• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن جراحان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
جراحان (بازدید: 1390)
پنج شنبه 2/6/1391 - 0:48 -0 تشکر 524020
جراحی بینی


جراحی بینی

جراحی بینی، شایع ترین جراحی زیبایی است که علاوه بر سراسر جهان در کشور ایران نیز بسیاری از مردم بویژه جوانان بنا به دلایل مختلف به آن...
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از سایت پزشکان ایران ، این نوع جراحی نیز مانند بقیه جراحی ها، ویژگی های خاص خود را دارد و در برخی مواقع ممکن است عوارض و عواقب نه چندان خوشایندی برای بیماران داشته باشد. به همین دلیل بیماران قبل از اینکه تصمیم به عمل جراحی بگیرند، لازم است آگاهی کافی در مورد جوانب مختلف این موضوع داشته باشند.  
 
راینولوژی از کلمه لاتین راینو به معنای بینی و لوژی به معنای شناخت تشکیل شده است. این رشته یک شاخه فوق تخصصی در دانش پزشکی است که به جراحی ها و درمان بیماری های بینی، سینوس ها و ساختمان های وابسته در سر و صورت می پردازد.
 با گسترش روز افزون دانش پزشکی، روش های جدید جراحی برای کاهش مشکلات بیماران پس از جراحی های بینی و تشکیلات مجاور بینی ابداع می شوند.یکی از روش هایی که در سال های اخیر دگرگونی شگرفی در حیطه راینولوژی ایجاد کرده است، روش های جراحی اندوسکوپیک بینی است.
 به کمک این روش بسیاری از جراحی هایی که پیش از این با برش های مختلف صورت می گرفت، بدون برش و با نتایج مطلوب تر انجام می گیرد. یکی از مباحث مهم در رشته فوق تخصصی راینولوژی، جراحی پلاستیک و زیبایی بینی با حفظ عملکرد آن است.
هنر راینولوژیست حفظ آمیزه ای از زیبایی و عملکرد بینی است، چرا که توجه به عملکرد حیاتی بینی از مهمترین اهداف این دانش است. راینولوژی نوین دسترسی به ظریف ترین عناصر بینی را با رویکردهای غیر تهاجمی و روش های اندوسکوپیک امکانپذیر ساخته است.
- به طور کلی جراحی های بینی با چه اهدافی انجام می شود
جراحی های بینی با اهداف گوناگونی صورت می گیرد که می توان آنها را به دو دسته کلی تقسیم کرد:
دسته اول جراحی هایی هستند که در جهت اصلاح عملکرد بینی صورت می گیرند و به طور عمده شامل اصلاح انحراف تیغه بینی است. مشکلات دیگری مانند پولیپ و تورم بافت های داخل بینی نیز ممکن است موجب مشکلات تنفسی شوند. در این حالات ممکن است جراحی های پیچیده تری مورد نیاز باشد که در بسیاری از موارد مستلزم استفاده از اندوسکوپ است.
دسته دوم جراحی هایی با هدف تغییر شکل خارجی بینی و زیباسازی است. اختلالات زیبایی نیز به دو دسته مادرزادی و اکتسابی تقسیم می شوند.
در حالت نخست شایع ترین آن قوز پشت بینی و نوک پهن آن است. در حالت دوم شایع ترین دلیل آن عفونت، ضربه و مشکلات جراحی های پیشین است. در بسیاری از موارد، این دو هدف باید به طور همزمان مورد توجه قرار گیرند، چراکه غفلت از یکی از آنها موجب عوارضی برای بیمار می شود. بنابراین در جراحی زیبایی باید به کارایی بینی توجهی ویژه داشت.
 همین توجه دو جانبه عمل جراحی بینی را بی نهایت مشکل و پیچیده می کند. هنر جراح بینی ایجاد تعادل بین بیشترین حد عملکرد و زیبایی بینی پس از انجام جراحی است.
