• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن مدیریت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
مدیریت (بازدید: 905)
دوشنبه 30/5/1391 - 20:1 -0 تشکر 520526
اقتصاد مقاومتی به چه کار می آید؟


سال ۱۳۵۹ وقتی کشور ما مورد حمله ی نظامی صدام جنایتکار قرار گرفت در آن دوران شرایط خاصی برای دفاع پدید آمد وقتی که امام خمینی (ره) مردم را برای حضور در جبهه فراخواندند دیگر فرقی نمی کرد زن یا مرد پیر یا جوان همه و همه آمده بودند تا از کشور دفاع کنند و در این راه از خودگذشتگی های فراوانی از خود نشان دادند همین حضور به موقع مردم باعث شد تا جنگ به دفاع مقدس تبدیل شود.

نقش و جایگاه ارزنده مردم در دوران هشت سال دفاع مقدس کشور نشان داد که کشور ما در زمان تهدیدات دشمن فقط به نیروهای نظامی اکتفا نمی کند بلکه در هر شرایطی بر روی حضور مردم در صحنه حساب ویژه ایی باز خواهد کرد ، با حضور مردم در صحنه و دفاع از کشور و تشکیل بسیج ۲۰ میلیونی توانستیم شرایط جنگ را به نفع خود تغییر دهیم و پیروز و سربلند و باعزت در جهان شویم.

دوشنبه 30/5/1391 - 20:2 - 0 تشکر 520527

امروز نیز دشمنان قسم خورده این سرزمین جنگ دیگری را برای ما در نظر گرفته اند و با تمام قوا و تجهیزات وارد جنگ اقتصادی با ما شده اند دشمنان انقلاب اسلامی می خواهند با تشدید فشارهای اقتصادی ملت را به ستوه در آورند و مسئولان را وادار کنند تا از اصول و اهداف انقلاب عقب نشینی کنند رهبر معظم انقلاب از چند سال قبل با هوشیاری کامل تمامی این تحرکات را برای مسئولین نظام تشریح می کردند و با ارائه راهکارهای مناسب تاثیرگذاری تئوری های “تخریبی اقتصادی” غربی-آمریکایی را به حداقل ممکن می رساندند و بر همین اساس شعارهای سال های اخیررا همچون اصلاح الگوی مصرف، همت مضاعف – ‌کار مضاعف، جهاد اقتصادی و تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی به عنوان حلقه هایی برای ایجاد یک منظومه اقتصادی مطرح کردند تا حرکت عمومی کشور در عرصه اقتصادی ساماندهی شود.

دوشنبه 30/5/1391 - 20:2 - 0 تشکر 520529

مقام معظم رهبری با توجه به فضایی که دشمن درحال حاضربه راه انداخته و مهمترین هدف دشمن را از فشارهای اقتصادی در شرایط کنونی، لطمه زدن به “رشد و رفاه ملی” و ایجاد مشکل برای مردم به منظور دلسرد و جدا کردن آنان از نظام اسلامی می دانند از این رو حضرت آقا با توجه به فضا موجود به مردم و مسئولین توصیه می کنند که اقتصاد مقاومتی را سرلوحه فعالیت های اقتصادی خود قرار دهند زیرا ما در داخل کشور با ظرفیت ها، امکانات و قابلیت های خوبی روبه رو هستیم و بدون شک می توانیم اقتصاد مقاومتی را به خوبی پایه گذاری کنیم به شرطی که اولا در پایه گذاری این اقتصاد دولتمردان با توجه به نقش محوریشان نقش کلیدی را ایفا کنند زیرا برای بسط دادن اقتصاد مقاومتی در جامعه ابتدا می بایست باورما می توانیم را درمسئولان ایجاد کرد و پس از آن اهمیت اقتصاد مقاومتی به جامعه ومردم منتقل شود.

