• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن حوزه علميه > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
حوزه علميه (بازدید: 403)
جمعه 3/6/1391 - 1:23 -0 تشکر 525205
امام خمینی در نگاه مقام معطم رهبری

امام مردم را خوب شناخته بود

من نسبت به همه‏ى مسایل جارى كشور آگاهم و مى‏دانم كه دشمن چه مشكلاتى را به وجود آورده و چه سختگیریها و خباثتهایى را اعمال كرده است. شاید بسیارى از چیزهایى كه ما مى‏دانیم، مردم آنها را ندانند و مطلع نباشند كه دشمن چه كارهایى كرده و چه طرحهاى عمل‏نشده‏یى داشته است.

در حال حاضر كه من به پشت سر نگاه مى‏كنم و عملكرد این ده سال را مى‏بینم، حقیقتاً حیرت مى‏كنم كه ما از چه راههایى عبور كرده‏ایم و با چه دره‏ها و پرتگاههاى سختى مواجه بوده‏ایم. خدایا! لحظه‏به‏لحظه بر آن روح پاك، نور و رحمت ببار. چه معجزه‏یى نشان داد، و چه‏قدر دست او قوى و دلش پُرظرفیت بود.

در سخت‏ترین مراحل، به مردم اطمینان فراوان داشت. در یكى از پیامهاى خود به مردم فرمود: من شما را خوب مى‏شناسم، شما هم من را خوب شناختید. واقعاً این‏گونه بود. امام این مردم را خوب شناخته بود و به صفا و وفا و غیرت و شجاعت و صداقتشان واقف بود؛ مردم هم حقاً و انصافاً امامشان را خوب شناخته بودند و پاسخ مناسب به او مى‏دادند.

 

 

سخنرانى در مراسم بیعت هزاران نفر از نمایندگان كارگران سراسر كشور - 5 تیر 1368

جمعه 3/6/1391 - 1:24 - 0 تشکر 525206

عامل موفقیت حضرت امام‏ (ره)

همه‏ى ما باید به یك نقطه و یك مركز متوجه باشیم و آن، تكلیف الهى است. آنچه ما را در طول این ده سال وچند ماه، به این قدرت و استحكام و صلابت در مقابل دشمنان جهانى رساند و از اختناق و ضعف و تفرق و ذلت گذشته بیرون آورد و به عزت اسلام منتهى كرد، توجه به خدا و اتكال به او بود. وقتى مردم به بركت راهنماییهاى آن رهبر بزرگ، از گرایش و سرسپردگیهاى مادّى بیرون آمدند و به سمت خدا حركت كردند و راه او را بر راه زندگى راحت ترجیح دادند، توانستند انقلاب را به پیروزى برسانند.

عامل موفقیت رهبر عظیم‏الشأن ما - آن امام استثنایى و بى‏نظیر - این بود كه توانست اقیانوس عظیمى را این‏طور به حركت درآورد و میلیونها انسان را خدایى كند و راه اسلام را، راه زندگى قرار دهد و اسلامى را كه همه‏ى قدرتهاى دنیا علیه او بسیج شده بودند، عزیز كند و معنویت و ارزشهاى منزوى‏شده‏ى معنوى را دوباره احیا نماید.

او چون مرد خدا بود و براى خود كار نمى‏كرد، خدا نیز بنده‏ى صالحش را هدایت كرد و به دل و ذهن او صفا و روشنى‏یى بخشید، تا راه را پیدا كند. به او جرأت و شهامت داد، تا در مقابل دنیایى از دشمن بایستد؛ و با دل او انس گرفت، تا از روگردانى انسانها در روزگار غربت، وحشت نكند.

یك روزى امام ما مثل نوح و ابراهیم(علیهماالسّلام)، در غربت و تنهایى و اقلیت بود؛ اما از تنهایى و تهدید نترسید و خدا را از همه‏ى خلایق بزرگتر شمرد. برادران و خواهران! شما كه بندگان مؤمن خدا هستید و به خاطر او قیام و حركت و اقدام كردید و شعار دادید و تصمیم گرفتید جبهه را پُر كنید و شهید دادید و در راه خدا انفاق كردید و تن‏هاى خود را به زحمت انداختید، بدانید كه راز اصلى این است كه باید با تكیه بر خدا، به دنبال اهداف الهى حركت كنید.