- وضعیت روحی و روانی فرد در انجام عمل جراحی بینی تا چه حد تاثیر دارد
بی تردید تاثیر بسزایی دارد. بسیارند بیمارانی که پس از عمل با وجود نتیجه رضایت بخش، به دلیل مشکلات روحی- روانی، وسواس فکری یا شخصیت های متزلزل و بیش از اندازه تاثیرپذیر از دیگران، از نتیجه عمل خود ناراضی هستند.
شمار زیادی از افرادی که خواهان جراحی زیبایی بینی هستند، از نظر خود دلایل موجهی دارند، به مانند کسب موفقیت در تشکیل زندگی زناشویی، به دست آوردن اعتماد به نفس بیشتر در برخوردهای اجتماعی، جلب رضایت خانواده و دوستان و… . در این مقطع باید ضمن ارزیابی بیمار به او گوشزد شود که تغییرات ظاهری به نجات ازدواج در حال شکست یا به دست آوردن شغل جدید یا بهبود چشمگیر در زندگی کمک معجزه آسایی نمی کند.
ضمن اینکه ضروری است افرادی که از جراحی انتظاری غیرواقع بینانه دارند، از عمل صرفنظر کنند. همچنین لازم است که جراحی زیبایی در افرادی که دچار بحران های شدید روحی، اضطراب یا هیجان های ناپایدار هستند، به تعویق بیفتد.
- نقش لیزر و اندوسکوپ در جراحی زیبایی بینی چیست
هدف اصلی استفاده از این دو روش، پیشگیری از به مخاطره افتادن عملکرد بینی است، یعنی اگر عملکرد بینی بهتر نشود، دست کم باید وظایف خود را بخوبی پیش از عمل انجام دهد. هر چند در بسیاری از جراحی های ظریف بینی استفاده از لیزر این مزیت را دارد که با خونریزی کمتری همراه است، در جراحی زیبایی بینی، لیزر نقش عمده ای در نتیجه نهایی ندارد و آنچه تعیین کننده نتیجه عمل است عملکرد جراح است، ضمن اینکه اندوسکوپی بینی با فراهم کردن دید عالی، دسترسی به قسمت های عمقی تر جهت رفع مشکلات داخلی بینی را آسان تر می کند.
- آیا نوع بینی در الگوی عمل تاثیری دارد
بعضی بینی ها به بینی گوشتی معروف هستند که مشخصه آنها بینی پهن با پوست ضخیم و بافت غضروفی ناچیز است. روش اصلاح اینگونه بینی ها با روش جراحی بینی های استخوانی متفاوت است. در جراحی بینی گوشتی استفاده از روش های تقویت اسکلت بینی برای افزایش حمایت بافت های نرم بینی ضروری است.
 در صورتی که این بینی ها به روش هایی که مستلزم برداشتن بیش از اندازه بافت هاست، تحت جراحی قرار گیرند، با نتایج نامطلوب همراه خواهند شد. با این وجود حتی جراحی این نوع بینی ها با استفاده از تکنیک های جدید می تواند با نتایج مطلوب همراه باشد.
- در ارتباط با مراحل عمل جراحی راینوپلاستی نیز توضیحاتی بدهید.
رینوپلاستی اصلاح جراحی ساختمان خارجی بینی برای رفع نقص های زیبایی یا عملکردی مادرزادی و اکتسابی بینی است. بیماران ابتدا در مورد گرفتگی یک طرفه یا دوطرفه بینی، مشکلات سینوس های اطراف بینی، ضربه بینی یا سابقه جراحی پیشین بر روی بینی مورد پرسش قرار می گیرند. نظرات بیمار در مورد ظاهر بینی خودشان ارزیابی می شود.
 هم ساختمان داخلی و هم ساختمان خارجی بینی مورد معاینه قرار می گیرند. از نمای نیمرخ، تناسب بینی با دیگر قسمت های صورت بررسی می شود. یک سوم بالایی بینی، استخوانی و دو سوم پائینی آن غضروفی است. در نمای نیم رخ، برآمدگی پشت بینی و افتادگی نوک بینی مورد بررسی قرار می گیرد.
به طور کلی، راینوپلاستی، دستیابی به اسکلت استخوانی و غضروفی از طریق برش داخل یا خارج بینی، براساس موقعیت ناهنجاری است.
