• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن جراحان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
جراحان (بازدید: 1463)
چهارشنبه 1/6/1391 - 22:35 -0 تشکر 523892
درآمد پزشکان مناسب نیست

وزیر بهداشت از پایین بودن درآمد پزشکان در مناطق محروم کشور خبر داد و افزود: با گسترش برنامه‌ پزشک خانواده در شهرها، وضعیت مالی پزشکان بهبود خواهد یافت.
 
به گزارش مهر، دکتر مرضیه وحید دستجردی روز چهارشنبه در حاشیه مراسم روز پزشک در دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: تحت پوشش بیمه قرار گرفتن دستیاران تخصصی و رزیدنت‌ها در مرحله اول و سپس کارورزان و انترن‌ها، خبر خوش وزارت بهداشت به پزشکان در روز پزشک است.
 
وی ادامه داد: همچنین با گسترش برنامه‌های پزشک خانواده در شهرها، وضعیت پزشکان رو به بهبود خواهد گذاشت. متاسفانه درآمد پزشکان به علت عدم واقعی دیدن تعرفه‌ها مناسب نیست و در برخی موارد با تاخیر پرداخت می‌شود و حقوق پزشکان در مناطق محروم بسیار پایین است.
 
وزیر بهداشت با بیان اینکه ردیفی را در بودجه برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم اختصاص داده بودند که در سال جاری به علت برخی سیاستهای انقباضی تقریبا حذف شد، افزود: با این وجود طرح پزشک خانواده می‌تواند کمک کند تا درآمد پزشکان ترمیم شود.
 
دستجردی گفت: همچنین هدیه دیگر وزارت بهداشت به پزشکان، ورود بدون آزمون چند هزار پزشک به دوره تخصصی پزشک خانواده است که پذیرش آنها از مهر ماه سال جاری آغاز می‌شود.
 
وی در ادامه از رونمایی 8 داروی بیوتکنولوژیک جدید و 8 کیت تشخیص آزمایشگاهی طی دو هفته اخیر خبر داد و افزود: البته امیدواریم بتوانیم قبل از برگزاری اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد، جلسه‌ای را با حضور رئیس‌جمهور برگزار و در آن این داروها را رونمایی کنیم.
 
به گفته وزیر بهداشت، این 8 دارو در درمان بیماریهای سرطان سینه، سرطان پروستات، سرطان ریه، آرتریت‌ روماتوئید، نازایی و پاراتیروئید به کار می‌رود و ساختار بسیار پیچیده‌ای دارد.
 
دستجردی همچنین در جلسات طرحهای کلان ملی مصوب شده است تا 15 داروی جدید دیگر تا پایان سال جاری آماده بهره‌برداری و رونمایی شود.
 
وی همچنین از تکمیل شبکه‌های بهداشت روستایی در هفته دولت خبر داد و گفت: البته ممکن است به علت برگزاری اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد، جشن تکمیل شبکه‌های بهداشت روستایی کمی دیرتر برگزار شود.
 
وزیر بهداشت درباره شبکه‌های بهداشت شهری نیز افزود: پس از تکمیل شبکه‌های بهداشت روستایی به سراغ تکمیل شبکه‌های بهداشت شهری خواهیم رفت. کمبودهایی در این زمینه وجود دارد، البته برخی از آنها فرسوده هستند و نیاز به جایگزینی دارند چرا که برخی از آنها بیش از 40 سال از عمرشان می‌گذرد.
 
دستجردی در پاسخ به پرسشی مبنی بر فرا رسیدن روز داروساز و پیگیری مطالبات حقوقی و صنفی داروسازان، گفت: داروسازان نقش بزرگی در نظام درمانی کشور دارند و برخی از آنها به صورت 24 ساعته در داروخانه‌ها مشغول ارائه خدمات هستند اما متاسفانه بدهی سازمانهای بیمه‌گر آنها را با کاهش نقدینگی روبرو ساخته است.
 
وی ادامه داد: تعرفه‌های حق فنی در بخش دولتی نیز اعلام شده اما تعرفه‌های حق فنی داروخانه‌ها در بخش خصوصی در دست رسیدگی است و امیدواریم بتوانیم خبر خوش اعلام تعرفه‌های حق فنی بخش خصوصی را در روز داروساز اعلام کنیم.
 
وزیر بهداشت همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر تعطیل شدن بخش پیوند اعضا در بیمارستان شریعتی به علت کمبود پرستار، گفت: بایستی کمبود پرستار را جبران کنیم. مجوزهای خوبی در این خصوص به دانشگاههای علوم پزشکی داده شده است. البته دانشگاههای علوم پزشکی استان تهران برای جذب پرستار با مشکل روبرو هستند.
 