سخنرانى در مراسم بیعت جمع كثیرى از مردم استان همدان و شهرهاى سارى و ساوه‏ - 5 تیر 1368


جمعه 3/6/1391 - 1:24 - 0 تشکر 525207

امام منطقه‏اى و در محدوده‏ى مرزها فكر نمى‏كرد

امام عظیم‏الشأن ما، امت اسلامى را یكجا مى‏دید. اگر شما مى‏بینید مردم پاكستان و مسلمانهاى آفریقا و آسیا و حتّى اروپا، نسبت به انقلاب و نظام جمهورى اسلامى این‏قدر احساس وابستگى مى‏كنند و امام را پدر و رهبر خود مى‏دانند، بدان خاطر است كه امام(ره) منطقه‏یى و در محدوده‏ى مرزها فكر نمى‏كرد. براى او، اسلام و امت اسلامى - در هرجا كه باشد و در هر گوشه‏یى از دنیا كه زندگى كند - مطرح بود؛ براى ما نیز همین‏طور است. ما امت اسلامى را با همان كلیت كه در سرتاسر جهان حضور دارند، معتبر و محترم مى‏شماریم و معتقد به استحكام روابط برادرى بین مسلمانان هستیم.

سخنرانى در مراسم بیعت امام جمعه و اقشار مختلف مردم قزوین، خواهران حوزه‏ى علمیه‏ى اصفهان، راهپیمایان ورامین، جمعى از رزمندگان نوشهر و دانشجویان سازمان جوانان امامیه‏ى پاكستان‏ - 31 خرداد 1368



جمعه 3/6/1391 - 1:25 - 0 تشکر 525208

امام به شجاعت و ایمان و وفا و حضور مردم باور داشت‏

حضور مردم در صحنه‏هاى انقلاب و ایمان آنها به خداوند، دشمنان نظام را مأیوس مى‏كند. دست غیب الهى و قدرت لایزال او، دلها را به طرف اسلام و انقلاب و رهبر معظم و بى‏نظیر آن و نظام جمهورى اسلامى جذب كرد. امام فقید عزیز ما، قدر این توجه عمومى را مى‏دانست. كمتر كسى را دیده‏ایم كه به قدر امام، نسبت به مردم از عمق دل احساس محبت و اعتماد كند. او به شجاعت و ایمان و وفا و حضور مردم باور داشت، و مردم هم حقاً و انصافاً پاداش آن اعتماد مطلق را به رهبر و امام بزرگوارشان دادند.

امتحان عجیبى براى امام(ره) و شما مردم به وجود آمد. آن بزرگوار به مردم باهمان چشمى نگاه مى‏كرد كه پیامبران نگاه كرده بودند. پیامبران دنبال آدمهاى برجسته و ممتاز نبودند؛ بلكه در پى انسانهاى مؤمن و توده‏ى مردم مى‏گشتند؛ «خفضوا اجنحتهم للمؤمنین»(1). امام دنبال خواص نمى‏گشت، به توده‏ى مردم دل مى‏داد، با آنها حرف مى‏زد و با آنها رابطه داشت؛ همان‏طور كه امیرالمؤمنین(ع) به مالك اشتر سفارش مى‏كرد.

دل دادن به توده و متن مردم و همان كسانى كه سنگینترین بارهاى دفاع از انقلاب و كشور بر دوش آنهاست، از ویژگیهاى امام(ره) بود. مردم هم به آن بزرگوار پاسخ مناسب مى‏دادند و به همین‏خاطر توانستند این انقلاب را از راههاى صعب‏العبور و خطرناك عبور دهند و بگذرانند.

1) نهج‏البلاغه، خطبه‏ى 192

سخنرانى در مراسم بیعت امام جمعه ونماینده‏ى ولىّ‏فقیه و قشرهاى مختلف مردم سمنان، ائمه‏ى جمعه و قشرهاى مختلف مردم كرج، شیروان، قوچان، كازرون و جمعى از بسیجیان نیشابور - 4 تیر 1368


جمعه 3/6/1391 - 1:26 - 0 تشکر 525209

امام با همان روحیه و روش پیامبران حركت مى‏كرد

وقتى كه اعلام مى‏كنیم راه اماممان را قاطعانه دنبال خواهیم كرد، اولین تكلیف این است كه ببینیم عناصر اصلى حركت امام(ره) چه بود.حركتى كه امام امت از حدود بیست سال پیش شروع كردند، منجر به تأسیس نظام و حكومتى شد كه اسلام را مبناى زندگى قرار داد و با توفیق الهى كار را به جایى رساندند كه اسلام و مسلمین در دنیا عزیز شدند. این راه، راهى طولانى و دشوار بود. پیمودن این مسیر، شرایطى داشت، و چون امام بزرگ ما حایز آن شرایط بود، توانست این راه را طى كند.