می توان قوزهای استخوانی و غضروفی را متناسب کرد و اندازه و شکل نوک بینی را تغییر داد. نقایص گوناگون بینی را می توان با کاستن بافت، برطرف و با افزودن بافت ها استتار کرد.
برای دستیابی به این هدف استفاده از بافت های خودی نظیر غضروف تیغه بینی پیشنهاد می شود، چون کاشت مواد مصنوعی در بینی، با عوارض فراوانی همراه است. پس از برش های مختلف و دسترسی به اسکلت غضروفی و استخوانی بینی، اعمال مختلف و متنوعی بر روی ساختمان های داخل بینی صورت می گیرد که بر حسب نوع بینی متفاوت است.
 مراحل مختلف زیر ممکن است بخشی از یک عمل رینوپلاستی را تشکیل دهند:
۱ – اصلاح ناهنجاری و انحراف تیغه بینی (سپتوپلاستی)
۲ – برداشتن قوز استخوانی و غضروفی
۳ – ترمیم نوک بینی مانند باریک کردن و بالا بردن آن
۴ – بریدن استخوان های بینی جهت باریک کردن قسمت فوقانی و میانی بینی
۵ – افزودن پیوندهای استخوانی و غضروفی در موارد ضعف حمایتی اسکلت بینی یا دفورمیتی هایی مانند بینی زینی
در مورد قضاوت پس از عمل تا چه مدت باید افراد در انتظار باشند تا به نتیجه واقعی دست یافت
دست کم دو سال برای اظهار نظر نهایی در مورد نتیجه عمل باید صبر کرد. بسیاری از بیماران چند هفته پس از عمل در حالی که هنوز ورم بینی به  طور کامل فروکش نکرده است با نگاهی موشکافانه در جلوی آینه ساعت ها به نظاره بینی خود می نشینند.
این نگاه موشکافانه که تنها به بینی معطوف بوده و به سایر اعضای صورت توجهی ندارد، موجب می شود که از یک سو بسیاری از عدم تقارن های طبیعی، به صورت عیب جلوه کند و از سوی دیگر زیبایی و تناسب ایجاد شده بینی با دیگر اجزای صورت، تحت الشعاع نگاه محدود به بینی قرار گیرد.
- آیا جراحی پلاستیک بینی عوارضی هم دارد
جراحی پلاستیک بینی به مانند هر جراحی دیگری ممکن است با عوارض همراه شود. در صورت دقت و مهارت جراح و رعایت نکات و دستورات توسط بیمار،احتمال این عوارض کاهش می یابد.
عوارض جراحی بینی را به دو دسته می توان تقسیم کرد.
 ۱- آن دسته از عوارض بینی که در عملکرد بینی خود را نمایان می کنند، مانند چسبندگی های داخلی بینی یا تنگ شدن بیش از اندازه سوراخ های بینی که موجب مشکل تنفسی می شود.
۲- عوارضی که در ظاهر بینی نمود پیدا می کند که به طور عمده ناشی از برداشتن بیش از اندازه بافت های بینی است مانند کوچک شدن بیش از حد بینی، که نامتناسب با اجزای صورت جلوه می کند.
در هفته های اول پس از عمل، بیمار باید به چه نکاتی توجه داشته باشد
۱ – مهمترین نکته ای که بیمار باید رعایت کند آن است که در چند هفته نخست هیچ ضربه ای بر بینی وارد نشود.
۲ – از خوردن غذاهایی که به جویدن طولانی نیاز دارد خودداری کند.
۳ – از فعالیت های شدید ورزشی اجتناب کند.
۴ – از حرکات صورتی بسیار شدید دوری کند.
۵ – از آفتاب و نور خورشید پرهیز کند.
۶ – در هنگام استراحت در بستر، سر به سمت بالا باشد.
۸ – پانسمان بینی مرطوب نشود.
 سایت پزشک

دوشنبه 6/6/1391 - 18:39 - 0 تشکر 531727

سلام به دوستان گل انجمن جراحان
امروز مطلبی خوندم گفتم شاید واسه شما هم جالب باشه بدونید .... سالانه بیش از 80 هزار مورد جراحی زیبایی بینی در كشور انجام می‌گیرد

 

thank you for attention

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.