دستجردی اضافه کرد: برای حل این مشکل بایستی ورودی پرستاران به دانشکده‌ها و تعداد پرستاران اختصاص یافته به ازای هر تخت افزایش یابد. لازم است دانشگاه‌علوم پزشکی تهران و دانشگاه شهید بهشتی، ورودیهای پرستاری ‌خود را افزایش دهند. در حال حاضر این امکان برای آنها وجود دارد.
 
وی با بیان اینکه به دانشگاههای علوم پزشکی اجازه دادیم تا به صورت دوره‌ای پرستار استخدام کنند تا از تمام ظرفیتهای نیروهای تربیت شده خود استفاده کند، گفت: اما به این دلیل که این ضعف در سنوات گذشته وجود داشته است، ورود نیروهای تربیت شده طی دو تا سه سال گذشته نیز به گذشت زمان احتیاج دارد.
 
وزیر بهداشت اضافه کرد: این اطمینان وجود دارد که نیاز کشور در زمینه نیروی پرستاری به تدریج و از سال آینده برطرف شود. اما باز هم با وجود افزایش تختهای جدید نیاز به ارتقای استانداردها وجود دارد که بار اصلی تربیت پرستاران بر دوش دانشگاههای تیپ یک است.
 
دستجردی همچنین درباره میزان مجروحان ناشی از حوادث رانندگی و ماموریتهای اورژانس، گفت: آمار کشته‌ شدگان ما در تصادفات، طی هفته‌های اخیر با آمار پلیس راهور تطابق دارد. البته آماری که اعلام شده مربوط به تعداد کشته‌شدگان سر صحنه تصادف است که قطعا این آمار با مرگ برخی از مجروحان بدحال پس از انتقال به بیمارستانها بیشتر می‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر 70 درصد بیماران بستری در بخشهای آی‌سی‌یو، مجروحان و مصدومان حوادث رانندگی هستند و 30 درصد آنها دچار معلولیتهای جدی تا پایان عمر خود می‌شوند. از مردم درخواست می‌کنیم همواره مراقب سلامت خود باشند و با رعایت قوانین، جان خود، خانواده و هموطنان خود را به خطر نیندازند.

پنج شنبه 2/6/1391 - 13:16 - 0 تشکر 524631

سلام

(با اینکه این بحث جاش در اجتماعی هست ولی خب من پاسخو اینجا میزنم)


برخلاف تصور عمومی عده زیادی از پزشکان از وضعیت درآمد خود راضی نیستند، طبق آمارها 7 تا 10 هزار پزشک به شغل های دیگر روی آورده اند.


به نظر شما پزشکان از نظر سطح درآمد چه جایگاهی بین طبقات اجتماعی دارند؟ اگر نگاهی به پول ویزیت پزشکان شمال شهر تهران و رفت و آمدی که به مطبشان وجود دارد بیندازیم، میگوییم این قشر درآمد خوبی دارند اما در سوی دیگر این ماجرا پزشکانی هستند که مجبورند برای تامین هزینههای زندگی شغل دوم داشته باشند.


آمارها نشان میدهد حدود 200 هزار نفر پزشک اعم از عمومی، متخصص و فوق تخصص، داروساز، دندانپزشک و... در کشور وجود دارد که از این تعداد 7 تا 10 هزار نفر به شغلهای دیگری روی آورده و یا شغل دیگری هم دارند.


دکتر ایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران در گفتوگو با خبرگزاری مهر گفته است تنها 10 درصد پزشکان درآمد خوبی دارند و 40 درصد میتوانند مخارجشان را تامین کنند اما 50 درصد بقیه که اکثر آنها پزشکان عمومیاند دچار مشکل هستند.


از سوی دیگر قائم مقام سازمان نظام پزشکی ایران هم از وجود هشت هزار پزشک عمومی بیکار در کشور خبر داده است. در پرونده امروز هفتصبح با نگاهی به سطح درآمدی پزشکان صحت این آمارها را بررسی میکنیم.


اصل خبر


«برخی از پزشکان به مشاغلی همچون موبایل فروشی، بنگاه مسکن و مسافر کشی روی آورده اند.» پذیرفتن این جمله و تصور یک پزشک در حال مسافرکشی کمی سخت به نظر میرسد اما این نکته را رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی به زبان آورده است و ظاهرا باید آن را جدی گرفت.