ما كه مى‏خواهیم آن راه را دنبال كنیم و بر این نیت هم صادقیم، باید ببینیم كه آیا آن شرایط را در خودمان ایجاد كرده‏ایم یا خیر؛ این مهم است. یقیناً امام با همان روحیه و روشى حركت مى‏كرد كه پیامبران الهى حركت مى‏كردند. راه و هدف او هم براساس راه و هدف پیامبران بود. آنها در پیمودن راه دشوار خود، عواملى را ملاحظه مى‏كردند. «قال موسى لقومه استعینوا باللَّه واصبروا انّ الارض للَّه یورثها من یشاء من عباده والعاقبة للمتّقین»(1). اول، صبر و استقامت؛ و دوم، استعانت به خدا و تكیه به او. این دو عامل حتماً لازم است و اگر نباشد، راه طى نخواهد شد.

1) اعراف: 128

سخنرانى در مراسم بیعت امام جمعه و اقشار مختلف مردم قزوین، خواهران حوزه‏ى علمیه‏ى اصفهان، راهپیمایان ورامین، جمعى از رزمندگان نوشهر و دانشجویان سازمان جوانان امامیه‏ى پاكستان‏ - 31 خرداد 1368


جمعه 3/6/1391 - 1:27 - 0 تشکر 525210

مشخصه‏هاى عصر امام خمینى‏

امام كبیر ما عصر جدیدى را آغاز كرد، و امروز كه دلها و جانهامان لبالب از حسرت فقدان آن عزیز بى‏همتاى امت اسلامى است، بزرگترین وظیفه‏ى ما این است كه مشخصات عصرى را كه امام(ره) آغاز كردند و ملت را درفضاى آن قرار دادند و به جهان اعلام فرمودند، بدانیم و این مشخصه‏ها را حفظ كنیم. عزادارى واقعى وقتى است كه ما به این فریضه عمل كنیم.

عصرى كه امام بزرگ و عظیم‏الشأن ما آغاز كردند، مشخصه‏هایى دارد كه عمده‏ى آنها عبارت است از: ایجاد روح عزت و استقلال و استغنا و اعتماد به نفس براى ملتى كه در طول سالیان متمادى سعى شده بود این روحیات از او گرفته شود و دیگران بر سرنوشت او تسلط پیدا كنند.

این‏جا همان مملكتى است كه رئیس جمهور امریكا، كمك چند ده میلیونى خود به دولت ایران را متوقف به تعیین فردى كه وابسته به امریكاست، كرده بود. این‏جا همان مملكتى است كه امریكا - قدرت زورگو و گردن‏كلفت جهانى - رئیس آن را رعیت خود مى‏دانست و با او مثل یك رعیت رفتار مى‏كرد. این‏جا همان مملكتى است كه آراء و افكار و ایمان و دلبستگیها و خواست مردم، هیچ تأثیرى در تعیین سرنوشت اقتصادى و سیاسى آنها نداشته است.

دست قدرتمند معمار انقلاب و پدر جمهورى اسلامى، این كشور و ملت را، به كشور و ملتى تبدیل كرد كه در طول این ده سال، بزرگترین وسنگینترین تحقیرها را نسبت به همان قدرتهاى گردن‏كلفت و قلدر دنیا روا داشت و تاكنون هیچ ملتى مثل ملت ما، رژیم مستكبر و زورگوى امریكا را این‏گونه تحقیر نكرده است. همه‏ى دنیا هم به این موضوع اعتراف كرده‏اند. این‏جا همان كشور و سرزمین است؛ اما نسبت به گذشته، صدوهشتاد درجه تفاوت كرده است. باید این اقتدار و عزت را كه میراث امام(ره) است، حفظ كرد. اگر امام را دوست داریم و اگر جاى خالى او براى ما تلخ است، باید راه او را ادامه دهیم.