دوشنبه 30/5/1391 - 20:3 - 0 تشکر 520530

اقتصاد مقاومتی در دو حوزه داخلی و خارجی قابل تبیین است.درحوزه خارجی با اقتصاد مقاومتی می توان در برابر صف آرایی دشمنان و تشدید فشارهایی که با تحریم برای ما بوجود می آورند ایستادگی کرد و توجه داشت که در حال حاضر خود انها با چالش ها و بحران های اقتصادی فراوانی روبه رو هستند. در حوزه داخلی نیز باید درباره اقتصاد مقاومتی به مشارکت مردم در فعالیت های اقتصادی اشاره کرد.

دوشنبه 30/5/1391 - 20:3 - 0 تشکر 520531

اقتصاد مقاومتی به چه کار می آید؟




برای مقاومتی کردن اقتصاد باید بسیج مردمی تشکیل شود زیرا یکی از نکات مهم اقتصاد مقاومتی به صحنه آوردن مردم است واستفاده از پتانسیل قوای مردمی است و مردم نیز در این راه می بایست سختی موجود را به جان بخرند و افق های روشنی را که پس از این دوران در انتظار ملت ما می باشد را در نظر بگیرند و و حضرت آقا در خصوص نگاه به آینده روشن تعبیری زیبایی را مطرح فرمودند ” باید با نگاه بر آینده که همان فتح‌قله‌ است بر چالش‌ها غلبه کنیم”.


دوشنبه 30/5/1391 - 20:4 - 0 تشکر 520532

ونکته آخر این که بی تردید راهبرد اقتصاد مقاومتی دارای شاخصه ها، ابعاد و لایه های فراوان و مختلفی است که توجه صاحب نظران و مسؤولان به این موضوع از ضروریات امروز جامعه است.اما نکته اولیه در این خصوص آن است که اقتصاد کشور باید از نظر قوانین و مقررات، فضای مساعد کسب و کار و سایر شرایطی که رقابت پذیری را در صحنه های جهانی و بین المللی و همچنین در برابر شوکهای اقتصادی فراهم می کند، حفاظت شوداین مقاومت با انسداد و بستن راه‌های آسیب رسان به اقتصاد، تهاجمی کردن اقتصاد به جای تدافعی بودن آن، با طراحی یک هسته مقاوم جامع پژوهشی، تنظیم یک نقشه جامع علمی، بستن منافذ ایجاد حباب کاذب پولی و مالی در اقتصاد و… به وجود می‌آید. و شایسته است اندیشمندان اقتصادی که دغدغه اصلی آنها ایران اسلامی است به تفصیل و به صورت تخصصی به این موضوع بپردازند.

برگرفته از وبلاگ ارامش

چهارشنبه 1/6/1391 - 8:33 - 0 تشکر 522982

 ریاضت اقتصادی یا اقتصاد ریاضتی؟ ابتدا اینکه بین ریاضت اقتصادی (Austerity plan) و اقتصاد ریاضتی تفاوت است. در ریاضت اقتصادی، مردم سختی اقتصادی تحمل می کنند و چه بسا اقتصاد هم بهبودی نیابد؛ مثل آنچه در یونان اتفاق افتاده است. اما اگر هوشمندی به خرج داده شود، به جای وارد کردن سختی به مردم، متفکرین ریاضت می کشند تا برنامه های اقتصادی ای طراحی کنند که هم به مردم فشار نیاورد و هم اقتصاد بهبود یابد. به هر حال اقتصاد ریاضتی ویژگی هایی دارد که به برخی از آن ویژگی های اصلی اشاره می شود:

1. شرایط رویش طرح ریاضت اقتصادی: در شرایط کسری بودجه، بحران اقتصادی و شیب تند سقوط شاخص های اقتصادی.


2. هدف طرح ریاضت اقتصادی: کاهش هزینه های خود و جبران کسری بودجه.