به گفته ایرج خسرونیا اغلب پزشکان در مناطق دور از پایتخت وضعیت معیشتی خوبی ندارند به طوری که برخی از آنها در روز دو نفر مریض هم برای ویزیت ندارند. بیشترین آمار بیکاری هم دامنگیر پزشکان عمومی است که سه چهارم اعضای جامعه پزشکی کشور را شامل میشوند.


دکتر حسن هویدا معاون رفاهی سازمان نظام پزشکی ایران هم معتقد است مهمترین و اساسیترین مشکل فعلی جامعه پزشکی، فقدان جایگاه مشخص پزشکان عمومی در نظام سلامت کشور است.


البته به نظر میرسد اگر طرح پزشک خانواده با موفقیت اجرا شود این مشکل حل شود. آمارها نشان میدهد جامعه پزشکی کشور 200 هزار عضو دارد که هشت هزار نفر از پزشکان عمومی بیکار هستند.


در حال حاضر در روستاها به ازای هر چهار هزار نفر یک پزشک و در شهرها به ازای هر دو هزار نفر یک پزشک داریم و باید نسبت به جمعیت به ازای هر هزار نفر یک پزشک وجود داشته باشد.


دکتر کاظم عباسیون عضو هیات رئیسه جامعه جراحان ایران میگوید هر 15 مورد معاینه بیوقفه بیماران توسط یک پزشک، میزان خطا در معاینات بعدی را 30 درصد افزایش میدهد.


مدیر عامل صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام پزشکی هم اعلام کرده بین 7 تا 10 هزار پزشک در مشاغلی غیر از رشته تحصیلی خود مشغول هستند. این یعنی عده قابل توجهی از جامعه پزشکان از وضعیت معیشتی خود راضی نیستند که به مشاغل دیگر روی آورده اند.


در شهر چه خبر است؟


اگر نگاهی به تعرفه های مصوب سازمان نظام پزشکی کنید فورا متوجه میشوید این رقمها با آنچه در شهر و مطب پزشکان دیدهاید تفاوت قابل توجهی دارد.


برای اینکه از نرخ واقعی ویزیتها مطلع شویم نرخ انواع خدمات پزشکی در نقاط مختلف پایتخت را تلفنی جویا شدیم.


با وجود آنکه طبق تعرفه نرخ ویزیت پزشکان متخصص 13 هزار تومان و فوق تخصص 16 هزار تومان تعیین شده اما در حال حاضر کمتر پزشک متخصص یا فوق تخصصی در سطح شهر وجود دارد که کمتر از 20 یا 25 هزار تومان ویزیت دریافت کند اما خود پزشکان درباره این تفاوت فاحش قیمتها چه میگویند؟


یکی از پزشکان متخصص به هفتصبح میگوید: «ما اصلا مجبور نیستیم قیمتهای نظام پزشکی را اعمال کنیم چون در کار ما نمیتواند اجباری باشد. اگر قرار باشد این کار انجام شود باید نرخها حتی دقیقهای محاسبه شود، وگرنه ما مثلا مریضی که نیم ساعت درمانش وقت لازم دارد را یک روزه درمان نمی کنیم.


درمان را در دو روز انجام میدهیم و هر بار 15 دقیقه کار میکنیم!» برخی پزشکان هم در توجیه این مسئله از مسئولیت شانه خالی میکنند و میگویند بهترین راهحل این است که خدمات بیمه تقویت شود و با به حداقل رسیدن رابطه بیمار و پزشک جای هیچ حرف و حدیثی باقی نماند.


یکی از پزشکان هم توجیه جالبی درباره افزایش نرخ تعرفههای خود دارد: «پزشکان سالها زحمت میکشند و شبانه روز درس میخوانند، از سد محکمی به نام کنکور رد میشوند و در دوران دانشجویی خود تماما مشغول مطالعه هستند آن وقت ویزیت پزشک عمومی باید 8000 تومان باشد؟»


به هرحال پزشکان هیچ وقت از نرخ تعرفههای نظام پزشکی راضی نیستند و در عین حال تعداد زیادی هم پزشک عمومی بیکار در نقاط دور از پایتخت وجود دارد که باید امیدوار بود با اجرای طرحهایی مثل پزشک خانواده مشکلات موجود حل شود.


وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
پنج شنبه 2/6/1391 - 13:46 - 0 تشکر 524655

سلام
دقیقا همینطور هستش
به قول گفتنی آواز دهل از دور خوش است

جمعه 3/6/1391 - 10:46 - 0 تشکر 526454

سلام ...
به نظر من بستگی به عملکرد خود پزشک داره .... من جراحانی رو میشناسم که به گفته خودشون ماهی 24 میلیون تومان درامد دارند . واقعا این مقدار پول کمه ؟

 

thank you for attention

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.