مشخصه‏ى دیگر عصرى كه امام موجد آن بودند، عبارت است از گرایش و احترام به ارزشهاى انسانى و عدالت و حریت و آراى مردم. همان شخصیت باعظمت كه امروز مردم دنیا و دشمنان او نیز به عظمتش اعتراف مى‏كنند، مى‏گفت: اگر به من خدمتگزار بگویند، بهتر است از این‏كه به من رهبر بگویند. راست مى‏گفت و تعارف و تظاهر نمى‏كرد. او تا آن اندازه براى مردم احترام قایل بود كه خود را خدمتگزار آنها بداند. ما مثل این نمونه را در دنیا و تاریخ سراغ نداریم.

سخنرانى در مراسم بیعت فرماندهان، نمایندگان ولىّ‏فقیه و مسؤولان عقیدتى، سیاسى ژاندارمرى و شهربانى، و رئیس و پرسنل سازمان پلیس قضایى كشور - 28 خرداد 1368



جمعه 3/6/1391 - 1:27 - 0 تشکر 525211

دشمنان داخلى و خارجى به تهذیب نفس امام اعتراف داشتند
براستى بنیان ارزشهاى مادّى در دنیا لرزیده است. رهبر كمونیست كشورى دوردست با قدرت مادّى بالا و داراى پیشرفتهاى زیاد مى‏گوید: خواهش مى‏كنم كتابى درباره‏ى اسلام بدهید تا مطالعه كنم(!) قبل از پیروزى انقلاب، شما نمى‏توانستید بِزور دست جوانى كه باد ماركسیسم به دماغش خورده بود، یك جلد كتاب اسلامى بدهید و بگویید این كتاب را مطالعه كن! ما با زحمت زیاد و هزار كلام شیرین، تعدادى جوان را گرد هم جمع مى‏كردیم، تا چند كلمه از مبانى اسلام را به صورت شفاهى و یا كتبى به گوش و دل آنها برسانیم؛ ولى باز هم نمى‏رسید. در آن روزها همه‏ى ما - حوزه‏هاى علمیه، علما و مدرّسان و فضلا - بودیم، ولى عملاً به نتیجه‏ى دلخواه نمى‏رسیدیم. سرانجام به بركت قیام امام(ره)، ملت ایران و دنیا تكان خوردند و دگرگونى عظیمى در افكار و اندیشه‏هاى مردم و جوانها به وجود آمد.

امرز نماینده‏ى مجلس یك كشور مادّى كه هفتاد سال برمبناى ماتریالیسم دیالكتیك اداره شده است، به من مى‏گوید: به بركت امامِ شما، در پارلمان كشورم سخنرانیها با «بسم‏اللَّه‏الرّحمن‏الرّحیم» شروع مى‏شود. شخصیتهاى معروف فكرى دنیا نیز نسبت به آنچه كه در مشت این مرد بزرگ بود و بر دنیا عرضه مى‏كرد، احساس عطش مى‏كنند. بنابراین، با حركت آن رهبر عزیز، بنیاد ارزشا و قراردادها و مسلّمات مادّى تكان خورد و دگرگون شد.

مسأله این نیست كه ما چند شرابخانه را در مملكتمان بستیم و نگذاشتیم فلان منكر انجام بگیرد؛ اینها ظواهر كار و پدیدارهاى قضیه است؛ عمق كار خیلى از اینها بیشتر است. به بركت قیام این مرد، دنیا و ایران تكان خورد. هرچند ما نقش ملت ایران را در انقلاب، نقش اول و درجه‏ى یك مى‏دانیم، اما چه كسى این ملت را این‏گونه هدایت كرد؟ چه كسى این‏همه سرچشمه را در آنها به جوشش در آورد و این‏همه استعداد را زنده كرد؟ آیا غیر از آن روح بزرگ و آن انسان عظیم، كس دیگرى بود؟

عظمت كار او، به ارتباطش با خدا و تهذیب نفس او برمى گردد. امام(ره) یك انسان مهذب بود. دشمنان داخلى و خارجى او نیز این ویژگى را قبول داشتند و اعتراف مى‏كردند كه او آدم مؤمنى است. آن گروگان امریكایى كه چهارصد و چهل و چهار روز در ایران اسیر بوده و طبیعتاً همه‏ى آن ماجراها را از چشم امام مى‏دیده است، مصاحبه مى‏كند و مى‏گوید: من از كسانى نیستم كه از فوت امام خوشحال شوم. او ارزشهاى اخلاقى مخصوص خودش را داشت و هیچ‏كس در حد او نبود.