چهارشنبه 1/6/1391 - 8:33 - 0 تشکر 522983

مقاومت اقتصادی یا اقتصاد مقاومتی؟ مقاومت اقتصادی هم به معنای آن است که بار سختی مشکلات اقتصادی بر روی دوش مردم قرار بگیرد نه طراحان برنامه های اقتصادی و دستگاه اجرایی. اما اقتصاد مقاومتی آن است که بار سختی ها بر دوش طراحان، برنامه ریزان و مجریان طرح اقتصادی است و مسلما تفاوت فاحشی بین این دو طرح است. اینک به مولفه های اصلی «اقتصاد مقاومتی» نگاهی می اندازیم:

1. شرایط رویش طرح اقتصاد مقاومتی: درهم شکستن موانع دست یابی به افقهای شکوفای اقتصادی؛ در این راستا امام خامنه ای می گوید: «كشور دارد پیشرفت میكند. ما افقهاى بسیار بلند و نویدبخشى را در مقابل خودمان مشاهده میكنیم. خب، بدیهى است كه حركت به سمت این افقها، معارضها و معارضه‌‌‌هائى هم دارد. بعضى از این معارضه‌‌‌ها انگیزه‌‌‌هاى اقتصادى دارد، بعضى انگیزه‌‌‌هاى سیاسى دارد؛ بعضى منطقه‌‌‌اى است، بعضى بین‌‌‌المللى است.»

چهارشنبه 1/6/1391 - 8:34 - 0 تشکر 522984

. هدف طرح اقتصاد مقاومتی؛ امام خامنه ای یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی را چنین بیان می کند: «اقتصاد مقاومتى ... ؛ یعنى اقتصادى كه همراه باشد با مقاومت در مقابل كارشكنى دشمن، خباثت دشمن؛ ... همین شركتهاى دانش‌‌‌بنیان ... یكى از بهترین مظاهر و یكى از مؤثرترین مؤلفه‌‌‌هاى اقتصاد مقاومتى است.»

نقل قول های مستقیمی که در بخش مولفه های «اقتصاد مقاومتی» در جدول زیر آمده است، از بیانات امام خامنه ای در پایگاه مجازی دفتر حفظ و نشر آثار امام  خمینی است.

چهارشنبه 1/6/1391 - 8:35 - 0 تشکر 522985




  مولفه های ریاضت اقتصادی



مولفه های اقتصاد مقاومتی



1



کاهش مستقیم حقوق ها



عدم کاهش درآمدها بلکه افزایش درآمدها: «هدفمند كردن یارانه‌ها هم در جهت شكل دادن به اقتصاد ملى است؛ كه اینها میتواند هم رونق ایجاد كند - در تولید، در اشتغال - و هم موجب رفاه شود»



2



کاهش غیر مستقیم حقوق ها از راه افزایش مالیات



عدم افزایش مالیات؛ بلکه کاهش مالیات برای برخی از بنگاه های تولیدی



3



کاهش و حذف برخی از خدمات عمومی



عدم کاهش خدمات عمومی، بلکه افزایش خدمات عمومی مانند طرح پزشک خانواده و ...



4



کم مصرف کردن به دلیل فقر  و نداری و از سر ناچاری



«مسئله مدیریت مصرف، یكى از اركان اقتصاد مقاومتى است؛ یعنى مصرف متعادل و پرهیز از اسراف و تبذیر. هم دستگاه‌هاى دولتى، هم دستگاه‌هاى غیر دولتى، هم آحاد مردم و خانواده‌ها باید به این مسئله توجه كنند؛ كه این واقعاً جهاد است. انسان میتواند ادعا كند كه این اجر جهاد فى‌سبیل‌اللّه‌ را دارد.»



5



روی آوردن مردم به کالاهای خارجی به ویژه چینی به دلیل قیمت پایین آن



از تولید داخلى استفاده كنیم؛ این را همه‌ى دستگاه‌هاى دولتى توجه داشته باشند - دستگاه‌هاى حاكمیتى، مربوط به قواى سه‌گانه - سعى كنند هیچ تولید غیر ایرانى را مصرف نكنند؛ ... خود مردم راه مصرف كالاهاى خارجى را ببندند.



