باید كار و زندگی خود را تعطیل كنید و بنشینید صبح تا شب غصه بخورید و بدگویی كنید. البته اگر كارتان به جاهای باریك نكشد.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

جمعه 3/6/1391 - 10:29 - 0 تشکر 526416

برای شخصیت خود ارزش قائل باشید.
دیگران حسادت را می شناسند و آن را در میان رفتار و گفتار شما تشخیص می دهند. همان طور كه شما این توانایی را دارید كه حسادت دیگران را تشخیص بدهید. درك حسادت شما شخصیت تان را نزد دیگران خرد می كند و قضاوت منفی آنان را برمی‌انگیزد. حسادت مانند هر رذیله‌ی اخلاقی دیگر فرصتهای ناشی از اعتماد به دیگران را از بین می برد، حتی ممكن است افرادی كه سوء نیت دارند با شناخت این صفت یا احتمال بروز آن و در حقیقت شناسایی این نقطه ضعف شما را برای مقاصد خود به كار گیرند. حسادت همان قدر مایه‌ی پلیدی و فساد است كه دروغ، غیبت و سایر رذایل اخلاقی.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

جمعه 3/6/1391 - 10:30 - 0 تشکر 526417

خوش بین باشید
پیشرفت دیگران باید بیش از آن كه مایه‌ی بی اعتنایی یا حسادت ما باشد باعث خوشحالی مان شود. برای مثال اگر در میان افراد فردی از نظر اقتصادی و شغلی موفق باشد این امكان را برای سایر آشنایان پدید می آورد كه آنان نیز پیشرفت كنند. یك كارخانه‌دار یا كارآفرین می تواند جوانان فامیل را از بیكاری نجات دهد و یك مدیر موفق و خوشنام می تواند به آشنایانش برای پیمودن مسیر پیشرفت كمك كند. اگر خاندانی موفق داشته باشید كه دست شان به دهنشان می رسد می تواند زیر پر و بال شما را هم بگیرند باعث خوشحالی‌تان است یا اگر اطرافیانی فقیر با وضعیت نابسامان داشته باشید كه از شما پول قرض بخواهند یا زحمت تان بدهند كه ضامن فلان وام‌شان شوید؟!

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

جمعه 3/6/1391 - 10:30 - 0 تشکر 526418

اعتماد به نفس خود را تقویت كنید
عزت نفس در مقابل حقارت قرار می گیرد كه ریشه‌ی اغلب حسادت‌هاست. افراد ضعیف كه برای شخصیت خود و موجودیت شان ارزشی قایل نیستند تا این درجه پایین می‌آیند كه به خاطر چیزی به دیگری حسادت كنند. صاحبان اعتماد به نفس به جای حسادت بیهوده شرایط خود را می پذیرند. برای ارتقای خود تلاش می كنند و با صبوری مسیر ترقی را می پیمایند.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

جمعه 3/6/1391 - 10:31 - 0 تشکر 526419

از روح خود محافظت كنید
از قدیم گفته اند حسود نیاسود! حسودان به بیماری روحی مزمنی گرفتار هستند آرامش دورنی آنان را ذره ذره می خورد و آنان را مضطرب می كند. استرس درونی ناشی از حسادت به تدریج زمینه‌ی سایر انحرافات روحی و روانی را پدید می آورد. كسانی كه بر حسادت غلبه نكنند و تسلیم آن نشوند در بلند مدت با انواع عقده های روانی مواجه می شوند كه برای فرار از آنها راهی نمی یابند. حسودها در معرض لغزش ها هستند و چه بسا آرمش و سعادت خود را به پای حسادت شان می ریزند.
منبع: 7 روز زندگی(119)

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.