سخنرانى در مراسم بیعت هزاران تن از طلاب، فضلا و اساتید حوزه‏ى علمیه‏ى قم و روحانیون بیست كشور جهان‏ 22 خرداد 1368




جمعه 3/6/1391 - 1:28 - 0 تشکر 525213

منزوی در قم یا قطبی جذاب برای طلاب؟

امام(ره) مدرّسى منزوى در قم بودند. درسشان در مسجد سلماسى كه داخل یك كوچه - نه در مركز حوزه - قرار گرفته بود، ارایه مى‏شد. خانه‏ى ایشان هم در انتهاى همان كوچه واقع شده بود؛ یعنى براى رفت‏وآمد به مسجد محل درس كه روزى دوبار انجام مى‏گرفت، حتّى احتیاج به دیدن خیابان نداشتند و طبیعتاً همیشه مسیر خانه به مسجد و مسجد به خانه را طى مى‏كردند. ایشان على‏الظاهر منزوى بودند؛ ولى در حقیقت مدرّسى بزرگ و قطبى جذاب براى طلاب و فضلاى جوان و سرشار از خصلتها و صفات خوب به شمار مى‏آمدند.

اعتقاد من این است كه اخلاص و صفاى باطن و رابطه‏ى معنوى و پیوند مستحكم بین قلب او و خداى مقلب‏القلوب، موجب شد كه این مرد بتواند از انزواى ظاهرى خود خارج شود و دست نیرومندى براى دگرگون كردن بنیاد ارزشهاى مادّى در سطح جهان شود.

سخنرانى در مراسم بیعت هزاران تن از طلاب، فضلا و اساتید حوزه‏ى علمیه‏ى قم و روحانیون بیست كشور جهان‏ 22 رداد 1368



جمعه 3/6/1391 - 1:29 - 0 تشکر 525214

امام توانست معناى «ایّاك نستعین» را در عمل خود مجسم كند
به اعتقاد من، مهمترین و تعیین‏كننده‏ترین راز موفقیت او، همان اخلاص و توجه و اتصال به خدا بود. ایشان توانست معناى «ایّاك نستعین» را در عمل خود مجسم كند و به منبع لایزال قدرت الهى متصل شود. وقتى یك انسان كوچك و ضعیف و ظرف محدودى، خودش را به اقیانوس بى‏پایانى وصل مى‏كند، دیگر هیچ عاملى وجود ندارد كه بتواند بر او فایق آید. اگر هر انسانى همین كار را بكند، همان‏گونه خواهد شد. البته انسانها به آسانى نمى‏توانند این كار را بكنند؛ ولى ایشان توانست و كرد. ما باید به قدر وسع خودمان تلاش كنیم. بزرگان در قله‏ها ایستادند، ما نیز از دامنه‏ها حركت كنیم و به آن سمت پیش برویم؛ هرچند به آن قله‏ها هم دست پیدا نكنیم؛ ولى به‏هرحال حركت و رفتن، فریضه و وظیفه‏ى همه‏ى ماست.

بیانات در مراسم بیعت فقها و حقوقدانان شوراى نگهبان‏ - 21 خرداد 1368



جمعه 3/6/1391 - 1:29 - 0 تشکر 525215

كارى كه امام انجام داد، جز با كار انبیا قابل مقایسه نیست‏








رهبر كبیر عزیز و امام فقید بزرگوار ما، چهره‏ى درخشانى در عالم بود و حقیقتاً مثل او را نه در این زمان و نه در زمانهاى گذشته نداشتیم و در میان چهره‏هاى معروف عالم - بعد از انبیا و اولیا(علیهم‏السّلام) - شخصیتى با این عظمت و خصوصیات مثبت و جامع‏الابعاد و جامع‏الاطراف سراغ نداریم. من عقیده‏ى قاطع دارم كه اگر این بزرگوار همه‏ى آن خصوصیات مثبت چون: علم و قاطعیت و هوش و شجاعت و اراده را دارا بود، ولى اخلاص و ارتباط با خدا و تنزه از شرك - به معناى تجنب از اهواى خود و دیگران - را نمى‏داشت، به این توفیقات دست نمى‏یافت. این توفیقات بزرگ در زمانى به وجود آمد كه تمام نشانه‏ها حكایت از انزواى دین و كهنه شدن و فرسوده شدن آن و روآمدن تفكرات و اخلاق و شیوه‏هاى مادّى و حاكمیت هوسهاى شیطانى و بشرى در دنیا داشت.