6



حذف فرصتهای شغلی



عدم حذف فرصت های شغلی بلکه افزایش آن: «دلیل دومِ ما كه امروز كار برامان مهم است، كارآفرینى مهم است، این است كه ما امروز در مقابل یك فشار جهانى قرار داریم. دشمنى وجود دارد در دنیا كه میخواهد با فشار اقتصادى و با تحریم و با این كارهائى كه شماها میدانید، سلطه‌ى اهریمنى خودش را برگرداند به این كشور... ما باید یك اقتصاد مقاومتىِ واقعى در كشور به وجود بیاوریم. امروز كارآفرینى معناش این است.»



7



افزایش ناامنی اقتصادی، کاهش تولید و سرمایه گذاری و فرار سرمایه ها



افزایش امنیت اقتصادی، تولید، جذب سرمایه گذاری حتی رشد سرمایه گذاری خارجی



8



کاهش بودجه های عمرانی و سرمایه گذاری و در نتیجه طولانی شدن مدت زمان مورد نیاز برای بهره برداری و برگشت سرمایه های هزینه شده در طرح ها و ناگزیری دولت در تصمیم های مقطعی و خلق الساعة



«استفاده‌ حداكثرى از زمان و منابع و امكانات. از زمان باید حداكثر استفاده بشود. طرحهائى كه سالهاى متمادى طول میكشید، امروز خوشبختانه با فاصله‌ى كمترى انسان مى‌بیند كه فلان كارخانه در ظرف دو سال، در ظرف هجده ماه به بهره‌بردارى رسید. ... تصمیمهاى خلق‌الساعه[1] و تغییر مقررات، جزو ضربه‌هائى است كه به اقتصاد مقاومتى وارد میشود و به مقاومت ملت ضربه میزند.»



9



حرکت دولتی سازی شرکت های ورشکسته از طریق خرید سهام افراد مانند حرکت عجیبی که در جریان بحران اقتصادی آمریکا رخ داد.



عدم دولتی سازی بلکه خصوصی سازی اقتصاد: «اقتصاد مقاومتى الزاماتى دارد. مردمى كردن اقتصاد، جزو الزامات اقتصاد مقاومتى است. این سیاستهاى اصل ۴۴ كه اعلام شد، میتواند یك تحول به وجود بیاورد؛ و این كار باید انجام بگیرد.»



10



افزایش ناامنی اجتماعی و جنبش های اعتراضی



«اقتصاد مقاومتى تحریم بنزین را خنثى كرد. ... هدفمند كردن یارانه‌ها هم در جهت شكل دادن به اقتصاد ملى است؛ كه اینها میتواند هم رونق ایجاد كند - در تولید، در اشتغال - و هم موجب رفاه شود؛ اینها مایه رشد تولید كشور، رشد اقتصادى كشور، مایه اقتدار یك كشور است. با رشد تولید، یك كشور در دنیا اقتدار حقیقى و آبروى بین‌المللى پیدا می كند.»



11



وابستگی به استقراض و وامهای ربوی از بانکهای خارجی



«كاهش وابستگى به نفت یكى دیگر از الزامات اقتصاد مقاومتى است. این وابستگى، میراث شوم صد ساله ماست.»



12



بی ثباتی سیاسی و مخدوش شدن استقلال و اقتدار کشور



«یك واقعیت دیگر هم این است كه اگر كشور در مقابل فشارهاى دشمن - از جمله در مقابل همین تحریمها و از این چیزها - مقاومت مدبرانه بكند، نه فقط این حربه كُند خواهد شد، بلكه در آینده هم امكان تكرار چنین چیزهائى دیگر وجود نخواهد داشت»



13



علائمی که تاکنون از اجرای طرح اقتصاد ریاضتی در یونان گزارش می شود، موفقیت چندانی را نشان نمی دهد.



«به نظر ما طرحهاى «اقتصاد مقاومتى» جواب میدهد. همین مسئله سهمیه‌بندى بنزین كه اشاره كردند، جواب داد. اگر بنزین سهمیه‌بندى نمیشد، امروز مصرف بنزین ما از صد میلیون لیتر در روز بالاتر میرفت. ... اقتصاد مقاومتى تحریم بنزین را خنثى كرد.»


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.