كار عظیمى كه او انجام داد، این بود كه در چنین دنیایى كه اقیانوسى از لجن را در خود جاى داده بود و افراد خجالت مى‏كشیدند نام دین و ارزشهاى الهى را بر زبان آورند او توانست ارزشهاى الهى را مطرح و بزرگ كند و پرچمش را در جهان به اهتزاز درآورد. كارى كه او انجام داد، جز با كار انبیا قابل مقایسه نیست؛ حتّى با هیچیك از حركاتى كه مصلحان بزرگ كرده‏اند، قابل مقایسه نیست.


قرن حاضر، قرن ظهور مصلحان بزرگ است. از نیمه‏هاى قرن گذشته تاكنون، چه‏قدر مصلحان بزرگ و انقلابیون و سیاستمداران پیدا شدند و حركات عظیمى در دنیا و یا در بخشى از آن به راه انداختند؛ در عین حال حركت هیچكدام از آنها قابل مقایسه با این تحرك عظیم و رنسانس معنوى جهانى كه به وجود آمد، نیست.


در پارلمانهاى كشورهایى كه دهها سال است رسماً در آن‏جا دین جرم محسوب مى‏شود و ترویج آن ممنوع است و به عنوان یك پدیده‏ى قدیمى و زیادى و منسوخ و از مد افتاده و مضر تلقى مى‏شود، اسم خدا بر زبانها آمد و نطقها با «بسم‏اللَّه‏الرّحمن‏الرّحیم» شروع شد. در دنیاى مادّى، پرچم معنویت و اسلام بلند شده است و این موفقیت، چیز كوچكى نیست. همه‏ى این توفیقها، به دست قوى آن رهبر عظیم ایجاد شد. البته حركت را ملت ایران كرد؛ اما ملت ایران را جز آن دست قوى و آن شخصیت عظیم - با همه‏ى خصال و صفات ویژه و استثنایى - كسى نمى‏توانست به حركت درآورد.


بیانات در مراسم بیعت فقها و حقوقدانان شوراى نگهبان‏ - 21 خرداد 1368





جمعه 3/6/1391 - 1:30 - 0 تشکر 525216

نكته‏ى اصلى در شخصیت معنوى امام‏








خصوصیاتى كه امام(ره) داشتند، هر كدامش كافى بود یك انسان معمولى را، انسانى بزرگ معرفى كند. اراده و قاطعیت و علم و شجاعت و صدق و صراحت و تقوا و ورع، ویژگیهاى بارز امام بودند. اگر هركدام از اینها به تنهایى در یك انسان معمولى دمیده شود، او را تبدیل به یك آدم بزرگ مى‏كند.


نكته‏ى اصلى این است كه اگر در مجموعه‏ى ذى‏قیمتى كه شخصیت معنوى امام(ره) را تشكیل داده بود، عنصر عبودیت و اخلاص وجود نمى‏داشت، او به این موفقیتها نمى‏رسید. بنابراین، كارهاى انجام شده، خیلى عظیمتر از آن است كه شخصیتى با همه‏ى آن خصوصیات - منهاى ارتباط با خدا - بتواند آن كارها را انجام دهد.


امام كه توانست این حركت عظیم را در دنیا به وجود آورد، به خاطر آن بود كه با خدا ارتباط داشت و در این راه ملاحظه‏ى هیچ چیزى را نمى‏كرد. امروز كه او در میان ما نیست، سیل اعترافها و تعریفها سرازیر شده است و همه‏ى دنیا به اقدام عظیم او كه اقیانوس انسانها را به حركت درآورد، معترفند. این كار بزرگ، تنها در سایه‏ى قاطعیت و اراده و هوش و شجاعت و تیزبینى و آینده‏نگرى به وجود نیامد؛ این خصلتها قادر نبودند این طوفان عظیم را پیش آورند؛ عنصر اصلى، ارتباط با خدا و كمك خواستن از او بود كه نام امام(ره) و كار او را در تاریخ جاودانه كرد.




سخنرانى در مراسم بیعت جهادگران جهاد سازندگى سراسر كشور - 20 خرداد 1368





برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.